#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 8 Μαΐου 2011

66 χρόνια - 9 Μάη 1945 αντιφασιστική νίκη των λαών

Τζιτζιφιόγκοι και απατεώνες


ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ 

 Θρίλερ με οικονομικές και πολιτικές διαστάσεις πανευρωπαϊκής, χωρίς υπερβολή ακόμη και παγκόσμιας εμβέλειας, με επίκεντρο την Ελλάδα, εκτυλίχθηκε προχθές χωρίς να έχουν φωτιστεί οι εξαιρετικά σκοτεινές πτυχές του μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές. Όλα ξεκίνησαν με τη δημοσίευση είδησης - βόμβας στην ηλεκτρονική έκδοση του βαρύνουσας πολιτικής επιρροής γερμανικού περιοδικού Σπίγκελ: H Eλλάδα σταθμίζει την έξοδό της από την Ευρωζώνη!  Επιπροσθέτως, το περιοδικό αποκάλυψε ότι το βράδυ της Παρασκευής είχε συγκληθεί μυστική (!) συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο κάποιων υπουργών Οικονομικών, μεταξύ των οποίων και του Παπακωνσταντίνου.

Ο μονόδρομος ενός...κατήφορου.


 Ουτοπία ή ανοησία, εξακολουθώ ακόμα να πιστεύω: ποτέ δεν είναι αργά...
Οι συμπαθείς κινέζοι ισχυρίζονται (!) πως για να κάνεις χίλια βήματα, πρέπει να
κάνεις το πρώτο.
 Με σχετικό θράσος συμπληρώνω πως για να κάνεις το πρώτο νέο βήμα, οφείλεις
να διδαχτείς από  ό λ α  τα προηγούμενα...
..........................................................................................................
 - Πριν χρόνια όλα τα εν Ελλάδι αστυνομικά αυτοκίνητα είχαν βαφεί πράσινα-άσπρα.
Το τότε γελοίο Πασοκ ήθελε, μ΄αυτόν τον τρόπο, να σηματοδοτήσει (!!) τις βαθιές
πολιτικές, κοινωνικές κλπ διαφορές (και υπεροχή) που είχε από την συντηρητική
Δεξιά-ΝΔ.
 Σήμερα, βέβαια, τα δύσμοιρα αυτοκίνητα έχουν κατασταλάξει στα "φυσικά" τους
χρώματα και η αστυνομία παραμένει σταθερά σ΄αυτό που ήταν πάντα: ένας ισχυρός
μηχανισμός Βίας, που ταυτίζεται με την εκάστοτε κυβέρνηση και το αντίστοιχο
κόμμα...ένας μηχανισμός επίβλεψης και προστασίας των συμφερόντων και επι-
λογών της οικονομικής Ολιγαρχίας και των πολιτικών συνεταίρων της.
  - Το μικρό, φτωχό, "αστυνομικό" παράδειγμα είναι ενδεικτικό της πορείας που
ακολούθησε το κυβερνόν κόμμα στα 37 χρόνια της μεταπολιτευτικής του ύπαρξης.
...Από την λαοπρόβλητη "Αλλαγή" κατέληξε στην "επανάσταση του αυτονόητου",
χωρίς καλά-καλά να το καταλάβει και το ίδιο...

Η σημερινή «Λούμπεν αστική τάξη»


 
   Εξήντα έξι χρόνια μετά, το ίδιο μεταπρατικό κεφάλαιο –διεκπεραιωτής ξένων οικονομικών συμφερόντων- σε αγαστή σύμπνοια με το «Κόμμα του Μνημονίου και της Πλεονεξίας» (ΚοΜνπΠ) –η πατρότητα του όρου ανήκει στον καθηγητή Νίκο Κοτζιά, πρώην στενό συνεργάτη του Γ. Παπανδρέου του Γ’- εκποιεί τον δημόσιο πλούτο στη διεθνή Τοκογλυφία και υποτάσσει τη διεθνή υπόσταση της Χώρας στις βουλές των εκφραστών της Παγκοσμιοποίησης!

Και τότε και τώρα, οι ίδιοι «Χρυσοκάνθαροι» συμπρωταγωνιστούν στην άλωση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Χώρας από το αρπακτικό ξένο κεφάλαιο και στην υποταγή της Ελλάδας σε καθεστώς οικονομικής υποτέλειας και μειωμένης Εθνικής Ανεξαρτησίας!


