#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Μαφιόζοι εν δράσει. Γενική επίθεση δεχόμαστε τα τελευταία 24ωρα. Από παντού.
Εν μέσω "διαπραγματεύσεων" για το Μνημόνιο2 και εν όψει της εξαγγελίας του
από βδομάδα...δεν προλαβαίνουμε να μαζεύουμε καρπαζιές.
 Ολοι έχουν ξαμολυθεί να ξαναστήσουν το περυσινό σκηνικό.
Ευρωπαίοι και Ελληνες αξιωματούχοι έχουν τον πρώτο λόγο.
Αμερικάνικοι οίκοι ''αξιολόγησης'' κι από κοντά δημοσιογράφοι, εφημερίδες,
περιοδικά.
 Τραπεζίτες, ντόπιοι και Ξένοι, βιομήχανοι, αναλυτές, οικονομολόγοι, ταγμένοι
όλοι τους στον Αρχοντα Νεοφιλελευθερισμό.
Ιδιο κλίμα. Ιδιοι παίχτες. Ιδιοι μεσάζοντες. Ιδιοι τοκογλύφοι.
Ιδιοι αυτουργοί...φυσικοί και ηθικοί.

Με το Μνημόνιο1 κυβέρνηση και τρόϊκα κατοχύρωναν τα κέρδη των τοκογλύφων.
Κι όταν λέμε τοκογλύφοι ή δανειστές ή εταίροι...νομιμοποιούμαστε πλέον
να εννοούμε και τις τράπεζες, και τις αδερφές κυβερνήσεις, και τα στελέχη τους.

Οι πάπιες της εξωτικής δημοσιογραφίας...Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης
   
Υπάρχει μια δημοσιογραφία που δεν είναι ούτε μάχιμη, ούτε κατευθυνόμενη. Δεν μπορείς να την κατηγορήσεις πως τα παίρνει, αλλά ούτε πως ματώνει για όσα πρέπει να ματώνει η δημοσιογραφία. Είναι κάτι σαν τις ομιλίες του κυρίου Βενιζέλου. Σαγηνευτικές, με ροή, σε στρέφουν στον θαυμασμό, αλλά σχεδόν ποτέ δεν καταλαβαίνεις γιατί έγιναν και τι ήθελαν να πουν. Είναι ένα είδος εξωτικής δημοσιογραφίας
Σε αυτή την δημοσιογραφία, η Ελλάδα δεν πονάει, δεν έχει
παραδοθεί στη διαφθορά, δεν είναι θύμα χρόνιων πολιτικών και ανέντιμων πολιτικών, αλλά παραπέει ανάμεσα σε αόριστες ευθύνες λόγω έλλειψης κυρίως ενός πολιτικού σαβουάρ βιβρ που αν υπήρχε θα ήταν θαυματουργό. Σε αυτή τη δημοσιογραφία η κοινωνία και οι ανάγκες της, αντικαθίσταται από μια κοινωνική ευαισθησία που δεν έχει και κυρίως δεν ζητά ευθύνες.
Στο επίκεντρο αυτής της δημοσιογραφίας είναι όλα τα άσχημα φαινόμενα και οι συμπεριφορές αρκεί να μην χρειαστεί κάποιος, με όνομα και διεύθυνση, να φταίει. Αυτή η δημοσιογραφία στρέφει το βλέμμα στη διαφορετικότητα, στις καταπιεσμένες ομάδες, στο περιθώριο, έχοντας συμφωνήσει με τον εαυτό της, πως είναι ο ιεραπόστολος της καταπιεσμένης Ελλάδας. Μέχρι εκεί όμως. Δεν θα σταυρωθεί ποτέ. Και βέβαια δεν θα σταυρώσει κανένα.

ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ - ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ - ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ !


Κέρδος 10 δισ. για τη Γερμανία από την ελληνική κρίση
Ο «αμαρτωλός» Έλληνας πληρώνει αδρά, τονίζει σε άρθρο του ο αναλυτής των FT Deutschland, Τόμας Φρίκε
********************************************************************

«Ο αμαρτωλός Έλληνας πληρώνει», αναφέρει ο τίτλος άρθρου του επικεφαλής οικονομικού αναλυτή της γερμανικής έκδοσης των Financial Times, Τόμας Φρίκε, στο οποίο υποστηρίζει ότι η Γερμανία έχει επωφεληθεί περίπου 10 δισ. ευρώ από την κρίση χρέους της Ελλάδας.

