#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 22 Μαρτίου 2011

Στην 5η Λεωφόρο, Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 2011: ''Kαρναβαλικό τουρκομπαρόκ'',


 με παπάδες, τσολιάδες, καλλιστεία, πολιτικούς από Ελλάδα, 
''προεδροπαράγοντες'' και...σκύλους

- Παρασκευή 25 Μαρτίου η εκδήλωση στην Λευκό Οίκο.
- Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο, Νέα Υόρκη, 27 Μαρτίου 2011 (γιά την εθνική επέτειο):
''Kαρναβαλικό τουρκομπαρόκ'', με παπάδες, τσολιάδες, καλλιστεία, πολιτικούς από Ελλάδα, ''προεδροπαράγοντες'' και...σκύλους. Ποιοί 'Ελληνες πολιτικοί θα είναι στην μεγαλούπολη. (Αναξιόπιστες οι φήμες που κυκλοφορούν στο γκέττο μας στην Αστόρια, περί υποδοχής τους με ζαρζαβατικά και γιαούρτια).
- Πως Γερουλάνος και Νικητιάδης ''παραμυθιάζουν'' τον ελληνικό λαό, γιά να δικαιολογούν τα δικά τους συχνά ''χλιδάτα'' ταξίδια στο εξωτερικό, με τα μηδαμινά αποτελέσματα... Γιατί η Ελλάδα ΧΑΝΕΙ τουρίστες.
- ΑμερικανοΚύπριοι ''ισόβιοι ηγέτες'' στις ΗΠΑ: Με χρήμα της κυπριακής Δημοκρατίας ''πουλάνε φύκια γιά μεταξωτές κορδέλες''
- Η Αρχιεπισκοπή Αμερικής κοροϊδεύει τον Ελληνισμό: Το ζήτημα της (δήθεν) ''ανοικοδόμησης'' του Αγίου Νικολάου στο ''σημείο μηδέν'' (Μανχάτταν) και τα εκατομμύρια δολάρια Ομογενών που ''έκαναν φτερά''.
''Siemens ζεις, εσύ μας οδηγείς. Ασυλία, παραγραφή, ατιμωρησία. Ζήτω η ελληνική μας δημοκρατία''...
"kalami"

ΤΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΞΙΝΑΤο συνηθίζει η κυβέρνηση αυτή να «χτυπάει» νύχτα. Νυχτερινά νομοσχέδια, νυχτερινές ανακοινώσεις, νυχτερινές αποφάσεις. Της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελά. Ή όποιος τη νύχτα περπατεί λάσπες και τα… γνωστά πατεί. Παροιμίες για τη νύχτα που αξίζουν σε αυτή την παροιμιώδη αγάπη της κυβέρνησης για τη νυχτερινή και εν κρυπτώ λειτουργία της.
Με αυτό τον νυχτερινό της τρόπο, η κυβέρνηση έμπασε από την πίσω πόρτα το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια. Ένα θέμα ευαίσθητο που οποιοσδήποτε λανθασμένος χειρισμός του θα έχει θύματα ολόκληρες οικογένειες που θα πληγούν από τον ανεξέλεγκτο τζόγο. Θύματα θα υπάρχουν και από την πλευρά των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, τους οποίους αν και το Κράτος, τούς χρησιμοποίησε όλα αυτά τα χρόνια για να γεμίζουν τα ταμεία του, σήμερα τους πετάει για να ωφεληθούν οι πολυεθνικές αλλά και διάφοροι φίλα προσκείμενοι μεγαλοεπιχειρηματίες.

Οι δολοφόνοι κτυπούν ανενόχλητοι στη Γάζα…


Πριν από λίγο (16:55) ισραηλινά τανκ εισέβαλαν στο έδαφος της Γάζας (ανατολικά της πόλης) και βομβάρδισαν κατοικία
5 νεκροί, 10 τραυματίες και 2 παιδάκια  ενώ έπαιζαν ποδόσφαιρο…
Οι νεκροί :
Muhammad Jihad Al-Hilu, 11 ετών
Yasser Ahed Al-Hilu, 16 ετών
Muhammad Saber Harara, 20 ετών
Yasser Hamer Al-Hilu, 50 ετών
Το πτώμα του 5ου νεκρού δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί.
Ποιος ΟΗΕ;
Ποιο διεθνές δίκαιο;
Ποια «Σοσιαλιστική» Διεθνής;
Ποιοι «πολιτισμένοι» πολιτικοί της...
 δύσης;
Ποια ανθρώπινα δικαιώματα;
Μπροστά στο ισραηλινό καθεστώς, ΟΛΟΙ σκύβουν δουλικά μέση και κεφάλια!
 
