#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 13 Μαΐου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΩΝ
Ακολουθούν οι δηλώσεις διαδηλωτών

Παλιά -επικίνδυνα- «κόλπα»


thumb
Του Δημήτρη Μυ
Ο φασισμός ευδοκιμεί στο χάος (ανασφάλεια, δολοφονίες, αστυνομική τυφλή βία, ξυλοδαρμοί)... Ο φασιμός, κατά κανόνα, προκαλεί το χάος προκειμένου να αναπτυχθεί, να επικρατήσει και να επιβληθεί ως η «σωτήρια λύση» της φοβισμένης και απεγνωσμένης κοινωνίας. Το «κόλπο» είναι τόσο παλιό όσο και η εξουσία...
Ο φασισμός, μαζί με τον φόβο που προκαλεί και αναπαράγει, αποτελούν τα ύστατα «πυρηνικά» όπλα που η εξουσία βγάζει από το τσεπάκι της όταν τα πράγματα δυσκολεύουν. Και σήμερα στην... πρώην «ισχυρή Ελλάδα» τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είναι δύσκολα για τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους. Είναι τραγικά για τους κατοίκους στο κέντρο της Αθήνας. Είναι άθλια για τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες...
Οι δυσκολίες ήδη έχουν μετατραπεί σε φόβο. Σε φόβο για το μεροκάματο, για την επιβίωση, για το μέλλον. Ο φόβος εξελίσσεται σε πανικό, καθώς καμία προοπτική και ελπίδα δεν εμφανίζεται στο πολιτικό προσκήνιο. Αντίθετα, το πολιτικό σκηνικό μοιάζει να αποσυντίθεται αφήνοντας πίσω του το κενό: δηλαδή τον μονόδρομο του μνημονίου.
Ως μοναδική σταθερά στη χώρα, εμφανίζονται οι δανειακές συμβάσεις και τα διαρκώς αναθεωρούμενα μνημόνια. Αυτές οι σταθερές, περιγράφουν τους όρους διακυβέρνησης της χώρας. Αφήνουν, ωστόσο, πίσω τους ένα τεράστιο κενό: Το κενό που δημιουργείται όταν ολοένα και μεγαλύτερα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας αίρουν την εμπιστοσύνη τους στο πολιτικό σύστημα, καθώς το θεωρούν και υπεύθυνο για την καταστροφή και μαριονέτα των μηχανισμών της Διεθνούς Εποπτείας.
Σε τέτοιες στιγμές η εξουσία μπαίνει στον πειρασμό να «παίξει» με το φόβο και το χάος. Σε τέτοιες στιγμές βγαίνουν οι φασίστες απ' τη ναφθαλίνη της ιστορίας για να ξαναπαίξουν το μόνο ρόλο που ξέρουν: Του σκιάχτρου.
...Αν αφήσουμε να νικήσει ο φόβος, θα πρέπει όλοι μας να γνωρίζουμε τι θα ακολουθήσει...
topontiki.

Πίσω απο τα φασισταριά, βρίσκονται επιχειρηματικοί όμιλοι ...«Αναπλάσεις» σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων
Η μεγάλη συγκέντρωση μεταναστών και άλλων ευπαθών κοινωνικών ομάδων στο κέντρο της Αθήνας, η εγκληματικότητα, τα ναρκωτικά, το λεγόμενο «παρεμπόριο», όπως και άλλα σοβαρά προβλήματα, τα οποία αποσιωπούνται, όπως η μόλυνση του περιβάλλοντος, η έλλειψη πρασίνου και ελεύθερων χώρων, είναι αποτελέσματα του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης της πόλης και συνολικά της χώρας, της συμμετοχής στην ΕΕ, τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και τις επεμβάσεις τους. Γι' αυτό και η αντιμετώπιση των εκρηκτικών προβλημάτων του κέντρου σε φιλολαϊκή κατεύθυνση δεν μπορεί να υπάρξει από την κυβέρνηση, τους δημάρχους και τα κόμματα του κεφαλαίου. Και ακριβώς επειδή υπάρχουν συγκεκριμένα επιχειρηματικά σχέδια, χρησιμοποιείται μια πραγματική κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της πόλης, με ευθύνη των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Γενική Απεργία (11/5/2011, ΓΣΕΕ & ΑΔΕΔΥ): Ευτυχώς που δεν απεργούσαν οι Γιατροί!

