#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 2 Μαΐου 2011

H κατάργηση των κρατών και οι υποτιθέμενοι δημοκράτες που μας κυβερνούν...Δεν τον ενδιαφερει να μην επανεκλεγει....
Οι υπηρετες των αλλων εχουν παντα μια θεση...καπου.
Ποιοι ειναι αυτοι οι ταχα δημοκρατες που...
 νοιαζονται για εμας; τι εχουν σκοπο να κανουν;
Παγκοσμια ολιγαρχια με φτωχους ηπηκοους.
Και αυτη την προειδοποιηση την κανει ενας ευρωβουλευτης.

Ένα πείραμα δίκαιου εμπορίου στην Κρήτη


Του Μάριου Διονέλλη.

Μια σημαντική πρωτοβουλία απέναντι στο σύστημα των μεσαζόντων και χονδρεμπόρων ανέλαβαν οι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη, δημιουργώντας τον δικό τους εμπορικό συνεταιρισμό και πετυχαίνοντας ήδη δικαιότερες τιμές για τους παραγωγούς.
Τα Κρητικά Μιτάτα, όπως ονόμασαν τον συνεταιρισμό τους, πέτυχαν ήδη να αυξήσουν τα έσοδα των παραγωγών χωρίς να επηρεαστεί η τελική τιμή για τον καταναλωτή, ενώ λόγω της κλειστής αγοράς στο νησί, ήδη ευνοήθηκαν και κτηνοτρόφοι που δεν είναι μέλη του συνεταιρισμού.
Πως λειτουργεί ο συνεταιρισμός
Συνολικά 85 ηρακλειώτες κτηνοτρόφοι και ακόμα δύο από το Ρέθυμνο μπήκαν στην ιδέα της αυτοδιαχείρισης του κόπου και των προϊόντων τους. Αποφάσισαν να πηγαίνουν πλέον μόνοι τους τα ζώα στα σφαγεία και να πωλούν απευθείας στην αγορά με δική τους ετικέτα η οποία εγγυάται και την πιστοποίηση προέλευσης των κρεάτων τους. Όλα τα σφάγια που διατίθενται στην αγορά από τα Κρητικά Μιτάτα, φέρουν ειδική αυτοκόλλητη ετικέτα δυο όψεων και μιας χρήσης. Στη μια πλευρά βρίσκεται ο λογότυπος της Ομάδας Παραγωγών και στην άλλη ο κωδικός της κτηνοτροφικής μονάδας απ’ όπου προέρχεται το σφάγιο. Μέσα στο γενικότερο κλίμα των «ελληνοποιήσεων» αρνιών η επιλογή αυτή αποτέλεσε κίνηση-ματ για την εξασφάλιση της ιχνηλασιμότητας και την εγγύηση προς τους καταναλωτές ότι το κρέας που αγοράζουν είναι από την Κρήτη.

ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ (ίσως και αναιΡΕΙ)...


 

Συμβάσεις δανεισμού: από την αγανάκτηση στις ανησυχίες και στις δυνατότητες λύσης


Του Γιώργου Κασιμάτη*

Επιμένω στον τίτλο «Συμβάσεις Δανεισμού» και όχι στο όνομα «Μνημόνιο» που κυκλοφορεί παραπλανητικά, για να θυμίζω πάντοτε ότι, όταν λέμε «Μνημόνιο», πρόκειται για τις τρεις Συμβάσεις Δανεισμού, που, με συνενοχή όλων των κομμάτων και όλων των μεγάλων ΜΜΕ, κρατήθηκαν και κρατούνται στο σκοτάδι.

Ας δούμε, λοιπόν, για ποιες «Συμβάσεις» μιλάμε: η πρώτη από τις τρεις ήταν η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης», η οποία ήταν και η βασική σύμβαση δανεισμού, από την ισχύ της οποίας θα εξαρτιόταν η ισχύς των άλλων δύο και όλων των μετέπειτα «επικαιροποιημένων» Μνημονίων.


Η δεύτερη ήταν η Σύμβαση με τίτλο «Μνημόνιο Συνεννόησης» και η τελευταία ήταν εκείνη με την οποία ενέκρινε το ΔΝΤ τους όρους του Διακανονισμού Χρηματοδότησης Αμέσου Ετοιμότητας και τη Συμμετοχή της Ελλάδας στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης.