Οι «Χρυσοκάνθαροι» του 1945 αναδύθηκαν από το μαυραγορίτη της κατοχής και την αγαστή συνεργασία με τον κατακτητή. Οι «Χρυσοκάνθαροι» του 2011 αναδύονται από μια λούμπεν «αστική» τάξη, που στην επιδίωξη του κέρδους θυσιάζει την εθνική συνείδηση και την ίδια την Εθνική Ανεξαρτησία της Χώρας! …


Η σημερινή «Λούμπεν αστική τάξη» βαδίζει επί τα ίχνη των προγόνων της του Μαυραγοριτισμού της Κατοχής, των χρηματοδοτών των Ταγμάτων Ασφαλείας, των αρπακτικών των «παγωμένων Πιστώσεων» της Μετεμφυλιακής περιόδου, των τυχάρπαστων συνεργατών της δικτατορίας των συνταγματαρχών κλπ….


Πηγή: Δαμωνιάδης- Εφημερίδα «Το Παρόν»

Αρνούνται να συναντηθούν με την Τρόικα οι δικηγόροι


Δεν "αναγνωρίζουν την Τρόικα ως θεσμικό όργανο" και "ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της" στην Ελλάδα. Σήμερα συνήλθε εκτάκτως στην Αθήνα η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος, με θέμα τη συνάντηση των εκπροσώπων του δικηγορικού σώματος, με αντιπροσωπεία της Τρόϊκα, την Τρίτη, 10 Μάιου 2011, όπως ενημέρωσε τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλο, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Αθανάσιος Ξηρός.

Η Ολομέλεια, με ψήφους 33 έναντι 9, αποφάσισε ότι οι "δικηγόροι αποδέχονται ως συνομιλητή τους μόνο τον υπουργό Δικαιοσύνης, ως θεσμικό εκπρόσωπο της εκλεγμένης πολιτικής ηγεσίας του τόπου και καθ' ύλην αρμόδιο για τα θέματα του κλάδου τους, με τον οποίο ανέκαθεν βρίσκονται σε απόλυτη συνεργασία για την επίλυση όλων των θεσμικών τους ζητημάτων" και
"σε καμία περίπτωση δεν δέχονται να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη συνάντηση, με συνομιλητές εκπροσώπους της Τρόϊκα, την οποία δεν αναγνωρίζουν ως θεσμικό όργανο, ούτε νομιμοποιούν τη παρουσία της στην Ελληνική Δημοκρατία".

Να σημειωθεί ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, μαζί με άλλους φορείς (ΑΔΕΔΥ, κ.λπ.) έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του μνημονίου και αναμένεται η έκδοση της σχετικής απόφασης.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ μεσω TVXS 

Μπογιόπουλος: “Μέσα στα δύο τελευταία χρόνια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εγκρίνει 4,2 τρις (ΤΡΙΣ) ευρώ προς τους τραπεζίτες” (*)


(*) Δηλαδή ο κάθε ένας ευρωπαίος, από τα 500 εκατομμύρια κατοίκων των χωρών μελών της ΕΕ (των βρεφών συμπεριλαμβανομένων), έχει ελεήσει τις τράπεζες, μόνο την τελευταία 2-ετία, με 8 χιλιάρικα. Καλό, δε λες!
Τα αποσπάσματα είναι από παλαιότερες εκπομπές του Ν. Χατζηνικολάου (αφού τον χαλάει αυτός ο Μπογιόπουλος, τι επιμένει και τον καλεί;) Δείτε τους υπόλοιπους καλεσμένους τι ωραιότατο τουμπεκί ψιλοκομμένο που κάνουν. Χάρμα οφθαλμών!
Διάλεξε πλευρά του ποταμού!..


Το ποτάμι είναι βαθύ, άγριο, απροσδιόριστης ορμής. Κατεβάζει ανθρώπινα έργα κι εγκλήματα, τραύματα και θαύματα, πνιγμένους και χαλάσματα. Κυρίως όμως κατεβάζει και γίνεται αδιάβατο, όλον τον πλούτο της γης που παράχθηκε και παράγεται στην πηγή της ζωής, την εργασία των πολλών ανθρώπων, ανακατεμένο με τα απόβλητα των κλεφτών του. Η φύση που έφτιαξε τον άνθρωπο είδος ξεχωριστό από το λύκο, ήρθε τα πάνω κάτω και ορμάει σα βρισιά στα νερά του ποταμού.
Είναι ώρα να διαλέξουμε όχθη.

