#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 19 Μαΐου 2011

Οι Ισπανοί το γλεντάνε σε μια επανάσταση κατά των κερδοσκόπων και των τραπεζών του Ευρώ.


Δείτε το  live σε πλήρη εξέλιξη.

Free video chat by Ustream


Απαγχονίστηκαν, για να τιμήσουν τη φανέλα τους

 γράφει ο Γιώργος Δαμιανός

Στα όνειρα μου έρχεται συχνά η μακρινή φωνή της μάνας τρελής στους έρημους δρόμους (1) και με ρωτάει με παράπονο αν κλαίνε ακόμα τα ματοπήγαδα (2). Με ρωτάει για κάποιους πραγματικούς ήρωες του ποδοσφαίρου. Ήταν παιδιά της γης του Πόντου. Δεν έπαιξαν πότε σε μεγάλες οργανώσεις. Δε λατρεύτηκαν ποτέ ως θεοί από το αφιονισμένο πλήθος, δεν είδαν ποτέ τους οπαδούς να γεμίζουν πλατείες και να κλείνουν δρόμους για να εκδηλώσουν την εθνική υπερηφάνεια τους (τι χυδαίες που φαίνονται, ορισμένες φορές, οι λέξεις).
Οι ήρωες (αν ακόμα έχουν, ακόμα, νόημα οι λέξεις) της ομάδας “Πόντος” ήταν καθηγητές, μαθητές και απόφοιτοι του κολεγίου Ανατολία (3) της Μερζιφούντας . Οι μαθητές αποφασίσαν να τιμήσουν τη φανέλα τους και γι αυτό, παρά την τρομοκρατία και τις απειλές των Κεμαλικών, αγωνίστηκαν με εμφάνιση που θυμίζει τη γαλανόλευκη (άσπρες και γαλάζιες ρίγες) και στη μέση το γράμμα Π. Αυτό θα αποτελέσει τη βασική κατηγορία των Κεμαλικών, οι οποίοι θα οδηγήσουν τους Έλληνες αθλητές στο “δικαστήριο” με την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας (12 Φεβρουαρίου 1921) και τον Ιούνιο του ίδιου χρόνου θα απαγχονιστούν στην Αμάσεια (4).
Η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους με ρωτάει απεγνωσμένα αν μιλάνε για αυτούς τους ήρωες του ποδοσφαίρου και της πατρίδας στις δεκάδες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μήπως αναφέρουν ένα μονόστηλο οι δεκάδες αθλητικές εφημερίδες ή τους μνημονεύουν όλα εκείνα τα τέρατα της μνήμης, που θυμούνται ακόμα και το δευτερόλεπτο που σημειώθηκε κάποιο γκολ, σε κάποιον αγώνα, πριν τριάντα χρόνια (ήταν, βλέπετε, πολύ σοβαρό γεγονός για τη μετέπειτα ζωή τους). Μήπως κάποια κινηματογραφική ταινία; κάποιο βιβλίο; ή έστω κάποιο τραγουδάκι τους αναφέρει;
Κατεβάζω ντροπιασμένος το κεφάλι μου.
Μου λέει και μου ξαναλέει τα ονόματα, μήπως και τα έχω ακούσει σε κάποια ιαχή των φιλάθλων
Γ. Θεοχαρίδης,
Χ. Γεωργίου,
Α. Συμεών,
Α. Παυλίδης,
Σ. Ανανιάδης
Κατεβάζω ακόμα πιο ντροπιασμένος το κεφάλι μου.
Τότε εκείνη ανεβάζει το τόνο της φωνή της και ωρύεται: “Τι ηρωικότερο έχει να επιδείξει το Ελληνικό και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο απ αυτούς τους ήρωες; Καλά οι ξένοι, αλλά τι θα πείραζε, όλες τις ελληνικές ομάδες, να αγωνιστούν για μία μόνο αγωνιστική, με ένα περιβραχιόνιο με το γράμμα Π
Κατεβάζω και άλλο το κεφάλι μου.
Κάθε 19 Μαΐου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ποντίων, θα ξανάρθει η μάνα τρελή στους έρημους τους δρόμους και με τον αλαφροήσκιωτο τρόπο της θα με ξαναρωτήσει: “γιατί κλαιν τα ματοπήγαδα;” και ακόμα δεν έχω βρει απάντηση. Μήπως κανένας από σας γνωρίζει;
Τι είδανε και κλαίνε αυτά τα πεγαδομάτε;
___________________________________________________________
ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΣΧΟΛΙΟ
Τιμή σ αυτούς που διάλεξαν να πεθαίνουν όρθιοι και υπερήφανοι


