#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 26 Μαρτίου 2011

Συμφωνο εξαθλίωσης των λαών

                                                                  

Μια φορά και έναν καιρό  ήταν μια χώρα που την  έλεγαν....


Εκφράζει την ικανοποίησή του και αισθάνεται δικαιωμένος, γιατί:

"επιβεβαιώνονται οι προσπάθειες που γίνονται ένα χρόνο τώρα στον τομέα της οικονομίας".

"Θα βγούμε ισχυρότεροι" είπε και πρόσθεσε "Να μιλάμε για τις προοπτικές της χώρας με αισιοδοξία"


«Κερδίσαμε αυτή τη μάχη με όπλο τη σοβαρότητα και τη συνέπειά μας. Θέλουμε να κρατήσουμε τη συνέπεια της χώρας μας απέναντι στο πρόγραμμα που εφαρμόζουμε»,

Ο Ελληνικός λαός μετά από αυτές τις δηλώσεις μπορεί να κοιμάται ήσυχος!

Πρόθυμοι και εθελόδουλοιΗ ελληνική εμπλοκή στον πόλεμο κατά της Λιβύης, που κήρυξε η νέα Ιερά Συμμαχία (ΗΠΑ, Αγγλία, Γαλλία) και οι σύμμαχοί τους, αποδεικνύει για άλλη μια φορά τους δεσμούς εξάρτησης και συμπόρευσης του αστισμού της Ελλάδας με τους κάθε φορά ισχυρούς της Γης.

Η ελληνική κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου έσπευσε να δώσει (για άλλη μια φορά) όλες τις διευκολύνσεις και την υποδομή (βάσεις, αεροδρόμια, συμμετοχή σε εναέριες περιπολίες, ναυτικό αποκλεισμό κ.λπ.) σε μια ασαφή και χωρίς προσδιορισμούς νέα συμμαχία (στα στρατιωτικά αεροδρόμια της Ελλάδας κατέφθασαν από Βελγικά αεροπλάνα μέχρι μαχητικά από το Κατάρ).


Επιθέσεις που θυμίζουν ασφαλίτες και συμμορίες του υποκόσμου.Με τρόπο που θυμίζει Ασφάλεια και συμμορίες του υποκόσμου θρασύδειλοι τραμπούκοι επιτέθηκαν την περασμένη βδομάδα σε μέλη του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ) σε διάφορες σχολές, στήνοντας ενέδρες και προπηλακίζοντας, ενώ σε άλλες σχολές έσταζαν αντικομμουνιστική χολή μέσω χυδαίων συνθημάτων. Ολα αυτά με την πρόφαση ότι οι δυνάμεις της ΚΝΕ ...διασπούν το φοιτητικό κίνημα και δεν πρέπει να έχουν θέση μέσα στις σχολές, ότι τάχα το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών περιχαρακώνει τη νεολαία. Η πυκνότητα των περιστατικών σε σχολές της Αθήνας, από την περασμένη Τρίτη, 22 Μάρτη έως και την Πέμπτη 24 Μάρτη, δείχνει ότι δεν είναι τυχαία μεταξύ τους, αλλά πρόκειται για ένα συντονισμένο σχέδιο.
Οσο για το «γιατί» αυτών των επιθέσεων, το αποκαλύπτουν αυτά που έλεγαν περί «διασπαστών» και «περιχαράκωσης της νεολαίας από το ΜΑΣ»: Οι τραμπούκοι ενοχλούνται, γιατί θέλουν ένα κίνημα ανοργάνωτο, με τη μεγάλη μάζα των φοιτητών μακριά από τις συλλογικές διαδικασίες, ώστε να μιλούν αυτοί εξ ονόματός του και να πουλούν «ψευτοεπανάσταση» με τους φοιτητές απόντες ή στην καλύτερη περίπτωση συμμετέχοντας περιστασιακά, ως ...μπούγιο σε ανώδυνα για το σύστημα ξεσπάσματα σε στιγμές ανόδου των κινητοποιήσεων.
Για του λόγου το αληθές, την περασμένη βδομάδα συνέβησαν τα εξής:
Συγκεκριμένα...

Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΗΤΕΟΣ-ΕΙΝΑΙ ΞΕΦΤΥΛΙΣΤΕΟΣ

Τι γίνεται με τη Γερμανία και τη Ρωσσία;


Σε παλαιότερες αναρτήσεις μας  έχουμε δει με μεγάλη διαφοροποίηση ανάμεσα στη Γερμανία και όλες τις υπόλοιπες χώρες της ευρωζώνης, που θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και στη διάλυση του ευρώ.

