#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 4 Απριλίου 2011

Απλά ερωτήματα στο ΚΚΕ


 «Κάποιοι θεωρούν ότι το ξεφωνητό κατά του υπουργού ή το γιαούρτωμα είναι σπουδαία πράξη αντίστασης. Εμείς δεν συμφωνούμε με μικροαστικές εκτονωτικές αντιδράσεις. Δεν οδηγούν πουθενά, διευκολύνουν την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να εμποδίσουν την ριζοσπαστικοποίηση».
Αλέκα Παπαρήγα

____________________

Τα παραπάνω δηλώνει, ανάμεσα στα άλλα, σε συνέντευξη που παραχώρησε η γ.γ, του ΚΚΕ στην σημερινή «Ελευθεροτυπία». Πραγματικά δυσκολευόμαστε να καταλάβουμε το σκεπτικό του ηγετικού στελέχους του ΚΚΕ.
Γιατί δεν είναι υγιείς οι αντιδράσεις του λαού να αποδοκιμάζει, ακόμα και να γιαουρτώνει, τα στελέχη της μνημονικής κυβέρνησης του ΓΑΠ όπου τα συναντά; Και αν αυτές είναι «μικροαστικές εκτονωτικές αντιδράσεις», ποιες ενέργειες θεωρεί η Α. Παπαρήγα ότι είναι ταξικές και προλεταριακές;  Μήπως τις πορείες παρελάσεις στις οποίες επιδίδεται το ΠΑΜΕ;
Σίγουρα και για να μην υπάρξει καμιά παρανόηση, το να γιουχάρεις έναν υπουργό ή να γιαουρτώσεις ένα κυβερνητικό στέλεχος δεν είναι καμιά επαναστατική πράξη. Εχει όμως κανένα λόγο ένα κομμουνιστικό στέλεχος να αποδοκιμάσει τέτοιες αντιδράσεις;
Και το πιο βασικότερο: Με ποιο σκεπτικό προκύπτει ότι τέτοιες αυθόρμητες, λαϊκές πράξεις «διευκολύνουν την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να εμποδίσουν την ριζοσπαστικοποίηση»;

Goldman Sachs: η τράπεζα που κυβερνά τον κόσμο

Δείτε το όσοι το χάσατε στην τηλεόραση και ξαναδείτε το όσοι το είδατε.
Θραξ Αναρμόδιος
http://wp.me/pPn6Y-7EB

Καταστροφή ... στο πνεύμα του συστήματος


Μέσα σε ένα μόλις χρόνο, η ανθρωπότητα έζησε και ζει ακόμα, 2 απο τις μεγαλύτερες οικολογικές και ανθρωπιστικές καταστροφές στην ιστορία της ανθρωπότητας. Και οι δυο σχετίζονται με ιδιωτικούς μονοπωλιακούς κολοσσούς, που δραστηριοπούνται στον τομέα της ενέργειας, και οι οποίοι για λόγους μεγιστοποίησης της κερδοφορίας τους, είτε αδιαφόρησαν για μέτρα ασφαλείας που έριχναν την απόδοση της επένδυσης, είτε αγνόησαν εσκεμμένα βασικούς κανόνες της μηχανικής και της φυσικής, ώστε να προχωρήσουν εξ'αρχής σε μια βιώσιμη για αυτούς επένδυση. 

O N. ΚΟΥΝΔΟΥΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ¨ΑΥΓΑ ΤΟΥ ΦΙΔΙΟΥ...¨

Εισαγωγή του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ :

Διαβάζοντας την παρακάτω συνέντευξη του Νίκου Κούνδουρου στο ¨Βήμα¨ της τελευταίας Κυριακής , σίγουρα θα αναβιώσουν στο ¨αριστερό¨ φαντασιακό ¨μνήμες¨ από τις ¨Νύχτες των Κρυστάλλων¨ , ¨Φούρνους του Άουσβιτς ¨ , τα ¨ S/S και τα Τάγματα Εφόδου¨ , το ¨Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ ¨ , τα ¨Κολαστήρια της Γκεστάπο ¨ , τους ¨Δρ. Μένγκελε¨ , του ¨Φασισμού που μας κτυπά την πόρτα¨ και τα ¨Αυγά του Φιδιού¨ που… δεν έγιναν ακόμα ομελέτα.

