#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 21 Απριλίου 2011

Τα … αργύρια !


Ας δούμε καλά – καλά την παρακάτω γελοιογραφία του ΚΥΡ.

Παρατηρήσεις του faros

1. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι τότε δεν υπήρχαν τα γνωστά … παπαγαλάκια !

2. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι δεν είχε προλάβει να κάνει αστικό … κόμμα !

3. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι δεν είχε τότε εφευρεθεί το … ΕΚΚΕ για να έχει τον … καλιτερότερο ταμία !

4. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι πήρε …  ΜΟΝΟ 30 αργύρια !

5. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι δεν τα πήρε μέσω … off – shore !

6. Η ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι οι αρχιερείς δεν είχαν … σπόνσορα τον “διεθνή παράγοντα” !

7. Τελικά, η μεγαλύτερη ατυχία του Ιούδα, ήταν ότι ναι μεν τα κουκούλωσαν (δεν βρέθηκε ποτέ ποιος τα πήρε μετά), αλλά ο τύπος πρόλαβε και τον … αυτοκτόνησαν !!!

«Τούρκοι πυροβόλησαν ψαράδες στο Παραλίμνι» 20 Απριλίου 2011


Ψαρόβαρκες στο Παραλίμνι της Αμμοχώστου
Μαρία Στυλιανού

Νέα θρασύτατη πρόκληση των Τούρκων.  Πυροβόλησαν ψαράδες τη στιγμή που έριχναν τα δίχτυα τους, στην θαλάσσια περιοχή Κάπαρη στο Παραλίμνι. Φαίνεται πως τα κατεχόμενα, δεν διστάζουν να τα βάλουν με άοπλους ανθρώπους, οι οποίοι απλώς προσπαθούν να βγάλουν το ψωμί τους.
Το νέο προκλητικό περιστατικό συνέβη χθες το απόγευμα. Δύο ψαράδες βγήκαν στ΄ανοικτά για να ρίξουν τα δίχτυα τους.  Όπως ανέφεραν, την στιγμή εκείνη Τούρκοι στρατιώτες από φυλάκιο απέναντι τους, τους σημάδεψαν (από απόσταση 30 περίπου μέτρων) και έριξαν εναντίον τους έξι πυροβολισμούς, οι οποίοι  έπεσαν στο νερό μπροστά από τη βάρκα.
Στην συνέχεια, οι δύο ψαράδες τράπηκαν σε φυγή, εγκαταλείποντας  τα δίχτυα τους.
Βγαίνοντας στην ακτή, ενημέρωσαν  την Λιμενική Αστυνομία.
Το πρωί, οι ψαράδες επέστρεψαν στην περιοχή για να τα μαζέψουν τα δίχτυα, χωρίς να παρενοχληθούν ξανά από τους Τούρκους

ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΑ...ΥΔΡΑΥΛΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΠΟΥ...ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ??? [Καταβαράθρωση με ή χωρίς αναδιάρθρωση]


Στοιχείο πρώτο:
Το Μάρτη του 2010, στο τελευταίο δάνειο πριν την υπαγωγή της Ελλάδας στο «μηχανισμό στήριξης» και στο μνημόνιο, το επιτόκιο εκτινάχτηκε στο 6,3%. Το τοκογλυφικό αυτό επιτόκιο αποτέλεσε και την αφορμή που επικαλέστηκε η κυβέρνηση για να καταφύγει στην «τρόικα».
Οπως δικαιολογήθηκε, το ύψος του επιτοκίου καθιστούσε πλέον επικίνδυνα ασύμφορη τη χρηματοδότηση της χώρας από τις διεθνείς αγορές. Η προσφυγή στο «μηχανισμό στήριξης» δικαιολογήθηκε με το επιχείρημα ότι η «βοήθεια» προς την Ελλάδα θα ανάγκαζε τις «αγορές» να μειώσουν τις πιέσεις και να προχωρήσουν στην αποκλιμάκωση των επιτοκίων δανεισμού.
Το αποτέλεσμα:

Παρακαλώ έναν σε XXXXL για τον κύριο...

