#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2011

Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥΤι έγινε στις 25 Μαρτίου 1821; Τίποτα. Διαβάστε μια οποιαδήποτε ιστορία της Επανάστασης, ακόμα και μία από τις θεωρούμενες «συντηρητικές» (Τρικούπης, Κόκκινος, Εκδοτική Αθηνών κ.λπ.) ή ανατρέξτε σε απομνημονεύματα αγωνιστών. Θα δείτε πολύ εύκολα ότι:

Στις 24 του Φλεβάρη ξεκινάει η επανάσταση στη Μολδαβία και στη Βλαχία
Στις 16 του Μάρτη ο Νίκος Σολιώτης χτυπάει πρώτος τους Τούρκους στην Ελλάδα, στο Αγρίδι (κοντά στην Ακράτα)
Στις 17 του Μάρτη αποφασίζεται η εξέγερση στη Μάνη
Στις 21 του Μάρτη αρχίζει η εξέγερση στα Καλάβρυτα
Στις 21 του Μάρτη πετυχαίνει η επανάσταση στην Πάτρα
Στις 22 του Μάρτη ο Δυσσέας (sic) Αντρούτσος γράφει στους Γαλαξ(ε)ιδιώτες ένα περίφημο γράμμα παρακίνησης σε εξέγερση
Στις 23 του Μάρτη εδραιώνεται η επανάσταση στην Καλαμάτα κ.λπ., κ.λπ.

"Ανθρωπιστικές" δολοφονίες.


Από μια χώρα με «περιορισμένη εθνική κυριαρχία», όπως ο ίδιος ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου έχει ομολογήσει, δεν θα περίμενε κανείς διαφορετική συμπεριφορά στην υπόθεση της επιδρομής κατά της Λιβύης. Η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, πρόσφερε από την πρώτη στιγμή «γην και ύδωρ» στους σταυροφόρους...

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του «Π», Γαλλία και Βρετανία ζήτησαν και - δίχως δεύτερη κουβέντα -
έλαβαν από την ελληνική κυβέρνηση διαβεβαιώσεις ότι η Ελλάδα θα προσφέρει όσες διευκολύνσεις είναι απαραίτητες για να εξελιχθεί η στρατιωτική επιδρομή, θα πρέπει να υπογραμμίσουμε ότι αυτές οι διαβεβαιώσεις δόθηκαν στους Αγγλογάλλους εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ.

Μάλιστα, όπως καταγγέλλεται από κόμματα της αντιπολίτευσης και έγκριτους νομικούς,
οι διευκολύνσεις αυτές δόθηκαν ακόμη και κατά παράβαση της έννομης τάξης και του ελληνικού συντάγματος.

Με πιο απλά λόγια, η ελληνική κυβέρνηση έσπευσε να εξυπηρετήσει τη στρατιωτική δραστηριότητα Γάλλων - Βρετανών - Αμερικανών πριν ακόμη ληφθούν οι αποφάσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. Προφανώς η κυβέρνηση νιώθει πως δεν μπορεί να πει το παραμικρό «όχι» στους «σταυροφόρους», οι οποίοι άλλωστε είναι και οι πιστωτές και διαχειριστές του ελληνικού χρέους αλλά, πλέον, και της ελληνικής οικονομικής και πολιτικής ζωής.


Η όποια απόφαση του ΝΑΤΟ για ανάληψη δράσης «κατά του Καντάφι» μπορεί να προσφέρει μια δικαιολογία στην ελληνική κυβέρνηση για συμμόρφωση της στις συμβατικές δεσμεύσεις της χώρας, όμως αυτό ελάχιστη σημασία έχει.
Διότι από τα ελληνικά λιμάνια (Σούδα) και αεροδρόμια (Άραξος, Άκτιο, Ανδραβίδα) απογειώθηκαν και έπλευσαν δεκάδες σκάφη για να βομβαρδίσουν τη Λιβύη.

Στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ αυτή η ελληνική συμετοχή είναι θεσμοθετημένη, αλλά πηγαίνει ακόμη μακρύτερα: Σύμφωνα με το μνημόνιο κατανόησης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ελλάδας, σε περίπτωση που η συμμαχία αναλάβει δράση από το έδαφος μιας χώρας (στην προκειμένη περίπτωση από το ελληνικό έδαφος),
οι εξουσίες του Αμερικανού στρατιωτικού διοικητή ξεπερνιούνται μόνο από τον... θεό.

Στο ερώτημα αν πρέπει να περιμένουμε ακόμη χειρότερα την επόμενη περίοδο, δύσκολα η απάντηση μπορεί να είναι αρνητική...


Πηγή: "Ποντίκι"

 

Για πούλημα λοιπόν, ό,τι έμεινε από χτες,...

Για πούλημα και το μέλλον, και του μέλλοντος το κενό,
για πούλημα κι ό,τι έμεινε απούλητο ως εδώ!
 


Στίχοι: Δήμος Μούτσης - Μουσική: Δήμος Μούτσης
Πρώτη εκτέλεση: Δήμος Μούτσης

Σφάζονται στο ΝΑΤΟ για τη λεία!


Γιώργος Δελαστίκ  
 
Μαλλιοτραβιούνται αναμεταξύ τους οι ΗΠΑ, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία και οι άλλες ΝΑΤΟϊκές χώρες που έχουν κηρύξει αεροπορικό πόλεμο εναντίον της Λιβύης, γιατί φυσικά η καθεμιά θέλει για τον εαυτό της όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τα πετρελαϊκά κοιτάσματα μετά την ανατροπή του καθεστώτος Καντάφι. Ως εκ τούτου όλα τα μεγάλα κράτη θέλουν να εμφανιστούν ως «αρχηγοί» του πολέμου για να... θεμελιώσουν «δικαιώματα» για την πετρελαϊκή μερίδα του λέοντος, με αποτέλεσμα το ΝΑΤΟ να συνεδριάζει τρεις μέρες τώρα και να αδυνατεί να πάρει μια απόφαση ποιος διοικεί επισήμως αυτές τις πολεμικές επιχειρήσεις.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε...

Γ. Παναγιωτακόπουλος: "η αναξιοκρατία χωρίς κόπο βαπτίζεται αξιοκρατία, και ο νεοφιλελευθερισμός σοσιαλισμός..."


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Γ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ 
Λ. ΚΑΛΑΡΡΥΤΗ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΕΠΙΚΑΙΡΑ
1. Η κριτική σας στην κυβέρνηση για τα θέμα του Μνημονίου είναι πολύ σκληρή και δημιουργεί αίσθηση διότι είναι εκ των έσω. Ζητάτε να απομακρυνθεί ο υπουργός Οικονομικών. Μα δεν είναι μόνο δική του πολιτική. Είναι της κυβέρνησης συνολικά.Έχει την κάλυψη του πρωθυπουργού.


Εξέφρασα από την πρώτη στιγμή τις αντιρρήσεις μου για τις επιλογές του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης και δυστυχώς οι εξελίξεις με επιβεβαιώνουν. 

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους των Βρυξελλών


Πάνω από δέκα χιλιάδες διαδηλωτές, κυρίως μέλη εργατικών συνδικάτων από το Βέλγιο και από όλη την Ευρώπη, αναμένεται σήμερα να κατακλύσουν τους δρόμους των Βρυξελλών, διαμαρτυρόμενοι για τα αυστηρά μέτρα λιτότητας που επιβάλλονται στις χώρες της ΕΕ. Ηδη επικρατεί ένταση έξω από το κτήριο που θα διεξαχθεί η Σύνοδος Κορυφής καθώς αστυνομικοί προσπάθησαν να διαλύσουν συγκέντρωση.
Σύμφωνα με το Βελγικό Τύπο, πέντε πορείες θα ξεκινήσουν από διαφορετικά σημεία των Βρυξελλών, με κίνδυνο να παραλύσουν για πολύ ώρα την ευρωπαϊκή πρωτεύουσα. Μεγάλο τμήμα των διαδηλωτών αναμένεται να κατευθυνθεί προς το κτίριο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, στην πλατεία Σουμάν, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των ηγετών της ΕΕ. 

