#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 16 Απριλίου 2011

Η εξέγερση της Κερατέας γίνεται γνωστή σε όλον τον κόσμοΤο κέιμενο που ακολουθεί, δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Independent. http://www.independent.co.uk/news/world/europe/violence-spikes-in-greek-rebel-town-2268791.html 
Bασίζεται σε τηλεγραφήματα του Associated Press και τo υπογράφει η Έλενα Μπεκατώρου.

Είναι ένα ψύχραιμο και αντικειμενικό κομμάτι για την μεγάλο ζήτημα που ταράσσει την Ελλάδα τις τελευταίες εβδομάδες και το οποίο οποιαδήποτε στιγμή μπορεί να ανάψει τη σπίθα εντελώς απρόβλεπτων καταστάσεων
                                 ......................
Μόλις ακούγονται εκρήξεις από τα μεγάφωνα της πόλης ακούγεται: «Προσοχή! Προσοχή! Δεχόμαστε επίθεση!». Αντιαεροπορικές σειρήνες μπερδέυονται με τις καμπάνες των εκκλησιών. Σύννεφα δακρυγόνων απλώνονται ανάμεσα στους τοιχους των σπιτιών, καθώς αστυνομικοί με πλήρη εξάρτυση προσπαθούν να απωθήσουν τους εξεγερμένους.

Γδέρνουν το λαό, χρεοκοπούν τη χώρα


Το πιο ακραίο, κυνικό και βαθιά ταξικό πρόγραμμα επίθεσης στους εργαζόμενους παρουσίασε προχθές ο πρωθυπουργός της συμφοράς Γ. Παπανδρέου. Ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο κι ενώ οι εργαζόμενοι έχουν «ματώσει», με άγριες περικοπές μισθών, απολύσεις, βάρβαρες εργασιακές σχέσεις, το «μαχαίρι μπαίνει πιο βαθιά»: διάλυση των κοινωνικών υπηρεσιών και ενισχύσεων, αμείλικτη φοροεπιδρομή και κατάργηση των πλέον στοιχειωδών φοροελαφρύνσεων (την ώρα που η φορολογία στο κεφάλαιο μειώνεται), ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των πάντων (ακόμα και των κρίσιμων τομέων της ενέργειας και του νερού), μεγάλη μείωση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων – προπομπός ακόμα πιο ανελέητης συρρίκνωσης των αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα και γενικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας σε τιμή ευκαιρίας! Ιδού το...

Πατέρες και λαγοί.


 Είναι αλήθεια πως υπάρχουν παπάδες και δεσποτάδες με πλούσια κοινωνική
προσφορά.
Αξιοι και φωτισμένοι, φροντίζουν φτωχούς, χήρες και παιδιά,
εξασφαλίζοντας τους
φαγητό, στέγη, ρουχισμό κλπ.
Ελάχιστη μειοψηφία και εξαίρεση του κανόνα οι παραπάνω.
Κυριαρχούν οι "φραγκοφονιάδες", εκείνοι που νοιάζονται για τα "γεράματά" τους
και εκείνοι που "μπερδεύουν" τα συμφέροντα της μητρόπολης με αυτά του Λαού.
 Στις μέρες τις Κρίσης που ζούμε, το κοινωνικό έργο των άξιων Πατέρων καθίσταται
ακόμα σημαντικότερο, μιας και η "Πολιτεία" φροντίζει για την τροφοδοσία των
τοκογλύφων.
 Γι΄αυτό και η επίσκεψη του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό απο-
κτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού προτίθεται να "βοηθήσει"...
 Φοβάμαι, όμως, πως η δήλωση Ιερώνυμου..."αν χρειαστεί και τα καντήλια θα
πουλήσουμε"...βρίσκεται σε λάθος κατεύθυνση.

Βία


απο τον πιτσιρικο

Τον Δεκέμβριο του 2008, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή του ΣΚΑΙ από την πλατεία Εξαρχείων με κατοίκους, καταστηματάρχες, αναρχικούς, δασκάλους και άλλους, μια κυρία είχε πει κάτι πολύ ενδιαφέρον, στο οποίο, βέβαια, κανείς δεν έδωσε σημασία γιατί το είπε ήρεμα και όχι ουρλιάζοντας.

