#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 29 Μαΐου 2011

Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ


ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ!


- Τα μνημόνια μας οδηγούν στην εξαθλίωση. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (με ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη και τη συμφωνία της ΝΔ) απειλεί ότι αν δεν το βουλώσουμε δεν «υπάρχει σωτηρία».
- Οδηγούν το λαό στη χρεωκοπία και ξεπουλούν τη χώρα στους ξένους «δανειστές».
- Ο λαός δεν σκύβει το κεφάλι. Παλεύει για το δίκιο του. Εμπνέεται από το κουράγιο των αραβικών λαών. Ενώνει τη φωνή του με τους λαούς της Ευρώπης που αντιστέκονται.
- Η σοβαρότητα της κατάστασης απαιτεί παλλαϊκό ξεσηκωμό γιατί είμαστε αντιμέτωποι και με την κυβέρνηση και τα αρπαχτικά των ιμπεριαλιστών, ΔΝΤ και ΕΕ.
- Το σύστημα μας φοβάται ενωμένους γι’ αυτό – και με την συνδρομή των ΜΜΕ – προσπαθεί να μας διαχωρίσει σε πολιτικοποιημένους και απολίτικους, σε κομματικοποιημένους και ακομμάτιστους, σε Ελληνες και ξένους.

- Στο μαζικό κίνημα μετέχουν και αυτοί που έχουν κόμμα ή ιδεολογία και αυτοί που δεν έχουν αρκεί όλοι να ενώνονται σε ένα κοινό σκοπό.
- Χειραφέτηση από το σύστημα δε σημαίνει μόνο ότι δεν τους ψηφίζω αλλά και πως δεν υποκύπτω στην ιδεολογική τους τρομοκρατία που θέλει να ταυτίζει την οργανωμένη πορεία με καπέλωμα των κομμάτων, την απεργία με τερτίπια των εργατοπατέρων, τα ΜΑΤ με την προστασία του πολίτη, την ενυπόγραφη προκήρυξη με προσηλυτισμό, την πάλη των ιδεών με την γραφική πολιτικολογία, το πολιτικό σύνθημα με παρωχημένη αντίληψη.

Ένα t-shirt...Ένα προτεινόμενο t-shirt για τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ...
Συμβιβασμοί και συμψηφισμοί δεν χωρουνε πλεον!!!...Η οργή και ο θυμός μπορούν να γίνουν 

μαζικό κίνημα ανατροπής ενάντια

στο μνημόνιο και την αντιλαϊκή επίθεση!


Στόχος όσοι Αντιστέκονται ...(απάντηση και σε περίεργα δημοσιεύματα της Ημερησίας)

Γράφει ο Δ. ΚΑΠΕΛΛΑΣ


Κατευθυνόμενοι; Ενοχλημένοι; Δυσαρεστημένοι; Απογοητευμένοι; Εκεί που υπάρχουν φωνές που δεν τις πνίγουν τα μεγάλα συμφέροντα εμφανίζονται κάτι δημοσιεύματα, που αν μη τι άλλο προκαλούν το κοινό αίσθημα με υπονοούμενα και μισόλογα που δεν μπορούμε να....
τα αφήσουμε αναπάντητα.
Στόχος και πάλι τα συνδικάτα και ειδικότερα η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, η οποία μάχεται δυναμικά και χωρίς οίκτο για να κρατηθεί όρθιο το τελευταίο οχυρό αυτής της Χώρας, το τελευταίο απόθεμα ελπίδας και αισιοδοξίας για τον απλό πολίτη και τον Λάο, το αγαθό της Ενέργειας!!..προκειμένου να μην ξεπουληθεί στα ξένα η ντόπια Ιδιωτικά συμφέροντα. Ενοχλούμε γιατί προσπαθήσαμε να ξυπνήσουμε και να αφυπνίσουμε τον Ελληνικό Λαό για την ληστεία που πάει να γίνει εις βάρος του.

Τα like και unlike του Πάγκαλου στους αγανακτισμένους..


Τι χάρισε ο Πάγκαλος στους αγανακτισμένους; Σε ποιο σύνθημά τους κάνει like και σε ποια unlike ;  Την άλλη φορά που θα κοπεί το ίντερνετ  στην Πλατεία Συντάγματος, θα δώσει σήμα καμπάνα από τη Βουλή;

O  Θόδωρος Πάγκαλος τάβαλε  και με τους αγανακτισμένους  και θεωρεί σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής  ότι  " η  διαμόρφωση ενός πολιτικού κινήματος όσο και αν αυτό δυσαρεστεί ορισμένους, που ακολουθούν τη μόδα των τεχνολογιών δεν εξαρτάται από τα like και τα unlike του Facebook”.