Ο κ. Φρίκε τονίζει ότι για τα κεφάλαια που έλαβε η Ελλάδα οφείλει να καταβάλει τόκο. Σημειώνει μάλιστα, ότι ήδη τα κέρδη από την πώληση ομολόγων προς την Ελλάδα κατ' εντολήν της γερμανικής κυβέρνησης ανέρχονται σε 500 εκ. ευρώ περίπου. Σε αυτά συνυπολογίζει και το κέρδος που προκύπτει από το γεγονός ότι οι επενδυτές στρέφονται προς τα γερμανικά ομόλογα εξαιτίας της δυσπιστίας τους έναντι ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών της Ευρωζώνης.

Όπως επισημαίνει, το επιτόκιο μακροπρόθεσμου δανεισμού της Γερμανίας έχει πέσει στο 3,5% με συνέπεια το χρέος της να έχει μειωθεί. Δίχως την ελληνική κρίση, τονίζει ο κ. Φρίκε, κάτι τέτοιο δεν θα συνέβαινε.

Κέρδη, προσθέτει, προκύπτουν και λόγω της συμμετοχής της Γερμανίας στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, η οποία πώλησε ομόλογα στην Ελλάδα.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον κ. Φρίκε, η ελληνική κρίση συμπίεσε και το ευρώ, το οποίο σε αντίθετη περίπτωση ενδέχετο να είχε εκτιναχθεί πολύ υψηλότερα, λόγω της τρέχουσας αδυναμίας του δολαρίου.

Η υποχώρησης του ευρώ κατέτησε πιο ανταγωνιστικά τα γερμανικά προϊόντα τονώνοντας τις εξαγωγές τους.

Από όλα τα παραπάνω, ο κ. Φρίκε εκτιμά ότι προκύπτει κέρδος 10 δισ. ευρώ για την Γερμανία.

Όπως χαρακτηριστικά έγραψε, «μπορεί οι Έλληνες να γνωρίζουν καλά το θέατρο, όμως και οι Γερμανοί δεν πάνε πίσω, ειδικά όταν πρέπει να γκρινιάξουν για το πόσα χρήματα χάνει ο Γερμανός φορολογούμενος. Και οι Γερμανοί βουλευτές διαμαρτύρονται για το ότι δεν μπορούν άλλο να συναινούν στην παροχή βοήθειας, καθώς έχουν φτάσει στο όριό τους.

Ωστόσο, μέχρι τώρα μόνον οι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους. Η Γερμανία δεν έχει πληρώσει ακόμα τίποτα.

Αντίθετα, έχει ήδη αποκομίσει κέρδος από την κρίση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το αποκαλύψει ο γερμανός Υπουργός Οικονομικών στον λαό, και μάλιστα σε κάθε αναγνώστη της "Bild" χωριστά και στο κόμμα των Ελευθέρων Δημοκρατών».


********************************************
Αναδημοσίευση από ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ από :

Αν

Διαμαρτυρία ΟΕΚ Γερμανίας για κλείσιμο των 3 Προξενείων στη Γερμανία


Επιστολή διαμαρτυρίας στον Πρωθυπουργό στέλνει η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων με αφορμή την απόφαση της ελληνικής Κυβέρνησης να κλείσει 3 Προξενεία.

Ολόκληρη η επιστολή αναφέρει :

,,Κύριε Πρωθυπουργέ,

εκφράζοντας τα αισθήματα απογοήτευσης που διακατέχουν τον Ελληνισμό της Γερμανίας διαμαρτυρόμαστε τόσο για την κατάργηση των Προξενείων της χώρας μας σε Αννόβερο, Κολωνία και Λειψία, όσο και για την περιφρόνηση που επέδειξε η κυβέρνησή σας, απαξιώνοντας να απαντήσει καν στις πολλαπλές έγγραφες εκκλήσεις της ΟΕΚ και των Ελληνικών Κοινοτήτων που πλήττονται από το μέτρο αυτό.

