#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

Επίκαιρος λόγος όχι μόνον λόγω της επετείου αλλα........


Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΑΡΗ ΣΤΗΝ ΛΑΜΙΑ
(απόσπασμα..)

Στις 19 Οκτωβρίου απελευθερώνεται η Λαμία. Δυνάμεις του ΕΛΑΣ, αντιπροσωπεία της ΠΕΕΑ και του ΕΑΜ, καταφτάνουν στην πόλη. Στις 29 Οκτωβρίου και με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ, συγκαλείται στην πλατεία Ελευθερίας της πόλης, πανηγυρική συγκέντρωση του ΕΑΜ με παμφθιωτική λαϊκή παρουσία. Ο Άρης εκφωνεί από το περίφημο μπαλκόνι τον παραπάτω λόγο. 

Γιατί αγωνίστηκα.
 
Αδέλφια, Έλληνες και Ελληνίδες της Λαμίας και της περιοχής της!
 
Από μέρους του Γενικού Στρατηγείου του Ε.Λ.Α.Σ, σας φέρω τους πιο θερμούς χαιρετισμούς.
 
Όπως βλέπετε, πρόκειται «να βγάλω λόγο». Μα ο λόγος μου αυτός δεν θα μοιάζει καθόλου με τους λόγους που γνωρίσατε μέχρι σήμερα. Δεν πρόκειται να σας υποσχεθώ ούτε πως θα σας φτιάξω γεφύρια ή ποτάμια, όπως σας υποσχόντουσαν πως θα σας φέρουν οι παλιοί κομματάρχες. Ούτε και θα σας τάξω λαγούς με πετραχήλια. Δεν επιδιώκω ν' αποσπάσω επαίνους για τη ρητορική μου δεινότητα. Επιδιώκω απλώς ν' ακούσετε αυτά που θα σας πω. Προσέξτε. Θ' αρχίσω σαν τα παραμύθια:
 

ΤΟ 21΄ ΞΑΝΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΜΑΖΙ ! ( σύνθημα του ΕΑΜ 1941-1945 )

 

του ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨  

Αναδημοσιεύω - στο τέλος της παρέμβασης μου -  , ¨μια ενδιαφέρουσ ανάλυση του Γιώργου Λαουτάρη που δημοσιεύτηκε στο  ¨ Πριν ¨ , σαν απάντηση στην πολύ κακών προθέσεων εκπομπή ( σειρά ) του " Intelligenc" - ΣΚΑΪ ( εννοώ του ¨έξυπνου¨ και ¨τίποτα¨ άλλο…) για την Επανάσταση του 1821.

Ένα άρθρο που στηρίζεται στα ¨ταξικά στοιχεία¨ των γεγονότων με βάση τον Μαρξιστικό ¨ ιστορικό και διαλεκτικό υλισμό¨ , ο οποίος ανεξάρτητα από τις πολλές φορές ¨προκρούστιες λογικές των οπαδών του ¨ ( να προσαρμόσουν και να ερμηνεύσουν την ανθρώπινη ιστορική εξέλιξη , την πραγματικότητα της εκάστοτε ιστορικής περιόδου , στην ¨αρχική ιδεολογική τους σύλληψη ¨ με , ας πούμε , ¨επιστημονικό¨ τρόπο ) αποτελεί σύμφωνα με την γνώμη μου την πιο αντικειμενική εξήγηση των γεγονότων της ιστορίας , δηλαδή η ¨Ιστορία της Ανθρωπότητας είναι η Ιστορία της Πάλης των Τάξεων¨ , συνειδητών και ασυνείδητων θα πρόσθετα.

Το λάθος του συντάκτη είναι ότι – μη ακολουθώντας την διαλεκτική την οποία πρεσβεύει , προσπαθεί να απαντήσει με έντιμο τρόπο και με επιχειρήματα χωρίς να προσπαθεί να εξετάσει τα κίνητρα του ΣΚΑΪ και αντίστοιχων εκπομπών του.

Με βάση δηλαδή την ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΑΝ ¨Μ.Μ.Ε¨ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΡΟΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΔΙΑΝΥΟΥΜΕ , το που εντάσσεται η προσπάθεια ¨αποδόμησης των μύθων¨ .

