#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 28 Μαΐου 2011

Νέο αξιοθέατο!


Από το "atsarantos"

Κοσμοπλημμύρα και σήμερα, 4η μέρα, σε Σύνταγμα και Βουλή!

 


 Χιλιάδες λαού έχει πλημμυρήσει και σήμερα το Σύνταγμα και τη Βουλή ενώ όλο και καινούργια συνθήματα ακούγονται από τον κόσμο. Σήμερα άκουσα ένα σύνθημα που έλεγε: «Γιωργάκη ρουφιάνε, κάνε ένα καλό! Πάρε ένα ποδήλατο και πέσε στο γκρεμό»!!! Για πρώτη φορά στη διαδήλωση είχε έρθει και ένα κομβόι μοτοσικλετιστών. Επίσης το κυριότερο σύνθημα που έγινε και πανό αναφέρει: «ΘΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΕΔΩ ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΕΤΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ»! Και προειδοποιητικά: «Αλήτες, κουφάλες, έρχονται κρεμάλες»!!! Οι διαδηλωτές απαντώντας στις σημερινές δηλώσεις του Πάγκαλου, ότι ο κόσμος κατεβαίνει στο δρόμο από… μόδα, φώναζε: «Πάγκαλε, μαλάκα, δεν ήρθαμε για πλάκα». «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η χούντα δεν τελείωσε το ‘73». Σήμερα υπήρχαν πολλές σημαίες άλλων κρατών που κι εκεί υπάρχουν «αγανακτισμένοι» που συμπαραστέκονται στον αγώνα των Ελλήνων διαδηλωτών. Να είμαστε όλες τις ώρες εκεί, να μιλάμε με τον κόσμο ο οποίος ακούει! Να ακούμε κι εμείς και να βάλλουμε ένα χεράκι να φύγουν αυτοί που κυβερνούν και όλοι όσοι έχουν συμβάλλει στην καταστροφή που αντιμετωπίζουμε, να Φύγει η Τρόικα και τα Μνημόνια. Να φτιάξουμε μόνοι μας το Μέλλον μας. Για αύριο έχει καλεστεί Πανευρωπαϊκό κάλεσμα. ΌΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. Ακόμα και τώρα!
 
Αμεση Δημοκρατια Τωρα! Πρακτικα της χθεσινης συγκεντρωσης
AΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ!
Πρακτικά της χθεσινής συγκέντρωσης
Αυτά είναι τα πρακτικά της 1ης ανοιχτής συνέλευσης της Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα στην πλατεία Συντάγματος. Πρακτικά κρατήθηκαν από τις 10.00μμ έως λίγο πριν την 1.00 τα ξημερώματα.

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΚΑΙ Η ΑΜΗΧΑΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ!


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥΣ!
ΣΧΟΛΙΟ ΤΗΣ ΙΣΚΡΑ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΕΔΩ!
Δεν ξέρουμε την πολιτικοκοινωνική γεωγραφία όλων όσων κινητοποιούνται στις πλατείες αυτές τις μέρες και δεν μπορούσαμε να την ξέρουμε!
Ένα είναι βέβαιο ότι ο κόσμος που κατεβαίνει είναι πολίτες, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες οι οποίοι δεν ανήκουν στην ολιγαρχία!
Όπως βέβαιον είναι ότι κατεβαίνουν για να εκφράσουν με το δικό τους τρόπο ο καθένας και η κάθε μια τη διαμαρτυρία, τη δυσφορία, την αγανάκτηση και την οργή τους απέναντι σε μια ανυπόφορη πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση, που τους πνίγει.
Το σημαντικό είναι ότι έχουμε να κάνουμε με κάτι ασυνήθιστο!
Για πρώτη, ίσως, φορά στα ελληνικά χρονικά γίνονται ταυτόχρονα μεγάλες πολιτικοκοινωνικές διαμαρτυρίες σε όλη την Ελλάδα, σχεδόν, αυθόρμητα, ερήμην των πολιτικών δυνάμεων της Αριστεράς και χωρίς αυτές οι κινητοποιήσεις να έχουν σαφή αριστερό προσανατολισμό, αν και κάτι θετικό και ελπιδοφόρο έχει αρχίσει να κινείται τις τελευταίες μέρες! (Βλέπε σχετικό δημοσίευμα στην ΙΣΚΡΑ.)
«Αυθόρμητο» ήταν, περίπου, και το Πολυτεχνείο το 1973 αλλά γρήγορα πήρε όχι μόνο αντιχουντικό αλλά και ριζοσπαστικό αριστερό αντιιμπεριαλιστικό προσανατολισμό, ενώ σ’ αυτό πρωταγωνιστούσαν αγωνιστές, κυρίως, της Αριστεράς και μάλιστα οργανωμένοι στις αριστερές νεολαίες.

