#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Η μπαλάντα του ξεσηκωμού - Μαρία Δημητριάδη

Η εθνοκαθαρση αποδιδει...Με αφορμή τις εξελίξεις στην Βορ. Αφρική και ιδιαίτερα στην Λιβύη, ένα σχετικά προφητικό σχόλιο του Κλ. Ζάρα, αναφορικά  με το ΅μέλλον της Μ.Ανατολής", και τις πιθανές εξελίξεις που όχι μόνο «ευαγγελίζονται» , αλλά και προωθούν διάφοροι «κύκλοι και think tank»,  που αναρτήθηκε στις 19 Γενάρη του 2009 στην ιστοσελίδα της ελληνικής  έκδοσης του Μοnthly Review.

Αμερικανικοί στρατιωτικοί κύκλοι προτείνουν μια εθνική αναδιάταξη όλων των κρατών της Μέσης και Εγγύς Ανατολής. Μεταξύ άλλων τα κράτη που απειλούνται με εδαφικές απώλειες είναι  η Τουρκία, η Συρία, ο Λίβανος, η Σ. Αραβία, το Ιράκ, το Ιράν και το Πακιστάν.

Τα νέα υποκείμενα του Διεθνούς Δικαίου που θα προέλθουν απ αυτήν την διάλυση θα ιδρυθούν πάνω στην βάση μιας θρησκευτικής και φυλετικής ομοιογένειας. Έτσι, στα εδάφη της σημερινής Ανατολικής Τουρκίας και του Βορ. Ιράκ θα υπάρξει μια νέα κρατική οντότητα που θα είναι τρεις φορές μεγαλύτερη από την σημερινή Συρία και θα έχει το όνομα «Ελεύθερο Κουρδιστάν».
Το υπόλοιπο Ιράκ θα διασπαστεί, και η πρωτεύουσά του η Βαγδάτη θα διαλυθεί . Τα Ιράν θα χάσει ένα μεγάλο μέρος των παραθαλάσσιων περιοχών του καθώς  κι ένα κομμάτι προς τα σύνορα του Πακιστάν από το οποίο και θα προέλθει το «Ελεύθερο Βελουχιστάν» . Η Μέκκα και Μεδίνα  θα αναβαπτιστούν σε πρωτεύουσες  ενός μουσουλμανικού θεοκρατικού κράτους  το οποίο θα φτάνει μέχρι τα σύνορα της Ιορδανίας – διπλασιάζοντας έτσι τα εδάφη κυριαρχίας των Χασημίτιδων (Μεγάλη Ιορδανία).

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: ΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ!!!


FREE photo hosting by Fih.gr ΓΙΑΤΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ;
ΓΙΑΤΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ;
 Για δεύτερη φορά, με δημοψήφισμα, που έγινε σήμερα Κυριακή 10 Απριλίου, οι Ισλανδοί αποφάσισαν να μην πληρώσουν οφειλές ύψους 4 δις ευρώ, που τους καταλογίζουν η Βρετανία και η Ολλανδία, για αποζημιώσεις που έδωσαν οι τελευταίες σε πολίτες τους, εξαιτίας της κατάρρευσης Ισλανδικών τραπεζών. 

Γραμμένους μας έχουν.


 Ναι-ναι, γραμμένους μας έχουν. Στα κάκαλα τ΄ς...(που νομίζουν πως έχουν!!).
Συνείδηση δεν έχουν. Δεν είχαν ποτέ.
Δεν γίνεσαι εύκολα από..."επαναστάτης"..."γερμανοτσολιάς".
Δεν γίνεσαι εύκολα από "επαναστάτης του ζιβάγκο"..."πατριώτης υποταγμένος".
Δεν γίνεσαι καθόλου εύκολα, από "σοσιαλιστής"...τίγκα νεοφιλελεύθερος.
 - Δεν μπορείς να αρνηθείς σε μία νύχτα...αυτά που θερμά υποστήριζες πριν.
Δεν ταξιδεύεις για να...αλλάξεις απλά ένα μεταφορικό μέσο.
 - Δεν μπορείς να αρνηθείς σε μία νύχτα έναν ολόκληρο Λαό.
Δεν διακονείς κάποιον Δία για να...αλλάξεις Θεό
 - Δεν μπορείς να αρνηθείς τη Δικαιοσύνη, τη Ζωή και το Μέλλον ενός Λαού.
Δεν είσαι "φίλαθλος" για να...αλλάξεις ομάδα.
 

