#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 17 Μαΐου 2011

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΑΠΕΙΝΩΣΗΣ? Η ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ...

Συναίνεση. Η λέξη κλειδί.
Δεν μας ζητούν απλά να μην αντιδράσουμε.
Για την υπουδούλωσή μας, μας ζητούν να συναινέσουμε.
Δεν αρκεί να μην είσαι εναντίον μας, πρέπει να είσαι υπέρ μας.
 Η τελευταία πράξη μεταξύ αφεντάδων και δούλων.
Η Ελλάδα αυτή τη στιγμή είναι ότι ακριβώς και οι  πολίτες της.
Χρεωμένη στις τράπεζες , εργαζόμενη εκτός συλλογικής σύμβασης, και με ανύπαρκτο συνδικαλισμό.

Θα κινδυνεύει το σπίτι της αν δεν έχει να πληρώσει τις δόσεις, θα εργάζεται με όρους που θα ορίζει η εκάστοτε επιχείρηση και θα έχει ανύπαρκτους πολιτικούς για να την προστατεύσουν.


Ισως κι εμείς γι΄αυτό δεν αντιδρούμε. Η ζωή μας κάπως έτσι είναι διαμορφωμένη. Μας μοιάζει έτσι η Ελλάδα. Συνηθίζουμε στις προσβολές, στους εκβιασμούς, στο φόβο. Ανήμποροι να τα βάλουμε με τις τράπεζες, ανήμποροι να πατήσουμε πόδι στους εργοδότες που μας πίνουν το αίμα, ανήμποροι να ξεφτυλίσουμε τους εργατοπατέρες μας.


Συναυλία μετά την πτώση της Χούντας. Ο κόσμος φωνάζει στο τέλος "Δώστε τη Χούντα στο λαό"


Η γουμαρόστρατα των εκ-βιασμών... Εξωγήϊνος, βλήτο ή υπερπατριώτης είναι εκείνος που νόμιζε πως ξεμπλέξαμε 
με τους νεοφιλελεύθερους με το περυσινό Μνημόνιο...
Με τις απαιτήσεις τους και τους εκβιασμούς τους.
Το Μνημόνιο1 έκλεισε 12 μήνες εφαρμογής κι αυτό που αφήνει είναι...πτώματα.
 Οτιδήποτε σχετίζεται με εισοδήματα, ασφαλιστικά και εργασιακά ζητήματα,
πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τζίρο στην αγορά, οικοδομή, κοινωνικά επι-
δόματα κλπ...μπήκαν στη μέγγενη και αποστραγγίζονται.
 Το δημόσιο χρέος αυξάνει, η ανεργία και η ακρίβεια τραβούν την ανηφόρα.
Νοικοκυριά και επιχειρήσεις γεμίζουν με ανέργους, απελπισμένους και φοβι-
σμένους.
 Βέβαια, κάποιοι εξακολουθούν να υπεραμύνονται της προσφυγής στο ΔΝΤ και
την ΕΕ, ως την μοναδική λύση που απέτρεψε τη χρεωκοπία.
Δεν εννοούν, ακόμα, να "δουν" πως η δική μας μή χρεωκοπία, σημαίνει και
μή χρεωκοπία των τραπεζών, της ευρωζώνης και, ενδεχόμενα, της ΕΕ.
Πως  η πολιτική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση ήταν αποτυχημένη 
ή προσυννενοημένη.
Δεν εννοούν, ακόμα, να "δουν", πως το Μνημόνιο έχει αποτύχει.
Πως τα δεινά που συσσώρευσε στην οικονομία και κοινωνία είναι απείρως δυσ-
ανάλογα με τα όποια οφέλη του (μείωση ελλείμματος, άνοιγμα κλειστών).
 Το δωδεκάμηνο του Μνημονίου δεν αποκάλυψε μόνο την αποτυχία του. Την 
αποτυχία των στόχων που έθεσαν οι ντόπιοι και ξένοι "ειδικοί".

Αν θεωρούν ότι ο εμφύλιος είναι η τελευταία υπηρεσία που έχουν να προσφέρουν στη χώρα, ας το επιχειρήσουν.