Μια πολύ...βροχερή βδομάδα.


 Η βδομάδα που τελειώνει, ήταν πράγματι μια...βροχερή βδομάδα.
Μπόλικο νερό, πολιτικές ακαθαρσίες, ολοφάνεροι εκβιασμοί και...χρεωκοπίες.

Ο πρώτος κεραυνός μάς ήρθε από τον πρωθυπουργό
, με τη συνέντευξή του:
πέρυσι γλυτώσαμε την χώρα από χρεωκοπία, χάρη στο Μνημόνιο1, είπε
Φέτος την ξανασώζουμε
, χάρη στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.
(Αν κάθε χρόνο "σώζεται" κι ένα κομμάτι Ελλάδας...σε τέσσερα χρόνια...
δεν θα υπάρχει Ελλάδα για να...ξανασώσουν
!!).  Ο δεύτερος κεραυνός μάς ήρθε από τον made in USA υπουργό οικονομικών.
Παράδες μέχρι τα μέσα Ιούλη, είπε. Μετά κόβονται τα πάντα.
(κουφαλίτσα!! Ξέρω πως σ'αρέσουν οι ταινίες θρίλερ...
...
κόβεις τα ήπατα του άλλου, τον τρομοκρατείς και μετά τον...φιστικώνεις!!).  Ο τρίτος μάς ήρθε από την Μαρία...των Βρυξελλών.
Υπογράψτε, Ελληνες, με τους δανειστές σας, γιατί αλλιώς σας βλέπω με...

Συλλαλητήριο ΠΑΜΕ, Αθήνα, 28 Μάη...

Ο Γ. Παπανδρέου ζει το μύθο του ως πρωθυπουργός. Εμείς ζούμε μια αρχαία τραγωδία...

   

