#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 10 Μαΐου 2011

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟΓΡΑΦΗ "ΖΩΝΤΑΝΩΝ" ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!
Καποιες χρησιμες πληροφοριες...(αχρειαστες ναναι)

Αντιμετώπιση δακρυγόνων (σύντομο εγχειρίδιο)


Στη διαδήλωση - Μάνος Λοίζος.

Κυβέρνηση σπέκουλας και εκβιασμών


Οι κερδοσκόποι της πτώχευσης και του θανάτου των λαών

Το ανώτατο στάδιο του καπιταλισμού είναι η ιμπεριαλιστική απληστία.
Η τελική φάση της σήψης και αποσύνθεσης της ιμπεριαλιστικής κακουργίας είναι η θηριώδης τοκογλυφία του χρηματιστηριακού και τραπεζικού κεφαλαίου.
Μια τοκογλυφία που συνίσταται σε τούτο: Το χρηματιστηριακό και τραπεζικό κεφάλαιο κερδοσκοπεί αγρίως, χωρίς όρια και αναστολές, πάνω στη χρεοκοπία των λαών, πάνω στην πτώχευση των κοινωνιών και των κρατών, πάνω στον ίδιο το θάνατο της ανθρωπότητας…
Σήμερα βιώνουμε αυτή τη βαρβαρότητα της σήψης και αποσύνθεσης του παγκόσμιου ιμπεριαλισμού.

Βιώνουμε δραματικά τον εφιάλτη της ασύδοτης και ασύστολης κερδοσκοπίας των μαφιών του χρήματος πάνω στην χρεοκοπία και την πτώχευση των λαών, των κοινωνιών και των εθνικών κρατών: Τον εφιάλτη της κερδοσκοπικής εμπορίας του θανάτου μας…

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ του ΚΙΣΕ

Η μουσική, η τέχνη, στόχο έχει να ενώνει τους ανθρώπους, να ενώνει τους λαούς αλλά και να θυμίζει.

Το έργο λοιπόν του αείμνηστου Ιάκωβου Καμπανέλλη και του Μίκη Θεοδωράκη «Μαουτχάουζεν» είναι ένας ύμνος στη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Και αυτό το έργο δεν αλλάζει, δεν λογοκρίνεται.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, δηλώσεις του Μίκη Θεοδωράκη όπως «οι Εβραίοι είναι στη ρίζα του κακού» και ότι οι Εβραίοι ευθύνονται για την παγκόσμια οικονομική κρίση, δεν έχουν προκαλέσει μόνον έκπληξη αλλά και βαθιά λύπη, ακριβώς γιατί ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν ο συνδημιουργός αυτού του θαυμάσιου έργου.  


Α Π Α Ν Τ Η Σ Η   Μ Ι Κ Η   Θ Ε Ο Δ Ω Ρ Α Κ ΗΠρος το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδας
Υπ' όψιν κ. Δαυίδ Σαλτιέλ

Αθήνα, 9.5.2011

Αγαπητοί φίλοι,

Διάβασα στο διαδίκτυο ανακοίνωσή σας με αφορμή την ματαίωση από την Πρόεδρο του Αυστριακού Κοινοβουλίου εκτέλεσης του έργου μου "Mauthausen" σε ποίηση του Ιάκωβου Καμπανέλλη κατά την τελετή Μνήμης των θυμάτων του Ναζισμού. Και θα ήθελα να σας ρωτήσω:

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 

Ο νεκροθάφτης...θεραπευτής.


  Ανδρέας τ' όνομα του το μικρό. Οπως και του Παπανδρέου. Τυχαίο στοιχείο,
βέβαια, αλλά γεννάει συνειρμούς...ηγετικής φυσιογνωμίας!!
Συνταγματολόγος. Σχετικό στοιχείο, αφού βεβαιώνει τη νομική (και όχι μόνο),
παιδεία του προσώπου.

