#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 27 Μαΐου 2011

H Λευτεριά είναι Σχολειό, Πάνος Τζαβέλας


Ο Δ. Καζάκης συνομιλεί με διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος

Ο Δ. Καζάκης συνομιλεί με διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος [βίντεο]Ο Δ. Καζάκης συνομιλεί με διαδηλωτές στην πλατεία Συντάγματος [βίντεο] [βίντεο]

Στο Σύνταγμα βρέθηκε και σήμερα ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος περικυκλώθηκε αμέσως από τον κόσμο που βρισκόταν στην πλατεία και συνομίλησε με τους διαδηλωτές για πολλή ώρα.
Μέχρι και τώρα μάλιστα, δεν έχει διαλυθεί αυτό το πηγαδάκι που δημιουργήθηκε από νωρίς το απόγευμα και όπου διεξάγεται μια εκπληκτική συζήτηση.
Η σημερινή συγκέντρωση είναι μαζικότερη από την χθεσινή, ενώ συνεχώς καταφθάνει όλο και περισσότερος κόσμος. Χωρίς αμφιβολία, ο ενθουσιασμός των διαδηλωτών εντείνεται μέρα με τη μέρα και είναι «ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ» για πολιτική ανατροπή, για δικαιοσύνη, για δημοκρατία.
Το κίνημα της «15ης Μαΐου» που ξεκίνησε από την Ισπανία, ταξιδεύει πλέον σ’ ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς την Κυριακή οργανώνονται συγκεντρώσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες.

"Προλετάριος" - "Υπεραστικοί" (Βίντεο)Στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο ήρθε μήνυμα από τον Παύλο Αναστούλη που μας γράφει:
«Σύντροφοι, εάν σας αρέσει ο "προλετάριος" τραγούδι που βγάλαμε ως "υπεραστικοί" και πιστεύετε πως μπορεί να συμβάλλει στην πολιτικοποίηση αυτού που ζούμε, στείλτε τον και ανεβάστε τον, όπου και όπως εσείς νομίζετε, αρκεί να αναφέρετε πως είναι των υπεραστικών».

            Με χαρά βάζουμε στο μπλογκ μας το δημιούργημα        των  «Υπεραστικών» το οποίο «ντύσαμε» με εικόνες και το «ανεβάσαμε» σαν βίντεο γιατί με την μορφή που μας ήρθε (mp3) δεν μπορούσαμε να το κάνουμε ανάρτηση.

Οι Υπέροχες Νύχτες του Συντάγματος


Mόλις έχω γυρίσει από το Σύνταγμα και το ρολόι δείχνει 7.15 το πρωί.
Προσπαθώ να βάλω άυπνος σε μια σειρά τις σκέψεις, τα αισθήματα και τις εντυπώσεις μου.
Η δεύτερη μέρα του κινήματος του Συντάγματος ήταν από πολλές απόψεις πιο ενδιαφέρουσα, πιο μεστή και πιο συναρπαστική.
Ναι ο κόσμος ήταν εμφανώς λιγότερος από την πρώτη μέρα αλλά πάλι ήταν αρκετός και επίμονος.Τόσο επίμονος ώστε δεν κάμφθηκε από τις τρομερές νεροποντές που έπεφταν συχνά και ξαφνικά.Παλιά τέτοιου είδους βροχές ήταν ικανές να ματαιώνουν συγκεντρώσεις. Ευτυχώς ξεπεράσαμε αυτό το στάδιο. Η πλατεία Συντάγματος είναι η Ελληνική Ταχρίρ.Το κίνημα κόντρα σε συκοφαντίες και απαξιώσεις έχει αρχίσει να ριζώνει.Η τρίτη του μέρα αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον.
Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Με ελάχιστο ύπνο φτάνω στο Σύνταγμα κατά τις 7.30 το απόγευμα. Η πρώτη εντύπωση αρνητική.Μια φίλη μού αναφέρει ότι μόλις πριν από λίγο ένας φασίστας επιτέθηκε σε μετανάστες που πούλαγαν ομπρέλλες.”Και τι κάνατε;Δεν τον κράξατε;

Τα Ισπανικά ΜΑΤ προσπαθούν με τη βία να εκκενώσουν την Plaza Catalunya στη ΒαρκελώνηFREE photo hosting by Fih.grΤα ισπανικά ΜΑΤ έχουν ξεκινήσει την εκκένωση της Plaza Catalunya από τους αγανακτισμένους της Βαρκελώνης, σύμφωνα με το www.elmundo.es .  Οι ισπανικές αρχές επικαλούνται «λόγους υγιεινής» και έχουν ξεκινήσει από τα ξημερώματα την εκκένωση της πλατείας στην οποία παραμένουν εδώ και 12 ημέρες οι Ισπανοί «αγανακτισμένοι». Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης υπήρξαν συγκρούσεις διαδηλωτών που αρνούνταν να αποχωρήσουν με αστυνομικούς με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται κατά διαστήματα ανεξέλεγκτη. Προς το παρόν σύμφωνα πάντα με το www.elmundo.es  η αστυνομία φαίνεται να χάνει τη «μάχη της έξωσης» ενώ ο κόσμος γίνεται όλο και περισσότερος στην πλατεία και το σύνθημα που επικρατεί είναι «δεν φοβόμαστε». Οι Αρχές επικαλούνται για την εκκένωση και τον αυριανό τελικό του Champions League στον οποίο αγωνίζεται η Μπαρτσελόνα υποστηρίζοντας ότι η πλατεία θα αδειάσει και θα επιτραπεί στους διαδηλωτές να επιστρέψουν μετά τον τελικό. Ο διευθυντής της αστυνομίας υποστήριξε επίσης ότι δεν είχε ως πρόθεση την εκκένωση της πλατείας αλλά τον καθαρισμό της.
 
