#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 12 Απριλίου 2011

Καλά φάγαμε και...χτες.


 Για ένα ολόκληρο τετραήμερο είχαμε απαλλαγεί από τη μπόχα και δυσωδία
που εκπέμπει η παρουσία και ο λόγος παπαγάλων, φερέφωνων και πατριωτών.
 Από χτες επανήλθαμε στο γνωστό περιβάλλον. Περιβάλλον που καθορίζουν
τα συμφέροντα των ΜΜΕ, του μεγάλου Κεφαλαίου και των παρατρεχάμενων.
 Οι γνωστοί παίκτες. Με τις γνωστές εμετικές συμπεριφορές
Τους ίδιους στόχους.
Καραγκιόζηδες, λαμόγια, εξαπτέρυγα και "αντάρτες" στην υπηρεσία της παρα-
πληροφόρησης, του αποπροσανατολισμού και της...διαπλοκής.
  Χορτάσαμε με τα νεο-αντάρτικα των πράσινων βουλευτών.

Ληναίος και Καζάκης καταγγέλουν: Την "Σπίθα" την έστησαν μυστικές υπηρεσίες


Σαββατοκύριακο μεγάλων εξελίξεων ήταν αυτό που μας πέρασε. Κι ενώ περιμέναμε (και φυσικά συνεχίζουμε να περιμένουμε την ολοκλήρωση των ζυμώσεων και των μετέπειτα εξελίξεων στην κυβέρνηση και στο ΠΑΣΟΚ) να "σκάσει η μπόμπα", αυτή ναι μεν "έσκασε", αλλά σε άλλο "τόπο".

Έτσι, σύμφωνα με επιστολές που κατέθεσαν Καζάκης και Ληναίος, δημοσιοποιούν την αποχώρησή τους από το κίνημα "Σπίθα", το οποίο -ούτε λίγο ούτε πολύ- καταγγέλουν ως κατασκεύασμα ξένων μυστικών υπηρεσιών...!

Πως λέγεται το κράτος που βάζει λουκέτο σε δύο μεγάλα νοσοκομεία;


Γράφει η Δέσπω
 
Αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να έχει καταρρεύσει η κοινωνία και κάποιοι ακόμα να πιστεύουν στην πολιτική του μνημονίου;
Δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι όλοι κομματικά τσιράκια και πρασινοδιορισμένοι στρατιώτες..
Το γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά, πως και τα δύο μεγάλα κόμματα που κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο και τον κατάντησαν έτσι, έχουν αλώσει την κρατική μηχανή εδώ και...

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΣ HERMAN VAN ROMPUY ΜΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΤΑΙ


Μας έρχεται επίσκεψη ο κύριος Herman van Rompuy
Κι επειδή είμαστε φιλόξενος λαός και μας αρέσει να γνωρίζουμε πράγματα για τους καλεσμένους μας, ας είμαστε τουλάχιστον σωστά ενημερωμένοι.
Ο Βουλευτής Nigel Paul Farage μας κάνει μια ενημέρωση για τον  EU President Herman van Rompuy

«Ηρωική απόδραση» εις νήσους... Καϋμάν!

Πολύ ενδιαφέρουσα η μελέτη της Εθνικής Τράπεζας που είδε το φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες. 
Από τα 40 δισ. ευρώ στα οποία έφτασε η μείωση των τραπεζικών καταθέσεων εντός του 2010, τα 32 δισ. ευρώ, το 80% δηλαδή, φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό!
*
Οπως σημειώνει η μελέτη, «η εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό ήταν η βασική συνιστώσα της μείωσης των καταθέσεων...». Διαπίστωση που σημαίνει ότι η μαζική εξαγωγή αποταμιεύσεων σε εκτός Ελλάδας τράπεζες ήταν μια συντονισμένη κίνηση, στην οποία προχώρησαν οι μεγάλοι καταθέτες (επιχειρήσεις και μεγαλοεισοδηματίες) καθώς, προφανέστατα, δεν είναι οι μικροκαταθέτες αυτοί που έχουν είτε την ευχέρεια είτε την «τεχνογνωσία» να σηκώνουν κεφάλαια από την Ελλάδα και να τα φυγαδεύουν στις «Ελβετίες».
*

Γκούφη ή Μαγκούφη ;
Τιμή και δόξα στο Μαγκούφη. Έπρεπε ο Μαγκούφης να είναι ο εθνικός μας ήρωας, ο πολιτικός που αποδεικνύει ότι δεν είναι και οι 300 ίδιοι. 

Δεν θα μείνει μαγκούφης από ψήφους ο Μαγκούφης στις εκλογές, για την ηρωική ενέργειά του να πληρώσει τα διόδια , ενώ ήταν ...

ανοιχτές οι μπάρες.

 Οι πολίτες έχουν χάσει την ψυχραιμία τους και αντιδρούν λάθος τελευταία. Μιλάμε για τα επεισόδια με τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ  Χρ. Μαγκούφη , που μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» διαπληκτίστηκαν μαζί του , όταν εκείνος θέλησε να πληρώσει κανονικά το αντίτιμο των διοδίων στα διόδια του Μώλου.

Με ποιους θα πας…

Αναρτήθηκε  στις 

Toυ Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη
Υπάρχουν δυο τρόποι να κοιτάς την κοινωνία και τα πράγματα. Από τη μεριά των λίγων και των ισχυρών ή από την μεριά των πολλών και αδύναμων. Εγώ την βλέπω από την μεριά των πολλών, στέκομαι μαζί με το πλήθος των ανθρώπων που μεγάλωσα και ζω μαζί τους.
Γιατί μπορεί να μην πιστεύω στην ταξική πάλη, να θεωρώ ακρογωνιαίο λίθο της κοσμοθεωρίας μου την εθνική και κοινωνική ενότητα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι οι τάξεις δεν υπάρχουν. Κι έχεις πάντα δικαίωμα επιλογής. Με τον Λαό ή με την Κλεπτοκρατία. Με τους εργαζόμενους ή με την βλαχομπαρόκ παρασιτική «αριστοκρατία». Με την Πατρίδα ή με τους εχθρούς της, στρατιώτης της ή τυφεκιοφόρος του εχθρού.

Φοβος για τα παντα...


Της Μαρίας Δασκαλάκη

Ο φόβος. Συναίσθημα που βιώνεις για κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο ή απειλή. Συναίσθημα που φυτρώνει μέσα σου από την πρώτη στιγμή που αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου. Βρίσκει μια καλή θέση, γραπώνεται και φωλιάζει εκεί για πάντα. Κι όσο τον ποτίζεις, αρχίζει κι απλώνεται. Ζει μαζί σου. Από την πρώτη στιγμή που αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο γύρω σου, τον φυτεύουν μέσα σου. Κι αυτός, ριζώνει καλά και θεριεύει όσο περνάνε τα χρόνια…

ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ! (Επιτέλους,μια ανάλυση με υπόβοθρο...)