#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 27 Μαρτίου 2011

Ηττα Μέρκελ, ιστορική νίκη Πρασίνων στη Βάδη-Βυρτεμβέργη

Μπροστά σε μια ιστορική ήττα είναι η Χριστιανοδημοκρατική Ένωση της καγκελαρίου Μέρκελ, καθώς, σύμφωνα με τα exit polls για τις περιφερειακές εκλογές στη Βάδη Βυρτεμβέργη, μετά από 58 χρόνια χάνει ένα από τα παραδοσιακά προπύργιά της.

Βάσει των exit polls των γερμανικών καναλιών ARD και ZDF, Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες αποκτούν πλειοψηφία στη νέα Bουλή στη Στουτγάρδη και νέος πρωθυπουργός της Βάδης Βυρτεμβέργης θα είναι ο επικεφαλής των Πρασίνων Βίνφριντ Κρέτσμαν, ο πρώτος Πράσινος πρωθυπουργός κρατιδίου στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το exit poll του ARD, το CDU συγκεντρώνει 38.0% (-6,2%), οι Πράσινοι 25% (+13,3%) το SPD 23,4% (-1,8%), το FDP είναι στο...
 όριο της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης 5% (-5,7%), το κόμμα Αριστερά μένει εκτός βουλής με 3%.
Παράλληλα, στις περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο Ρηνανία Παλατινάτο το SPD με πρωθυπουργό τον Κουρτ Μπεκ υπέστη μεγάλες απώλειες αλλά με 35,8% παραμένει πρώτο κόμμα μπροστά από το CDU με 34% (+1,2), οι Πράσινοι συγκεντρώνουν 17% (+12,8%), ενώ τόσο το FDP 4% (-4%) όσο και το κόμμα Αριστερά με 3,2% μένουν εκτός τοπικής βουλής.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Νέο blog!!!

http://itaksi.blogspot.com/

ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ!!!

Τα χρέη και το «χρέος»


Να και ένα καλό της βαθιάς πολύμορφης συστημικής κρίσης. Με αφορμή τη κρίση του χρέους- μια από τις πλευρές της κρίσης που μας ταλανίζει- έχει ανοίξει ένας αρκετά σοβαρός διάλογος για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Ενώ σημαντικότατη πρωτοβουλία είναι η απόπειρα να δημιουργηθεί επιτροπή λογιστικού έλεγχου για να ερευνηθεί το χρέος. Έτσι ώστε ο Ελληνικός λαός θα γνωρίσει πόσο τελικά είναι το χρέος και τα τοκοχρεολύσια. Με στόχο να καταμεριστούν ευθύνες και να διαγράφει το απεχθές χρέος, δηλαδή το τοκογλυφικό χρέος. Μια προσπάθεια που κινείται σε εθνικό και διεθνές πλαίσιο, στρατεύοντας πλήθος κόσμου, εργαζόμενων όλου του πολιτικού φάσματος και διανοητών.
«Μαζί τα φάγαμε»
Θα με έβρισκε ως ένα σημείο σύμφωνο η κυρίαρχη συστημική παραδοχή πως «μαζί τα φάγαμε», στο βαθμό που ζούμε στα πλαίσια του συγκεκριμένου τρόπο παραγωγής. 

Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ


FREE photo hosting by Fih.grΣήμερα, κανένας πια δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η οικονομική κρίση που πλήττει την ευρωζώνη, αλλά και όλες τις χώρες και τους λαούς του πλανήτη, είναι προϊόν μιας νέας δομικής κρίσης του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος. Παρά τη σύγχυση που επικρατεί στα μυαλά αστών και «μαρξιστών» οικονομολόγων το σήμα που εκπέμπεται από παντού είναι πανομοιότυπο. Το σύστημα καταρρέει.
Ογδόντα χρόνια μετά την κρίση του 29-30 είναι πια φανερό ότι η τωρινή κρίση-ύφεση αποτελεί κάτι παραπάνω από ένα υφεσιακό κύκλο. Αυτό που είναι σημαντικό είναι το γεγονός ότι αντιστοιχεί σε μια νέα, τρομακτικά μεγαλύτερη φάση από του 29-30,  διαρθρωτικής αλλαγής στη συγκεντροποίηση και κυριαρχία του πλασματικού χρηματιστικού κεφαλαίου. Η κρίση αυτή είναι αποτέλεσμα, συνέχεια, και ολοκλήρωση της κρίσης του 70-73 και των μέτρων που πάρθηκαν τότε για το ξεπέρασμα της. Αλλά πάνω απ όλα χρειάζεται να κατανοήσουμε ότι η κρίση του70-73 σηματοδοτεί την αλλαγή μιας ολόκληρης ιστορικής περιόδου. Σηματοδοτεί το πέρασμα από ένα μακρύ κύμα ανάπτυξης, το οποίο ξεκινάει από το τέλος του 2ου παγκόσμιου πόλεμου, στη μετάβαση ενός πολύ μακρού κύματος ύφεσης που κρατάει μέχρι σήμερα.