11 Μαίου

 Για να έχει αποτέλεσμα η διαμαρτυρία μας πρέπει να ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ !!!

Πορείες κάναμε
Συγκεντρώσεις κάναμε
Και ποιο ήταν το αποτέλεσμα;
ΜΗΔΕΝ
Κανένα αποτέλεσμα.
Δεν καταφέραμε να σταματήσουμε την λεηλασία των δικαιωμάτων μας και της ζωής μας
Γιατί;
Μα γιατί ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΦΕΥΓΟΥΜΕ
Ενώ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΕΙ, εμείς πάμε και φεύγουμε
Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες μας κάνουν βόλτα στην πόλη και μετά διαλύουν την συγκέντρωση.
Κυβέρνηση και συνδικαλιστές θέλουν τις συγκεντρώσεις μας να λειτουργούν σαν βαλβίδα εκτόνωσης της οργής μας.
Ακίνδυνες για το καθεστώς.
Για να έχει αποτέλεσμα η διαμαρτυρία μας πρέπει να 
 
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΚΕΙ, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
ΓΙΑ ΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΒΔΟΜΑΔΕΣ
 
Είμαστε ένας λαός που δέχθηκε επίθεση από την ίδια την κυβέρνησή του.
Πρέπει να αμυνθούμε.

Οχι να φύγουμε.

Πρέπει να ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ
 
Κι εκεί θα βρούμε πως θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.
Εκεί στην πλατεία ΓΙΑ ΩΡΕΣ, ΓΙΑ ΜΕΡΕΣ, ΓΙΑ ΒΔΟΜΑΔΕΣ
θα συζητήσουμε, θα κάνουμε συνέλευση, θα ψηφίσουμε, θα αποφασίσουμε και θα βρούμε τι πρέπει να κάνουμε, και πως να συνεχίσουμε.

Θα μείνουμε στην πλατεία για ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.

Μέχρι να αποφασίσουμε δημοκρατικά όλοι μαζί τι να κάνουμε και να απαιτήσουμε να εφαρμοστεί.
Γι’ αυτό…

ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ
ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟΙ
ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ
ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΝΟΥΜΕ
ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ    

 

Στημένη παρτίδα


thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
Κάποιοι έχουν ποντά­ρει πολλά στην ελ­ληνική χρεοκοπία» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου στη γαλλική «Liberation» (2.5). Και λέει όντως αλήθεια. Όχι, δεν παλαβώσαμε, απλώς, χωρίς να το θέλει, ο κ. υπουργός ομολογεί μια αλήθεια. Πράγματι, ισχυρά τρα­πεζικά και επιχειρηματικά συμφέρο­ντα της ημεδαπής και της αλλοδαπής έχουν επενδύσει στην ελληνική χρεο­κοπία. Μόνο που έχουν επενδύσει όχι στο να δουν άμεσα μια αναδιάρθρω­ση του ελληνικού χρέους ούτε στο να γίνει επίσημη πτώχευση όσο το δυνα­τόν γρηγορότερα.
Αντίθετα, επιδιώκουν με κάθε μέσο και τρόπο τη μεγαλύτερη δυνατή επιμήκυνση της τωρινής κατάστασης. Τα κέρδη τους δεν προέρχονται από τη μια κι έξω πτώχευση της Ελλάδας, αλ­λά από τη συνέχιση της τωρινής πορεί­ας όσο το δυνατόν περισσότερο.

ΟΜΙΛΙΕΣ


 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΑΙΓΑΛΕΩ
 
Β΄ ΕΛΜΕ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
 
ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Η Ελλάδα στη δίνη της Οικονομικής Κρίσης και του “Χρέους”.
Αιτίες, αποτελέσματα και προοπτικές»
ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ:
 
- Δημ. Καζάκης, οικονομολόγος-αναλυτής.
- Λεων. Βατικιώτης, οικονομολόγος-δημοσιογράφος.
 
