#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Τι είναι η πατρίδα μας;

                                                                                                                             


Από το ΠΟΝΤΙΚΙ

Ο χρόνος της αγυρτείας τελείωσε...

1. Μετά το μεγάλο αγώνα που έδωσε για την παραποίηση του πραγματικού, το καθεστώς στρέφει τώρα τους δημοσιογράφους κατά της αλήθειας. Καθ' ολοκληρίαν ψεύτης, ο πρωθυπουργός μάς αντιμετωπίζει σαν μια μωρόπιστη μάζα, που το μόνο που της αξίζει είναι να ζει και να πεθαίνει μέσα στο ψέμα.
2. Η ανεπάρκειά του θα έφερνε τον πρωθυπουργό αργά ή γρήγορα αντιμέτωπο με την αλήθεια. Μονίμως εγκατεστημένος στο μικρόκοσμο της τρόικας, μέτριος και ως εκ τούτου ολέθριος για την πατρίδα, αηδιάζει και αγανακτεί με τους φαντασιόπληκτους Ελληνες, που εξακολουθούν να του φέρνουν εμπόδια.
3. Ποιος το περίμενε να μαθαίνουμε τι ακριβώς θα μας βρει από τρεις εμετικές μύγες του ΔΝΤ σε συνέντευξη Τύπου: η απρέπεια, η άγνοια και το θράσος τους ανάγκασαν όσους ψήφισαν υπέρ του Μνημονίου να κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα. Παρεξηγημένες ψυχές...

Θαυμάσια τα νέα [και] από τις ΗΠΑ

  • Θαυμάσια τα νέα [και] από τις ΗΠΑ, όπου οι εργάτες συνεχίζουν να εξαθλιώνονται σε καθημερινή βάση, ώστε έτσι να γίνουν αρκετά ανταγωνιστικοί, ώστε να μας συμφέρει και εμάς τους "κακόμοιρους" κεφαλαιοκράτες να επενδύσουμε εκεί. Εδώ και μερικά στατιστικά, για όσους αρέσκονται στους αριθμούς, από το BusinessInsider:

    Μόνο το 45,4% των Αμερικανών απασχολούνταν το 2010 - το χαμηλότερο επίπεδο από το 1983.

    Μόνο το 66,8% των Αμερικανών ανδρών απασχολούνταν πέρυσι - το χαμηλότερο επίπεδο στην ιστορία των ΗΠΑ.
    Ο αριθμός των παιδιών που ζουν στη φτώχεια έχει αυξηθεί κατά 2 εκατομμύρια περίπου κατά τα τελευταία 2 χρόνια.

Ε ρε γλέντια οι πολιτικοί, όλοι έψησαν αρνάκι στη σούβλα! 
Δείτε και...
    τους άλλους...

Δεκάδες χιλιάδες κατά των πυρηνικών στη Γερμανία...


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε ολόκληρη τη Γερμανία υπέρ του τερματισμού της λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών σταθμών στο πλαίσιο των παραδοσιακών ειρηνευτικών «Πορειών του Πάσχα», σύμφωνα με τους...
    διοργανωτές.
Στο Γκρόναου,
πόλη στα βορειοδυτικά της χώρας όπου βρίσκεται ένα εργοστάσιο εμπλουτισμού ουρανίου, περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι και 65 τρακτέρ απαίτησαν το κλείσιμο της εγκατάστασης, σύμφωνα με τους διοργανωτές.
Συγκεντρώσεις έγιναν επίσης
μπροστά από τους περισσότερους γερμανικούς πυρηνικούς σταθμούς, κυρίως μπροστά στη μονάδα του Μπίμπλις (νοτιοδυτικά) ή του Κρούμελ (βόρεια).
Οι διαδηλωτές ζήτησαν ταχεία έξοδο
από την πυρηνική ενέργεια, έπειτα από την καταστροφή στη Φουκουσίμα της Ιαπωνίας. Διαδήλωσαν επίσης κατά της στρατιωτικής επέμβασης στη Λιβύη και το Αφγανιστάν.
Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, μέσω "press-gr"

Συρία, ο επόμενος εμφύλιος

Όταν τα ιμπεριαλιστικά βουβάλια συγκρούονται με τα μικρά βουβάλια των αστικών τάξεων των μικρών χωρών στον καπιταλιστικό βάλτο της κρίσης, πάντα τη πληρώνουν οι λαοί… Χιλιάδες οι νεκροί και πού είμαστε ακόμη…
Αυτά που γίνονται στη Συρία με την εξέγερση και την επέλαση του στρατού, προαναγγέλθηκαν ήδη από την Λιβύη. Η εξέγερση είχε προαναγγελθεί όπως προαναγγέλλεται και η επέμβαση των ιμπεριαλιστών με οποιαδήποτε μορφή, για να αξιοποιήσουν την κατάσταση προς όφελός τους.

Μη αναστρέψιμοι άνθρωποι

Ν. Λυγερός

Όταν χαρακτηρίζουμε τη θερμοδυναμική ισορροπία μέσω του ελάχιστου της ελεύθερης ενέργειας του Helmholtz (1821 – 1894), έχουμε ένα πρόβλημα απλό: οι οργανώσεις που υπάρχουν στη φύση είναι του ανάλογου τύπου; Μια απλή εξέταση της πραγματικότητας επαρκεί για να απορρίψει αυτήν την ιδέα. Αυτό σημαίνει με έμμεσο τρόπο ότι ακόμα και εκτός ισορροπίας μπορεί να βρεθεί μια τάξη που παράγει αυτό που παρατηρούμε στη φύση. Σε μαθηματικό επίπεδο αυτή η προσέγγιση μπορεί να υποστηριχθεί μέσω της θεωρίας του Ramsey (1903 – 1930), ενώ στον τομέα της χημείας συμπίπτει με τη θεωρία του Prigogine (1917 – 2003). Θα είχε λοιπόν ενδιαφέρον να μελετήσουμε αυτό το πλαίσιο, για να αντιληφθούμε ότι έχει επιπτώσεις και στις ανθρώπινες δομές, έτσι ώστε να αποφύγουμε τις παγίδες της συστημικής σε ανοιχτά συστήματα.

