#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 1 Μαΐου 2011

Αποδοκιμασίες και αυγά στον Σκανδαλίδη...Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης
και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, δέχθηκε επίθεση με αυγά κατά την επίσκεψή του σε Αγροτικό Συναιτερισμό στην Κρήτη.
Για καλή του τύχη
ένας αστυνομικός που συνόδευε τον κ. Σκανδαλίδη απέκρουσε την επίθεση, ενώ έντονη ήταν η παρουσία δυνάμεων της Αστυνομίας στο σημείο, καθ' όλη τη διάρκεια της σύσκεψης.
Το Συνεταιριστικό Κίνημα
βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών που έχει από...
 το πρωί στην Κρήτη, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, με τους εκπροσώπους των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών του νησιού και με αιχμή το νομοσχέδιο που αφορά την αναμόρφωση του συνεταιριστικού κινήματος.
Ο κ. Σκανδαλίδης είχε συναντήσεις με αγροτικά στελέχη στο Ηράκλειο, μετά την πρωινή επίσκεψή του στο Λασίθι, ενώ αύριο θα βρίσκεται στο Ρέθυμνο και θα έχει σύσκεψη με τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.
Από το http://www.paraskhnio.gr/


 ....................
 
                  ...και την Νταλαρα!!!


Σε εκδηλωση των Ποντιων 
 
Σημερα, πριν απο λιγο στα Σουρμενα, η κα Αννα Νταλαρα αποδοκιμαστικε οικτρα απο τους παρευρισκομενους .

Ο ποντιακος κοσμος
στην περιοχη του Ελληνικου εσουρε τα εξ'αμαξης στην κα Νταλαρα.

Άγιος και ο Πάπας «Αγιατολάχ Βοϊτίλα», βοηθειά μας!


FREE photo hosting by Fih.grΠαναγιώτης Βήχος
Όπως έγραφε η La Stampa τον Απρίλη του 2005, το Βατικανό ετοιμάζει γρήγορη αγιοποίηση του πάπα με το επιχείρημα πως διαθέτει ολόκληρο φάκελο με θαύματα του Βοϊτίλα, τα οποία έκανε πριν ακόμη πεθάνει. Ένα από αυτά αφορά Αμερικανοεβραίο επιχειρηματία πολυεκατομμυριούχο που θεραπεύτηκε από όγκο στον εγκέφαλο όταν τον ευλόγησε ο Ποντίφικας. Το ερώτημα είναι ποιος  θα θεραπεύσει από τον όγκο στα μυαλά, τα εκατομμύρια των πιστών Καθολικών που προσκυνούν το κουφάρι του πάπα αλλά και των Ορθόδοξων που προσκυνούν το  τσαρικό ζεύγος των Ρωμανώφ που και αυτό… αγιοποιήθηκε το 2005; Σημαντικό τμήμα της διανόησης έτρεφε απεριόριστη εκτίμηση και μεγάλο θαυμασμό για τον Πάπα. Είναι ενδεικτικό ότι ο νομπελίστας Ντάριο Φο, σε άρθρο του στην Κοριέρε ντε λα Σέρα που αναδημοσίευσε η Ελευθεροτυπία, τον χαρακτήρισε ως τον «τελευταίο κομμουνιστή»! Η δε προβολή που έτυχε η ασθένεια, ο θάνατος και η κηδεία του από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης τον κατατάσσουν αυτομάτως στο πάνθεον των αγίων και μάλιστα σε πολύ ανώτερη θέση από τους 482 πιστούς που αφειδώς αγιοποίησε στα 26 χρόνια του στον παπικό θρόνο – ανάμεσά τους, φυσικά, και τον ιδρυτή της Όπους Ντέι. Ο Βοϊτίλα … αγιοποιήθηκε σήμερα στη Ρώμη παρουσία εκατοντάδων χιλιάδων…πιστών!!! Βοήθειά μας!!!...

Αυστρία: Λαϊκή υπερκομματική πρωτοβουλία για την έξοδο από την ΕΕ.

Από τον Helmut Schramm, 

Überparteiliche Plattform für den Austritt aus der EU.


Λαϊκή υπερκομματική πρωτοβουλία για την έξοδο από την ΕΕ, για να σωθούν τα υπαρξιακά θεμέλια της Αυστρίας

Σε απάντηση της προσπάθειας για μία  βίαιη επιβολή της Συνθήκης της Λισαβόνας, ομάδα πολιτών δρομολόγησε μια εθνική πρωτοβουλία για να εξασφαλιστεί η έξοδος της Αυστρίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. 