Kι εμείς σήμερα............... το 2011, εδώ στην Γερμανία, στο κέντρο της "πολυθρύλητης και πολυπόθητης Ευρώπης», οι «ελεύθεροι», οι «ευρωπαίοι», ντρεπόμαστε ή και δεν τολμούμε, στην κυριολεξία φοβόμαστε να πούμε το όνομά μας, γιατί εάν δεν ντρεπόμαστε και δεν....φοβόμαστε, τότε εάν όχι απο πέρισυ, ή τουλάχιστον πριν δύο εβδομάδες, πάντως σίγουρα απο προχθές θα είχαμε γεμίσει τις γερμανικές εφημερίδες και τα μπλόγκς, με E-MAIL και πάνω απ όλα τους δρόμους και τις πλατείες βροντοφωνάζοντας

  UNS REICHT ES


WIR LASSEN UNS NICHT BESCHIMPFEN UND LAECHERLICH MACHEN UND ERST RECHT NICHT ALS FAULENZER UND KREDITVERSCHLINGER VERUNGLIMPFEN VON DENJENIGEN, DIE UNS EINST UNERMESSLICHES LEID ZUGEFÜGT HATTEN ALS SIE UNAUFGEFORDERT IN UNSER LAND EINMARSCHIERTEN UND BIS HEUTE FEIGE UND HÄUCHLERISCH AUS IHRER VERANTWORTUNG UND SCHULD ZU ENTZIEHEN SUCHEN UND IMMER NOCH VERWEIGERN

1. DIE DER GRIECHISCHEN STAATSBANK ERZWUNGENE ANLEIHE (ZWANGSANLEIHE vom 1943) IN HÖHE vom ca 54 Mrd EUR (ohne Zinsen) UND
2. DIE VON DER SIEGERMÄCHTEN UND DER INTERNATIONALEN GEMEISCHAFT DEM GRIECHISCHEN VOLK ZUGESTANDENEN REPARATIONEN FÜR ENTSCHÄDIGUNGEN DIE DURCH DIE BRUTALE NAZI (DEUTSCHE) BESATZUNG ENTSTADEN IN HÖHE vom ca. 109 Mrd EUR (ohne Zinsen) ZURÜCKZUZAHEN bzw. ZUM ZAHLEN.


NICHT MIT UNS! NICHT SO, NICHT WIEDER!

UNS REICHT ES

Μόναχο 19.05.2011
Δημήτρης Κουτσομητόπουλος 

BILD: «Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει την Ακρόπολη;»


  Με τον τίτλο «Η Ελλάδα πρέπει να πουλήσει την Ακρόπολη;» φιλοξενεί άρθρο στην ηλεκτρονική της σελίδα η γερμανική εφημερίδα Bild, αναφερόμενο στην ανάγκη να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και εκποίησης δημόσιας περιουσίας στην Ελλάδα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το πρόγραμμα έχει καθυστερήσει αν και η Αθήνα είχε υποσχεθεί ότι θα το προωθήσει από τον Μάρτιο και σχολιάζεται ότι η ΕΕ θα αυξήσει την πίεση.

Ξέρω πλάκα μας κάνουν , το ¨διασκεδάζουν¨ το πράγμα , ξέρουν πως θα προκαλέσουν αντιδράσεις με τους τίτλους τους .

Με την συμβολική λέξη ¨Ακρόπολης¨ εννοούν όλη την δημόσια περιουσία , την περιούσια του ελληνικού λαού.

Αφού πρώτα μείωσαν τον Ελληνικό λαό κατά 12 % στην ¨Ναζιστική¨ ( διάβαζε Γερμανική ) κατοχή. Και μετά από την ¨αξιοποίηση¨ ( σταδιακά ) της εργατικής δύναμης περίπου 1.000.000 Ελλήνων μεταναστών νεανικής ηλικίας. Και αφού στην συνέχεια αφαίμαξαν το ελληνικό Α.Ε.Π. με το επί 50 χρόνια Γερμανοελληνικό ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟ ¨εμπορικό ισοζύγιο¨ και τα διαχρονικά ΥΠΕΡΚΟΣΤΟΛΟΓΗΜΕΝΑ Μίζο – ¨ΕΡΓΑ¨ τους …

Iσπανία: Κίνημα “15-Μ”-κάθε βράδυ όλοι στους δρόμους. Όλη τη νύχτα. Παντού. Οι Ισπανοί μπορούν. Οι Έλληνες, όχι (γιατί κοιμούνται στον καναπέ τους, βλέποντας Τούρκικα σήριαλ και Ειδήσεις που σερβίρουν τα Κανάλια).


πολλές φωτό απο την Iσπανία, από 15-05-2011 ως σήμερα, κάθε βράδυ-España, desde 15 de mayo 2011-Spain, since 15-05-2011
Χωρίς Σχόλια-Sin comentarios-No comments-Sans commentaires-Ohne Anmerkungen
Panorámica de la Puerta del Sol
Afluencia masiva

