#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 26 Απριλίου 2011

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ...


ΣΟΥΒΑΛΤΖΗ: ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ

Στέφανος Χίος , ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Σοβαρότατες καταγγελίες κατά της κυβέρνησης Σημίτη της περιόδου του 1996 αλλά και εναντίον του ίδιου του τότε πρωθυπουργού οι οποίες εγείρουν μείζον εθνικό θέμα, κάνει με δηλώσεις της στην «δημοκρατία», η γνωστή αρχαιολόγος Λιάνα Σουβαλτζή, επικεφαλής από το 1989 μέχρι το 1996 των πολυσυζητημένων αρχαιολογικών ανασκαφών για την ανακάλυψη του Τάφου του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Η κ. Σουβαλτζή χωρίς να μασά τα λόγια της κατακεραυνώνει εκτός από τον κ. Σημίτη, τον τότε Υπουργό Πολιτισμού Ευάγγελο Βενιζέλο και τον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Παπανδρέου, Θόδωρο Πάγκαλο για παρεμπόδιση στο ερευνητικό της έργο.

Αφήνει να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Σημίτη επηρεαζόταν ή πιεζόταν από τον εβραϊκό παράγοντα της Αιγύπτου που δεν ήθελε την πρόοδο των ανασκαφών στη έρημο Σίουα ενώ ξεκάθαρα αναφέρει ότι ο κ.Πάγκαλος της είχε πει να καθίσει φρόνιμα και να μην σκαλίζει το θέμα με τον Μέγα Αλέξανδρο γιατί ανεβάζει το πατριωτικό φρόνημα των Ελλήνων και δημιουργεί προβλήματα με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων που τότε ήταν στην ημερήσια διάταξη.

Μαθήματα...αισιοδοξίας.


  Στούρνος παραμένω...
Καθόλου δεν με βοήθησε το πασχαλιάτικο μήνυμα αγάπης...
Ούτε και το αισιόδοξο και ελπιδοφόρο μήνυμα του κυρίου Παπανδρέου...
  Στοιβάζω στο φτωχό μυαλό μου τις λέξεις του για το Μέλλον...
Την αναγκαιότητα της λογικής του, που επιβάλλει πρώτα την σταύρωση ενός Λαού
και μετά, ίσως, την ανάσταση...
  Θαυμάζω τις αναφορές του στο "αθάνατο ελληνικό πνεύμα" που πάντα, στο
τέλος, τα καταφέρνει...
Την παραδοχή του στις...ατελείωτες δυνατότητες αφαίμαξης της Κοινωνίας...
  Ανατρέχω στα 36 προηγούμενα χρόνια που κυβερνούν τα δύο κόμματα και
βλέπω να "σφάζονται μόσχοι σιτευτοί" με τα μαχαίρια Λιτότητας...
  Ανατριχιάζω με τις "ιστορικές" ευκαιρίες σταθερής ευημερίας που υπήρξαν και
απαλλοτριώθηκαν συνειδητά σε όφελος δύο κομμάτων και των συνεταίρων τους...
  Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του πρωθυπουργού να "εμπνεύσει" αισιοδοξία και
ελπίδα στον δοκιμαζόμενο Λαό...

TO TEΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ...


Οι φυσικοί νόμοι ήταν και είναι πάντοτε αμείλικτοι. Δίκαιοι, αέναοι και αμίλεικτοι. Ο,τι γεννιέται σ' αυτόν τον κόσμο, είτε αυτό είναι ύλη είτε ιδέολογία, έχει ημερομηνία λήξης. Αρχή, μέση, τέλος. Ο παντοτεινός κύκλος της ζωής.

Η εποχή που ζούμε
, είναι εποχή των τελών. Ζούμε, βιώνουμε και νοιώθουμε όλοι μας οτι μια ολόκληρη εποχή, η οποία ξεκίνησε μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, φτάνει πια στο τέλος της. Απλά αυτά που ζούμε σήμερα, δεν είναι παρα ο επιθανάτιος ρόγχος ενός συστήματος, ενός μηχανισμού ιδεών που πεθαίνει.
 Η εκβιομηχάνιση , η φρενήρης ανάπτυξη με κάθε κόστος, η τρελλή πορεία προς την ευμάρεια και τον άκρατο πλουτισμό σε βάρος της κοσμικής ισορροπίας, έχουν φέρει την ανθρωπότητα προς το τέλος μιας εποχής που διήρκησε (τηρουμένων των αναλογιών) πολύ λίγο, ενώ κατέστρεψε τα πάντα και σαν γιγαντιαίο τσουνάμι τα παρέσυρε στο βάραθρο...