Από τον μύθο στην αληθινή τραγωδία
 
Ο Γ. Παπανδρέου ζει το μύθο του ως πρωθυπουργός. Εμείς ζούμε μια αρχαία τραγωδία. Ο πρωθυπουργός την τελευταία στιγμή έχει μια μικρή ακόμα πιθανότητα να στρίψει το τιμόνι για να αποφύγουμε την απόλυτη καταστροφή. Η πορεία που ακολουθούμε μας οδηγεί σε τραγικές ώρες. Η κάθαρση όταν έρθει θα έχει μικρή σημασία, γιατί τα θύματα θα είναι υπερβολικά πολλά. Το πολιτικό σύστημα (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.) μαζί με τη νομενκλατούρα του κράτους επιμένουν πεισματικά στην εξουσία τους. Αρνούνται να την παραδώσουν, αρνούνται δηλαδή να αλλάξουν συθέμελα το σύστημα (νομικό, διοικητικό, κανόνες οικονομικής συμπεριφοράς κ.ά.) που μας έφερε εδώ που είμαστε σήμερα. Η Αριστερά, πιστεύοντας ότι καταγγέλλοντας το δικομματισμό θα διασωθεί από τη γενική διάλυση, ζει το δικό της μύθο.
Πλούσιοι και φτωχοί σ’ αυτή τη χώρα, δυστυχώς αυτή την τραγική ώρα, ζουν επίσης το...
μύθο τους.
Οι πλούσιοι γιατί πιστεύουν ότι το τσουνάμι δεν τους αφορά, ότι γι’ αυτούς είναι μια καλή ευκαιρία να αγοράσουν με λίγα ευρώ την κρατική περιουσία. Οι κυβερνητικοί (βεβαίως και το πολιτικό σύστημα συνολικά) μεγεθύνει την ψευδαίσθησή τους, αφήνοντας διάνοικτες τις πόρτες για εύκολες και γρήγορες συμφωνίες. Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ΟΠΑΠ, Τουριστικά Ακίνητα, Ολυμπιακά Ακίνητα, ΔΕΗ, υπόλοιπο ΟΤΕ κ.λπ., κ.λπ. «αμπαλάρονται» για να μεταφερθούν. Σύντομα και οι πλούσιοι θα αντιληφθούν ότι αυτό που έρχεται τους αφορά.
Οι φτωχότεροι ζουν τη δική τους ψευδαίσθηση, ότι αν καταγγείλουμε το διεθνές κλεπτοκρατικό σύστημα ή αν επιστρέψουμε στη δραχμή, θα ξυπνήσουμε από το κακό όνειρο και όλα θα είναι όπως πριν.

KΑΤΑΓΓΕΛΙΑ -ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ - Για την επίσκεψη Γ. Παπανδρέου στα Καλάβρυτα και την διεκδίκηση των Γερμανικών Αποζημιώσεων


Του Αλέξανδρου Κουτσομητόπουλου

Για την επίσκεψη του Παπανδρέου στα Καλάβρυτα

Ο άνθρωπος που αρνήθηκε επίσημα την άμεση διεκδίκηση των από 200 δις Γερμανικών Επανορθώσεων , ο οποίος δέχθηκε επιπρόσθετα να μπει επίσημα όρος στο ¨Μνημόνιο¨ ότι η Ελλάδα δεν θα ζητήσει- ποτέ- ¨συμψηφισμό¨ των νέων δανείων του ¨πακέτου -αντί-στήριξης¨  που μας υποχρεώνουν να πάρουμε με εξευτελιστικούς όρους με ¨ τυχόν άλλες εκκρεμούσες διεκδικήσεις της¨ ( δηλαδή τι κάνει μιάου - μιάου στα κεραμίδια - τις Γερμανικές Επανορθώσεις ...).

Ο πρωθυπουργός της... ¨Ελλάδας¨ που αρνείται να προσφύγει κατά της Γερμανίας στο Δ.Δ. της Χάγης ζητώντας να αναγνωριστεί η Συνθήκη Γερμανικής Ενοποίησης σαν de-facto  ¨Συνθήκη Ειρήνης¨ και οριστικής λήξης του Β΄Π.Π. , γεγονός που θα την υποχρέωνε , σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο , να καταβάλει τις ηθικά και νομικά κατοχυρωμένες  οφειλές της στην Ελλάδα - στον ελληνικό λαό , που όσο δεν τις παίρνουμε ¨ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ - ΔΕΝ - ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΝ¨.

Ο άνθρωπος που δέχτηκε να πάρει το χρυσοποίκιλτο βραβείο της ¨DEUTSCHE BANK¨ που απεικονίζει το ¨Τέθριππο Γερμανικό Άρμα ¨ της Πύλης του Βραμδεμβούργου , σαν αναγνώριση των ¨καλών υπηρεσιών του¨ υπέρ των γερμανικών οικονομικών συμφερόντων και γεωστρατηγικών στόχων ...