Ο Πάγκαλος τάκανε πιο λιανά  σήμερα , που αλλού, στο Πάμε Λουκέτο και  έδωσε αναλυτικά  τα  like και τα unlike των αγανακτισμένων.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: 

Γενικός ξεσηκωμός! 100.000 λαός πλημμύρησε το Σύνταγμα και τη Βουλή – Όλη η Ελλάδα διαδηλώνει σήμερα!

Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Χιλιάδες «Αποφασισμένοι» στο Σύνταγμα [φωτο]


Συμβαίνει ΤΩΡΑ: Χιλιάδες «Αποφασισμένοι» στο Σύνταγμα [φωτο]Το αδιαχώρητο γίνεται αυτή την ώρα στην πλατεία Συντάγματος από τους «Αγανακτισμένους» – Αποφασισμένους και θυμωμένους πολίτες. Σήμερα ο κόσμος είναι περισσότερος από τις τρεις προηγούμενες μέρες και ο συντονισμός είναι σαφώς καλύτερος από την πρώτη μέρα. Οι πολίτες πλέον έχουν παλμό και φωνάζουν συνεχώς συνθήματα κατά της Κυβέρνησης. Χτυπάνε ρυθμικά τα άδεια οικιακά σκεύη που έχουν φέρει και τραγουδούν όλοι μαζί αγκαλιασμένοι!
Εντύπωση μας έκανε το γεγονός ότι πολλοί από τους «Αποφασισμένους» γνωρίζονται μεταξύ τους. Όπως μας εξήγησαν, πέντε μέρες τώρα είναι συνέχεια μαζί, αφού πολλοί από αυτούς  από την Τετάρτη είτε πηγαίνουν στην πλατεία νωρίς το απόγευμα είτε κατασκηνώνουν και διανυκτερεύουν εκεί. Έχουν καταλάβει πλέον, ότι οι ανησυχίες και οι φόβοι τους είναι κοινοί και ότι μάχονται για τα ίδια ιδανικά.
Πολλά μικρά παιδιά είναι στην πλατεία. Ολόκληρες οικογένειες φωνάζουν συνθήματα ενώ τα βλέμματα κλέβουν οι ανήλικοι «Αγανακτισμένοι» οι οποίοι  κρατούν πανό και σημαίες. Δίνουν ελπίδα μόνο με την ύπαρξη τους σε όλους μας! Ας σημειωθεί τέλος ότι η συγκέντρωση παραμένει ειρηνική και χωρίς κομματικούς χρωματισμούς.
Πάρτε τα παιδιά σας και πηγαίνετε στην πλατεία…

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΑΡΑ ΠΕΡΑΤΗ

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στο site της «Σπίθας» προτείνεται «πραξικόπημα» μέσω της λευκής ψήφου!!!


ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Στο site της «Σπίθας» προτείνεται «πραξικόπημα» μέσω της λευκής ψήφου!!!
Μέσα στη γενικότερη σύγχυση των ημερών και τη μεθοδευμένη ή αυθόρμητη απαξίωση των πάντων, μέσα στην αναμπουμπούλα δηλαδή, φαίνεται ότι κάποιοι στη Σπίθα… χαίρονται! Πώς αλλιώς να ερμηνεύσουμε το κείμενο που ανέβηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Σπίθας του Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο προτείνει στους πολίτες να ψηφίσουν λευκό για να… αποσταθεροποιηθεί το υπάρχον πολιτικό σύστημα, να αναγκαστεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη διάλυση των πολιτικών σχηματισμών και να ορίσει στη συνέχεια, ως «προσωρινή» λύση, «υπηρεσιακή κυβέρνηση»! Γιατί δεν προτείνει ο συντάκτης απευθείας πραξικόπημα και μπαίνει σε όλο αυτόν τον κόπο, απορούμε…
Διαβάστε τι γράφουν:
«Τι συμβαίνει όταν το 50% + 1 του εκλογικού σώματος ψηφίσει λευκό;

Σύνταγμα – Βουλή: Ένα διαφορετικό δείγμα γραφής


FREE photo hosting by Fih.gr
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΑΡΡΗΣ
 