Πολλοί λύκοι στην αυλή μας. Με βάση τις ταμπέλες που, κατά καιρούς, μας έχουν καρφώσει στο μέτωπο,
οι διάφοροι κυβερνητικοί, είμαστε τεμπέληδες, χαραμοφάηδες, διεφθαρμένοι,
πατριώτες, τζογαδόροι και άλλα πολλά...ατελείωτα.
 Λένε, επίσης, πως γλείφουμε για μια θέση στο δημόσιο, πως ξηγιόμαστε φακε-
λάκι για να κάνουμε τη δουλειά μας σε εφορία, πολεοδομία, γιατρούς κλπ.
Πως πάμε πολυήμερες καλοκαιρινές διακοπές, σαββατοκύριακα χειμώνα και
καλοκαίρι, πως ξοδεύουμε ασύστολα.
Πως τρελαινόμαστε να την κοπανάμε από τη δουλειά (δημ.υπάλληλοι), χάρη ενός
καφέ ή μιας επίσκεψης σε super market.
Πως βγαίνουμε νωρίς στη σύνταξη και μετά ζούμε πολλά χρόνια και μαδάμε
τα ασφαλιστικά ταμεία.
Λένε, ακόμα, πως έχουμε πολλά σχολειά (κάθε βαθμίδας), πολλά νοσοκομεία,
πολλές πλατείες, πολλά αεροδρόμια, βουνά, νησάκια, λιμάνια και αυτοκινητό-
δρομους.
Πως το κράτος (δηλαδή...εμείς) κατέχει πολλές επιχειρήσεις, όπως είναι ο ΟΤΕ,
η ΔΕΗ, το Ταμιευτήριο, η ΑΤΕ, οι εταιρείες ύδρευσης-αποχέτευσης, το αέριο,
η Λάρκο, τα καζίνο κλπ.

Η συναίνεση, οι Κέρβεροι και η... χωματερή


Του Σταύρου Χριστακόπουλου

Όπως φαίνεται, η φαρσοκωμωδία των κυβερνητικών εκβιασμών περί συναίνεσης πηγαίνει αργά και σταθερά προς το τέλος της. Ήδη όλη αυτή η ανοησία έχει εκτροχιάσει το πολιτικό κλίμα με συνέπεια οι εκλογές να αποτελούν πολιτική ατζέντα όχι μόνο για το εσωτερικό, αλλά και για τους διεθνείς παράγοντες που εμπλέκονται με το ελληνικό πρόβλημα – κυρίως δηλαδή τους δανειστές - επιτηρητές της χώρας, οι οποίοι φαίνεται να έχουν προεξοφλήσει ότι η κυβέρνηση τελεί υπό κατάρρευση.


Το αποτέλεσμα είναι η προοπτική της κάλπης – συνυπολογιζομένου πάντα και του οικονομικού, πολιτικού και κοινωνικού αδιεξόδου – να μοιάζει περίπου αναπόφευκτη. Με μόνο ερώτημα τον χρόνο προσφυγής.

Τα συνεχή ψέματα, οι φθηνές δικαιολογίες προς τους Κέρβερους της δημοσιονομικής τάξης και ασφάλειας και οι ανεπιτυχείς εκβιασμοί, οι οποίοι εκ των πραγμάτων μπορούν να φέρουν κάλπες ακόμη κι αν κανείς κατά βάθος δεν τις επιθυμεί, φαίνεται πως έχουν φέρει πλέον σε δυσχερή θέση την κυβέρνηση.

Τα παρακάλια της προς τους Ευρωπαίους για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση πίεσης προς τη Ν.Δ. κυρίως, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, έφεραν την παρέμβαση του ξένου παράγοντα, η οποία απλώς κατέδειξε ότι η κυβέρνηση έχει χάσει όχι μόνο τον έλεγχο της οικονομίας, αλλά και την ισχύ της στο πολιτικό σκηνικό.

19η ΜΑΪΟΥ -ΜΝΗΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜIΚΡΑΣ .ΑΣΙΑΣ - ΤΙ ΜΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ;;;


Του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨


Σήμερα μέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας , η οποία προηγήθηκε της ¨τελικής λύσης¨ – Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον ¨προοδευτικό Κεμαλικό Εθνικισμό-Σοβινισμό¨ υπό την καθοδήγηση αξιωματικών του ¨2ου Γερμανικού Ράιχ¨ και αποτέλεσε αργότερα ζωντανό παράδειγμα και πείραμα για την Γενοκτονία των Εβραίων από το ¨Γ΄ Ράιχ¨.

Να δούμε τι άλλο μας ¨προσμένει¨ απο το ¨Δ΄Ράιχ¨ στα πλαίσια των πολιτικών υπεράσπισης του ¨δικαιώματος των λαών ¨ να ταξιδεύουν , μεταναστεύουν και να εποικίζουν όπου θέλουν και όποτε θέλουν , για λόγους ¨ατομικών δικαιωμάτων¨ και αποκατάστασης των θαυμαστών ¨Πολυεθνικών – Πολυπολιτισμικών Αυτοκρατοριών ¨ , της ¨ανεξιθρησκείας και της ετερότητας¨ , του παρελθόντος , όπως της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας , Οθωμανικής , Γερμανικής και της Ρώσικης ( ¨Σοβιετικής¨ ).

