#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 27 Απριλίου 2011

Πολεμικές αποζημιώσεις



πηγή: Τα ρέστα

Πολυεθνικά-ελληνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Χειραγώγησης

 Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου.
 

Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.

Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία.

Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό.

Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά

Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια αριστερόστροφη διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω.

Το … κατόρθωμα !

Σίγουρα πρόκειτα για … κατόρθωμα.
Αυτών που παριστάνουν την Κυβέρνηση και των δορυφόρων της.
Που, προφανώς, στο εγγύς μέλλον, να τους απονεμηθεί και το … βραβείο Γκίνες !

Παπανδρέου, Λοβέρδος, Παπακωνσταντίνου και … ΣΙΑ,

- Παρότι, από τον άγρια φορολογία των λαϊκών στρωμάτων, έφερε έσοδα τουλάχιστον 2 δις ευρώ
- Παρότι, οι άγριες περικοπές των κοινωνικών δαπανών εξοικονόμησαν 3,5 δις ευρώ
- Παρότι, η ανεργία εκτοξεύτηκε στο 15 % και βάλε
- Παρότι, μισθοί, συντάξεις, δώρα “σουβλίστηκαν” (για να είμαστε και στο πνεύμα των … ημερών) κανονικά και με το … νόμο

κατάφεραν” και:

«Βρωμάει» η επιχείρηση «καθαρά χέρια»


Τις τελευταίες ημέρες με αφορμή τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης για τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τη χρηματοδότησή της από την επιχείρηση περίσσεψε η υποκρισία. Ξάφνου κόμματα και αρθρογράφοι «ανακάλυψαν την Αμερική». Το περίεργο (;) είναι ότι είναι τα ίδια κόμματα και «εισαγγελείς δημοσιογράφοι» τόσα χρόνια στήριζαν και εξέθρεψαν αυτόν το συνδικαλισμό που σήμερα -και για τις δικές τους σκοπιμότητες- καταγγέλλουν στα λόγια. Με ύπουλο μάλιστα τρόπο επιχειρούν να παρουσιάσουν όλους τους συνδικαλιστές και όλα τα συνδικάτα σαν μια κάστα που λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα. Ο στόχος προφανής, σε μια περίοδο που ξεκινά νέο σαφάρι κατά της δημόσιας περιουσίας και των πρώην ΔΕΚΟ: να ενοχοποιηθούν οι εργαζόμενοι, να παραλύσουν οι αντιστάσεις. Οι όψιμοι εισαγγελείς δεν νοιάζονται ούτε ενδιαφέρονται για την «υγεία» των συνδικάτων. Ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός είναι «δικό τους παιδί», αυτοί τον δημιούργησαν, τα δικά τους στελέχη τον στελέχωσαν, τα δύο κόμματα εξουσίας είναι αυτά που είχαν σταθερές σχέσεις μαζί του, εξασφαλίζοντας μέσω αυτού του συνδικαλισμού την εφαρμογή της αντεργατικής πολιτικής, την υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων, την αφαίρεση από την πλατιά μάζα των εργατών βασικών εργατικών δικαιωμάτων.

Περιουσία της ΔΕΗ διεκδικεί η ΓΕΝΟΠ

Ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι της ΔΕΗ, μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα να διεκδικήσουν τον έλεγχο της επιχείρησης

Ενστάσεις για τη μετοχοποίηση της ΔΕΗ όσο «τρέχει» η διαδικασία για τη διάθεση του 40% της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής της σε τρίτους κατόπιν επιταγής της Ε.Ε. εξέφρασε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και τα δύο μαζί δεν γίνονται. Από την άλλη πλευρά, η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει τη ΔΕΗ από το δημόσιο με «όχημα» την περιουσία των ασφαλισμένων που είναι ενσωματωμένη στα πάγια της επιχείρησης και προανήγγειλε ομαδικές αγωγές κατά του δημοσίου.

ΕΦΤΑ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΕΡΓΟ


Του ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Συνωμοτεί το σύμπαν για να βρει δουλειά ένας άνεργος; Τι είναι η υπομονή; Ποια είναι η πικρή αλήθεια; Διαβάστε τις εφτά ιστορίες για έναν άνεργο και ίσως κάτι μάθετε επ' αυτών.