Ανάπτυξη; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;

http://2.bp.blogspot.com/--xUqRc24ayE/TbK3GBd5O0I/AAAAAAAAClc/L_OxDlC-m_I/s1600/ayjhsh_FPA.jpgΆκουσα τον Πρωθυπουργό να μιλάει στην κοινοβουλευτική του ομάδα πεπεισμένος ότι η κυβέρνησή του έχει κάνει τα σωστά βήματα προς την ανάπτυξη. Κόντευα να το πιστέψω κι εγώ μέχρι να μου έρθει στο μυαλό το φορολογικό νομοσχέδιο για τα νησιά της χώρας μας.

Το επανέφερα στη μνήμη μου για να μπορέσω να καταλάβω πώς ο Γιώργος Παπανδρέου αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη για όλους. Αναρωτήθηκα: Ανάπτυξη για όλους σημαίνει να επιλέγεις μερικά νησιά και να μειώνεις το συντελεστή του Φ.Π.Α. αφήνοντας έξω άλλα χωρίς κανένα κριτήριο; Τι είναι αυτό που ώθησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να διατηρήσει στα υψηλότερα επίπεδα το Φ.Π.Α. της Κεφαλονιάς;

Μαζεμένες επέτειοι.


Φέτος έτυχε να συμπέσουν τρεις "γιορτές" κοντά-κοντά.
Πρώτη και ενδοξότερη το Πάσχα.
Ο ταλαιπωρημένος, βασανισμένος και σταυρωμένος από εβραίους ανθρώπους
Ιησούς ανεστήθη, κατά τας Γραφάς, μεταδίδοντας στην ανθρωπότητα το μήνυμα
του "ιστορικού συμβιβασμού" Θεού και Ανθρώπων.
Οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν, ο δρόμος της αληθείας απελευθερώθηκε και οι
Ανθρωποι μπορούν πλέον να διεκδικούν την είσοδο στη Βασιλεία των Ουρανών.
 Απλό και ουσιαστικό το μήνυμα...Ετσι λένε οι Πατέρες.
Ολα αυτά χάρη στη Θυσία του Ιησού εκ Ναζαρέτ.
Αυτός, ως Υιός Θεού, ανεστήθη εντός ολίγων ωρών...
Εμείς οι Ανθρωποι, ως τέκνα Θεού, θα χρειαστούμε μερικές δεκαετίες ακόμα
και το αποτέλεσμα δεν θα είναι...ασφαλές!!
  Δεν υπάρχει λόγος να μπερδέψουμε τη Θρησκεία με τη...Λιτότητα.
Τα προγράμματα "δημοσιονομικής προσαρμογής", την Υφεση και την Ανεργία
με το λόγο των παπαδοδεσποτάδων.
Την αγωνία των Ανθρώπων και τον αγώνα τους για επιβίωση με τον "παράδεισο"
ή την "κόλαση".
Χιλιάδες χρόνια κυριαρχεί η Εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Πριν και
μετά Χριστό. Οι Λαοί σφαγιάζονται, κατακτιούνται, υποδουλώνονται.
Ιδιοι στόχοι, διαφορετικές μέθοδοι
  Η Απελευθέρωση είναι ζήτημα ΑνθρώπωνΟχι Θεών.

Το «όχι» της επιβίωσης


thumb
Του Δημήτρη Καζάκη

Η χώρα έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ο λαός με κομμένη την ανάσα βιώνει καθημερινά την ολοκληρωτική ανατροπή του οικογενειακού και προσωπικού του βίου. Αντιμετωπίζει τηνισοπέδωση των δικαιωμάτων του και των κοινωνικών κατακτήσεων δεκαετιών. Οι πολιτικές που επιβάλλονται τον οδηγούν με βίαιο τρόπο στηναπόλυτη φτώχεια, την ανεργία και την εξαθλίωση. Ο εργαζόμενος χάνει μέρα με τη μέρα όλα τα εχέγγυα για μια στοιχειωδώς αξιοπρεπή ζωή, ενώ ο μικρός και μεσαίος επιχειρηματίας καταστρέφεται κυριολεκτικά. Όσο συνεχίζεται η ίδια πορεία, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολα αναστρέψιμη, ακόμη και στα πλαίσια μιας άλλης ριζικά διαφορετικής πολιτικής.

Δ. ΚΑΖΑΚΗΣ - ΝΕΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ TV (20-4-2011)Μόνο η Αντίσταση… θα φέρει την Ανάσταση!


ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ  ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΝΕΛΑΒΕ Η ΗΧΩ, ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ.        Κ. Μόντης
Συμπληρώνονται φέτος 7 χρόνια από την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν. Εκείνο το «μεγάλο» Σάββατο τις 24ης Απριλίου 2004 η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού απέρριψε ένα σχέδιο άδικο και ετεροβαρές που θα κατέλυε την Κυπριακή Δημοκρατία και θα την μετέτρεπε σε προτεκτοράτο των ιμπεριαλιστών της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού ελληνισμού δεν εισάκουσε τις εντολές των κομμάτων του δικομματισμού, δεν ενέδωσε σε εκβιαστικά διλήμματα όπως η τελευταία ευκαιρία που μας δίνεται για  επίλυση του Κυπριακού και ο ερχομός της Μικρασιατικής καταστροφής σε περίπτωση απόρριψης του Σχεδίου.