#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 24 Μαΐου 2011

Πηγή του κέρδους είναι η εργατική δύναμη...


Μείωση του «κόστους εργασίας».  
 
Η καθιερωμένη φράση των αστών οικονομολόγων, αστών πολιτικών και όλων των καπιταλιστών, γίνεται στο λόγο τους ο μαγικός καταλύτης ενίσχυσης της καπιταλιστικής οικονομίας. Ετσι δρουν οι καπιταλιστές. Υπέρτατος σκοπός τους, η όσο γίνεται μεγαλύτερη αύξηση των κερδών τους. Αλλωστε ο νόμος του κέρδους είναι ο βασικός οικονομικός νόμος του καπιταλισμού.
Πώς βγαίνει όμως το κέρδος; Οι αστοί υποστηρίζουν ότι στην παραγωγή νέων αξιών συμβάλλουν το κεφάλαιο και η εργασία και ότι για την εργασία η αμοιβή είναι ο μισθός, ενώ για το κεφάλαιο είναι το κέρδος. 

Οι καπιταλιστές, βεβαίως, συγκαλύπτουν μ' αυτή την τοποθέτηση την ουσία του ζητήματος. Γιατί αυτοί που παράγουν είναι μόνο οι εργάτες και οι εργάτριες. Αυτοί βάζουν σε κίνηση τα μέσα παραγωγής, αυτοί παράγουν τον κοινωνικό πλούτο και το κέρδος του καπιταλιστή.
Ο κάτοχος ενός ποσού χρημάτων για να τα αυξήσει, δηλαδή για να βγάλει κέρδος (τότε μόνο γίνεται το χρήμα κεφάλαιο, όταν επενδύεται με σκοπό το κέρδος), αγοράζει μέσα παραγωγής, (εργαλεία, πρώτες ύλες, ενέργεια κλπ.), αλλά μόνο μ' αυτά δεν μπορεί να υπάρξει διαδικασία παραγωγής. Χρειάζεται και εργατική δύναμη για να τα κινήσει, την οποία επίσης πληρώνει, δίνει μισθούς ή μεροκάματα. Τι είναι όμως εργατική δύναμη; Η ικανότητα για εργασία.
Ο Μαρξ στο μνημειώδες έργο του «Το κεφάλαιο», επιστημονικό θεμέλιο στην ταξική πάλη της εργατικής τάξης για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση του σοσιαλισμού - κομμουνισμού, το δίνει ως εξής: «Οταν λέμε εργατική δύναμη ή ικανότητα για εργασία εννοούμε το σύνολο των φυσικών και πνευματικών ικανοτήτων που υπάρχουν στο σώμα, στη ζωντανή προσωπικότητα ενός ανθρώπου και που τις βάζει σε κίνηση κάθε φορά που παράγει οποιουδήποτε είδους αξίες χρήσης» (τ. 1ος σελ. 180).
Η εργατική δύναμη συνενώνεται λοιπόν με τα μέσα παραγωγής και αρχίζει η διαδικασία παραγωγής προϊόντων με σκοπό την πώλησή τους στην αγορά. Αρχίζει η παραγωγή εμπορευμάτων, δηλαδή αξιών. Μέσα από τη διαδικασία της παραγωγής εμπορευμάτων, ο κάτοχος του συγκεκριμένου ποσού χρημάτων, πουλώντας τα στην αγορά, αυξάνει αυτό το ποσό που τοποθέτησε για να αγοράσει μέσα παραγωγής και να μισθώσει εργατική δύναμη.

Οι τραπεζίτες επωφελούνται απ' το ξεπούλημα… και το λαδάκι, που πάει;


Ραγιάδες εμείς δεν είμαστε

Φονιάδες του Λαού...


 - Κυβέρνηση- εργολάβος.
Το μαχαίρι βαθειά στο κόκκαλο μας έχωσε χτες η κυβέρνηση.
Η αναίσθητη κυβέρνηση. Η κυβέρνηση των τρωκτικών.
Η καλύτερη  ν ε ο φ ι λ ε λ ε ύ θ ε ρ η  κυβέρνηση.
Σε συνδυασμό με την απελευθέρωση του "επαγγέλματος" των γραφείων
κηδειών...μπορεί να μετρήσει...σφαγμένους.

 - "Εξορθολογισμός" στίχου.
Κολίγα γιός του παππού μου ο παππούς... εκσυγχρονίζεται σε:     
Κολίγα γιός και του γιού μου ο γιός.