Πρόκειται  πρώτα - πρώτα να εξασφαλιστεί η πολιτική ελευθερία των πολιτών και να διασωθεί η υπαρξιακή βάσης της Αυστρίας: (επαν-) ανάπτυξη της εσωτερικής αγοράς προστατευμένη από  εξωτερικές κρίσεις,  σύσταση ενός κράτους πρόνοιας, που είναι δυνατόν μόνο στα πλαίσια ανεξαρτήτων κρατών, ανάκτηση της παραδοσιακής ουδετερότητας αναφορικά με την  εξωτερική πολιτική, ελευθερία αποδοχής ή απόρριψης των ΓΤΤ (Γενετικά Τροποποιημένες Τροφές), επαναφορά ενός εθνικού νομίσματος και εγκαθίδρυση μιας άμεσης δημοκρατίας, σύμφωνα με το ελβετικό μοντέλο.


Τα κυριαρχικά δικαιώματα που μεταβιβάστηκαν στους κοινοτικούς οργανισμούς, όπως προβλέπεται στη Συνθήκη της Λισαβόνας, περιορίζονται και σε συνέπεια αυτού του γεγονότος, δεν είναι δημοκρατικά νομιμοποιημένα.

Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες.


Οσο κακοπροαίρετος και μίζερος να είσαι, ορισμένα πράγματα οφείλεις να τα
παραδεχτείς και να αναγνωρίσεις την αξία του άλλου. Εστω και καθυστερημένα...
  Οτιδήποτε αρνητικό...λάθη, αδυναμίες, δισταγμούς και πισωγυρίσματα να κατα-
μαρτυρήσεις στον Ανδρέα Παπανδρέου, οφείλεις να υποκλιθείς στην ηγετική του
φυσιογνωμία, τη ρητορική του δεινότητα. Βεβαίως και σε ιστορικές αποφάσεις του,
που άλλαξαν την πορεία της Χώρας, στο εσωτερικό και εξωτερικό.
  Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες.
Αυτή η δήλωση-προειδοποίηση-σύνθημα, έκανε εκατομμύρια Ελλήνων να ανατρι-
χιάσουν. Φίλων και αντιπάλων.
Υποθέτω πως ανάμεσα στους αποδέκτες της ιστορικής φράσης του Αντρέα, συμ-
περιλαμβάνονταν και ο γιός του Γιώργος, σημερινός πρωθυπουργός...και το
δεξί του χέρι, Ακης Τσοχαντζόπουλος...και ο καθαιρεθείς από το τότε Εκτελεστικό
Γραφείο του Πασοκ, Κώστας Σημίτης...και ο μεταγραφείς από την Αριστερά,
Θεόδωρος Πάγκαλος.
  Σήμερα είμαι απόλυτα βέβαιος πως οι κύριοι αποδέκτες της φράσης, ήμασταν
ΕΜΕΙΣ...Ο Λαός


Η εργατική τάξη προτίμησε να συνεχίσει τις … διακοπές του Πάσχα
Η πλατεία ήταν γεμάτη με το νόημα που ‘χει κάτι απ’ τις φωτιές. Στις γωνίες και τους δρόμους από συντρόφους οικοδόμους, φοιτητές”.


Αυτό τραγουδούσαμε κάποτε, όταν οι συγκεντρώσεις για τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς ήταν τόσο ογκώδεις που οι εκάστοτε κυβερνήσεις έτρεμαν από τη λαϊκή οργή. Κι όχι μόνο την Πρωτομαγιά, αλλά και κάθε φορά που κάποιος τολμούσε να πάει κόντρα στην απαίτηση του κόσμου για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για δουλειές κι όχι ανεργία, για αξιοπρεπή ζωή.

Δεν ξέρω αν πετύχαμε πολλά όλα αυτά τα χρόνια, όμως, σίγουρα οι λαϊκές κατακτήσεις ήταν πολλές και κυρίως η εξουσία δεν ήταν ποτέ ασύδοτη, πάντα φοβόταν τις ογκώδεις διαδηλώσεις.

Σήμερα, όπως τα τελευταία χρόνια, η εικόνα ήταν για ακόμη μια φορά θλιβερή. Η πλατεία ήταν άδεια, τα κόμματα και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις περιχαρακωμένες και ο κόσμος και πάλι απείχε. Τρεις διαφορετικές συγκεντρώσεις στην Αθήνα από ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, από το ΠΑΜΕ και από τις λοιπές προοδευτικές δυνάμεις, το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη. Κι αυτό χαρακτηρίστηκε εορτασμός της Πρωτομαγιάς, της γιορτής της εργατιάς δηλαδή.

Μόνο θλίψη μπορεί να προκαλέσουν οι περισπούδαστες ομιλίες και τα φοβερά μηνύματα των εργατοπατέρων και των άλλων “επαναστατών” πάνω από το… πτώμα της Πρωτομαγιάς. Ποιος φταίει γι’ αυτό θα αναρωτηθεί κανείς. Όλοι, ο καθένας από το δικό του μετερίζι.