Πηγή είδησης: Από αποκλεισμένη Γάζα, ο σύντροφος Vittorio Arrigoni
 

Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!»


Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης. Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά. 
Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε ...δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.
Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες; Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής. Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας. Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με ......
τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο.

Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους.

Σε έχω ήδη σκοτώσει


 Γράφει ένας Απλός άνθρωπος

Έτσι, γιατί το όρισε το παγκόσμιο σύστημα των ασθενικών κατόχων του εξασθενημένου ουρανίου θα πρέπει να πεθάνεις εσύ, Μικρέ μου, που με κοιτάς με τα μάτια ορθάνοιχτα ζητώντας μία απάντηση ανθρώπινη σε έναν γεμάτο ερωτηματικά απάνθρωπο κόσμο. Θα είσαι ο επόμενος στην λίστα για αφίσα σε γραφεία συντακτών εφημερίδων, όπως και τόσοι άλλοι Μικροί, πριν από σένα. Θα μπεις σε μια κορνίζα πιο γυαλιστερή από τα μάτια σου και δεν θα έχεις το ερωτηματικό χαμόγελο της ξιπασμένης Μόνα Λίζα. Το δικό σου πορτρέτο δε θα έχει την τύχη να κρατήσει 500 χρόνια δόξας, ούτε να μπει σε μία φωτισμένη θέση στο Λούβρο. Θα αντικατασταθεί, όπως κι εσύ θα έχεις αντικαταστήσει έναν πιτσιρικά από το Ιράκ, σε ένα ιλουστρασιόν κωλόχαρτο και θα σε βρίσκουμε πάντα με ένα κλικ στην αναζήτηση της Google για να κοσμήσουμε ένα ακόμα δακρύβρεχτο κείμενο ενός...

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ¨ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ¨ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ…


ΠΡΟΣ ΤΙΣ ¨ΧΑΡΟΚΑΜΕΝΕΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ¨ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ¨ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.¨

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨

ΛΑΟΣ : Ενδεχόμενο πρόκλησης ταραχών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 25η Μαρτίου
21-03-2011 17:42:45

Την ανησυχία του για το ενδεχόμενο πρόκλησης ταραχών κατά τη διάρκεια των εορτασμών για την 25ης Μαρτίου από άτομα που δεν έχουν σχέση με τους μαθητές εξέφρασε ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωση του. 

Πιο αναλυτικά όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ :

«Οι αριστεριστές και τα μικρόφωνά τους προσπαθούν να εξωθήσουν την μαθητιώσα νεολαία σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, που συμπίπτει φέτος με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ελπίζουμε ότι οι γονείς δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα παιδιά τους για τα πολιτικά παιχνίδια ακραίων κύκλων».


¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨
Έλληνες , την κρίσιμη αυτή για το Έθνος στιγμή εξασφαλίστε μια δωρεάν ελληνική σημαία στα κατά τόπους γραφεία του ¨Λαού¨ και ¨κλείστε την Ελλάδα μέσα σας¨.
Μην επαναλάβεις το έγκλημα που διέπραξαν την 25η Μαρτίου 1942 οι Εαμοβούλγαροι  ποπολάροι του ΕΑΜ στεφανώνοντας τις άγιες προτομές των ηρώων μας στην Πανεπιστημίου , προκαλώντας με τις διαδηλώσεις τους την αναπόφευκτη αιματοχυσία από τους Ιταλογερμανούς.

Η Λευτεριά δεν κατακτιέται – αλλά χαρίζεται από τους μεγάλους μας συμμάχους , όπως το 1832 και το 1945.

Νοικοκύρη πατριώτη αντιστάσου – τίμησε  την ημέρα της Παλιγγενεσίας παρακολουθώντας τα αφιερώματα στο ¨Εθνικό Ίδρυμα… Τηλεάστυ¨.
 
Προστατέψτε τα παιδιά και την περιουσία σας. Το μήνυμα της 25ης Μαρτίου είναι ένα :

Μην διχάζετε το Έθνος. Λαός – Κοτζαμπάσηδες Ενωμένοι – Ποτέ Ηττημένοι.

