#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Όχι ρε! Οι βουλευτές δεν είναι τζαμπατζήδες.


  Είδα ένα παράξενο όνειρο και δεν ξέρω πώς να το ερμηνεύσω. Ήμουν λέει σε κάτι διόδια και τα ανοίξαμε και περνούσε ο κόσμος κορνάροντας και χαρά μεγάλη υπήρχε. Μέχρι που κάποιος νομοταγής σταμάτησε και επέμενε να πληρώσει.
«Παρακαλώ, κύριε, περάστε. Έχουμε ανοίξει τα διόδια για να σας απαλλάξουμε, έστω για λίγο, από το νταβατζιλίκι των εργολάβων» του είπε κάποιος.
«Όχι. Θέλω να πληρώσω. Πάνω απ’ όλα, οι νόμοι. Και το κιμπαρλίκι, ρε γαμώτο. Να με πει κανείς τζαμπατζή; Δε θα το αντέξω» ήταν η απάντηση.
«Δε θα σας κατηγορήσει κανείς, κύριε. Δεν είναι τζαμπατζιλίκι η άρνηση στο νταβατζιλίκι. Περάστε τώρα που γυρίζει».
Ανοίγει η πόρτα του συνοδηγού και βγαίνει έξαλλος ένας μαγκούφης.

Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ: ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ.ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ , ΝΑ ΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΟΥΜΕ ΟΛΑ ;

...φατε ενα ΜΑΛΑΚΑ ρε παιδια!!!Με αυτή την απίθανη φράση  «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;», ο νεόκοπος σοσιαλιστής Υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντωνίνου απάντησε στους αντάρτες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που του έλεγαν ότι δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια..
Καταλάβετε δηλαδή πως το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης υπολογίζει τον Ελληνικό λαό ως κοινωνία και ως κουλτούρα.
Εντάξει Υπουργέ μου βεβαίως και υπάρχει ο τζόγος . Βεβαίως Υπουργέ μου και γιατί να μην βγάλει το κράτος 700 εκατομμύρια!

Επεισόδιο με τον Μαγκούφη του ΠΑΣΟΚ στα διόδια


«Περάστε ελεύθερα», έλεγαν τα μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» σε βουλευτή που περνούσε από τα διόδια της Αγίας Τριάδας την ώρα που ο σταθμός ήταν υπό κατάληψη. Ωστόσο εκείνος επέμενε να πληρώσει και υπήρξε έντονος.διαπληκτισμός.
Το περιστατικό συνέβη αργά χθες βράδυ στα διόδια της Αγ. Τριάδας στο Μώλο Φθιώτιδας. Τα μέλη του κινήματος για μια ακόμη φορά είχαν καταλάβει το σταθμό και τα διερχόμενα αυτοκίνητα περνούσαν ελεύθερα και μάλιστα κορνάροντας, αφού έβρισκαν τις μπάρες σηκωμένες και δεν πλήρωναν.

Απεργία δημοσιογράφων: Κάποιο λάκκο έχει η φάβα!Όσο και αν θέλεις δεν μπορεί να σφυρίξεις αδιάφορα απέναντι σε γεγονότα «πονηρά» και «δόλια». 

Η δραματικά φορτισμένη πολιτική κατάσταση, σαν κοιλιά τις τελευταίες ημέρες της εγκυμοσύνης, προμηνύει τη γέννηση εκτρωματικών γεγονότων χρεωκοπίας της χώρας, και τα δημοσιογραφικά ιερατεία κήρυξαν απεργία μέχρι τη Δευτέρα!!! 

Οι υπάλληλοι των «νταβάδων» και τα μίσθαρνα όργανά τους κήρυξαν τετραήμερη απεργία σε αυτές τις δραματικές μέρες!!! 

Ποια είναι η εικόνα αυτών των ημερών; 

Λεφτά υπάρχουν αλλά τα ροκανίζει το κεφάλαιοΑκόμα και τα επίσημα στοιχεία αποδεικνύουν ότι το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, τον λεηλατούν οι διάφορες ομάδες της πλουτοκρατίας
Ολοι μας νιώθουμε ότι «λεφτά υπάρχουν» και πως τα όσα λένε οι κυβερνώντες για να δικαιολογήσουν το όργιο της λεηλασίας των λαϊκών εισοδημάτων και της ουσιαστικής κατάργησης των κρατικών δαπανών κοινωνικού χαρακτήρα, είναι μυθεύματα και παραμύθια, για να καλύψουν τις πομπές τους. Αυτή η γενική αίσθηση, η βεβαιότητα ότι μας κοροϊδεύουν, προκειμένου να υπηρετήσουν το κεφάλαιο και τους εκπροσώπους του, ιδιαίτερα στη φάση της οικονομικής κρίσης, γίνεται αναπότρεπτα οργή και αγανάχτηση, όταν επιχειρήσεις να πάρεις μολύβι και χαρτί και να κάνεις κάποιους γενικούς, μα πολύ γενικούς, υπολογισμούς. 

'ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ!''του RICHARD WOLFF*

ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟ  ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ!
ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ. ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ. ΠΑΙΖΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ!

 
"Δεν θα έπρεπε να πληρώσετε το χρέος", λέει μεταξύ άλλων ο γνωστός οικονομολόγος, Richard Wolff, σε συνέντευξη του στην πολιτική επιστήμονα Νέλλη Ψαρρού, η οποία δημοσιεύτηκε στο www.nellypsarrou.com,  περίληψη της οποίας παραθέτει  η "Ίσκρα":
Σύμφωνα με τον Richard Wolff οι Έλληνες δεν οφείλουμε να πληρώσουμε τίποτα από τα χρήματα που αντιστοιχόύν στο δημόσιο χρέος, αλλά η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Παπανδρέου είναι να πληρωθεί στο σύνολο του και μάλιστα από τους φτωχούς και όχι από τους πλούσιους.

Απαγόρευσε στον Μαν. Γλέζο, να μιλήσει σε μαθητές!..

Γράφει ο Μαγια

Ονομάζεται Ευγενία Πιερρή και είναι προισταμένη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαίας.
Η εν λόγω υπηρεσιακός παράγων εμπλούτισε το βιογραφικό της με μια απόφαση, που έχει προκαλέσει σάλο στην Πάτρα. Απαγόρευσε στον Μανώλη Γλέζο, κατά την επίσκεψή του στην αχαική πρωτεύουσα, να μιλήσει σε μαθητές Γυμνασίου, προφασιζόμενη ότι, δεν ακολούθησε τις προβλεπόμενες από τις εγκυκλίους διαδικασίες!
Κανονικά για λογαριασμό της θα πρέπει να αισχύνεται σύσσωμη η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ζητώντας σήμερα κιόλας συγγνώμη από τον άνθρωπο-σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης.
Εκτός κι αν στο «νέο» σχολείο, που διαμορφώνουν, τα μηνύματα και τα διδάγματα από την ηρωική αντίσταση του λαού μας κατά των κατακτητών, θεωρούνται …ανατρεπτικά ή …παρωχημένα. 

kafeneio

Γεώργιος Κασιμάτης...ακυρη η ισχυ της δανειακής σύμβασης.

Ο δημοσιογράφος κ. Γεώργιος Σαχίνης συζήτησε με τον με τον καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γεώργιο Κασιμάτη στις 29 Μαρτίου του 2011 στο κανάλι Kρήτη ΤV για την τρέχουσα παγκόσμια πιστοοικονομική κρίση, το Μνημόνιο εστιάζοντας στην αποικιοκρατικού τύπου δανειακή Σύμβαση της Ελλάδας με τους δανειστές της. Τόνισε ότι η απώλεια εθνικής κυριαρχίας συνιστά συνταγματική εκτροπή για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς προηγούμενο.
Βήμα προς βήμα αναλυτικά το βίντεο περιλαμβάνει κάθε τεκμήριο που ακυρώνει την ισχυή της δανειακής σύμβασης. Αναλύει τους παρανομους κατα το εθνικό μας σύνταγμα όρους του μνημονίου καθώς και τους παράνομους όρους κατα το Ευρωπαϊκό δίκαιο σε βάρος της χώρας μας αλλά και όλων των Ελλήνων.

ΝΑΤΟ : Η ιστορία του πιο βρώμικου ιμπεριαλιστικού συνασπισμού καταστολής των λαών.


Στις 4 Απρίλη 1949 οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Δανίας, της Ισλανδίας, του Λουξεμβούργου, της Νορβηγίας, της Ολλανδίας και της Πορτογαλίας υπέγραψαν το Σύμφωνο του Βόρειου Ατλαντικού και ίδρυσαν τον Οργανισμό του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (North Atlantic Treaty Organization - ΝΑΤΟ). Ο συγκεκριμένος στρατιωτικοπολιτικός συνασπισμός προετοιμαζόταν μερικά χρόνια πριν, δηλαδή στο τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Οι προετοιμασίες
Αύγουστος 1945: Αν και ο πόλεμος ουσιαστικά έχει τελειώσει (ήδη στις 9 του Μάη είχε υπογραφεί η άνευ όρων παράδοση της Γερμανίας, ενώ και η Ιαπωνία ετοιμαζόταν να υπογράψει ανάλογη συνθήκη), οι Αμερικανοί προπαγανδίζοντας την αναγκαιότητα να δοθεί «η χαριστική βολή» στην Ιαπωνία, δοκιμάζουν την ατομική βόμβα σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.
Το γεγονός ότι ήδη η Ιαπωνία είχε ηττηθεί, αλλά και ότι οι δύο ατομικές βόμβες δεν έπεσαν σε στρατιωτικούς στόχους, έδειχνε ότι άλλος ήταν ο σκοπός των ΗΠΑ.

Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας


Ξεκίνησε το 16ο Συνέδριο της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Είναι ιδιαίτερα μεγάλη τιμή για το ΠΑΜΕ η επιλογή υης Αθήνας για τη διεξαγωγή του Συνεδρίου. Και βέβαια η επιλογή έχει να κάνει για την αγωνιστική παρουσία του ΠΑΜΕ που τα τελευταία χρόνια κυριολεκτικά αναπτύσσεται με άλματα. Είναι γεγονός ότι οι κινητοποιήσεις του  έχουν ξεπεράσει τα όρια της Ελλάδας.

Aποσπάσματα απο ρεπορτάζ του Ριζοσπάστη 

 
Χαιρετισμός του Ραούλ Κάστρο στο 16ο Συνέδριο της ΠΣΟ
Τους πιο θερμούς του χαιρετισμούς απευθύνει ο Πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, εκ μέρους των Κουβανών επαναστατών με επιστολή του που απευθύνει προς τον ΓΓ της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας και τους συνέδρους του 16ου Συνεδρίου της ΠΣΟ, που ξεκίνησαν οι εργασίες του στην Αθήνα.
Ο χαιρετισμός του έχει ως εξής:
«Σύντροφε Γιώργο Μαυρίκο, Γενικέ Γραμματέα στης Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας
Σεβαστοί αντιπρόσωποι του 16ου Συνεδρίου
:

Ο ΣΥΡΙΖΑ σαρώνει και στο Βέλγιο!Γιαούρτωσαν Βέλγο Αρχιεπίσκοπο...
 
Μάλλον εξάγουμε ...τρόπους διαμαρτυρίας.
Ενας...
 συντηρητικός Βέλγος αρχιεπίσκοπος γιαουρτώθηκε από διαφωνούντες για τις θέσεις του!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Μήνυμα του πρωθυπουργού για την απεργία των δημοσιογράφων

Το μήνυμα του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για την απεργία των δημοσιογράφων έχει ως εξής:
 
" Δημοσιογράφες και δημοσιογράφοι.  

Επιτέλους και μια απεργία που με έκανε να πανηγυρίσω. Η απεργία σας με έκανε να αγκαλιάσω και να φιλήσω παθιασμένα ακόμα και τον Πάγκαλο, όταν την πληροφορήθηκα. Τέσσερις μέρες χωρίς δημοσιογράφους και δημοσιογράφες. Ακούγεται απίστευτο για να είναι αληθινό. Όχι, δηλαδή ότι κάνατε κάτι εναντίον μου ή της κυβέρνησης  οι περισσότεροι .Το αντίθετο . Ήσασταν το... 

Δεν πρέπει να τους ανεχθούμε άλλο. Να τους πάρουμε με τις πέτρες ΤΩΡΑ!


Εμείς είμαστε υπεύθυνοι πια για την δολοφονία της χώρας και του μέλλοντος των παιδιών μας. Ας το καταλάβουμε. Ας το πάρουμε απόφαση. Ας εξεγερθούμε να τους διώξουμε.

Αυτή τη στιγμή η ελληνική κυβέρνηση
ΜΈΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΕΞΑΦΑΝΙΖΕΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ

για να πληρώσει τις μίζες που πήρε το Πα.Σο.Κ. και η Ν.Δ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΣΤΙΣ ΤΑΞΕΙΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ και κάνουν τους σωτήρες και τις λευκές περιστέρες.
Για να πληρώσει τους κομματικούς φίλους μεγαλοεπιχρειρηματιες - εργολάβους και μεγαλοεκδότες.
Για να πληρώσει τους ξένους δανειστές που τους τάιζαν.

Σε αυτή την κοροϊδία που μας έπαιξε με προσωπική του ευθύνη ο Γεώργιος Α. Παπανδρέου λέγοντας "Λεφτά υπάρχουν" ενώ ήξερε αποδεδειγμένα όπως τον κατείγγειλε ο πρόεδρος της ΤτΕ και οι φίλοι του στο ΔΝΤ, για να βγει προθυπουργός και προδοτικά μας οδήγησε στο αντισυνταγματικό μνημόνιο ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσουμε.

Και σε αυτούς που υποστήριξαν και σε αυτούς που ψήφισαν και τσιρίζουν ότι μας κάνουν χάρη και χάρη σε αυτούς έχουμε να φάμε ΠΡΕΠΕΙ να αντιδράσουμε.

Και σε αυτούς που θα "σεβαστούν την υπογραφή" αυτών που έβαλαν το κεφάλι μας στην λαιμητόμο ΠΡΕΠΕΙ να αντισταθούμε.

Σε όλους αυτούς που κάνουν μεγάλες και γενναίες θυσίες θυσιάζοντας μόνο εμας!!!