Αυτά λένε τα ¨κλισέ¨ και το ¨μενού¨ των αριστερών αντανακλαστικών, όπου βέβαια σαν ¨Νεοφασισμός¨ νοείται πάντα ο ¨Παλαιό – Φασισμός¨ και – όχι – πραγματικός Νεοφασισμός – Νεοιμπεριαλισμός της ¨Δημοκρατίας¨ και των ¨Ατομικών Δικαιωμάτων¨ στα πλαίσια ενός Νέου – Ηλεκτρονικού – Οργουελικού Αντιρατσιστικού Κράτους ¨ της ¨Παγκόσμιας Καπιταλιστικής Αγοράς¨ και της ¨Παγκόσμιας Διακυβέρνησης¨ με ¨Διεθνή Δικαστήρια¨ και ¨μη¨ - Κυβερνητικές οργανώσεις που υποκαθιστούν – αντικαθιστούν τα Συντάγματα , τα Εθνικά κράτη και τα Κοινοβούλια με την ¨συμμετοχική δημοκρατία¨ και την ¨ηλεκτρονική διαβούλευση και δια βίου μάθηση¨ από τα Μ.Μ.Ε και τις εταιρείες καθοδηγούμενων ¨δημοσκοπήσεων¨ …

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Παρέμβαση στον ΟΑΕΔ απο την συνέλευση αναρχικών γιά τήν κοινωνική αυτοδιεύθυνση.Στις μέρες που ζούμε και η τελευταία λέξη που ξεστομίζεται από επίσημα χείλη (κρατικά, επιχειρηματικά, δημοσιογραφικά, κομματικά…) εξυπηρετεί τον κοινό σε όλους τους επικοινωνιακό σκοπό: αυτόν της υποταγής, μοιρολατρίας και διαίρεσης των εκμεταλλευόμενων ώστε οι καπιταλιστές να βαδίσουν ανενόχλητοι τον «ένδοξο» δρόμο της ανάπτυξης και όλοι εμείς αυτόν της μετατροπής μας σε εξαθλιωμένο και υπάκουο (ευέλικτο, κινητικό, ανταγωνιστικό, με όρεξη για σκληρή δουλειά…), εργατικό δυναμικό. 

Μέσα στο χάος από μισές αλήθειες και ολόκληρα ψέματα που αποτελεί τη συσκευασία της νέας επίθεσης της εξουσίας, υπάρχει η πραγματικότητα. Αυτή του κοψίματος των μισθών, του τέλους των συντάξεων, της εκποίησης σε ιδιώτες του κατειλημμένου από το κράτος δημόσιου, της καμουφλαρισμένης ή ευθείας καταστολής, του ρατσισμού… Η ανεργία αποτελεί έναν από αυτούς τρόμους, ίσως τον πιο σημαντικό κι αυτό γιατί συμπυκνώνει σχεδόν όλους του άλλους: συνώνυμο της φτώχειας, είναι δοκιμασμένο εργαλείο καταστολής, τροφοδοτεί την ξενοφοβία και τον κανιβαλισμό ανάμεσα στους καταπιεσμένους. 

Ο πρώην, Εισαγγελέας κ. Σακκάς, στο Μακελειό, καταγγέλλει την βουλή, για παραβίαση του Συντάγματος και μηνύει και τους 300 βουλευτές


«Μιλάω για τις περιπτώσεις που από τον Άρειο Πάγο διαπιστώθηκαν ότι είχαν παραγραφεί. Η Βουλή ήταν εισαγγελέας. Δεν επιτέλεσε το καθήκον της ως συλλογικό όργανο και έχει ποινικές ευθύνες».
Στο ερώτημα ποιος θα δικάσει αυτούς που δεν δίκασαν και παρέβησαν το Σύνταγμα ο κ. Σακκάς απάντησε: 
«Αυτό είναι ένα ερώτημα, Εάν υπάρχει όργανο για να τους δικάσει. Η γνώμη μου είναι ότι θα έπρεπε με νόμο να αρθεί η ασυλία τους και να περάσουν από Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο».

ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΨΙΛΟ ΓΑΖΙ!

Άδειασμα Νίκου Παπανδρέου σε Παπακωνσταντίνου

Άδειασε πολιτικά το Γιώργο Παπακωνσταντίνου ο Νίκος Παπανδρέου. Καταλόγισε κρατικίστικη νοοτροπία στον "τσάρο", ενώ εξέφρασε και την ανησυχία του για την αναποτελεσματικότητα της τελευταίας του νομοθετικής πρωτοβουλίας για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής
Σε άρθρο του στην Οικονομική Επιθεώρηση, ο αδερφός του πρωθυπουργού Νίκος Παπανδρέου "άδειασε" πολιτικά τον υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου, καταλογίζοντάς του κρατικίστικη νοοτροπία με αφορμή βασικές πτυχές της οικονομικής του πολιτικής.

 Ενώ το κλίμα για τον "τσάρο" της ελληνικής οικονομίας είναι...

ΚΑΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΣ ΠΑΙΡΝΕΙ ΣΤΟ ΨΙΛΟ!


ΑΝΤΙΠΡ. ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ: ΣΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!
Περιφρονητικός, απαξιωτικός και ειρωνικός για την Ελλάδα εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Μπουλέντ Αρίντς, δηλώνοντας ότι σε λίγο καιρό οι πολίτες της χώρας θα αρχίσουν να ζητιανεύουν.
«Η Ελλάδα χρωστά σχεδόν ένα τρισ. δολάρια. Σε λίγο θα ανοίξουν μαντήλια για να ζητιανεύουν. Σε όλα τα εργοστάσια τους σταμάτησε η παραγωγή. Βάλανε πωλητήριο στα εργοστάσια του και κανείς δεν τα αγοράζει», τόνισε χαρακτηριστικά.
Πέραν της εντύπωσης και της κατάπληξης που προκαλεί το ίδιο το περιεχόμενο των απαράδεκτων δηλώσεων του Τούρκου Αντιπροέδρου, πλήθος ερωτηματικά προκύπτουν σχετικά με τη χρονική συγκυρία που επελέγη για να γίνουν αυτές οι δηλώσεις και τις σκοπιμότητες που υπηρετούν. Μια περίοδος κατά την οποία η Τουρκία επιδιώκει αφενός να  αποκτήσει ένα αναβαθμισμένο ρόλο στις νέες γεωπολιτικές ισορροπίες που διαμορφώνονται στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου και αφετέρου  εντείνει τις προκλήσεις της προς τη χώρα μας (Δηλώσεις Νταβούτογλου για άρση casus belli, υφαλοκρηπίδα Καστελόριζου, συνεχείς παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, κ.ά)
Από την άλλη, η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου, ως «αντιστάθμισμα», εφαρμόζει μια καιροσκοπική πολιτική η οποία, στο όνομα μιας κακώς εννοούμενης ελληνοτουρκικής προσέγγισης και μιας αποτυχημένης στρατηγικής κατευνασμού, παρακάμπτει και υποβαθμίζει την ανάγκη σεβασμού των αρχών του διεθνούς δικαίου και πρώτα απ' όλα του αμοιβαίου σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων!

Συνέβησαν και αυτά.