***********************************
Για την ¨αντιγραφή¨ : ¨ΝΤΑΝΤΟΝ¨  22/03/2011


Κτηνώδης "ανθρωπισμός"


Αναδημοσίευση από το Αξιοπρέπεια και Αντοχή

   Πώς ακριβώς μετατρέπεται κάποιος μέσα σε ελάχιστες μέρες από «ηγέτης» σε «αιμοσταγής δικτάτορας»; Τί ακριβώς είναι «η συμμαχική προστασία απέναντι στη μαζική σφαγή του εξεγερμένου λιβυκού λαού»; Άραγε όλες τις προηγούμενες δεκαετίες ο Καντάφι δεν ήταν ο τύπος «που συνοδεύεται από γυναίκες σωματοφύλακες» και χαριεντιζόμασταν με την εικόνα δημοσιοκάφροι και τηλεθεατές;
 
Άραγε δεκάδες σφαγές δεν διαπράττονται καθημερινά στη Γάζα, τη Σομαλία, στο Σουδάν, σε διάφορα μέρη του πλανήτη; Εκεί γιατί δεν υπήρξε και δεν υπάρχει «συμμαχική επέμβαση»;;; Και δηλαδή θα ρίξουν οι σύμμαχοι τον διδάκτορα και μετά; Αποχωρούνε ή εγκαθίσταται για ακόμη μία φορά ο… «πετρελαϊκός εκδημοκρατισμός»;;;

Ο Αμερικανόδουλος Παπανδρέου.


Μια πολύ σημαντική παράμετρος για την συμμετοχή της Ελλάδας στην «συμμαχία των προθύμων», στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Λιβύη, μάθαμε από τον Νότη Μαριά. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Κρήτης, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό και επικαλούμενος νόμους και άρθρα του συντάγματος τεκμηρίωσε ότι ακόμα και με το υφιστάμενο νομικό καθεστώς η συμμετοχή της Ελλάδας σ' αυτό τον πόλεμο είναι παράνομη.
Η χώρα μας δεν έχει καμιά συμβατική υποχρέωση όπως μας λένε κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της να πάρει μέρος σ' αυτή την επιχείρηση. Η επιλογή αυτή της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου, δεν έχει καμιά νομική βάση και ουσιαστικά είναι παράνομη. Ψιλά γράμματα, θα πείτε, για την κυβέρνηση του Μνημονίου που αστικούς νόμους και σύνταγμα, τα έχει γράψει εκεί που δεν πιάνει μελάνι στην προσπάθεια της να υλοποιήσει αυτά που της έχουν αναθέσει ντόπια και ξένη οικονομική ολιγαρχία και ιμπεριαλιστικοί πάτρωνες της.ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ

Η νέα πολεμική θηριωδία της Νέας Τάξης...


Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/
, μέσω "press-gr"
  
Η Λιβύη αυτή τη φορά είναι το θύμα της νέας πλανητικής θηριωδίας. Μια πολεμική θηριωδία στα ίδια κλασσικά πρότυπα του χολιγουντιανού υπερθεάματος…
Τα αυτοκρατορικά κέντρα
προπαγάνδας, οι δήμιοι του πλανήτη και οι πολύχρωμοι λακέδες τους σπεύδουν να επικαλύψουν και να εξωραΐσουν τον πολιτικό χαρακτήρα της πράξης, παρακάμπτοντας την ουσία και μετατοπίζοντας το όλο ζήτημα στο «δικτάτορα» και «αιμοσταγή» Καντάφι.

Το ανδρείκελο
, ο πρωθυπουργός μας και κάποιοι άλλοι με τις ταμπέλες του «προοδευτικού» δηλώνουν και «ικανοποίηση» για την...
  

Γιώργο φύγε...

Σε καλοστημένη κυβερνητική φιέστα με ντεκόρ την απρόκλητη γενικευμένη επίθεση των ΜΑΤ στους φοιτητές, τους εργαζόμενους και το λαό της Σύρου, εξελίχθηκε η αιφνιδιαστική επίσκεψη του πρωθυπουργού στην έδρα της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Τα ΜΑΤ περιφρουρώντας τη “δημοκρατία” του...
κ. Παπανδρέου, εξάντλησαν την πυγμή τους ενάντια στους εκατοντάδες ειρηνικούς διαδηλωτές της πλατείας Μιαούλη στην Ερμούπολη και εμπόδισαν τους εκπροσώπους του φοιτητικού συλλόγου του Πανεπιστημίου Αιγαίου να προχωρήσουν στην αίθουσα που είχαν κληθεί επιλεκτικά οι τοπικοί φορείς.

Πως θα μηδενίσουμε το χρέος με το μνημόνιο νο 5!