Επιμήκυνση Μνημονίου και αναδιάρθρωση χρέους: αντιδραστικά εργαλεία για την μόνιμη υποδούλωση του λαού


Η  ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας μας και κατά συνέπεια του λαού, είναι τελικά το μοντέλο που συμφωνήθηκε στην πρόσφατη  σύνοδο κορυφής του Μάρτη της ΕΕ.   Η κυβέρνηση έσπευσε να παρουσιάσει ως «νίκη»(!) την (από καιρό προσυμφωνημένη) επιμήκυνση των Μνημονιακών βαρών ως το …2023. Μετά τις τυμπανοκρουσίες  για επιτυχημένη  διαπραγμάτευση, η κυβέρνηση σκόπιμα απέκρυψε  το ποιος θα πληρώσει και πώς αυτή τη «νίκη».

Πριν όμως δούμε ποιόν ωφελεί πραγματικά η παραπάνω (πρόσκαιρη) λύση, ας δούμε τι δήλωνε σε συνέντευξή  του (21/3/2011)  στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» ο 
Ότμαρ Ίσινγκ, πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής  Κεντρικής Τράπεζας.

«Διαστροφή της αλληλεγγύης» ήταν ο τίτλος της συνέντευξης. Στην ερώτηση του περιοδικού για την Ελληνική οικονομική κρίση και πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί, απαντά ως εξής:

Η κρίση του ευρώ

Ο ΚΑΛΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ (Ελληνικοί Υπότιτλοι)

“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια”by anor8ografos vlad
  (Αναδημοσίευση)
by Γιάννης Γιαννόπουλος on Monday, 28 March 2011 at 01:23
Ομολογία του αποχωρούντα αρχισυντάκτη των New York Times !!
“Είναι δουλειά και καθήκον κάθε δημοσιογράφου να καταστρέφει την αλήθεια”
O Τζον Σουϊντον, πρώην αρχισυντάκτης των New York Times, στην αποχαιρετιστήρια δεξίωση που έγινε προς τιμήν του πριν βγει στη σύνταξη. Κάποιος από τους παρευρισκόμενους έκανε πρόποση για τον ανεξάρτητο Τύπο, και ο Σουϊντον διέκοψε και συμπλήρωσε :
«Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, σε αυτή τη περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας που να αποκαλείται ανεξάρτητος Τύπος. Το γνωρίζετε και το γνωρίζω.

Εκδηλώσεις τιμής και μνήμης στην πλατεία «5 Ηρώων» στου Ζωγράφου‏...Το Παράρτημα Ζωγράφου της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ μας προσκαλεί στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης των Πέντε Κρεμασμένων Αγωνιστών και όλων των Ηρώων της Εθνικής Αντίστασης του Δήμου Ζωγράφου.Οι εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 10 Απριλίου,στις 11 το πρωί, στην πλατεία «5 ηρώων» (Παπαδιαμαντοπούλου και Ξενίας, πρώην κινηματογράφος «Αλεξ») στου Ζωγράφου. Θα γίνει κατάθεση στεφάνων και απόδοση τιμών στους πέντε εκτελεσμένους ήρωες αγωνιστές.
Προσυγκέντρωση στις 10:30
στο μνημείο των Ηρώων του δήμου Ζωγράφου,απ' όπου θα ακολουθήσει πορεία στον τόπο της θυσίας.
Η εκτέλεση των πέντε Ηρώων

Στις 5 Απριλίου του 1944 στη συμβολή των οδών Παπαδιαμαντοπούλου, Ξενίας και Μικράς Ασίας στα Ιλίσια εκτελέστηκαν δι' απαγχονισμού πέντε μέλη του ΚΚΕ που ήταν...