Είναι Πόρνη η Πολιτική;;
Διαφθορέας η Εξουσία;;
Τα Πολιτικο-Οικονομικά συμφέροντα διαπλέκονται;;
Συστρατεύονται οι φορείς τους;;
Ποιοί είναι οι στόχοι τους;;
Ποιός ο ρόλος των ΜΜΕ;; Των μεγαλοδημοσιογράφων;;
  Απαντήσεις γιόκ από μένα!! 
Σήμερα θα καταγράψουμε "αθώα" πολιτικά συμβάντα του διημέρου:
1) Mega-λεία (φτου-φτου) σαββατοκύριακο. Δυάδα Χασαπόπουλου, Αναγνωστάκη.
Καλεσμένος ο νεκροθάφτης Λοβέρδος τη μία μέρα και εκπρόσωπος δωρητών
οργάνων σώματος την επόμενη!!
"Απαλές" ερωτήσεις. Γλυκές. Καθωσπρέπει. Και μάλιστα από τον Jordan!!
Ο έτερος καππαδόκης μουντζούρωνε κάτι χαρτιά, ανάσαινε βαθιά και "κρεμόταν"
από τα χείλη του νεκροθάφτη.
Η συζήτηση για το νομοσχέδιο που έρχεται και προβλέπει την....υποχρεωτική δωρεά οργάνων κάποιου που "αποδημεί", εκτός και αν ο αποθανών το είχε απαγορεύσει με δήλωσή του, εν ζωή!!
Πεθαίνεις (κούφια η ώρα!!) και κάποιος γιατρουδάκος αποφασίζει να "σώσει"
κάποιον, δίνοντάς του τη...σπλήνα σου!!
Για τους κινδύνους που εμπεριέχει μία τέτοια διάταξη νόμου (εμπορία, κυκλώματα,
μίζες, κλπ)...νεκρική σιγή!!

Η παρακμή των ερωτήσεων


 
 Διανύουμε μια ιστορική περίοδο που περιγράφεται με τον επιστημονικώς αποδεκτό όρο παρακμή. Κοινωνίες, έθνη, κράτη, απ' όποια οργανωμένη μορφή συμβίωσης κι αν το εξετάσει κανείς, αναδύουν μια μορφή σύγχρονης παρακμής, που όμοιά της, σε παγκοσμιοποιημένη μορφή, δεν έχει ζήσει ο πλανήτης Γη. Είναι βέβαιο ότι την Ιστορία τη γράφουν οι λαοί και συχνά τη συγγράφουν οι δυνάστες τους. Οχι, όμως, οριστικά κι αμετάκλητα.
Το τεχνολογικό εξελικτικό προτσές δεν είναι και δε θα μπορούσε να είναι αντίδοτο στην παρακμή, είτε αυτό καθαυτό ωστικό κύμα προόδου, όσο δεν ελέγχεται πολιτικά και σε λαϊκή, μάλιστα, βάση. Οι αεροφιλοσοφίες περί διαδικτυακής «επανάστασης» γίνονται με το αζημίωτο από προχειρολόγους που δεν μελέτησαν και δεν διδάχτηκαν από την τροπή που πήρε ο κόσμος ως πολιτισμός μετά τον Γουτεμβέργιο.

Λαϊκή αντίδραση και «παράπονα» πολιτικών .


Του ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑ
 
Πληθαίνουν φαινόμενα αντίδρασης στην παρουσία πολιτικών στους δημόσιους χώρους.
Πολλές από τις αντιδράσεις είναι καταδικαστέες, όπως οι βιαιότητες έναντι του βουλευτή Χατζηδάκη. Αντίδραση η οποία προκλήθηκε από παλιό στέλεχος της Ν.Δ. και νυν ανήκοντα στον χώρο του ΛΑΟΣ. Στον ίδιο χώρο εξάλλου ανήκει και ο γιαουρτάς του Θ. Πάγκαλου. Η κυβέρνηση, όμως, έχει επιλέξει να ανέχεται το ΛΑΟΣ καθότι έχει συμπαραταχθεί μαζί της στα του μνημονίου. Παρ’ όλα αυτά, είναι γεγονός ότι οι περισσότερες εκδηλώσεις «γιουχαΐσματος» αποτελούν ανοργάνωτη εκδήλωση αγανάκτησης και απελπισίας πολλών πολιτών.
Αυτές οι εκδηλώσεις εκφράζουν την έλλειψη μιας πραγματικά λειτουργικής δημοκρατίας που θα επιτρέπει όχι μόνο να ομιλεί η πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και να ακούγεται. Θα συμφωνήσω με την κυβέρνηση ότι τα γιαούρτια δεν ανήκουν στην αλφάβητο της δημοκρατίας. Ομως, πολύ περισσότερο δεν ανήκει στη δημοκρατία η καθημερινή κατάργησή της που εκείνη πράττει.

