#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011

ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ. Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ-Γ. ΡΙΤΣΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΙΝΑΠ ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΝΙΚΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ

Σήμερα γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.
Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή ήλθαν μόνοι τους στο νοσοκομείο μας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.

Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.
Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.
Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.
Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.
Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!

Πάρτε το μνημόνιο και φύγετε από δω! Μαζί και τους "δημοσιογράφους" σας Υπηρεσίας!

 

"ΚΡΑΤΗΣΑ ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ"

Το παρακράτος του ΠΑΣΟΚ δηλώνει παρών


Οι κουκουλοφόροι, με την συνοδεία των ΜΑΤ προωθούνται στο... Σύνταγμα!
  • Το παρακράτος είναι εδώ, ενωμένο δυνατό!!! Αυτό θα πρέπει να είναι το σύνθημα του Γιώργου Παπανδρέου -του υπερήφανου αντεξουσιαστή- στις επόμενες εκλογές

Η πορεία των πολιτών προς το Σύνταγμα "απειλείται" με διάσπαση (το ζητούμενο είναι να μην φτάσει ο μεγάλος όγκος της πορείας στο Σύνταγμα) λόγω "συμπλοκών" των ΜΑΤ με τους (πάντα) αγνώστους κουκουλοφόρους... Το σενάριο εξελίσσεται ομαλά και χωρίς καμία απολύτως αλλαγή από τα παράκεντρα που στοχεύουν στην μείωση του αγώνα των πολιτών.

"Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου", δηλαδή. Αφού οι "πρόθυμοι" του καθεστώτος έχουν πάντα έτοιμες τις μολότοφ, αφού είναι πάντα έτοιμοι να χορέψουν ένα "βαλς της ντροπής" με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι φρόντισαν να περικυκλώσουν το Κοινοβούλιο για να το προστατεύσουν από τους πολίτες!!!

Τα καθεστώτα πάντα βασίζονται στον φόβο και πάντα φροντίζουν να τον καλλιεργούν στους λαούς, για να μπορούν να επιβάλλονται. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και σήμερα, υπό το στυγνό ανθελληνικό καθεστώς της οικονομικής (και όχι μόνο) δικτατορίας του Γιώργου Παπανδρέου. Οι πολίτες ζητούν την ελευθερία τους, το δικαίωμά τους να ζήσουν και όχι να μεταβληθούν σε μηχανές παραγωγής κέρδους των φίλων του πρωθυπουργού. Το καθεστώς έριξε στο δρόμο τους "χρήσιμους ηλίθιους" (κάποια στιγμή θα πρέπει οι πολίτες να αναλάβουν την "κοινωνικοποίηση" των άθλιων χειραγωγούμενων του καθεστώτος) προκειμένου να σπείρουν τον τρόμο.

Συμβουλή προς κυβερνώντες: Ενίοτε ο τρόμος φέρνει στροφή 180 μοιρών... Προσέξτε το καλά αυτό. Γιατί τότε οι παρακρατικοί που χρησιμοποιείτε, θα χρησιμοποιήσουν τα δικά σας κεφάλια για το "δημοκρατικό" τους άλλοθι... Μην παίζετε με την φωτιά, γιατί το πιθανότερο (αν όχι απολύτως βέβαιο) είναι πως θα σας "κάψει"... Όσο για τους κουκουλοφόρους που για μία ακόμη φορά προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους πολίτες, καλό θα ήταν να ξέρουν κι αυτοί πως πλησιάζουν στο τέρμα της "διαδρομής" τους...

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ


 ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΥ ΤΩΝ ΜΑΤ ΤΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΟΠΛΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟY
 
Την μάχη για την ζωή του στην εντατική του Κρατικού της Νίκαιας μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση δίνει ο τριαντάχρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε προθανάτια κατάσταση μετά από βάρβαρα χτυπήματα στο κεφάλι από αστυνομικό των ΜΑΤ στο Σύνταγμα και ενώ η απεργιακή διαδήλωση της Πανεργατικής βρίσκονταν σε πλήρη εξέλιξη. Η αγριότητα της επίθεσης φάνηκε από τα πολλαπλά χτυπήματα που έφερε στο κρανίο ενώ έπεσε σε βαθύ κώμα.

