#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 3 Απριλίου 2011

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Αναβάθμιση σε μαζικό φορέα της επαναστατικής Αριστεράς

Η συγκρότηση και παρέμβαση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει διαμορφώσει μια νέα κατάσταση στην αντικαπιταλιστική Αριστερά και στην Αριστερά γενικότερα, παρά τις σοβαρές αντιφάσεις στη φυσιογνωμία και πρακτική της. Η πολιτική τομή των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών της 7ης Νοεμβρίου έβγαλε στην επιφάνεια την τάση μαζικής συγκρότησης της αντικαπιταλιστικής Αριστεράς και του μετώπου της. Έχουμε περάσει πλέον σε νέα πολιτική φάση στην Αριστερά. Οι απαιτήσεις, τα ερωτήματα ευρύτερων τμημάτων αγωνιστών των κινημάτων, του αριστερού και αντικαπιταλιστικού δυναμικού, μας καλούν και μας προκαλούν να φανούμε αντάξιοι των ιστορικών πλέον προκλήσεων…» (Απ’ την απόφαση της πρόσφατης Συνδιάσκεψης Αθήνας του ΝΑΡ).

Φιντέλ: Όταν σκέφτομαι τον Τσε


Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και πρώτη φορά οι χρήστες του διαδίκτυο μπορούν να απολαύσουν ανεκτίμητο οπτικοακουστικό υλικό απ ευθείας από τα αρχεία της Κούβας, ανέκδοτες εικόνες και συνεντεύξεις με μέλη της οικογένειας Γκεβάρα, φίλους και συντρόφους, ενώ περιλαμβάνονται όλα τα στάδια της ζωής του θρυλικού επαναστάτη από τη γέννηση και τα χρόνια της νιότης, την περιπλάνηση στη Λατινική Αμερική, τη συνάντηση με τον Φιδέλ Κάστρο, τα ταξίδια του ως υπουργός της επαναστατικής κυβέρνησης μέχρι τη δολοφονία του στα βουνά της Βολιβίας στην τελευταία προσπάθεια να διευρύνει τον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη.
Ενιαίο ψηφοδέλτιο για την Αριστερά προτείνει ο Αλαβάνος...Πρόταση να ενταχθούν οι δυνάμεις της Αριστεράς σε ενιαίο ψηφοδέλτιο διατύπωσε ο Αλέκος Αλαβάνος. «Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής προτείνει σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς: όλη η Αριστερά σε ενιαίο μετωπικό ψηφοδέλτιο» τόνισε στο κλείσιμο των εργασιών της Πανελλαδικής Σύσκεψης του Μέτωπου .
Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανάδειξη του νέου Συντονιστικού Οργάνου το οποίο αποτελείται από
 τους Αλαβάνος Α, Βαμβακά Κ, Θεοδόση Α (ΑΡ.ΣΥΝ.Α), Καπάταη Χ, Καραμάνο Χ (ΚΟΕ), Μαντζουράτο Δ (ΚΕΔΑ), Μάρταλη Σ (ΔΕΑ), Παπουλή Κ, Σαπουνά Γ (ΑΠΟ), Σταυρόπουλο Τ. και  Σωτηρίου Ε (ΚΟΕ). 