Το ΠΑΣΟΚ ήταν κι αυτό ένα υποπροιόν της εποχής αυτής.
Μιας εποχής, που γέννησε μέσα απο τις στάχτες δύο ισοπεδωτικών πολέμων, τον πιο καταιγιστικό ανεμοστρόβιλο ανάπτυξης ιδεών και επιστημών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Η γενιά του πολυτεχνείου είναι η γενιά του μνημονίου


"Η Δικαιοσύνη δεν ειναι ανεξάρτητη"
"Οι βουλευτές είναι κούκλες."


ΜΙΑ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΕΙ ΦΑΣΙΣΜΟ

kimpouropoulosΤου ΓΙΑΝΝΗ ΚΙΜΠΟΥΡΟΠΟΥΛΟΥ*

Παρ’ ότι η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται παρά με τον γνωστό τρόπο που όρισε ο Μαρξ, πρέπει να επισημάνουμε ότι η διαχείριση της κρίσης που διατρέχει την Ευρώπη από τις ηγεσίες της συσσωρεύει εκρηκτικό υλικό στις κοινωνίες που βομβαρδίζονται με μέτρα πρωτοφανούς λιτότητας
Να μερικά δεδομένα:
Οι Ισλανδοί είπαν «όχι» στην πληρωμή του τοκογλυφικού χρέους των 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς τις βρετανικές και ολλανδικές τράπεζες. «Είναι πατριωτικό καθήκον να πάρουμε αυτά που μας οφείλουν και θα τα καταφέρουμε» ήταν η αντίδραση αξιωματούχου της βρετανικής κυβέρνησης. Δηλαδή; Τι θα κάνουν, εκτός από προσφυγή στα δικαστήρια; Απόβαση; Θα γίνει η Ισλανδία τα Φόκλαντς του 2011;

Δραματική αύξηση ανεργίας, υποαπασχόλησης και ανασφάλιστης εργασίας.


«Το βασικό αποτέλεσμα της κρίσης είναι η καταστροφή των παραγωγικών δυνάμεων, πρώτα απ' όλα της εργατικής δύναμης με τη μορφή της μαζικής ανεργίας ή της υποαπασχόλησης, η απαξίωση με τη μορφή της μείωσης μισθών και συντάξεων καθώς και της απώλειας κοινωνικών παροχών και υπηρεσιών που είναι χρήσιμες στην αναπαραγωγή της». 
(Διέξοδος από την κρίση υπέρ του λαού. Συνέντευξη Τύπου της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ 13.4.2011).
Η παραπάνω εκτίμηση για την ανεργία και την υποαπασχόληση ως το βασικό αποτέλεσμα της κρίσης επιβεβαιώνεται κάθε μέρα.
Το δίδυμο της ανεργίας και των ευέλικτων μορφών απασχόλησης τσακίζουν την εργατική τάξη, στραγγίζουν το εισόδημα της εργατικής λαϊκής οικογένειας. Εξελίσσεται η επιδίωξη της πλουτοκρατίας και της κυβέρνησης να φορτώσουν στις πλάτες της εργατικής τάξης τις συνέπειες της κρίσης. Τα επίσημα στοιχεία από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς αποτυπώνουν αυτή τη δραματική εξέλιξη, και βέβαια η πραγματικότητα είναι ακόμα πιο οδυνηρή.

