#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2011

Χρεοκρατία (debtocracy). To ντοκυμαντέρ.

Πηγή: http://www.xreokratia.gr/

ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ

 

Εταιρείες που έχουν στηθεί με αίμα, ιδρώτα, και χρήματα της ελληνικής λαϊκής οικογένειας παραχωρούνται σιγά-σιγά την τελευταία 20ετία σε ντόπιους και ξένους μεγαλοκαρχαριες!

Που ήταν αυτοί η περισπούδαστοι ιδιώτες πριν μερικές δεκαετίες να στήσουν τη ΔΕΗ!

Ούτε ένας προκομμένος κεφαλαιούχος δεν ήταν σε θέση να δημιουργήσει τα δίκτυα του ΟΤΕ!


Καμία ιδιωτική πρωτοβουλία δεν μπορούσε να εξασφαλίσει την υδροδότηση της Αθήνας σαν την ΕΥΔΑΠ, η να κουμαντάρει την Εθνική Τράπεζα!


Στην πραγματικότητα πρόκειται για κλάδους που οι αστοί απέφευγαν στο παρελθόν, επειδή απαιτούνταν μεγάλα κεφάλαια για την ανάπτυξη τους, κάτι που δεν τους συνέφερε αφού δικός τους στόχος ήταν το γρήγορο και μεγάλο κέρδος.
 http://aliatas.blogspot.com/#ixzz1Im665Qk4

Εποχές πρωταθλητών.


 Επιτέλους δικάζονται και κάποιοι!!
Μετά από απανωτές αναβολές, η υπόθεση του "ατυχήματος" των πρωταθλητών
μας πριν τους Ολυμπιακούς του 2004, έφθασε στο ακροατήριο.
Οι "αιολικοί" Κεντέρης και Θάνου, ο προπονηταράς Τζέκος, μερικοί "αυτόπτες
μάρτυρες" και γιατροί...στοιχήθηκαν ενώπιον της Δικαοσύνης.
Ο εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των τριών πρώτων...των πρωταθλητών...ντόπας.
Ηταν η εποχή που η Ελλάς του Σημίτη και του Εκσυγχρονισμού έκανε...
πρωταθλητισμό!!
Στον αθλητισμό, το Χρηματιστήριο, τις Μίζες και τις αρπαχτές.
Ενας ηθικώτατος πρωθυπουργός ενέπνεε αθλητές, προπονητές, λαμόγια,,
εργολάβους και καναλάρχες να δοξάσουν τη Χώρα...αρπάζοντας, στελέχη λαφυραγωγώ
ντας και εξευτελίζοντας τα πάντα.
 Ο έντιμος και σοβαρός καθηγητής.
Δεν είδε, δεν άκουσε ποτέ του τίποτα!!
Ο Τσουκάτος κι ο Μαντέλης ήσαν...αερικά!!  Τυχαίοι και "δεξιοί"!!

Ήρθε η ώρα να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας...

  
Προσοχή όμως στα... κρυφά καπέλα.
Έχει τεράστια πολιτική σημασία στούς καιρούς που ζούμε.
Οι προσπάθειες στρατολόγησης, ακόμα και άτυπης η έμμεσης σε κόμματα μικρά και μεγάλα που όλα υπήρξαν κομμάτια του καθεστώτος της μεταπολίτευσης και...
 συνεπώς πολιτικά συνυπεύθυνα για την κατάρρευση της χώρας και μέρος του προβλήματος, ποτέ δεν σταμάτησαν.
Οι προσπάθειες στρατολόγησης, ακόμα και άτυπης η έμμεσης σε κόμματα μικρά και μεγάλα που όλα υπήρξαν κομμάτια του καθεστώτος της μεταπολίτευσης και συνεπώς πολιτικά συνυπεύθυνα για την κατάρρευση της χώρας και μέρος του προβλήματος, ποτέ δεν σταμάτησαν...

Σαν σήμερα πριν 70 χρόνια άρχισε η βάρβαρη επίθεση – εισβολή των ΓερμανώνΚαι ιδού και οι και «συστάσεις» των δύο «Ναυαρχίδων» του αστικού τύπου, αναφορικά με το γιατί αλλά και πως θα έπρεπε να αντιδράσουμε απεναντι στις κατοχικές δυνάμεις – κατακτητές. 


«Εντός εικοσιτετραώρων η κατάληψις της χώρας μας θα έχει συμπληρωθή. Ετσι η Ελλάς βγαίνει από τον πόλεμο- και βγαίνει οριστικώς από τον πόλεμον, καθ' ον τρόπον εβγήκαν όλαι σχεδόν αι χώραι της ηπειρωτικής Ευρώπης. Δεν είνε μόνη η Ελλάς που ευρίσκεται εις αυτήν τη θέσιν. Από της Νορβηγίας μέχρι του Ταινάρου και από των Πυρηναίων μέχρι των παρυφών της Ουκρανίας υπάρχει δι' όλους τους λαούς της Ευρώπης απόλυτος ταυτότητα εις τας πολιτικάς και άλλας συνθήκας της υπάρξεώς των. Αυτό δεν το λέγομεν προς παρηγορίαν μας. Τα λέγομεν διά να τονίσωμεν τη βασικήν κατά τη γνώμην μας αλήθειαν που δεν πρέπει ποτέ να φεύγη από τα μάτια μας, ότι δηλαδή τα ελληνικά προβλήματα που εδημιουργήθησαν από της 27ης Απριλίου δεν ημπορούν να αντιμετωπισθούν παρά εις το πλαίσιο της Νέας Ευρωπαϊκής πραγματικότητος. Πρέπει να καταλάβουμε ότι εφεξής αποτελούμεν μέρος ενός εκτεταμένου ηπειρωτικού συνόλου του οποίου όλα τα τμήματα θα έχουν αναποφεύκτως κοινότητα κατευθύνσεων και προπαντός κοινότητα συμφερόντων, οικονομικών και άλλων. Αυτή η ηπειρωτική σύλληψις της υποστάσεώς μας πρέπει να αποτελέση το πλαίσιον μέσα εις το οποίον θα κινηθούμε. Η τύχη μας είναι εφεξής αρρήκτως συνδεδεμένη προς την τύχη της γηραιάς Ηπείρου της οποίας αποτελούμεν τη νοτιοανατολικήν εσχατιάν». 
«ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ», 29/4/1941(σήμερα ΤΟ ΒΗΜΑ)