Στην βάση βέβαια της πάντα , από παλαιόθεν , ΕΞΑΝΑΓΑΣΤΙΚΗΣ- όχι εθελοντικής-συνειδητής – πρόσμιξης ( ¨συμβίωσης¨ ) λαών, εθνών , πολιτισμών και θρησκειών , λόγο… ¨Οικουμενισμού – Διεθνισμού¨ – που αποτελεί – πέρα απο την ψευδαίσθηση – το επιθετικό – ιμπεριαλιστικό ΔΟΓΜΑ ( από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα ) όλων των αρχουσών τάξεων, των ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ – ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΜΗ –

Δηλαδή να ¨κατακτήσουμε όλη την Γη¨- να ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ- ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΗ ¨κατά εικόνα και ομοίωση μας ¨, σύμφωνα με την ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΜΑΣ και τα καλώς ή κακώς εννοούμενα συμφέροντα μας¨ , ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΜΕ τις αξίες μας.

Χθές όπως και σήμερα

Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης (Μέρος 1ο)


Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του Αναπληρωτή Καθηγητή Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότη Μαριά, υπάρχει σε τεύχος του περιοδικού "Νομικό Βήμα". Παραθέτουμε την εισαγωγή της μελέτης και θα την δημοσιεύσουμε ολόκληρη σε συνέχειες.
Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης υπό το πρίσμα των θεσμών και του δικαίου της ΕΕ

 Εισαγωγή: Το ιστορικό της δανειακής σύμβασης

Μετά την εκλογική νίκη του ΠΑΣΟΚ στις 4 Οκτωβρίου 2009 και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Γιώργο Παπανδρέου, η κυβέρνηση προχώρησε σε αναθεώρηση των στοιχείων για το δημοσιονομικό έλλειμμα, το οποίο προσδιόρισε στο 12,7% του ΑΕΠ (2009) έναντι του επισήμου 6% που είχε προσδιοριστεί από την κυβέρνηση της ΝΔ.


Έκτοτε άρχισε μια συνεχής επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας, η οποία ξεκίνησε επίσημα με την απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ (στο εξής: Ecofin) στις 2 Δεκεμβρίου 2009, αφού η Ελλάδα δεν είχε λάβει τα απαραίτητα μέτρα για τη μείωση του υπερβολικού ελλείμματος.

Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης (Μέρος 2ο)


Το δεύτερο μέρος της μελέτης του Ν. Μαριά: "Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης υπό το πρίσμα των θεσμών και του δικαίου της ΕΕ".
 Μέρος Πρώτο: Οι νομικοί και θεσμικοί λόγοι που οδήγησαν στη δανειακή σύμβαση

1. Άρνηση εκ μέρους της ΕΕ εφαρμογής της ρήτρας αλληλεγγύης.

Καθώς η κρίση δανεισμού της χώρας άρχισε να κορυφώνεται, η κυβέρνηση επιχείρησε να ζητήσει την ενεργοποίηση του άρθρου 122 § 2 ΣΛΕΕ.
Σύμφωνα με την εν λόγω διάταξη όταν ένα κράτος μέλος της ΕΕ «αντιμετωπίζει δυσκολίες ή διατρέχει μεγάλο κίνδυνο να αντιμετωπίσει σοβαρές δυσκολίες, οφειλόμενες σε φυσικές καταστροφές ή έκτακτες περιστάσεις που εκφεύγουν από τον έλεγχό του, το Συμβούλιο μετά από πρόταση της Επιτροπής μπορεί να αποφασίσει να του χορηγήσει χρηματοδοτική ενίσχυση της Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό ο Πρόεδρος του Συμβουλίου ενημερώνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τη ληφθείσα απόφαση».
Η λήψη απόφασης από το Συμβούλιο ανήκει στη διακριτική του ευχέρεια και γίνεται με ειδική
πλειοψηφία.

Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης (Μέρος 3ο)


Συνέχεια της  μελέτης του Ν. Μαριά: "Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης υπό το πρίσμα των θεσμών και του δικαίου της ΕΕ"

Μέρος
Δεύτερο: Περιεχόμενο της δανειακής σύμβασης υπό το πρίσμα του δικαίου της ΕΕ
1. Η ρήτρα σκοπού της δανειακής σύμβασης.
Σύμφωνα με τη σχετική ρήτρα σκοπού που πε-ριλαμβάνεται στο προοίμιο της ΣΔΔ το οποίο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτής η «παρεχόμενη προς την Ελλάδα στήριξη συναρτάται με τη συμμόρφωση της Ελλάδας σε μέτρα που συνάδουν τόσο με τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου δυνάμει των άρθρων 126 (9) και 136 της Συνθήκης της Λειτουργίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΣΛΕΕ), όσο και με τα μέτρα που προβλέπονται από το Μνημόνιο Συνεννόησης».