Τα νέα “Λίμπερτυ” και το νέο φαγοπότι της κρατικοδίαιτης διαπλοκής1946. Η Ελλάδα διαλυμένη από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, προσπαθεί να συνέλθει και να σταθεί στα πόδια της. Οικονομία σε πλήρη αποσάθρωση, βιομηχανία ανύπαρκτη, βιοτεχνία σε πρωτόγονη κατάσταση, ναυτιλία σε δραματική κατάσταση αφού πολλά ελληνικά πλοία καταστράφηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου. Μια λέξη τραγωδία στην οικονομική ζωή του τόπου.
Τότε λοιπόν οι φίλοι μας Αμερικανοί σκέφτηκαν να μας βοηθήσουν. Πάντα… αφιλοκερδώς.
Με δυο τρόπους. Ο πρώτος ήταν το περίφημο Σχέδιο Μάρσαλ το 1947 όταν για μια 5ετία δόθηκαν σημαντικά κεφάλαια στην Ελλάδα για να ανασυγκροτηθεί. Όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε χώρες που ενδιέφεραν τις ΗΠΑ οι οποίες πέτυχαν τη σημαντικότερη νίκη της στην οικονομική διπλωματία. Κατάφεραν με το Σχέδιο Οικονομικής Βοήθειας όπως το ονόμασαν, να δημιουργήσουν το δικό τους τόξο επιρροής ενάντια στο “Σιδηρούν Παραπέτασμα”
Φυσικά, την οικονομική αυτή υποτέλεια πλήρωσε για πολλές δεκαετίες η Ελλάδα η οποία ήταν το προτεκτοράτο των Αμερικανών στην ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου.

ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ

 ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ - ΑΛΕΚΑΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ...


Τυχαία σημειολογική σύγκλιση του ηρωικού μπλοκ της ¨ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ¨ ( ΚΚΕ- ΕΔΑ - ΚΚΕεσ. – ΚΚΕ –ΕΑΡ – ΣΥΝ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΚΕ ) ή ¨το παρελθόν προδικάζει το μέλλον¨ ;«Και ο Μουσολίνι ήταν θιασωτής των κινημάτων ανυπακοής» τονίζει ο Λεωνίδας Κύρκος

«Ο πρωθυπουργός προσπαθεί. Φοβάμαι όμως ότι σε πολλές περιπτώσεις ακολουθεί την εύκολη λύση των περικοπών μισθών και συντάξεων» τονίζει ο κ. Κύρκος, υπογραμμίζοντας ότι «το μόνο που δεν χρειάζεται σήμερα ο τόπος είναι οι εκλογές».
Ο 87χρονος πολιτικός δεν διστάζει ακόμα να βάλει κατά των κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχίας, λέγοντας ότι «ποτέ δεν τα είδα με συμπάθεια». Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι «και ο Μουσολίνι ήταν θιασωτής των απολίτικων και λαϊκιστικών κινημάτων ανυπακοής και απειθαρχίας».
Καταδικάζει, επίσης τη διαπόμπευση και τους προπηλακισμούς πολιτικών προσώπων, καλώντας τα κόμματα «να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να μην αφήσουν να γεννηθεί το αυγό του φιδιού».
Τέλος, αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες, όπως αυτή του Μίκη Θεοδωράκη, ο Λεωνίδας Κύρκος σχολιάζει ότι «οι υπερπατριωτικές κορόνες δεν προσφέρουν στην πραγματικότητα τίποτε».

http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231102351

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ : ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ¨ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ¨ (Στον ΤΑΣΟ ΠΑΠΠΑ)