ΠΕΜΠΤΗ 12 ΜΑΗ 2011, στις 7.00 μ.μ.
3Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ
(Θηβών και Ιερολοχιτών: απέναντι από το γήπεδο Αιγάλεω)
 

«Βγείτε απ΄το ευρώ για το καλό σας»

Η Αθήνα δεν έχει άλλη επιλογή παρά να εγκαταλείψει το ευρωνόμισμα εάν θέλει να αποτρέψει την οικονομική της καταστροφή, προειδοποιεί ο Χανς Βέρνερ Σιν, επικεφαλής του Ifo, του πλέον προβεβλημένου γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου, στην Κυριακάτικη έκδοση της Frankfurter Allgemeine,. Σημειώνει δε χαρακτηριστικά πως «εάν η Ελλάδα φύγει από το ενιαίο νόμισμα, θα μπορούσε να κάνει υποτίμηση και ως εκ τούτου θα γίνει πιο ανταγωνιστική».
Ο Χανς Βέρνερ Ζιν, επισημαίνει πως αν η Ελλάδα αποφασίσει μια λεγόμενη «εσωτερική υποτίμηση» κόβοντας μισθούς και συντάξεις θα οδηγηθεί σε έναν εσωτερικό εμφύλιο.
Καταλήγει λέγοντας ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια οικονομική κρίση και στις δύο περιπτώσεις δηλαδή και στο σενάριο της εσωτερικής υποτίμησης και στην έξοδο από την ευρωζώνη. Εάν όμως παραμείνει στην ευρωζώνη η Αθήνα θα «σκοτώσει» τις επιχειρήσεις που «φτιάχνουν» την οικονομία της.

Οι ελβετικές λίστες της μεγάλης ντροπής


Τα πρώτα ονόματα «υπόπτων» από τον έλεγχο εκατοντάδων λογαριασμών Ελλήνων καταθε­τών στην Ελβετία έχει στα χέρια του ο μηχανισμός δίωξης οικονομικού εγκλήματος, καθώς η συνεργασία του Δημοσίου με τον «παράδεισο του χρή­ματος» αποδίδει τους πρώτους καρ­πούς. Σύμφωνα δε, με πληροφορίες του «Π», σε αυτές τις «ελβετικές λί­στες της ντροπής»
περιλαμβάνονται μεγάλοι (αλλά και μικρότεροι) βιομή­χανοι, επιχειρηματίες του κλάδου του τουρισμού, τραγουδιστές και καλλι­τέχνες, γιατροί και φαρμακοβιομήχανοι, πολιτικοί, αλλά και άνθρωποι που «μπαίνουν στα σπίτια μας» από τη μι­κρή οθόνη.
Οι λογαριασμοί και οι κάτοχοί τους ελέγχονται ήδη με τη μόνη μέθοδο που είναι προς το παρόν διαθέσιμη: τη διασταύρωση των δεδομένων των λογαριασμών με το πόθεν έσχες. Εάν δηλαδή οι καταθέσεις δεν δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που δηλώθηκαν στις εφορίες τα προηγούμε­να χρόνια, αλλά και δεν έχουν δηλω­θεί εισοδήματα από τόκους, τότε οι κάτοχοί τους θα κληθούν να πληρώ­σουν αναδρομικά τους φόρους που αναλογούν και μάλιστα με τα τσου­χτερότερα πρόστιμα που προβλέπει ο νέος νόμος.

Λιτότητα για τους πολλούς, πάρτι για τους βουλευτές

Πάρτι αποδοχών για τους ανώτατους άρχοντες και συντάξεων για τους «ευνοημένους» τους, εργαζόμενους της Βουλής, γίνεται σε καιρούς λιτότητας.
Τη στιγμή που οι μισθωτοί χάνουν κατά μέσον όρο 400 ευρώ το μήνα εδώ και ένα χρόνο ελέω Μνημονίου, οι ανώτατοι άρχοντες είδαν μόνο τη μείωση κατά 12% των εξόδων παράστασης όταν οι συνολικές αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων κόπηκαν οριζόντια 20% (πλέον των Δώρων και επιδόματος αδείας που κόπηκαν σε όλους ανεξαιρέτως).
Κοντά σε βουλευτές, υπουργούς, υφυπουργούς, τον πρωθυπουργό και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας «ευνοημένοι» είναι και οι πέριξ αυτών υπάλληλοι της Βουλής, οι οποίοι εκτός του ότι διατήρησαν 16 μισθούς εισπράττουν παχυλά εφάπαξ -κατά μέσον όρο 250.000 ευρώ -και υψηλές συντάξεις. Παγκόσμια πρωτοτυπία αποτελεί και η κατοχύρωση δύο συντάξεων για τους βουλευτές.
Σε εποχές οικονομικής κρίσης, με τους εργαζόμενους να βιώνουν καθημερινά την άμεση (κόψιμο μισθών, καταργήσεις Δώρων και επιδόματος αδείας) ή έμμεση (αυξήσεις φόρων, αλλαγή εργασιακών σχέσεων για τον ιδιωτικό τομέα) μείωση των εισοδημάτων τους, δεν έχουμε μόνο φαινόμενα απαίτησης αναδρομικών από περίπου 800 βουλευτές του παρελθόντος (ανάλογα αυτών που έλαβαν οι δικαστικοί), αλλά ανεπίσημα στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών καταδεικνύουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και τα προνόμια που συνεχίζουν να απολαμβάνουν οι 300 του Κοινοβουλίου και οι πέριξ αυτών:

Το γαϊτανάκι της αναδιάρθρωσης και οι κρυφές επιδιώξεις


του Δημήτρη Καζάκη

Θα γίνει τελικά αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους; Θα γίνει, αλλά αφού πρώτα εξαντληθούν όλοι οι άλλοι τρόποι εξόντωσης και εξάντλησης της ελληνικής οικονομίας. Παρά τον ορυμαγδό των σεναρίων, η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα είναι η τελευταία λύση που θα επιλεγεί από τους «προστάτες» μας και τις αγορές. Κι αυτή δεν θα είναι μια λύση διεξόδου, ή έστω προσωρινής ανακούφισης, αλλά μια έσχατη λύση όπου μια εντελώς εξουθενωμένη οικονομία θα οδηγηθεί σε μια επιχείρηση συνολικής αναδιάρθρωσης του δημόσιου χρέους με πιο πιθανό αποτέλεσμα την επίσημη πτώχευση τύπου Αργεντινής 2001.

Εν τω μεταξύ ο ελληνικός λαός θα χάσει τα πάντα, το κράτος θα ιδιωτικοποιηθεί στο σύνολό του και η χώρα θα ξεπουληθεί κομμάτι-κομμάτι σε ότι πιο αδίστακτο διαθέτει η εσωτερική και η διεθνής αγορά. Όσο προχωρά η εφαρμοζόμενη πολιτική των μνημονίων, τόσο πιο αδύνατη γίνεται μια ομαλή αναδιάρθρωση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Πρώτα και κύρια λόγω του απόλυτου μεγέθους του, αλλά και του γεγονότος ότι αποτελείται κατά κύριο λόγο από ελεύθερα διαπραγματεύσιμα ομόλογα. Πιο συγκεκριμένα τα διαθέσιμα ομόλογα και οι βραχυπρόθεσμοι τίτλοι που έχουν εκδοθεί από το ελληνικό δημόσιο έως 31/12/2010 ανέρχονταν σε 285,7 δις ευρώ σε σύνολο δημόσιου χρέους 340,2 δις ευρώ. Με άλλα λόγια το 84% του συνολικού δημόσιου χρέους της χώρας είναι ελεύθερα διαπραγματεύσιμα ομόλογα.

Συνέδριο της ΕΛΕ "Χρέος και Λιτότητα"Αέραααααα.........

 
 Μας έπνιξε η μπόχα τους. Οι ψευτιές τους και τα καμώματα τους.
Βρωμούν τα χνώτα τους. Ο ίσκιος και το μυαλό τους.
Ανοίγουν το στοματάκι τους να μιλήσουν και λιποθυμούμε.
Αρρωσταίνουμε... Αέραααα.......
......................................................................................................... 

- Χαμός από χτες τ΄απόγεμα. Εντός και εκτός συνόρων
Το γερμαναράδικο Spiegel δημοσίευσε στην ηλεκτρονική του έκδοση  την "πλη-
ροφορία" πως η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αποχωρήσει η
Ελλάδα από την ευρωζώνη, μέσα στο σαββατοκύριακο
 Ο Παπακων/νου είχε εξαφανιστεί κατά Λουξεμβούργο μεριά, ο Γιωργάκης είχε προσαράξει με το κανό του στο ΄Ακτιο, ο Πάγκαλος ξυρίζονταν και ο Πεταλωτής λούζονταν.
 Οταν "βρέθηκαν" τα παλληκάρια, έβγαλαν μία δήλωση διάψευσης. Προσοχή:
Τη δήλωση την υπαγόρευσε ο Γιωργάκης στον Σαχινίδη (ΑΝΤ1)!!!!
(πρωταπριλιάτικο). Ημαρτον!!

