#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

Η κοινωνία, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, όπως δείχνει η ιστορία, θα αντισταθεί!


thumb
Προεόρτια...
 
Του Δημήτρη Μυ
 
Μόνο αφελείς ή εντεταλμένοι να παραπληροφορούν δεν ανέμεναν την εκδήλωση της αστυνομικής βίας, σε μια φάση που ολοένα και περισσότερες χιλιάδες εργαζόμενοι βιώνουν στο πετσί τους καθημερινά την αγριότητα που παράγει η πολιτική του μνημονίου: περικοπές, απολύσεις, ανεργία, ανασφάλιστη «εργασία- λάστιχο». Μόνο αφελείς ή επαγγελματίες (μετα)φορείς της κυβερνητικής προπαγάνδας δεν αντιλαμβάνονται ότι η πολιτική του μνημονίου μπορεί να επιβληθεί μόνο διά της βίας.
Τα ιστορικά προηγούμενα υπάρχουν διαθέσιμα. Οι περιοριστικές «πολιτικές» του ΔΝΤ συνοδεύτηκαν παντού και πάντα από...
 περιστολή ατομικών δικαιωμάτων και άγρια καταστολή. Από συγκαλυμμένα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, μέχρι απροκάλυπτες χούντες.
Ακόμη και οι επιφάσεις νομιμότητας, τα δημοκρατικά προσχήματα παραμερίζονται για να προβάλει η βία της εξουσίας γυμνή και ωμή προκειμένου να καταστείλει την κοινωνική αντίσταση απέναντι σε πολιτικές οι οποίες αντιμετωπίζουν τους ανθρώπους ως στατιστικές παραμέτρους, ως αριθμούς, οι οποίοι «περισσεύουν».
Η αστυνομική αγριότητα κατά την απεργία της 11ης Μαΐου είναι το λογικό συνακόλουθο των πολιτικών επιλογών της κυβέρνησης. Τα φληναφήματα του πρωθυπουργού και της κυβέρνησής του, περί του μνημονιακού μονόδρομου και της προσπάθειας που καταβάλλουν για να σώσουν την πατρίδα, όχι απλώς δεν πείθουν, αλλά εξαγριώνουν την κοινωνία, η οποία βιώνει τη διάλυσή της.
Η κοινωνία, με τον έναν τρόπο ή τον άλλο, όπως δείχνει η ιστορία, θα αντισταθεί. Η ιστορία, επίσης, δείχνει και ποιος τελικά θα νικήσει. Ας το έχουν λοιπόν κατά νου οι υπερόπτες της εξουσίας. Ένστολοι και μη...

Πανικός στην κυβέρνηση μην πεθάνει ο διαδηλωτής

Πανικός στην κυβέρνηση και ειδικά –όπως πληροφορείται το Crimes on air- στο υπουργείο προστασίας του πολίτη από το βαρύ τραυματισμό του Ιωάννη Καυκά. Ειδικά στην κυβέρνηση τρέμουν σε περίπτωση που επιδεινωθεί και άλλο η υγεία του 31χρονου, επανάληψη επεισοδίων όπως με την υπόθεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που φέρεται να χτύπησε τον διαδηλωτή, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «Κορκονέα Νο2» αν και δεν χρησιμοποίησε όπλο αλλά το γκλόπ του, με το οποίο όμως χτύπησε μ’ όλη του τη δύναμη στο κεφάλι τον 31χρονο.

Υπ’ αριθμόν ένα κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια η ελληνική χωροφυλακή

Του Στάθη Διομήδη 
 
Με μια πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση, οι δυνάμεις καταστολής κατέπνιξαν την χθεσινή πορεία-διαμαρτυρία ενάντια στην κοινωνική καταστροφή που επιβάλλει η κυβέρνηση. Το αίμα έρεε άφθονο στα κεφάλια των διαδηλωτών προς τέρψιν των σχιζοφρενών και δολοφονικών ενστίκτων των Κοτζαμάνηδων του καθεστώτος.
Μια ματιά στα χθεσινά βίντεο και τις φωτογραφίες δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η εντολή που είχαν οι υπάνθρωποι των ΜΑΤ από την πολιτική ηγεσία ήταν ξεκάθαρη. «Βαράτε στο ψαχνό». Τα χτυπήματα στα κεφάλια των διαδηλωτών δεν είχαν προηγούμενο. Δεκάδες ματωμένα-σπασμένα κεφάλια διαδηλωτών ήταν τα λάφυρα των αιμοσταγών και αιμοδιψών ανθρωποειδών των δυνάμεων καταστολής.
Είναι αυταπόδεικτο ότι εκτελούσαν τις εντολές με μεγάλη χαρά και υπέρμετρο ζήλο.