Αυτή ήταν η απάντηση της κυβέρνησης στις εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους που  σήμερα με την μαζική συμμετοχή στην Πανεργατική Απεργία και τις ογκώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δεν θα περάσουν τα αντεργατικά μέτρα που κλιμακώνουν τις επιθέσεις με κλεισίματα νοσοκομείων, σχολείων, ιδιωτικοποιήσεις και λεηλασία του δημόσιου πλούτου.

Οι απρόκλητες  δολοφονικές επιθέσεις των ΜΑΤ κατά της απεργιακής διαδήλωσης με δεκάδες τραυματίες είναι μια επίδειξη πυγμής της χρεοκοπημένης κυβέρνησης του Μνημόνιου που μπροστά στα αδιέξοδα της επιλέγει την καταστολή των αγώνων και τη χυδαία επίθεση ενάντια στο εργατικό κίνημα και τη αριστερά.

Δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σταθερά βαδίζει στα βήματα της ΝΔ  και δεν διστάζει να καταφεύγει στο αίμα και τη βία των ΜΑΤ κατά των δίκαιων αγώνων των εργαζόμενων και της νεολαίας. Στηρίζεται στην συναίνεση της ΝΔ και του ΛΑΟΣ για να επιβάλει τη πολιτική της. Στοχοποιεί την αριστερά, την νεολαία και τους μετανάστες για να αποπροσανατολίσει τον οργισμένο κόσμο από την αποτυχία των μέτρων κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ. Θα πάρει την απάντηση που της αξίζει!


Μια πανικόβλητη κυβέρνηση μετά την επιτυχία της Πανεργατικής είναι επικίνδυνη και χρειάζεται να συνεχίσουμε κλιμακώνοντας τους αγώνες μέχρι να φύγει μαζί με το Μνημόνιο, μέχρι να τους πάρουμε πίσω όσα μας λεηλάτησαν στις δουλειές, τα σχολεία, τα νοσοκομεία, την κοινωνική ασφάλιση μας, μέχρι να διαγράψουν το ληστρικό χρέος στους Τραπεζίτες.


Πηγή
 

Διαδηλωτής στο χειρουργείο με αιμάτωμα στο κεφάλι...

Στο χειρουργείο εισήχθη εσπευσμένα ένας άτυχος διαδηλωτής, ο οποίος τραυματίστηκε κατά την πορεία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο νεαρός, σύμφωνα με... πληροφορίες, εισήχθη στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας με αιμάτωμα στο κεφάλι και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται ιδιαίτερα κρίσιμη από τους γιατρούς.
Πληροφορίες από την πλευρά των διαδηλωτών κάνουν λόγο για τουλάχιστον δέκα ανθρώπους με τραύματα ή αναπνευστικά προβλήματα από τα δακρυγόνα που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Πανικός στην κυβέρνηση μην πεθάνει ο διαδηλωτής


Πανικός στην κυβέρνηση και ειδικά –όπως πληροφορείται το Crimes on air-  στο υπουργείο προστασίας του πολίτη από το βαρύ τραυματισμό του Ιωάννη Καυκά. Ειδικά στην κυβέρνηση τρέμουν σε περίπτωση που επιδεινωθεί και άλλο η υγεία του 31χρονου, επανάληψη επεισοδίων όπως με την υπόθεση του Αλέξη Γρηγορόπουλου.
Ο αστυνομικός των ΜΑΤ που φέρεται να χτύπησε τον διαδηλωτή, κινδυνεύει να εξελιχθεί σε «Κορκονέα Νο2» αν και δεν χρησιμοποίησε όπλο αλλά το γκλόπ του, με το οποίο όμως χτύπησε μ’ όλη του τη δύναμη στο κεφάλι τον 31χρονο.

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής που τραυματίστηκε στα επεισόδια...


Τουλάχιστον δώδεκα τραυματίες, ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση, είναι ο απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν κατά τη λήξη της κεντρικής απεργιακής πορείας στο Σύνταγμα.
Ένας 30χρονος άνδρας μεταφέρθηκε στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαια με επισκληρίδιο αιμάτωμα στο κρανίο και εισήχθη άμεσα στο χειρουργείο, καθώς κινδύνευε άμεσα η ζωή του. Ο τραυματίας νοσηλεύεται σε...
 καταστολή στην εντατική μονάδα θεραπείας, 

Πηγή: http://www.in.gr/

Eικόνες από τα σημερινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

Εμπόλεμη ζώνη το κέντρο της Αθήνας

Δείτε και τις υπόλοιπες...