Τα πολιτικά κόμματα που έχουν ξεπουλήσει τους αγώνες των εργαζομένων, που ξεχνούν τις υποσχέσεις που έδωσαν στην αντιπολίτευση όταν γίνονται κυβέρνηση. Όπως π.χ. το ΠΑΣΟΚ που υποσχόταν παραδείσους και Δανίες του Νότου και έχει φέρει τον χειρότερο εργασιακό εφιάλτη.

Μίκης Θεοδωράκης: «Έλληνες Ξυπνήστε!»


Ο Μίκης Θεοδωράκης που συμμετείχε σήμερα στο συλλαλητήριο της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τις Σπίθες της Αττικής, ρωτήθηκε για τη συμμετοχή του αυτή και είπε τα εξής:

ΕΡ. Μάθαμε ότι πήρατε μέρος στη Διαδήλωση της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα μαζί με τους Σπιθιστές σας. Τι έχετε να πείτε γι’ αυτό;

Μ.Θ. Να απολογηθώ;

ΕΡ. Προς Θεού… Ξέραμε ότι είστε «άρρωστος»… Είστε 86 χρονών και ξαφνικά σας βλέπουμε σε Διαδήλωση… Δεν είναι φυσικό να απορούμε;

Μ.Θ. Έχετε δίκιο… Πήγα βασικά για δύο λόγους: Πρώτον για να εκφράσω μαζί με όλους τους διαδηλωτές στην αντίθεσή μου στην Κυβέρνηση, στην Τρόικα, στο Μνημόνιο και στην αντεθνική και αντιλαϊκή πολιτική τους και να βροντοφωνάξω κοιτάζοντας στη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη «Ξυπνήστε Έλληνες !».

Εγκληματική Συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης κατά της Λιβύης...


Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι οι ελληνικές βάσεις όχι μόνο παίζουν καθοριστικό ρόλο στους νατοϊκούς βομβαρδισμούς κατά του λαού της Λιβύης, αλλά και ότι παρά τα ψέματα της ελληνικής κυβέρνησης αποτελούν ορμητήριο για τα συνεχή και καλοσχεδιασμένα εγκλήματα της δολοφονικής συμμαχίας των προθύμων.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αμερικανικού τύπου, που προέρχονται από Νατοϊκές πηγές, «οι Νορβηγοί πιλότοι που χρησιμοποιούν ως ορμητήριο τη βάση της Σούδας, ήταν αυτοί που βομβάρδισαν το κτίριο που
 χρησιμοποιούσε ο Λίβυος ηγέτης Μουαμάρ Καντάφι». Να θυμίσουμε ότι η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο συγκρότημα του Μπαμπ αλ-Αζιζίγια κόστισε τη ζωή σε τρεις ανθρώπους. Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Μούσα Ιμπραήμ είχε δηλώσει πως η αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ ήταν μια απόπειρα κατά της ζωής του Καντάφι, αλλά εκείνοι που σκοτώθηκαν ήταν υπάλληλοι γραφείου και φρουροί ασφαλείας, ενώ 45 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Το κτίριο στέγαζε πολιτικά γραφεία.

"Δεν είναι μαλάκες… είναι προδότες"Μία εικόνα, χίλιες λέξεις… 
Το συγκεκριμένο σύνθημα περιγράφει επακριβώς την άποψη του περισσότερου κόσμου για τους πολιτικούς μας.
Το πανό, με φόντο τη Βουλή, πέρασε το...
 δικό του μήνυμα στη σημερινή μεγαλειώδης πορεία.
Από το "tsantiri"

ΖΗΣΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ OIKONOMIKH ΚΡΙΣΗ

ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ!!! Β.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Μπορούμε να επιβάλλουμε μια άλλη πορεία!