Για να πω την αλήθεια δεν το περίμενα σε καμία περίπτωση. Προσωπικά τουλάχιστον την πλ.Συντάγματος (μαζί με την Αμαλίας και τους γύρω δρόμους) δεν την έχω δεί ποτέ τόσο ασφυκτικά γεμάτη. Ειδικά στη Λ.Αμαλίας μπροστά στον άγνωστο ήταν κυριολεκτικά αδύνατον να περπατήσεις και μόνο από τις άκρες μπορούσες να μετακινηθείς. Βέβαια η μαζικότητα μιας διαδήλωσης δεν είναι το πάν, αλλά όταν ξεπερνάει κατα πολύ κάθε αναμενόμενο αριθμό τότε δεν μπορείς να μην το συζητήσεις και να μην εκπλαγείς. 
Ζωντανά από το Σύνταγμα
Το πείραμα λοιπόν της κινητοποίησης μεσω facebook ήταν παραπάνω από πετυχημένο. Μεσα σε λίγες ώρες κινητοποιήθηκαν πάνω από 50.000 κόσμος και κατέβηκαν στο δρόμο! Δεν είναι λίγο ούτε μπορεί να αγνοηθεί και να περάσει ντούκου. Ιδιαίτερα μάλιστα εφ΄ όσον αυτοί που βγήκαν σήμερα στις πλατείες ήταν στην πλειοψηφία τους νέοι μεταξύ 20 και 30, που σήμερα έπαιρναν το βάπτισμα του πυρός, κατα την ταπεινή μου γνώμη κανένας δεν έχει το δικαίωμα ούτε να τους αγνοεί ούτε να τους στέλνει στην αγκαλια του συστήματος επειδή τα ΜΜΕ κάλυψαν το θέμα προσπαθώντας να το αποδυναμώσουν και να το ελέγξουν στη συνέχεια. Φαίνεται πάντως πως το "ελαφρύ" fb μπορεί να γίνει τρομερό όπλο στα δύσκολα που έρχονται.

Μύθος το τεράστιο εξωτερικό χρέος. Η El País με στοιχεία από το ΔΝΤ το γκρεμίζει

Η δημοσίευση είναι παλαιότερη αλλά δεν έχει αλλάξει όπως καταλαβαίνετε τίποτα απολύτως.
Την ξαναδημοσιεύουμε για να θυμόμαστε την ψεύτικη και εικονική απειλή κατά της χώρας μας όταν οι άλλοι χρωστούν δεκαπλάσια από εμάς, και δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα.
Μάλιστα σε προ ημερών επίσκεψή του στην Ιρλανδία ο Ομπάμα δήλωσε την αμέριστη βοήθειά της χώρας του ακόμη και οικονομική για να καλυφτεί το 1052% του ΑΕΠ της όταν η Ελλάδα χρωστάει 163% μόνο!!
Το άρθρο είναι του...

Γιώργου Δελαστίκ από το Έθνος
Όποιος Έλληνας παρακολουθεί υποτυπωδώς τα στοιχεία που εκδίδουν περιοδικά οι διεθνείς οικονομικοί οργανισμοί για το εξωτερικό χρέος των διαφόρων χωρών, αισθάνεται διαρκώς οργισμένος για την αδικία που διαπράττεται από τους ξένους εναντίον της χώρας μας και του λαού μας. Εμάς χαρακτηρίζουν διαρκώς «τεμπέληδες», που δήθεν ζούμε με δανεικά από το εξωτερικό εις βάρος των υπόλοιπων Ευρωπαίων και κυρίως των Γερμανών, όπως ο χυδαίος Τύπος τους διατείνεται με κάθε ευκαιρία.
Εντελώς διαφορετική κατάσταση όμως αποκαλύπτουν τα στοιχεία π.χ. του ΔΝΤ για το συνολικό εξωτερικό χρέος των χωρών. Πόσα χρωστάει δηλαδή σε ξένους, όχι σε Έλληνες, το ελληνικό δημόσιο, οι ελληνικές τράπεζες, οι ελληνικές επιχειρήσεις και τα ελληνικά νοικοκυριά – και φυσικά το ίδιο για κάθε χώρα. Πόσα χρωστούν κράτος και ιδιώτες κάθε χώρας σε ξένους. Τα στοιχεία που θα παραθέσουμε προέρχονται από το ΔΝΤ και δημοσιεύθηκαν στη χθεσινή «Ελ Παΐς», γνωστή ισπανική εφημερίδα.
Πραγματικό σοκ προκαλούν οι πίνακες, καθώς σε όσες χώρες έχει ήδη μειωθεί ο ρόλος του κράτους έχει μειωθεί φυσικά και το δημόσιο χρέος προς το εξωτερικό, κατά κανόνα όμως έχει εκτοξευθεί το ιδιωτικό χρέος προς τους ξένους! Και φυσικά μια χώρα είναι χρεωμένη όχι μόνο αν χρωστάει το κράτος και δη σε ξένους, αλλά και όταν χρωστούν σε ξένους οι τράπεζες, οι επιχειρήσεις της και οι πολίτες της.