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Επειδή η καραμέλα της συναίνεσης και της συνεννόησης παράγινε, μήπως μπορούν να μας πουν όλοι – από τον πρώτο, τον ανώτατο πολιτειακό παράγοντα ως τον τελευταίο μικρομέγαλο που ψήφισε το Μνημόνιο και νομίζει ότι κυβερνάει – τι ακριβώς εννοούν;


Μήπως εννοούν ότι το σύνολο του πολιτικού – κοινοβουλευτικού μας συστήματος θα συμφωνήσει επί ενός προγράμματος που θα έλθει ως αναγκαίο αποτέλεσμα ενός προηγούμενου αποτυχημένου προγράμματος, στην κατάρτιση του οποίου δεν έλαβαν μέρος;


Μήπως εννοούν ότι όλοι μαζί θα αποδεχθούν πως ό,τι έγινε έγινε και… του λοιπού τα λάθη θα τα κάνουμε όλοι μαζί;


Μήπως εννοούν ότι θα δώσουν άφεση αμαρτιών σε όσους μέχρι σήμερα έπαιρναν αποφάσεις και λογαριασμό δεν έδιναν;

Η χούντα του ΠΑΣΟΚ θα κάνει νόμο για τις... διαδηλώσεις!Η ελευθερία είναι αγαθό, που προφανώς ο Γιώργος Παπανδρέου δεν θέλει να βρίσκεται στην κατοχή του λαού. Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς την "σκόπευση" του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος προσποιούμενος θέλει να λύσει το "κυκλοφοριακό" πρόβλημα που δημιουργείται από τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ο σκοπός, φυσικά, είναι άλλος. Πλήρης απαγόρευση κάθε είδους διαμαρτυρίας. Έτσι απλά, για να μην υπάρχει "ταλαιπωρία" (τίνος άραγε;) στην Αθήνα.

Ξεπουλάνε λαϊκή περιουσία!  http://seisaxthia.blogspot.com/

Οι Κου Κλουξ Κλαν στην Αθήνα!


http://lovelifelikeyourself.files.wordpress.com/2009/08/ku-klux-klan-salute-thumb-400x300-911.jpgΌλα τα είχε η Μαριωρή, οι Κου Κλουξ Κλαν της έλειπαν!

Βουίζει ο διεθνής τύπος με τα νεοναζιστικά έκτροπα ελλήνων ακροδεξιών κατά αλλοδαπών στο κέντρο της Αθήνας!

Με αφορμή την τραγική δολοφονία του άτυχου 44χρονου Μανώλη την περασμένη Τρίτη έχουν επιβάλει εκατοντάδες νεοφασίστες στο κέντρο της πόλης  τον νόμο της αυτοδικίας και της τυφλής βίας.

Μετά τους ανεξέλεγκτους ξυλοδαρμούς αλλοδαπών που είχαν την ατυχία να βρίσκονται σε λάθος στιγμή σε λάθος χώρα και την στυγερή δολοφονία αλλοδαπού στα Πατήσια, είχαμε την τύχη να ζήσουμε σήμερα μια ακόμα πιό γενικευμένη επίθεση κατά της Δημοκρατίας και του Ανθρωπισμού. Συγκεκριμένα, πάνω από 1000 ζηλωτές του ένδοξου ναζιστικού παρελθόντος βγήκαν στο κέντρο της Αθήνας παγανιά και επιδόθηκαν σε άγριο κυνηγητό αλλοδαπών.

Η ένδοξη ελληνική αστυνομία ήταν αρχικά απασχολημένη με πιό ζωτικού ενδιαφέροντος ασχολίες (είχαν φαγούρα και ξύνανε τα απαυτά τους) και δεν πολυταπήρε στο κρανίο. Στην συνέχεια όμως τους έπιασε το φιλότιμο και έπαιξαν για το θεαθήναι λίγο Φασίστες κι΄Αστυνόμοι, αλλά κρύα πράγματα.

Τώρα που αποκτήσαμε και Κου Κλουξ Κλαν μπορούμε να κοιμόμαστε πλέον ήσυχοι!
Ε, καλή μας νύχτα τότε.... Ελλάδα: Η ώρα των μεγάλων ρήξεων μετά την απροκάλυπτη κατασταλτική βία


Του Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη*
Το αντισυνταγματικό καθεστώς της τρόϊκας και των ντόπιων δοσίλογων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο κατασταλτικής βίας στον ένα χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου. Είναι φανερό ότι επιτίθενται απροκάλυπτα στον λαό που διαδηλώνει ειρηνικά για να τον εκφοβίσουν εν όψει των χειρότερων που έρχονται χωρίς να υπολογίζουν ακόμα και τις ζωές των πολιτών.
Ας καταλάβουν πλέον σοβαρά όλοι ότι, μετά το αιματοκύλισμα της 11ης του Μάη, έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια αδίστακτη χούντα με κοινοβουλευτικό μανδύα.