Μικροαστική αντίδραση τα γιαουρτώματα

Ε Τις διαμαρτυρίες και τις επιθέσεις πολιτών κατά του πρωθυπουργού και των υπουργών πώς τις αξιολογείτε; Είναι προς τη σωστή κατεύθυνση; Είναι τυφλές πράξεις χωρίς προοπτική;
Α Η γενικευμένη λαϊκή αγανάκτηση, που είναι σε μεγάλο βαθμό αυθόρμητη, φουντώνει και εκφράζεται με πολλούς και με ανώριμους τρόπους. Κυρίως προέρχεται από ανθρώπους που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ή Ν.Δ. και νιώθουν εξαπατημένοι γιατί έδιναν μεγάλη σημασία στα προεκλογικά σλόγκαν και όχι στα προγράμματά τους. Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι το ξεφωνητό κατά του υπουργού ή το γιαούρτωμα είναι σπουδαία πράξη αντίστασης. Εμείς δεν συμφωνούμε με μικροαστικές εκτονωτικές αντιδράσεις. Δεν οδηγούν πουθενά, διευκολύνουν την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς της να εμποδίσουν την ριζοσπαστικοποίηση.
Ε Η κυβέρνηση ενοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιές ομάδες.
Α Επανειλημμένα έχουμε καταγγείλει την ύπαρξη μηχανισμού προβοκάτσιας και συκοφάντησης σε βάρος του ΚΚΕ και του λαϊκού κινήματος. Σας θυμίζω την προβοκάτσια κατά του ΠΑΜΕ στις 5 Μάη 2010, στο Σύνταγμα. Τη συκοφαντική εκστρατεία για τον «Γερμανό», από την κυβέρνηση, τον ΛΑΟΣ, στελέχη της Ν.Δ., τότε που ζητούσαν -μαζί τους και ο ΣΥΡΙΖΑ- να φέρουμε αποδείξεις ότι δεν έχουμε μετοχές! Εμείς δεν υιοθετούμε τις κατηγορίες της κυβέρνησης, ανεξάρτητα από το ότι είναι στο αίμα του ΣΥΡΙΖΑ να απεχθάνεται το οργανωμένο ταξικό κίνημα και να λατρεύει τα μικροαστικά ξεσπάσματα κάθε είδους.
http://www.enet.gr/?i=news.el.politikh&id=264657
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

ΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ - ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Δ. ΚΑΖΑΚΗ - ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ¨ΚΟΜΑΤΟΣ - ΗΓΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΑΟΥ...¨

Θεωρώ σαν μια πολύ καλή απάντηση ΚΑΙ στην φιλοσοφία του Κ.Κ.Ε. ( που την εκφράζει ο ο ¨συλλογικός νους ¨της κας Παπαρήγα ) τον σχολιασμό που έκανε ο Δημήτρης Καζάκης στα μέχρι τώρα εκφυλιστικά φαινόμενα στην ¨Σπίθα-Μίκη Θεοδωράκη¨ , ο οποίος επίρρωσε την κριτική του με την παράθεση ενός χαρακτηριστικού αποσπάσματος από τον Αδόλφο Χίτλερ για τα ¨οργανωτικά ζητήματα των μαζών¨.
ΠΑΡΑΘΕΣΗ :
«Δεν είναι μολοντούτο απαραίτητο ο καθένας απ' αυτούς που αγωνίζονται για την θεωρία να ξέρει απόλυτα, ούτε να γνωρίζει με λεπτομέρειες κάθε μια από τις σκέψεις του αρχηγού του κινήματος. Το βασικό είναι να καλλιεργηθεί και ν' αναπτυχθεί σύμφωνα με ορισμένες ουσιαστικές αρχές της θεωρίας, λίγες ας είναι, μα οπωσδήποτε πρωταρχικές.
Ακόμη κι αν δεν καταλάβει τελείως αυτές τις αρχές, είναι αρκετό να πεισθεί για την αναγκαιότητα της νίκης της θεωρίας και του κόμματός του. Ο στρατιώτης δεν είναι ανάγκη να ξέρει τα σχέδια των επιτελαρχών.
Πρέπει λοιπόν να τον κρατήσουμε στα πλαίσια μιας αυστηρής πειθαρχίας και να του εμφυσήσουμε την πεποίθηση ότι τα αίτια της θεωρίας είναι δίκαια κι ότι για να επικρατήσει χρειάζεται να αναλωθεί ολόκληρος.
Τι θα μπορούσαμε να κάνουμε μ' έναν στρατό όπου όλοι οι στρατιώτες του θάταν στρατηγοί, προικισμένοι με ανώτερες ικανότητες; Ή τι χρησιμότητα θα είχαν για ένα κόμμα τα μέλη του, αν όλα ήταν «εξέχουσες» προσωπικότητες; Όχι, μας χρειάζονται απλοί στρατιώτες γιατί δίχως αυτούς δεν θα μπορέσουμε να πετύχουμε εσωτερική πειθαρχία.
Μια «οργάνωση» απ' την ίδια της τη φύση, δεν θα μπορέσει να υπάρξει παρά μόνο με μια ανώτατη διοίκηση από μορφωμένους και με την πλατειά μάζα πίσω της που θα την καθοδηγεί περισσότερο το συναίσθημα.»
ΑΔΟΛΦΟΣ ΧΙΤΛΕΡ ( 1928 ) : ¨ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ¨ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ¨
Το παραπάνω απόσπασμα το παρουσίασε ο Δημητρης Καζάκης σε κριτικό άρθρο παρέμβαση σχετικά με την μέχρι τώρα οργανωτική φιλοσοφία στην λειτουργία και οργάνωση της ¨Σπίθας¨ …
Κατάσταση η οποία ¨αναμένεται να αλλάξει¨ μετά από την νέα σχετική παρέμβαση για τα ¨οργανωτικά¨ του Μίκη Θεοδωράκη ( 1/4 ) η οποία οδήγησε στην παραίτηση του Γ Δημητροκάλη από τα καθήκοντα του ¨οργανωτικού συντονιστή¨…
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Όλο το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Δ. Καζάκη με τον τίτλο ¨ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΥΠΑΚΟΥΟΥΣ ¨ , εδώ :
http://www.mikis-theodorakis-kinisi-anexartiton-politon.gr/el/articles/?nid=609
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨


ΕΠΙΛΟΓΟΣ ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨ :

Για να είμαστε ¨αντικειμενικοί¨ , σε αντίθεση με τον Λεωνίδα Κ. και την αγαπημένη του γατούλα με την οποία εμφανίζεται σε κάποιες συνεντεύξεις , η κ. Παπαρήγα δεν αποδοκιμάζει ¨γενικά¨ τα κινήματα ανυπακοής , αλλά τις ¨μικροαστικές¨ αποδοκιμασίες των πολιτικών εκφραστών του συστήματος.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της η ¨ανυπακοή¨ ( για παράδειγμα το ¨δεν πληρώνω¨ ) ¨μπορεί¨ να είναι σωστή ¨μόνο όταν είναι οργανωμένη¨ , δηλαδή σύμφωνα με την γνωστή φιλοσοφία όταν υπάγεται και καθοδηγήται ( ¨για λόγους καθαρότητας¨ ) στις πρωτοβουλίες ΠΑΜΕ –¨ΓΙΑ ΑΛΛΟΥ¨ – ΜΕ ΤΟ ¨Κ.Κ.Ε¨… Αξίζει να διαβαστεί όλη η συνέντευξη της στο προτεινόμενο ¨link¨.

Επίσης στην παραπάνω συνέντευξη της ξεκαθαρίζει στον ελληνικό λαό ότι οι εκλογές ¨είναι κάτι¨ , αλλά από το ιμπεριαλιστικό Μνημόνιο θα απαλλαγούμε ΜΟΝΟ όταν ¨επέλθει¨ η ¨Λαϊκή Εξουσία¨ όπως περιγράφεται προγραμματικά από το ¨Κ.Κ.Ε.¨ , ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΓΙΑ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ¨Ε.Ε.¨ - ¨ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ¨ - ΕΑΝ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ¨ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ¨ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΠΟΘΗΤΗ ΕΞΟΥΣΊΑ …

Συνεπώς α) δεν υπάρχουν ¨συμμαχίες¨ , εκτός από αυτές που θα γίνουν με την αποδοχή του προγράμματος της ¨Λαϊκής Εξουσίας ΤΟΥ ¨ , και β ) ο λαός θα ¨πρέπει να περιμένει¨ να ωριμάσουν οι ¨αντικειμενικές και υποκειμενικές συνθήκες¨ , κυρίως θα λέγαμε οι λεγόμενες ¨υποκειμενικές¨ ( δηλαδή η ένταξη της πλειοψηφίας γύρω από το πρόγραμμα του Κ.Κ.Ε. και οι ¨οργανωτικές υποδομές του κόμματος¨ ). Αυτό είναι ίσως και μια ¨σαδιστική δήλωση του Κ.Κ.Ε. ¨ προς το λαό , του τύπου ¨δεν φταίμε εμείς που δεν δέχεσαι να οργανωθείς μαζί μας για να απελευθερωθείς…¨ , εμείς κυβέρνηση Παπανδρέου και Μνημόνιο δεν ανατρέπουμε , ¨εάν δεν είναι σίγουρο¨ ότι θα τον διαδεχθούμε…