VIDEO 

Διαδηλώσεις και στην Γεωργία
Τις τελευταίες μέρες στην Γεωργία πραγματοποιούνται καθημερινά διαδηλώσεις ενάντια στην κεντροδεξιά και ακραιφνώς φιλοαμερικάνικη κυβέρνηση Σαακασβίλι. Η κυβέρνηση όπως φαίνεται  και στο βίντεο, απαντάει στις διαδηλώσεις με υπέρμετρη βία. Ακολουθεί μια σύντομη περιγραφή της πολιτικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα από τον Γεωργιανό φίλο και συναγωνιστή Alexander, που τα τελευταία χρόνια ζει, σπουδάζει και εργάζεται στην Ελλάδα* :
Από την δεκαετία του '90, η Γεωργία αντιμετωπίζει τόσο κρίση της οικονομίας και υπανάπτυξη όσο και πολιτική κρίση. Από το 1991 έως το 1995 στην χωρά αυτή βασίλευε ανομία, χάος και εγκληματικότητα, η όποια επιβαλλόταν από τις αδελφότητες-πολιτικές οργανώσεις, οι οποίες στην ουσία αναλάβανε το ρολό του στρατού, της αστυνομίας κ.τ.λ.

ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΛΑΝΑΤΑΙ ΣΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ


 Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ :

ΠΟΙΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΙΟΝ ;

ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΓΝΩΣΤΕΣ ΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ. ΜΑΡΞ ΣΤΟ ¨ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΙΦΕΣΤΟ¨ ( 1848 ) - ΟΜΩΣ ΣΕ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ...

ΔΕΣ ( ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 25/5 )  :

Σήμερα κυρίως καλούνται ¨αυτοαπασχολούμενοι¨ , ¨υπάλληλοι¨ , και κυριαρχούμενα από την μικροαστική -ιδεολογία - μεσοστρώματα να εκπληρώσουν το έργο της ¨εργατικής τάξης¨, των σημερινών -γενικά - εργαζομένων- ¨απασχολούμενων¨ , που ούτε αποτελούν ¨τάξη¨ για τον ¨εαυτό τους¨ , ούτε θέλουν να έχουν σαν προοπτική το μέλλον των ¨τίμια και απλά εργαζόμενων - παραγωγών...

Έντιμε άνθρωπε...

Έρμαιο δανειστών και κερδοσκόπων


Από τη Ρήξη Μαΐου

Του Σταύρου Χριστακόπουλου*

Η δεδομένη αδυναμία της Ελλάδας να εξυπηρετήσει το χρέος της, είτε με αναδιάρθρωση είτε χωρίς αυτήν, αλλά και οι πνιγηρές δεσμεύσεις που εκπηγάζουν από τις δανειακές συμβάσεις με την τρόικα (εξόχως διαφωτιστικό το άρθρο του Γεωργίου Κασιμάτη στην «Ελευθεροτυπία» τη Δευτέρα 2 Μαΐου 2011) σε κάθε περίπτωση την καθιστούν έρμαιο των δανειστών της, αλλά και κάθε τυχάρπαστου κερδοσκόπου.


Το αναξιόχρεο, η πολιτική της κυβέρνησης (η οποία, αρνούμενη εξ αρχής, έστω, να πουλήσει το τομάρι της ακριβά, έχει παγιώσει την αίσθηση της πλήρους διαθεσιμότητάς της στις διαθέσεις των γερακιών της κερδοσκοπίας), αλλά και η έλλειψη αντίστασης από τους οργανωμένους πολιτικούς σχηματισμούς και τον... ανοργάνωτο ελληνικό λαό, έχουν ενεργοποιήσει δυσάρεστες εξελίξεις, για τις οποίες επί ματαίω προειδοποιούμε εδώ και πολλούς μήνες – όσοι, εν πάση περιπτώσει, προειδοποιούμε...

Η Μαρία και ο Κάρολος.


     Η κ. Μαρία Δαμανάκη.
 - Εδώ Βρυξέλλες...εδώ Βρυξέλλες.
Σας μιλά ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων...τσάτσων.
Των ελεύθερων αγωνιζόμενων νεοφιλελεύθερων.
(εκφωνήτρια: Μαρία/Μαρία Δαμανάκη).
 - Διάλογος αφεντικίνας και δούλας.
Μαρία...Μαρία.     Ορίστε κυρία.
Τα πιάτα Μαρία. Τάπλυνα κυρία.
Μπράβο Μαρία.  Ευχαριστώ κυρία.
(Στη Μαρία/Μαρία. Αφού τελείωσες  με τα πιάτα της κυράς σου...άμε 
να καθαρίσεις και τον απόπατο. Μας έπνιξαν τα σ-ατά σου).
 - Να συμφωνήσουμε με τους δανειστές μας σε ένα πρόγραμμα σκληρών
 όρων με αποτελέσματα, για να αποφύγουμε την επιστροφή στη δραχμή. 
Ολα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.
Αυτή είναι η χτεσινή δήλωση της Δαμανάκη από τις Βρυξέλλες.
Η πρώτη ευρωπαία, συνάμα και ελληνίδα, αξιωματούχος που μιλάει
δημόσια για επιστροφή της Χώρας στη δραχμή.
Ελληνική κυβέρνηση και ΕΕ κάλυψαν πλήρως την κυρία.
Εάν η δήλωση γινόταν από οποιονδήποτε μή πασόκο και μή κυβερνητικό...
θα έπεφταν ΟΛΟΙ πάνω του να τον κατασπαράξουν, πολιτικά, ηθικά,
νομικά.

2 χρόνια κατάληψη Αγρός (στο πάρκο τρίτση) τριήμερο εκδηλώσεων