Ο Μίκης Θεοδωράκης για την Κερατέα


Οι Κυβερνήτες της Ελλάδας κατάντησαν τη χώρα μας -εκτός των άλλων- και χώρα της χωματερής. Το μεγάλο αυτό πρόβλημα έπρεπε να είχε λυθεί εδώ και δεκαετίες με την εφαρμογή ενός επιστημονικού σχεδίου -δίκαιου για όλους- με τη συνεργασία του Κράτους και των Τοπικών Αρχών. Δεν έγινε όμως εξ αιτίας της κομματοκρατίας που έβαζε και βάζει το κομματικό - πελατειακό συμφέρον πάνω απ’ όλα. Κι έτσι φτάσαμε σήμερα στον παραλογισμό, από τις εκατοντάδες χωματερές, να γίνει στόχος των ΜΑΤ μόνο η Κερατέα.


Όταν βλέπω αυτές τις μάχες σώμα με σώμα ανάμεσα στο σύνολο των κατοίκων μιας πόλης και στις δυνάμεις της κρατικής καταστολής, δεν μπορώ παρά να είμαι ολόψυχα στο πλευρό των κατοίκων της Κερατέας και μακάρι να μπορούσα να παλέψω μαζί τους στα οδοφράγματα.

Φαίνεται ότι η Κυβέρνηση έχει οδηγηθεί σε ολική παράνοια για να επιμένει σ’ αυτή την ωμή επιβολή βίας εναντίον αμάχων που μας ντροπιάζει, γιατί μας θυμίζει άλλες εποχές και άλλες συνθήκες, κατά τις οποίες στο κάτω-κάτω οι επιτιθέμενοι ήταν βάρβαροι…


Πηγή:Από την Κερατέα για την Κερατέα

Πότε, επιτέλους, θα ξεστραβωθούμε;;


 Μόνο στραβοί και φοβισμένοι λειτουργούν όπως Εμείς.
Βολεμένοι σε καναπέδες, αθροίζουμε κάθε μέρα τις κυβερνητικές αποτυχίες.
Αναμένουμε το επόμενο πακέτο μέτρων, για να γονατίσουμε περισσότερο.
Παρακολουθούμε καθημερινά, φανφάρες, τυχοδιωκτισμούς και παραπληροφόρηση.
Κοκκοραμαχίες στη Βουλή, λεονταρισμοί στην T.V.
Σχέδια καταστρώνονται για εκποίηση δημόσιων επιχειρήσεων, γης και υποδομών.

Ο καθένας επό Εμάς διαβεβαιώνει τον διπλανό του πως έρχονται χειρότερα.
Πως το τούνελ έχει μήκος...τρεις φορές η Εγνατία.
Ανταλλάσσουμε απλές καθημερινές εμπειρίες από τις τιμές στα super market.
" Σήμερα μού έφυγαν 70 ".
"Εχω και το φροντιστήριο του παιδιού".
" Ηρθε η ΔΕΗ ".
" Τί έκανες;; Βρήκες μεροκάματο;; ".
" Δεν πάτησε άνθρωπος στο μαγαζί ".
" Τον άλλο μήνα γεννάει η κυρά ".
Διάλογοι καθημερινότητας. Φόβος και ανασφάλεια...Τρόμος καλύτερα.
Πέφτεις για ύπνο και προσεύχεσαι στις "Αγορές" να μας λυπηθούν!!
Ξυπνάς και εύχεσαι νάναι ευδιάθετος ο Γιωργάκης!!
Επενδύεις στην Αναβολή
"Οσο πιο αργά μούρθει το μπιλιετάκι, τόσο καλύτερα"...σκέφτεσαι

Κούνια που σε κούναγε, καψερέ μου.
Οσο και να προσεύχεσαι, όσο και να παρακαλάς...την έχεις βαμμένη.
Και το μπιλιετάκι θα σου έρθει και το πρόσθετο πακέτο.
 Θα χάσεις κι άλλο από το μισθό σου. Τη σύνταξή σου
Ο τζίρος σου θα πέσει περισσότερο
Και νέους φόρους θα πληρώσεις κι άλλο θα ανέβουν οι τιμές.
Τα έξοδα αυξάνουν, τα έσοδα μειώνονται.