Σε ότι αφορά την ¨Κίνηση Πολιτών – Σπίθα – Μίκη Θεοδωράκη¨ μπορεί να δρομολογεί μια ¨δημοκρατικότερη¨ αντίληψη για τα οργανωτικά με την ¨Από- Δημητροκαλοποίηση¨ της ( η δαιμονοποίηση του γνωστού πρώην συμβούλου του Κ. Μητσοτάκη δεν πρέπει να λειτουργήσει για συγκάλυψη – συσκότιση άλλων αδυναμιών ) , ΑΛΛΑ ακόμα επισκιάζεται από ¨ mea-culpa ¨ αποφάσεις , όπως η δήλωση του Μίκη Θεοδωράκη στην Θεσσαλονίκη ¨ ΑΠΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ¨ ή την καταδίκη από τον Μ.Θ. κάποιου πυρήνα Σπίθας στην Κύπρο που είχε καταδικάσει την επίσκεψη της Καγκελαρίου του 4ου Ράιχ στην Κύπρο , που ήταν ¨λάθος¨ , διότι στο ¨κάτω- κάτω ¨ η κ. Μέρκελ μας ¨υποστηρίζει¨ στην αντιπαράθεση με την Τουρκία…

Ενώ προβληματίζουν οι απόψεις μελών του ¨Συντονιστικού Οργάνου¨ της Σπίθας , όπως της Ομάδας της¨ Ρήξης¨ , οι οποίες τάσσονται ¨πολύ ¨ κατά του Δ.Ν.Τ. και του ¨Νέο-Οθωμανισμού¨ ( προσωπικά δεν με ενοχλεί καθόλου ) , ΑΛΛΑ –δεν- δέχονται συνθήματα και αιτήματα για ¨Έξοδο από την Ε.Ε.¨ ( όπως και τα γνωστά Ευρώδουλα ρεύματα της ελληνικής ¨Αριστεράς¨ και της αστικής τάξης μας τάξης γενικότερα ) με το ¨σοβαρό¨ σκεπτικό ( το οποίο ισχύει σαν ¨επιχείρημα¨ από τότε που εντάχθηκε η αστική μας τάξη στο ΝΑΤΟ το 1952 ) ότι η ¨Ευρωπαϊκή Ένωση¨ αποτελεί ¨ανάχωμα¨ στην Τουρκική επιθετικότητα ( υπαρκτή κατά την άποψη μου , αλλά αλλού είναι το ζήτημα ) , απόψεις με τις οποίες ίσως να πρεσβεύει και ο ¨SIR¨ - MARKEZINIS, ο νέος ¨θεός¨ της ¨ γεωπολιτικής διπλωματίας…¨

"Sorry Sir " , αλλά και κάθε κυρία ¨ Αρβελλέρ ¨ θα πρέπει πρώτα να αποποιηθείται κάθε τίτλο ¨τιμής¨ και βραβείο από τις ιμπεριαλιστικές σας ¨δεύτερες πατρίδες¨ ( ισχύει παρεμπιπτόντως επίσης για τον ¨G.A.P.¨ και για άλλα τμήματα της από το 1700 παγκοσμιοποιημένης ελληνικής ¨ Ομογένειας¨ ) πριν μιλήσουμε για ¨πνευματική αναγέννηση του μαραμένου ελληνισμού¨ , για το δικαίωμα Αυτοδιάθεσης του ελληνικού λαού και την επαπειλούμενη Ανεξαρτησία της Ελλάδας , για Δημοκρατία και Σοσιαλισμό.