Για πέμπτη μέρα "Αγανακτισμένοι Πολίτες" (2 βίντεο)
 

Ο ΥΠΑΚΟΥΟΣ ΤΙΓΡΗΣ
Επί σχεδόν δύο δεκαετίες η Ιρλανδία υπήρξε το παγκόσμιο υπόδειγμα του νεοφιλελεύθερου τρόπου ανάπτυξης. Ένα εργαστήριο απόδειξης του δικαίου της εφαρμογής του, στο οποίο το ρόλο του πειραματόζωου είχε πάρει το φτηνό και εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό της χώρας. Κυβέρνηση, τράπεζες και κατασκευαστές είχαν μεθύσει από το νέκταρ του χρήματος, συμπαρασύροντας όλοκληρο τον κοινωνικό ιστό. Ο «Κέλτικος Τίγρης», όπως ονομάστηκε η ιρλανδική οικονομία, έδωσε απλόχερα υποσχέσεις ευημερίας σε έναν λαό, που ιστορικά αγκομαχούσε από τη φτώχεια, τη μετανάστευση και την ανεργία. Και φαινόταν να τα πηγαίνει περίφημα! Ωστόσο, η χώρα μετά από χρόνια εντυπωσιακής ανάπτυξης, προσγειώθηκε ξαφνικά και ανώμαλα στην αγκαλιά του ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και του ΔΝΤ. Στην ίδια θέση με την Ελλάδα και την Πορτογαλία, αλλά για λόγους διαφορετικούς, που ωστόσο έφεραν το ίδιο αποτέλεσμα: Έσπρωξαν την Ιρλανδία από την κορυφή, από παράδειγμα προς μίμηση, στα πρόθυρα της χρεοκοπίας.

Προς ολοκλήρωση του Σχεδίου.


  Βιώνουμε μία αποκαλυπτική περίοδο.
Αποκαλυπτική από άποψη πολιτικών, ρόλων, επιδιώξεων και συνεπειών.
  Η ελληνική κυβέρνηση, συνεπικουρούμενη από τους υπερκυβερνήτες των
Βρυξελλών, προσπαθεί να επιβάλλει ένα δήθεν μεσοπρόθεσμο  πρόγραμμα
Λιτότητας σε βάρος του Λαού και Εκποίησης εθνικού πλούτου.
  Επαναφορά τρομακτικών διλημμάτων, συνεχείς εκβιασμοί και ωμές
παρεμβάσεις στα εσωτερικά πολιτικά μας πράγματα, είναι τα χαρακτηριστικά
αιχμής της περιόδου.
  Ο πρωθυπουργός, ξεπερνώντας εαυτόν, επισείει τον μόνιμο κίνδυνο χρεω-
κοπίας, απαιτώντας "συναίνεση" από κόμματα και Πολίτες.
  Ο υπουργός Οικονομικών απειλεί με "στάση πληρωμών", κινδυνολογώντας
ως απλός (και ανεύθυνος) τζογαδόρος τοκογλύφος.
  Η ελληνίδα επίτροπος προωθεί (άθελα;) επιδιώξεις-στόχους αλλότριων συμ-
φερόντων, ορίζοντας το μέλλον της Χώρας ως..."δραχμικό".
  Οι Ξένοι απαιτούν πολιτική και κοινωνική "συναίνεση", απαράβατο όρο συνέ-
χισης του δανεισμού.