Τα ΜΑΤ άνοιξαν τα κεφάλια σε γυναίκες


[βίντεο]
Οι ένστολοι πραιτοριανοί του Παπουτσή εκτόνωσαν και σήμερα τα κτηνώδικα ένστικτα τους πάνω στους διαδηλωτές. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν 9 τραυματίες, εξ αυτών σοβαρά ένας 30χρονος με κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις. Εχουν μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο ΚΑΤ.
__________

Η βιαιότητα με την οποία τα ΜΑΤ χτύπησαν τους διαδηλωτές στην οδό Πανεπιστημίου δεν περιγράφεται. Έδερναν όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Οι δύο γυναίκες, που θα δείτε στο βίντεο μέσα στο ασθενοφόρο, είχαν την ατυχία να βρεθούν στο δρόμο των δυνάμεων καταστολής του καθεστώτος. Οι μπάτσοι τις χτύπησαν κατακέφαλα!

Αιμόφυρτες έμειναν για ώρα στο πεζόδρομο της Βουκουρεστίου μέχρι να έρθει ασθενοφόρο.


Κινδυνεύει η ζωή διαδηλωτή απ' τα δολοφονικά χτυπήματα των μπάτσων!


Σύμφωνα με όσα γράφει η ιστοσελίδα Αλφαβήτα ένας 30χρονος διαδηλωτής χτυπήθηκε πολύ σοβαρά στην οδό Πανεπιστημίου από τα ΜΑΤ και αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο χειρουργείο στο νοσοκομείο της Νίκαιας. Η ζωή του κινδυνεύει.

[Το επισκληρίδιο αιμάτωμα είναι ένας τύπος τραυματικής εγκεφαλικής βλάβης, όπου ποσότητα αίματος συγκεντρώνεται μεταξύ της σκληράς μήνιγγας (η σκληρή εξωτερική μεμβράνη που περιβάλλει το κεντρικό νευρικό σύστημα) και του κρανίου. Η σκληρά μήνιγγα περιβάλλει και τον νωτιαίο μυελό, επομένως επισκληρίδιες αιμορραγίες μπορεί να συμβούν και στον σπονδυλικό σωλήνα. Η κατάσταση είναι δυνητικά θανατηφόρος, επειδή η συγκέντρωση του αίματος μπορεί να αυξήσει την πίεση στον ενδοκράνιο χώρο και να συμπιέσει κρίσιμες λειτουργικές εγκεφαλικές δομές. Αυτό συμβαίνει σε 1 έως 3% των κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων. Μεταξύ 15 και 20% των ασθενών με επισκληρίδιο αιμάτωμα πεθαίνουν εξαιτίας της κατάστασης].

Να ευχηθούμε να μπορέσει να ξεπεράσει ο διαδηλωτής τα δολοφονικά χτυπήματα των μπάτσων. Δεν θέλουμε να διανοηθούμε τι θα συμβεί αν η "σοσιαλιστική" κυβέρνηση του ΓΑΠ, βάψει τα χέρια της με αίμα.

Τα θρασύδειλα ένστολα καθάρματα του Παπουτσή


 Τα θρασύδειλα ένστολα καθάρματα του Παπουτσή εκτόνωσαν και σήμερα τα κτηνώδικα ένστικτα τους πάνω στους διαδηλωτές. Αποθρασυνόμενα τα τομάρια που παριστάνουν τους «υπηρέτες του νόμου» από την ασυδοσία που απολαμβάνουν –πρόσφατα είναι και τα γεγονότα της Κερατέας, όπου έσπασαν χέρια, άνοιξαν κεφάλια, ξυλοκόπησαν ηλικιωμένους, χωρίς καμιά επίπτωση εισπράττοντας μόνο κολακευτικά σχόλια από φυσικούς και πολιτικούς προϊσταμένους τους-  έκαναν σήμερα έκδηλες τις δολοφονικές προθέσεις τους απέναντι στους διαδηλωτές.
Η ανακοίνωση των γιατρών της Νίκαιας, που παραθέτουμε παρακάτω τα λέει όλα.

Ο κυβερνητικός θίασος του ΓΑΠ ξέρει πια ότι οι μέρες του είναι μετρημένες.  Τα ευρηματικά συνθήματα που ακούστηκαν στην σημερινή πορεία ("Μια νύχτα μαγική σαν την Αργεντινή να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί ..." "Ένα ελικόπτερο για κάθε υπουργό και για τον Πάγκαλο ...φαλαινοθηρικό") είναι ζήτημα χρόνου να υλοποιηθούν … κατά παρέκκλιση.