Συνωμοτεί το σύμπαν;
 

Ένας συγγραφέας της μόδας έγραψε μια φράση που όλοι τη βρήκαν πολύ σοφή: όταν κάποιος θέλει κάτι πάρα πολύ το σύμπαν συνωμοτεί για να το καταφέρει.
Ο άνεργος κύριος Η άκουγε και διάβαζε τόσο συχνά αυτή τη σοφία, ώστε του δημιουργήθηκε η ελπίδα ότι θα υπάρξει η σχετική συνωμοσία του σύμπαντος και γι' αυτόν, αφού ήθελε τόσο πολύ μια δουλειά της προκοπής. Όταν όμως πέρασε ένα χρονικό διάστημα χωρίς τίποτε τέτοιο να συμβεί, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνεργοι θα πρέπει να μάθουν να συνωμοτούν μόνοι τους. 

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ


Σαν σήμερα  27 Απριλίου του 1941,  μπήκαν στην Αθήνα 
οι Γερμανοί εισβολείς - κατακτητές

                                          ---------------------------------------
H ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 


------------------
ΚΑΙ Η ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΙΩΝ ΛΑΚΕΔΩΝ ΚΑΙ ΚΟΥΙΣΛΙΓΚΣ


«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ», 29/4/1941
«Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο- και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθ' ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν τη θέσιν. Από της Νορβηγίας μέχρι του Ταινάρου και από των Πυρηναίων μέχρι των παρυφών της Ουκρανίας υπάρχει δι' όλους τους λαούς της Ευρώπης απόλυτος ταυτότητα εις τας πολιτικάς και άλλας συνθήκας της υπάρξεώς των. Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας. Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν τη βασικήν κατά τη γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων. Αυτή η ηπειρωτική σύλληψις της υποστάσεώς μας πρέπει να αποτελέση το πλαίσιον μέσα εις το οποίον θα κινηθούμε. Η τύχη μας είναι εφεξής αρρήκτως συνδεδεμένη προς την τύχη της γηραιάς Ηπείρου της οποίας αποτελούμεν τη νοτιοανατολικήν εσχατιάν». Στο ίδιο μήκος κύματος

και συμπλήρωνε: η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 29/4/1941
«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος... Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».

Απειλή για τη Δημοκρατία τα ανώνυμα blogs...Η απάντηση του Χάρρυ Κλυνν


Ποια Δημοκρατία κινδυνεύει ρε Πάγκαλε...

η Δημοκρατία του ΔΝΤ και της Τρόικας;

Η δημοκρατία του ΓΑΠ και του ξεπουλήματος της Εθνικής μας κυριαρχίας;

Η δημοκρατία των τραπεζών και τον τοκογλύφων;
Ή μήπως εννοείς τη δημοκρατία του «Τσοβόλα δώστα όλα», τη δημοκρατία του Σημίτη, του χρηματιστηρίου και του «ευχαριστώ τους Αμερικάνους;»

Δεν πιστεύω βέβαια να εννοείς τη Δημοκρατία του υποβρυχιάκια (και όχι μόνο) Τσοχατζόπουλου, του παρ’ ολίγον πρωθυπουργού (αυτός θα είχε ξεπουλήσει πιο νωρίς από σας την Ελλάδα) τη δημοκρατία των μιζο-εξοπλιστικών προγραμμάτων, των δημοσίων έργων, τη δημοκρατία της ΖΗΜΕΝΣ και του Βατοπεδίου, των τοξικών ομολόγων, του Μαντέλη και του Τσουκάτου, τη δημοκρατία των αρπακτικών που «μαζί τα φάγατε», των νταβατζήδων, των μιζαδόρων, των μεσαζόντων, των συμβουλατόρων, των ελεεινών παρατραπεζικών, των εκδοτοεκβιαστών και εκδοκουμανταδόρων τύπου Λαμπράκη, των χοντροφοροφυγάδων φίλων σας, των ημετέρων, των ανικανοδιορισμένων, των εγκαθέτων, ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΕΦΙΑΛΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ΕΝΝΟΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ) των … των… των…

Δε μας χέζεις ρε Πάγκαλε, που ξαφνικά θυμήθηκες τη Δημοκρατία που την βιάσατε και την βιάζετε κατ’ εξακολούθηση εσύ και όμοιοί σου τηλεκατευθυνοπαπαροσοσιαλαρπαχτομειοδότες…

Κάντε μας τη χάρη και πάρτε δρόμο όσο ακόμα είναι νωρίς {για σας) κι αφήστε την έρμη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να της γιάνει τις πληγές αυτός που τη γέννησε, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ… Άντε μπράβο!