Μερικά "σκόρπια" διεθνή νέα


Το Τσερνομπίλ σήμερα

  • Σαν σήμερα, στις 26/04/1986, ξεκινούν δοκιμές ασφαλείας στο Τσερνομπίλ, που καταλήγουν όμως στην καταστροφή. Η πρώην ΕΣΣΔ προσπαθεί όσο μπορεί να συγκαλύψει το συμβάν.
  • Είναι σχεδόν ειρωνικό που στη σημερινή καταστροφή της Φουκοσίμα στην Ιαπωνία, βλέπουμε πάλι την ίδια αντίδραση, με το θέμα να "θάβεται' όσο το δυνατόν περισσότερο στα δελτία. Δείτε εδώ για μία ακόμα προσπάθεια της Ιαπωνικής κυβέρνησης να ελέγξει το τι βγαίνει προς το έξω, και εδώ ένα ακόμα άρθρο που μου έκανε εντύπωση, με τους εργάτες που συντηρούσαν το σταθμό της Φουκοσίμα να πληρώνονται 11$/ώρα δηλαδή...τον ίδιο μισθό με έναν εργάτη στα McDonalds της Ιαπωνίας, όπως εύστοχα παρατηρεί το bloomberg.

Το ατύχημα στο Chernobyl και τα βιοκαύσιμα

Έχουν περάσει ήδη 25 χρόνια από την πυρηνική καταστροφή του Cernobyl και αναλογιζόμενος τους εργαζομένους στην Fukushima που προσπαθούν να περιορίσουν το εκεί πυρηνικό ατύχημα δεν μπορώ να μη σκεφτώ τους liquidators (εκκαθαριστές) του Chernobyl.

Πρόκειται για
800,000 άτομα που εργάστηκαν για να περιορίσουν την καταστροφή του πυρηνικού εργοστασίου της Ουκρανίας.

Η
Cernobyl of Russia Union είναι ένας εθνικός δημόσιος οργανισμός που συστήθηκε το 1990 και συνίσταται από αρρώστους του ατυχήματος του Chenrobyl. Έχει 250,000 μέλη
και τοπικά παραρτήματα σε 74 περιοχές της Ρωσίας.Ο σκοπός της είναι η προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων που υπέφεραν και υποφέρουν από την επίδραση της ραδιενέργειας κατά την διάρκεια αλλά και μετά το ατύχημα.

Σύμφωνα με τον οργανισμό αυτό, περισσότεροι από 150,000 liquidators αρρώστησαν στην ηλικία των 38 με 48 ετών και περίπου το 40% αυτών πέθαναν.

ΞΥΠΝΑ....ΜΑΛΑΚΑ !!!


E, μαλάκα! Σε σένα μιλάω!
Σε σένα που δεν μπορείς να κρυφτείς στο πλήθος και να φορτώσεις τις ευθύνες σου αλλού. Κι εσένα που κοιτάς να τη βολέψεις, αλλά και σένα που τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ. Ναι, εσύ που έχεις όνομα και επίθετο, πρόσωπο και υπόσταση.

Ξύπνα μαλάκα! 

Εσύ μαλάκα που έχεις όνομα και επίθετο. 

Εσύ, που όταν κυνηγούσαν το διπλανό σου δημόσιο υπάλληλο επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους τεμπέληδες και άχρηστους. Εσύ, που όταν αποφάσισαν να ρίξουν τις ευθύνες για την κλοπή στους γιατρούς επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους κλέφτες και σκιτζήδες.
Εσύ, που όταν τα έριξαν στους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ επευφημούσες, αποκαλώντας τους κηφήνες και λαμόγια.
Εσύ, που όταν έδειξαν εσένα ως υπεύθυνο για την κατάντια της χώρας, δε βρήκες κανένα να σε υποστηρίξει, γιατί και οι άλλοι μαλάκες επευφημούσαν, αποκαλώντας σε απατεώνα και παράσσιτο

Εσύ μαλάκα, ξύπνα!

26 Απριλίου 1937 - Guernica


Η βομβαρδισμένη Γκουέρνικα
Στις 26 Απρίλη 1937 και ενώ μαινόταν στην Ισπανία ο Εμφύλιος Πόλεμος, τμήματα της ναζιστικής γερμανικής Luftwaffe (Condor Legion) και της ιταλικής φασιστικής Aviazione Legionaria, βομβαρδίζουν στα πλαίσια της επιχείρησης Rügen, επι τρεις ολόκληρες ώρες την Γκουέρνικα, μια μικρή αλλά ιδιαίτερα ιστορική πόλη της Βασκωνίας, και την ισοπεδώνουν οδηγώντας στο θάνατος περίπου 1.650 ανυπεράσπιστους αμάχους.