Για πόσο ακόμα θα περιμένουμε το Θαύμα;;!!
Πόσο ακόμα θα αρκούμαστε σε διαπιστώσεις;;

Πότε, επιτέλους, θα Ξεστραβωθούμε;;

Νέο Παιχνίδι των ΜΜΕ ενάντια στο ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ... Μια απάντηση στον κ. Τέλογλου

Το άρθρο του κ. Τέλογλου με τίτλο Δεν πληρώνεις, πληρώνω, ε, όχι, δεν πληρώνεις...” στην Καθημερινή (μπορείτε να το διαβάσετε εδώ) μας επιβεβαιώνει ότι η καινούρια τακτική των MME είναι: «Οι πολίτες έχουν συνετιστεί, κατανοούν το πρόβλημα χρηματοδότησης των έργων των ιδιωτικών εταιριών, δέχονται να τους χρηματοδοτήσουν θέλουν να πληρώσουν τα “δίκαια διόδια”, αλλά κάποιοι λίγοι ταραξίες τους εμποδίζουν».


Τα μόνα πλάνα που βλέπουμε στην τηλεόραση τον τελευταίο καιρό είναι κάποιων οδηγών που εν μέσω διαδήλωσης, επιμένουν να πληρώσουν αλλά οι λίγοι «ταραξίες» δεν τους αφήνουν να συμμετέχουν στο «θεάρεστο» έργο, επισκευής και κατασκευής των δημόσιων δρόμων που με διαφανείς , «νόμιμες» και προπαντός «συμφέρουσες», για το κοινωνικό σύνολο, συμβάσεις παραχωρήθηκαν σε ιδιωτικές εταιρίες.
Μην προσπαθείτε...

FRANKFURTER RUNDSCHAU: “KAΘΕ ΒΡΑΔΥ ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ”

«Κάθε βράδυ μια μάχη» γράφει στο ρεπορτάζ του στην γερμανική εφημερίδα, Frankfurter Rundschau, ο Γκερντ Χέλερ για τις διαμαρτυρίες κατά της χωματερής στην Κερατέα.
Ο αρθρογράφος αναφέρει διεξοδικά το ιστορικό της υπόθεσης και τη βίαιη αντίσταση των κατοίκων κατά της χωματερής και καταλήγει: «Η διένεξη αυτή δείχνει τη νόσο από την οποία πάσχει η Ελλάδα. Δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση. Όλο και περισσότεροι Έλληνες πιστεύουν ότι μπορούν να περιφρονούν το νόμο για να περάσουν τα όποια αιτήματά τους, είτε με μη πληρωμή εισιτηρίου στις συγκοινωνίες και στα διόδια, είτε με μπλόκα στους δρόμους.
Ο ‘πόλεμος της Κερατέας’ δείχνει όμως και κάτι άλλο: Που μπορεί να οδηγήσει η άποψη πολλών πολιτικών ότι μπορούν να κυβερνούν χωρίς να λάβουν υπ’ όψιν τους τους πολίτες. Στην Ελλάδα δεν υφίσταται διαφάνεια στις διαδικασίες των πολιτικών αποφάσεων. Οι πολίτες αισθάνονται παγιδευμένοι στο δίχτυ της διαφθοράς και του νεποτισμού.

Μερικές πικρές αλήθειες για τη Δημοκρατία (και όποιος αντέξει)


