#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 7 Απριλίου 2011

Hθελα να‘ξερα, ο Γιώργος Παπανδρέου δεν έχει πάρει χαµπάρι, ενάµιση χρόνο Πρωθυπουργός, ότι τα...


...πράγµατα στην Ελλάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο; Δεν έχει πάρει χαµπάρι, ότι οι υπουργοί του δεν τολµούν να ξεµυτίσουν από τα σπίτια τους, για να µη συναντηθούν τα πρόσωπά τους µε κανένα κεσέ γιαούρτι;
 
Λευτέρης Παπαδόπουλος (ΤΑ ΝΕΑ)
 

Το μεγαλύτερο εθνικό σκάνδαλο!


Από το "anemo-milos"
 
 Διεξάγεται την Κυριακή 3 Απριλίου το 9ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών προς την Ελλάδα.
Δεκαέξι χρόνια μετά την ίδρυσή του από τον Μανώλη Γλέζο και δώδεκα ακάματους αντιστασιακούς, εν μέσω της πρωτοφανούς κρίσης που διέρχεται η χώρα και εν μέρει χάρη και στην προκλητική στάση της Γερμανίας απέναντί μας, το ζήτημα έχει λάβει πλέον μια ορισμένη δημοσιότητα.
Οταν η κυβέρνηση Παπανδρέου υπογράφει Μνημόνια και δανειακές συμβάσεις που ξεφτιλίζουν τη Βουλή και ποδοπατούν το Σύνταγμα, το Ευρωπαϊκό και το
 Διεθνές Δίκαιο, παραιτούμενη «οριστικά και αμετάκλητα» από την εθνική κυριαρχία, παραδίδοντας τη...

ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ ΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΣΚΟΠΙΑ!Από το "Diktiospartakos"
 
"Θα την περάσετε άνετα", "απ' τα πιο χαλαρά στρατόπεδα" και πολλά άλλα παρόμοια ακούγαμε όταν μάθαμε τις μεταθέσεις μας. Όμως τα πράγματα εδώ στο ΚΕΕΜ της Σπάρτης είναι πολύ διαφορετικά. Ειδικά μετά την αποχώρηση των εκπαιδευόμενων διαβιβαστών και οδηγών η κατάσταση έχει γίνει πολύ πιεστική για όσους μείνανε, αφού οι πάρα πολλές υπηρεσίες δε μειώθηκαν (με ευθύνη και του ΓΕΣ).
Η κατάσταση είναι τόσο εξωφρενική που αναγκαζόμαστε να υπηρετούμε άρρωστοι με...
 πυρετούς και διάρροιες. Πρόσφατα συνάδελφος έκανε συνεχώς εμετό την ώρα της σκοπιάς του, χωρίς να δοθεί εντολή να τον αλλάξει κανείς. Ας ελπίσουμε να μην έχουμε περιστατικό ανάλογο του νεκρού συναδέλφου μας στη Σύμη.

“Το Χρέος είναι προϊόν διαφθοράς, άρα είναι παράνομο”. (Η Ελληνική δικαιοσύνη γιατί δεν έχει διώξει ακόμα τη Siemens για σύσταση συμμορίας;)


Αυτόπτης μάρτυς.
Ενθυμείσθε την «τηλεοπτική εικόνα» του Παπανδρέου να καλεί απ’ το πόντιουμ του Βερολινέζικου Πανεπιστημίου τούς αντιλέγοντες φοιτητές να ανέβουν -ένας εκπρόσωπός τους- στο βήμα να μιλήσουν;
Ε, λοιπόν, αυτή η «δυνατή εικόνα», αυτό το «μάθημα δημοκρατικότητας» ήταν πάλι, όπως συχνά συμβαίνει στον εξαρτημένο Τύπο, η «μισή εικόνα», η μισή αλήθεια, δηλαδή ένα ψέμα και μια ακόμα στιγμή ολοκληρωτικής προπαγάνδας.
Διότι, ενώ ο Παπανδρέου καλούσε έναν εκπρόσωπο των φοιτητών να μιλήσει, την ίδια στιγμή οι μπράβοι του απλώς τον εμπόδιζαν να πλησιάσει.
Αυτά από διασταυρωμένες μαρτυρίες αυτοπτών.
Προσέτι, ο δημοκράταρος όπενγκαβ και «διαύγειας» πρωθυπουργός είχε κολλήσει σε ένα «ακούστε!» και όλο το επαναλάμβανε: «ακούστε! ακούστε!» Διότι όντως αυτή είναι η πεμπτουσία της δημοκρατίας (τους): να ακούει ο υπ-ακουος υπ-ήκοος…

Οργή για τον Καστανίδη στο Μεσολόγγι

Απέρριψαν την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου & ΓΑΠ!


  
Ανταρσία στo ΚΤΕ του ΠΑΣΟΚ για το τζόγο...

Γράφει ο Μικρός Ήρωας

Να
που κάποιοι βουλευτές έχουν μπέσα και το θάρρος να σηκώσουν κεφάλι. Απερρίφθη από τον κοινοβουλευτικό τομέα εργασίας (ΚΤΕ) του ΠΑΣΟΚ το νομοσχέδιο για τη ρύθμιση της αγοράς τυχερών παιχνιδιών. Μετά την παρουσίασή του από τον υπουργό Οικονομικών, οι βουλευτές εξέφρασαν διαφωνίες επί όλων των διατάξεών του λέγοντάς του ότι...
 

Εργασία κρεμασμένη στον αντίχειρα...