Το θετικό είναι ότι πολύς κόσμος, παρά τον ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό και τις αντίθετες προτροπές των «περαστικών» του ΠΑΜΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ κ.ά.…, παρέμεινε στο Σύνταγμα μέχρι τις βραδινές ώρες, τραγουδώντας και φωνάζοντας συνθήματα.


Μέσα σε συνθήκες πλήρους αποσταθεροποίησης και εν όψει απρόβλεπτων καταστάσεων που μπορεί να αντιμετωπίσουμε στους επόμενους μήνες, έρχεται η ώρα των μεγάλων αποφάσεων.

Η ιδιωτικοποίηση της Δικαιοσύνης και της Εθνικής Άμυνας


Το ανωτέρω είναι από έρευνα της Κάπα Research, με θέμα την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Στο ερωτηματολόγιο – ανάμεσα στις κατηγορίες υπηρεσιών κοινής ωφέλειας που καλείται ο ερωτώμενος να απαντήσει αν πιστεύει ότι είναι καλύτερο να παρέχονται από το ελληνικό Δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα- περιλαμβάνονται η Εθνική Άμυνα και η Δικαιοσύνη.


Κάποιοι μπορεί να θεωρούν απαράδεκτο να ιδιωτικοποιηθούν η Εθνική Άμυνα και η Δικαιοσύνη της χώρας αλλά εγώ έχω μια απορία: Η Δικαιοσύνη δεν έχει ιδιωτικοποιηθεί ήδη;

Βρέθηκε η διορισμένη (επικρατείας) βουλευτής ("εργάστηκε" για χούντες) που δηλώνει “δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε μισθούς και συντάξεις”!

“Δεν είναι το θέμα μας να κόψουμε λίγο τους μισθούς και τις συντάξεις. Και όχι λίγο, πολύ. Το θέμα μας είναι να πάψουμε να έχουμε ελλείμματα”. Τάδε έφη η βουλευτής Επικρατείας τουΠΑΣΟΚ κα Έλενα Παναρίτη στη ΝΕΤ fm.
Επειδή σκεφτήκαμε ότι δεν μπορεί κάποια ανερυθρίαστα να δηλώνει ότι δεν είναι πρόβλημα να κόψουμε πολύ τους μισθούς και τις συντάξεις, οδηγηθήκαμε να ψάξουμε το βιογραφικό της κας Παναρίτη.  Και googl-άρονταςβρήκαμε το εξής:
«Τα πιο ενδιαφέρονται στοιχεία της δουλειάς της είναι η συνεργασία της μέσω της...
 γνωστής νεοφιλελεύθερης Παγκόσμιας Τράπεζας, με το καθεστώςΦουτζιμόρι στο Περού, αφού πρώτα εργάστηκε στη δεκαετία του ’80 με τα καθεστώτα των Φιλιππίνων, της Βραζιλίας και της Βενεζουέλας.
Το 1991 εγκαταστάθηκε στο Περού. Το 1992 ο Φουτζιμόρι έκανε πραξικόπημα για να παραμείνει στην εξουσία. Εγκατάλειψε το 2000 το Περού και καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης για μαζικές δολοφονίες, κατάχρηση εξουσίας, υπεξαίρεση χρήματος και διαφθορά. Την ίδια εποχή η κ. Παναρίτη εργαζόταν για «τη μεταρρύθμιση της αγοράς ακινήτων και τις στρατηγικές της ιδιωτικοποίησης». Μερικοί από τους τίτλους των βιβλίων της είναι ενδεικτικοί: «Το φαινόμενο του Φουτζιμόρι: Κυβερνητική μεταρρύθμιση μέσω της άμεσης δημοκρατίας» (1995).
«Τίτλοι ιδιοκτησίας: Το θαύμα του Περού» (1999). «Στρατηγικές ιδιωτικοποίησης» με παράδειγμα, επίσης, το Περού. Για την προσφορά της έτυχε μεγάλης αναγνώρισης και παρασήμων απ’ όλα τα στελέχη της κυβέρνησης Φουτζιμόρι.
Δεν γνωρίζουμε πόσο συνέβαλε στο οικονομικό θαύμα του Περού, όπως γράφει η ίδια, πάντως το θαύμα, που χειροκροτήθηκε θερμότατα από τις κυβερνήσεις των ΗΠΑ και όλους τους στυλοβάτες του συστήματος (Παγκόσμια Τράπεζα, ΔΝΤ κ.τ.λ.), αποδείχθηκε τεράστιο σκάνδαλο που οδήγησε στην εξαθλίωση των εργαζομένων του Περού και τον οικονομικό στραγγαλισμό της χώρας, που περίφημου «Fujishock». Μέχρι την ανακήρυξή της ως υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ ήταν επικεφαλής της «Panel Group», εταιρείας real estate”.
Κάθε άλλο περιττεύει... 
Από newpost, μέσω "Το Γρέκι"
 