Σε αυτή την ανάρτηση, θα εξετάσουμε το "πλησίασμα" της Γερμανίας προς τη Ρωσσία, ή, αν προτιμάτε, την απομάκρυνση της από τη "δύση" (ΗΠΑ). Πρόκειται βέβαια για μια τεράστια αλλαγή, που βρίσκεται πάντως σε εμβρυακή μορφή, και προφανώς δε μπορεί να θεωρηθεί ούτε σίγουρη/δεδομένη, ούτε μπορεί και να προβλεφθεί με 100% ακρίβεια. Ωστόσο, υπάρχουν οι πρώτες ενδείξεις προς αυτή την κατεύθυνση, και θα τις δούμε με αφορμή και σχετική ανάλυση του [αμερικανοκινούμενου] think tank Stratfor:

Καλό ταξίδι συντρόφισσα...

Η ανταρτοπούλα του ΕΛΑΣ και αργότερα του Δημοκρατικού Στρατού  
Η Μαρία Μπέικου υπήρξε η άγνωστη φωνή του Ψυχρού πολέμου για την Ελλάδα, τα χρόνια μετά τον εμφύλιο.
Η εκφωνήτρια του ελληνόφωνου σταθμού της Μόσχας.
Το «Εδώ Μόσχα» που... έντυνε με τη φωνή της, ήταν η ελπίδα της μελλοντική νίκης για την πλευρά των ηττημένων. Και μια απειλή για τους νικητές.
Η Μαρία Μπέικου υπήρξε ένα κομμάτι της ελληνικής ιστορίας.


Βυθίσατε τις χώρες...


  Με πυραύλους τόμαχοκ ή Σύμφωνα λιτότητας, οι "συμμαχικές" δυνάμεις και
οι παντοκρατόρισσες "αγορές" επιβάλλουν σταθερά και βίαια στους λαούς
του κόσμου, την απόλυτη κυριαρχία τους.
  Οι πολιτικές και οικονομικές δικτατορίες απλώνονται σαν τσουνάμι.
Αλλες νέες και άλλες "ανανεωμένες".
  Επικαιροποιημένοι στόχοι, η κοινωνική Ευρώπη και οι χώρες με πλούσιες πλου-
τοπαραγωγικές πηγές.
...........................................................................................................................
 - Οι άρχουσες τάξεις και οι μηχανισμοί βίας που διαφεντεύουν Τυνησία και Αίγυπτο
πρόκειται να χορηγήσουν μία "ασπιρίνη" δημοκρατίας και ένα καρβέλι ψωμί στους
λαούς τους.

Βίντεο:Το νέο ντοκιμαντέρ του Εξάντα για την Αργεντινή, 10 χρόνια μετά την κατάρρευσηΤο Δεκέμβριο του 2001 στο Μπουένος Άιρες, μεγάλες λαϊκές μάζες κατευθύνονται προς την ιστορική πλατεία «Πλάσα δε Μάγιο.» Η Αργεντινή μία από τις πλουσιότερες οικονομίες στο παρελθόν, έχει χρεοκοπήσει. Η κυβέρνηση έχει παραιτηθεί και ο Πρόεδρος της Αργεντινής Φερνάντο Δε Λα Ρούα διαφεύγει από το Προεδρικό Μέγαρο με ελικόπτερο μέσα στη θύελλα του οργισμένου λαού που συγκρουόταν με την αστυνομία, έσπαγε τράπεζες, λεηλατούσε σούπερ μάρκετ και φώναζε μαζικά «Να φύγουν όλοι!». Η κοινωνική έκρηξη του 2001, ήταν το τέλος ενός νεοφιλελεύθερου οικονομικού μοντέλου διάρκειας 10 ετών και άφησε πίσω της 35 νεκρούς (δολοφονημένους από την αστυνομία και τους ιδιωτικούς φρουρούς των τραπεζών), 30.000 παράπλευρες απώλειες (ανθρώπους που αυτοκτόνησαν, η υπέστησαν καρδιακά και εγκεφαλικά επεισόδια), και περίπου 20.000.000 ανθρώπους (πάνω από το μισό του πληθυσμού) βουτηγμένους στην φτώχεια και τη μιζέρια.

Σχεδόν 10 χρόνια μετά, ο Γιώργος Αυγερόπουλος, που είχε εργαστεί στην Αργεντινή το 2001-2002 κατά την περίοδο της κρίσης, επιστρέφει για μια νέα αυτοψία στην οικονομία, την πολιτική και την κοινωνική κατάσταση της χώρας.

Απαγορεύετε να τραβάς φώτο σε παρέλαση


Απαγορεύετε να τραβάς φώτο σε παρέλαση. Συνέλαβαν άτομο και έσβησαν φώτο για να μην υπάρξει μαρτυριά του επεισοδίου μάλλον.

Στο Ρέθυμνο, πατρίδα του Μ. Όθωνα πολίτες κατέβηκαν σε διαμαρτυρία υψώνοντας πανό στην διάρκεια της παρέλασης.