 
Η φετινή πρωτομαγιά στη χώρα μας γιορτάζεται όπως κάθε χρόνο: Διαφορετικές συγκεντρώσεις, μικρή συμμετοχή, ελάχιστη προπαγάνδιση, σύγχυση και απογοήτευση για το πραγματικό ρεζιλίκι του επίσημου συνδικαλιστικού κινήματος που είναι βυθισμένο στη συνδιαλλαγή και τη φαυλότητα. Η φετινή πρωτομαγιά είναι μονάχα μια στιγμή σε έναν αγώνα διαρκείας και μακρόχρονο. Οι κινητοποιήσεις που έρχονται και ιδιαίτερα η γενική απεργία της 11ης Μαΐου πρέπει να αγκαλιαστούν από όλους τους εργαζόμενους, τη μόνη δύναμη που μπορεί με την παρουσία της να επιβάλλει μια άλλη πορεία. Για να ανατραπεί η χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών, η κυβέρνηση που ξεδιάντροπα ξεπουλά τη χώρα και οδηγεί τους εργαζόμενους έναν αιώνα πίσω. Για να ανοίξει ένας άλλος κύκλος για την χώρα και το πολιτικό της σύστημα, για να κατακτηθεί η οικονομική και πολιτική ανεξαρτησία, για να ανοίξει ο δρόμος για έναν άλλο κόσμο εφικτό και αναγκαίο. Για να χτίσουμε το πολιτικό και κοινωνικό μέτωπο του λαού! Μπορούμε να επιβάλλουμε μια άλλη πορεία μόνο αν το πιστέψουμε κι αν αφιερώσουμε όλες τις δυνάμεις μας στο σκοπό αυτό. Τίποτα δεν καταχτιέται χωρίς προσπάθεια και αγώνα. Τίποτα δεν αλλάζει με εύκολο τρόπο και χωρίς μεγάλη προσπάθεια. Μια αισιόδοξη εικόνα του μέλλοντος μπορεί να στηριχτεί μόνο στην αποφασιστικότητα και στον αγώνα μας. Φυσικά, όπως τα μάτια και η καρδιά πολλών προοδευτικών ανθρώπων στρέφεται συχνά προς την Ελλάδα, έτσι κι ο νους και η καρδιά μας είναι στραμμένα ειδικά την 1η Μάη στους προλετάριους και τους λαούς όλου του κόσμου.

Η νεκρή πριγκίπισσα της χωματερής 


Την εργατική φετινή Πρωτομαγιά, όπως κι όσο έχει φροντίσει το μιντιακό κατεστημένο παγκοσμίως, θα πρέπει να τη θυμούνται δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι ως στέμμα σε προφυλακτικά, καπάκια καμπινέδων, σακούλες εμετού με το πριγκιπικό ζεύγος!!! Γι’ αυτό παντρεύονται Παρασκευή τα πιτσούνια. Για να χωνεύσω το Σαββατοκύριακο τα υπολείμματα του καρακιτσαριού εκατοντάδες χιλιάδες λοβοτομημένοι εργαζόμενοι που προτιμούν τις άμαξες και τα άλογα – τα ποτισμένα με αντιδιουρητικό και αντιχεστικό για να μην αφοδεύσουν κατά την τελετή – από τον Αμερικανό πασχαλινό κούνελο του πλανηταρχικού τσίρκου. O! Tempora! Ο! Mores!

Τι καιροί, τι ήθη! Αρκετά με τις αηδίες. Είναι πολύ το αίμα και πολύς ο κόπος για ν’ αντέξει ακόμα και η στήλη μου κάτι παραπάνω από μερικές αράδες.

Ποιός θα γκρεμίσει την σημαία του Μνημονίου;


Όταν εκείνος  ο τρελός ο Λάκης Σάντας μαζί με τον Μανόλη Γλέζο, κατέβαζαν τη ναζιστική σημαία και ύψωναν την ελληνική, στο σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού, τον Παρθενώνα, πιθανότατα δεν είχαν επίγνωση του μεγαλείου της κίνησης αυτής.
Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, ήταν μια ανάσα για την Ελλάδα, που έδωσε ελπίδα ότι υπάρχει φως στο τούνελ.
Εβδομήντα χρόνια μετά ο Λάκης Σάντας «έφυγε» από τη ζωή και ο Μ. Γλέζος αγωνίζεται από το δικό του μετερίζι για την πατρίδα. Ειδικά ο πρώτος έφυγε σεμνός, χωρίς να «κεφαλαιοποιήσει» τον ηρωϊσμό του, χωρίς να πάρει θέσεις και να διεκδικήσει μια ζωή… δημοσία δαπάνη, όπως κάνουν πολλοί από τους σημερινούς πολιτικούς μας που ούτε πως είναι η ελληνική σημαία δεν ξέρουν.
Τα λέμε όλα αυτά διότι τα τελευταία χρόνια, πολλοί είναι αυτοί που έχουν εγκαταλείψει τη σημαία της πατρίδας ή αλλιώς το συμφέρον της, και σηκώνουν κατά καιρούς σημαίες ευκαιρίας. Άλλος σηκώνει τη σημαία του κόμματός του, άλλος του συνδικαλισμού και άλλος των μικροκομματικών συμφερόντων. Άλλος την προσωπική του σημαία που μεταφράζεται σε διορισμούς στο δημόσιο, λαμογιές με προμήθειες και άλλα κόλπα, μίζες και ότι άλλο βάλει ο νους.