 
Τρίτεκνος. Ασχετο στοιχείο, αλλά μαρτυρά την...παραγωγικότητα του ανδρός!!
Επιτυχημένος βουλευτής. Βασικό στοιχείο, αφού εκλέχτηκε πρώτος στην εκλο-
γική του περιφέρεια.
Επιτυχημένος υπουργός. Καθοριστικό στοιχείο για το πολιτικό του μέλλον.
 Για τον νεκροθάφτη Ανδρέα Λοβέρδο ο λόγος...
Μερικά εικοσιτετράωρα μετά τη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου και μερικές
μέρες πριν την ανακοίνωση του μεσοπρόθεσμου-νέου πακέτου μέτρων, ο εν λόγω
νεκροθάφτης προχώρησε σε μία δημόσια πολιτική παρέμβαση, όπου:
1) Χαρακτήρισε ως τελευταία ευκαιρία "σωτηρίας" της χώρας την άμεση λήψη νέων
    μέτρων.
2) Κατηγόρησε συναδέλφους του για καθυστερήσεις στην υλοποίηση του Μνημονίου
   και "νεφελώδικες" πολιτικές.
3) Ενίσχυσε την πρωθυπουργική άποψη για συνέχιση εφαρμογής του προγράμ-
   ματος, υποδεικνύοντας πρακτικά κυβερνητικό "ξεσκαρτάρισμα".
4) Ζήτησε την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου-νέου πακέτου από αυξημένη κοινοβου-
   λευτική πλειοψηφία (180 αντί 151) και την συνυπογραφή των τριμηνιαίων επικαι-
   ροποιήσεων του Μνημονίου από όλους τους υπουργούς.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ : Πρόσω ολοταχώς για την αποποινικοποίηση