O ...¨άξιος¨ ( προσοχή μην διαβαστεί ανάποδα ) πρωθυπουργός της...¨Ελλάδας¨, ο οποίος ΔΕΧΘΗΚΕ , στα πλαίσια του ¨σεβασμού της δημοσιογραφικής ελευθερίας...¨, να δώσει συνέντευξη στην εφημερίδα ¨Bildzeitung" η οποία ηγήθηκε από τις αρχές του 2010 στην εκστρατεία ώστε να χαρακτηρίζεται και αποκαλείται ο ελληνικός λαός σε όλους τους τίτλους , υπέρτιτλους και υπότιτλους που αφορούν την ελληνική ειδησεογραφία με το προσωνύμιο ¨ΟΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟΙ -ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ¨ , εκστρατεία που αντίστοιχο της έχει μόνο στην ρατσιστική εκστρατεία του ναζισμού ενάντια στους Εβραίους ,  

ΤΟΛΜΑ να επισκεφτεί έναν αδικαίωτο τόπο μνήμης για την βαρβαρότητα του Γερμανικού επεκτατισμού στην Ελλάδα και τα Βαλκάνια , ενός επεκτατισμού μέχρι σήμερα και από την ¨Δημοκρατική¨ - Γερμανία ... ΔΙΑΔΩΣΤΕΤΟ - αφού πρώτα το επιβεβαιώσετε και διασταυρώσετε  από όσο γίνεται πιο έγκυρες πηγές -

ΝΑ ΠΑΡΕΙ -ΑΜΕΣΑ- ΘΕΣΗ ΤΟ ¨ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ¨ . Γιατί όχι να διμαρτυρηθεί και Δήμος του Διστόμου , να ενημερωθούν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και παρατάξεις, όπως και οι Δήμοι όλων των ¨Μαρτυρικών Πόλεων¨. Και εάν προλαβαίνουν μόνο οι πολίτες να κινητοποιηθούν και να αντιδράσουν , μεμονωμένα και οργανωμένα , και τα ¨Όργανα¨ της Τ.Α. δεν προλαβαίνουν   ,λόγω ¨Σαββατοκύριακου¨ , ΤΙΠΟΤΑ δεν τα εμποδίζει να το κάνουν με ψηφίσματα και δημοσιεύσεις , στις αμέσως επόμενες ημέρες ¨κατόπιν εορτής Γ, Παπανδρέου¨ , για να είναι σύμφωνα με τις διακηρύξεις και την αποστολή τους στο να υπερασπίζουν τα τοπικά , κοινωνικά και εθνικά δίκαια...

Πρέπει να τεθεί τέλος στον ¨πολιτικό οπορτουνισμό¨  και τα μικροσυμφέροντα στην Ελλάδα. Σαν λαός και σαν χώρα δεν έχουμε άλλα περιθώρια... να μεταθέτουμε τις ευθύνες ¨για αργότερα¨, μεταθέτοντας την κάθε σύγκρουση  και αντιπαράθεση με το φαιδρό επιχείρημα ¨εν ευθέτω χρόνο... ¨ ,  μία ορολογία του ελληνικού κρατικού δωσιλογισμού από το 1832.

Υπό τις παρούσες συνθήκες και δρομολογούμενες εξελίξεις , μπορεί να είναι ¨επιθυμητή¨ η επίσκεψη του Πρωθυπουργού  , σε οποιονδήπτε Μαρτυρικό Δήμο , τόπο θυσίας και αγώνα για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση , ή το αντίθετο;

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ η ¨Επιτροπή Μ. Γλέζου για τα Γερμανικά Χρέη¨ και το ¨Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων ¨ - ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΟΥΝ-ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΟΥΝ  ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Εάν τύχαινε να βρεθώ στην περιοχή θα φώναζα σίγουρα τα παρακάτω συνθήματα: 

1. ΝΤΡΟΠΗ

2. ΕΞΩ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΗΣ DEUTSCHE BANK ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

3. ΕΩΣ ΕΔΩ -ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ - ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ -ΤΩΡΑ- Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ !

Και θα κρατούσα τρία πανό που θα έγραφαν :

1. ¨ΝΤΡΟΠΗ 67 ΧΡΟΝΙΑ - ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ¨

2. ¨ΠΑΡΤΕ ΤΙΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΕΙΣ - ΟΧΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ¨ !

3. ¨Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΛΗΘΗ¨

Σχεδόν ...70 ΧΡΟΝΙΑ - ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΧΑΜΕΝΟ !

1940 - 2011 Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ - ΛΑΟΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΩΜΕΝΟΙ -ΠΟΤΕ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ !

-Αλέξανδρος Κουτσομητόπουλος , δημοσιογράφος - πολιτικός επιστήμονας.
Ερευνητής από το 1987  της ιστορίας των συνεπειών της Γερμανικής κατοχής στην Ελλάδα και υπερασπιστής με σειρά δεκάδων δημοσιεύσεων και εμφανίσεων στα Μ.Μ.Ε. της Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων ( προς το Δημόσιο ) και Αποζημιώσεων ( προς τους Πολίτες ) , όπως και της επιστροφής των ¨Εξαναγκαστικών Δανείων της Τράπεζας της Ελλάδος προς το Γ΄Ράιχ

Από το :


ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ


Ιδού το Σύνταγμα, κ.Παπανδρέου.  Δύο έντιμοι δρόμοι ξανοίγονται μπροστά σου, κ.Παπανδρέου.
Ο πρώτος: 
Να εφαρμόσεις το Σύνταγμα, προκηρύσσοντας εκλογές για να απο-
φανθεί ο Λαός για όσα βάρβαρα έπραξες και για όσα ακόμα πιό βάρβαρα 
προγραμματίζεις. 
Ο δεύτερος:
Να εγκαταλείψεις το θρόνο σου και να κατεβείς στο Σύνταγμαμαζί
με τους χιλιάδες Ελληνες. (μεράκι το είχες, έλεγες).

 
Το παραμύθι σου τέλειωσε.
Ο κύκλος των βρωμερών εκβιασμών (εσωτερικού-εξωτερικού)..έκλεισε.
Διάλεξε:
Θα προχωρήσεις με Ασπίδα και Δύναμη το Λαό...ή... 
...θα πορευτείς το δρόμο της Εξάρτησης της Χώρας και της Εξαθλίωσης
του Λαού...μόνος σου...με τους πρόθυμους και τα δεκανίκια σου
Με την προστασία των Ξένων (δανειστών-τοκογλύφων-αρπακτικών
...ιδιωτών και κυβερνήσεων).

"Όχι" της Βουλής στον λογιστικό Έλεγχο του χρέους


thumbΑπό το Μαρικάκι
   
Συζητήθηκε χθες στην Ολομέλεια της Βουλής και απορρίφθηκε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την σύσταση ad hoc κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τον «πλήρη και εξονυχιστικό έλεγχου του δημοσίου χρέους», προκειμένου -κατά την σχετική επιστολή του Αλέξη Τσίπρα, προ διμήνου- «να μάθει ο ελληνικός λαός, πώς δημιουργήθηκε αυτό και ποιο μέρος του είναι παράνομο, άκυρο και επαχθές, ώστε η Ελλάδα να αρνηθεί την αποπληρωμή του». Το ΠΑΣΟΚ, η «αντιμνημονιακή» ΝΔ και ο ΛΑΟΣ τάχθηκαν κατά με το ένα και το αυτό επιχείρημα ότι δηλαδή καλλιεργεί την «αυταπάτη» αποφυγής των διεθνών «υποχρεώσεων» της χώρας, με την Δημοκρατική Αριστερά που επίσης τάχθηκε κατά να δίνει μια πιο επεξηγηματική της παραπάνω στάσης αιτιολόγησης για την άρνησή της, ότι δηλαδή ο...
λογιστικός έλεγχος έχει στόχο την ανίχνευση απεχθούς χρέους  ουσιαστικά προτείνει στάση πληρωμών. Το ΚΚΕ, ούτε κρύο ούτε ζέστη, είπε ότι «δεν θα σταθεί εμπόδιο» για μια τέτοια επιτροπή αλλά διαφώνησε με το σκεπτικό της λέγοντας στην ουσία πως αναπαράγει τις αστικές συζητήσεις περί αναδιάρθρωσης και συγκαλύπτει τις αιτίες της κρίσης.