Ίσως η αδυναμία και η παράλειψη αυτή να οφείλεται στο γεγονός ότι και ο ίδιος αποσπασματικά αποδέχεται κάποιες ¨αλήθειες¨ των δημιουργών – συντελεστών του επίμαχου ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ντοκιμαντέρ σε ότι αφορά την αποδόμηση των μύθων του ¨εθνικισμού¨ και της εκκλησίας γύρω από τα στερεότυπα ¨ Αγία Λαύρα¨ και τα γνωστά που η αριστερή ιστοριογραφία έχει εντοπίσει εδώ και 100 χρόνια…

Το θέμα είναι όμως , για ένα που σκέπτεται ¨διαλεκτικά¨ , το πότε και γιατί λες ορισμένα πράγματα…

Ίσως επίσης επειδή ο χώρος που δημοσιεύει την , αξιόλογη επαναλαμβάνω , παρέμβαση του αμφιταλαντεύεται γύρω από τα σημερινά προβλήματα που προκαλεί ο σημερινός καπιταλιστικός ιμπεριαλισμός με στόχο την διάλυση των ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ κρατών και εθνών με βασικό ¨πολιορκητικό κριό ¨ το κατασκευασμένο ιδεολόγημα του ¨οικουμενισμού –παγκοσμιοποίησης¨ , του ¨αντιρατσισμού , της ετερότητας και των ¨ατομικών δικαιωμάτων ¨

Μέσα στα πλαίσια των στόχων του σημερινού ιμπεριαλισμού ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ – ΚΑΠΙΤΑΛ-ΛΗΣΤΡΙΚΗΣ ¨ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ¨ ΑΓΟΡΑΣ ΤΩΝ ¨ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ¨ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ¨ΠΟΛΥ-ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ¨ ΕΝΤΑΣΣΕΤΑΙ Η ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΣΚΑΪ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ – ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΕΣ- ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΕΑΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ.

Βασική μέθοδος της Γκεμπελικής προπαγάνδας είναι ότι ξεκινάς ¨από ένα γενικά αληθινό ή αληθοφανές γεγονός¨ , λες κάποια πραγματικά γεγονότα ( ώστε να γίνεις αποδεκτός και να αποσπάσεις την προσοχή ) , ώστε στην συνέχεια να οδηγήσεις στην αποδοχή των δικών σου μαύρων συμπερασμάτων και την αντιστροφή της πραγματικότητας… Έτσι λειτουργεί η προπαγάνδα με αυτό τον τρόπο τιθασεύουν και καθοδηγούν τα media στην εικονική μας εποχή ¨τις μάζες¨.

Και αυτό αδυνατεί να το εντοπίσει – προσδιορίσει , να το αποκαλύψει ο συντάκτης.

Ίσως διότι επικρατεί σύγχυση γύρω από τα ¨διεθνιστικά – ουμανιστικά οράματα¨ που ταλανίζουν σοβαρό τμήμα της αυτοπροσδιοριζόμενης Αριστεράς στην Ελλάδα.

Μερικές παρατηρήσεις στην τελευταία σχετική εκπομπή και την συζήτηση που ακολούθησε στον ¨Inteligenc – ΣΚΑΪ ¨ .

Στα πλαίσια των αρχών της προπαγάνδας και της ¨έξυπνης αποδόμησης – υπονόμευσης ¨ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΒΕΒΑΙΟ ΑΥΡΙΟ που μόνο οι οργανωμένες δυνάμεις του ιμπεριαλισμού γνωρίζουν , θα τολμούσα να ισχυριστώ πολλές φορές ούτε οι ιδεολογικοί κεκράκτες του , έγινε προσπάθεια μετριασμού του κουρνιαχτού που ξεσήκωσε στους λεγόμενους ¨εθνοφοβικούς¨…

Για να κρατήσουν ¨τα ίσα¨ κάλεσαν στις συζήτηση τους και ανθρώπους από το καθηγητικό κατεστημένο του ¨εθνοκεντρισμού¨ και ¨ορθοδοξοκεντρισμού¨ ( Κολλιόπουλο , Αγγελομάτη )…

Ο ¨ηθικός αυτουργός¨ κ. Βερέμης ¨έπαιξε¨ , οπορτουνιστικά θα έλεγα για να παραμείνει ¨αντικειμενικός καθηγητής¨ , με τον ¨ Άγιο¨ της εθνοκεντρικής ιστορίας, τον Κ. Παππαρηγόπουλο ( ο οποίος είχε προσπαθήσει να αποδείξει την ¨διαχρονική συνέχεια του Ελληνισμού ¨ ) , δηλώνοντας πως ¨Συμφωνεί με τον Παπαρηγόπουλο¨ επειδή παραδέχεται πως φορείς της ελληνικής επανάστασης ήταν επίσης Αρβανίτες και Σλαβόφωνοι οπλαρχηγοί…

¨Συμφωνεί¨ δηλαδή μαζί του εκεί που τον εξυπηρετεί στο ιδεολόγημα του ¨περί ύπαρξης Πολυφυλετικής Ελλάδας¨ που δεν αναγνωρίζουν οι ¨οπαδοί του αίματος¨ .