Πηγή:Friendshipiseverything

ΤΣΑΒΕΖ: Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ ΜΙΣΘΟΣ ΣΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΘΑ ΑΥΞΗΘΕΙ 25%


Ο κατώτατος μισθός στη Βενεζουέλα πρόκειται να αυξηθεί κατά 25% σε δύο δόσεις φέτος, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Ούγκο Τσάβεζ.
Οι εργάτες θα πάρουν μία αύξηση 15% από την 1η Μαίου και ακόμη 10% από τον Σεπτέμβριο ανεβάζοντας τον μηνιαίο μισθό τους στο ισοδύναμο των 360 δολαρίων (ή 247 ευρώ με σημερινές ισοτιμίες).

Ορισμένοι τομείς της οικονομίας ζήτησαν μία πολύ μεγαλύτερη αύξηση καθώς ο πληθωρισμός ‘τρέχει’ με 27% ετήσιο ρυθμό.

Ο Τσάβεζ, ο οποίος είναι σχεδόν βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του 2012, υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει μεγαλύτερο μέρος των κερδών από την πετρελαϊκή βιομηχανία για την αύξηση των κοινωνικών δαπανών. Η αύξηση του κατώτατου μισθού θα ωφελήσει αρκετά εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα.

Ανακοινώνοντας την αύξηση, ο Τσάβεζ επισήμανε πως από τότε που ανέλαβε την εξουσία το 1999 υπήρξαν αυξήσεις μισθών κάθε χρόνο. «Εδώ δεν ψαλιδίζουμε τους μισθούς ή τις συντάξεις, ούτε αυξάνουμε το όριο της ηλικίας συνταξιοδότησης» τόνισε.

Σημειώνεται πως η αύξηση των τιμών του πετρελαίου έχει εξωθήσει στα ύψη τα έσοδα της Βενεζουέλας, όμως η χώρα υποφέρει από ένα από τα υψηλότερα ποσοστά πληθωρισμού της Λατ. Αμερικής. Το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας (PCV), ο βασικός σύμμαχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Τσάβεζ (PSUV) ζήτησε μία αύξηση του κατώτατου μισθού τουλάχιστον 40%, όπως αναφέρει το ισπανικό πρακτορείο Efe. 

ΠΡΕΖΑ TV

http://antipetroula.blogspot.com/

Οι Γερμανοί ξανάρχονται...

Στις 27 Απριλίου του 1941, οι Γερμανοί κατακτητές,      υπό τις εντολές του λοχαγού Γιάκομπι, κατεβάζουν την ελληνική σημαία από τον ιερό βράχο της ακρόπολης και υψώνουν στη θέση της την σβάστιγκα. Εβδομήντα χρόνια αργότερα,
 η γερμανική κατοχή συνεχίζεται στην χώρα υπό την μορφή του μνημονίου. Στην ακρόπολη κυματίζει πλέον η γαλανόλευκη, ωστόσο στον αέρα πλανάται η κυριαρχία του κατακτητή.    Η σημειολογία των εθνικών συμβόλων καθίσταται άχρηστη. Η επίφαση της ελευθερίας, παραμένει απλά επίφαση και η γερμανοκρατούμενη κλίκα του ΔΝΤ, εκβιάζει την ελευθερία μας. Ακόμη και η αναφορά στο ιστορικό γεγονός, είναι ειρωνεία πλέον. Ωστόσο, προτείνουμε να δούμε αυτή την επέτειο σαν αφορμή. Για σκέψη και συνειδητοποίηση της κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα. Και να καταλάβουμε πως το γεγονός ότι μιλάμε ακόμη ελληνικά, δεν μας κάνει πατριώτες. Οι Γερμανοί, ξαναήρθαν. Μπορεί να μην έχουν σβάστιγκες, αλλά είναι εδώ. Το πιο πιθανό δε, είναι να μην έφυγαν ποτέ...
http://witnessfree.blogspot.com/

Eυχαριστούμε , "ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΙ"