Αυτή η χώρα... δεν μας ανήκει!


του ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ
 
«Είμαστε αποφασισμέ­νοι να σώσουμε τη χώρα», φέρεται να είπε ο πρωθυπουρ­γός στο Υπουργικό Συμβούλιο της Δευτέρας. Αυτό, ύστερα απ’ όλα όσα πέρασε η χώρα και ο λαός τον τελευ­ταίο χρόνο, μόνο σαν απειλή μπορεί να εκληφθεί.
Ναι, κύριοι, είναι αποφασισμένοι να μας σώζουν, τόσο η κυβέρνηση όσο και τα αφεντικά της εντός και εκτός Ελλάδας, μέχρις ότου δεν αφή­σουν πέτρα πάνω σε πέτρα. Εδώ και μήνες, πριν καν μας επιβληθεί το μνη­μόνιο και ο «μηχανισμός στήριξης», λέμε και ξαναλέμε ότι η Ελλάδα και ο λαός της βρίσκονται μπροστά στη μεγαλύτερη απειλή που έχουν αντι­μετωπίσει ποτέ στην ιστορία τους. Κι αυτή η απειλή είναι ικανή να αφανί­σει τη χώρα, να την αφήσει σε ερεί­πια χωρίς καμιά δυνατότητα ανοικο­δόμησης.
Καταστροφικές επιλογές
Όμως οι θιασώτες της «διαρθρωτι­κής προσαρμογής» τίποτε δεν ξέχα­σαν και τίποτε δεν έμαθαν. Λες και ζούμε ένα διαρκές déjà vu. Τα ίδια και τα ίδια, ξανά και ξανά. «Δεν υπάρχει περιθώριο για άλλη πολιτική», δήλω­σε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ το βρά­δυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικο­νομικών και ανήγγειλε για μια ακόμη φορά ότι χωρίς την εκταμίευση της 5ης δόσης τον Ιούνιο η χώρα θα πάει σε στάση πληρωμών. Τα ταμειακά δι­αθέσιμα της χώρας φθάνουν έως τα μέσα Ιουλίου, μετά δεν θα μπορούν να πληρωθούν μισθοί, συντάξεις και η χώρα «κατεβάζει ρολά», τόνισε. Σημείωσε, δε, ότι όποιος κι αν ήταν υπουργός Οικονομικών στη θέση του, θα ακολουθούσε την ίδια πολιτική.

Αριστερά: Επαναστατική ή Κοινοβουλευτική;Του ΝΑΣΟΥ ΓΚΟΛΕΜΗ


«Υπήκοος δεν πόθησε να γίνει βασιλιάς

όσο ποθώ εγώ να γίνω υπήκοος»

Σέξπιρ - Ερρίκος ΣΤ'


Στα χρόνια της Μεταπολίτευσης, το κομβικό σημείο πάνω στο οποίο επένδυσαν οι εγχώριοι κομματικοί σχηματισμοί δεν ήταν άλλο από τη Λαϊκή Κυριαρχία. Ο αέρας «μύριζε» ανατροπή εν μέσω Ψυχρού Πολέμου.


ΓΙΑ τον Ανδρέα Παπανδρέου της 3ης Σεπτέμβρη αλλά και για το ΠΑΚ, η Λαϊκή Κυριαρχία ήταν δομική αναγκαιότητα για τη στήριξη οποιασδήποτε ιδεολογικής πλατφόρμας. Είχαν προηγηθεί Αποστασία και Χούντα.