Αυτή η καλή κυρία –που νομίζω πως ήταν καθηγήτρια αλλά μπορεί να ήταν και απλή νοικοκυρά (δεν το θυμάμαι)- είχε πει πως ένα παιδί που ζει και μεγαλώνει στα Εξάρχεια υφίσταται τόσες ταπεινώσεις από τους αστυνομικούς, ώστε, μέχρι να γίνει 15 ετών, έχει μάθει να μισεί τους αστυνομικούς.
Είχε αναφέρει παραδείγματα με παιδιά που γυρνούσαν από το σχολείο και τα πήγαιναν οι αστυνομικοί κάθε τρεις και λίγο στο τμήμα επειδή δεν τους άρεσαν τα ρούχα τους, τα μαλλιά τους κλπ. Όποιος κυκλοφορεί στους δρόμους της Αθήνας –και δεν παρακολουθεί τη ζωή από την τηλεόραση- θα έχει παρατηρήσει αρκετές φορές την άθλια συμπεριφορά κάποιων αστυνομικών απέναντι σε έφηβους και έφηβες.

Πυρηνικοί εγκέφαλοι


του Χρίστου Λογαρίδη

Την ώρα που η ανθρωπότητα έχει σοβαρά προβλήματα, όπως  πόσα δισεκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να αυτοκτονήσουν για να βγάλουν περισσότερα λεφτά οι τοκογλύφοι, ήρθε η μητέρα φύση να μας δείξει πόσο μικροί και ανόητοι ήμαστε.
Κουνήθηκε για δυο λεπτά η γη και η πιο αναπτυγμένη τεχνολογικά χώρα, η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία σχεδόν καταστράφηκε.
Όλοι είδαμε την καταστροφή, εικόνες που ούτε σε ταινίες καταστροφής του χόλιγουντ  δεν έχουμε δει. Όμως αυτό που ήταν ακόμα πιο απάνθρωπο, ήταν η χαρά των μέσων μαζικής αποβλάκωσης γι αυτή την καταστροφή. 
Μέσα από τα κανάλια έβλεπες όλη την απανθρωπιά που έχει κατακλύσει την ανθρωπότητα. Έλαμπαν όλα τα πρόσωπα των αντικειμενικών και φιλάνθρωπων δελτίων που διψούσαν για ανθρώπινο αίμα. Όσοι έχουν εργαστεί σε μέσα ενημέρωσης, ξέρουν καλά το αίμα και σπέρμα που λατρεύουν όλοι οι μεγαλοεκδότες. 

Στόχευαν και έριχναν στο ψαχνό τα ΜΑΤ στην Κερατέα

(video-ντοκουμέντο)

απο  Λαυρεωτικη εν δρασει

Στόχευαν και έριχναν στο ψαχνό οι άνδρες των ΜΑΤ στη τελευταία εισβολή τους στη πόλη της Κερατέας, σύμφωνα με τους τραυματίες και τους αυτόπτες μάρτυρες.Κατά κοινή ομολογία η τελευταία εισβολή των ΜΑΤ ήταν η σφοδρότερη που έχουν πραγματοποιήσει από την ημέρα που εγκαταστάθηκαν στην Κερατέα. ‘Εριχναν ευθείες βολές και χτυπούσαν αδιακρίτως, όποιον έβρισκαν μπροστά τους. Είναι εμφανές ότι έχουν χάσει την ψυχραιμία τους. Ακούστε τι λένε οι άνθρωποι, πάνω στους οποίους ξέσπασαν την οργή τους οι άνδρες των ΜΑΤ.ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΠΙΣΩ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ.