Αποκάλυψη! Θέλει να διαδεχθεί τον Ομπάμα ο εισαγγελέας που έκλεισε φυλακή τον Στρον Καν...Είναι ο γιος του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Σ. Βανς που έχει αρχίσει ήδη να κτίζει πολιτική καριέρα

Πολλές είναι οι πτυχές της υπόθεσης του Στρος Καν. Για παράδειγμα, έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ποιος είναι ο γενικός εισαγγελέας του Μανχάταν που έχει στραφεί κατά του Ντομινίκ Στρος Καν και με τη μεγάλη επιμονή του κατάφερε να πετύχει την προφυλάκισή του.
Πρόκειται για τον Σάιρους Βανς, Jr. γιο του Σάιρους Βανς, του πρώην υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, ο οποίος είχε διαδραματίσει εκτός των άλλων και  καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην πρώην Γιουγκοσλαβία.
Ο Βανς, που γεννήθηκε
στο  Μανχάταν και  σπούδασε στο Γέιλ και το πανεπιστήμιο της Τζορτζτάουν, έγινε γενικός εισαγγελέας της Νέας Υόρκης στις αρχές του 2010 και προσπαθεί να διαμορφώσει πολιτικό προφίλ με την καταπολέμηση του εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό αναμόρφωσε και τη μονάδα Ειδικών Θυμάτων (Special Victims Bureau) που ασχολείται με τα σεξουαλικά εγκλήματα.
Πού στοχεύει ο Σ. Βανς
; Στο να κάνει πολιτική καριέρα. Και μάλιστα όχι "μεσαίου" βεληνεκούς αλλά κορυφαίου. Ήδη εδώ στους πολιτικούς διαδρόμους της Αμερικής λέγεται από τους πάντες ότι...
 τον ενδιαφέρει να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ ως διάδοχος του Ομπάμα, μετά το τέλος της δεύτερης θητείας που πιθανολογείται ότι θα έχει χωρίς πρόβλημα ο νυν πρόεδρος κερδίζοντας τις εκλογές του 2012.
Με αυτό το δεδομένο, υπάρχει επομένως καλύτερη εκλογική προίκα για έναν μελλοντικό υποψήφιο πρόεδρο από το ότι έκλεισε στη φυλακή (και) τον ισχυρό άνδρα του ΔΝΤ;
Από τον Παύλο Παπαδάκη
ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ
ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

ΕΦΕΡΑΝ ΤΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΚΛΕΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ


Εκβιαζοντας και τρομοκρατοντας εφθασε η ωρα να εξαπολυσουν την τελικη τους επιθεση οι υαινες της ΕΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΝΤ!!!

 Ζητανε να συναινεσουνε ολοι για το ξεπουλημα της Ελλαδας!!!


ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Aλήθειες από το στόμα της Λιάνας Κανέλλη...
Slackers – Το πογκρόμ κατά των Ελλήνων μεταναστών, τον Αύγουστο του 1918 στον Καναδά