Η διαδικασία του διαρκούς χρέους...


 Μαθηματικά οδηγεί στην καταστροφή... αυτή είναι η αλήθεια δυστυχώς κυρίες και κύριοι! 


ΚΩΝΕΙΟ Η....ΕΥΡΩ - ΛΙΤΟΤΗΤΑ !!!


ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Νύχτα έφυγε, τελικά, από την εξουσία στη Λισαβόνα η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες. Τη νύχτα της Τετάρτης, συγκεκριμένα. «Πολιτικό κώνειο» για τον Πορτογάλο σοσιαλιστή πρωθυπουργό αποδείχθηκε η ανελέητη λιτότητα που επιβάλλει η Γερμανία μέσω της ΕΕ σε όλες τις χώρες. Τέταρτο (!) πακέτο λιτότητας μέσα σε έναν χρόνο αποπειράθηκε να περάσει από το Κοινοβούλιο ο Σόκρατες. Αγανάκτησαν πια ακόμη και οι σκληροί δεξιοί υποστηρικτές του στην αντιπολίτευση, οι κατ' όνομα σοσιαλδημοκράτες, οι οποίοι τον είχαν βοηθήσει με την ψήφο τους να περάσει τα τρία προηγούμενα πακέτα. Ετσι, αντί για ψήφο του έδωσαν αυτήν τη φορά να πιει το κώνειο της παραίτησης, καθώς ο Σόκρατες νόμιζε αφελώς ότι θα τους... εκβίαζε με την απειλή ότι θα πήγαινε σε εκλογές, αν δεν ψήφιζαν τα μέτρα του!
Ούτε ένας από τους 133 βουλευτές των τεσσάρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δύο δεξιών και δύο αριστερών, δεν βρέθηκε αυτήν τη φορά στο πλευρό των σοσιαλιστών. Ολοι οι Πορτογάλοι έχουν απηυδήσει πλέον με τις αλλεπάλληλες περικοπές μισθών, συντάξεων, κοινωνικών επιδομάτων που τους κουβαλούσε ο Σόκρατες ύστερα από κάθε σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Πόλεμος προπαγάνδας

.
Οι «επαναστάτες» της Λιβύης με ηγεσία το ξεπουλημένο στους ξένους κομμάτι του καθεστώτος Καντάφι, μετά από… ηρωικό αγώνα «σώμα με σώμα»(!) των f16, των Στελθ, των Μιράζ και των Τορνέϊντο, κατέλαβαν τη πόλη Ατζαμπίγια, το λιμάνι της Ρας Λανούφ και τις πόλεις Μπρέγκα και Μπιν Τζαουάντ.

Οι αντάρτες όπου έβλεπαν στρατό ή όπλα του Καντάφι έπαιρναν τηλέφωνο στους Δυτικούς και τους έδειχναν που να βομβαρδίσουν. Τέλειος συντονισμός του αλήστου μνήμης «Ελεύθερου Κόσμου» για το καλό του λαού του Λιβύης!

Η τιμημένη δημοκρατική σημαία του βασιλιά Ιντρίς που δεν είχε ποτέ καταδεχτεί να πάρει ένα δολάριο από τις εταιρείες για το πετρέλαιο που τους χάριζε, θα κυματίζει παντού!

