#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

Γυρίζει ο χρόνος


Γυρίζει ο χρόνος, αναστρέφεται και ως πρόσγειος άνεμος εφορμά και παίρνει στο πέρασμά του τα πάντα.

Δεν έχει πλέον τόπους ασφαλείς, αγκυροβόλια απάνεμα. Ούτε Οίκους Θεού και Ανθρώπου, ούτε καταφύγια…

Όλα μοιάζει να παρασύρονται, να αιμορραγούν φθίση , να αιωρούνται, σαν τις παλιές επιγραφές που κρέμονται δαιμονικά από τις σκουριασμένες αλυσίδες του μέλλοντός μας.

Όλα μοιάζουν λέξεις παραμορφωμένες που ξεχύνονται από χαώδη στόματα και μάτια νεκρά που περιπλανώνται στα υποφωτισμένα μονοπάτια του φόβου και της Ελπίδας…Ο Μέγας Τελετάρχης εναπόθεσε τα σφάγια στην πυρά και σύσσωμο το πλήθος προσέτρεξε να επευφημήσει τον ηγέτη των νεκρών ημερών, τον υπερούσιο της ύστατης ώρας, που ως λόγος τιμωρός διεμβόλισε την απραξία των φρονίμων και επέφερε χάος στη θέση του χάους και πανικό στις τάξεις των τρομοκρατημένων…

Ρήσεις, κρίσεις και Επικρίσεις γερμανών αφεντάδων


Ο Spiegel on line δημοσίευσε μια σειρά από εκφράσεις κάποιων προϊσταμένων γερμανών προς τους υφισταμένους τους.
Διάλεξα μερικές από δαύτες:
- Τι; δεν σας φτάνουν τα λεφτά για να θρέψετε δυο παιδιά; Τότε το ένα ας πεθάνει!Αφεντικίνα προς εργαζόμενο: - Εσείς φταίτε, που θα μου κοπεί το γάλα
- Πότε θα σας εξαντλήσει η δουλειά, θα το αποφασίσω εγώ
- Τραβάτε πιο γρήγορα κουπί, θέλω να κάνω σκι
- Όνειρα κάνουμε μόνο τη νύχτα
- Ο ύπνος είναι για τους αδύνατους
- Η ελπίδα δεν είναι στρατηγική
- Συλλογική δουλειά σημαίνει να κάνετε ότι λέω εγώ
Πριν ο αφέντης ανακοινώσει απολύσεις: Κάντε σήμερα μια πρόγνωση «ποιος θα εγκαταλείψει πρώτος την εταιρεία»
- Έρχεστε εδώ με την γνώμη σας, αλλά θα φύγετε με τη δική μου.
- Ο φρουρός πεθαίνει, αλλά δεν παραδίδεται.
- Δεν μου χρειάζονται οι θεμελιωμένες απόψεις
Αφέντης σε άρρωστο δούλο του: Μπορείτε και δω να βήχετεΣε διαμαρτυρία, δεν έχω να φάω: Κατά βάση δεν με νοιάζει τι θα κάνετε, αλλά καλό θα είναι να χάσετε δέκα κιλάΠαρηγοριά για την διάλυση ενός τμήματος: Είναι μια αλλαγή για το μέλλον σας.Απάντηση σε παραίτηση: Δεν μπορείτε να παραιτηθείτε. Οι σκλάβοι είτε πουλιούνται είτε πυροβολούνται.Φοβέρες αρχηγών: Όταν εγώ φύγω, θα πάρω και μερικούς από σας μαζί μου
- Ποιος είμαι εγώ; Είμαι το ένα που μπαίνει μπροστά από όλα εσάς τα μηδενικά, για να πάρετε αξία.
Μετά από παιχνίδι γκόλφ: Αχ, τι θέλω εγώ εδώ; Πάω στη δουλειά μου που έχω 250 άτομα κάτω από μένα.
- Μη παίρνετε ποτέ τα λόγια μου ή την υπογραφή μου ως δεδομένα.

Θεριστές...


  Πάλι δικό μας Ανθρωπο σημάδεψε ο ανίκητος Θεριστής.
Τον παίδεψε, τον λύγισε. Τον τσάκισε...
Αυτοί οι Ανθρωποι, οι δικοί μας Ανθρωποι...δεν χάνονται ποτέ.
Δεν "φεύγουν' ποτέ. Μένουν στο μυαλό και την καρδιά μας...
Λίπασμα στις ψυχές και τα όνειρα μας, η Δημιουργία τους.
 Ενα δάκρυ γι΄αυτόν που έφυγε...
Κι ένα γι΄αυτούς που ορφάνεψαν...Τους δικούς του κι...εμάς.
(Μαζί με το..."γειά χαρά, Νίκο"και μια κραυγή προειδοποίησης:
Κουφάλες Θεριστές...τα πλούτη που μας άφησαν οι δικοί μας Ανθρωποι...
...δεν θα τα αποκρατικοποιήσετε ποτέ".
...................................................................................................
 Ο Θεριστής των σοδειών 1996-2004 κ.Κ.Σημίτης έδωσε συνέντευξη που
προκαλεί πανικό σε κάποιους. Και σε κάποιους άλλους...ελπίδες.