 - Ενδιάμεση κραυγή Νο1.
Να παραιτηθεί ο Παπούλιας. Να οδηγηθούμε σε εκλογές.
Να αποφασίσει ο Λαός για την ημερομηνία Θανάτου του.

ΦΤΑΙΜΕ γιατί στην συντριπτική πλειοψηφία υπηρετήσαμε δύο κόμματα, τα οποία έκαναν «πλιάτσικο» στις πλάτες του Ελληνικού λαού... 
Φταίμε!!!
 Ο «κύβος ερρίφθη».
Οι «κυβερνώντες εξωτερικού» έστειλαν την εντολή. ΧΑΡΙΣΤΕ μας τη ΔΕΗ.
Οι «ιθαγενείς» διακομματικοί εντολοδόχοι έντρομοι, τρέχουν να τους δωρίσουν «τα ασημικά» της δημόσιας περιουσίας, μήπως καταφέρουν και σώσουν τα «κεκτημένα» τους. Τις προμήθειες και τα μεσιτικά. Στο στόχαστρο των «τροϊκανών» και των εγχώριων νεροκουβαλητών τους, μπήκε η ΔΕΗ. Η μεγαλύτερη βιομηχανία στη χώρα. Η πιο σημαντική Ελληνική Δημόσια Επιχείρηση, της οποίας ο δημόσιος χαρακτήρας αποτελεί ΕΓΓΥΗΣΗ, για φθηνό τιμολόγιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.
Μια ΔΕΗ η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα «επανεκκίνησης» και ανάπτυξης της...
 πραγματικής Ελληνικής οικονομίας.
Το πολιτικό, επιχειρηματικό και εκδοτικό κατεστημένο κάνει τα πάντα για να πάρει στα χέρια του το φιλέτο. Θέλει να το κατασπαράξει και να πετάξει τα κόκαλα, στη χωματερή της εθνικής ανυποληψίας.
Το συνδικαλιστικό κίνημα βρίσκεται στο καναβάτσο. Οι ευθύνες του, για το σημερινό κατάντημα της ΔΕΗ είναι τεράστιες…
Συνάδελφοι συνδικαλιστές ΦΤΑΙΜΕ…

Στρατηγική ανάλυση των γενοκτονιών


Ν. Λυγερός

Τα θύματα μιας γενοκτονίας έχουν την τάση να τη θεωρούν ως τη μοναδική. Είναι γεγονός ότι η οδύνη και η φρίκη παίρνουν τέτοιες διαστάσεις, που δεν επιτρέπουν μια στρατηγική ανάλυση των μηχανισμών που ενεργοποιούνται για να επιτύχουν την εξόντωση ενός λαού. Όμως, έστω και αν πιστεύουμε ότι οι γενοκτονίες διαδέχονται η μία την άλλη χωρίς να μοιάζουν, εν τούτοις υπάρχουν κοινά σημεία. Και είναι, άλλωστε, αυτά τα κοινά σημεία, τα οποία συνάδουν με τα κριτήρια των Ηνωμένων Εθνών, που μας επιτρέπουν να προσδιορίσουμε αυτά τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας ως γενοκτονίες. Αν προχωρήσουμε ακόμη πιο βαθιά σε αυτή την έννοια, μπορούμε να αναδείξουμε βαθύτερα νοητικά σχήματα. Στην πραγματικότητα, παρά τις γνώσεις μας όσον αφορά στο μέτρο της συστηματοποίησης, δεν αναλύουμε το μέτρο της αποτελεσματικότητάς της. Ενώ αποτελεί, χωρίς αμφιβολία, το σημαντικότερο σημείο για το γενοκτόνο. Και είναι επίσης αυτό το σημείο που την εντάσσει στην ιστορία διότι είναι αλληλένδετη με την ιδέα της εμπειρίας.
 e-mail
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
ΟΛΗ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ -ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Στην εκπομπή ¨ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ¨ του Γιώργου Παπαδάκη στον ¨ANTENA¨ :


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

Αφιέρωση για περισυλλογή από ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ :

Μίκης Θεοδωράκης – Μ Ι Λ  Ω ...(live – 1974)

"Πνευματική ηγεσία" (Βίντεο)


«Ζωγράφισε»  ο Τζίμης Πανούσης στην ραδιοφωνική του εκπομπή (Δείτε το βίντεο). Εκτός των άλλων στο στόχαστρο του βρέθηκε η «πνευματική ηγεσία του τόπου» επικεντρώνοντας τα βέλη του στις τελευταίες πολιτικές ενέργειες του Μίκη Θεοδωράκη, καθώς και στις απαράδεκτες δηλώσεις του Διονύση Σαββόπουλου, τις οποίες έχουμε σχολιάσει και εμείς.

