#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2011

Kράξιμο Παπανδρέου στην κηδεία Λάκη Σάντα (Βίντεο)

Κράξιμο κατά την είσοδο του κ. Παπανδρέου στην εκκλησία.
 
ΕΞΩ, ΞΕΦΤΙΛΑ, ΝΤΡΟΠΗ, ΑΙΣΧΟΣ...
 
Μόλις βγήκε ο πρωθυπουργός, φαίνεται να λέει στους σωματοφύλακες : Πάμε..
και την "έκαναν".
ΔΕΙΤΕ ΤA ΒΙΝΤΕΟ

Βουλιάζουν διαλύοντας την κοινωνία

Το νεοφιλελεύθερο «οικοδόμημα» που «έχτισε» ο κ. Γ. Παπανδρέου, με μηχανικό την τρόικα και με αρχιτεκτονικό υπόδειγμα το Μνημόνιο, βυθίζεται αργόσυρτα στο τέλμα, παρασύροντας τη χώρα και τους πολίτες σε μια πορεία χωρίς επιστροφή.
Ο ίδιος και ο περίγυρος που τον περιβάλλει βρίσκονται τώρα σε πλήρη απομόνωση, σε απόγνωση. Η χώρα βρίσκεται στο κενό. Διασύρεται και λοιδορείται σ' όλα τα μήκη και τα πλάτη και το ίδιο της το μέλλον «παίζεται» από τους δανειστές και τους κερδοσκόπους ερήμην της. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιβάλει την άποψη του πουθενά και σε κανέναν - αν υποτεθεί ότι διαθέτει άποψη για την αντιμετώπιση της κατάστασης...

Ο Γ. Παπανδρέου και η κυβέρνηση του εγγίζουν το σημείο μηδέν. Όλοι τους οι στόχοι έχουν αποτύχει.
Έχουν απωλέσει την εμπιστοσύνη της κοινωνίας και, παρά την ανηλεή προπαγάνδα και την ατελεύτητη ιδεολογική τρομοκρατία που ασκούν ανελλιπώς, έχει ακυρωθεί το βασικό πολιτικό τους επιχείρημα: Ότι το Μνημόνιο ήταν μονόδρομος, άποψη που απορρίπτουν τα 2/3 των πολιτών...

Ως… μόδα βλέπει την οριοθέτηση της ΑΟΖ ο Δρούτσας!

Εάν δεν ήταν υπό την επήρεια φαρμάκων, τότε η άγνοιά του τον καθιστά επικίνδυνο. Οι δηλώσεις Δρούτσα περί ΑΟΖ και Ελληνοτουρκικού διαλόγου, προφανώς είναι εκτός πραγματικότητας, αφού μέσω αυτών φαίνεται πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης και με πολύ άνεση «ξεδιπλώνει» την γνωστική σύγχυση που τον διακατέχει στο συγκεκριμένο θέμα.

Τι είπε λοιπόν ο κύριος Δρούτσας, για τον οποίο ο αείμνηστος Τάσσος Παπαδόπουλος είχε ζητήσει την απαγόρευση της εισόδου του στην Κύπρο;

Σε συζήτηση που είχε με δημοσιογράφους φέρεται να δήλωσε πως...

Αρχή αναλογίας και Ευρωπαϊκή Ένωση

Ν. Λυγερός

Η αρχή της αναλογίας προβάλλεται από κράτη που θέλουν να αποφύγουν την εφαρμογή της μέσης γραμμής θεωρώντας ότι αποτελεί μια αδικία. Όταν βρισκόμαστε στην περίπτωση ενός μικρού νησιού απέναντι σε μια μεγάλη ακτή. Το θέμα έχει μελετηθεί στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου λειτουργεί και η έννοια του επιμερισμού της ΑΟΖ, για να μην υπάρχει πρόβλημα επικάλυψης. Υπενθυμίζουμε μάλιστα, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση διαθέτει θεωρητικά την μεγαλύτερη ΑΟΖ στον κόσμο. Σε αυτό το πλαίσιο μπορούμε να βασιστούμε για να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά παράλογες απαιτήσεις από γειτονικούς χώρους. Ένας ενιαίος χώρος που υπάρχει στη Μεσόγειο αποτελείται από την ΑΟΖ της Ισπανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, της Ελλάδας και της Κύπρου. Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα συνορεύει όσον αφορά στην ΑΟΖ με την Ιταλία και την Κύπρο. Αυτό σημαίνει με άλλα λόγια, τα οποία δεν είναι μόνο αφαιρετικά, ότι αν εντάξουμε τον προβληματισμό της ΑΟΖ, όχι πια σε μια παραδοσιακή διπολική σχέση, αλλά στο ευρωπαϊκό πλαίσιο όπου λειτουργεί η θεωρία του Nash και όχι μόνο η προσέγγιση των von Neumann και Morgenstern, δηλαδή όπου το παίγνιο δεν είναι πια μηδενικού αθροίσματος, τότε η αρχή της αναλογίας αποκτά μια άλλη δυναμική και ξεφεύγει από τον εγκλωβισμό.

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΙ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ.


Ξέρετε υπάρχει κάτι χειρότερο από το ψέμα, που με απασχολεί.
Το γεγονός πως όποιος το λέει δεν ενδιαφέρεται αν το πιστεύω ή όχι.

Το ψέμα έχει ένα βασικό χαρακτηριστικό. Το λέμε γιατί θέλουμε να κερδίσουμε κάτι με ύπουλο τρόπο –παραπλάνηση- ή το λέμε γιατί φοβόμαστε να πούμε την αλήθεια –αποφυγή των επιπτώσεων-  Σε κάθε περίπτωση όμως το λέμε γνωρίζοντας πως απέναντί μας είναι κάποιος που μπορεί να το χάψει ή το κατασκευάζουμε τόσο έντεχνα ώστε και ο πιο ψυλλιασμένος θα πέσει στη παγίδα.

Για πρώτη φορά βλέπουμε να εκτοξεύονται γύρω μας ψέματα άτεχνα, εντελώς παιδαριώδη που αδιαφορούν παντελώς αν θα γίνουν πιστευτά ή όχι.

Το πρόβλημα λοιπόν είναι το εξής. Όταν έχω κάποιον απέναντί μου που μου αραδιάζει γελοία ψέματα και αδιαφορεί αν τα πιστέψω ή όχι συμβαίνουν δυο πράγματα. Πρώτον δεν τον ενδιαφέρει τι θα σκεφτώ ή πως θα τον χαρακτηρίσω και δεύτερον δεν φοβάται τιμωρία.

Συνεχίζοντας με αυτό το σκεπτικό γίνεται κατανοητό πως έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους που δεν ενδιαφέρονται για τους όποιους χαρακτηρισμούς και να τους προσάψουμε και δεν φοβούνται ότι θα τιμωρηθούν. Μοιάζουν όλα σαν να είναι προκαθορισμένα και κανείς δεν βλέπει αστάθμητους παράγοντες που μπορούν να χαλάσουν τα σχέδια. Όλα κινούνται ερήμην της οποιαδήποτε λαϊκής θέλησης. Ακόμα και οι κλασσικές χούντες φρόντιζαν να έχουν τεχνικές ικανοποίησης των μαζών.