Μάλιστα, σύμφωνα με το Μνημόνιο η άντληση χρηματοδότησης από τα διμερή δάνεια και το ΔΝΤ θα γίνεται σε αναλογία 8 προς 3 για κάθε έμβασμα που μετράται με τη συναλλαγματική ισοτιμία του προγράμματος. Επιπλέον, οι τριμηνιαίες εκταμιεύσεις της δανειακής χρηματοδότησης από τα κράτη της Ευρωζώνης θα βασίζονται σε τριμηνιαίους απολογισμούς από τους οποίους θα προκύπτει η συμμόρφωση της Ελλάδας με τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης που έχουν τεθεί από τους δανειστές μέλη της Ευρωζώνης. Κι αυτό θα γίνεται καθ’ όλη την τριετή διάρκεια της συμφωνίας.

Η δανειακή σύμβαση Ελλάδας-κρατών Ευρωζώνης (Μέρος 4ο)Μια πολύ ενδιαφέρουσα μελέτη του Αναπληρωτή Καθηγητή Θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης, Νότη Μαριά, υπάρχει σε τεύχος του περιοδικού "Νομικό Βήμα". Παραθέτουμε το 4ο και τελευταίο μέρος της.

Μέρος τρίτο: 
Αντισυνταγματική η μη κύρωση της δανειακής σύμβασης από τη Βουλή
Στις 3 Ιουνίου 2010 ο Υπουργός Οικονομικών έφερε για ψήφιση στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου (στο εξής: Σ/Ν) «Κύρωση της από 8 Μαΐου 2010 Σύμβασης Δανειακής Διευκόλυνσης μεταξύ αφενός μεν της Ελληνικής Δημοκρατίας ως Δανειολήπτη και αφετέρου κρατών μελών της ευρωζώνης και του KfW ως δανειστών καθώς και του από 10 Μαΐου Διακανονισμού Χρηματοδότησης Αμέσου
Ετοιμότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης».

Το εν λόγω Σ/Ν κατατέθηκε στη Βουλή στις 4 Ιουνίου 2010 και ορίστηκε και εισηγητής βουλευτής.

Με το πρώτο άρθρο του εν λόγω σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών κυρώνονται:
(α) η ΣΔΔ μαζί με τα επτά (7) Παραρτήματά της που υπογράφτηκε στις 8 Μαΐου 2010,
(β) η Συμφωνία μεταξύ των Πιστωτών με τα πέντε (5) Παραρτήματά της που υπογράφτηκε στις
8 Μαΐου 2010 και

Αττικός Τύμβος...Tελετή τιμής και μνήμης, 29 Μαΐου 2011, Κυριακή & ώρα 11:00ΟΜΙΛΟΣ ΜΝΗΜΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ 1941-1952
Σταδίου 39 ΑΘΗΝΑ 105 59

Ο Όμιλος Μνήμης Εκτελεσμένων Αγωνιστών 1941-1952 «ο Αττικός Τύμβος» ιδρύθηκε με σκοπό την ανεύρεση των ονομάτων των εκτελεσμένων στο Γουδί για την συμπλήρωση του μαρτυρολογίου των αγωνιστών και αγωνιστριών της Εθνικής Αντίστασης και την απόδοση τιμής στην υπέρτατη θυσία των πεσόντων για την Ελευθερία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την Εθνική ενότητα και συμφιλίωση.
Με πρωτοβουλία ορισμένων συγγενών και συγκρατούμενων των εκτελεσμένων στο Γουδί, κατά την διάρκεια του Εμφυλίου πολέμου, έγινε έρευνα και τα...

Ein bisschen Scham schadet nicht (Λίγη ντροπή δεν βλάπτει)


Χτυπάνε κόκκινο τα ιστορικά ανακλαστικά μας το τελευταίο δεκαήμερο κάθε Μάη.
Οι «ουρανίτες» (οι αλεξιπτωτιστές) της γερμανικής ναζιστικής Αεροπορίας βγαίνουν με φόρα από την ιστορική μνήμη και εισβάλλουν στην ψυχή μας, όπως ακριβώς εισέβαλαν στην Κρήτη πριν από 70 χρόνια.
Πρωί-πρωί στις 20 Μαΐου 1941 άρχισαν να ...
πέφτουν από τον ουρανό στο αεροδρόμιο του Μάλεμε, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων και αργότερα στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο.
Την πολεμική επιχείρηση συντόνιζε ο 51χρονος Γερμανός πτέραρχος Κουρτ Στούντεντ, βετεράνος πιλότος του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και αγαπημένο «παιδί» του αρχηγού της «Λουφτβάφε», Χέρμαν Γκέρινγκ. Είχε υποσχεθεί στον Φύρερ «μια εύκολη νίκη, έναν περίπατο 24 ωρών» και όρμησε στην Κρήτη με 1190 αεροπλάνα και 29.000 άνδρες.
Έπεσε έξω γιατί είχε υπολογίσει χωρίς τον «ξενοδόχο» των άμαχων Κρητικών που αμύνθηκαν γενναία με τις καραμπίνες τους, με τις «μαχαίρες, ακόμα και με ραβδιά!
Η πρώτη μέρα της εισβολής έληξε με μεγάλες απώλειες για τους Γερμανούς και με αβέβαια για αυτούς έκβαση της πολεμικής επιχείρησης.
Την 1η Ιουνίου 1941 που έπεσε η αυλαία της Μάχης της Κρήτης ο Στούντεντ ήταν και νικητής και νικημένος με 3.986 νεκρούς και αγνοούμενους (σύμφωνα με τα γερμανικά στοιχεία), 2.594 τραυματίες και 370 κατεστραμμένα αεροπλάνα!