Από την υπερχρέωση στην υποθήκευση της Ελλάδας


Νέες δεσμεύσεις και λεηλασία της δημόσιας περιουσίας σχεδιάζονται από την τρόικα με την άμεση συνεργασία της κυβέρνησης. Έτσι, ένα χρόνο μετά την πλήρη εφαρμογή του Μνημονίου που οδήγησε στη διάλυση της ελληνικής κοινωνίας και ξεχαρβάλωσε εντελώς την οικονομία, η «διεθνής των δανειστών» προχωρά στη δεύτερη φάση του σχεδίου της, που δεν είναι άλλη απότην απόκτηση της ελληνικής δημόσιας περιουσίας αντί πινακίου φακής.
 
Προσχεδιασμένη η υπερχρέωση της χωρας

Είχαμε ήδη αναλύσει πριν από ένα έτος ότι το Μνημόνιο οδηγούσε στη χρεοκοπία της ελληνικής οικονομίας και στην υπερχρέωση της χώρας. Κι αυτή ήταν μια συνειδητή επιλογή του ΔΝΤ, προκειμένου να μπορέσει να βάλει στο χέρι τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της χώρας και τις δημόσιες επιχειρήσεις. Άλλωστε, όπως έχει αποκαλύψει σε βιβλία του και ο Stiglitz , το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχει κάνει ακριβώς το ίδιο σε όλες τις άλλες χώρες στις οποίες έχει πάει δήθεν για να τις σώσει.

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ Οχι στο «κίνημα» που μπαίνει εμπόδιο στην ταξική πάλη


Με αφορμή τις πρόσφατες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, που γίνονται από την Κυριακή 15 Μάη σε πλατείες πόλεων της Ισπανίας με συνθήματα ενάντια στη «διαφθορά των πολιτικών, την οικονομική κρίση, τους τραπεζίτες, την ανεργία», από το λεγόμενο κίνημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», που συντονίζεται μέσω διαδικτύου, το Κομμουνιστικό Κόμμα των Λαών της Ισπανίας εξέδωσε χτες ανακοίνωση αναλύοντας την κατάσταση. 
Σημειώνει ανάμεσα σε άλλα ότι το «κίνημα» αυτό «επιτίθεται στη διεύρυνση της ταξικής πάλης, πρόκειται για ένα διαταξικό μόρφωμα με ξεκάθαρο μικροαστικό χαρακτήρα», και προσθέτει:
«Συμβάλλει να ανακόπτεται η ενίσχυση μιας στάσης αντιπαράθεσης με τις ρίζες της καπιταλιστικής κρίσης. Με τη χειροτέρευση της καθημερινής ζωής της εργατικής τάξης, άλλων στρωμάτων και της νεολαίας και λαμβάνοντας υπόψη τις ανεπάρκειες του επαναστατικού υποκειμενικού στοιχείου, βρίσκουν διέξοδο από τη δυσαρέσκειά τους μέσω ρεφορμιστικών και μικροαστικών εκφράσεων, ενώ γίνονται ευάλωτοι στη χειραγώγησή τους από το σύστημα ώστε να αποτραπεί το ανέβασμα συνείδησης (...)

O Πρύτανης του Παν. Αθηνών και σημαντικοί διανοούμενοι καλούν σε ανοιχτή συγκέντρωση


Σημαντική πρωτοβουλία από ακαδημαϊκούς και διανοούμενους αποτελεί  η διοργάνωση ανοιχτής συγκέντρωσης-διαμαρτυρίας, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, στις 7 το απόγευμα, στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου.

Η πρόσκληση στην εκδήλωση-συγκέντρωση απευθύνεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές, σε κάθε πατριώτη που θέλει να διατρανώσει την αντίθεσή του στην υποτέλεια της ελληνική κοινωνίας και την απαξίωση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας

 

ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ-ΣΕΒ: "Αν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε"
"Κρατισμός" βαφτίζονται τ' ασημικά