Το ελληνικό «προτεκτοράτο» και η «κινεζοποίηση» της εργασίας


Την Ελλάδα με την ιδιότητα του οικονομικού προτεκτοράτου πραγματεύεται ανάμεσα σε άλλα το βιβλίο του Γιάννη Τσαφογιάννη που τιτλοφορείται ως «Η καπιταλιστική κρίση και η επιστροφή του ιμπεριαλισμού». Ο συγγραφέας μιλά στο tvxs.gr για τη στροφή του κεφαλαίου στην Ασία, κάνει λόγο για «πλουτονομία» ως βασικό χαρακτηριστικό του υφιστάμενου συστήματος και αναφέρεται στις επιπτώσεις από την καθυστέρηση της αναγκαίας κατά τη γνώμη του αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους.
Χαρακτηρίζετε καθοριστική εξέλιξη για τη διαμόρφωση της σημερινής κατάστασης την «ενσωμάτωση της Κίνας» στο δυτικό οικονομικό μοντέλο. Να εξηγήσουμε τι σημαίνει και πώς λειτούργησε η συγκεκριμένη παράμετρος;
Η πτώση του πρώην «Ανατολικού μπλοκ» έθεσε σε κίνηση μια «αλυσιδωτή αντίδραση» μεγατόνων στο παγκόσμιο γίγνεσθαι: Δισεκατομμύρια νέοι εργάτες εισήλθαν στην παγκόσμια αγορά εργασίας, και μάλιστα δεν ήταν απλά πολλοί, αλλά ήταν και πολύ «ανταγωνιστικοί». Δηλαδή δέχονταν να εργασθούν με βάρβαρα ωράρια, χαμηλούς μισθούς, μηδαμινά δικαιώματα, κτλ. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η Κίνα, στην οποία ζουν αμέτρητοι τέτοιοι εργάτες.

ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΡΑ!ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΩΡΑ!
του Στεφανου Μυτιληναιου

«θα σταθώ αδιάλλακτα ενάντια σε αυτή την εγκληματική συνθήκη, μέχρι την ημέρα που είτε η επανάσταση, είτε ο πατριωτισμός, θα την καταστρέψουν» (Γκουστάβ Τριντόν, Γάλλος Πατριώτης Σοσιαλιστής Επαναστάτης, ένας από τους ηγέτες της Κομμούνας του Παρισιού το 1871).
Αυτά τα λόγια του Τριντόν είχα στο νου σαν αποφάσισα να ταχθώ, από την πρώτη στιγμή, ενάντια στο Μνημόνιο,την εγκληματική συνθήκη, που υπέγραψε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, υποκινούμενος από το ίδιο πνεύμα, του Πατριωτισμού και της Επανάστασης.
Σήμερα, ένα χρόνο μετά και ενώ βρισκόμαστε στο σημείο μηδέν, με το περιβόητο μονόδρομο του μνημονίου να έχει αποδειχτεί αδιέξοδο, το παλαιοκομματικό σύστημα να έχει ολοκληρωτικά απαξιωθεί στις λαϊκές συνειδήσεις και χιλιάδες πολιτών να διαδηλώνουν καθημερινά στις κεντρικές πλατείες όλης της χώρας, όχι ως «αγανακτισμένοι»

ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ


Επιτροπή σωματείων, κινήσεων, συνελεύσεων

Tο νέο πακέτο «σοκ και δέους» κυβέρνησης-τρόικας-εργοδοσίας ήρθε να ομολογήσει με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο την αποτυχία της κυβερνητικής προπαγάνδας περί «προσωρινών θυσιών για την έξοδο από την κρίση» και να αποκαλύψει τον πραγματικό στόχο της επίθεσης: την πλήρη αναίρεση των εργασιακών δικαιωμάτων και την οριστική διαγραφή του τελευταίου ίχνους του κοινωνικού κράτους.

Παράλληλα, ξεπουλά με φαστ-τρακ διαδικασίες σε ξένο και ντόπιο κεφάλαιο το σύνολο της δημόσιας περιουσίας και μαζί με αυτήν, τα δικαιώματα των εργαζόμενων, βάζοντας στο εκτελεστικό απόσπασμα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως το φως και το νερό! Με μια πολιτική που έχει δημιουργήσει 1 εκατομμύριο ανέργους και τους αυξάνει συνεχώς, που εμπεδώνει την ανασφάλεια στις εργασιακές σχέσεις και απομυζά τα εισοδήματα των εργαζομένων, καταδικάζει πλατιά κοινωνικά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Μετατρέπουν την ελληνική κοινωνία σ’ ένα απέραντο πειραματικό εργαστήρι, ώστε να εξαπλώσουν τις ίδιες πρακτικές σε βάρος της μισθωτής εργασίας σε όλη την Ευρώπη.

ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΣΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ;


Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΕΣ! ΘΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΤΟΥ '41!!!
ΙΣΚΡΑ: ΧΩΡΙΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΛΥΣΗ!
Αν ξεφυλλίσει και μόνο κάποιος/α τις Κυριακάτικες εφημερίδες θα μείνει κατάπληκτος από τα εξής: Θα σχηματίσει την εντύπωση ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι σε αυτή τη χώρα δίνουν λυσσώδη μάχη εναντίον κάποιων πανίσχυρων δυνάμεων που απειλούν να βγάλουν τη χώρα από το θεάρεστο ευρώ και να επαναφέρουν την καταραμένη δραχμή!
Σταχυολογούμε και μόνο! Ο Θ. Πάγκαλος ξιφουλκεί από τις στήλες του «Έθνους της Κυριακής» υπέρ του ευρώ καταγγέλλοντας ότι «μόνο οι μαυραγορίτες θα πλουτίσουν και αυτοί είναι που διακινούν αυτά τα σενάρια εξόδου από το «ευρώ». Και μετά προτρέπει θριαμβευτικά: «Η επιστροφή στη δραχμή θα μας πήγαινε στο χειμώνα του ΄41(!)» λες και η Ελλάδα πριν την ένταξη της στο ευρώ το 2001, η καπιταλιστική τότε Ελλάδα, ζούσε σε καταστάσεις Γερμανικής κατοχής! Έλεος!

Επιτέλους τι θα γίνει θα συναντηθούμε;

 Χωρίς τακτική,χωρίς στρατηγική,δίχως προγραμμα,δίχως στόχους, δεν μπορείς να "πας"
Αλλά μήπως αν τα έχεις όλα αυτά, αλλά όχι τους ίδιους τους εργαζόμενους μαζί σου, μπορείς;
Ονορέ Ντομιέ
 Τι είναι το αυθόρμητο που εμφανίστηκε από το πουθενά;
Από το πουθενά; 
Θα μπορούσε να προέρχεται κατευθείαν από τον καναπέ του σαλονιού, μπορεί όμως και από τις πολυθρόνες κάποιου γραφείου.
Έχει άραγε σημασία;
'Εχει, αλλά  τι, δηλαδή δεν γνωρίζουμε τόσα χρόνια τις μεθόδους της Αστικής τάξης και των επιτελείων της;
Δεν ξέρουμε και άλλωστε δεν έχουμε ζήσει για χρόνια, τα μέτρα που παίρνει προκειμένου να προλάβει, αλλά και να αντιμετωπίσει τις  τυχόν  επιθέσεις που βάζουν σε κίνδυνο                                                                                                                               τις   επιδιώξεις της;

Είναι λοιπόν αυθόρμητο αυτό που συμβαίνει ή έχει προγραμματιστεί γιατί έτσι τους εξυπηρετεί;

Γιατί με αυτόν τον τρόπο,μπορούν να εκτονώσουν την λαϊκή δυσαρέσκεια και την αγανάκτηση,για τα αδιέξοδα στα οποία οδηγούν την εργατική τάξη.
Είναι αυθόρμητο ή αποπροσανατολιστικο τέχνασμα εντελώς ακίνδυνο για τους  πολιτικούς εκφραστές και για το ίδιο το  κεφάλαιο;

Τι είναι λοιπόν αυτό το καινούργιο που εμφανίζεται;

Είναι ένα ξέσπασμα, είναι ένα ήδη χειραγωγημένο κίνημα,είναι ένα απολιτικ πανηγύρι που είναι ήδη καπελωμένο και δεν το γνωρίζει ακόμη;

Ανακαταληψη της πλατειας Καταλονιας στη Βαρκελωνη...

 
 
Εν συντομια:
στις
8 το πρωι ηρθαν οι Mossos (τα ματ σα να λεμε) με πληρη εξαρτηση,συνοδευοντας φορτηγα του δημου και ξηλωσαν μεγαλο μερος των εγκαταστασεων. Ο λιγος κοσμος που υπηρχε δεν μπορεσε να κανει πολλα, η παθητικη αντισταση που ειχε αποφασιστει ειχε σαν αποτελεσμα να φαμε πολυ ξυλο. Χτυπουσαν στο ψαχνο, επεσαν πλαστικες σφαιρες και εχει πολλους τραυματιες (λενε για πανω απο 100 ατομα)
Σιγα σιγα
αρχισε να μαζευεται κοσμος, το ξυλο συνεχιζοταν, ο κοσμος δεν ανταπεδιδε τα χτυπηματα, αλλα η οργη εβραζε. Και μολις γιναμε πολλοι, τους πηραμε στο κυνηγι. Οι μπατσοι τρεχανε σε...