Ο κύπριος Κοράϋ μπήκε στο πανεπιστημιακό αμφιθέατρο, με το κορίτσι του και μας μίλησε. Δεν τον περιμέναμε. Ήρθε "απρόσκλητος".
- "Nα φύγει ο στρατός κατοχής από την Κύπρο"!!
- "Να φύγουν οι έποικοι"
- "Πατρίδα μας είναι η Κύπρος"
- "Ενιαία και αδιαίρετη Κύπρος. 
Επιστροφή στο σύνταγμα του 60"
Πόσα χρόνια έχουν περάσει, που οι έλληνες , Κύπριοι και Ελλαδίτες, θεωρούν αδύνατη την επιστροφή στην προ του 1974 κατάσταση και συζητούν, για Ομοσπονδία;
Από το 1977.
Κι έρχεται μια φωνή, βγαλμένη από τον "εχθρό", να πει αυτό που οι "έλληνες" πολιτικοί, σε Ελλάδα και Κύπρο, έχουν "ξεχάσει". Και τα "ελληνικά" ΜΜΕ υποβάθμισαν.
Και εμάς τους Ελαδίτες, τούτες οι φωνές, τούτες οι διαδηλώσεις, μας άφησαν άναυδους. 90.000 ήταν οι διαδηλωτές στις 7 του Απρίλη. Τα οικονομικά αιτήματα , ενάντια στις "ιδιωτικοποιήσεις", τη μείωση μισθών και την εξαθλίωση έγιναν πολιτικά, με κεντρικό αίτημα "να φύγει η Τουρκία".

Η ιδιωτικοποίηση τομέων στρατηγικής σημασίας και η διαπόμπευση του συνδικαλισμού


του Κώστα Νικολάου
Κάθε φορά, που μια κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει μια μη αποδεκτή από το λαό πολιτική σε έναν τομέα, το πρώτο βήμα που κάνει είναι να προσπαθήσει να διαπομπεύσει τους εργαζόμενους στον τομέα αυτόν, ώστε να φαίνεται ότι η πολιτική της θα διορθώσει τα κακώς κείμενα και έτσι να αποκτήσει την απαραίτητη λαϊκή συναίνεση. Το έργο αυτό αναλαμβάνει να φέρει σε πέρας ο κυρίαρχος ιδεολογικός μηχανισμός που κατασκευάζει τη συναίνεση, δηλαδή, τα ΜΜΕ (κυρίως τα τηλεοπτικά). Ένα έργο θεμελιώδους σημασίας, διότι οι κυβερνώντες μπορούν να κυβερνούν, μόνο αν ελέγχουν τη γνώμη των κυβερνωμένων (N. Chomsky, «Η χειραγώγηση των μαζών», Scripta, 1997).

Η επιχειρούμενη ιδιωτικοποίηση τομέων στρατηγικής σημασίας για την κοινωνία, την οικονομία και το περιβάλλον, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, οι τηλεπικοινωνίες, η ύδρευση, οι σιδηροδρομικές μεταφορές κλπ, θα υπομονεύσει κάθε προσπάθεια άσκησης μιας πολιτικής ανεξαρτησίας και κοινωνικής δικαιοσύνης.

Βέροια: Μαθητές δικάζονται για συμμετοχή σε πορεία - Από τα θρανία στα δικαστήρια



Θα δούμε πολλά τέτοια τα επόμενα χρόνια, καθώς το κράτος θα προσπαθήσει βιαίως να επιβάλλει την εξαθλίωση του λαού, και πολλά θα εξαρτηθούν από το πόσο οργανωμένη και αποτελεσματική θα είναι η απάντηση μας. Προς το παρόν, δείτε το άρθρο του alfavita.gr:
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009: Ένας χρόνος πέρασε από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008 και από κάθε σημείο της Ελλάδας ξεκινάνε διαδηλώσεις ενάντια στην καταστολή και τη βία. Σχεδόν όλες οι πορείες κόβονται βίαια στη μέση από τις δυνάμεις καταστολής, γίνονται αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις ενώ τραυματίζονται εκατοντάδες διαδηλωτές και αστυνομικοί.

Στη Βέροια, η πορεία ξεκίνησε από το πάρκο Εληάς προς το δικαστικό μέγαρο στην πλατεία Ωρολογιού. Το μαθητικό μπλοκ κατευθύνθηκε προς το Αστυνομικό Τμήμα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην αστυνομία και την καταστολή. Δυνάμεις των ΜΑΤ διέλυσαν την πορεία όταν οι μαθητές ξεκίνησαν να πετάνε αυγά, ενώ συνέλαβαν 5 παιδιά.