"Μελετώντας" το βιογραφικό του Θ.Πάγκαλου στην προσωπική του ιστοσελίδα στάθηκα στην συγκεκριμένη παράγραφο,η οποία αναφέρει όλη κι όλη την επαγγελματική του πορεία:"Από το 1969 μέχρι το 1978 εργάσθηκε στο ανωτέρω( Πάνθεον Σορβόννη) Πανεπιστήμιο ως Εντεταλμένος Διδάσκαλος και Ερευνητής σε θέματα οικονομικής ανάπτυξης, προγραμματισμού και χωροταξίας. Διετέλεσε επίσης Διευθυντής του Ινστιτούτου Οικονομικής Ανάπτυξης του ιδίου Πανεπιστημίου.
Το 1981 εκλέγεται για πρώτη φορά Βουλευτής με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑΣΟΚ), ιδιότητα την οποία κατέχει αδιάλειπτα μέχρι σήμερα".
Ο κ.Πάγκαλος για όσους δεν το γνωρίζουν έχει γεννηθεί το 1938,δηλαδή είναι 73 ετών.Αρα και πάντα σύμφωνα με το βιογραφικό του,ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεώς μας έχει ιδρώσει τη φανέλα δουλεύοντας 9 ολόκληρα χρόνια (!) και μάλιστα κολλώντας βαρέα ως Εντεταλμένος Διδάσκαλος και Ερευνητής σε θέματα...κάτι τέλος πάντων.Και όχι όπου κι όπου,στη Σορβόννη παρακαλώ!
Από το 1981 δε και για 30 χρόνια τώρα...επάγγελμα πολιτικός.
Να λοιπόν γιατί ο κατατρεγμένος Θ.Πάγκαλος δικαιούται να δηλώνει στα τουρκικά μέσα ότι "Όταν οι Τούρκοι δούλευαν, εμείς τεμπελιάζαμε. Τώρα ζούμε τα αποτελέσματα αυτής της κατάστασης".
Σοφά λόγια από έναν άνθρωπο που έχει ζήσει στο (χοντρό) πετσί του τι πάει να πει σκληρή δουλεία  και μεροκάματο στην ξενιτιά.
Υπάρχει όμως εξήγηση για όλα.Το 1968 ,ως αγωνιστής, η χούντα του είχε αφαιρέσει την ελληνική ιθαγένεια.Συνεπώς ή το τραύμα που του άφησε αυτό το γεγονός είναι τόσο πολύ μεγάλο ή...43 χρόνια τώρα το πίστεψε και δεν αισθάνεται πλέον Έλληνας...Aπρίλη μου...Απο τη χούντα του Γιώργου του ''γυψαδώρου'', στη κομματική χούντα του τζέφρι του μαμάκια [vid]Στην μικρή πικρή καθημερινότητα του νεοέλληνα-φουκαρά, το παρακάτω video θα πέρναγε απαρατήρητο, ίσως κάποιοι από εμάς, να αναφωνούσαμε "ένας Παπαδόπουλος μας χρειάζεται πάλι", ωστόσο εμείς δεν το βάλαμε γιαυτό.
Η εκπληκτική ομοιότητα που βρίσκουμε σε αυτό το αρχειακό videaκι, με τον πολιτικό λόγο του 2011, είναι άξια προσοχής. Η εκφορά των λέξεων είναι η ίδια. Το νόημα πανομοιότυπο. Αλλάζει μόνο η χρονιά και τα πολιτικά πρόσωπα. Όσο για τις κοινωνικές συνθήκες...αυτό ας το σκεφτεί ο καθένας προσωπικά. Και ας μην ξεχνάμε ποτέ, ότι όποια πολιτική πεποίθηση μπορεί να έχουμε, η βία της εξουσίας, είναι πάντα το ίδιο εφαρμόσιμη σε όλους μας. Όλα τα υπόλοιπα είναι ιδεολογικές ψευδαισθήσεις. Απολαύστε τον...