Προπαντός θα πρέπει να εισαχθούν στο λεξιλόγιο των βαθυστόχαστων αναλύσεων σας ( όπως και των θαυμαστών σας ) οι λέξεις ¨καπιταλισμός¨ και ¨ιμπεριαλισμός¨ , ιδιαίτερα όταν αναφέρεστε στην σημερινή ιστορική περίοδο…

ΑΠΟ :


Όλος ο πλανήτης ένα καζάνι που βράζει...

της Αλίκης Βεγίρη.
Εδώ και κάμποσους μήνες, δεν ξέρεις πού στ' αλήθεια να πρωτοκοιτάξεις. Οι φωτιές που άναψαν στη Βόρεια Αφρική και Μέση Ανατολή, εκεί που πάνε να σε ξεγελάσουν ότι έχουν δήθεν κοπάσει, να 'σου και ξαναφουντώνουν. 

Τη μια μέρα τα μάτια είναι στραμμένα στον ένα τόπο, την άλλη σε κάποιον άλλο, τη μια μέρα το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην Υεμένη, την άλλη στο Μπαχρέιν, την παράλλη στη Λιβύη, ενώ την ίδια στιγμή στη Συρία το παιχνίδι αρχίζει και σκληραίνει.

«ΑΛΕΚΙΣΜΟΣ» : ΤΟ ΕΣΧΑΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΣΙΤΙΣΜΟΥ

Γράφει : ο Αντώνης  Ανδρουλιδάκης*

 Ορίζουμε στην κοινή νοηματοδότηση τον λαϊκισμό ως την ψευδεπίγραφη εκδοχή της λαϊκότητας, ως την κατ’ επίφαση λαϊκότητα, αυτού που δείχνει δηλαδή λαϊκό, ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι. Ο λαϊκισμός πάντα εδράζεται σε ένα «στημένο» ψεύδος, που εξωθεί σε απλουστευτικά και εκβιαστικά διλήμματα, ανάμεσα σε ασπρόμαυρες (μανιχαϊστικές) εκδοχές. Για να λύσει υπέρ του τα διλήμματα που θέτει -στις πιο ακραίες εκδηλώσεις του- επιχειρεί την ενεργοποίηση των βασικών ανθρώπινων ενστίκτων -όπως αυτό της αυτοσυντήρησης-  και απλώνει ένα ισχυρό ενοχοποιητικό δίχτυ για να «συλλάβει» αυτούς που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να αποδεχτούν έναν από τους δύο όρους του παιχνιδιού του.

Για την 4ημερη απεργία της επόμενης βδομάδας στα ΜΜΕ


«Στον μπαξέ της δημοσιογραφίας υπάρχουν (κι όχι πάντοτε ευδιάκριτα) τα... εύοσμα άνθη: Προκλητικά νεόπλουτοι αυλητρίδες πάσης εξουσίας, "βαποράκια" της κατευθυνόμενης πληροφόρησης, "παπαγαλάκια" των κερδοσκόπων, τρωκτικά των μυστικών κονδυλίων, αργόμισθοι πολυθεσίτες, χυδαίοι εκβιαστές, ψυχογιοί των αφεντικών, θεραπαινίδες της πλουτοκρατίας, πράκτορες και χαφιέδες...».

Γ. Βότσης από τις στήλες της «Ελευθεροτυπίας» την εποχή που παρίστανε στον «αντιεξουσιαστή».

__________________________

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στους εργαζόμενους στα ΜΜΕ είναι γνωστή. Παρακάτω θα παραθέσουμε ένα δημοσίευμα της σημερινής «Αυγής» που περιγράφει το όλο σκηνικό.

Ενοικιάζεται πατρίς

Ενοικιάζεται πατρίς
Προ ημερών, σε δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας [1], εγράφη ότι ο δικηγόρος Αχιλλέας Δημητριάδης, με επιστολή του στην Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης (όργανο το οποίο εξετάζει το βαθμό συμμόρφωσης των κρατών με αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων), εισηγείται την υπογραφή ενοικιαστηρίου συμβολαίου μεταξύ Τουρκίας και της οικογένειας Δημάδη, η περιουσία της οποίας στην Κερύνεια είναι απροσπέλαστη για τους ιδιοκτήτες της, λόγω της τουρκικής κατοχής. 