Η μαφία των αγορών και η φούσκα του χρέους

O Μαρκ Φάμπερ το λέει ακόμα πιο ωμά: Τα πάντα είναι μια τεράστια απάτη. Δίνουν κορυφαία αξιολόγηση σε ομόλογα-σκουπίδια δημιουργώντας μια φούσκα τρισ. χωρίς αντίκρισμα, κι όταν αυτή σπάει, λένε απλώς «συγγνώμη λάθος»

γράφει ο Γιώργος Ι. Μαύρος
gmavros@pegasus.gr

Σαν να μην πέρασε μια μέρα… Μια από τις πιο εντυπωσιακές ειδήσεις της εβδομάδας ήταν τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε για το πρώτο τρίμηνο του 2010 η JP Morgan Chase. Ο λόγος για τη δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ (βάσει ενεργητικού), η οποία στους πρώτους τρεις μήνες του έτους κατέγραψε καθαρά -όχι μεικτά- κέρδη της τάξεως των 5,5 δισ. δολαρίων! Το προηγούμενο τρίμηνο είχε εμφανίσει καθαρά κέρδη 4,8 δισ. δολ., ενώ το α' τρίμηνο του 2010 «μόλις» 3,3 δισ. δολ.
Πρόκειται για μια εντυπωσιακή επίδοση που αντανακλά όχι απλά μία ολική επαναφορά των αμερικανικών τραπεζών στα προ της κρίσης του 2008 επίπεδα, αλλά μία ακόμα μεγαλύτερη συσσώρευση πλούτου. Πώς επετεύχθη αυτή η εντυπωσιακή ανάκαμψη; Χάρη σε άνευ προηγουμένου χαμηλά επιτόκια και εκτύπωση φρέσκου χρήματος.

Να τελειώνουμε με την διατεταγμένη χυδαιολογία των παρατρεχάμενων του παρακράτους


Αγαπητοί φίλοι,

Η επιστολή παραίτησης – για την οποία έγινε τόσος θόρυβος – ήταν αυστηρώς προσωπική υπόθεση και απευθυνόταν προσωπικά στον Μίκη, ο οποίος είναι γνώστης όλων των στοιχείων στα οποία αναφέρομαι έμμεσα. Δεν ήταν δική μου επιλογή να δημοσιοποιηθεί. Σκοπός μου ήταν να αποχωρήσω ήσυχα και χωρίς θόρυβο για να μην δοθεί η εντύπωση της διάσπασης, ούτε να τεθεί δίλημμα στα μέλη της Σπίθας. Αρχή μου πάντα ήταν ότι η απόφαση του τι θα κάνει κάποιος, ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο. Και πρέπει να την παίρνει όχι με βάση τις όποιες διαρρέουσες πληροφορίες, αληθινές ή ψεύτικες, όπως συμβαίνει πάντα με όλους τους υποταχτικούς ηλίθιους και τους πνευματικά ανάπηρους ειδωλολάτρες, αλλά με βάση το τι αντιλαμβάνεται ο ίδιος, τι τον διδάσκει η ίδια η εμπειρία του.
Η δημοσιοποίηση της επιστολής δεν έγινε από εμένα. Έγινε από το περιβάλλον του Μίκη και αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της κεντρικής Σπίθας, ώστε να ξεκινήσει ένας οχετός λάσπης εναντίον μου. Προσωπικά αιφνιδιάστηκα από το γεγονός ότι οποιοδήποτε υποκείμενο και ανώνυμος τρωγλοδύτης του πολιτικού υποκόσμου μπορούσε να αναρτήσει στην κεντρική ιστοσελίδα της Σπίθας υβρεολόγιο εναντίον μου. Ιδίως όταν η ίδια η κεντρική ιστοσελίδα δεν ήταν διαθέσιμη εξυπαρχής για αποφάσεις ή κείμενα Σπιθών που δεν ήταν αρεστά στους διαχειριστές της. Ειλικρινά κάτι τέτοιο δεν το έχω δει να συμβαίνει πουθενά αλλού, σε καμμιά άλλη οργάνωση. Τέτοια αναξιοπρέπεια και χυδαιότητα πολύ δύσκολα θα βρει ιστορικό ανάλογο. Ποτέ μου δεν περίμενα μια τέτοια επιβεβαίωση της δράσης του παρακράτους εντός της κεντρικής Σπίθας. Τώρα αν κάποιοι προτιμούν να παραβλέπουν αυτήν την επιβεβαίωση και εξακολουθούν να ζητούν από εμένα να «τεκμηριώσω» τις καταγγελίες μου, τότε είναι άξιοι της μοίρας τους.