thumb
Από το Μαρικάκι
 
Ενόσω σηκώνεται μεγάλος σαματάς γύρω από την «ανάγκη» εθνικής συναίνεσης, πίσω από την οποία δεν  βρίσκεται παρά η υπόθεση της άμεσης δρομολόγησης των αποκρατικοποιήσεων – ιδιωτικοποιήσεων, ορισμένοι στρώνουν το «ιδεολογικό» κλίμα. Όπως ο βουλευτής Επικρατείας του ΠαΣοΚ Ηλίας Μόσιαλος ο οποίος σε δηλώσεις του στο  «Το Βήμα» κηρύσσει το τέλος του «κρατισμού».
Οι απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων είναι στο πρόγραμμα άρα αυτό κάπως πρέπει να θεωρητικοποιηθεί . Και κάπως πρέπει να δικαιολογηθεί το ξεπούλημα των ασημικών. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι η διόγκωση του δημόσιου τομέα δημιούργησε ένα μοντέλο κρατικοδίαιτης οικονομίας με εξάρτηση του ιδιωτικού τομέα από το κράτος και «έλλειψη εξωστρέφειας της ελληνικής οικονομίας». Κατά πάσα πιθανότητα αυτό που εννοεί είναι ότι όσο πεδία δραστηριοποίησης που ακόμα και σήμερα η κοινωνία τα θεωρεί αγαθά και όχι εμπορευματοποιήσιμες υπηρεσίες, τελούσαν υπό την προστασία του Δημοσίου και δεν μπορούσαν οι καημένοι οι ιδώτες να αναπτύξουν τη δράση τους  και να βρούν περισσότερες πηγές κέρδους.

Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες δρουν ασύδοτα (Βίντεο)Οι παρακρατικές φασιστικές συμμορίες δρουν ασύδοτα. Μαχαιρώνουν, ληστεύουν κακοποιούν μετανάστες , έχουν καταντήσει ο φόβος και ο τρόμος των απόκληρων συνανθρώπων μας που τα δεινά του καπιταλισμού και ιμπεριαλισμού τους έφεραν στην χώρα μας διεκδικώντας όνειρο στην ελπίδα. Και μην ρωτήσετε τι κάνουν οι πραίτορες του Παπουτσή. Αυτοί δεν κρύβουν τις ρατσιστικές, ναζιστικής απόψεις τους, ορισμένοι μάλιστα απ’ αυτούς το καμαρώνουν φωτογραφιζόμενοι με καπελάκια της «Χρυσής Αυγής» και κράνη που φέρνουν το σήμα των ΕΣ ΕΣ. (Θυμηθείτε αυτή μας την ανάρτηση).

Το παρακάτω βίντεο δεν χρειάζεται σχολιασμό. Τα λέει όλα.


Τα σαλιαροκούταβα.

  
Από Δευτέρα, αγαπητοί κορακόπληκτοι, η Ελλαδίτσα ξαναπαίρνει το δρόμο...
της Ψωροκώσταινας.
 Θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο, θα συζητήσει και θα αποφασίσει (γελάτε παρακαλώ) επί του προαποφασισμένου μεσοπρόθεσμου (αόριστης διάρ-
κειας) Σχεδίου (Μνημόνιο2) δημοσιονομικής προσαρμογής (εξαθλίωσης) της
Χώρας μας.
 ΄Ενεκα, λοιπόν, που η περασμένη στους λαιμούς μας αλυσίδα...επιμηκύνεται
βαθιά στο Χρόνο και βαραίνει ακόμα περισσότερο...λέω να χαλαρώσουμε λιγάκι
με κάποια...κουταβάκια και τα...σάλια που αμολούν στο πέρασμα τους.

- Ο Αρχων της Κωλοτούμπας και Ρυθμιστής εξελίξεων.
Αφού τελείωσα τη μακαρονάδα ογκραντέν, σήμερα κατά τις 4 η ώρα, είπα να
"χωνέψω" απολαμβάνοντας Τηλεάστυ.
 Ενας Αδόλφος/Γαλατάς να μιλάει επί παντός κινουμένου σε στεριά, θάλασσα και
αέρα αντικειμένου, χωρίς να βγάζεις νόημα και άκρη.
 Εριξε στο μπλέντερ Παπανδρέου, Σαμαρά, υπουργούς, την αφεντιά του, Τούρκους,
Αλβανούς, Αμερικάνους, Ευρωπαίους, υπαλλήλους, εμπόρους, κρεμμύδια,
καρότα, αλατοπίπερο...τα ανακάτεψε γερά...και σε 15 λεπτά έβγαλε ...φασισμό, ρατσισμό, κινδυνολογία και μία...αίτηση...