Με την ευκαιρία και για να σχηματίσει κάποιος ολοκληρωμένη άποψη για το πολιτικό εγχείρημα του Μ. Θεοδωράκη θα συνιστούσαμε να διαβάσετε ένα σχετικό άρθρο από την εφημερίδα «Πριν».
Παρατηρήσεις για την ανάπτυξη του Ναζισμού στα σχολεία. Και για τη Βία.


 
Γράφει ο Χ-καθηγητής

 Το φαινόμενο της ανόδου του ναζισμού σίγουρα δεν θα αντιμετωπιστεί με υστερίες. Δεν θέλω να προσθέσω ένα ακόμη τέτοιο κείμενο στη λίστα των όψιμα ανησυχούντων.
[...]
Σημειώνω από την αρχή ότι τα όσα θα αναφέρω παρακάτω αποτελούν παραμέτρους μόνο του όλου ζητήματος. Δεν διεκδικώ ούτε το μονοπώλιο στην άποψη, ούτε την άποψη επί παντός επιστητού.
Το επάγγελμά μου, δίνει σε όσους έχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά το σπάνιο προνόμιο να είναι σε συνεχή επαφή με τον παλμό της νεολαίας, με τις ανησυχίες της και τις δυναμικές της. Αυτή η νεολαία σήμερα αποτελεί γονιμότατο έδαφος στο οποίο ήδη καλλιεργείται ο ναζισμός.
Για μεγάλο διάστημα, η εικόνα του μαθητή που προσέγγιζει τις ναζιστικές συμμορίες ήταν μονότονα στερεότυπη. Περιθωριοποιημένα στοιχεία χωρίς επαφή ή διάθεση επαφής με τα υπόλοιπα παιδιά, χαμηλών προσδοκιών και με τάση προς το χουλιγκανισμό. Όσο δυσάρεστη και να ήταν η εικόνα αυτή, ήταν μια κατάσταση από τη φύση της αδύνατο να εξαπλωθεί, να γίνει σημείο αναφοράς.

"Η συναίνεση είναι υποχρεωτική"...


Και τι θα τους πούμε βρε Ντομινίκ; είπε ο Γιώργος με τον άλλο Γιώργο σε ανοιχτή γραμμή.
-Θα τους πείτε πως πρέπει να συμφωνήσουν.
-Μα αφού τους τα παίρνουμε όλα πως θα συμφωνήσουν;
-Να τους πείσουν τα κόμματά τους. Συναίνεση George, συναίνεση...
-Ωραίο σλόγκαν φώναξε ο...

Ωμός εκβιασμός

Ήταν θέμα χρόνου η Διεθνής Εποπτεία να διακηρύξει το αυτονόητο: ότι ο έλεγχός της δεν περιορίζεται στην οικονομική σφαίρα, αλλά επεκτείνεται και στην πολιτική.
Οι δημόσιες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων περί της «απαραίτητης συναίνεσης» των δύο κομμάτων εξουσίας δείχνουν ότι η Διεθνής Εποπτεία δεν έχει ανάγκη πλέον να τηρήσει κανένα πρόσχημα. Μέσα σε έναν χρόνο και με την αγαστή συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης οι Ευρωπαίοι εταίροι μας ξεφορτώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο από τα τοξικά ελληνικά ομόλογα και προχωρούν ήδη στο κύριο πιάτο της «διάσωσης»: τη λεηλασία των πόρων της χώρας.
Έχοντας εξασφαλίσει τον απόλυτο οικονομικό έλεγχο, οι επόπτες δηλώνουν ορθά – κοφτά ότι και η πολιτική ζωή της Ελλάδας είναι στα χέρια τους. Το επιχείρημα που χρησιμοποιούν είναι επιτακτικό: «Ή συναινείτε ή σας τινάζουμε στον αέρα». Ποια, όμως, είναι η ουσία της συναίνεσης, την οποία με ωμό και εκβιαστικό τόνο απαιτούν; Αυτό που μεθοδεύουν οι

Μήνυση στον Τζορτζ ΜπουςΠέρασε οκτώ χρόνια σε ένα κελί. Βίωσε τα καθημερινά βασανιστήρια και πλέον είναι αποφασισμένος να αποζημιωθεί. Η ιστορία ενός αθώου Αλγερινού που θα καταθέσει αγωγή κατά του Τζορτζ Μπους

