#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 17 Απριλίου 2011

Τη Δευτέρα όλοι στο Σύνταγμα.


Τη Δευτέρα στο Σύνταγμα, 
στη μεγάλη συγκέντρωση που διοργανώνει το ΚΚΕ, 
στις 7.30 μ.μ. με ομιλήτρια την ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, 
Αλέκα Παπαρήγα, να δοθεί ηχηρή αγωνιστική απάντηση στην κλιμάκωση των βάρβαρων μέτρων, που ανακοίνωσε χτες η κυβέρνηση. 
Οι εργατοϋπάλληλοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα να συμπορευτούν με το ΚΚΕ και να διατρανώσουν: Καμία ανοχή, καμία υποταγή στην πορεία πτώχευσης του λαού που οδηγούν κυβέρνηση - ΕΕ - ΔΝΤ, για να προστατεύσουν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας.
Με αυτό το κάλεσμα, οι Οργανώσεις της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής του ΚΚΕ οργώνουν μέχρι και την τελευταία στιγμή τους τόπους δουλειάς και τις εργατογειτονιές, απευθύνοντας το αγωνιστικό προσκλητήριο σε κάθε εργατοϋπάλληλο, αυτοαπασχολούμενο, άνεργο, συνταξιούχο, νέο, γυναίκα, μετανάστη και αγρότη της Αττικής.

ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ

Πραγματικά αυτό που συμβαίνει τους τελευταίους 18 μήνες στις Ένοπλες Δυνάμεις είναι ασύλληπτο. Βουλευτές των αστικών κομμάτων εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχουν αναλωθεί σε έναν σκληρό εμφύλιο στο εσωτερικό των κομμάτων τους και ταυτόχρονα συγκρούονται σκληρά μεταξύ τους διακομματικά, με επίδικο την τύχη των στρατοπέδων. «Εθνικές ανάγκες, Αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων» αποτελούν λέξεις που χρησιμοποιούν οι πολιτικοί των δύο αυτών κομμάτων μόνο για να απαιτήσουν θυσίες από τον εργαζόμενο και αγρίως φορολογούμενο λαό μας. Αποδεικνύονται όμως σκέτες φανφάρες και προπαγανδιστικές φούσκες όταν είναι να εξυπηρετήσουν τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα και τις ανάγκες της κομματικής τους πελατείας.

Το κοχλιάριον !

 

«Ως οι Ινδοί εις φυλάς, ούτω και οι Ελληνες διαιρούνται εις τρεις κατηγορίας:

 

α) Εις συμπολιτευομένους, ήτοι έχοντας κοχλιάριον να βυθίζωσιν εις την χύτραν του προϋπολογισμού.

 

β) Εις αντιπολιτευομένους, ήτοι μη έχοντας κοχλιάριον και ζητούντας εν παντί τρόπω να λάβωσιν τοιούτον.

 

γ) Εις εργαζομένους, ήτοι ούτε έχοντας κοχλιάριον ούτε ζητούντας, αλλ’ επιφορτισμένους να γεμίζωσι την χύτραν διά του ιδρώτος των».

 

Εμμανουήλ Ροΐδης
και, εξ αντιγραφής,
Νίκος Μπογιόπουλος –  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Απέπλευσε παρά τα χρέη στο ΝΑΤ

 
ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ «CRYSTAL»
 
Το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε να χαριστούν στον όμιλο ΛΟΥΗ 19 εκατομμύρια δολάρια
Περίπου 19 εκατομμύρια δολάρια, είναι τα χρέη του ομίλου ΛΟΥΗ, του εφοπλιστή Λοΐζου προς το ΝΑΤ, τα οποία όπως όλα δείχνουν είναι έτοιμη να χαρίσει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στο… όνομα της προστασίας της κρουαζιέρας! Χτες το μεσημέρι το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους εξέδωσε την απόφασή του για τα χρέη του ομίλου προς το ΝΑΤ. Αν και η απόφαση δεν δόθηκε επίσημα στη δημοσιότητα, από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων – Νήσων και Αλιείας (ΥΘΥΝΑΛ) ανεπίσημα αναφέρθηκε ότι κατά πλειοψηφία η απόφαση είναι υπέρ του ομίλου!
Την προσφυγή στο Νομικό Συμβούλιο είχε κάνει ο υπουργός ΘΥΝΑΛ, Γ. Διαμαντίδης, προκειμένου να «πείσει» τον εφοπλιστή να μην υποστείλει την ελληνική σημαία από τα κρουζιερόπλοιά του.