Και αυτό είναι το ζητούμενο σήμερα για τα ιδεολογικά ¨τάγματα ασφαλείας¨ της Νέας Τάξης Πραγμάτων…

Σήμερα η Ελλάδα ¨πρέπει¨ από την μια να αποδεχτεί περίπου δύο εκατομμύρια ¨μετανάστες¨ ( αλλοδαπούς Πρόσφυγες επί της ουσίας , όπου ένα σημαντικό τμήμα τους δεν είναι εργαζόμενοι λόγω ¨συνένωσης των οικογενειών ¨ ) , αλλά και να αναγνωρίσει ¨καταπιεσμένες εθνικές μειονότητες¨ στην Ελλάδα , στο ¨κάτω – κάτω¨ συμμετείχαν και στην Επανάσταση …

Οι οπαδοί της νέας τάξης της ¨ετερότητας¨ υποστηρίζουν σήμερα για παράδειγμα πως δεν πρέπει να διοργανώνονται επετειακές εκδηλώσεις για την ελληνική επανάσταση , διότι α) δεν ήταν και ¨τόσο ελληνική¨ β) προκαλούν με τις παρελάσεις , τις αναρτήσεις σημαιών και τις εκκλησιαστικές λειτουργίες ¨ αποξένωση¨ στους ¨μετανάστες αδελφούς μας¨ , ιδιαίτερα οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου ¨αποξενώνουν¨ τα παιδιά των Αλβανών στα ελληνικά σχολεία που αποτελούν και την πλειοψηφία των μεταναστών στην Ελλάδα ( οι οποίοι κατά παράβαση της λογικής και του διεθνούς δικαίου ανάγονται από διάφορους ¨αντιρατσιστές¨ και σε ¨εθνική μειονότητα¨ στην Ελλάδα που έχουν ¨άμεση¨ σχέση με τους Αρβανίτες που… ¨έκαναν την επανάσταση μας¨ και στην συνέχεια τους ¨γενοκτόνησαν¨ οι μισαλλόδοξοι Έλληνες το 1944 στην Τσαμουριά …, όπως μαθαίνουν στα Αλβανικά σχολικά τους βιβλία ) .

Θα πρέπει συνεπώς για λόγους ¨ειρηνικής συμβίωσης¨ σε έναν όμορφο ιδανικό - ¨ανεξίθρησκο ¨ κόσμο όπως επί 400 – 500 χρόνια επί της πολυχρονεμένης Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπό την φωτεινή ηγεσία του ¨Χαλιφάτου της Κωνσταντινούπολης¨ , πριν ¨μας πάρουν τα μυαλά¨ τα Εθνίκια της Γαλλίας με τον διαφωτισμό τους ( σύμφωνα με τα σχολικά βιβλία της Τουρκίας ) , να αλλάξει η ιστορία και να καταργηθούν οι εθνικές γιορτές για να εξασφαλιστεί η Ελλάδα σαν ¨ -Πατρίδα των ¨Κολασμένων του Κόσμου¨ .

Ώστε…τελικά να αντιμετωπίσει η αστική μας τάξη τα ¨προβλήματα υπογεννητικότητας στις ανάγκες του νέου μισθοφορικού της στρατού¨ ( ¨κάτω οι στρατοί¨ και η γενική στρατιωτική θητεία , ζήτω οι υπό συγκρότηση μισθοφορικοί στρατοί , άλλο ένα ¨δημοκρατικό¨ - ¨αντιμιλιταριστικό¨ αίτημα ).

Κατά περίεργο τρόπο διάφοροι ¨αντιρατσιστές εχθροί των θεωριών του αίματος¨ υποστηρίζουν ( στην προσπάθεια αιτιολόγησης της αποδοχής μεταναστών-προσφύγων ) σαν επιχείρημα την ανανέωση της φυλής με ¨νέο αίμα¨ μέσω της ¨διασταύρωσης¨ που είναι πάντα προοδευτικό γεγονός , ανάμειξη – πρόσμιξη βγάζει πάντα ¨καλό χαρμάνι ¨ ) .