Το απεχθές χρέος

Ν. Λυγερός

Η ύπαρξη της έννοιας του απεχθούς χρέους είναι η απόδειξη ότι μέσω της δικαιοσύνης, μπορεί η ηθική να εισβάλει στην οικονομία. Το απεχθές χρέος αν και φαινομενικά παράλογο για τους συντηρητικούς κύκλους, είναι μόνο και μόνο παράδοξο. Έχει αυτό το κοινό στοιχείο με τη δημοκρατία, η οποία αποδέχεται μέσα της το παράδοξο για να εξασφαλίσει την ικανότητά της και την ανθεκτικότητά της, δίχως να επιδιώκει την πληρότητά της. Το υπόβαθρο του απεχθούς χρέους είναι η ανάλυση του χρέους από μία αντικειμενική οντότητα που δεν επηρεάζεται από τον κρατικό φορέα, έτσι ώστε να μην εξαρτάται από οικονομικές ενοχές. Αυτή η ανάλυση είναι το πρώτο βήμα της αντιμετώπισης του απεχθούς χρέους, διότι η ενεργοποίηση αυτής της έννοιας μπορεί να γίνει μόνο και μόνο αν υπάρχει αναλυτικός έλεγχος του χρέους, έτσι ώστε να εντοπιστεί και να διαχωριστεί το απεχθές χρέος από το συμβατικό. 

Λίγα λόγια για την υπεραξία


  Ο πυρήνας της μαρξικής στοιχειοθέτησης της εκμετάλλευσης της εργατικής από την αστική τάξη, είναι η έννοια της υπεραξίας. Αν αυτή η έννοια κατανοηθεί από σύσσωμη την εργατική τάξη, στην αλληλόσχεσή της με την ατομική ιδιοκτησία στα μέσα παραγωγής, αυτό θα είναι ένα μεγάλο βήμα για την εξέλιξη και την ατσάλωση του ταξικού εργατικού κινήματος. Ευθύς εξαρχής, από τις πρώτες του οικονομικές μελέτες, ο Μάρξ αναρωτήθηκε από πού προέρχεται το κέρδος στην παραγωγή. Εμείς μαθαίνουμε πως υπάρχουν σε μια παραγωγική διαδικασία, αφενός το κόστος της, που διακλαδώνεται σε εργατικούς μισθούς και έξοδα για μηχανήματα-πρώτες ύλες, αφετέρου τα έσοδά της, που καρπώνεται ο καπιταλιστής πουλώντας τα προιόντα που παρήχθησαν. Η διαφορά, μαθαίνουμε, εσόδων-κόστους, είναι το κέρδος, το οποίο ''δικαιούται'' ο καπιταλιστής, επειδή ''έκανε τον κόπο'' να ''χαρίσει θέσεις εργασίας'' στους εργάτες του και να ξοδέψει χρήματα για την αγορά των κατάλληλων μέσων παραγωγής.
  

Από «διαχειριστές» χορτάσαμε...


Γράφει: ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
Το τελευταίο «σκετσάκι» που παίζεται στα ΜΜΕ ακούει στον τίτλο «ασυντόνιστη κυβέρνηση», «ανήμπορη κυβέρνηση», «διστακτική κυβέρνηση» κ.ο.κ.
Με τον τρόπο αυτό εισάγεται από το παράθυρο η γνωστή θεωρία πως όσα τραβάει ο ελληνικός λαός οφείλονται στην αδυναμία «ορθής διαχείρισης» της κρίσης εκ μέρους των αρμοδίων.
Την παραπάνω προπαγάνδα ακολούθησε το ΠΑΣΟΚ προεκλογικά ενάντια στην «κακή διαχείριση» της ΝΔ.

 Την ίδια προπαγάνδα εφαρμόζει τώρα η ΝΔ ενάντια στην «κακή διαχείριση» του ΠΑΣΟΚ. «Αλλη» διαχείριση, λιγότερο «νεοφιλελεύθερη», περισσότερο «κεϋνσιανή», με «καλύτερο μείγμα» του κρατικού και δημόσιου τομέα, εισηγούνται και ορισμένοι αριστεροφανείς του δημόσιου λόγου.

Όλη τη χώρα σκοπεύει να πουλήσει το ΠΑΣΟΚ.

(Βίντεο)

 
Ωχριά ως και ο Μητσοτάκης σε αντιλαϊκότητα σε σύγκριση με την κατάπτυστη από τους Έλληνες, αλλά υπέροχη σε αποτελεσματικότητα για τους πιο επιθετικούς κύκλους του ελληνικού και ξένου κεφαλαίου, κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ!.. Γαντζωμένοι με νύχια και με δόντια στην εξουσία, δεν πρόκειται να φύγουν πριν από τη λήξη της θητείας τους το φθινόπωρο του 2013, αν δεν τους διώξει ο λαός με τις κινητοποιήσεις του, με αλλεπάλληλα κύματα μαχητικών διαδηλώσεων.

Ζητιάνους θα καταντήσουν όλους τους Έλληνες εργαζόμενους, αν ολοκληρώσουν τη θητεία τους. Ούτε νερό δεν θα έχουμε σε επάρκεια σε λίγο για να πλενόμαστε, ούτε ηλεκτρικό ρεύμα για να φωτιζόμαστε και να λειτουργούν τα κλιματιστικά, καθώς αυτή η κυβέρνηση Παπανδρέου ξεπουλάει ακόμη και την ΕΥΔΑΠ και τη ΔΕΗ, γυρίζοντας την Ελλάδα στις δεκαετίες του 1930 και του 1950, τότε που ρεύμα και νερό στην Αθήνα πούλαγαν οι ξένοι! Όλη τη χώρα σκοπεύει να πουλήσει το ΠΑΣΟΚ.