#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 1 Ιουνίου 2011

Τα είδη πρώτης ανάγκης που χρειάζονται στο Σύνταγμα.


8zmpbk.jpg
φωτο: yfrog.com
Αυτά είναι όσα απαραίτητα χρειάζονται οι κατασκηνωτές και οι εθελοντές της Αμεσης Δημοκρατίας Τώρα στο Σύνταγμα. Προσφέρετε ό,τι μπορείτε [και λίγο από τον χρόνο σας στις Συνελεύσεις].

- Καρέκλες, σκηνές, υπνόσακους, λινάτσες, καραβόπανο,παλέτες, γάντια εργασίας.
-Ενισχυτές μικροφωνικής, προτζέκτορας,υπολογιστές σε σχετικά καλή κατάσταση.
-Είδη ιατρικού εξοπλισμού [γάντια, γάζες, πιεσόμετρο,επιθέματα και επιδέσμους,σύριγγες, φάρμακα κοινής χρήσης (πχ, ασπιρίνες), οξυζενέ, betadine].
- Για την συλλογική κουζίνα [εστίες και φιάλες υγραερίου, σκεύη μαγειρικής].
- Μπουκάλια νερό σε μικρό και μεγάλο μέγεθος.

——————————————————————————————————————————————————-

Πληθαίνουν στο Σύνταγμα οι «Αγανακτισμένοι»
φωτο: newsit.gr
*************************************************************************************************************
*********************************
 

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΥ


ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΛΛΑΔΑ. Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ  ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ
ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ 
ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
Από τα πρακτικά της 1ης Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος


Τα πρακτικά της 1ης Λαϊκής Συνέλευσης Συντάγματος της 25/5/2011, 
όπως αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του κινήματος:

Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ του Μνημονιου συνεχιζει το αθλιο εργο του...με επιθεση στην ΠΡΟΝΟΙΑ !


Τη συγχώνευση 91 μονάδων κοινωνικής φροντίδας σε 22 ανακοίνωσε χθες ο γ.γ. Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος, εξηγώντας ότι οι υφιστάμενες μονάδες θα εξακολουθούν να λειτουργούν ως παραρτήματα του ενιαίου Οργανισμού με εξειδικευμένο αντικείμενο, ενώ οι υφιστάμενες θέσεις απασχόλησης ενσωματώνονται στον νέο φορέα.


Ειδικότερα,
72 Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ) ατόμων με αναπηρίες συνενώνονται σε 13 ΝΠΔΔ μ' έναν ενιαίο Οργανισμό, ο οποίος θα εκδοθεί με Προεδρικό Διάταγμα για τη «Σύσταση Οργανισμού Κοινωνικής Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία» (ΟΚΦΑΑ).

Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΤΟ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ ΧΡΕΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ Δ. Κ. ΜΟΣΧΟΣ*
 
Ο λαός έχει ξεσηκωθεί. Διαμαρτύρεται, φωνάζει, ζητά να μη του πιουν το αίμα και απλά να κάνει τις απαραίτητες θυσίες, στα όρια του ανεκτού, για να αποπληρώσει τα χρέη του. Τα χρέη τα οποία δημιούργησε ¨τρώγοντας¨ τα λεφτά των εργατικών και συνετών ευρωπαίων εταίρων του, οι οποίοι ξαφνικά διαπίστωσαν ότι η Ελλάδα έχει χρέος που δεν ξεπληρώνεται και πρέπει να … χάσει την εθνική της κυριαρχία με το ξεπούλημα ολόκληρης της ελληνικής επικράτειας στους … ξένους.
Αυτό όμως που δεν γνωρίζει ο μέσος ξεσηκωμένος έλληνας, ο μέσος εξεγερμένος ευρωπαίος των νοτίων κυρίως χωρών της ευρωπαϊκής ένωσης και ο μέσος δυτικό – βόρειο ευρωπαίος, που βρήκε την ευκαιρία να εμπαίξει τον έλληνα και τους πολίτες από τις λεγόμενες PΙIGS χώρες (με υψηλό δημοσιονομικό χρέος) είναι ότι:

1. Το Ευρώ ως νόμισμα δεν είναι αξιόγραφο (δηλ. αποδεικτικό αξίας) αλλά χρεόγραφο (δηλ. αποδεικτικό χρέους) !!! Το Ευρώ στην έκδοσή του από την ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα (http://en.wikipedia.org/wiki/European_Central_Bank) δεν αντικατοπτρίζει απολύτως τίποτε. Η έκδοση του Ευρώ στηρίζεται σε ένα οικονομικό κατασκεύασμα που λέγεται fiat money (http://en.wikipedia.org/wiki/Fiat_money), δηλαδή νόμισμα το οποίο έχει αξία μόνον και μόνον επειδή η κυβέρνηση (ή εν προκειμένω η ευρωπαϊκή ένωση) το όρισε ως νόμιμο μέσον συναλλαγών, κατά παράβαση των κανόνων της αγοράς των συναλλαγών, δεδομένου ότι η πολιτική εξουσία, εκ του ρόλου της δεν μπορεί να επιβάλλει εμπορικά ειωθότα και πρακτικές, αλλά μόνο να ρυθμίσει ήδη υφιστάμενα.

"Μα τον Θεό. Θα τα παρατήσω όλα." (όχι, μη μας το κάνεις αυτό)

 

"Μα τον Θεό. Θα τα παρατήσω όλα."
Μαρία Θεοχάρη, βουλευτής του ΠαΣοΚ"Ω μοντιέ, τι κρίμα."
Γιάννης Τσαφογιάννης, ΑΝΤΑΡΣΥΑ (η δική μου πρώτη σκέψη όταν το είδα)


Ακολουθεί ολόκληρο το σχετικό δημοσίευμα του "Βήματος", που παρά τις γνωστές γελοιότητες που γράφουν οι καθεστωτικές εφημερίδες σε τέτοιες περιπτώσεις (ειδικά ο ατάκες περί "Κρητικού", καθώς και η "ανετίλα" ενός βουλευτή του ΛΑΟΣ είναι εντελώς κωμικοτραγικά), ΔΕ μπορεί να κρύψει ένα απλό πράγμα: Ότι φοβήθηκαν. Δεν είναι και λίγο αυτό για μια κλίκα που ρημάζει το λαό, χωρίς ποτέ να ανησυχεί για το αν θα έχει λεφτά για το νοίκι ή το φαγητό της...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-Το κείμενο που θα μοιραστεί σήμερα στην παραλία Βόλου.


ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ,
ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ ΝΑ ΠΑΝΕ ΦΥΛΑΚΗ
 

 Το κίνημα κατά των διοδίων που μετεξελίχθηκε σε ένα πανελλαδικό κίνημα κατά της εκχώρησης των κοινωνικών αγαθών σε ιδιώτες, καλεί τους εργαζόμενους, άνεργους, τη νεολαία και τα φτωχά επαγγελματικά στρώματα που καταστρέφονται από τη κρίση του καπιταλισμού, να ενώσουμε τους αγώνες σε δρόμους, σε πλατείες, σε χώρους δουλειάς σε ένα αγώνα ανατροπής ενάντια σε αυτούς που αφού χρεοκόπησαν τη χώρα, ισχυρίζονται ότι με το νέο βουνό χρέους θα σωθεί δήθεν η «χώρα».

Συγκέντρωση στην Πλατεία Περιστερίου στις 2 Ιούνη


 Ανοιχτό κάλεσμα απευθύνεται προς Περιστεριώτες-Περιστεριώτισσες
για συγκέντρωση στην Πλατεία Δημαρχείου Περιστερίου, την Πέμπτη 2 Ιούνη στις 7 το απόγευμα. Όπως γράφει η αφίσα καλέσματος σκοπός της συγκέντρωσης είναι να γίνει μια πλατειά συζήτηση «για τη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση, την απομόνωση, το φόβο και ότι άλλο κατατρώει την ζωή μας».