Η ποντιακή μας μνήμη

Ν. Λυγερός


Για το σημερινό Έλληνα, ο Πόντιος δεν είναι θύμα της γενοκτονίας μα μόνο ο ήρωας ηλίθιων ανεκδότων που ουσιαστικά και ιστορικά προέρχονται από την Τουρκία. Στα σχολικά βιβλία της Ελλάδας, όπως πολύ σωστά το επισήμανε ο Α. Παυλίδης, δεν υπάρχουν πραγματικές αναφορές στον ελληνισμό του Πόντου. Δεν ξέρουν τα παιδιά μας την ομορφιά των ποντιακών θρήνων. Δεν γνωρίζουν τα ακριτικά άσματα. Διότι κανείς δεν τους μαθαίνει τα ιστορικά δεδομένα. Επιπλέον, σπάνιοι είναι οι ειδικοί του Πόντου που μπόρεσαν να καταλάβουν θέσεις στο ελληνικό πανεπιστήμιο. Διότι η στρατηγική της σιωπής δρα ενεργά. Με άλλα λόγια, ενισχύουμε μόνοι μας τη γενοκτονία της μνήμης.

Τα ανέκδοτα του πλουτοκράτη (Βίντεο)Δυστυχώς ούτε να γελάσουμε δεν μπορούμε με τα ανέκδοτα που ακούσαμε να μας λέει ο εκπρόσωπος των ντόπιων πλουτοκρατών, Δ. Δασκαλόπουλος. ( Δείτε το Βίντεο).
Εχουν ξεσαλώσει εντελώς οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας και απαιτούν διαρκώς να ξεζουμίζουν όλο και περισσότερο την εργατική τάξη. Εχουν αφηνιάσει σε τέτοιο βαθμό που τις πιο παράλογες απαιτήσεις τους τις ονομάζουν «στήριξη της εθνικής οικονομίας» και «μονόδρομο για την σωτηρία της χώρας».
Ακούσαμε λοιπόν σήμερα τον Δ. Δασκαλόπουλο να μας λέει ότι «αν δεν γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές, που είναι απαραίτητες για την χώρα, αν δεν τα καταφέρουμε θα πεινάσουμε». Θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά γ’ αυτόν τον καπιταλιστή. Αντι γ' αυτό κάντε μια αναζήτηση στο μπλογκ μας με το όνομα του και θα διαπιστώσετε τον βίο και την πολιτεία του.

19 Μαΐου: Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού...


Επιτέλους τους ξεριζώσαμε...
Κεμάλ Ατατούρκ, 13 Αυγούστου 1923
Enfin, nous avons réussi à les déraciner...
(Kémal Atatürk 13 aout 1923)

Η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων


Ν. Λυγερός

 
Στην εφήμερη ζωή μας σπάνια ξέρουμε αν ένας αγώνας αξίζει. Παλεύουμε από ανάγκη δίχως να γνωρίζουμε αν υπάρχει ένα αξιολογικό στοιχείο που αποδεικνύει με έναν αντικειμενικό τρόπο την ορθολογία της στάσης μας. Η αναγνώριση της γενοκτονίας ανήκει σε αυτές τις σπάνιες περιπτώσεις όπου η ανθρωπιά αγγίζει άμεσα την ανθρωπότητα. Ο αγώνας αυτός έχει αξία ανεξάρτητα από τους αγωνιστές του. Όταν ένας ολόκληρος λαός έπεσε θύμα της απανθρωπιάς, είναι η ίδια η ανθρωπότητα που πληγώθηκε. Το ίδιο ισχύει και για τη γενοκτονία των Ποντίων. Δεν είναι μόνο ένα τοπικό πρόβλημα που αφορά μια μειονότητα. Ο Πόντος ως ελληνικό στοιχείο και ως ακριτική οντότητα του πολιτισμού μας είναι μια από τις ιδιομορφίες που χαρακτηρίζει την πολλαπλότητά μας. Συνεπώς δεν πρέπει να απομονώσουμε το Ποντιακό ούτε ως ιστορικό γεγονός ούτε ως στρατηγικό στόχο. Αντιθέτως πρέπει να ενσωματώσουμε την τεχνογνωσία που έχουμε στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το παράδειγμα της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων είναι και ενδεικτικό και αποτελεσματικό διότι οι ενδιάμεσοι στόχοι που επιτεύχθηκαν δεν οφείλονται σε κρατικούς θεσμούς μα σε lobbies.