Κοινός ο αγώνας για Λευτεριά & Δημοκρατία! Σε τι διαφέρουν, άραγε, τα κατοχικά καθεστώτα της “Ευρώπης” των τραπεζών, από το ισραηλινό ναζιστικό καθεστώς;

Περισσότεροι οι αστυνομικοί από τους κατοίκους στα Καλάβρυτα !
Ρεπορτάζ του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨
ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ! -ΕΦΤΑΣΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ¨ΜΑΣ¨


( είναι ίσως το ελικόπτερο που πολλοί Έλληνες ονειρεύονται να τον δουν όχι να ¨έρχεται¨,αλλά ΝΑ ΦΕΥΓΕΙ ...για ένα ¨μακρινό υπέρ - ατλαντικό ταξίδι...¨ )


ΤΙΤΛΟΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ : GEORGE PAPANDREOU - THE LIBERATOR !
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Περισσότεροι από 3000 αστυνομικοί σύμφωνα με δημοσιογραφικές ανταποκρίσεις έχουν ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ την μαρτυρική πόλη των Καλαβρύτων για να εξασφαλίσουν τον κ. Γεώργιο Παπανδρέου από την ¨ Κοινωνία των Πολιτών¨ οι οποίοι στα πλαίσια της ¨Συμμετοχικής Δημοκρατίας¨ θέλουν να του υπενθυμίσουν μερικά ιστορικά γεγονότα και ότι ανεπιθύμητος για όλο τον ελληνικό λαό.

Ανοιχτή επιστολή στον Γεώργιο ΠαπανδρέουΕνός κάποιου Πέτρου Αργυρίου

Κύριε πρωθυπουργέ.
Ζητάτε συναίνεση. Και δεν την βρίσκετε από το πολιτικό σύστημα- πόσο μάλλον από τον ελληνικό λαό. Ίσως τώρα που αποφασίσατε να πορευτείτε «μόνος» σας στις πολιτικές σας επιδιώξεις, ίσως τώρα να είναι μιας πρώτης τάξης ευκαιρία για εσάς να πάρετε ένα μάθημα για το πώς νιώθει ένας αξιοπρεπής Έλληνας: μόνος και αβοήθητος, φορτωμένος σαν το γαϊδούρι με φορτία που ούτε δικά του είναι ούτε μπορεί να τα σηκώσει.

Κύριε Πρωθυπουργέ, εσείς ούτε μόνος είστε ούτε αβοήθητος. Όσο για την παρομοίωση που χρησιμοποίησα δεν ξέρω αν την συμμερίζεστε. Σαν πρόθυμος Έλληνας πολίτης θα απαντήσω στο κάλεσμα σας και θα σας δώσω αυτό ακριβώς που ζητήσατε: προτάσεις, από όπου και αν αυτές προέρχονται.

Το ρυπαρό πρόσωπο της συνωμοσίας


Γουρούνια της λάσπης, βδελυρά υποκείμενα, αδίστακτοι πολιτικοί φονιάδες ενός ολόκληρου λαού, αναξιόπιστοι και ψεύτες κατ’ εξακολούθηση, εκβιάζανε για «συναίνεση» τους πολιτικούς αρχηγούς, το Σαμαρά δηλαδή, ανεμίζοντας το σκιάχτρο του μπαμπούλα της πέμπτης δόσης…

«Οι εταίροι μας και το ΔΝΤ αρνούνται κατηγορηματικά να μας καταβάλουν την πέμπτη δόση αν δεν υπάρξει συναίνεση», «Λεφτά υπάρχουν μέχρι 18 Ιουλίου, από εκεί και πέρα κατεβάζουμε ρολά»

Η έσχατη και πρωτοφανής για τα πολίτικα χρονικά μιας ευνομούμενης δημοκρατικής χώρας, πολιτική συνομωσία ΓΑΠ-Παπούλια, δεν απέδωσε ωστόσο την προσδοκώμενη συναίνεση…

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ!Από την Τετάρτη 25 του Μάη, η πλατεία του Λευκού Πύργου, το Σύνταγμα στην Αθήνα, οι πλατείες σε πολλές πόλεις της χώρας μας, είναι γεμάτες με χιλιάδες κόσμου, που αγωνιά για το παρόν και το μέλλον του, για την ζωή του και ψάχνει τρόπο να αντισταθεί σε όλους αυτούς που δεν τον αφήνουν να ζήσει.
Είμαστε και εμείς κάθε μέρα στον Λευκό Πύργο!
  Είμαστε οι χιλιάδες άνθρωποι που θέλουμε να ζούμε με την δουλειά μας, να παίρνουμε μισθό που θα εξασφαλίζει μια ζωή με αξιοπρέπεια, την ιατροφαρμακευτική μας περίθαλψη, την σύνταξη όταν γεράσουμε.
  Είμαστε αυτοί που θέλουμε να μην απελπιζόμαστε όταν έρχονται οι λογαριασμοί και όταν απολυόμαστε να μπορούμε να ζούμε από το επίδομα ανεργίας για όσο καιρό είμαστε άνεργοι.
  Είμαστε αυτοί που θέλουμε να σπουδάζουν τα νιάτα δωρεάν, να δουλεύουν όταν παίρνουν το πτυχίο, να πηγαίνουμε στον γιατρό όταν αρρωστήσουμε δωρεάν, να ζούμε με δημοκρατία, ασφάλεια και ειρήνη.