 
Σε πλήρη ταύτιση με την κυβερνητική πολιτική, οι δυνάμεις που διοργάνωσαν και φέτος το ναρκω-φεστιβάλ
Τη στιγμή που τα «στεγνά» προγράμματα του ΚΕΘΕΑ αιμορραγούν οικονομικά, τα Κέντρα Πρόληψης φυτοζωούν και οδηγούνται σε κλείσιμο, η κυβέρνηση προωθεί βήμα - βήμα τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, η Μένη Μαλλιώρη, πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ, επέλεξε το χώρο του ναρκω-φεστιβάλ για να ανακοινώσει ότι έχει δώσει νομοσχέδιο στον υπουργό Υγείας - ως μέλος της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής - όπου προβλέπεται πλήρης αποποινικοποίηση του χρήστη ανεξαρτήτως ουσιών και αποποινικοποίηση της μικροδιακίνησης.
Είναι ξεκάθαρο ότι η θέση του τοξικοεξαρτημένου είναι στην κοινωνία, στα «στεγνά» θεραπευτικά προγράμματα και όχι στη φυλακή. Τα επιχειρήματα που χρησιμοποιήθηκαν όμως (ότι τάχα η αποποινικοποίηση θα εμποδίσει τους νέους να οδηγούνται στη φυλακή, ότι έτσι θα αντιμετωπιστεί η εγκληματικότητα και το παράνομο εμπόριο, ότι όποιος είναι κατά της νομιμοποίησης είναι υπέρ της αστυνομίας κ.ά.) στηρίζονται στην αποτυχία της ισχύουσας κατασταλτικής πολιτικής που έχει αποτέλεσμα την τρομακτική εξάπλωση των ναρκωτικών.
Πρόκειται για διαχειριστικές προτάσεις που έρχονται να επιδεινώσουν το πρόβλημα των ναρκωτικών, καθώς οι κοινωνικές αιτίες που το γεννούν και οι ιδεολογικοί μηχανισμοί που το αναπαράγουν μένουν άθικτα. Στοχεύουν στην απενοχοποίηση των ναρκωτικών και στη νομιμοποίηση του ίδιου του καπιταλισμού, στο να μάθουμε να ζούμε με τα ναρκωτικά. Ο συμβιβασμός με το πρόβλημα και η αποσιώπηση της δυνατότητας θεραπείας των τοξικομανών οδηγεί στην αποδοχή της ακραίας αποξένωσης και της νομιμοποίησης του εμπορίου ναρκωτικών.
Ο κόσμος ανάποδα
Το φετινό ναρκω-φεστιβάλ πήγε ένα βήμα παραπέρα και όχι τυχαία. Στρεβλώνοντας το κοινωνικό περιεχόμενο κάθε μορφής δικαιώματος, κινήματος και ανυπακοής, πλασαρίστηκε ...ο κόσμος ανάποδα. Ο λόγος για την ΑΚΟΑ (συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ), τους «Οικολόγους Πράσινους», τη «Δημοκρατική Αριστερά» και τη «Φιλελεύθερη Συμμαχία», που έκαναν για άλλη μια φορά ξεκάθαρο ότι ταυτίζονται με την επικίνδυνη πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
Συγκεκριμένα, ο Τ. Κομετόπουλος εκ μέρους της ΑΚΟΑ χαρακτήρισε το ναρκω-φεστιβάλ «μια νότα ελευθερίας, που πρέπει να αποτελέσει έμπνευση για να στηρίξουμε μια κινηματική καθημερινή διαδικασία για να γίνουν οι στόχοι μας εφικτοί»... Οι θέσεις της ΑΚΟΑ για έναν ...καλύτερο κόσμο: Δώσε ναρκωτικά στο λαό ή αλλιώς αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ουσιών! Τα ίδια πιστοποιητικά αριστεροσύνης κατέθεσε εκ μέρους της νεολαίας της «Δημοκρατικής Αριστεράς» και ο Α. Παλαμίδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη λίστα αναμονής στα προγράμματα υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ ως ...«ταξικό πρόβλημα, γιατί αν είσαι φτωχός πεθαίνεις περιμένοντας στη λίστα», ενώ υποστήριξε ότι η «ναρκω-κουλτούρα πηγάζει από την παρανομία» και ζήτησε χορήγηση ηρωίνης στα νοσοκομεία ή σε ειδικούς κλειστούς χώρους. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε η εκπρόσωπος των «Οικολόγων Πράσινων» και το ενημερωτικό φυλλάδιο της «Φιλελεύθερης Συμμαχίας».
Εξίσου προκλητική ήταν η τοποθέτηση του Γ. Οικονομόπουλου, προέδρου του «Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης» και «ψυχής» της διοργάνωσης, ο οποίος ...ανακάλυψε ότι στην Ελλάδα έχουμε 300 θανάτους κάθε χρόνο από ναρκωτικά, επειδή δε γίνεται ...ποιοτικός έλεγχος των ουσιών και είναι νοθευμένες! Με λίγα λόγια, η ηρωίνη δε σκοτώνει, εκτός αν είναι νοθευμένη! Μάλιστα, είπε ότι η μη νομιμοποίηση των ουσιών στοχεύει σε υπάκοους πολίτες και ναρκωμένους, χτυπάει το μοίρασμα, την ομαδικότητα και τη συλλογικότητα, δηλαδή όταν οι χρήστες μοιράζονται την ίδια σύριγγα αυτό ανάγεται σε ...συλλογικότητα! Οσο για τις ψυχοπαθολογικές διαταραχές που επιφέρει η «αθώα» κάνναβη, ισχυρίστηκε ότι προκαλούνται εξαιτίας της απαγόρευσης του δικαιώματος στις ουσίες που προκαλεί ...ιδέες καταδίωξης και πανικού!

Γιώργης Τσαρουχάς: ασυμβίβαστος αγωνιστής


Κομουνιστής από τα μαθητικά χρόνια του, βουλευτής της ΕΔΑ και από τους πρωτεργάτες του αγώνα κατά της χούντας των συνταγματαρχών, αφήνει την τελευταία του πνοή μετά από σκληρά βασανιστήρια στην ΚΥΠ της Θεσσαλονίκης, μέσα στο Γ΄ Σώμα Στρατού, στις 9 Μαΐου του 1968.