Εκπροσωπούν τη χώρα και τον λαό χοντρόπετσοι γκαιμπελίσκοι


 Το θρασύτατο και ΣΥΝΕΙΔΗΤΟ ψεύδος πάει σύννεφο. Όχι στο τετράγωνο, στον κύβο! Οι εκπροσωπούντες εδώ και 18 μήνες τη χώρα μας εξακολουθούν να θεωρούν τον λαό της ένα άβουλο ΣΥΝΟΝΘΥΛΕΥΜΑ ΑΠΟ ΑΜΥΑΛΑ ΚΝΩΔΑΛΑ! Πιστεύουν οι αφελέστατοι και βαυκαλίζονται να νομίζουν ότι η ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ των Ελλήνων στις τελευταίες εκλογές με ουρανομήκεις -και ανέφικτες- υποσχέσεις θα διατηρήσει την αρχική της... δυναμική!
Ποια δυναμική, αλήθεια; Μια δυναμική πολύχρωμου μπαλονιού που ξεφούσκωσε τις πρώτες κιόλας μέρες.

Το φιάσκο αυτό, που το ακολούθησε η έκκληση για... σωτήριες θυσίες με αυτεπίστροφο όπλο το ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ Μνημόνιο, αντικαταστάθηκε με εκβιασμούς, απειλές και κυρία ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΦΟΒΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΥ μέσω των εξωνημένων ΜΜΕ.

Εξωνημένα ΜΜΕ τα οποία από την Τετάρτη το βράδυ (και εννοώ πρώτιστα τη ναυαρχίδα τους, τουτέστιν το Mega) ανέκρουσαν πρύμναν για να περισώσουν, όσοι από τους επώνυμους συντελεστές τους διαθέτουν τσίπα, τμήμα της αξιοπρέπειας τους. (Την Πέμπτη το πρωί ο θλιβερός Χατζηνικολάου, ευτυχώς όχι πια τηλεοπτικός αστέρας, συνέχισε απτόητος από τον ραδιοφωνικό του σταθμό τον... αντικειμενικό ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ των μειούμενων μπουνταλάδων ακροατών του.)

Το φάντασμα ξαναβγαίνει στο σεργιάνι...


Φαίνεται ότι εκείνο το φάντασμα, το οποίο πριν ενάμιση αιώνα είδε ο παππούς Κάρολος να "πλανάται πάνω από την Ευρώπη", ξύπνησε και ξαναβγήκε στο σεργιάνι, κάνοντας τους εκπροσώπους του κεφαλαίου και της άρχουσας τάξης -μαζί με τα τσιράκια τους- να ανατριχιάζουν. 
Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς αυτή την αντικομμουνιστική υστερία που έχει απλωθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη; Πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το πασοκικό μένος όχι κατά της δεξιάς αλλά κατά των κομμουνιστών; Προφανώς, όσο κι αν πιπιλάνε συνεχώς την καραμέλλα ότι ο κομμουνισμός είναι μια τελειωμένη υπόθεση, κατά βάθος ούτε οι ίδιοι δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, το παρακάτω άρθρο του Αντώνη Καρακούση στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας "Το Βήμα": 

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 33 ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΘΥΜΩΝ

 
Εδώ και καιρό τα νέα από τη Β. Αφρική έφτασαν και μέσα στο στρατόπεδο.
 
Το ένα μετά το άλλο τα απολυταρχικά καθεστώτα καταρρέουν. Νέοι σαν και εμάς πρωταγωνιστούν σε λαϊκές εξεγέρσεις βάζοντας καθοριστικά τις ανάγκες τους στο προσκήνιο. Η εξαθλίωση, η άνοδος των τιμών (ειδικά στα τρόφιμα) και η ανεργία συναντήθηκαν με την καταπίεση, τις δικτατορίες και την καταστολή, δημιουργούν το εκρηκτικό μείγμα που βλέπουμε διαρκώς να ξεσπάει.
Η ενημέρωση μέσα στις μονάδες είναι δύσκολη και οι κουβέντες γίνονται με τα μισά...
δεδομένα. Κοινός παρανομαστής, όμως, είναι ότι οι σύγχρονοι κολασμένοι (βάζουμε και τους εαυτούς μας σε αυτούς) μπορούν να καθορίζουν τις εξελίξεις, με τρόπο που κάνει τους ισχυρούς σε Ευρώπη, Αμερική και Ασία να τρομοκρατούνται. Ξέραμε ότι όταν οι ισχυροί τρομοκρατούνται, αντεπιτίθενται ακόμα αγριότερα, ακόμα πιο εκδικητικά και ανελέητα.