Ηταν ομάδα οι μονομάχοι; 
Εκείνοι οι καλογυμνασμένοι δούλοι, ταϊσμένοι γερά, που απ' τα έγκατα του κάθε Κολοσσαίου - το εξαγώγιμο θέαμα της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας - έβγαιναν να αντιμετωπίσουν τα θηρία κι ύστερα ο ένας τον άλλον ώσπου να τα τινάξουν προς τέρψιν του εξαθλιωμένου όχλου κοινού;
Στις οργανωμένες εργολαβίες παραγωγής μονομάχων - μελλοθανάτων, πεδίο δραστηριοποίησης ξεπεσμένων λεγεωνάριων και αποκτηνωμένων απελεύθερων εμπόρων σαρκός, η ...εκπαίδευση δεν ήταν αυτή που ηρωικά και εξανθρωπισμένα βλέπουμε στις χολιγουντιανές σαπουνόπερες. 
Βαριά βιομηχανία της εποχής, τα Κολοσσαία μάντρωναν πλήθη, εκβίαζαν τη δημοφιλία των αυτοκρατόρων, χειραγωγούσαν μάζες με καλλιέργεια των ταπεινότερων ενστίκτων που κρέμονταν εν τέλει στον αντίχειρα του ηγέτη. Στις υπερπαραγωγές του θεάματος μύθων, με τίμημα την πραγματική και πνευματική «ανθρωποφαγία», σ' αυτό το θυσιαστήριο των ανθρώπινων δυνατοτήτων, οι θεατές δεν πλήρωναν εισιτήριο. 

Eπιμήκυνση…


Του Χρήστου Τολιάδη
"ΔιαΔίχτυ"

Ζάπλουτοι Ουκρανοί υπουργοί.


Από την χτεσινή ΑΥΓΗ.

Σημασία έχει ότι η δημοκρατία έχει εμπεδωθεί απολύτως στην Ουκρανία. Ο λαός αποφασίζει ελεύθερα,  με εκλογές, για το ποιος και πως θα τον ληστεύει. Για το πόσοι θα πεθαίνουν από την πείνα ή το κρύο. Δεν υπάρχει το ανελεύθερο σοβιετικό καθεστώς που δεν σεβόταν τα ατομικά δικαιώματα και......μπλα μπλα μπλα.... Σωστά τα λέω "σύντροφοι";  Νομίζω πως στην περίπτωση αυτή ισχύει το "μην ξύνεστε στην γκλίτσα του τσοπάνη" που έλεγε ο Χαρίλαος.

ΔΗΜ.ΑΡI: Η πρόθυμη Αριστερά


«Η Αριστερά της ευθύνης για τη χώρα και την κοινωνία», με αυτό το κεντρικό σύνθημα ξεκινάει τις εργασίες του το πρώτο ιδρυτικό συνέδριο της νεότευκτης Δημοκρατικής Αριστεράς, στο οποίο παίρνουν μέρος σύμφωνα με τους διοργανωτές 700 σύνεδροι από όλη την Ελλάδα, ενώ παρευρέθηκαν ο ίδιος ο πρωθυπoυργός, φυσικά η Ντόρα, ενώ σχετικά υποβαθμισμένη ήταν η εκπροσώπηση της ΝΔ, με το γραμματεα A. Λυκουρέντζο και του Συνασπισμού, με τον επίσης γραμματέα, Δ. Βίτσα. Μη προσκλεκλημένος ήταν ο ΛΑΟΣ , το ΚΚΕ έλειπε, αλλά ήταν εκεί ο Στέφανος Μάνος.

Η Αριστερά της ευθύνης λοιπόν δεν φοβάται αλλά ίσα ίσα επιδιώκει, όπως αναφέρουν οι Θέσεις του κόμματος «την συμμετοχή στην άσκηση της κυβερνητικής εξουσίας». Άλλωστε πάντα σύμφωνα με τις Θέσεις, ως στοιχεία ταυτότητας του κόμματος θεωρούνται «ο δημοκρατικός σοσιαλισμός, o αριστερός ευρωπαϊσμός, η μεταρρυθμιστική στρατηγική, και οικολογικός πολιτισμός».

Φοβούνται "ξεκαθάρισμα" στην Κερατέα...

Φόβοι εκφράζονται για την ώρα μηδέν στην Κερατέα, εν όψει της απεργίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης τις επόμενες ημέρες. Η περιοχή όπως έχουμε δει και στο σχετικό βίντεο, θυμίζει χώρα υπό κατοχή, μόνο f-16 δεν έχουν πάει ακόμη εκεί...
Οι κάτοικοι φοβούνται για εξελίξεις-εξπρές στο θέμα, άλλωστε, η απεργία των δημοσιογράφων, πέφτει "κουτί" για να τελειώνουν το ζήτημα με συνοπτικές διαδικασίες...Όχι ότι βλέπαμε στην τηλεόραση τί πραγματικά συμβαίνει στην Κερατέα, αλλά τουλάχιστον είχαμε μια σχετική επαφή με τις εξελίξεις. Ελπίζουμε να μην έχουμε δυσάρεστα και να δικαιωθεί ο αγώνας των κατοίκων της περιοχής. 
 

Ανακοινωση

 
“ΒΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΥ”


ΔΕΥΤΕΡΑ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011, ώρα 7 μ.μ.
 
"ΤΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ:
 
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ "
 
Εισηγητής:
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΥΡΟΣ, μέλος του Συντονιστικού του Εθνικού Συμβουλίου για τις  Γερμανικές οφειλέςΑίθουσα προβολών της Εταιρείας Ελλήνων Σκηνοθετών
στην οδό Τοσίτσα 11, Εξάρχεια

Συντονίστρια: ΘΕΚΛΑ ΚΙΤΤΟΥ
Τηλέφωνα Eπικοινωνίας:
2106457744, 6982257916, 2105778180, 6977048014


Πρωτοβουλία 
 
ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ 
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ - “ΣΕΙΣΑΧΘΕΙΑ”