Ένας Αλγερινός 42 ετών, ο οποίος είχε περάσει οκτώ χρόνια στο κολαστήριο της αμερικανικής βάσης του Γκουαντάναμο στην Κούβα έως ότου απελευθερώθηκε το 2009 και έκτοτε διαμένει στη Γαλλία, πρόκειται να καταθέσει αγωγή κατά των αμερικανικών αρχών, ειδικά εναντίον του πρώην προέδρου Τζορτζ Μπους, για παράνομη κράτηση.
Ο Σαμπέρ Λάχμαρ, που κατάγεται από την Κωνσταντίνη, είχε συλληφθεί στις 18 Οκτωβρίου 2001 στο Σεράγεβο, όπου διέμενε με τη Βόσνια σύζυγό του και των δύο ετών γιο του.
Εκεί δίδασκε αραβικά σε ισλαμικό πολιτιστικό κέντρο, το οποίο χρηματοδοτείται από τη Σαουδική Αραβία. Στην έξοδό του από την προσωρινή κράτησή του, τον ανέμεναν "αμερικανικά οχήματα", τόνισε ο ίδιος, και χωρίς να του δοθεί καμιά εξήγηση οδηγήθηκε στο Γκουαντάναμο.

Ο ελληνικός επεκτατισμός


Επί χρόνια, η άποψη που έχει κυριαρχήσει σχετικά με το μέγεθος και το ήθος της Ελλάδας στη διεθνή σκακιέρα του ανταγωνισμού είναι πάνω κάτω η εξής: η Ελλάδα αποτελεί μία φτωχή πλην τίμια χώρα, που άγεται και φέρεται εξαρτώμενη από τα συμφέροντα της μεγάλης δύναμης στην οποία είναι ξεπουλημένη η εκάστοτε ηγεσία της, ενώ ταυτόχρονα περιβάλλεται από αδηφάγους γείτονες, που σαν άλλα αρπαχτικά ορέγονται τα εδάφη της, τα οποία δικαιωματικά της ανήκουν(μαζί με τόσα ακόμη που της στερούν…) καθ’ότι διατηρεί τίτλους ιδιοκτησίας από την εποχή του Χαλκού. Η άποψη αυτή, παρόλο που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα, παίζει ένα σπουδαίο ρόλο: το ρόλο του αποπροσανατολισμού, της συσκότισης, της παραπλάνησης, της απόκρυψης..
Το ελληνικό κράτος, ως συλλογικός εκφραστής των συμφερόντων της αστικής τάξης, ιδρύθηκε το 1830. Αρκετά πριν, η ιδεολογική μηχανή της διασκορπισμένης ελληνικής αστικής τάξης –με τις εσωτερικές της διενέξεις για την πολιτειακή του μορφή- είχε πλάσει τα όνειρά της για τα εδάφη που θα αποτελούσαν το μελλοντικός της κράτος. Σε αυτό συνέβαλλε η έκδοση της Χάρτας από τον Ρήγα Φερραίο το 1797. Το 1844 ο Ιωάννης Κωλέττης – εξέχουσα πολιτική προσωπικότητα που υπηρέτησε τα ελληνική συμφέροντα από πολλές θέσεις- συλλαμβάνει και καταθέτει αυτό που συνοπτικά ονομάστηκε «Μεγάλη Ιδέα». Το δόγμα αυτό, διανθισμένο και συνεπικουρούμενο από άλλες κατασκευές, υπήρξε κινητήριος δύναμη για την εξωτερική και εσωτερική πολιτική του ελληνικού κράτους από τα πρώτα του βήματα. Καθόρισε κατά κάποιο τρόπο τις ζώνες επιρροής και τα εδάφη που θα πρέπει να κατακτηθούν για να επέλθει η «ιστορική δικαίωση».

Ανυπακοή! Εξέγερση, ΟΧΙ εξαθλίωση!

ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΟΡΟ ΥΠΑΡΞΗΣ!Γενικό ξεπούλημα, αύξηση φόρων,  μείωση φοροαπαλλαγών, απολύσεις, εργασιακές συμβάσεις ανύπαρκτες, ανύπαρκτα συνδικάτα, ανύπαρκτη αντιπολίτευση, κυβέρνηση μειοψηφίας που κάνει ότι της κατέβει στο κεφάλι.