Πολλοί άνθρωποι ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να πιστεύουν μέσα τους πως αυτή η επίθεση του παγκόσμιου καπιταλισμού είναι κάτι το νέο. Ενα καινούργιο πρόσωπο μια νέα μορφή του παγκόσμου κεφαλαίου. Οσο συνεχίζουμε να το βλέπουμε έτσι είναι σαν να κόβουμε το νήμα της ιστορίας. Η ιστορία όμως είναι μια συνέχεια και τίποτα από όσα συμβαίνουν σήμερα δεν είναι ξαφνικά και απρόβλεπτα. Είναι το αποτέλεσμα προηγούμενων συμβάντων και αυτό που βιώνουμε είναι τα αποτελέσματα.

Οποια και να είναι η  ιδεολογία μας η αλήθεια υπάρχει και είναι μία,  άσχετα αν μας αρέσει να τη μεταφράζουμε όπως μας συμφέρει ή όπως την έχουμε κατανοήσει. Ο καπιταλισμός ποτέ δεν δώρισε τίποτα. Η πρόοδός του, οι ανέσεις του, οι δυνατότητες που έδωσε στο δυτικό κόσμο, τα εργατικά δικαιώματα, τα νομοσχέδια που κατέθετε, οι δημοκρατίες που κατασκεύαζε δεν ήταν ποτέ επιλογές για ένα κράτος δικαίου. ΗΤΑΝ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ.


Ο πραγματικός λόγος για την επέμβαση στη ΛιβύηΑρκετοί σχολιαστές και αρθρογράφοι έχουν προβληματιστεί από το πραγματικά περίεργο γεγονός. ότι οι επαναστάτες της Λιβύης βρήκαν το χρόνο να συστήσουν τη δική τους κεντρική τράπεζα, πριν καν φτιάξουν κυβέρνηση.
Το Economic Policy Journal γράφει: «Ποτέ άλλοτε δεν ακούστηκε, εν μέσω εξέγερσης, να δημιουργείται μια κεντρική τράπεζα. Άρα δεν μιλάμε για κάποιους άξεστους αντάρτες, και μάλλον υπάρχουν κάποιες πολύ ισχυρές επιρροές…».

Να σπάσει ο φαύλος κύκλοςΑπό Το Ποντίκι 14.4.2011 (απ' όπου και το σκίτσο του Πάνου)

Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή


Μπορεί το «τέλος της ιστορίας» να μην ήρθε για την παγκόσμια κοινότητα, αλλά είναι σίγουρο ότι πλησιάζει για την Ελλάδα και τον λαό της. Η επίσημη ένταξη και της Πορτογαλίας στον μηχανισμό στήριξης συνιστά ένα ακόμη θύμα της κρίσης του ευρώ και προμηνύει το τι θα ακολουθήσει αναφορικά με την Ισπανία, την Ιταλία, το Βέλγιο και άλλες χώρες της ευρωζώνης.

Η εγκεφαλική επινόηση του ευρώ από μια χούφτα τραπεζίτες και εξαγορασμένους γραφειοκράτες αποδεικνύεται πολύ στενός κορσές για οικονομίες που βιώνουν ήδη καταστάσεις τραγικής ασφυξίας.

ΕΕΕΕ....ΑΕΙ ΧΑΣΟΥ....ΠΑΓΚΑΛΑΚΙ !!!


Αγωγή κατά μιας κατοίκου της Κερατέας κατέθεσε η σύζυγος του Αντιπρόεδρου της Κυβέρνησης Θεόδωρου Πάγκαλου, κ. Χριστίνα Χριστοφάκη, για όσα είπε η κάτοικος σε πρόσφατη εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου, ζητώντας μάλιστα από την ενάγουσα το ποσό των 300.000 ευρώ και την κράτησή της για 12 μήνες!

Όπως προκύπτει από την αγωγή που υπέβαλλε η κ. Χριστοφάκη κατά της Ελευθερίας Ψυχογιού, η πρώτη θεωρεί απαξιωτικό να την αποκαλούν με το επώνυμο του συζύγου της, αφού τονίζει ότι αναφέρθηκε σκόπιμα στην ίδια με το επώνυμο του συζύγου της (Παγκάλου) με σκοπό να την απαξιώσει!