Αντιπρόταση... (υπ'όψιν Διονύση Σαββόπουλου)Σύμφωνα με τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο, μια λύση στο χάος των Αθηνών, θα ήταν να στείλουμε όλους τους μετανάστες μαζί με τους τοξικομανείς, σε μερικώς κατοικημένα νησιά της χώρας και έτσι να "πετάξουμε" από πάνω μας το κακό που μας βρήκε.
Μετά, μπορούμε να κοιμόμαστε σχετικά ήσυχοι, αφού μαζί με τους νέους ποδηλατόδρομους που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου και το καλοκαιρινό gay parade που ετοιμάζει ο Καμίνης, η Αθήνα θα επανέλθει σε όλα τα τουριστικά καρτ-ποστάλ της υφηλίου και όλα θα γίνουν όπως παλιά...
Σε αυτά τα νησιά, η ζωή θα κυλήσει όμορφα και ειρηνικά. Οι νέοι κάτοικοι, αφού πλέον αποκλειστούν από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, θα αρχίσουν απλά να σφάζονται μεταξύ τους, οι τοξικομανείς, θα επιδοθούν στην κηπουρική, εφευρίσκοντας νέες ποικιλίες ινδικής κάνναβης, άγνωστης μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο και μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να συνεχιστεί και η τηλεοπτική σειρά "Το Νησί", που τόσο αγάπησε το ελληνικό κοινό, με νέα ρεαλιστικά επεισόδια. Όταν ανοίγει ο καιρός, στο νησί θα δίνει συναυλίες η αγαπημένη Καλομοίρα. Οι λιγοστοί κάτοικοι των ελληνικών αυτών νησιών, θα εγκαταλείψουν τελικά τα σπίτια τους, αλλά δεν πειράζει, αφού όλα αυτά γίνονται για ανώτερο σκοπό.
Εναλλακτικά, μια εξίσου καλή ιδέα, θα ήταν ο εξωστρακισμός των μεταναστών  στο χωριό του Πηλίου όπου ο κος Σαββόπουλος διατηρεί εξοχικό. Εκεί, θα μπορούσε να τους αναθέσει τις εργασίες αποκατάστασης της οικίας του, που υπέστη μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά, να τους κολλάει ένσημα και να συζητούν ατελείωτες ώρες, για τον σοσιαλισμό, τις μεγάλες ιδέες και την επανάσταση που αργεί...


Ακροδεξιά και φασιστικά φαινόμενα σε περίοδο κρίσης και η ιστορική ευθύνη του συνόλου της αριστεράςτου Κώστα Νικολάου

Η άνοδος ακροδεξιών και φασιστικών ιδεών, πρακτικών και σχημάτων εμφανίζεται ιστορικά σε περιόδους κρίσης και συνήθως οικονομικής κρίσης. Οι συνθήκες που δημιουργούν αυτά τα φαινόμενα είναι βέβαια κοινωνικές, αλλά ευνοούνται καθοριστικά όταν συμπίπτουν χρονικά με έλλειμμα δημοκρατίας, ελλιπή κατανόηση ή/και υποτίμησή τους και ανυπαρξία μιας πειστικής, ενωτικής, ξεκάθαρης και κοινωνικά δίκαιης πολιτικής εξόδου από τη κρίση.

Η σημερινή ιστορική συγκυρία χαρακτηρίζεται αναμφισβήτητα από την οικονομική κρίση, που καθορίζεται από την πρωτοφανή στα μεταπολεμικά χρονικά νεοφιλελεύθερη επιθετική πολιτική του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, το οποίο είναι τμήμα της κυρίαρχης τάξης. Η νεοφιλελεύθερη αυτή πολιτική οδηγεί σε μια άνευ προηγουμένου ανακατανομή του πλούτου, αφαιρώντας εισοδήματα από τους μισθωτούς και μικρομεσαίους, αυξάνοντας την ανεργία και φτώχεια και συγκεντρώνοντας οικονομική και πολιτική δύναμη στα χέρια των ολίγων και κυρίως αυτών που συνδέονται με το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο.

Η δημιουργία ακραίας οικονομικής ανισότητας και συγκέντρωσης του πλούτου σε λίγα χέρια οδηγεί αναπόφευκτα και σε συγκέντρωση της πολιτικής εξουσίας σε λίγα χέρια και άρα, σε υποχώρηση κάθε έννοιας δημοκρατίας. Αυτό δεν είναι καινούργια ανακάλυψη. Εδώ και πάνω από 2.000 χρόνια, ο Αριστοτέλης στα 'Πολιτικά' του (που είναι το θεμέλιο του μεγαλύτερου μέρους της μεταγενέστερης πολιτικής θεωρίας) θεωρούσε δεδομένο ότι η δημοκρατία πρέπει να είναι πλήρως συμμετοχική, να αποβλέπει στο κοινό καλό και ότι για να το επιτύχει, οφείλει να εξασφαλίζει σχετική ισότητα, "λελογισμένη και επαρκή ιδιοκτησία" και "διαρκή ευημερία" για τον καθένα. Με άλλα λόγια, ο Αριστοτέλης είχε την αίσθηση ότι αν έχεις ακραίες καταστάσεις φτώχειας και πλούτου, δεν μπορείς να μιλάς σοβαρά για δημοκρατία (βλ. σχετ. N. Chomsky, «Το κοινό καλό», Scripta, 2000).