Καλως ήθρατε στη κόλαση. Ισως η φωνή που έβαλε το αφεντικό μου χτες καθώς διάβαζε τα νέα (το αφεντικό μου ε? όχι εμείς οι υπάλληλοι) τα περίελαβε όλα


ΚΑΛΑ ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ?


Μόλις συνειδητοποίησε μάλλον πως θα πάμε όλοι μαζί για φούντο. Μέχρι πριν λίγο καιρό μπορεί να γούσταρε που θα βρίσκει υπαλλήλους με τη ντουζίνα σε τιμές κάτω του κόστους, τώρα μάλλον συνειδητοποίησε ότι δεν θα βρίσκει αγοραστές για τα προϊόντα του και με τους αρπαγμένους μισθούς και τους τριτοκοσμικούς υπαλλήλους δεν θα βρίσκει καταναλωτές!!!

Ο ΟΤΕ ποτέ!!!


thumb
Του Δημήτρη Μυ

Το παραπάνω ήταν ένα σύνθημα του ΠΑΣΟΚ την εποχή του Παπανδρέου (πατρός), όταν ο Μητσοτάκης ξεκινούσε την... αξιοποίηση του ΟΤΕ. Έκτοτε η ιστορία είναι γνωστή και ενδιαφέρουσα. Περισσότερο, ωστόσο, ενδιαφέρον έχει ότι ο σημερινός Παπανδρέου (ο Μικρός, όπως πιθανότατα θα καταγραφεί στην Ιστορία) επιχειρεί την πατροκτονία του πληθωρικού Ανδρέα (“Τσοβόλα δώστα όλα”) και καταλήγει στο άλλο άκρο ξεπουλώντας όχι μόνο τη χώρα, αλλά και τους κατοίκους της, αυτήν και τις επόμενες γενιές...
Η ανάγνωση του καταλόγου του ξεπουλήματος, που ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά το υπουργικό συμβούλιο της Δευτέρας, είναι φανερό ότι στην ουσία περιγράφει την εκποίηση των τιμαλφών της χρεοκοπημένης χώρας. Δεν πρόκειται για κανένα σχέδιο διάσωσης ή σωτηρίας. Πρόκειται για αναγκαστική κατάσχεση στρατηγικών υποδομών, δρόμων, λιμανιών και κάθε είδους πόρων που διαθέτει και θα μπορούσε να αξιοποιήσει η χώρα.
Το χειρότερο όλων είναι ότι η εκποίηση δεν πηγαίνει καν στην εξυπηρέτηση του χρέους (κεφαλαίου) αλλά των τόκων του, πράγμα που σημαίνει ότι, και μετά την καταλήστευση, η Ελλάδα θα χρωστά περισσότερα έχοντας λιγότερες δυνατότητες να εξυπηρετήσει το χρέος.

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΓΙΑ ΑΙΓΑΙΟ

Τούρκικος χάρτης με διάφορα σενάρια για την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων. Μεταξύ άλλων, καταγράφεται και η λύση των «δακτύλων», της επιλεκτικής, δηλαδή, επέκτασης των χωρικών υδάτων σε ό,τι αφορά τα ελληνικά νησιά του βόρειου και κεντρικού Αιγαίου
 
Κυριάκος ΖΗΛΑΚΟΣ
 
Τα κείμενα της περιόδου 2009-2010, του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, που διέρρευσαν στον ιστότοποWikileaks και δημοσιεύτηκαν στον Τύπο, οι κατά καιρούς δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών, αλλά και η ίδια η πραγματικότητα που σταδιακά διαμορφώνεται σε στρατιωτικό επίπεδο, συνθέτουν το παζλ των  διευθετήσεων στο Αιγαίο, σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων.
Αποτελούν, ταυτόχρονα, πανηγυρική επιβεβαίωση των κατά καιρούς καταγγελιών του ΚΚΕ και των δημοσιευμάτων του «Ρ», για τα όσα έχουν δρομολογηθεί με ευθύνη των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με γνώμονα την εξασφάλιση υπέρ της ντόπιας πλουτοκρατίας μιας καλύτερης θέσης στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα, μέσα και από τη συμμετοχή της χώρας στις πολιτικοστρατιωτικές συμμαχίες του κεφαλαίου, όπως είναι το ΝΑΤΟ και η ΕΕ.

Αλητες...Ο Χρυσοχοΐδης θέλει να αποσοβιετικοποιήσει το κράτος;;


Συγγνώμη νομίζω έχω χάσει επεισόδια κ είμαι σε πολιτισμικό σοκ...

Despierta / Αφύπνιση / waking up!