Αυτό που διαφαίνεται ολοκάθαρα πια είναι ότι η μνημονική κυβέρνηση του ΓΑΠ είναι αδίσταχτη και
δεν θα διστάσει να βάψει τα χέρια της με αίμα προκειμένου να εκτελέσει τον ρόλο που της έχει ανατεθεί από ντόπιους και ξένους καπιταλιστές.

Κυπριακή σημαία υψώθηκε στην Κωνσταντινούπολη

Η σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας υψώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, ίσως για πρώτη φορά από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, με την ευκαιρία της παρουσίας του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου κ. Μάρκου Κυπριανού, στη σύνοδο του ΟΗΕ για τις λιγότερες αναπτυγμένες χώρες.


Η Τουρκία, παραβιάζοντας τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών δεν αναγνωρίζει την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν αναγνωρίζει τη σημαία της Κύπρου και ονομάζει την Κυπριακή Δημοκρατία ως «Ελληνοκυπριακή Κοινότητα».

Ενώ η Κύπρος είναι χώρα μέλος του ΟΗΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Τουρκία που είναι υποψήφια χώρα για ένταξη στην ΕΕ, δεν ανοίγει τα λιμάνια της και τα αεροδρόμιά της στα κυπριακά πλοία και αεροσκάφη, καθυστερώντας μ΄ αυτόν τον τρόπο τις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις.

Η κυπριακή σημαία, όμως υψώθηκε, είτε το ήθελαν είτε όχι οι Τούρκοι στην Κωνσταντινούπολη, στο συνέδριο αυτό του ΟΗΕ. Και θα αναγκασθεί και πάλι η Τουρκία να υψώσει και πάλι την κυπριακή σημαία όταν η Κύπρος αναλάβει την προεδρία της ΕΕ, το δεύτερο εξάμηνο του 2012. Και όχι μόνον θα υψώσει την κυπριακή σημαία αλλά θα είναι αναγκασμένη να ανταλλάσσει και έγγραφα με την Κυπριακή Δημοκρατία, ως προεδρεύουσα χώρα.

Έως και σήμερα οι κύπριοι πολίτες που επισκέπτονται την Τουρκία, πλήρωναν περίπου 20 ευρώ για να αποκτήσουν βίζα, αλλά οι τουρκικές τελωνειακές αρχές δεν σφράγιζαν ποτέ τα κυπριακά διαβατήρια. Απλώς τοποθετούσαν την σφραγίδα στη βίζα που χορηγούσαν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου είχε στην Κωνσταντινούπολη επαφές με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ κ. Μπαν Κι Μουν, ενώ επισκέφθηκε, στο Φανάρι και τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο.


Πηγή:Newscode

Αlan Cibils: «Ξεφορτωθείτε το ΔΝΤ!»Ο Αργεντινός οικονομολόγος και ερευνητής του Κέντρου Οικονομικής και Πολιτικής Έρευνας, Alan Cibils μιλά για τις ομοιότητες της οικονομικής κατάστασης της Ελλάδας με τη χώρα του και προτείνει στους Έλληνες έναν εναλλακτικό δρόμο εξόδου από την κρίση. Όσο αργούν οι Έλληνες να ξεφορτωθούν το ΔΝΤ και να σταματήσουν την αποπληρωμή του χρέους, τα πράγματα θα χειροτερεύουν, τονίζει στο tvxs.gr.
Ο Alan Cibils βρέθηκε στην Αθήνα για το Διεθνές Συνέδριο για το Χρέος που πραγματοποιήθηκε στις 6/7/8 Μαΐου και στηρίζει την Πρωτοβουλία για τον Λογιστικό Έλεγχο του ελληνικού χρέους. Θεωρεί πως η Ελλάδα του 2011 μοιάζει σε πολλά σημεία με την Αργεντινή στο τέλος της δεκαετίας του 1990. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να εκμεταλλευθεί η χώρα, μιας και μπορεί να μάθει από την εμπειρία της άγριας οικονομικής κρίσης αλλά και της λύσης που επέλεξε η Αργεντινή. Με λίγα λόγια, η λύση που προτείνει ο καθηγητής δεν είναι άλλη από την στάση αποπληρωμής του δημόσιου χρέους όσο το δυνατόν γρηγορότερα και το «ξεφόρτωμα» του ΔΝΤ.
Ουσιαστικά, ο κ. Cibils προειδοποιεί ότι η λύση του ΔΝΤ το μόνο που θα πετύχει είναι να βαθύνει την κρίση και να δυσκολέψει την εποχή μετά τη στάση πληρωμής, διότι η αδυναμία πληρωμής του χρέους θα έρθει ούτως ή άλλως, όπως εκτιμά. Όσον αφορά την κινδυνολογία για τις αρνητικές συνέπειες που μπορεί να έχει μια «άρνηση» στο ΔΝΤ και τις προτάσεις του, ο Alan Cibils ζυγίζει τα πράγματα και αποφαίνεται πως στην Αργεντινή οι συνέπειες ήταν εν τέλει θετικές. Αυτό που χρειάζεται οπωσδήποτε η Ελλάδα είναι το σπάσιμο του φαύλου κύκλου των δανείων και των μέτρων λιτότητας, όπως επισημαίνει.