  
Σε αυτή τη χώρα με τους παράξενους ανθρώπους: που είναι άλλοι πολύ έξυπνοι και άλλοι το άκρως αντίθετο, έχεις την αίσθηση πως πρέπει –πριν διατυπώσεις άποψη – να δίνεις πάντα τα διαπιστευτήριά σου. Όχι για τους έξυπνους, αλλά για τους άλλους. Διότι, οι άλλοι θα συμφωνήσουν μαζί σου (με ό,τι πεις ή γράψεις), ΜΟΝΟ αν ανήκεις: στη φυλή τους, στην ομάδα τους, στο κόμμα τους, στο σινάφι τους ώστε να έχετε κοινά συμφέροντα. Μόνο για το ατομικό τους συμφέρον νοιάζονται, όχι για το ορθό ή το λάθος. Παρόλα αυτά, τελικά, η σκέψη των διαπιστευτηρίων απορρίφθηκε. Ο καθένας ας κατατάξει μόνος του τον εαυτό του: στους έξυπνους ή τους άλλους, καθώς θα διαβάζει τα παρακάτω.
Τα ΜΜΕ στις 11/5/2011, κατά τη διάρκεια της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας (των συνδικάτων: ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ), στο πλαίσιο της τακτικής της απόκρυψης των συμβάντων που... 

    διαδραματίζονται σε «πραγματικό χρόνο» (live), απεργούσαν πάλι. Ο μόνος τρόπος να πληροφορηθούν οι πολίτες για τα γεγονότα ήταν μέσω των συμπολιτών τους. Που αναρτούσαν διαρκώς στο Διαδίκτυο – με Κοινωνική Δικτύωση, τις αποδείξεις των ανοσιουργημάτων που διαπράττονταν βάσει του νέου «πολιτικού» δόγματος: «Σοσιαλισμός» με Βαρβαρότητα.
Η αιματηρή ωμότητα, από τους διαπιστευμένους για την άσκηση βίας υπαλλήλους (τα ΜΑΤ) της προϊσταμένης «πολιτικής» Αρχής, είχε ως αποτέλεσμα δεκάδες ελαφρά τραυματισμένους και το βαρύτατο τραυματισμό ενός διαδηλωτή, που μεταφέρθηκε σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο.

Καθεστώς...


Το καθεστώς εντός του οποίου συνέβη η στυγερή δολοφονία του 44χρονου Ελληνα στην 3ης Σεπτεμβρίου,
είναι το ίδιο καθεστώς εντός του οποίου διαπράχτηκε η εκτέλεση του 21χρονου από το Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια.
*
Το καθεστώς που ένα χρόνο πριν πάτησε επί πτωμάτων με στόχο την τρομοκράτηση του λαού, τη συκοφάντηση του αγώνα για την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και της αντιλαϊκής πολιτικής, το καθεστώς που δεν έχει εντοπίσει ακόμα τους δολοφόνους των τριών της «Μαρφίν», είναι το ίδιο καθεστώς που «τιμώντας την επέτειο» εκείνου του εγκλήματος έστειλε προχτές δεκάδες διαδηλωτές στα νοσοκομεία και έναν στην εντατική να χαροπαλεύει.

Έφοδοι μελανοχιτώνων στην Αθήνα


Κύμα ρατσιστικής και φασιστικής βίας σαρώνει την Αθήνα. Ελληνικά φασιστοειδή σήμερα σταμάτησαν λεωφορείο και χτύπησαν αλλοδαπούς ενώ δεκάδες ήταν οι τραυματίες μετανάστες την Πέμπτη, όταν σημειώθηκαν οργανωμένες επιθέσεις από νεαρά σκατοκέφαλα φασισταριά, τα οποία φορούσαν κράνη και ήταν εξοπλισμένοι με μαχαίρια και ρόπαλα. Ακόμα και επιθέσεις σε καταστήματα μεταναστών υπήρξαν.

Δίπλα η φωτογραφία που δημοσιεύτηκε απο το Έθνος με μερικά απο τα ασπόνδυλα (κάντε κλικ για μεγέθυνση). Τα βίντεο που ακολουθούν απο το κανάλι του

Βαθύ Κόκκινο


Η ιστορία έχει απουσιολόγιο και παίρνει απουσίες.Δεν σας φοβόμαστε, σας βγάζουμε την γλώσσα και κοιτώντας σας, κρατάμε την κοιλιά μας, σκασμένοι από 
 τα γέλια.
                                           Aκροβατούμε σ΄ένα τεντωμένο σχοινί.