Οι δύο πρώτες Συμβάσεις Δανεισμού, η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» και το «Μνημόνιο Συνεννόησης», υπογράφονται από την Ελλάδα και τα άλλα δεκαέξι κράτη - μέλη της ευρωζώνης. Ημερομηνίες υπογραφής: η «Σύμβαση Δανειακής Διευκόλυνσης» στις 8.5.2010, το «Μνημόνιο Διευκόλυνσης» στις 3.5.2010 και η Συμφωνία Έγκρισης του ΔΝΤ στις 11.5.2010 (η επιστολή - απάντηση του ΔΝΤ στην από 3.5.2010 επιστολή των εκπροσώπων της Ελλάδας).

Αυτό που ονομάστηκε παραπλανητικά «Μνημόνιο» δεν ήταν η Σύμβαση «Μνημόνιο Συνεννόησης», που αναφέραμε πιο πάνω, αλλά ο Ν. 3845/2010, που δημοσιεύθηκε πριν από τη θέση σε ισχύ των Συμβάσεων Δανεισμού, περιείχε ένα μέρος του «Μνημονίου Συνεννόησης» ανυπόγραφο και περιείχε εφαρμογές αυτού του Μνημονίου πριν από τη θέση του σε ισχύ. Όλα αυτά, για να μην γίνει σαφώς αντιληπτή η πλήρης παράκαμψη της Βουλής.

Eργάτης απειλεί να αυτοκτονήσει ανεβασμένος σε φουγάρο της ΛΑΡΚΟ
Συγκεκριμένα ένας άνδρας 35 ετών περίπου, πιθανότατα πρώην εργαζόμενος της ΛΑΡΚΟ, έχει ανέβει σε φουγάρο του εργοστασίου ύψους 30-40 μέτρων, από τις 15.15΄περίπου και απειλεί να αυτοκτονήσει.

Στο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από την Αταλάντη και τη Λαμία.
Οι συνάδελφοί του τον παρακαλούν να μην προβεί στο απονενοημένο διάβημα, ενώ ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες που τον οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του LamiaReport πρόκειται για εργαζόμενο που απολύθηκε πρόσφατα χωρίς να πάρει αποζημίωση και βρίσκεται σε δεινή οικονομική θέση.

http://www.lamiareport.gr/

http://antipetroula.blogspot.com/

Aισιο τελος με τον εργατη της ΛΑΡΚΟ


Μετά από 3,5 ώρες περίπου έλαβε τέλος το θρίλερ που εξελίσσονταν τις προηγούμενες ώρες στην επιχείρηση της ΛΑΡΚΟ, όταν πρώην εργαζόμενος σκαρφαλωμένος σε καμινάδα του εργοστασίου σε ύψος 65-70 μέτρα απειλούσε να βουτήξει στο κενό, καθώς υποστήριζε ότι του οφειλόταν χρήματα από....
την αποζημίωση.

Τέλικά μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις με την αστυνομία, την πυροσβεστική, εκπροσώπους της Διοίκησης, αλλά και των εργαζομένων, ο 35χρονος πρώην εργαζόμενος πείσθηκε να μην κάνει πράξη την απειλή του. Έτσι πριν από λίγο κατέβηκε με την βοήθεια των ανδρών της πυροσβεστικής.

Τέλος καλό, όλα καλά, είπε στο LamiaReport ο Διοικητης της Π.Υ. Λαμίας κ. Νίκος Λαθύρης, που συντόνιζε την επιχείρηση.


LamiaReport.gr

Kράξιμο στον Παπανδρέου στο facebook , δείτε τι του λένε …


Απίστευτο κράξιμο “τρώει” καθημερινά ο  Πρωθυπουργός στη σελίδα του στο facebook . Από τους 42.000 “φίλους” που έχει  οι 40.000 σίγουρα κάνανε “I Like” στη σελίδα μόνο και μόνο για να χουνε το δικαίωμα να σχολιάσουν (κράξουν) τις αναρτήσεις του Πρωθυπουργού . Παραθέτουμε μερικές φώτο από τη σελίδα του για να πάρετε μια ιδέα … εάν θέλετε να
κάνετε αναζήτηση για να σχολιάσετε και εσείς τις Καθημερινές δημοσιεύσεις του πρωθυπουργού απλά βάλτε στην αναζήτηση του facebook  ( George A. Papandreou ) . 