Γενικής Απεργία
ΒlackΜediterraneanPirate

Μπροστά σε έναν πατριωτικό πόλεμοτου Λεωνίδα Χ. Αποσκίτη

Η ατμόσφαιρα «μυρίζει μπαρούτι» στην Ελλάδα  που οδηγεί μαθηματικά στο ελληνικό «Ταχρίρ» οσονούπω,  αυτά είναι που ανησυχούν το καθεστώς της Τρόϊκας και του Μνημονίου. Η ελληνική εργατική και μικρομεσαία τάξη έχει ήδη ξεκινήσει μια σειρά μαχητικών και κοινωνικών αγώνων που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την ακριβή κλιμάκωσή τους, ούτε όμως να αποκλείσει την αιματηρή προοπτική στην σύγκρουση με το αστυνομικό δουλοκρατικό καθεστώς που χτίζεται καθημερινά γύρω μας. Γι’ αυτό μας είναι χρήσιμα σήμερα τα συμπεράσματα από το πρόσφατο κεφάλαιο της ιστορίας της Αιγύπτου που ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάληξή του.
Πάνω απ’ όλα πρέπει να χαραχτεί ανεξίτηλα στο μυαλό μας ότι οι εξεγερμένοι Αιγύπτιοι, που πολέμησαν για την πατρίδας τους στους δρόμους, υπεράσπισαν το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους έναντι εσωτερικών και εξωτερικών εχθρών. Ο στρατός τους αποφάσισε να προστατεύσει τον λαό, και έτσι αποτράπηκε η κλιμάκωση της αιματοχυσίας.

Χάρρυ Κλυνν: Τι αξία έχει η ζωή του απλού Έλληνα πολίτη μπρος στο μεγαλείο της υμετέρας άγνοιας και ηλιθιότητος…

Του Χάρρυ Κλυνν
Bρε αρχιμά…στορα της συμφοράς και του χάους, μυαλοσακατεμένε μαμάκα και ανίκανε πρωθυπουργέ, εύχομαι να βγεις από το σπίτι σου βράδυ για να πάρεις από το αυτοκίνητό σου την κάμερα για να απαθανατίσεις το εγγονάκι σου και να σε σφάξουν σαν τραγί οι λαθροφονιάδες που λυμαίνονται την Ελλάδα με την.....
ανοχή των ξευτιλαλληλέγγυων και της ανύπαρκτης ελληνικής αστυνομίας.

Να σε σφάξουν και να σε πετάξουν στο δρόμο, όπως έσφαξαν τον άμοιρο 43άχρονο τα ανθρωπόμορφα κτήνη που εξουσιάζουν την ελευθερία και τη ζωή μας.

Αλλά κάτι τέτοιο είναι αδύνατο να συμβεί, αφού και την τουαλέτα ακόμα όταν επισκέπτεσαι, έχεις «από δίπλα» και καμιά εικοσαριά γορίλες να σε προστατεύουν!