  • Σε 107 χρόνια ή σε 214 με «επιμήκυνση», ξεπληρώνουμε τελείως και μετά φουλ για την ανάπτυξη!
 
Με τόσα σενάρια αποπληρωμής του χρέους δεν θα ήταν άσχημα να προτείνουμε και εμείς ένα ακόμη σενάριο, άκρως αποτελεσματικό και χωρίς οι δανειστές μας να χάσουν τίποτα ενώ η χώρα θα κρατήσει την αξιοπρέπειά της και την αξιοπιστία των αγορών. Άλλωστε δεν πιστεύουμε ότι τα άλλα σενάρια που προτείνονται και προβλέπουν υποτιμητικές για τη χώρα συμφωνίες όπως η (πονηρή) «επιμήκυνση», το «κούρεμα», η αναδιαπραγμάτευση, η ΕΛΕ, η ελεγχόμενη πτώχευση, τα ευρωομόλογα κλπ είναι καλύτερα. Όλα αυτά απλώς ξεφτελίζουν την Ελλάδα ενώ κανένα δεν προβλέπει τη περήφανη αποπληρωμή του χρέους χωρίς ούτε σεντς να κλέψουμε από τους δανειστές και τις αγορές και να μας πουν μπαταχτσήδες όπως είπε και ο Πρωθυπουργός μας.

 

Οι πολίτες αυτο-οργανώνονται έξω από κόμματα – Λίστα με κινήσεις και οργανώσεις


*Εχω μια λίστα από συνδέσμους, με κινήσεις αυτοοργάνωσης πολιτων, έξω από κόμματα, που μεγαλώνει καθημερινά και σκέφτηκα να την δημοσιεύσω κάπου να υπάρχει και να την εμπλουτίζω κάθε που θα βρίσκω κάποια καινούρια κίνηση.
Το ότι τις δημοσιεύω εδώ δεν σημαίνει ότι προτείνω να γίνουμε μέλη σε κάποια από αυτές, και οφείλω να πω πως για κάποιες κινήσεις έχω αρκετές επιφυλάξεις και τις έχω δημοσιεύσει κιόλας. Επίσης η παράθεση εδώ δεν έχει το νόημα της αξιολόγησης.

Το κράτος θέλει και στα Τρίκαλα … «άκαπνους» τζογαδόρους


 
 Με την ευρηματική αυτή αφίσα, «απαντούν» οι ιδιοκτήτες καταστημάτων στα Τρίκαλα, στον αντικαπνιστικό νόμο που όπως καταγγέλλουν, τους έχει οδηγήσει σε κατακόρυφη πτώση του τζίρου των καταστημάτων τους…

Την ώρα που στην Ελλάδα διώκεται το κάπνισμα, αφήνεται ελεύθερος ο τζόγος και τα «φρουτάκια», έρχονται να κλείσουν και όσα σπίτια και επιχειρήσεις δεν είχαν καταφέρει να κλείσουν πριν από λίγα χρόνια…


Το πάθημα, δεν έγινε μάθημα….


Πηγή

Άμα ξυπνήσουν κάποτε οι λαοί...Το αφιέρωμα στο βάρναλη  με ένα κείμενο του μ.μ. παπαϊωάννου, από το αφιέρωμα του ριζοσπάστη στα εκατό χρόνια από τη γέννηση του ποιητή, το δεκέμβρη του 84’.


Είπαν κι εξακολουθούν να λένε πως ο βάρναλης δεν πήρε μέρος στην εθνική αντίσταση.
Υποστηρίζεται επίσης πως το βάρναλη δεν τον άγγιξε η ιδεολογία της εθνικής αντίστασης και συνεπώς το φως που καίει κι οι σκλάβοι πολιορκημένοι από ιδεολογική άποψη παραμένουν εκείνα που συμπυκνώνουν την πιο προχωρημένη, την πιο διαυγή μαρξιστική, ταξική συνείδηση.

Οι αριστερίστικες αυτές απόψεις ειρωνεύονται τον πατριωτικό πόλεμο της σοβιετικής ένωσης και το εαμ, απολυτοποιούν τη θεωρία, την ξεκόβουν από την πολιτική πράξη και θεμελιώνουν τις κρίσεις τους στην απόκρυψη της συγκεκριμένης κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας, όπως και στην άγνοια της ιδεολογικής και συγγραφικής δραστηριότητας του βάρναλη σε αυτή την ιστορική περίοδο της ελλάδας.