"Εξωστρεφής" υποτέλεια...


thumb
Του Δημήτρη Καζάκη
Οικονομολόγου – Αναλυτή
  
Η απόφαση για άμεση εμπλο­κή της Ελλάδας στη στρα­τιωτική επέμβαση στη Λι­βύη, πρώτη φορά μετά την Κορέα, φανερώνει ακόμη μια φορά πόσο επικίνδυνη και πόσο αδίστα­κτη είναι η σημερινή κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός είπε στη Βουλή ότι η Ελλάδα παρέχει μόνο «επικουρική υποστήριξη και δεν συμμετέχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Λι­βύη», παρ’ ότι ολόκληρος ο διεθνής Τύπος στις ΗΠΑ, τη Γαλλία και τη Γερ­μανία βοά για τις δεσμεύσεις εμπλο­κής που έχει αναλάβει η Ελλάδα. Ει­δικά σε περίπτωση που οι επιχειρή­σεις στη Λιβύη πάρουν σε μάκρος και απαιτήσουν, εκτός όλων των άλλων, χερσαία εισβολή.
Το γεγονός ότι ακόμη και η «επικου­ρική υποστήριξη» αντιβαίνει στις δι­ατάξεις του συντάγματος, που...

Ο πόλεμος στη Λιβύη και τα "ελληνικά έξοδα"...


Γαβ-γαβ αυτοί, κρα-κρα εγώ!!


 Μη θαρρούν πως τους φοβόμαστε...
Οι λιγδιάρηδες της εξουσίας...
Ο σερ ογκόλιθος της παραπληροφόρησης  κ.Πρετεντέρης...
Η πρωθιέρεια του σκοταδισμού κ.Τρέμη...
Ο "με συγχωρείτε, εγώ είμαι αριστερούλης" κ.Τσίμας...
Ενοικοι του παρακυβερνητικού καταστήματος. Της πράσινης παράγκας.
Κήρυκες της υποτέλειας. Δάσκαλοι της τέχνης "σκύβω και ρουφώ".
Μπογιατζήδες-σοβατζήδες. Μπουρλοτιέρηδες.
Κουλοχέρηδες της εξουσίας. Μαστόρια της Διαπλοκής.
 Εθίγησαν, δήθεν.
Πως να το κάνουμε...master  στο γλύψιμο έχουν...
Γιατί τους κακοφαίνεται;; 
.................................................................................................................
(αλλαγή σελίδας).
Αχ, πόσο αναπολώ εκείνες τις παλιές καλές μέρες που πρώτο θέμα στις ειδήσεις
ήταν η έξοδος από το κλεινόν άστυ...

ΤΑ BLOGS ΗΡΘΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ FIMOTRO


 
Αυτό που λυπήθηκε η σύφιλη, είναι σίγουρο πως θα το ξεπαστρέψουν τα media. Δεν θα υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε στα σίγουρα τι προκάλεσε την σήψη εγκεφάλων στο απώτερο μέλλον.
Karl Kraus
Ήταν μαθηματικά βέβαιο πως θα συνέβαινε...
αυτό.
Eίναι σαν τα γιαούρτια που τόσο φοβίζουν τους πολιτικούς.
Δεν είναι αυτό καθαυτό το γιαούρτι αλλά η σκέψη που τους εγκλωβίζει."Μας πήρανε χαμπάρι", έτσι λοιπόν και στο μεγάλο κανάλι ο αυτοεγκλωβισμός των δελτίων ειδήσεων προς τις άκρως φιλοκυβερνητικές ειδήσεις θα έφερνε νομοτελειακά το "άγριο κράξιμο".
Και αν ο πρωθυπουργός είχε δηλώσει "θα μας πάρουν με τις πέτρες" στο μεγάλο κανάλι αυτό δεν τους πήγε καθόλου στο μυαλό.
Και τι έκαναν τα φερέφωνα;
Μήνυση περί συκοφαντικής δυσφήμισης σε blog που δημοσίευσε ένα γκάλοπ περί του ποιού από τις εν λόγω δημοσιογραφάρες γλύφει καλύτερα την κυβέρνηση.
Μάλιστα, οι δημοσιογραφάρες, οι κολοσσοί της ελεύθερης και αβίαστης ενημέρωσης κινήθηκαν κατασταλτικά. Δεν ξέρουμε ποιό είναι το σκεπτικό της μήνυσης, πολύ θα θέλαμε να το διαβάσουμε για να δούμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν τα δικονομικά τερτίπια που βάζουν σοβαροφανή μάσκα στην δημοσιογραφική γραφικότητα.
Μήνυση λοιπόν στο fimotro και μήνυμα στην blogόσφαιρα και μη, που σκοπό έχει να φοβίσει όσους περισσότερους μπορεί, ώστε να μη γράφουν δυσάρεστα πράγματα για το μεγάλο κανάλι.
Μια τακτική που σίγουρα δείχνει το το μέγεθος του φόβου που τους περιβάλλει.Όσο και να μην το θέλουν τα blogs ήρθαν για να μείνουν και να τους δείχνουν ποιά είναι η πραγματικά μάχιμη και ελεύθερη ενημέρωση.
Είναι δεδομένη η αποστροφή μας σε πρακτικές φίμωσης της ελεύθερης ενημέρωσης και κριτικής σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής αλλά και ο σεβασμός στις αρχές της διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως είναι δεδομένο πως αυτή η υπόθεση μας αφορά όλους και στεκόμαστε δίπλα σε όσους εναντιώνονται σε αυτές τις πρακτικές.