Τέλος για να εξασφαλιστεί η περίφημη ¨ανταγωνιστικότητα της οικονομίας ¨μας¨ με φτηνό εργατικό δυναμικό… Τι να κάνουμε λένε , ¨οι έλληνες δεν θέλουν πια να κάνουν βαριές και βρώμικες δουλειές…¨ . Δεν το καταλαβαίνουν αλλά έμμεσα αποδέχονται με τα ¨επιχειρήματα αυτό την ¨όχι¨ ρατσιστική και νέο – αριστοκρατική θεωρία του ¨περιούσιου λαού των ελλήνων¨ που έχει ¨άλλη αποστολή¨ και άμεσα τον παγκόσμιο καπιταλιστικό καταμερισμό εργασίας…


Είπε όμως ο κ.Βερέμης , στα ¨πλαίσια της αντικειμενικότητας¨ , και μια τεράστια αλήθεια : ¨ Ότι η Ελληνική Επανάσταση αποτέλεσε το πρότυπο για την δημοκρατική συνένωση ενός ολόκληρου κόσμου , του κατακερματισμένου ελληνισμού σε σώμα , γεγονός που αποτέλεσε παράδειγμα και για τις ¨ενοποιητικές εθνικές επαναστάσεις¨ των Ιταλών και των Γερμανών στον 18ο αιώνα , γεγονός που αναγνώρισε σαν ¨συμβολή¨.

Στην συνέχεια μαζί με τον κ. Π. Τατσόπουλο ( συγγραφέα του νέου πονήματος για την Ελληνική Επανάσταση και ¨σεναριογράφου του επίμαχου ντοκιμαντέρ ) θεώρησαν περίπου σαν ¨κωμικό¨ το γεγονός του κινήματος του Νεοκλασικισμού περιγράφοντας με ¨έκπληξη¨ την ¨ Ελληνολατρία του ¨ που ¨παρέσυρε¨ τον Ελληνισμό στην ιδέα της ¨μεταφυσικής συνέχειας¨ Αρχαίας - Νέας Ελλάδας. Λοιδόρησαν σαν παράδειγμα την πόλη του Μονάχου που είναι γεμάτη ¨παράλογα¨ με κτίρια σε αρχαιοελληνικό ρυθμό.

Ο κ. Βερέμης μάλιστα ¨κατήγγειλε¨ στα πλαίσια του φωτεινού του πνεύματος το γεγονός ότι ΑΚΟΥΣΟΝ – ΑΚΟΥΣΟΝ στο Μουσείο του Μονάχου ( Γλυπτοθήκη ) που είναι ενταγμένο ότι έχουν κλέψει από τον Ελλαδικό χώρο ( κυρίως από την Αίγινα ) έχουν αναρτημένη - o mon dieu – την Ελληνική Σημαία ( ! ) γεγονός που είναι ¨παράλογο¨ διότι ο πολιτισμός του αρχαίου ελληνικού κόσμου δεν είχε να κάνει με την σημερινή Ελλάδα… Τόσο πολύ μας ¨παραπλάνησαν¨ οι Βαυαροί με την αρχαιολατρία και τις ιδεοληψίες τους , σχεδόν μας παρακίνησαν στην Επανάσταση…

Βέβαια ιδέα δεν έχουν από την ιστορία και για τους λόγους για τους οποίους ο ανερχόμενος Γερμανικός γεωγραφικός - οικονομικός χώρος , εγκαινίασε , μέσω των Βαυαρών και την αποστολή του Όθωνα με ένα σώμα 3000 μισθοφόρων , την ¨Νέα Ώθηση προς Ανατολάς¨ και την Μέση Ανατολή… , πολιτική που επισφράγισε το 1880 για να ισχύει μέχρι σήμερα ο Μπίσμαρκ.

Ο κ. Τατσόπουλος στα πλαίσια της ¨αντικειμενικότητας αναγκάσθηκε να μιλήσει , σωστά , ¨περί ¨διττού χαρακτήρα της Εκκλησίας¨ στην Επανάσταση ( άρα υπάρχει και θετική συμβολή ) ενώ παράλληλα χαρακτήρισε ¨αγανακτισμένους πολίτες¨ ( μέσα στο πνεύμα του ¨παρακράτους του παρελθόντος¨ όπως ισχυρίσθηκε ) όσους άσκησαν κριτική στην σκοπιμότητα της εκπομπής του που είναι στρατευμένη στο πνεύμα των ¨αναθεωρητών της ιστορίας¨ με σκοπό την ¨αποδόμηση των μύθων¨ της εθνικής ταυτότητας , ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ , που προφανώς είναι κακό πράγμα… Η εκπομπή του , όπως δήλωσε ο ίδιος , είναι μια ¨δοκιμασία για τις αντοχές της δημοκρατίας μας…¨