Τον ανεκδιήγητο εαυτό σου ξέρεις να τον προστατεύεις αξιοθρήνητε, για τον άμοιρο πολίτη, όμως κι εσύ και οι του φυράματός σου δε δίνετε δεκάρα τσακιστή…

Η δημιουργικότητα των Ελλήνων


Ν. Λυγερός

Όλα τα μέσα έχουν κατατρομάξει το λαό μας με την καταστροφολογία τους λες και έγινε καινούρια μόδα. Έτσι οι περισσότεροι δικοί μας έχουν την εντύπωση πια ότι όχι μόνο τίποτα δεν μπορεί να μας σώσει, αλλά ότι οι ίδιοι δεν αξίζουμε τίποτα. Είναι πραγματικά γελοίο να πιστέψουμε τέτοια προπαγάνδα. Ο ελληνικός λαός υπάρχει εδώ και χιλιετίες και πάντα το βλέμμα μας ήταν ανοιχτό προς τον κόσμο. Πάντα θεωρούσαμε ότι είχαμε ένα ρόλο να παίξουμε όχι στα λεγόμενα κοινά μόνο, αλλά στα κοινά του κόσμου. Ποτέ δεν ήμασταν πολλοί και συχνά ήμασταν σπάνιοι σε διάφορους τομείς, όπου η καινοτομία και η δημιουργικότητα είναι απαραίτητες. Ξαφνικά κάθε παρουσία που αφορά τους Έλληνες είναι στην καλύτερη περίπτωση μια θυματολογία, στις άλλες μας εξηγούν ότι δεν είχαμε ποτέ ήρωες, ότι ζούσαμε φιλελεύθερα ακόμα και υπό κατοχή, ότι δεν είχαμε σχέση με τους Αρχαίους, ότι αποτελούμε μια εκφυλισμένη παράσταση του Βυζαντίου. Και το πρόβλημα το αληθινό είναι ότι οι δικοί μας αρχίζουν και το πιστεύουν. Μας βομβαρδίζουν με ποσότητα και παραγωγικότητα και σιωπούν για την ποιότητα και τη δημιουργικότητα. Αν εγκλωβιστούμε σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, θα πέσουμε όντως στην παγίδα αυτού του δόγματος. Αλλά πότε ο ελληνισμός ασχολήθηκε με την κοινωνία, για να το κάνει τώρα; Η απάντηση είναι απλή: ποτέ! Ο Ελληνισμός σχετίζεται με την Ανθρωπότητα και τον Χρόνο. Ζει για την πρώτη και πεθαίνει για τον δεύτερο. Αυτές είναι η οντολογία και η τελεολογία του. Όλα τα άλλα είναι λεπτομέρειες. Δεν μπορούν απλώς να μας περιορίσουν στον ρόλο του θύματος, για να μας εξοντώσουν νοητικά, διότι το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, όπως νομίζουν οι περισσότεροι. Το θέμα είναι αποκλειστικά κατά πόσο εμπιστευόμαστε τον εαυτό μας και τους δικούς μας. Αντέξαμε γενοκτονία, αντισταθήκαμε σε γενοκτονία μνήμης και τώρα πρέπει να αποδείξουμε στους εαυτούς μας πρώτα ότι αξίζουμε όχι τη μοίρα μας, διότι μπορούμε να τη γράψουμε εμείς, αντί να περιμένουμε από τους άλλους, όταν κοιμόμαστε, αλλά ότι αξίζουμε διότι είμαστε άξιοι για το έργο που παράγουμε για την ανθρωπότητα. Μας έχουν φλομώσει με αξιολογήσεις που δεν καταλήγουν πουθενά, ενώ κανείς δεν μιλά για αξιολογία λες και είναι μια άγνωστη λέξη ή μάλλον απαγορευμένη στο ελληνικό λεξιλόγιο. Ακόμα και θεσμικά το πλαίσιό μας είναι ξεκάθαρο. Ανήκουμε στον ΟΗΕ, στο ΝΑΤΟ, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην Ευρωζώνη. Σε αυτό το πλαίσιο παίζουμε, διότι έγινε με την πάροδο του χρόνου πεδίο δράσης. Κι αν μας αμφισβητούν, δεν πειράζει. Την ελιά την χτυπούν, όταν έχει καρπούς. Δεν το λέμε μόνο εμείς, αλλά ο ίδιος ο Leonardo da Vinci, ο οποίος είχε ως μοναδικό πρότυπο τον Αρχιμήδη. Ας συνεχίσουμε λοιπόν το έργο μας ως Έλληνες κι ας αδιαφορήσουμε για τις κριτικές και τις αδικίες. Απλώς ας δώσουμε κουράγιο στους συμπατριώτες μας όχι από ελεημοσύνη, αλλά από αγάπη προς τη δημιουργικότητά τους που φέρνει την ομορφιά, τη μόνη που θα σώσει τον κόσμο, όπως έλεγε ο Dostoïevski.