«Συζητάμε πώς να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας», υπογραμμίζεται  στο σχετικό κάλεσμα.
 

ΕΚΔΉΛΩΣΗ - ΣΥΖΉΤΗΣΗΕΚΔHΛΩΣΗ - ΣΥΖHΤΗΣΗ
 
ΜΕ ΤΟN
 
ΔΗΜΉΤΡΗ ΚΑΖΆΚΗ
 
 
Η κρίση του χρέους
 

 


 Παρασκευή 3 Ιουνίου
 
11:00
 
Στο μεγάλο αμφιθέατρο του κτιρίου της πρυτανείας (Α/Α)

Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Παν. Πατρών

Επιτροπή αγώνα

Την Κυριακή 5 Ιουνίου στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Θέατρο Αίγινας,
ο Σύλλογος Δασκάλων Νηπιαγωγών Νησιών   Αργοσαρωνικού διοργανώνει:
Ομιλία-συζήτηση: «Από το μνημόνιο ως το σύμφωνο του Ευρώ»
Ομιλητής Δημήτρης Καζάκης  οικονομολόγος-
αναλυτής ,
αρθρογράφος εφημερίδας «Ποντίκι» 

Συμβολικά κατάληψη στα γραφεία Καστανίδη (Βίντεο)Συμβολική κατάληψη, στα γραφεία του υπουργού Δικαιοσύνης, Καστανίδη, έκανε ομάδα νεαρών –τα τηλεοπτικά κανάλια τους ονομάζουν αντιεξουσιαστές- με στόχο να κάνουν ενημερωτική παρέμβαση για την μεθόδευση που ακολουθήθηκε και οδήγησε στην επαναπροφυλάκιση των Κορτέση, Νικητόπουλο, Σταθόπουλο, ατόμων που η ασφάλεια τους κατηγορεί ότι συμμετείχαν στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδονται 9 άτομα προσήχθησαν από τους μπάτσους στην ασφάλεια χωρίς να είναι γνωστή η περαιτέρω εξέλιξη της υπόθεσης

1 χρόνος κατάληψη apertus στο Αγρίνιο... (3ήμερο εκδηλώσεων - 2, 3 & 4 Ιούνη)


1 χρόνος κατάληψη apertus

Τίποτα δεν πάει χαμένο


. Αγανακτισμένοι απέκλεισαν την Βουλή (φωτορεπορτάζ)

Την κεντρική είσοδο της Βουλής επί της οδού Β. Σοφίας απέκλεισαν διαδηλωτές που μετέχουν στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» στο Σύνταγμα, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αποχωρήσουν από το κτίριο βουλευτές και εργαζόμενοι.

Δείτε σε βίντεο τι γινόταν έξω από την Βουλή


Εγκλωβισμένοι βουλευτές από Αγανακτισμένους


Περίπου 100 "Αγανακτισμένοι" πολίτες έκλεισαν τη Βασ. Σοφίας, όπου βρίσκεται η κεντρική είσοδος της Βουλής. Εγκλωβίστηκαν βουλευτές και δημοσιογράφοι. Τεταμένη η κατάσταση (Vids+Pics)Επεισόδια Ματ Με Αγανακτισμένους Έβδομη Ημέρα... von News247

Σε αποκλεισμό όλων των εισόδων και εξόδων που βρίσκονται στο περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου του Κοινοβουλίου, προχώρησαν αργά το βράδυ οι συγκεντρωμένοι στο Σύνταγμα που μετέχουν στις κινητοποιήσεις του κινήματος των "Αγανακτισμένων".
Οι βουλευτές έχουν εγκλωβιστεί στη Βουλή όπου γινόταν συζήτηση για νομοσχέδιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους βουλευτές είναι ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και οι  Κ. Τζαβάρας, Κ. Γείτονας αλλά και δημοσιογράφοι.
Τα πνεύματα είναι οξυμένα, καθώς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες ημέρες, υπάρχει πλήθος συγκεντρωμένων που φωνάζουν συνθήματα κατά της Βουλής και των βουλευτών.