   του Σωτήρη Γλυκοφρύδη

1. Ο Αϊ Βασίλης που λέγεται Δημοκρατία, δεν υπάρχει: Ουδέποτε η δημοκρατία (όπως τη σκεφτόμαστε) υπήρξε ούτε πρόκειται να υπάρξει. Όλα είναι μέσα στο πλαίσιο της άρχουσας συντηρητικής τάξης, η οποία είναι καπιταλιστική με ψήγματα κοινωνικής ευαισθησίας λόγω συμφέροντος και ανθρωπισμού. Ουδέποτε το πολίτευμα αυτό δούλεψε, επίφαση ήταν ότι δούλεψε. Στην Αθήνα σκότωσε το Σωκράτη κι έπαιρνε κεφάλια. Ο οστρακισμός ήταν το επαχθέστερο μέτρο προστασίας μιας αιμάτινης μικρής που δήμευε με μερικούς εγκάθετους και έτρωγε τα άξια παιδιά της, ακόμα και τα δίκαια (βλ. Αριστείδης). Ο νόμος του Διοπείθη  με τον οποίο δικάστηκε ο Σωκράτης (όσοι μιλούν με τρόπο ανάρμοστο για τους θεούς και τα ουράνια φαινόμενα πρέπει να καταγγέλλονται) δεν υπήρχε σε καμιά μη δημοκρατική πόλη. Όταν το πολίτευμα που λέγεται δημοκρατία έκανε νέα αρχή στην Αθήνα, έστειλε στο θάνατο πολλούς, ένας μόνο ήταν ο Σωκράτης. Σε ποιο πολίτευμα ο έχων την αντίθετη γνώμη θανατώνεται; Ίσως σε πολλά, στη Δημοκρατία όμως δεν θα έπρεπε, εφόσον σέβεται την αντίθετη γνώμη, ακόμη και του ενός.

Κοινωνική Μηχανική: Η τεχνική της παγκόσμιας εξαπάτησης« ...Η ελίτ δεν θα δίσταζε να πραγματοποιήσει τους πολιτικούς της σκοπούς, χρησιμοποιώντας τις τελευταίες σύγχρονες τεχνικές για να επηρεάσει τη συμπεριφορά του κοινού και να κρατήσει την κοινωνία υπό στενή παρακολούθηση». Ζπμίγκνιου Μπρεζίνσκυ σύμβουλος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει επιστητό ότι, για τη νεοταξική μεταμόρφωση του πλανήτη, χρησιμοποιείται μια ολόκληρη «επιστήμη» ψυχολογικών επιχειρήσεων από την υπερεθνική ελίτ.
Η σημερινή κοινωνική κατάσταση είναι παραπροϊόν μιας σειράς τεχνικών «κοινωνικής μηχανικής» η οποία δρα στο παρασκήνιο της πολιτικής, της κοινωνικής μέριμνας, της οικονομίας, της ενημέρωσης, του πολιτισμού, της βιομηχανίας, του θεάματος και του μάρκετινγκ, επιχειρώντας να χειραγωγήσει και να παθητικοποιήσει τους πολίτες, να μεγιστοποιήσει τα κέρδη των πολυεθνικών, να αποδομήσει τα παραδοσιακά έθνη, τις κοινωνίες και τα θρησκευτικά συστήματα, επιβάλλοντας πολέμους και «τρομοκρατία» εναντίον ολόκληρων λαών και μετακινώντας στρατιές φθηνής εργατικής δύναμης με τη λαθρομετανάστευση επιδιώκοντας τη νέα δουλοκρατία. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ

  
Από το "attikanea"
 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ 
ΡΑΓΚΟΥΣΗ 
ΓΙΑ ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ "ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ"
Η Ελληνική Σημαία, είναι σύμβολο τιμής και υπεράσπισης.
 
Η ΚΕΡΑΤΕΑ, είναι η δική μας ΣΗΜΑΙΑ!
 
Γράφει η Πόπη Σουφλή
  
Παγώνει το αίμα του κάθε εχέφρονα πολίτη αυτής της χώρας, η ανακοίνωση που εξέδωσε πριν λίγα λεπτά η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΚΕΡΑΤΕΑΣ.
Σύμφωνα με την αναγκοίνωση, κάνουν λόγο για "ΑΙΜΑΤΟΒΑΜΜΕΝΗ "ΤΕΛΙΚΗ ΛΥΣΗ" που προωθεί ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης και καλούν άμεσα τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των αστυνομικών και τους Προέδρους των Δικαστικών και Εισαγγελικών Ενώσεων της χώρας, όλα τα ΄πολιτικά κόμματα, όλες τις Οργανώσεις πολιτών και τους πολιτικούς σχηματισμούς, να συμπαρασταθούν άμεσα στην Κερατέα.