#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 9 Απριλίου 2011

Πετροχημικό... Μέγαρα 1973


Το περιστατικό και το αντίστοιχο ντοκυμαντέρ, μας το θύμισε μια απάντηση του Άναυδου σε συζήτηση στο

Ντοκιμαντέρ του 1973, που καταγράφει τον αγώνα των κατοίκων των Μεγάρων κατά της βίαιης απαλλοτρίωσης της γης τους προκειμένου να κατασκευαστεί στην περιοχή ένα συγκρότημα διυλιστηρίων.

Η ταινία αποτυπώνει τη βίαιη αλλαγή που υπέστη το φυσικό τοπίο, μαρτυρίες των κατοίκων σχετικά με τις συνέπειες της μαζικής απαλλοτρίωσης της γης, τις διαδηλώσεις των Μεγαρέων στους δρόμους της Αθήνας και την είσοδό τους στο Πολυτεχνείο, το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από τους φοιτητές, λίγες ώρες πριν από την εισβολή του τανκ και την καταστολή της εξέγερσης από το δικτατορικό καθεστώς στις 17 Νοεμβρίου του ’73.


Στα τέλη του 1968, οι πραξικοπηματίες διαπραγματεύονται με τον Αριστοτέλη Ωνάση το σχέδιο «Ω», δηλαδή την κατασκευή και εκμετάλλευση του τρίτου για τη χώρα συγκροτήματος διυλιστηρίων και άλλων μεγάλων βιομηχανικών μονάδων, στις περιοχές Πάχη (Βασιλικά) και Λάκκα Καλογήρου των Μεγάρων. Το σχέδιο αφορά σε μια επένδυση ύψους 400-500 εκατ. δολαρίων.
 

Οι παρασκηνιακές συγκρούσεις μεταξύ των ισχυρών οικονομικών παραγόντων της εποχής οδηγούν τελικά την ανάθεση του έργου στην εταιρεία Στραν Α. Ε. του επιχειρηματία και τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη, το 1972. Η σχετική σύμβαση καταγγέλθηκε, από την πλευρά του ελληνικού Δημοσίου, το 1977.


 Granma

Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


Τον περίμεναν να επισκεφθεί την Κερατέα αύριο, Κυριακή 10 Απριλίου, το απόγευμα. Ωστόσο, ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε να πάει σήμερα το πρωί. Η υποδοχή που του επεφύλαξαν οι πολίτες στο μπλόκο τους ήταν αποθεωτική. Δείτε τα βίντεο που μας έστειλαν οι ρεπόρτερ μας και παρακολουθήστε την ομιλία του μεγάλου Έλληνα δημοκράτη και πατριώτη, Μίκη Θεοδωράκη.ΠΗΓΗ    www.tsantiri.gr

Νέο προεδρείο στην Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών...


Η Συντονιστική Επιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών οφειλών (Ε.Σ.Δι.Γε.Οφ.), προς την Ελλάδα, συνήλθε την Πέμπτη, 7.4.11 και επανεξέλεξε για την προσεχή διετία 2011-2013, το Μανώλη Γλέζο ως Πρόεδρο και το Βαγγέλη Μαχαίρα ως Γραμματέα.
Εξέλεξε επίσης εξαμελή Ειδική Γραμματεία υλοποίησης και δημοσιοποίησης των αποφάσεων της Συντονιστικής Επιτροπής που αποτελείται από το...
 Δημήτρη Αλευρομάγειρο, το Στέφανο Ληναίο, το Δημήτρη Χατζαρόπουλο και τους εκπροσώπους των αντιστασιακών οργανώσεων Στέλιο Ζαμάνο, Θανάση Μπρακατσούλα και Χρήστο Τζιτζιλιώνη.
Αποφάσισε επίσης τη δημιουργία ειδικών...

Παράδεισος των καρτέλ και μονοπωλίων η Ελλάδα...

Η διαχρονική ληστεία των πολιτών παίρνει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλους του κλάδους της οικονομίας ενώ καταστρέφονται οι μικρότερες μονάδες.Πλήθαίνουν οι αυτοκτονίες πολιτών.
Έτσι στήνονται τα Μονοπώλια!
Τα παραδείγματα γύρω από τη γιγάντωση των μονοπωλίων μέσα από τις αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις και εξαγορές που με κάθε τρόπο ενθάρρυναν οι ασκούμενες πολιτικές, αλλά και με τους ανελέητους νόμους του «ανταγωνισμού» σε βάρος μικρότερων μονάδων, με αποτέλεσμα μια χούφτα από αυτά να ελέγχουν στο συντριπτικό τους μέρος ολόκληρους κλάδους και προϊόντα και άρα να διαμορφώνουν και τις τιμές, «παίζοντας» σε «γήπεδο χωρίς αντίπαλο», είναι εντυπωσιακά και αποκαλυπτικά.

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες.


 Κοινωνικο-οικονομικός όρος που άνθησε την εποχή του σημιτικού εκσυγχρονισμού.
Κατάλληλο περιβάλλον, φιλικά μέτρα, ατέλειωτες διευκολύνσεις και συναλλαγές.
Πάρε-δώσε. Ανταλλάγματα και μίζες. Διαπλοκή.
Εφαγαν-έφαγαν, ξεσχίστηκαν στις βίλες, τα κόττερα και τις καταθέσεις.ΟΛΟΙ.
Οι επιτυχημένοι επιχειρηματίες και οι φίλοι τους κυβερνητικοί.
 Τον καιρό των "μεγάλων έργων", της υπερ-ανάπτυξης του 3% και 4%, η Χώρα
δανείζονταν για να πληρώσει μισθούς και συντάξεις και παλιότερα δάνεια!!
 Ετσι μας λένε σήμερα:
Εμείς ζούσαμε και καταναλώναμε χάρη στα δάνεια των τοκογλύφων και ο παρα-
γόμενος εθνικός πλούτος και οι ευρωπαϊκές επιδοτήσεις πήγαιναν στις τσέπες...

Αλλος για το γύρο του...Θριάμβου!!


 Τετραήμερη απεργία στα ΜΜΕ. Πέμπτη μέχρι Κυριακή. Ισως και Δευτέρα πρωί.
Ευτυχώς που υπάρχουν και τα blogs. Τα αξιόπιστα.
 Χάρη σ΄αυτά μάθαμε πως στο club των εν δυνάμει χρεωκοπημένων χωρών, μπήκε
και η Πορτογαλία.
 Τρία τα γουρουνάκια που εγκλωβίστηκαν στην μέγγενη. Ακολουθούν κι άλλα.
Αργότερα. Προγραμματισμένα.
 Πορτογαλία και Ιρλανδία είχαν πάρει από μόνες δυο τρεις φορές σοβαρά μέτρα,
για να αποφύγουν το αλυσόδεμα. Ετσι έλεγαν οι κυβερνήσεις τους.