Bild (Γερμανία): “Μήπως πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;”


EU ZÖGERT MIT FINANZIELLER HILFE

Muss Griechenland die Akropolis verkaufen?


EU erhöht Druck: Akropolis auf die Verkaufsliste(Bild: “Η Ε.Ε. αμφιταλαντεύεται με την οικονομική βοήθεια.
Μήπως πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;” )
Ξαναχτύπησαν…  

Euro-Krise soll uns 190 Milliarden kosten!


NEUER RETTUNGSSCHIRM WIRD IN BRÜSSEL DISKUTIERT


Geheim-Plan: Euro-Krise kostet uns 190 Milliarden 
(Η Ευρω-Κρίση θα μας κοστίσει 190 δισεκατομμύρια!

Η “ομπρέλα βοήθειάς” μας θα συζητηθεί στις Βρυξέλλες.)


Προσέξτε το Ελληνικής έκδοσης Ευρώ που παραθέτουν…


Deutschland zahlt den Löwenanteil an der Euro-Rettung 

Η Ε.Ε. αμφιταλαντεύεται με την οικονομική βοήθεια. Μήπως πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;
 

«Πρέπει η Ελλάδα να πουλήσει την Ακρόπολη;».

Με αυτόν τον προκλητικό τίτλο και μία φωτογραφία που δείχνει ένα ακέφαλο άγαλμα μπροστά από τον Παρθενώνα, η γερμανική εφημερίδα Bild «ξαναχτύπησε» στη διαδικτυακή της έκδοση με ένα άρθρο φωτιά για τη χώρα μας.

Στο ρεπορτάζ, το οποίο είναι ανυπόγραφο, αναφέρεται ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξήσει την πίεση προς τη χώρα μας, η οποία δεν έχει προχωρήσει προς το παρόν στις απαραίτητες αποκρατικοποιήσεις προκειμένου να βάλει χρήματα στα ταμεία.


Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Η Ελλάδα πρέπει να αρχίσει να πουλάει για να βάλει λεφτά στα ταμεία».
Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα και δεν προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, δεν θα εκταμιευτεί η επόμενη δόση και από τον Ιούλιο θα υπάρξει στάση πληρωμών.

Κλείνει δε με την εξής πρόταση: Η χρεοκοπία απειλεί.

Πηγή: gkordis.org  (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΡΔΗΣ)

Δ.Σαββοπουλος: "Eιμαι φασιστας με τιραντες και γυαλια κι ολο φοβαμαι το αυριο"Ποσο προφητικος ησουν ρε νιονιο οταν εγραφες καποτε 

Δεν ξερω τι να παιξω στα παιδια
μα ουτε και στους μεγαλους 
παει καιρος που εχω μαθει ξαφνικα 
πως ειμαι ασχημοπαπαγαλος...

Λες και εβλεπες τον εαυτο σου μετα απο μερικα χρονια!!!

Γερασμενο, κυριως πνευματικα και ηθικα,
να κανει τις παρακατω δηλωσεις...

Ο γνωστος τραγουδοποιός πρότεινε να κηρυχθεί η Αθήνα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, τον “καθαρισμό” των κτηρίων της Αθήνας από τοξικομανείς και μετανάστες και τη μεταφορά τους σε νησιά, με χαμηλό πληθυσμό μάλιστα. Στην παρατήρηση μάλιστα του δημοσιογράφου Α.Τσέκερη ότι τα ξερονήσια δεν είναι η λύση, ο ίδιος απάντησε παραφράζοντας στίχους του, ότι “ήρθε η ώρα να αποφασίσεις αν θα πεθάνεις ή θα ζήσεις”. Τέλος τόνισε ότι η Αθήνα υποφέρει από την τρομοκρατία και τη βία.

Δηλωση του Δ.Σαββοπουλου σε κοινη εκπομπη ραδιοφωνικων σταθμων για το κεντρο της Αθηνας

Και για να παραφρασω κι εγω κατι
Η κατερινα εγραφε καποτε για τον Μητροπανο...παει κι αυτος τον φαγαν οι ψηλοκωλες
παραφραζοντας μπορουμε πια με σιγουρια να πουμε για τον νιονιο που καποτε αγαπησαμε...


Παει κι αυτος. Τον φαγανε οι Φυντανιδηδες...και τα αλλα κολληταρια του

Και επειδη ξεκινησαμε με στιχους ας τελειωσουμε ετσι...


Πως να τα κρυψεις ολα αυτα
ετσι κι αλλοιως τα ξερουν ολοι
και σε κοιταζουν με ματια σαν κι αυτα
οταν γυρνας μεσα στη πολη.....


Γεια σου ρε Νιονιο με το (ακροδεξιο) ροκ του μελλοντος σου....


αναρχογατουλης