Γαβ-γαβ, τα πρασινοτσομπανόσκυλα.

 
Οι μισθωμένοι παπαγάλοι του Mega-λεία channel (ποιό άλλο!!), υπέβαλαν αγωγή
στο blog fimotro, για συκοφαντική δυσφήμιση. Αγωγή, όχι μήνυση.
Δεν τους φτάνουν οι κυβερνητικοί και εργοδοτικοί "μισθοί" και θέλουν κάτι παραπάνω!
 

Οι άρχοντες της παραπληροφόρησης, οι πυλώνες της μαύρης κυβερνητικής προπα-
γάνδας, διεκδικούν την αποκλειστικότητα. 
Μόνον αυτοί έχουν το "χρίσμα" να κριτικάρουν τους άλλους.
Κανείς δεν δικαιούται να κριτικάρει τους Mega-λοκριτές.
Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη, Καψής οι ενάγοντες!!
Θου, φυλακή τω στόματί μου...
 Οποιος ξεχαστεί κι ανοίξει το κανάλι τους κινδυνεύει με έμφραγμα ή εγκεφαλικό.
Να ξεράσει από το γλύψιμο, τις επικύψεις και τη μαυρίλα που βλέπει και ακούει.
Απόστολοι δήθεν. Ιερατείο. Πρασινορουφιάνοι. Εμετικοί. Πυώδεις.
Εργοδότες και οι γνωστοί δημοσιογράφοι.
Εφαγαν, συκοφάντησαν, αποπροσανατόλισαν...οι γελοίοι...

Υποκριτές, υπερασπίζονται τάχα αυτό που δεν είχαν ποτέ: ΤΙΜΗ.

Ας πάρουν ακόμη μία απάντηση...
Αρχίστε τα τηλεφωνήματα στο γκαιμπελικό βρωμοκάναλο...
Διαμαρτυρηθείτε. Ηρεμα. Χωρίς φωνές...Αυτό τους τρομάζει περισσότερο...http://politikokoraki.blogspot.com/

Το «Βήμα» του Γκέμπελς στο ΠΑΣΟΚ


Ο Θοδωρος Πάγκαλος όπως και κάθε άνθρωπος που έχει εξουσία δεν είναι γραφικός. Ούτε ο Χίτλερ ήταν γραφικός όταν είχε υπό το ζυγό του σχεδόν όλη την Ευρώπη, ούτε ο Παπαδόπουλος όσο είχε τη στήριξη της αστικής τάξης και των ΗΠΑ, ούτε ο δικτάτορας Θ. Πάγκαλος –παππούς του σημερινού πολιτικού– όταν παρέπεμπε σε στρατοδικείο όσους στρέφονταν εναντίον της εξουσίας του, ακόμα και δημοσιογράφους του Ριζοσπάστη, της Καθημερινής και της Εστίας.
Μετά από 86 χρόνια ο 73χρονος εγγονός του δικτάτορα απειλεί ξανά δημοσιογράφους ότι «θα πάνε φυλακή» αν δεν αποκαλύψουν τις πηγές τους για την κομματική ταυτότητα ενός από αυτούς που του πέταξαν γιαούρτι στο περιστατικό στα Καλύβια.


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης του Μνημονίου χρησιμοποιώντας μια ακραία δεξιά εμφυλιοπολεμική φρασεολογία επιδίδεται τις τελευταίες εβδομάδες σε μια συντονισμένη πολεμική εναντίον του μαζικού κινήματος, κάθε πολίτη που αντιστέκεται και όλης της Αριστεράς, με ιδιαίτερη εμμονή απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιχειρηματολογία του Θ. Πάγκαλου και των επιχειρηματικών και πολιτικών «φίλων» του απέναντι στην Αριστερά δεν αποτελεί κάτι νέο, αφού προέρχεται σχεδόν αυτούσια από το νεοναζιστικό ιδεολογικό οπλοστάσιο της Χρυσής Αυγής και άλλων ακραίων φορέων του παρακράτους, με τη διαφορά ότι η ακροδεξιά προπαγάνδα δείχνει να αποτελεί πλέον επίσημη κυβερνητική θέση. Χαρακτηριστική είναι η πλήρης κάλυψη που πρόσφερε στις γκεμπελικές επιθέσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ο οποίος υιοθετώντας τη παγκαλική λογική κάλεσε το Συνασπισμό προκαταβολικά να καταδικάσει εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που τυχόν γίνουν στην παρέλαση της 25ης Μάρτη!