Μόνο που ξεχνά ο κάθε οπαδός της ¨ετερότητας ¨ να μας πει πως είναι άλλο πράγμα να λες την άποψη σου στα πλαίσια του ελεύθερου πολιτικού και επιστημονικού διαλόγου ΑΠΟ ΚΑΘΕΔΡΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ , με την σημασία που έχουν αποκτήσει σήμερα τα media , ιδιαίτερα τα τηλεοπτικά , όπου οι ¨φυλακισμένοι τηλεθεατές¨ της Δημοκρατίας ¨μας¨ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΝ – ΑΛΛΑ ΜΟΝΟ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ¨ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ¨ ( ¨το είπαν και στην τηλεόραση¨ , ¨το λένε καθηγητές και επιστήμονες¨ σχολιάζει ο απλός κόσμος…) και άλλο πράγμα να δημοσιεύεις την μελέτη σου σε ένα βιβλίο για να πεις την μακακία σου… , διότι ΠΟΛΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ – ΑΛΛΑ ΜΙΑ Η ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ την οποία καταναλώνει ο κόσμος όπως όλα τα άλλα καταναλωτικά προϊόντα… Και την αλήθεια αυτή κάνουν οι ¨δημοκράτες¨ πως δεν την ξέρουν…

Τέλος ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ , Ανδρέας Αποστολίδης , έκανε την φοβερή αποκάλυψη ότι εάν προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε αυθεντικά τους διαλόγους των επαναστατών της εποχής ¨δεν θα καταλαβαίναμε¨ το τι έλεγαν , διότι ¨δεν μιλούσαν ελληνικά…¨ , αλλά διάφορες εθνικές διαλέκτους …VOVERO επιχείρημα θα έλεγα , το οποίο το διατύπωσε μειδιώντας με ¨χαιρεκακία¨ , σαν να ήθελε να πει ¨για πια ελληνική επανάσταση μας λένε , εδώ αυτοί δεν μιλούσαν ελληνικά … ¨

Συνεπώς ¨multi-kulti ¨ ήταν τότε η κοινωνία και η επανάσταση , multi-kulti πρέπει να γίνει ¨με το στανιό ¨ και σήμερα … Το μήνυμα το λάβαμε.

Μόνο που δεν παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο οι γλωσσικοί ιδιωματισμοί των ανθρώπων , ΑΛΛΑ ΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ και αυτές είπαν Επανάσταση – αποδέσμευση από τον ΚΑΤΑΚΤΗΤΗ ¨ , ακόμα και εάν ήταν ¨πεφωτισμένος¨ όπως ο Αλί Πασάς…

Δυστυχώς αυτό έπραξαν τότε τα ¨εθνίκια¨ , δεν μπορούσαν να προβλέψουν την ¨Οικουμενικότητα¨ που χαράζουν σήμερα τα ευαγή ¨Ιδρύματα¨ .

Εάν μας έλεγαν τι προηγήθηκε , το πώς έγιναν ¨multikulti¨ οι τοπικές κοινωνίες σε ορισμένες ιστορικές στιγμές θα ήταν και επιστήμονες.

Εάν μας έλεγαν πως οι Ρωμαίοι έσφαξαν στην Ήπειρο 300000 πολίτες για να την κατακτήσουν. Άλλες 100 χιλιάδες στην Εύβοια ο Μωάμεθ ο Πορθητής. Αναφέρομαι μόνο σε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Έγιναν και άλλες εκατοντάδες μαζικές σφαγές του ¨τοπικού πληθυσμού¨ στον Ελλαδικό χώρο για να καταλήξουμε ¨σε ανθρώπινες πολυπολιτισμικές κοινωνίες…¨

Εάν μας έλεγαν ότι πολιτική του Οθωμανού κατακτητή ήταν να μεταφέρει εθνικούς πληθυσμούς από την μία περιοχή στην άλλη για να κάνει ¨πρόσμιξη¨ στην βάση της αρχής του ¨διαίρει και βασίλευε¨ , αλλοιώνοντας τις τοπικές συνθέσεις με αποτέλεσμα την ¨ακατανόητη¨ σήμερα ¨Πυριτιδαποθήκη των Βαλκανίων¨ …

Εάν μας έλεγαν ότι ποτέ δεν υπήρξαν ¨ειρηνικές μεταναστεύσεις των λαών¨ , αλλά πάντα κατακτητικές , από τον Αννίβα μέχρι σήμερα , και ότι ο ¨συσχετισμός των δυνάμεων¨ επέβαλλε ή όχι την διαμονή τους , χαρακτηριστικό παράδειγμα οι ¨κολασμένοι μετανάστες της Αμερικής¨ που πρώτα έσφαξαν 10 εκατομμύρια Ιθαγενείς-Ινδιάνους και σήμερα μακελεύουν όλους τους άλλους λαούς για την εξασφάλιση της ευημερίας τους θα ήταν επιστήμονες.