Τον Αύγουστο του 1918 στο Τορόντο του Καναδά, 10.000 Καναδοί βετεράνοι του Α’ ΠΠ, επί 4 ημέρες διαδήλωναν, μαζί με 40.000 κατοίκους του Τορόντο, κατά των Ελλήνων μεταναστών, σε ένα πογκρόμ εναντίον τους, καταστρέφοντας τα μαγαζιά των Ελλήνων μεταναστών και ασκώντας σε όποιον Ελληνα έβρισκαν μπροστά τους.
Η αφορμή για αυτό το ρατσιστικό πογκρόμ ήταν η (μέχρι ενός χρονικού σημείου) ουδετερότητα της Ελλάδας στον Α’ΠΠ, και η άρνηση των Ελλήνων μεταναστών να καταταγούν στον Καναδικό στρατό, την στιγμή που οι Καναδοί στρατιώτες που γύριζαν από τον πόλεμο στην Ευρώπη, βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση και χωρίς πόρους, τραυματίες και έχοντας χάσει τους συμπολεμιστές τους στον πόλεμο. Οι Ελληνες, που δεν έδειξαν καμμία προθυμία να καταταγούν στον στρατό, την περίοδο του πολέμου ευημερούσαν, και παρότι ήταν σχεδόν το 0.5% του πληθυσμού του Τορόντο, κατείχαν το 35% των εστιατορίων, καφέ κ.λπ. μαγαζιών.
Οταν, στις αρχές του Αυγούστου του 1918, έλαβε χώρα ένα πανκαναδικό συνέδριο βετεράνων και τρυματιών πολέμου, η οργή των Καναδών έφτασε σε οριακό σημείο, με αποτέλεσμα την έκρηξη και το πογκρόμ κατά των Ελλήνων, των “Slackers”.
Για το ντοκιμαντέρ από τον Καναδά, πληροφορίες εδώ
Violent August: The 1918 Anti-Greek Riots in Toronto

To TEE για την πώληση της ΔΕΗ: πίσω από τη ΔΕΗ στοιχίζεται ο εθνικός μας πλούτος


Η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, την οποία έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση, δεν είναι – και ασφαλώς δεν πρέπει να θεωρείται -ως μια απλή υπόθεση αγοραπωλησίας μιας εταιρείας.
Γιατί η ΔΕΗ, δεν είναι απλά η  τελευταία μεγάλη εταιρεία του ελληνικού δημοσίου, ένα μεγάλο περιουσιακό στοιχείο του κράτους, αλλά, κυρίως, γιατί είναι μια τεράστιας σημασίας στρατηγική επιχείρηση, η οποία καλύπτει το τρίπτυχο εθνικών λόγων, αναπτυξιακών προτεραιοτήτων και κοινωνικών αναγκών, που επιβάλλει το δημόσιο χαρακτήρα της και αναδεικνύει σε κρίσιμα θέματα τον έλεγχο του 51% των μετοχών και τον έλεγχο της διοίκησης από το δημόσιο.
Πίσω από τη ΔΕΗ στοιχίζοναι σημαντικά συμφέρονται και ακόμη μεγαλύτερες ελπίδες για τη Χώρα. Ανάμεσα σε αυτά η διασφάλιση των ενεργειακών αναγκών, με σταδιακή απεξάρτηση απο το εξαιρετικά δαπανηρό περτρέλαιο, όπως η αναπτυξιακή πολιτική, η οποία συνδέεται άρρηκτα με την αξιοποίηση νέων ενεργειακών πηγών, τη δημιουργία σύγχρονων μονάδων, τον περιορισμό του ενεργεικού κόστους, συνολικά της οικονομίας μας.

«Ηταν εγκληματική επίθεση, ζω από θαύμα»

«Ο πολεμιστής του φωτός πιστεύει. Επειδή πιστεύει στα θαύματα, αρχίζουν να γίνονται θαύματα. Αν η φασαρία του κόσμου πνίγει την εσωτερική μας φωνή, αυτό σημαίνει πως έφτασε η στιγμή της μάχης: Πρέπει να ξυπνήσουμε τον πολεμιστή του φωτός που κοιμάται μέσα στον καθένα μας και να ξεκινήσουμε την πορεία σ' ένα δρόμο διάσπαρτο με κολακείες και πειρασμούς, ένα μονοπάτι όπου το κάθε βήμα μπορεί να κρύβει τις παγίδες ενός ολόκληρου λαβύρινθου, μια διαδρομή όπου η νίκη έχει το ίδιο πρόσωπο με την ήττα».

Με το αγαπημένο του απόσπασμα από «Το εγχειρίδιο του πολεμιστή του φωτός» του Πάολο Κοέλιο, τα τελάρα, τα πινέλα, τους πίνακές του, τους σκαλισμένους ξυλοκορμούς και το ανοιχτό παράθυρο σε κάποια γειτονιά της δυτικής Αττικής, ατενίζει το μέλλον μετά την τριήμερη περιπέτειά του ο Μ.Π., ο εικοσιεννιάχρονος που ξυλοκοπήθηκε άγρια την περασμένη Τετάρτη από άνδρες των ΜΑΤ στο οδόστρωμα της Πανεπιστημίου. Ο νεαρός έχασε τη σπλήνα του από κλοτσιά ΜΑΤατζή και ζει από θαύμα, μιας και μεταφέρθηκε έγκαιρα στον «Ευαγγελισμό» όπου του έγινε η σχετική επέμβαση.