Η ΡΟΣΑΝΑ ΡΟΣΑΝΤΑ ΘΕΤΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ , με αφορμή τις Αραβικές Εξεγέρσεις


Η Ροσάνα Ροσάντα είναι θρυλικό στέλεχος της διεθνούς ριζοσπαστικής Αριστεράς (το Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας που τη διέγραψε τη δεκαετία του 1960 την χαρακτήρισε “αριστερής παρέκκλισης” ) και ιδρύτρια στα τέλη της δεκαετίας του ’60 του επίσης θρυλικού εντύπου «il manifesto». Παρά το ότι σήμερα είναι πάνω από 85 χρόνων η σκέψη της παραμένει διεισδυτική και σφριγηλή , πολύ περισσότερο από πολύ νεώτερους της . Στο παρακάτω κείμενο (αναδημοσίευση από την epohi.gr : http://epohi.gr/portal/theoria/9093-%CE%A0%CF%81%CE%BF%CE%BF%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%B1%CF%80%CE%AC%CF%84%CE%B5%CF%82) θέτει ουσιαστικά ερωτήματα γενικά για τις εξεγέρσεις και τις επαναστάσεις και το μέλλον τους , με αφορμή βεβαίως τις Αραβικές εξεγέρσεις …
Της
Ροσάνα Ροσάντα
Η Λουτσιάνα Καστελίνα κάνει τη σωστή ερώτηση: πώς συνέβη και άνθρωποι και κινήματα στα οποία είχαμε εναποθέσει τόσες ελπίδες και είχαν αποδειχτεί μεγαλειώδη στους απελευθερωτικούς αγώνες να έφθασαν στο σημείο να προκαλέσουν την έχθρα τόσο μεγάλου μέρους του λαού τους; Οι εξεγέρσεις στο Μαγκρέμπ και στη Μέση Ανατολή μάς ζητούν να απαντήσουμε σ’ αυτό. Το ίδιο ισχύει για τους αντιδραστικούς ηγέτες που βρίσκονταν στην εξουσία, ιδιαίτερα εκείνους που την κατέλαβαν με προοδευτική ώθηση – ο Λίβυος Καντάφι και η κυβέρνηση που προήλθε από το αλγερινό Fln.

Ιράκ, Λιβύη, Συρία, Λίβανος, Σομαλία, Σουδάν, Ιράν. Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αδιάκοπα. Δυστυχώς. (Δείτε το video).

BlackMediterraneanPirate    27-03-2011   07:40

“… πάμε σε πόλεμο με το Ιράκ; Γιατί;”. “Δεν ξέρω. Μάλλον δεν ξέρουν τι άλλο να κάνουν”.
“… έχουμε καλό στρατό και μπορούμε να κατεβάζουμε κυβερνήσεις.
Οπότε, αν έχεις μόνο σφυρί, κάθε πρόβλημα πρέπει να μοιάζει με καρφί.”

Στρατηγός (****) Wesley Clark.
Η Ιστορία επαναλαμβάνεται αδιάκοπα. Δυστυχώς. (Δείτε το video, έχει ελληνικούς υπότιτλους).
ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.
Ποιός είναι:
-Διοικητής  «Επιχειρήσεων Συμμαχικών Δυνάμεων» στον πόλεμο του Κοσσόβου/ Ανώτατος Διοικητής Συμμαχικών Δυνάμεων ΝΑΤΟ Ευρώπης (1997-2000)
[«SACEUR”, θέση που κατέχει σήμερα ο Ελληνοαμερικανός Ναύαρχος Σταυρίδης].
-2004-Προεδρική υποψηφιότητα/Κόμμα Δημοκρατικών, κέρδισε σε Πολιτεία Οκλαχόμα/ αποχώρησε για να στηρίξει υποψηφιότητα John Kerry.