ACHTUNG – ACHTUNG


ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΤΗΝ ¨ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ¨ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ 19Οης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ¨ !

***********************************
Γ. Παπανδρέου ΣΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ " STERN ¨
***********************************

o mon dieu…

¨…Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θα προκαλούσε πιθανότατα την κατάρρευση τραπεζών στην Ελλάδα, ενδεχομένως ακόμα και στη Γερμανία, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου…¨


****************************

Όλη η ¨επετειακή¨ συνέντευξη του Γεωργίου ( Β΄) Παπανδρέου που συνέπεσε με την 19οη επέτειο της μισαλλόδοξης Ελληνικής Επανάστασης , η οποία παραλίγο να διαλύσσει την τότε ¨Ευρωπαϊκή Ένωση¨ της Ιεράς Συμμαχίας έχει ως εξής :


¨...Σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Stern, ο Παπανδρέου δήλωσε ότι απέρριψε την περικοπή (haircut) του ελληνικού χρέους, αφού προηγουμένως είχε συζητήσει το σενάριο αυτό με τους Ευρωπαίους εταίρους του.

Στον αστερισμό της Ψευτιάς και της Υποτέλειας.

  Ψεύτες ήταν και είναι. Από την αρχή.
Οταν διατυμπάνιζαν εκείνο το φρικιαστικό "λεφτά υπάρχουν", γνώριζαν πως το
έλλειμμα είναι διψήφιο νούμερο. Γνώριζαν τις πραγματικές διαστάσεις του συνολικού εθνικού χρέους.
Νάναι καλά οι εκθέσεις του ΔΝΤ, της Τράπεζας της Ελλάδος και της Ε.Ε.
  Υποτελείς ήταν και είναι. Από την αρχή.
Οταν ξεστόμιζαν εκείνες τις φοβερές κορώνες για εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία, σχεδίαζαν την προσφυγή στο ΔΝΤ.
Μεθόδευαν την "οδυνηρή, αλλά αναγκαία" παρέμβαση των Ξένων στα εσωτερικά
(και όχι μόνο) πράγματα της Χώρας Μας.
  Ψεύτες και Υποτελείς.
΄Ηθελαν την Εξουσία. Την καρέκλα και τα κολάρα.

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ....


Μπράβο ρε Παπανδρέου !!! απέδειξες πλέον τα πάντα! Είσαι ο μονόφθαλμος των τυφλών αρουραίων ! Απέδειξες περίτρανα, χορταστικά ότι είσαι ξετσίπωτο τσιράκι του Φασισμού και των Αμερικάνων! Απέδειξες ότι κάναμε κι εμείς λάθος! Δεν περιμέναμε ότι έχεις τέτοιο ταλέντο! Πιστός εθελόδουλος Αμερικανοτραφής και Αμερικανόδουλος! Πάλι τη.....
σκούπα σου δώσανε κακομοίρη; Θα το παίξεις υποστήριξη; και το καλαμπαλίκι στις πλάτες μας! Υπουλη νυφίτσα.. αντε στον αγύριστο!..


Babis A.

Κυκλοφορεί σήμερα...


Η Ελλάδα στο Κέντρο της Γης

FREE photo hosting by Fih.gr
Στη χώρα μας διαμορφώνεται το πρώτο δοκιμαστικό κράτος του Matrix
Η μάχη είναι εξαιρετικά δύσκολη, αλλά οφείλει να κερδηθεί

Αλέκος Αλαβάνος

Το μεγάλο όνειρο των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 τελικά έγινε πραγματικότητα. Να είναι συνεχώς η Ελλάδα αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο. Από τη New York Times μέχρι το Αljazeera. Το όνειρο, όμως, ως εφιάλτης. Στα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης για να εικονογραφήσουν το ελληνικό δράμα και την επερχόμενη τραγική του κατάληξη ανασύρονται πρόσωπα και καταστάσεις από την αρχαιοελληνική μυθολογία. Ίσως όντως μοιάζει με δράμα. Που υπερβαίνει όμως τα όρια της Ελλάδας. Και είναι εν εξελίξει.
Πράξη Πρώτη, ο Δούρειος Ίππος: 

Το Διεθνές Δίκιο !