Γεννήθηκε το 1912 στην περιοχή της Αδριανούπολης και το 1924, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή,εγκαταστάθηκε με την οικογένειά του στο χωριό Δρυινοχώρι,κοντά στην Καρπερή Σερρών. Γράφτηκε στην Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης, ωστόσο αποφοίτησε από την Νομική Αθηνών. Ο λόγος; Η συνδικαλιστική του δράση και η συμμετοχή του στο ΚΚΕ που έγινε ο λόγος να αποβληθεί από τη σχολή του κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Μεταξά. Αργότερα κατάφερε να πάρει μεταγραφή στη Νομική Αθηνών.


Στον πόλεμο του ’40 πήρε μέρος ως εθελοντής και κατά τη διάρκεια της κατοχής έδρασε ως γραμματέας του ΕΑΜ Ανατολικής Μακεδονίας. Κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου έκανε αρχικά εξορία στη Γυάρο και κατόπιν στον Αη Στράτη. Θα αφεθεί ελεύθερος το 1961 και την ίδια χρονιά θα εκλεγεί βουλευτής με την ΕΔΑ. Βασικός μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη των δολοφόνων του βουλευτή της ΕΔΑ Γρηγόρη Λαμπράκη, καθώς και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της δολοφονίας την ώρα που προσερχόταν στην αίθουσα που θα μιλούσε ο Λαμπράκης.

ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ: ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ 'Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΘΕΤΙΚΗ ΔΙΕΞΟΔΟΣ;


euro_exitΜΙΑ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!
Η ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ!
Οι κυρίαρχες πολιτικές, οικονομικές και μιντιακές δυνάμεις στη χώρα μας, με συμμάχους άμεσους και έμμεσους από το χώρο της Αριστεράς, τρομοκρατούν κυριολεκτικά την κοινή γνώμη για τις βιβλικές, καταστρεπτικές, υποτίθεται, συνέπειες από μια ενδεχόμενη διακοπή αποπληρωμής του χρέους της χώρας.

Θα έρθει, λοιπόν, η συντέλεια του κόσμου, αν η Ελλάδα σταματήσει να πληρώνει το λεγόμενο δημόσιο χρέος;
Ως γνωστόν, μέσα από τις στήλες της Ίσκρα, προβάλλουμε μια ολοκληρωμένη, συνεκτική, με αρχή, μέση και τέλος, εναλλακτική λύση στο θέμα του χρέους, στον αντίποδα της πρόσδεσης σε τρόικα και μνημόνιο.
Κι αυτό που κάνει η Ίσκρα, ευθέως και τολμηρά, δυστυχώς, δεν το κάνει η Αριστερά, παρά μόνο ελάχιστες και μικρές δυνάμεις της. Αυτό, όμως, είναι ένα άλλο πονεμένο κεφάλαιο!
Μέσα από τις στήλες της Ίσκρα, λοιπόν, αμφισβητούμε το χρέος ως χρέος του ελληνικού λαού, προβάλλουμε την ανάγκη διαγραφής του ή τουλάχιστον την επαναδιαπραγμάτευση του, με στόχο τη, χωρίς όρους, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του!

Κατέλαβαν την Εφορία οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ


Σε κατάληψη του κτιρίου της Α' και Β' ΔΟΥ Ξάνθης έχουν προχωρήσει από το πρωί οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ. Οι εργαζόμενοι της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας με την κίνησή τους αυτή, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης. Εκφράζουν την αντίθεσή τους στη στάση του Υπουργείου Οικονομικών και της Αγροτικής Τράπεζας, που έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους για απεμπλοκή από το μετοχικό κεφάλαιο της ΣΕΚΑΠ που θα οδηγήσει στην ιδιωτικοποίηση της εταιρίας. Aπό το πρωί έχουν αναρτήσει πανό στην είσοδο και τους γύρω δρόμους και έχουν αλυσοδέσει την είσοδο του κτιρίου της Α' και Β' ΔΟΥ.  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ενός Σωματείου Κ. Γαβριηλίδη, οι εργαζόμενοι θα συμμετάσχουν την Τετάρτη στην κινητοποίηση των εργαζομένων για την πανελλαδική απεργία ενώ την Πέμπτη θα ταξιδέψουν στη Θεσσαλονίκη και θα επιχειρήσουν να αποκλείσουν το Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Την Παρασκευή προγραμματίζουν στάση εργασίας, την ώρα της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης της ΣΕΚΑΠ, ώστε να παραστούν σε αυτή.