Γλυκανάλατα.


 - Ενα κουτί σοκολατάκια με ένα και μοναδικό σοκολατάκι, έστειλαν οι Οικολόγοι
χτες στον δολοφονητέο αντιπρόεδρο, ένεκα η πρωταπριλιά.
Με την σημείωση..."μαζί τα φάγαμε".
 Το κουτί επεστράφη στους αποστολείς, ως απαράδεκτο.
 Συντάσσομαι πλήρως με τον αντιπρόεδρο.
 Οποία γαϊδουριά!! Κοτζάμ κορμί, πως να βολευτεί με ένα σοκολατάκι;;
Ακόμα κι εγώ, χρειάζομαι τουλάχιστον μισό κουτί.
Ο Πάγκαλος θα θέλει μισή μηνιαία παραγωγή του...Παυλίδη!!

 - Εντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ μας τάπρηξαν χτες: "δεν έρχεται η τρόϊκα στην
προγραμματισμένη ημερομηνία, δείχνοντας δυσαρέσκεια (!!) προς την κυβέρνηση".
Σήμερα τόστριψαν: "τελεσίγραφο (!!) της τρόϊκας".
Συναγωνίζονται.
Ποιός θα μας τρομοκρατήσει παραπάνω.
Ποιός θα αναμεταδώσει πρώτος τις στημένες διαρροές.
Ποιός θα εισπράξει τα  περισσότερα...ανταλλάγματα.
Διαπλεκόμενοι τσάτσοι.

Λαϊκή οργή υπάρχει αλλά από μόνη της δεν αρκεί για να φέρει ουσιαστικές αλλαγές.


Υπάρχει οργή γι’ αυτό που συμβαίνει στη χώρα. Τεράστια οργή. Την οποία την διαπιστώνει κάποιος εύκολα, εκτός κι αν πληροφορείται για το τι συμβαίνει μόνο από τα κανάλια της τηλεοπτικής καταστολής και τις εφημερίδες των εργολάβων του δημοσίου.
Και για πρώτη φορά η οργή αυτή είναι …διακομματική. Δηλαδή δεν είναι οργισμένοι μόνο οι οπαδοί ενός κόμματος. Ο θυμός έχει αγγίξει πολίτες με πολύ διαφορετικές πολιτικές πεποιθήσεις.
Αλλά υπάρχουν ακόμη δυο σημαντικά ζητήματα:
  • πολλοί έλληνες ζουν ακόμη, για διάφορους λόγους, στην κοσμάρα τους, κατάλαβαν την κρίση λίγο έως καθόλου και φυσικά δεν έχουν καμμία οργή και
  • ναι μεν οι οργισμένοι είναι πολλοί, όμως δεν έχει δημιουργηθεί ακόμα εκείνη η ψυχολογία που θα απαιτήσει να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές στις δομές του πολιτεύματος.

Όταν η αστυνομική βία ξεπερνάει τα όρια της «νομιμότητας» και παραβιάζει κατάφορα κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων...Διαμαρτυρία στα Κατεχόμενα για παραχώρηση "υπηκόοτητας" σε εποίκους


  

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας,
πραγματοποίησε η τουρκοκυπριακή συντεχνία δημoσίων υπαλλήλων (ΚΤΑΜS) στα Κατεχόμενα, μπροστά από το "υπουργείο εσωτερικών" του ψευδοκράτους, για την παραχώρηση και άλλων "υπηκοοτήτων" σε έποικους από την Τουρκία.
Οι συγκεντρωμένοι ανάρτησαν στην είσοδο του υπουργείου πανό, το οποίο έγραφε: "Το γνωρίζετε αυτό; Από τον Aπρίλιο του 2009 παραχωρήθηκε η υπηκοότητα σε 1940 άτομα".
Αστυνομικοί,
ζήτησαν την...