Αναδημοσίευση από faros's weblog 

Λένε, οι μακελλάρηδες των λαών, η επέμβαση στη Λιβύη, εδράζεται στην Απόφαση τους Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, άρα είναι νόμιμη, είναι σύμφωνη με το Διεθνές Δίκιο.

Ας το δούμε, λοιπόν, αυτό το “Διεθνές Δίκιο” :
- Σύμφωνα με τις “αδιάσειστες” μαρτυρίες του Κόλιν Πάουελ  το 2003 για τα πυρηνικά και βιολογικά όπλα του Σαντάμ Χουσείν (που από τη μία χειροκροτήθηκαν από τον δικό “μας” ΓΑΠ κι απ΄την άλλη ΑΚΟΜΑ να βρεθούν αυτά) δόθηκε το “πράσινο” φως από το Διεθνές Δίκιο, για την επέμβαση - κατοχή των αμερικάνων – ΝΑΤΟϊκών από τότε μέχρι σήμερα. Κάθε μέρα βγάνουν στη φόρα τα εγκλήματα που έκανε και κάνει ο κατοχικός στρατός των αμερικάνων ενάντια στο λαό του Ιράκ.

Σοβαρή τουρκική πρόκληση στο ΚαστελόριζοΑπό topontiki.gr

Του Δημήτρη Μυ

Από την Τουρκία ζήτησε και προφανώς έλαβε άδεια ιταλικό πλοίο για την πραγματοποίηση ερευνών στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, νότια του Καστελόριζου, της Ρόδου και της Καρπάθου. Το γεγονός αυτό, όπως υπογραμμίζουν διπλωματικοί κύκλοι, περιπλέκει σε βάρος της Ελλάδας την κατάσταση στην περιοχή, καθώς με τον τρόπο αυτό η Τουρκία εγγράφει σε διεθνές επίπεδο τις υποθήκες της στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το εν λόγω πλοίο στις 12 Μαρτίου πραγματοποιούσε έρευνες στην ίδια περιοχή έχοντας λάβει σχετική άδεια από τις ελληνικές αρχές. Τότε τουρκική κορβέτα είχε παρεμποδίσει το πλοίο, του είχε ζητήσει να απομακρυνθεί και του είχε δώσει συντεταγμένες, σύμφωνα με τις οποίες η εν λόγω περιοχή αποτελεί τμήμα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι οι έρευνες πραγματοποιούνται για τη χαρτογράφηση του βυθού προκειμένου να περάσει καλώδιο οπτικών ινών που θα συνδέει το Ισραήλ με την Ιταλία και την Ευρώπη.

Η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα έκανε την περασμένη Τρίτη και την Τετάρτη διαβήματα στην Άγκυρα τα όποια απέρριψε το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών.

Παράγοντες της ελληνικής διπλωματίας αξιολογούν «ως ιδιαίτερα επικίνδυνη κλιμάκωση» το εν λόγω περιστατικό και αναζητούν τακτικές αντίδρασης.

Ο σοσιαλισμός του Κάστρο στην Κούβα και ο δικός μας καπιταλιστικός "παράδεισος"


10 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΒΑ       

  Της Μυρσίνης Τσακίρη       americalatina.com.gr


Με αφορμή το άρθρο μου για την Κούβα, με τίτλο «Η ζωή στην Κούβα, 52 χρόνια μετά από την Επανάσταση», θέλω να απαντήσω σε ορισμένα ζητήματα που έθεσαν αναγνώστες αμφισβητώντας στοιχεία για γεγονότα και πρακτικές του καθεστώτος του Κάστρο, που εγώ είδα και έζησα κατά την παραμονή μου στην Κούβα και τα περιέγραψα στο άρθρο μου.

Ρωτούν πολλοί τί είναι οι Comites de Defensa de la Revolucion (Επιτροπές για την Υπεράσπιση της Επανάστασης).