Έχει βάλει στο μάτι Αγαθονήσι- Φαρμακονήσι η Τουρκία...


thumb
Του Δημήτρη Μυ
  
Βυθισμένοι στο οικονομικό- πολιτικό χάος που συγκλονίζει τη χώρα, μας διαφεύγουν οι τροχιοδεικτικές βολές που συστηματικά το τελευταίο διάστημα εκτοξεύονται από την Άγκυρα, η οποία διακηρύττει ότι αμφισβητεί την κυριαρχία ακόμη και κατοικημένων ελληνικών νησιών.
Οι τροχιοδεικτικές αυτές βολές, αξιολογούνται από παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας ως ιδιαίτερα επικίνδυνες για τρεις λόγους:
1. γιατί η Τουρκία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο, γεγονός που υποθάλπει την εθνικιστική πλειοδοσία
2. γιατί οι απόψεις περί γκρίζων ζωνών στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων (και αλλού) είναι επίσημη τουρκική θέση
3. γιατί είναι εμφανέστατη η αδυναμία του...
 ελληνικού κράτους.
Το ζήτημα των τουρκικών αμφισβητήσεων της ελληνικής κυριαρχίας στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι επαναφέρουν στο προσκήνιο μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος (DP, το οποίο δεν εκπροσωπείται στην τουρκική εθνοσυνέλευση). Για την ακρίβεια, τα μέλη του εν λόγω κόμματος δημιούργησαν το ζήτημα καθώς την περασμένη Τετάρτη (18/5) οργάνωσαν επίσκεψη, με δημοσιογραφική κάλυψη, στα δύο νησιά.
Δεν θα πρέπει να περάσει απαρατήρητο ότι την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος του κόμματος, Ναμίκ Κεμάλ Ζεϊμπέκ, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας, είχε υποστηρίξει πως τα δύο νησιά «τελούν από το 2004 υπό ελληνική κατοχή».

ΚΑΛΕΣΜΑ-Ο Γιάννης θα ζήσει κι ο δρόμος θα νικήσει!
«Δώρο» τσάντα με μολότοφ από την ΕΛ.ΑΣ

Μαζί με την πρωτοφανή αστυνομική καταστολή, κι άλλα «μεμονωμένα περιστατικά» αστυνομικής αυθαιρεσίας έκαναν την εμφάνισή στην πανεργατική διαδήλωση της 11ης Μαΐου. Θυμίζοντας την υπόθεση «πράσινα παπούτσια», της ζαρντινιέρας, του Μάριου Ζέρβα κ.ά., η Ελληνική Αστυνομία φαίνεται πως προχώρησε στην «εμφύτευση» πλαστών στοιχείων στον 21χρονο συλληφθέντα Φώτη Δήμου.

Ο Φώτης Δήμου συνελήφθη βίαια από αστυνομικούς των ΜΑΤ στο τέλος της πανεργατικής πορείας, την Τετάρτη 11 Μαΐου. Κατηγορείται ότι συμμετείχε σε επεισόδια, ότι φορούσε αντιασφυξιογόνο μάσκα και κουκούλα, ότι είχε στην κατοχή του σακίδιο με μολότοφ, και πως αντιστάθηκε βίαια κατά τη σύλληψή του.

Αδίσταχτο το κυβερνών «Κόμμα του Μνημονίου και της Πλεονεξίας» (Βίντεο)
Αδίσταχτο το κυβερνών «Κόμμα του Μνημονίου και της Πλεονεξίας» –η πατρότητα του όρου ανήκει στον καθηγητή Νίκο Κοτζιά, πρώην στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου- στις επιδιώξεις του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών ισοπεδώνοντας τον εργαζόμενο λαό.

Η κυβέρνηση του ψέματος και της συνομωσίας, ο κυβερνητικός θίασος οικονομικών δολοφόνων του λαού, εκτός των άλλων βάζει και στο στόχαστρο της την μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων.

Στο βίντεο, που παραθέτουμε ακούμε τον βουλευτή του ΚΚΕ, Νίκο Σοφιανό, να εκφράζει τις απόψεις του κόμματος του για τις προβλεπόμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων τις οποίες σχεδιάζει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον κομουνιστή βουλευτή ο μακροχρόνιος σχεδιασμός είναι να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ παράλληλα κάνει μια αναδρομή ποια ήταν η πολιτική που εφάρμοσαν στο παρελθόν οι αστικές κυβερνήσεις στον δημόσιο τομέα.


Εκδηλωση

https://mail.google.com/mail/?ui=2&ik=d59ffbcabd&view=att&th=1300ec7be040206a&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_gnxhp2c30&zw