Καλώς να έρθεις, Κεμάλ

thumb
Του Δημήτρη Μυ
Το μνημόνιο και οι δανεικές συμβάσεις που έχει υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με ΔΝΤ και λοιπούς επόπτες κι επιτηρητές μπορεί να συνοψιστεί και από τη φράση του ίδιου του πρωθυπουργού της χώρας, ο οποίος έχει αναφωνήσει:«Είμαστε χώρα με περιορισμένη εθνική κυριαρχία». Ως εκ τούτου φανταστείτε το πανηγύρι που θα γίνει αν στη θέση του... ατακτούλη Στρος τα αφεντικά (Αμερικανοί) του ΔΝΤ τοποθετήσουν έναν γνωστό μας γείτονα και φίλο. Τον Κεμάλ Ντερβίς...
Το ενδεχόμενο να αναλάβει τα ηνία του ΔΝΤ και τις τύχες της χώρας μας ο Τούρκος καθηγητής - οικονομολόγος και πρώην υπουργός Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας δεν είναι απίθανο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ξένου Τύπου ο Ντερβίς «παίζει» δυνατά στην κούρσα της διαδοχής του Στρος Καν. Για την ακρίβεια υπάρχουν ισχυροί κύκλοι και συμφέροντα που τον προωθούν.

Κι εσύ λαέ βασανισμένε...


Ποντίκι

Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ . ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ Μαζική παρέμβαση έγινε σήμερα από την Πρωτοβουλία Ανέργων  Περιστερίου. Απευθύνθηκε κάλεσμα για να μαζικοποιηθεί αυτή η προσπάθεια και πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με άλλους συναδέλφους που η βαρβαρότητα της καπιταλιστικής επέλασης έχει ρίξει στις μυλόπετρες της ανεργίας. Στην εξόρμηση που επικεντρώθηκε σε περιοχές όπου συχνάζουν άνεργοι καθώς και στα γραφεία του ΟΑΕΔ μοιράστηκε το παρακάτω κείμενο: 
Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΖΩΗ

Επιστολή σοκ Παπανδρέου στον Στρος Καν


Μέιλ, αποκάλυψη- σοκ - βόμβα του Γιώργου Παπανδρέου 
στον Ντομινίκ Στρος Καν.

Το μέιλ έχει ως εξής: " Πρώην φίλε Ντομινίκ.

Δικαιούμαι να σου βάλω και εγώ μια φορά τις φωνές. 

Μα, τι πήγες να κάνεις; Επειδή εγώ κράτησα κλειστό το στόμα μου και δεν μίλησα για τις κρυφές συναντήσεις μας πριν τις εκλογές για το δάνειο , θα τό καναν όλοι; 

Και να που την πάτησες με την αθώα καμαριέρα. Αλλά εσύ φταις. Δεν έκανε τίποτα άλλο η καμαριέρα , παρά ό, τι έκανες εσύ σε μένα. Πρόδωσες δηλαδή με το βίντεο πού έπαιξε ο L.Lazopoulos τι είχαμε πει και κάνει για να πάρω το δάνειο. 

Ε , το ίδιο έκανε και η καμαριέρα. 

Κράτησε το στόμα της κλειστό όταν το ήθελες και το άνοιξε όταν δεν ήθελες. 


Μα, ρε Ντομινίκ, τι άλλο να σου πώ; Δεν το περίμενα ότι είσαι τόοοσο μαλ...ας , να πας να την πέσεις σε μια καμαριέρα! Αν τόξερα θα διαπραγματευόμουν καλύτερα το επιτόκιο που μας έβαλες! Κρίμα, κύριε Καν, γιατί το επίθετό σου μου άρεσε πολύ. Μου θύμιζε το Καν-ό μου.

Λυπάμαι Ντομινίκ, αλλά η φιλία μας τελειώνει με αυτήν την παραλίγο συνεύρεση με την καμαριέρα που πήγες να κάνεις στη Νέα Υόρκη. Για μας στην Ελλάδα, μη νοιάζεσαι πια , είμαστε πάντα στο δρόμο για την εύρεση χρημάτων.

Να σαπίσεις στη φυλακή.

G.A.P ' 

πηγη