Βαριά το πήρε ο υφυπουργός και έδωσε εντολή να δείρουν και κανένα. Όποιον τύχει. Να μη φανεί ότι ξοδεύει το κράτος χωρίς σοβαρό λόγο, όπως με τον λογαριασμό του τηλεφώνου του. Έτσι έδειραν ένα ερασιτέχνη φωτογράφο, τον πήραν στο τμήμα (τον τρόπο που τον συνέλαβαν, όπως δείχνει και η φωτογραφία τον αφήνω στην κρίση σας) και έσβησαν τις φωτογραφίες από τη μηχανή του. Κατηγορία δεν υπήρξε και δεν απαγγέλθηκε.

Τα κρατικά (!) μυστικά δεν διέρρευσαν. Εντυπωσιακή ήταν και η δήλωση του Μ. Οθωνα. ''Τα παιδία παίζει''.

Κάτι ξέρει από παιχνίδια ο μικρός..
Αλλιώς δεν θα κουβαλούσε τα ΜΑΤ να παίξουν με τα ''παιδία''.
Τι φοβηθήκατε υπουργέ μου, τα παιδία;E.N
 

Eκτος απο ασφαλιτες ειναι και μαλακες-επικινδυνοι....Του έπεσε το περίστροφο από την τσέπη, κατά τη διάρκεια της παρέλασης.


Απίστευτο περιστατικό κατά τη διάρκεια της παρέλασης

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στην εξέδρα που βρίσκονται οι δημοσιογράφοι, κατά τη διάρκεια της μαθητικής παρέλασης στο κέντρο της Αθήνας.

Την ώρα που ένας άνδρας της ασφάλειας έψαχνε κάτι την τσέπη του, τού έπεσε από απροσεξία το περίστροφο, χωρίς ευτυχώς να εκπυρσοκροτήσει.


Όσοι παρακολούθησαν το σκηνικό έμειναν άναυδοι καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν τα μάτια τους! Στην αρχή νόμιζαν ότι επρόκειτο για κάποιο κινητό αλλά τελικά αυτό που έπεσε ήταν πιστόλι.


Ο αστυνομικός έβαλε άρον άρον το πιστόλι στην τσέπη του αλλά η... ζημιά είχε ήδη γίνει.

Η ειδηση απο το
newsbeast.gr

Στο έδαφος της Λιβύης για το λαό και τη δημοκρατία...


thumb

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες (στρατιωτικές) γνώσεις για να καταλάβει κανείς ότι προκειμένου να ελέγξεις μια χώρα δεν αρκεί να την βομβαρδίσεις: Πρέπει και να την καταλάβεις. Για το λόγο αυτό οι Αμερικανοί έχουν έτοιμα δύο εκστρατευτικά σώματα πεζοναυτών (γύρω στους 5.000 άνδρες) οι οποίοι προς το παρόν ξεκουράζονται στις κουκέτες δύο εκ των αμερικανικών πολεμικών που πλέουν ανοιχτά της Λιβύης.
Όπως επίσημα έχουν...
 ανακοινώσει οι αμερικανικές αρχές πρόκειται για το 26ο και 22ο Marine Expeditionary Unit ( εκστρατευτικά σώματα πεζοναυτών)

«Κλέφτες» και «Προδότες» φώναζαν οι Αθηναίοι στην παρέλαση...

 

Από το "tsantiri"

Κράξιμο στο Περιστέρι για την υπουργό Νταλάρα, το γένος Ραγκούση...

Παρέλαση με μαύρες σημαίες στην Κυλλήνη...

«Συμμαχία των ίσων» ή Ιμπεριαλισμός με «αγγελικό προσωπείο» ;Ο Ομπάμα στη Λατινική Αμερική

Τη στιγμή που η αμερικανο-βρετανο-γαλλική συμμαχία ξεκινούσε την ιμπεριαλιστικού τύπου στρατιωτική της επέμβαση στη Λιβυή με πρόσχημα τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκεπτόταν τη Νότια Αμερική. Πρώτος σταθμός η Βραζιλία, δεύτερος η Χιλή και τρίτο το Ελ Σαλβαδόρ. Από το Ρίο ντε Τζανέιρο, ο Μπαράκ Ομπάμα πρότεινε στη Λατινική Αμερική μιά συνεργασία υπό ίσους όρους, ή αλλιώς, μιά «συμμαχία ισότητας» με διεθνείς προεκτάσεις. Πόσο «ίσος» όμως μπορεί να...

 είναι κάποιος απέναντι σε μιά υπερδύναμη της οποίας κινητήρια δύναμη είναι η επέκταση των νεοαποικιακών οικονομικών συμφερόντων της; Και κυρίως δε, ποιός είναι διατεθειμένος να ξεχάσει το ρόλο που έπαιξε κατά το παρελθόν η Ουάσινγκτον ως υποκινητής και υποστηρικτής δικτατορικών καθεστώτων στην Κεντρική και Νότια Αμερική;