Μην κοιτάξεις κάτω σου φωνάζω,μην κοιτάξεις, μόνο προχώρα,κοιτάζοντας ίσια μπροστά σου.
Η πόλη μου φαίνεται σαν να πάλιωσε.
Παλιώσανε τα κτήρια, ξεφτίσανε και, φαίνεται από κάτω το παλιό χρώμα τους,σαν τεράστιες πληγές.
Τα παράθυρα είναι κλειστά και τα φώτα χαμηλωμένα, με ένα κιτρινιάρικο, καχεκτικό χλωμό φως.
Πάλιωσαν και οι δρόμοι θαρρείς και φύτρωσαν νερολακούβες γύρω με λασπόνερα.
Τα γέλια των κοριτσιών και οι ψίθυροι του έρωτα δεν ακούγονται  πια  και στην αυλή του γειτονικού σχολείου δεν παίζουν τα παιδιά.
Μέχρι και η μπεμπέκα που έκανε τα τσαλίμια της στους γάτους της γειτονιάς, έχει ξαπλώσει στο χαλάκι και σηκώνεται μόνον για να φάει ή να πιει νερό.
Μην κοιτάξεις κάτω, προχώρα μόνο κοιτάζοντας ίσια μπροστά σου.
Η πόλη έχει παλιώσει, έχει γεμίσει φαντάσματα ζόμπι, που ανταγωνίζονται για το ποιανού ο πόνος είναι ο ποιο μεγάλος.
Έχουμε γεμίσει θύλακες με πύον. Ένας οργανισμός αρρωστημένος, άλουστος, βρωμάει ιδρώτα αρρωστιάρικο,ένας οργανισμός ακρωτηριασμένος.

Κουβέντες του αέρα.


 - Κοντά στο δεκαέξη η ανεργία τον Φλεβάρη (15,9%).
Ουδείς λόγος ανησυχίας. Ολα βαίνουν κατά το...Μνημόνιο!!
Αθάνατη η τρόϊκα...Αναλώσιμοι οι εργαζόμενοι...
 - Στο Ζάππειο2 προσγειώθηκε ο ιπτάμενος Σαμαράς.
Εύκολα και γρήγορα "ξέχασε" εκείνη την...διαστημική συνταγή να μειώσει το ετήσιο δημοσιονομικό έλλειμμα στο 3% μέσα σε 18 μήνες...
Εύκολα και γρήγορα "παρέλειψε" εκείνη την...διαστημική αναφορά περί "μίγματος
άλλης οικονομικής πολιτικής", που τσαμπουνούσε από το Ζάππειο1.
 Μόλις πάτησε το ποδάρι του στον πλανήτη...Γη, αφυπνίστηκε η ταξική του συνεί-
δηση
. Συναινετικώτατος. Μην ακούτε τις μπούρδες περί του αντιθέτου.
 Το...πανέρι είχε:
μείωση φορολογίας και ασφαλιστικών εισφορών για επιχειρηματίες
,
νομιμοποίηση (και όχι "τακτοποίηση", που λέει ο άλλος πόλος) αυθαιρέτων
,
έγκριση προς την κυβέρνηση να "αξιοποιήσει" ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ, ΟΣΕ κλπ
.
επίθεση προς τα συνδικάτα των ΔΕΚΟ, "πλάτη" στην κυβέρνηση να προχωρήσε
ι.
 Συναινετικός και...σφουγγαράκιας ο Αντώνης...
 - "Θα σας βγάλω από την κρίση", βροντοφώναξε γεμάτος έπαρση και...συναίνεση!!
Σωστό το ομορφόπαιδο...
Μόνο, που δεν διευκρίνισε..."πόσους" και "ποιούς" θα βγάλει...
 Αποκλείεται να χωράμε όλοι στην...καρδιά του (!!) και την...ατζέντα του...
 - Ματαίως τα ματάκια μου έψαχναν εκείνον τον...Φυγά-Καραμανλή, που βαρούσε
το αφράτο χεράκι του, όταν κοκορεύονταν πως η ελληνική οικονομία είναι πλήρως...
...οχυρωμένη.

 Γραμμή Μαζινώ την είχε κάνει...
Οι γερμαναράδες την ξεπάστρεψαν σε μιά βδομάδα!!
 - Ακροδεξιοί-μετανάστες. Χαμός.
Είμαι περίεργος να δω ποιός θα καταπιεί αυτό το...σάντουιτς...
Ο Καμίνης ή ο Παπουτσής
.

-
Με την ευκαιρία. Τί γίνεται με τον φράχτη στον Εβρο...
Αληθεύει πως θα μεταφερθεί στην... Αθήνα;;!!

 - "Για να είμαστε εντάξει με τους στόχους μας, πρέπει να...προσεγγίζουμε τους
στόχους μας"
!!!!!
 Αυτόν τον κεραυνό έριξε ο Πεταλωτής, το πρωί στη ΝΕΤ...
Δεν πιστεύω να θέλετε και σχόλια!!

Γ' Σεπτεμβρίου: Βία και πατριδοκαπηλίαΤρεις μέρες τώρα στην Αθήνα βιώνουμε την "αθάνατη ελληνική λεβεντιά" των "αγωνιστών" της Χρυσής Αυγής, που κυνηγούν και προπηλακίζουν, χτυπώντας πισώπλατα πάντα - είναι η νέας μορφής ελληνική λεβεντιά- αλλοδαπούς συμπολίτες μας,με μοναδικό κριτήριο ότι το χρώμα του δέρματος τους δεν ταιριάζει με την άρια δική μας φυλή.

