#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Ρόδος: Δύο νεκροί από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού που ετοίμαζαν για την Ανάσταση

Διπλή τραγωδία συγκλονίζει από σήμερα το απόγευμα το νησί της Ρόδου, με τον θάνατο δύο ατόμων 39 και 30 ετών αντίστοιχα, από την περιοχή Μανδρικό, οι οποίοι σκοτώθηκαν από έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού τον οποίο ετοίμαζαν για να πυροδοτήσουν την Ανάσταση.

Πρόκειται για έναν 39χρονο, αγρότη και έναν 30χρονο χειριστή βαρέων μηχανημάτων, οι οποίοι σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι πυροτεχνουργοί της αστυνομίας και οι ανώτεροι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που έφθασαν επιτόπου, βρήκαν ακαριαίο θάνατο.
ΑΠΕ

Κυβέρνηση ανδρεικέλωνΑπό Το Ποντίκι 21.4.2011 (απ' όπου και το σκίτσο του Πάνου)

● Σήμερα συμπληρώνονται 44 χρόνια από την επιβολή της επταετούς χούντας των συνταγματαρχών το 1967, η οποία μας κληροδότησε την κυπριακή τραγωδία.

● Το Μεγάλο Σάββατο συμπληρώνεται ένας χρόνος από την εξαγγελία του Γ. Παπανδρέου από το Καστελόριζο ότι καταφεύγει στον διεθνή οικονομικό έλεγχο, μια κίνηση που έβαλε την Ελλάδα σε έναν άλλο «γύψο».

● Έχει ήδη συμπληρωθεί πάνω από χρόνος από το άνοιγμα μιας συζήτησης γύρω από κυβερνήσεις «εθνικής ανάγκης», «εθνικής ενότητας» ή «εθνικής σωτηρίας». Οι περισσότερες από τις απόψεις αυτές ζητούσαν ευθέως ή υπονοούσαν μια κυβέρνηση «τεχνοκρατών» με πολιτικό κέλυφος.


Όλο το 2010 συγκροτήματα ΜΜΕ έγιναν αγωγοί απόψεων περί «κυβέρνησης τεχνοκρατών». Μερικά παραδείγματα χωρίς χρονολογική σειρά: 

 

χίλιες λέξεις...


χίλιες λέξεις...
 
topontiki.gr


Καλή Λευτεριά ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ

Αν δεν είχατε χρήματα, για το αρνί...

υπάρχει λύση!


Σουβλίστε...


Νεοφιλελεύθερος σημαίνει


Του Πέτρου Αργυρίου
 
Νεοφιλελεύθερος σημαίνει να έχεις μισήσεις τόσο πολύ κάποιον στη ζωή σου ώστε να μισείς όλους εξίσου πολύ.
Σημαίνει να μην έχεις μοιραστεί ποτέ τίποτε στη ζωή σου. Να μην αντέχεις να μοιράζεσαι με τους άλλους σε τέτοιο βαθμό που να μην ανέχεσαι το να μοιράζονται οι άλλοι μεταξύ τους.
Σημαίνει να κάνεις τους ανθρώπους να θέλουν τόσα πολλά που να μην μπορούν να έχουν ούτε τα λίγα.
Να βλέπεις τις χώρες σαν φράκτες σε οικόπεδα που σου γυάλισαν το μάτι.
Σημαίνει να νοθεύεις. Το γάλα με νερό, το νερό με λάσπη, το κρέας με σόγια, τη σόγια με μετάλλαξη, τα κοινωνικά κινήματα με ρουφιάνους, την πολιτική με πράκτορες σου. Όσο περισσότερο μαθαίνουν οι άνθρωποι να ζουν με το ψεύτικο, τόσο περισσότερο από το πραγματικό περισσεύει για σένα.
Σημαίνει να κλειδώνεις τους ανθρώπους σε ένα κουτί τηλεόρασης για να μπορείς ανενόχλητος να κλέβεις το βιός τους, το μέλλον τους, τα όνειρά τους.

ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΦΟΝΙΑΔΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤ1...
Ακούστε τους φονιάδες να λένε κυνικά τι ωραία περνάνε στην Κρήτη, πόσο καλή φιλοξενία έχουν, πως τους αρέσει να πετάνε τα φονικά εργαλεία τους επειδή ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ, πριν ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΟΥΝ αδιάκριτα άμαχους, γυναίκες, παιδιά και στρατιώτες που δεν τους έχουν κάνει τίποτα.
Οι ιμπεριαλιστές δολοφόνοι βομβαρδίζουν την Λιβύη για να την κατακτήσουν, να αρπάξουν τα πετρέλαια της και να υποδουλώσουν τον λαό της.
Τα αεροπλάνα τους ξεκινάνε από ελληνικά αεροδρόμια στην Κρήτη, τον Άραξο και αλλού.
Η κρατική τηλεόραση της Ελλάδας έχει...

Η μεθοδευμένη κατάργηση της λαϊκής κυριαρχίας και η «οικονομική διακυβέρνηση» της ΕΕ


Η σύνοδος τη 11η του Μάρτη στην ευρωζώνη δεν κατέληξε σε ουσιαστικά αποτελέσματα. Τουλάχιστον ως προς τον φορέα που θα αναλάβει τη διαχείριση των υπό χρεωκοπία χωρών και των πτωχεύσεων που ξέρουν όλοι πια ότι έρχονται. Οι Γερμανοί αρνούνται πεισματικά να αναλάβουν το κόστος ενός πανευρωπαϊκού μηχανισμού διαχείρισης χρεοκοπιών, που γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να βελτιώσει τα πράγματα. Οι αγορές και οι ΗΠΑ πιέζουν ασφυκτικά να υπάρξει άμεσα, την επομένη αν είναι δυνατόν της 25ης Μαρτίου, διαχείρισης των χρεωκοπιών στην ευρωζώνη, αλλιώς γνωρίζουν ότι το «μίασμα» θα εξαπλωθεί γρήγορα στην παγκόσμια οικονομία, που δεν φαίνεται σε θέση να αναρρώσει από την παγκόσμια κρίση. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Τι θα γίνει με την Ιρλανδία και τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε ανάλογη κατάσταση; Πώς είναι δυνατόν να συνεχιστεί η ίδια τακτική με τη σημερινή; Που θα βρεθούν τα κονδύλια για να παραταθεί κατάσταση χρεοκοπίας των χωρών αυτών, χωρίς όμως να κηρυχθεί πτώχευση; Που θα βρεθούν τα 1,6 τρις ευρώ, που υπολογίζεται ότι θα χρειαστεί η ΕΚΤ, ή έστω ο μηχανισμός ευρωπαϊκής στήριξης που θα αποφασιστεί για να στηρίξει τις υπό χρεοκοπία χώρες του Νότου; Κανείς δεν γνωρίζει.

Για τη... δημοκρατία στη Λιβύη (ρε γαμώ το)


thumb
Του Δημήτρη Μυ
Σύμφωνα με «ασφαλείς πληροφορίες» 600 Βρετανοί πεζοναύτες σπεύδουν στις βρετανικές βάσεις στην Κύπρο. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της ελληνικής διπλωματίας, πολλαπλασιάζει τις πιθανότητες για μια χερσαία εμπλοκή των Δυτικών στη Λιβύη με στόχο την εκθρόνιση (ή τη δολοφονία) του Καντάφι.
Η χερσαία εμπλοκή Βρετανών, Γάλλων και Ιταλών στη Λιβύη είναι ήδη γεγονός. Οπως έχουν ανακοινώσει, οι Βρετανοί έχουν ήδη αποστείλει 20 στρατιωτικούς συμβούλους για να βοηθήσουν τις αντικαθεστωτικές ομάδες.
Ο Ιταλός υπουργός άμυνας ανακοίνωσε ότι και η Ιταλία θα αποστείλει 10 αξιωματικούς. Το ίδιο έχει πράξει και η Γαλλία. Στην πραγματικότητα, άνθρωποι των μυστικών υπηρεσιών αυτών των χωρών βρέθηκαν στη Λιβύη πριν το ξέσπασμα της εξέγερσης. Αυτοί οι άνθρωποι την οργάνωσαν και την πατρόναραν, αυτοί φροντίζουν να δίνουν τους στόχους στις έξυπνες βόμβες των βομβαρδιστικών.

Πασχα των Ελληνων Πασχα....Πασχα του Γιωργακη Πασχα !!!

ΤΟ ΠΑΣΧΑ του Γιωργου... 2009


                              ------------

ΤΟ ΠΑΣΧΑ του Γιωργου... 2010