Αλλά αυτά τα πράγματα δεν λέγονται διότι προκαλούν ¨μισαλλοδοξία¨ σύμφωνα με την Νέα Τάξη Πραγμάτων , την παγκόσμια ¨αντιρατσιστική¨ διακυβέρνηση της ¨ελεύθερης¨ αγοράς του καπιταλισμού , για τον οποίο εάν δεν θέτουμε σήμερα την πρόθεση ¨Ιμπεριαλιστικός¨ , δεν λέμε τίποτα ¨αντικαπιταλιστικό¨ .

Τέλος χωρίς να με ενδιαφέρουν καθόλου οι ιδιαίτερες απόψεις που μπορεί να έχει ο καθηγητής Κολλιόπουλος για το ¨έθνος¨ , συμφωνώ με την παρατήρηση του , σαν απάντηση στους ¨αποδομητές – ρεβιζιονιστές της ιστορίας¨ , ΟΤΙ ΟΙ ΜΥΘΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΕΝΑ ΘΕΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ.

Με τους μύθους θα πρόσθετα υπερτονίζεται – ηρωοποιείτε η αυτοθυσία για την κοινωνία . Όπως εκτιμούσαν και οι αρχαίοι έλληνες σαν ¨πολίτες¨ όσους πρόσφεραν για τους κοινούς σκοπούς και αντίθετα σαν ¨ηλίθιους¨ όσους ενδιαφερόντουσαν μόνο για τα ¨ατομικά τους δικαιώματα¨ και συμφέροντα.

Για να μην μένουμε μόνο στους ¨δικούς μύθους¨, ας δούμε τι λένε σαν απάντηση οι ¨άλλοι¨ για τους μύθους τους...

http://www.youtube.com/watch?v=eOwe2A_j56I  


Ας μείνουμε σε έναν μύθο για την Ελληνική Επανάσταση: 

Η Ελλάς ευγνωμονούσα


Θεοδ. Βρυζάκης:
"Η Ελλάς ευγνωμονούσα"
Τούτη τη μέρα στοχάζομαι
τους προγόνους μου χωρίς πατρίδα.
Εκείνους τους λίγους τρελούς που βγήκαν στα βουνά χωρίς όπλα, χωρίς ανταλλάγματα και παζαρέματα με μόνο κίνητρο αυτό της ελευθερίας.
Τις έρημες πόλεις, τα καμένα νησιά. Τους ξεσπιτωμένους.
Τα αντίποινα.
Τους χιλιάδες ραγιάδες, τους προσκυνημένους, τους προδότες.
Αυτούς τους λίγους φωτισμένους που προσπάθησαν να μορφώσουν τους σκλαβωμένους γιατί πίστευαν πως παιδεία, ελευθερία και γλώσσα βαδίζουν μαζί πλάι- πλάι.
Τούτη τη μέρα στοχάζομαι
τους ξένους εχθρούς
τους ξένους φίλους.

25 Μάρτη 1821 - 25 Μάρτη 2011... Θάλασσες μας ζώνουν...

Δεύτε τελευταίον ασπασμόν


Ελάτε φίλοι μου να αποχαιρετηθούμε.Να αγκαλιαστούμε και να φιληθούμε.

Σήμερα-αύριο...ο Παπανδρέου θα  π λ α σ τ ο γ ρ α φ ή σ ε ι  την υπογραφή της Χώρας,

σε μία συμφωνία διαρκούς λιτότητας και εκποίησης των πάντων.
Χωρίς καμία εξουσιοδότηση και κανέναν ενδοιασμό.
Ψύχραιμος, υπερήφανος και με το χέρι στο μέρος της καρδιάς, όπως όλα τα αμερι-
κανάκια, θα ψάλλει τον ύμνο του νεοφιλελευθερισμού.
Μαζί με τους υπόλοιπους ευρωπαίους "ηγέτες", χριστιανούς και σοσιαλιστές.
  Μία ιστορική μετριότητα, ένας "πολιτικός" από το πουθενά, ελέω ονόματος
οδηγεί
τη Χώρα στο καταστροφικό...άπειρο.
  Ναι, αυτός...