και συμπλήρωνε η «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ», 29/4/1941


«Ο αθηναϊκός λαός αντιμετωπίζει τα γεγονότα με σταθεράν πεποίθησιν ότι όλα βαίνουν προς το καλύτερον, ότι λήξαντος του πολέμου, διά την Ελλάδα τουλάχιστον, ανοίγεται η περίοδος της ειρήνης και της εντός των πλαισίων της ειρήνης αυτής παραγωγικής δραστηριότητος... Αι γερμανικαί αρχαί εμφορούμεναι από τας φιλικωτέρας των διαθέσεων απέναντι του ελληνικού πληθυσμού, τας αρετάς και τα προτερήματα του οποίου δεν ήργησαν να γνωρίσουν, θα τον συντρέξουν- περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία- εις πάσαν θετικήν και οικοδομητικήν του προσπάθειαν».Λέτε να υπάρχουν αναλογίες με το σήμερα

και η τότε αντίδραση του λαού

ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟΥ ΕΑΜ

Έλληνες - Ελληνίδες - Νέα Γενιά
Ενωθείτε - Οργανωθείτε - Αγωνισθείτε!
Παραμερίστε ό,τι σας χωρίζει. Ο σκοπός είναι ιερός.
Θυμηθείτε τους αγωνιστές του 1821.
Έλληνες αξιωματικοί - υπαξιωματικοί - έφεδροι πολεμιστές.
Προσφέρετε τις γνώσεις σας, την πείρα, τη δοκιμασμένη τόλμη σας στην οργάνωση των εθνικών δυνάμεων.
Ακολουθήστε το παράδειγμα του Κολοκοτρώνη, του Υψηλάντη, του Μιαούλη, του Καραϊσκάκη, του Οικονόμου.
Έλληνες αξιωματικοί - αξιωματικοί - αστυφύλακες - χωροφύλακες. Μην υπηρετείτε την κυβέρνηση των προδοτών, μη γινόσαστε όργανα των κατακτητών.
Έλληνες ιερείς, οδηγηθείτε από το παράδειγμα του Παπαφλέσσα.
Έλληνες αγρότες, κρύψτε την παραγωγή σας, μην την παραδίνετε στους κατακτητές. Ούτε ένα σπειρί σιτάρι στον εχθρό. Έλληνες αστοί - μικροαστοί, βοηθήστε οικονομικά τον αγώνα. Βιοτέχνες - δημόσιοι υπάλληλοι - διανοούμενοι - εργάτες, οργανωθείτε σε επιτροπές, αρνηθείτε υπηρεσία στον εχθρό. Ενώστε τις δυνάμεις σας στον ιερό αγώνα!
Νέοι και νέες, δώστε στον απέραντο ενθουσιασμό σας το ηρωικό σας πνεύμα, την αυτοθυσία σας στον αγώνα του ΕΑΜ.
Εμπρός για τον νέο εθνικό ξεσηκωμό!
Οι μέρες που έρχονται θα είναι δύσκολες, φρικτές. Αλλά η νίκη θα στεεφανώσει τον κοινό μας αγώνα".
Λέτε να υπάρχουν αναλογίες με το σήμερα

"Δικαιοσύνη" για πρίγκιπες (Βίντεο)


 
Εντελώς ανούσια η χθεσινή συζήτηση που είχε ο Γ. Πρετεντέρης στο Μέγκα με θέμα την αστική δικαιοσύνη. Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό φυσικά. Ούτε να βγει από μια τέτοια εκπομπή το ταξικό πρόσωπο της λεγόμενης «δικαιοσύνης» ούτε να φανεί ότι «Η Δικαιοσύνη είναι η θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ» που έλεγε και ο μακαρίτης σύντροφος δικηγόρος Γ. Γκουντουνάς.

Από κει και πέρα η καλεσμένη στην εκπομπή, βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη έκανε μια προσπάθεια (δείτε το βίντεο) να αποδείξει –επικαλούμενη συγκεκριμένα παραδείγματα- ότι η λειτουργία και οι αποφάσεις των δικαστηρίων διακατέχονται από πολιτικές σκοπιμότητες.Το κράτος που προωθεί την πορνεία, λέγεται μπορντέλο

Το ότι το κράτος αυτό μετατρέπεται σε μπορντέλο, είναι γνωστό. Το ότι βάζει και διαφημίσεις για να βρει φρέσκες πουτάνες, είναι ένας νεωτερισμός που αξίζει να σχολιαστεί. Το ότι οι διαφημίσεις είναι σε δημόσια θέα, δυστυχώς αποτελεί κατάπτωση, που ούτε ο χειρότερος νταβαταζής (που σέβεται τον εαυτό του) δεν θα επέτρεπε να συμβεί... Και όμως...

Πολλοί σήμερα αναρωτιούνται σε τι κράτος ζούμε σήμερα και κατά πόσο η κυβέρνηση μεριμνά πραγματικά για το καλό των πολιτών αυτής της χώρας, τόσο για το παρόν όσο και για το μέλλον.