ΜΙΑ...ΠΡΩΤΟΤΥΠΗ "ΙΔΕΑ".ΣΑΝ ΚΑΛΟ ΜΟΥ...ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ !!!


ΟΧΙ ΣΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ «ΔΗΛΩΣΗ» ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΟΙ ΦΑΥΛΟΙ, ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ, ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ , ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΑ
ΔΕΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ
Ελλήνων Προμαχούντες , λέγουμε «ΟΧΙ», ΣΤΗ «ΔΗΛΩΣΗ» ΤΗΣ ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, λέγουμε..
«ΟΧΙ» στην καταλήστευση του Ελληνικού λαού, λέγουμε «ΟΧΙ» στην Παγκόσμια Διακυβέρνηση της Τραπεζιτικής Χούντας και τους ντόπιους συνεργάτες της. Η «κρίση» δεν θα γίνει η ΕΥΚΑΙΡΙΑ τους. Θα την κάνουμε ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ για τα σχέδια τους.

Αντί για «φορολογική δήλωση», τους στέλνουμε με εξώδικο «ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ» με την οποία τους δηλώνουμε ότι δεν τους αναγνωρίζουμε ως νόμιμη κυβέρνηση.

Για ευκολία μπορούμε να τους στείλουμε το ακόλουθο λιτό κείμενο:

Η Ελλάδα ενέχυρο για το νέο δάνειο!


Το ελληνικό μνημόνιο ήταν μια ιδιότυπη διακρατική σύμβαση ενυπόθηκου δανεισμού: οι πιστωτές της χώρας εξασφάλισαν το δικαίωμα να κατασχέσουν δημόσια περιουσία, αν δεν έπαιρναν πίσω τα κεφάλαιά τους. Από την Παρασκευή και την (όχι τόσο) μυστική υπουργική σύσκεψη του Λουξεμβούργου η κυβέρνηση έχει μπροστά της μια ακόμη πιο «προχωρημένη» πρόταση: το επόμενο δάνειο «διάσωσης» της χώρας θα έχει όλα τα χαρακτηριστικά ενός ενυπόθηκου δανείου, με εγγύηση τα πιο «ζουμερά» φιλέτα της δημόσιας περιουσίας!

Στην υπουργική σύσκεψη, που έγινε με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης που μετέχουν στο G20 και των κορυφαίων εκπροσώπων της Κομισιόν και της ΕΚΤ δεν συζητήθηκε ασφαλώς ο τρόπος επιστροφής της Ελλάδας στη δραχμή, όπως έγραψε το “Spiegel”. Ένα δημοσίευμα υπόδειγμα καλοστημένος προπαγάνδας, που βασίσθηκε σε «διαρροές» από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μόνος στόχος των οποίων ήταν να διατυπωθεί δημόσια ένα εφιαλτικό και για το μέσο Γερμανό σενάριο διάλυσης της ευρωζώνης, που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση του Βερολίνου να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα φόβου, ώστε  να περάσει χωρίς βαρύ πολιτικό κόστος την απόφαση για νέα οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας.