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣΣε όλους αλλά και σε εκείνα τα παιδιά που πιάσαμε κουβεντολόι έτσι αυθόρμητα μπροστά στην είσοδο του μετρό, και μου έδωσαν κουράγιο με το τρόπο που μίλαγαν, με το ποιόν της σκέψης τους, με την ανησυχία τους που μοιράστηκαν μαζί μας έτσι αυθόρμητα. Κι εγώ φοβάμαι, αλλά αντέχουμε..έτσι δεν είναι ?“Η ψυχή των συμπατριωτών μου είναι κομμάτια”


Κραυγή αγωνίας από τον Θ. Αγγελόπουλο

«Φοβάμαι αναταραχές στις πλατείες, διαμάχες με την Αστυνομία, νεκρούς στους δρόμους. Η Ευρώπη ήταν ένα όνειρο το οποίο διαλύθηκε πολύ γρήγορα», λέει στην εφημερίδα «La Stampa» ο σκηνοθέτης, απαντώντας σε ερώτηση αν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
«Έχουν καταστρέψει τη χώρα και εξακολουθούν να μιλούν», δηλώνει οργισμένος, αναφερόμενος στους πολιτικούς. «Ναι. Κάθε κόμμα πιστεύει ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια, αλλά αυτό δεν είναι σωστό. Παρ’ όλες τις ζημιές που έχουν προκαλέσει τα κόμματα, αυτός ο κόσμος δεν σταματά να μιλάει. Την ίδια ώρα όμως υπάρχει ένα κοινό που στις δημοσκοπήσεις των εφημερίδων ψηφίζει πάντοτε τα δύο μεγάλα κόμματα…».
«Η ψυχή των συμπατριωτών μου είναι κομμάτια», συνεχίζει ο σκηνοθέτης για να μιλήσει αργότερα για την ανάγκη διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα. Προφανώς ο Θόδωρος Αγγελόπουλος προέβη σε αυτήν την αναφορά πριν η πρόταση για Δημοψήφισμα καταστεί πρωτοσέλιδο στις ελληνικές εφημερίδες στα μέσα της εβδομάδας που μας πέρασε.

Η συναίνεση τελικά επιτεύχθηκε!!!  • Συμφώνησαν τα κόμματα να μην γίνει έλεγχος για το χρέος της χώρας!!!
  • Συγκαλύπτουν τις "αμαρτίες" τους, προσβάλοντας βάναυσα τους πολίτες...
  • Μένει να συμφωνήσει και ο Ελληνικός λαός, να τους εκπαραθυρώσει άμεσα
Απορρίφθηκε την Παρασκευή από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση για την σύσταση«Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Λογιστικό Έλεγχο του Δημοσίου Χρέους», προκειμένου να νη μάθει ποτέ ο Ελληνικός Λαός πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο και επαχθές.
Η Συναίνεση επί τέλους επετεύχθη!
Μήπως ήταν αυτό που τελικά συμφωνήθηκε στο Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, που συνήλθε στο Προεδρικό Μέγαρο υπό τον Εγγυητή του Πολιτεύματος της Κοινοβουλευτικής Δικτατορίας της Τρόικας, του ΔΝΤ και της Διεθνούς Κερδοσκοπίας;
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ τάχθηκαν ομόφωνα κατά του Λογιστικού Ελέγχου του Δημοσίου Χρέους, προκειμένου να σωθεί η Πατρίδα, με το μοναδικό επιχείρημα ότι ο Λογιστικός Έλεγχος καλλιεργεί δήθεν την αυταπάτη αποφυγής των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας.
Τρομερό επιχείρημα!
Ακόμη και για ατάκα του Λαζόπουλου ή των Ράδιο Αρβύλα θα ήταν πολύ προχωρημένο!
Οι ανεπάγγελτοι καταπατητές του κτιρίου της Βουλής των Ελλήνων (λέγονται και Βουλευτές)
είναι μοναδικοί.