Απολαύστε τις φώτο …

επόμενο κράξιμο 
επόμενο κράξιμο 
 

ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΣΗΜΕΡΑ;


e-mail

Για εκατομμύρια Έλληνες η πραγματική χρεοκοπία είναι ήδη μια
πραγματικότητα. Όταν συνθλίβονται οικονομικά εκατοντάδες χιλιάδες
νοικοκυριά οδηγώντας σε απόγνωση ολόκληρη την κοινωνία, όταν μέρα με
τη μέρα οι εργαζόμενοι και η νεολαία συνειδητοποιούν ότι δεν μπορεί να υπάρχει
μέλλον σ’ αυτό το σύστημα, τότε σημαίνει ότι έχει έρθει η ώρα να πάρουμε εμείς
τη ζωή στα χέρια μας.
Το χρηματιστικό κεφάλαιο μέσα από τις τράπεζες, για να μπορέσει
να επιβιώσει, καταστρέφει παραγωγικές δυνάμεις. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί
παγκόσμια περίπου 1.000 τρις δολάρια χωρίς αξία, τη στιγμή που το παγκόσμιο
ΑΕΠ είναι μόλις 57 τρις. Το πλασματικό κεφάλαιο που απαιτεί να πάρει αξία
μέσα από πρωτοφανή μέτρα λιτότητας παγκόσμια, δεν αρκείται με την
εκμετάλλευση ορισμένων μερίδων αλλά με την ολοκληρωτική εκμετάλλευση
του ανθρώπου και την καταβαράθρωση του βιοτικού του επίπεδου. Αυτό περνά
σήμερα από την κατάλυση κάθε έννοιας κρατικής οικονομικής και
πολιτικής αυτονομίας και έτσι εθνικής κυριαρχίας των χωρών.

Ισλανδία ή Ελλάδα; Δημοκρατία ή λογιστική για τραπεζίτες; Στην Ελλάδα η κρίση ήρθε από τον ιδιωτικό τομέα που λεηλατούσε τον δημόσιο, καθώς και από τον τελευταίο, αλλά και από τους ιδιώτες επιχειρηματίες που λεηλατούν τις επιχειρήσεις τους. Στην Ισλανδία η κρίση ήρθε επίσης από τον ιδιωτικό τομέα, κύρια από τις τράπεζες, και για όλα τα δεινά της κρίσης ευθύνονται αυτές. Στην Ισλανδία εφαρμόστηκαν οι αρχές της άμεσης δημοκρατίας και οι τράπεζες δεν έλαβαν παρά του μη έχοντος. Αντίθετα, στην Ελλάδα οι μόνοι που δεν έχουν πληρώσει ακόμα για την κρίση είναι οι τραπεζίτες.
Στην Ελλάδα οι τράπεζες έλαβαν –ή πρόκειται συντόμως να λάβουν– εγγυήσεις και άμεσες κρατικές ενισχύσεις ύψους 98 δις ευρώ. Στις ΗΠΑ, χώρα με οικονομικά μεγέθη εξήντα φορές μεγαλύτερα από εκείνα της Ελλάδας, οι τράπεζες, που ήταν σε πολύ βαρύτερη κρίση, έλαβαν συνολικά 210 δις ευρώ! Υποχρεώθηκαν, μάλιστα, να δεχτούν το δημόσιο έλεγχο και τη διοίκηση, ενώ απέδωσαν υψηλότατα έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ. 

Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαόςΝ. Λυγερός

Δεν θα γονατίσει ο ελληνικός λαός. Ακόμα και οι γενοκτονίες δεν κατάφεραν να μας καταστρέψουν ούτε και οι δύο παγκόσμιοι πόλεμοι. Οι δυσκολίες υπάρχουν, αλλά υπήρχαν πάντα. Απλώς δεν πρέπει να ξεχάσουμε την ικανότητά μας να φωνάζουμε παρόν σε κάθε καταμέτρηση ανά τους αιώνες. Ξέρουμε από πληγές και γνωρίζουμε τον τρόπο να τις προσπερνάμε. Δεν θα περάσουν οι προπαγάνδες της ηττοπάθειας, διότι ο καθένας μας δεν είναι παρά μια κορυφή ενός δέντρου που έχει τις ρίζες του βαθιά καρφωμένες μέσα στο χρόνο. Και δεν είναι τα φαινόμενα της μόδας που μπορούν να μας κατασπαράξουν. Άνθρωποι σαν τον Μίκη μας, μάς δείχνουν τον δρόμο. Όσο έχουμε μαζί μας γίγαντες τέτοιου βεληνεκούς δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Μπορεί για τους άλλους να είμαστε μια λεπτομέρεια πάνω στο γεωπολιτικό σκηνικό, αλλά αυτή η λεπτομέρεια είναι πάντα εδώ, παρούσα ακόμα κι αν είναι καταπατημένη μερικές φορές. Δεν είμαστε μόνο θύματα. Ο ελληνικός λαός μπορεί να δέχεται αμφισβητήσεις, συνεχίζει να παράγει το έργο του. Ξέρει να αντιστέκεται, όταν υπάρχει κίνδυνος κι έχει τους δικούς του που βρίσκονται πάντα σε ετοιμότητα. Επιπλέον, ακόμα και μέσα στα δεινά δεν φοβάται να κάνει καινοτομίες οι οποίες δεν είναι μόνο προς όφελος του, αλλά για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Άνθρωποι σαν τον Ελ Γκρέκο δεν περίμεναν τίποτα από τους άλλους και τα έδωσαν όλα. Ο Ελύτης κι ο Σεφέρης δεν έγραψαν μόνο για την Ελλάδα. Μέσω του ελληνισμού άγγιξαν όλη την Ανθρωπότητα. Και στον επιστημονικό τομέα, άνθρωποι σαν τους Καραθεοδωρή, Παπακυριακόπουλο και Παπανικολάου δημιούργησαν έργο με παγκόσμια εμβέλεια ακόμα κι αν δέχτηκαν κατηγορίες από την ίδια τους την πατρίδα. Ξεπέρασαν όλοι τους την κοινωνική μιζέρια, για να προσφέρουν με την αντίστασή τους, με τη θυσία τους. Αυτοί οι άξιοι, θέλουν δεν θέλουν οι άλλοι που μας υποσκάπτουν, ήταν Έλληνες, όπως κι ο Μητρόπουλος κι η Κάλλας. Ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ξεχάσει τα επιτεύγματα και τα κατορθώματα των δικών του, επειδή δέχτηκε κριτικές. Δεν περίμενε ποτέ βοήθεια παρά μόνο στα μυθιστορήματα και κατάφερε να επιζήσει και μετά από μεγάλες καταστροφές. Ναι είναι ένας μικρός λαός με ελάχιστο πληθυσμό. Αλλά αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Παραμένει ικανός όχι μόνο να επιβιώσει κάτω από αντίξοες συνθήκες, αλλά μπόρεσε να αποτελέσει και παράδειγμα προς μίμηση λόγω της αντίστασής του. Δεν είναι μικρό πράγμα το να είσαι Έλληνας, όχι για λόγους εθνικιστικούς και γελοίους, αλλά γιατί το βήμα έχει το βάρος της μνήμης ακόμα και σε χώρους της λήθης. Και δεν είναι τυχαίο, αν επινοήσαμε ως λαός μέσω της γλώσσας μας μα και της σκέψης μας έννοιες τόσο αφαιρετικές όσο είναι τα μαθηματικά, η μουσική κι η στρατηγική. Είμαστε εδώ για να δώσουμε, όχι για να πάρουμε!

Βοήθα Γέρο...


(Ευχαριστώ τον φίλο αναγνώστη που μου έστειλε τη φωτογραφία. Η παράκληση είχε γραφτεί στο άγαλμα το περασμένο καλοκαίρι.)
 
"Πιτσιρίκος"