Η υπερπαραγωγή της δολοφονίας Οσάμα

Η υπερπαραγωγή της δολοφονίας Οσάμα

Δύσκολα μπορεί να φανταστεί κανείς μια αμερικανική διακυβέρνηση που να μην έχει χρησιμοποιήσει μια μεγάλη ειδησεογραφική κατασκευή, αυτό που θα ονομάσουμε ως «ένα μεγάλο ψέμα». Η κυβέρνηση G.W.Bush Jr πλειοδότησε στην κατασκευή ειδήσεων προκειμένου να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε μια ακραιφνώς μιλιταριστική υπερδύναμη. Ο Ομπάμα, μετά την πύρρειο του νίκη σε σχέση με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ και την συντριβή του στη μάχη για τη διάσωση της Αμερικανικής οικονομίας φαίνεται να χρειάζεται και αυτός το «μεγάλο του ψέμα». Δυστυχώς το μεγάλο ψέμα του Ομπάμα μάλλον αποτελεί το τέλος των αναμορφωτικών του φιλοδοξιών και υποδεικνύει ότι ο Ομπάμα καταλήγει σε έναν ιστορικό συμβιβασμό με την επικίνδυνη πτέρυγα των νεορεπουμπλικανών προκειμένω ίσως να του επιτραπεί να έχει έστω και κάποιο πολιτικό έργο και συνέχεια. Είναι θλιβερό να βλέπεις το πώς ο «ισχυρότερος πολιτικός άντρας του πλανήτη», ο «νομπελίστας ειρήνης» μιγάς στρώνει, συμμορφώνεται προς τα κελεύσματα και τις πολιτικές της αμερικανικής μηχανής του κιμά. Αυτό δείχνει και η μεταστροφή του ενδιαφέροντος του επερχόμενου συνεδρίου των ρεπουμπλικανών από τα θέματα της οικονομίας σε θέματα ασφάλειας και εξωτερικής πολιτικής.

Ν.Βαλαβάνη: Κοινωνικός έλεγχος για τη διαγραφή χρέους


 Μία «εσωτερική σεισάχθεια» με παραγωγική ανασυγκρότηση αξιώνει ανάμεσα σε άλλα η κ. Νάντια Βαλαβάνη, συγγραφέας-οικονομολόγος και μέλος της Πρωτοβουλίας για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου επί του ελληνικού δημόσιου χρέους, η οποία ωθούμενη από τη συμμετοχή της στο διεθνές συνέδριο της ΕΛΕ στην Αθήνα, καταθέτει στο tvxs.gr τις απόψεις της με αντικείμενο πρωτίστως την «απαλλαγή από το Μνημόνιο».
«Ο μακαρίτης σύμβουλος του πρωθυπουργού Τομάσο Σιόπα αναφέρθηκε στις επιπτώσεις στη ζωή των ανθρώπων χρησιμοποιώντας τους όρους μια ‘15ετία’ ή ‘μισή χαμένη γενιά’. Κατ΄ αναλογία της φόρμουλάς του, το πρόσφατo Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής μέχρι το 2015 ισοδυναμεί πλέον με ‘ασφυξία’ 30 χρόνων και μια ολόκληρη ‘χαμένη γενιά’», επισημαίνει η κ. Βαλαβάνη, η οποία εκφράζει χαρακτηριστικά την πεποίθηση πως «η χώρα εδώ και ένα χρόνο αποτελεί αντικείμενο ενός διεθνούς πειράματος κοινωνικής μηχανικής».

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ , ΑΛΛΑ ΠΟΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΘΕΛΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΓΩ?


Αναρωτιέμαι τελικά μήπως το διαδίκτυο είναι όχι απλά μια προέκταση του εαυτού μας αλλά στη κυριολεξία ο «διπλός εαυτός μας».

Μπαίνω εδώ και νομίζω πως έχει ήδη ξεκινήσει επανάσταση! Οι φωνές άλλες άγριες με συνθήματα, άλλες μέσω γλαφυρότατων κειμένων, άλλες τόσο οργισμένες που νομίζεις πως ο υπολογιστής θα μυρίσει μπαρούτι. Μια αναταραχή, ένας θόρυβος που ομολογώ με συνεπαίρνει και γεννάει συνέχεια ελπίδες.

Βγαίνω εκτός και το τοπίο ξαφνικά είναι τόσο σιωπηλό τόσο ακίνητο που νομίζω πως πρωταγωνιστώ σε εκείνο το περίφημο επεισόδιο της ζώνης του λυκόφωτος «μα που πήγαν όλοι?»

Και τότε θυμάμαι το εξής. Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πριν δημιουργηθεί καν σαν σκέψη στο μυαλό των αρμόδιων το μνημόνιο, εδώ σ΄αυτό το ίδιο χώμα που πατάμε τώρα ένοιωθα παρείσακτη.