ΕΤΣΙ, το ΠΑΣΟΚ προχώρησε λίγο πιο πέρα αυτήν την αναγκαιότητα, ανανεώνοντας την Κοινοβουλευτική Δημοκρατία και προκρίνοντας τον «Λαό στην Εξουσία».

60.000 διαδηλωτές σήμερα στο Σύνταγμα και τη Βουλή
FREE photo hosting by Fih.grVIDEO
 
Παρά την καταρρακτώδη βροχή που έπεφτε όλο το απόγευμα περισσότεροι από 60.000 διαδηλωτές δίνουν και σήμερα το παρών. Ο κόσμος παρότι κοντεύουν μεσάνυχτα συνέχεια και πληθαίνει. Το ανέκδοτο της ημέρας είναι η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ ότι οι συγκεντρωμένοι είναι σήμερα 10.000!!! Όμως και η Ζούγκλα που μεταδίδει απευθείας και άλλα διαδικτυακά μέσα μιλάνε για 15 – 20.000! Φίλοι και σύντροφοι ο κόσμος αυτή τη στιγμή έχει ξεπεράσει τις 60.000. Πολλοί νέοι έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος και έξω από τη Βουλή με συνθήματα και πανό στα χέρια διαμαρτύρονται κατά του Μνημονίου και της κυβερνητικής πολιτικής, ζητώντας να φύγουν από εδώ! Νοικοκυρές κρατώντας κατσαρόλες και τύμπανα χτυπάνε ακατάπαυστα ολόκληρες ώρες. Η κραυγή ΚΛΕΦΤΕΣ, ΚΛΕΦΤΕΣ ΟΥΣΤ, δονεί την ατμόσφαιρα κάθε λίγο. Επίσης ένα πολύ ωραίο σύνθημα είναι ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – Η ΧΟΥΝΤΑ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟ ’73! ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ! ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ!
 

"Εχουμε πετύχει εντυπωσιακούς στόχους" - Σε ποιους τα λέει; Νομίζει ότι απευθύνετε στην κοινοβουλευτική ομάδα του, ή σε έναν λαό υπό καθεστώς κομματικής πειθαρχίας;
Σημαία και Σημασία (από τις πλατείες των «αγανακτισμένων»)


 
  Πολύς λόγος για τις ελληνικές σημαίες, κι αυτό μου δημιουργεί την ανάγκη να πω κι εγώ μια κουβέντα. Κατεβαίνω στην πλατεία για να ξαναπάρω πίσω την ζωή μου. Και την δική σου ζωή, την δική μας ζωή. Οι ζωές μας εκτυλίσσονται σε ένα τόπο, κι ο τόπος αυτός δεν είναι μόνο τοπία, έχει ανθρώπους, ιστορία, πολιτισμό, έχει όνομα, είναι μια πατρίδα. Όταν κάποιοι διατάσσουν να διαλυθεί η υγεία ή η παιδεία βιάζουν την πατρίδα μου. Όταν κάποιοι θέλουν να αρπάξουν το νερό για να μας το πουλήσουν μετά για χρυσάφι βιάζουν την πατρίδα μου. Όταν κάποιοι θέλουν να μεταβάλλουν ένα πράσινο βουνό σε κρατήρα για να κλέψουν κι αυτό το χρυσάφι, βιάζουν την πατρίδα μου. Όταν με χλευάζουν επειδή είμαι Έλληνας βιάζουν την πατρίδα μου. Όταν έχουν μεταβάλλει την Ελλάδα σε ένα τεράστιο Γκουαντάναμο απελπισμένων ανθρώπων διωγμένων από τις δικές τους πατρίδες, βιάζουν ύστερα από αυτές και την δική μου.

Πληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσειςΠληθαίνουν οι αντιδράσεις για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις που ανακοίνωσε στην αρχή της εβδομάδας η κυβέρνηση. Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε συνδικαλιστικά στελέχη που προέρχονται από το κυβερνών κόμμα μάλιστα να μιλάνε με πολύ βαριά λόγια για τον πολιτικό τους φορέα, όπως επίσης και να προαναγγέλλουν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους.

«Οι Οργανισμοί Λιμένων δημιουργήθηκαν για να εξυπηρετούν το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, αναπτύχθηκαν με το μόχθο των εργαζομένων και δεν είναι τσιφλίκι της κυβέρνησης για να τους ξεπουλήσει», τονίζεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας (ΟΜ.Υ.Λ.Ε.), ενώ σε ανάλογη κατεύθυνση είναι και οι σχετικές δηλώσεις των κινητοποιημένων σωματείων.

 

Κτηνοτρόφος έκρυψε από την εφορία 270 πρόβατα!


 ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ! Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ, ΕΦΕΡΕ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
 
 
Έχει αποδειχθεί ιστορικά ότι,  τα όπου γης  ΔΩΣΙΛΟΓΙΚΑ-ΚΑΤΟΧΙΚΑ μπλοκ εξουσίας παράγουν άφθονη ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΑ! Το συγκεκριμένο φανόμενο, κάθε άλλο, παρά μεταφυσικό, ή τυχαίο, είναι.
Τα δωσιλογικά -κατοχικά μπλοκ εξουσίας, στελεχώνονται-στην ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΟΤΑΤΗ πλειοψηφία τους-από ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΕΣ (Καρατζαφέρης, Ανδρουλάκης, κλπ), ΑΛΗΤΕΣ (Χασαπόπουλος, Ρέπας, Παπαδημητρίου, Πρωτόπαπας, Παναγόπουλος κλπ) ΗΛΙΘΙΟΥΣ (Γιωργάκης, Νικητιάδης, Ξενογιαννακοπούλου, Θ. Πλεύρης, Μ. Καψής κλπ), ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ (Λοβέρδος, Χρυσοχοίδης, Πρωτοσάλτε κλπ) και ΧΟΝΤΡΟΠΕΤΣΟΥΣ (Πάγκαλος, Παπακων/νου, Προβόπουλος κλπ),  πρόσωπα δηλαδή, που το μόνο προσόν τους, είναι η συμπλεγματική δίψα για εξουσία και προβολή.
Ως εκ τούτου, περιστατικά σαν το...

Το πολιτικό σύστημα είναι η μεγαλύτερη συμφορά της χώρας. Οχι το δημόσιο χρέος.


Αυτό θα το θυμούνται τα κόμματα για χρόνια. Και τα συνδικάτα. Αυτό που ζούμε αυτές τις μέρες, με τις συνεχόμενες συγκεντρώσεις στις πλατείες των περισσότερων πόλεων της χώρας, θα κάνουν χρόνια να το ξεχάσουν τα κόμματα και τα συνδικάτα. Θα τους βαραίνει για πάντα, σαν μια αιώνια ντροπή. Σαν ένα ανεξίτηλο στίγμα. Ο απλός πολίτης τους ξεπέρασε. Ο απλός πολίτης ξεπέρασε τους επαγγελματίες της πολιτικής και του συνδικαλισμού. Αυτονομήθηκε. Απελευθερώθηκε.
Είναι κάτι που δεν μπορούν να κρύψουν πια. Οι πολίτες δεν είναι πρόβατα. Και δεν χρειάζονται τσοπάνηδες. Δημοκρατια χρειάζονται.
Οποιος έχει κατεβεί στο Σύνταγμα, και στον Λευκό Πύργο, και στις άλλες συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις, έχει αντιληφθεί τώρα γιατί τα κόμματα και οι συνδικαλιστές θέλουν πορείες.