Ερωτήματα με αφορμή το «Λιβυκό»


1. Ποιοι ακριβώς είναι οι λεγόμενοι «αντικαθεστωτικοί» στη Λιβύη;

2. Τι επιδιώκουν; Αν δηλαδή «φύγει» ο Καντάφι, μετά τι;

3. Αληθεύει ότι ξένοι αξιωματικοί εκπαιδεύουν κάποιους «αντικαθεστωτικούς» πολύ καιρό τώρα;

4. Γιατί άραγε μιλάν για διχοτόμηση της Λιβύης; Σε τι θα βοηθήσει αυτό το λιβυκό λαό;

5. Η σχετική Απόφαση του Σ.Α. του ΟΗΕ, ποιες χώρες «εξουσιοδότησε» να βομβαρδίζουν τη χώρα;

6. Ο όρος «Αυγή της Οδύσσειας» από ποιον επιλέχτηκε; Και, τι σημαίνει;

7. Δεν θα μπορούσαν, απλά, οι «δημοκρατικές» χώρες, να κάναν εξαντλητικό εμπορικό, οικονομικό και πολιτικό εμπάργκο στον Καντάφι, μέχρι να τον αναγκάσουν να παραιτηθεί;

8. Είναι σίγουρο ότι οι βομβαρδισμοί ΕΕ και ΝΑΤΟ δεν χτυπούν αμάχους ; Ποιος μας βεβαιώνει – έχοντας υπόψη μας και ανάλογες περιπτώσεις του παρελθόντος σε άλλες χώρες – ότι τελικά χτυπάν τον Καντάφι;

9. Μήπως, στην τελική, ζούμε άλλη μία «στημένη» ιστορία, με έωλα προσχήματα, απλά και μόνο να μην καταλάβει ο πολύς κόσμος την αλήθεια;

10. Η Ελλάδα, με τα τόσα (δήθεν) οικονομικά προβλήματα, τι παριστάνει;
 Ξέχασε ξαφνικά τον «φίλο» Καντάφι και συμμετέχει στους βομβαρδισμούς;

11. Πόσο υποκριτής μπορεί να γίνει ένας πρωθυπουργός κι ένας αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τελικά υπάρχει όριο στον πάτο;

12. Τελικά, πότε επιτέλους θα ξυπνήσουν οι λαό – μαζί κι δικός μας;
 
 πηγή: faros

Μια σωστή απόφαση ... για την αστική τάξη !


Πραγματοποιηθηκε πριν 2 ημέρες, μια δημοσκόπηση αστραπή της Kapa Research για λογαριασμό του Βήματος , η οποία στα πλαίσια της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στην Λιβύη, προσπαθούσε να αντλήσει στοιχεία, για το πως βλέπουν οι Έλληνες την επίθεση αυτή.
Μεταξύ των ερωτήσεων, υπήρξε και η εξής : Κατα την άποψή σας η απόφαση των δυτικών δυνάμεων για αεροπορική επέμβαση στην Λιβύη, ήταν μια σωστή ή μια λάθος απόφαση ?

Τα αποτελέσματα των απαντήσεων στο διάγραμμα που ακολουθεί :

25 Mαρτιου 1821..η επανασταση! - 25 Μαρτιου 2011..η υποδουλωση!!!25η Μαρτιου 1821 2011Μεγάλη μάχη θα δώσει αύριο ο πρωθυπουργός της χώρας στην ΕΕ.
Ο ίδιος αισθάνεται τυχερός για την σύμπτωση με την εθνική εορτή για δύο λόγους.
1ον θα συνδεθεί για πάντα με την ημέρα, έστω και αρνητικά.
2ον θα λείπει από τις αποδοκιμασίες και τα γιαούρτια, μάλλον θα είναι εδώ στις πέτρες.
Φανταστείται αυτούς τους σπουδαίους ηγέτες να υπήρχαν το 1821 και να είχαν αναλάβει τα ηνία της επανάστασης. Τι εξέλιξη θα είχε η Ελλάδα.
Θα τα είχε καταφέρει χωρίς να χυθεί σταγόνα ελληνικό αίμα.
Ο Γιωργάκης θα ύψωνε το ανάστημά του και μια American Express και θα υπέγραφε καμια τριανταριά μνημόνια με τους Οθωμανούς. Τέτοια θα ήταν η επιτυχία που θα είμασταν ακόμη κάτω από "οθωμανικό δίκιο".
Τώρα θα υπομείνουμε το "οθωμανικό" γιαλαντζί από Γερμανούς.