Το γεγονός αυτό της βάρβαρης και απάνθρωπης καταστροφής της Γκουέρνικα στα πλαίσια δοκιμών της πολεμικής μηχανής του Άξονα, προκάλεσε την αγανάκτηση όχι μόνο των προοδευτικών ανθρώπων όλου του κόσμου, αλλά και όσων είδαν και κατανόησαν την σημασία της πράξης αυτής. Δεν αποτελούσε μονάχα μια επέμβαση της Γερμανίας και της Ιταλίας, στο πλευρό του δικτάτορα Φράνκο κατά των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας, αλλά ήταν και ένα σήμα κινδύνου, ένα απο τα πρώτα επεισόδια θα λέγαμε ενός πολέμου που ακολουθούσε και έθετε σε κίνδυνο ολόκληρη την Ευρώπη και την ανθρωπότητα από τη φονική ναζιστική πολεμική μηχανή.

Marc Roche ...«Πώς η Goldman Sacks κυβερνά τον κόσμο»


Στο tvxs.gr: Ο Marc Roche μιλά για την «Τράπεζα» 
 
«Ποια είναι αλήθεια η Goldman Sachs; Στις μέρες μας είναι Η Τράπεζα, μια παγκόσμια δύναμη. Τι είναι εκείνο που την κάνει ισχυρή; Η απόλυτη μυστικότητα. Διακρίνεται επιπλέον από μια κάποια έπαρση, μια και βγήκε δυνατότερη από το κραχ του 2008». 

Ο Γάλλος δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Η Τράπεζα. Πώς η Goldman Sacks κυβερνά τον κόσμο» Marc Roche μιλά στο tvxs.gr για την ισχύ της τράπεζας, την πολιτική της εξουσία, το ρόλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στη σημερινή παγκόσμια οικονομική κρίση, αλλά και τη «βοήθεια» της Goldman Sachs προς την Ελλάδα.


Συνέντευξη στην Τάνια Γεωργουπλή

Οι δρόμοι του καπνού


by blackpanther1975
http://wp.me/pPn6Y-7Zf
Αναδημοσιεύεται από μένα ύστερα από παράκληση του συντρόφου Marx Factor που αυτό τον καιρό δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ.
Το δημοσιεύω παρότι έκοψα το τσιγάρο από τις 13 Απρίλη και καλώ τους πάντες να το κόψουν κάνοντας καλό στην υγεία τους και αποφεύγοντας μια τέτοια ύπουλη έμμεση φορολόγηση στην τσέπη τους σε ένα τέτοιο απάνθρωπο καθεστώς…
“Στη χώρα των Κέδρων από μιά άκρη του αρχαίου κέντρου του εμπόριου της πορφύρας, γνωστό στην αρχαιότητα σαν Τύρος, σήμερα Σουρ, ξεκινάμε ενα δροσερό απριλιάτικο πρωινό με τον Αρεφ συνάδελφο γεωπόνο τεχνικό καπνου, που δουλεύει στο μονοπώλιο καπνου του Λιβάνου. Παίρνουμε κατεύθυνση Νοτιοανατολική παράλληλα με το όρος του Σείχη 2,600 μέτρα περιπου, που κατεβαίνει μέχρι 2450 μέτρα ανάλογα ποιον Λιβανέζο θα ρωτήσεις. Το ορος του Σείχη ειναι το φυσικο όριο στο τριεθνές Συρια-Λιβανος-Ισραήλ, πίσω απο αυτό βρίσκονται τα περίφημα “Υψώματα του Γκολάν” γνωστά
απο τον πόλεμο των εξι ημερων το 68. Το Ισραήλ τα κατείχε παράνομα, οπως παράνομο ειναι και το ίδιο το κράτος σύμφωνα με οποιαδήποτε έννοια διεθνους δικαίου άσχετα απο τι επικράτησε λόγω των ισχυρών δυτικών συμφερόντων στην περιοχή.

ΩΣ ΠΟΤΕ Ο ΛΑΟΣ ΣΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ... ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ;

 

SOS! MARC ROCHE: ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΙΡΛΑΝΔΙΑΣ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑΣ!!!O MARC ROCHE ΤΑΡΑΖΕΙ ΤΑ ΝΕΡΑ, ΣΕ ΜΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΝΤΑΙ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΟΙΗΣΗΣ 26+50=76 ΔΙΣ!

ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΕΝΙΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


O MARC ROCHE είναι οτιδήποτε άλλο παρά εξτρεμιστής της Αριστεράς. Αντίθετα, ο Marc Roche, επί είκοσι συναπτά έτη ανταποκριτής της Γαλλικής Le Monde στο Σίτυ του Λονδίνου, μόνο ως ένας δημοσιογράφος της "καθώς πρέπει" δημοσιογραφίας μπορεί να χαρακτηριστεί, που έχει, όμως, το "ελάττωμα" να εξακολουθεί να σκέπτεται!!!
Αυτός λοιπόν, ο Marc Roche, που έχει συγγράψει το πολύκροτο βιβλίο “Η ΤΡΑΠΕΖΑ – ΠΩΣ Η GOLDMAN SACHS ΚΥΒΕΡΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ” (Εκδόσεις Μεταίχμιο), μας εξέπληξε ιδιαίτερα θετικά με τα όσα είπε στην εξαιρετικά επιτυχημένη συνέντευξή της δημοσιογράφου ΤΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΟΥΠΛΗ.
Ο Marc Roche στην εν λόγω συνέντευξή του που δημοσιελυτηκε στο tvxs.gr, τολμά να προτείνει και να ζητήσει πράγματα που δεν τολμάνε να προτείνουν και να διεκδικήσουν δυνάμεις και τμήματα της Αριστεράς.
Συγκεκριμένα, ο Marc Roche ισχυρίζεται ότι είναι ξεκάθαρο πως Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία δεν θα καταφέρουν να πληρώσουν το χρέος τους. "Ο κόσμος" κατά το Marc Roche "έχει ήδη πληρώσει, έχει σώσει τις τράπεζες, έχει υποστεί μέτρα λιτότητας. Όλοι είναι φτωχοί, η μεσαία τάξη αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες".
Και ο Marc Roche συνεχίζει ακόμα πιο ριζοσπαστικά ζητώντας, στην ουσία, τη διαγραφή του χρέους, σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, φέρνοντας ως θετικά παραδείγματα τη Ρωσία και τη Νότια Αμερική (Για την περίπτωση διαγραφής του χρέους της Αργεντινής πατήστε εδώ).
Συγκεκριμένα, ο Marc Roche απαντάει επί λέξει: "Λυπάμαι αλλά οι ιδιωτικές τράπεζες που δάνεισαν σε Ελλάδα, Ιρλανδία, Πορτογαλία, χωρίς να ελέγξουν τίποτα, πρέπει να διαγράψουν αυτά τα χρέη, όπως έγινε στη Νότια Αμερική και τη Ρωσία. Αλλά αυτές οι τράπεζες είναι πολύ ισχυρά λόμπυ και οι αγορές της ακολουθούν".
Σε μια στιγμή που ο Γ. Παπανδρέου ετοιμάζεται να εξεγγείλει τα "εξειδικευμένα" μέτρα ενός νέου καταστροφικού και αδιέξοδου πακέτου μέτρων λεηλασίας και εκποίησης αστρονομικού ύψους 26+50 δις = 76 δις (!) και στην ημερήσια διάταξη βρίσκεται μια ανούσια και χωρίς προοπτική, αντιπαράθεση ανάμεσα στους κυρίαρχους κύκλους για "αναδιάρθρωση" ή όχι του χρέους, η άποψη του Marc Roche τοποθετεί τα πράγματα σε διαφορετική και ουσιαστική βάση. Στη βάση της ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ του χρέους!
Σε αυτήν την κρίσιμη ώρα όπου κυβέρνηση - πολιτικοοικονομικό κατεστημένο και τρόικα σπρώχνουν τον τόπο στη λεηλασία και την καταστροφή οι αριστερές δυνάμεις οφείλουν από κοινού, ως μια γροθιά, να διεκδικήσουν τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (ή τουλάχιστον ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ, ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΥ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ).
Και να το διεκδικήσουν όχι μονο με λόγια αλλά πρωτοστατώντας, επίσης, από κοινού στην ανάπτυξη ενός μεγάλου πολιτικού ενωτικού λαϊκού κινήματος με σύνθημα - αίτημα "ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΜΕ - ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ" ως αφετηρία μιας νέας πορείας προοδευτικής ανασυγκρότησης και καινούργιας σοσιαλιστικής προοπτικής!