#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 20 Μαΐου 2011

Ο "ισπανικός ιός" εξαπλώνεται και στην ΑθήναΜέσω του facebook προετοιμάζονται καθημερινές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις έξω από την ισπανική πρεσβεία στην Αθήνα.

Image scaled down

H ΙΣΠΑΝΙΑ δειχνει το δρομο; Μετα την Μαδριτη.. κατάληψη της plaza cataluña στην Βαρκελώνη
ο αγωνας που ξεκινησε στη Μαδριτη προκύπτει τωρα και στη Βαρκελωνη, χιλιαδες κοσμος απο το πρωι εχει καταλαβει την plaza cataluña και δειχνει αποφασισμενος να συνεχισει μεχρι τελους. Έντονες και συγκινητικές εικόνες συντροφικότητας σε κάθε γωνιά της πλατείας. Μέχρι τώρα, ξημερώματα πέμπτης, διαφορετικές συνελεύσεις προσπαθούν να αποφασίσουν τον χαρακτήρα, τις προοπτικές και τη δράση της απαρχής,ίσως, μιας κοινωνικής εξέγερσης. Στην νυχτερινή γενική συνέλευση μίλησε και ένας αιγύπτιος περιγράφοντας την προσωπική του εμπειρία απο την πλατεία ταχριρ, συνδέοντας αυτόν τον ξεσηκωμό με την αιγυπτιακή επανάσταση. Ο κόσμος καταχειροκροτώντας τον, απάντησε φωνάζοντας πως και απο αυτην την πλατεία θα ξεκινήσει επανάσταση. Έχει δημιουργηθεί και μια ομάδα για μεταφράσεις οπότε τις επόμενες ήμερες θα κυκλοφορησουν τα κειμενα των συνελεύσεων και στα ελληνικά. Τέλος, αυτό σαν πρόταση, θα ήταν πολύ όμορφο να οργανωθούν κινήσεις αλληλεγγύης στην ελλαδα.


libertad-solidaridad- revolucion

athens.indymedia.org 

"Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή"


 «Είμαστε κράτος υποτελές, βρισκόμαστε υπό κατοχή. Δεν μένει τίποτε άλλο, παρά μόνο ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση. Οι όροι που περιλαμβάνονται στη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο παραβιάζουν όλες τις θεμελιώδεις αρχές και του Συντάγματος και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας και του Διεθνούς Δικαίου».

Γιώργος Κασιμάτης – Καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου.


Αφού λοιπόν σύμφωνα με έναν επιστήμονα, «υπεράνω υποψίας», η χώρα μας βρίσκεται υπό κατοχή, από ξένους κατακτητές και ντόπιους συνεργάτες τους, θα συμπληρώναμε  εμείς και σύμφωνα με την παρότρυνση του Γ. Κασιμάτη «ο λαός να πάρει στα χέρια του την υπόθεση», νομιμοποιείται κάθε ενέργεια ενάντια στους κατακτητές και στα ντόπια τσιράκια τους;

Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και την Ε.Ε. Η ΕΥΡΩΠΗ έκανε ένα ακόμα βήμα πιο μπροστά. Έκανε ένα ακόμα βήμα προς το Δ! Ράιχ (***)Η χθεσινή (17 Μαίου)προτροπή των δύο επιφανών παραγόντων της Ε.Ε., Ζαν Κλωντ Γιούνκερ και  Ολι Ρεν για εθνική συναίνεση, η οποία παρ όλες τις διπλωματικές / πολιτικάντικες  καντρίλιες, ειπώθηκε μ ένα κατηγορηματικό και διατακτικό τρόπο,  ακριβώς την στιγμή που συζητιέται το θέμα της «αξιοποίησης της εθνικής περιουσίας», πρέπει να μεταφραστεί  ως απαίτηση των Βρυξελλών να εγγυηθεί  ολόκληρος ο ελληνικός, κι όχι μόνο ένα κομμάτι του, την υποθήκευση άρα και ξεπούλημα της πατρίδας του.  


Η κατάργηση της εθνικής ανεξαρτησίας,  την οποία με σχεδόν ηδονιστικό ύφος, μας είχε προαναγγείλει πριν μερικά χρόνια η Ψαρούδα – Μπενάκη (αλλά εμείς τότε περί άλλων τυρβάζαμε , ευαγγελειζόμενοι  την Ευρώπη των λαών κλπ., κλπ,  γι αυτό και το κατάπιαμε γρήγορα), ήρθε, ναι μεν σαλαμοποιημένη, αλλά πολύ πιο γρήγορα,  πιο άκομψα και πιο ατιμωτικά, απ ότι πίστευαν και οι πιο ένθερμοι οπαδοί, της.... μεγάλη ευρωπαϊκής οικογένειας και των παγκόσμιων διακυβερνήσεων κλπ.


Ήρθε στην αρχή, με την «αλληλεγγύη» των εταίρων, οι οποίοι, κάνοντας..δυσβάστακτη «υπέρβαση» και πιέζοντας τους εργαζόμενους λαούς τους (π.χ. το γερμανικό κεφάλαιο εδώ  και 10 χρόνια δεν  δίνει αυξήσεις στους γερμανούς εργαζόμενους, για να.... μπορεί να βοηθάει ( δανείζει) εμάς... κι όλους τους άλλους τους ανήμπορους κι ανάκαρους), και παρ όλο που ήξεραν (πως να μην ήξεραν εφ’ όσον ήσαν και είναι(συν)εταιροι), πως είμαστε σε κατάσταση πλήρους αποβιομηχάνισης και παραγωγικής παράλυσης, και πως τα επόμενα χρόνια   δεν θα μπορούμε να επιστρέψουμε ούτε....δραχμή, παρασυρόμενοι από τις…. υποσχέσεις μας,  δέχτηκαν να τους επιβάλουμε (ποιος ξεχνάει τον αγώνα και τα ταξίδια που έκανε ο Γ.Α.Π.) , και τους το επιβάλαμε,    το επαχθές και επισφαλές, γι αυτούς, μνημόνιο της σωτηρίας μας.