Γι'αυτό ας αναφωνήσουμε όλοι μαζί
Ζήτω η 25η Μαρτίου 2011
Ζήτω το μνημόνιο
Ζήτω οι τόκοι
Ζήτω οι Γερμανοί
και τέλος
Ζήτω ο Γιωργάκης, το ΠαΣοΚ και οι πρόθυμοι συνοδοιπόροι τους
.
ΟΥΓΚ!

Μάθε παιδί μου γράμματαΌταν ξεγελάς κάποιον για να του αποσπάσεις χρήματα, αυτό λέγεται απάτη.Όταν κάνεις ακριβώς το ίδιο για να του αποσπάσεις την ψήφο του, αυτό λέγεται πολιτική !
Αντρέ Ρουσέν, Γαλλία
 
 

ΟΧΙ στην υποκρισία της “Ώρας του μαλάκα”!


"Ώρα της Γης 2011"‎, η μεγάλη απάτη!
ΟΧΙ στην υποκρισία!
Tο Σάββατο 26 Μάρτη, στις 20:30,
ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας!
 

Tο Σάββατο 26 Μαρτίου, στις 20:30, ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας, όλες τις ηλεκτρικές συσκευές, διαδηλώνουμε μ’ αυτό τον τρόπο εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν.
Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους, είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι!
Ο πλανήτης θα σωθεί όταν...
 πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου, αυτοί που εκμεταλλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη!
 

Το 1821 και η αλήθεια...

 
Αν ο μόνος σκοπός που αξίζει τον κόπο κανείς να γεννηθεί, είναι η λεφτεριά, και μόλις γεννηθεί του την υποθηκεύσουν τα συμφέροντα, τι άλλο του απομένει αν όχι η επανάσταση;
Μεταξύ δουλείας και δουλείας δεν υπάρχει καμμιά διαφορά.
Με το να κάμεις μιαν επανάσταση κι αποτινάξεις το ζυγό, δεν έκαμες τίποτα.
Το ‘21 αυτό έκαμε. Το να μην ξαναεμπέσεις σε ζυγό-αυτό είναι επανάσταση.
Γιάννης Σκαρίμπας - Το 1821 και η αλήθεια

Inside Job: Ενα ντοκυμαντέρ που πρέπει να δείτε

Το εξαιρετικό (και πολυβραβευμένο) ντοκυμαντέρ (σσΑ: με ελληνικούς υπότιτλους) του Charles Ferguson
 με τίτλο «Inside Job» ξεσκεπάζει τους υπαίτιους της οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε από την Αμερική το 2008, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και κρατάει τη χώρα μας ακόμη δέσμια των δανειστών μας…
Στο ντοκυμαντέρ αυτό που περιλαμβάνει συνεντεύξεις πολιτικών, δημοσιογράφων και ισχυρών οικονομικών στελεχών, σκιαγραφείται η παρακμή του καπιταλιστικού συστήματος και η διαπλοκή των οικονομικών και πολιτικών παραγόντων.
Το ντοκυμαντέρ αποκαλύπτει τους πραγματικούς υποκινητές της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης και την απληστία της Γουόλ Στριτ και των golden boys της Goldman suchs.
Σκηνοθετημένο από τον Charles Ferguson
.
Μην το χάσετε

Το χρηματοπιστωτικό τέρας είναι η υπέρτατη απειλή της ανθρώπινης ζωής και του πλανήτη και ο αφέντης των ηγεσιών των κοινωνιών του ανθρώπου


με αφορμή ένα κείμενο του Π. Χασάπη
Προσπαθούμε μέσα από τα ιστολόγια να ενημερώσουμε τους έλληνες για την διαφθορά και την κατάντια του πολιτικού συστήματος και την ανάγκη αλλαγών στο πολίτευμα.
Και συχνά, όλοι μας, ξεχνάμε να αναφέρουμε πως πίσω από το λεγόμενο “πολιτικό προσωπικό”, αλλά και ανάμεσα σε αυτό, βρίσκεται το μακρύ χέρι των τραπεζών (ολες οι τράπεζες είναι ιδιωτικές) και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.
Κανένας λαός και κανένα έθνος, όποιες αλλαγές κι αν κάνει στο πολίτευμά του, όσο κοντά στην δημοκρατία και αν φέρει το πολίτευμά του, δεν πρόκειται να δει προκοπή και ελευθερία, όσο οι τράπεζες λειτουργούν όπως λειτουργούν και κάνουν ότι κάνουν στις κοινωνίες.