Ως νέοι Αλκιβιάδηδες, Μακριγιάννηδες και Κολοκοτρωναίοι αποφάσισαν να διαδώσουν με τα μαχαίρια, τους λοστούς και τα ρόπαλα τα ιδανικά του πολιτισμού μας και της αρχαιοελληνικής μας παράδοσης σε αυτούς τους" αδαείς ιθαγενείς".
Και η περήφανη ελληνική Αστυνομία μας, τους κάνει πλάτες, επιτρέποντας σε 50 άτομα να κλείνουν επί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο την οδό Γ' Σεπτεμβρίου, όταν την ίδια στιγμή ξυλοφορτώνει επί δύο μέρες διαδηλωτές, που διαμαρτύρονται για την οικονομική λιτότητα που επί ενάμισι χρόνο κατ' εντολή της τρόικας η κυβέρνηση εφαρμόζει στις πλάτες των πιο αδύναμων στρωμάτων του ελληνικού λαού.

ΒΟΜΒΑ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ!


ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟ ΡΗΓΜΑ, ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΕΓΙΝΕ ΧΑΣΜΑ, ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΜΕ ΤΟΝ Κ. ΣΗΜΙΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ Ε. ΒΕΝΙΖΕΛΟ!
ΠΡΟΣ ΑΝΑΔΙΑΤΑΞΗ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ!
Βόμβα προς τον Κ. Σημίτη, έριξε σήμερα (13.5) ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Χάρης Καστανίδης, στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη συζήτηση του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής για τη Siemens. Συγκεκριμένα, ο Χ. Καστανίδης κατηγόρησε ούτε λίγο - ούτε πολύ τον Κ. Σημίτη  ως  πολιτικά υπεύθυνο για τη διαφθορά στις προμήθειες του Δημοσίου από την περίοδο 1996 - 1997, καθώς, σύμφωνα με τον ίδιο, αρνήθηκε τη συγκρότηση ανεξάρτητης αρχής για τις προμήθειες του Δημοσίου.
Η σημερινή ενέργεια Καστανίδη, δεν είναι καθόλου τυχαία ως προς το timing της, καθώς έρχεται σε μια στιγμή, που διάφορες πλευρές του ΠΑΣΟΚ, από τον Κ. Σημίτη και την Α. Διαμαντοπούλου έως τον Α. Λοβέρδο και τον Ε. Βενιζέλο, εμφανίζονται ως πιο νεοφιλελεύθεροι και πιο τροϊκανοί από την τρόικα, σε μια περίοδο όπου διάφορες πλευρές του κυρίαρχου οικονομικού και πολιτικού συστήματος, επιζητούν τη συγκρότηση μιας όσο το δυνατόν πιο ευρείας και σκληρής μνημονιακής συναίνεσης.

Η Λιάνα Κανέλλη στον Γ. ΠαπαδάκηΕργαζόμαστε όσο γίνετε πιο πολύ με στόχο σε λίγες μέρες να είμαστε στο διαδίκτυο με ιστοσελίδα που πιθανόν θα περιλαμβάνει και ιντερνετικό ραδιόφωνο. Καλό καψόνι μας έκανε αυτές τις μέρες το blogspot. Προς το παρόν βλέπουμε ότι έχουν εξαφανιστεί αρκετές αναρτήσεις και δεν ξέρουμε αν θα επανέλθουν.

_________
Ας ρθούμε στην επικαιρότητα με ένα βίντεο από την πρωινή παρουσία της Λιάνας Κανέλλη στην εκπομπή του Παπαδάκη.


Κατάληψη στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Πάτρα σήμερα το μεσημέρι

Σήμερα το μεσημέρι μετά τις 12 πραγματοποιήθηκε κατάληψη στα γραφεία του μΠΑτΣΟΚ στην οδό Γεροκωστοπούλου στην Πάτρα, ως απάντηση στα όσα έχουν συμβεί τις τελευταίες μέρες, με τις δολοφονικές επιθέσεις μπάτσων στη διαδήλωση της 11ης Μαΐου και τη δολοφονική συνεργασία φασιστών και κράτους - παρακράτους ενάντια στους μετανάστες.
Γεγονότα που έχουν οδηγήσει στη δολοφονία 21χρονου μετανάστη από το Μπαγκλαντές στα Κάτω Πατήσια από φασιστοειδή, στην απόπειρα ανθρωποκτονίας του 31χρονου διαδηλωτή Γιάννη Κ. από τους δολοφόνους των ΜΑΤ και σε πολλούς τραυματισμούς διαδηλωτών και μεταναστών (και όχι μόνο στην Αθήνα) τις 2 προηγούμενες μέρες.