#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2011

Οι δικτάτορες βγαίνουν πάντα νικητές!


Σε ωμές απειλές καταφεύγει πλέον η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπίσει τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας που εδώ και τρεις μήνες μάχονται όχι μόνο ενάντια στην κατασκευή ΧΥΤΑ στην πόλη τους, αλλά ενάντια και σε έναν ακριβό και παρωχημένο τρόπο διαχείρισης απορριμμάτων.
Μετά το ραντεβού της δημοτικής αρχής με τους αρμόδιους υπουργούς και τα πρώτα «βήματα διαλόγου» που σημειώθηκαν προ μηνός μεταξύ των δύο πλευρών, έρχεται ο υπεύθυνος εκπρόσωπος του Δημοσίου για θέματα απορριμμάτων γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηλίας Λιακόπουλος να... προειδοποιήσει ότι σε «περίπτωση απένταξης του έργου (σ.σ.: από την κοινοτική χρηματοδότηση) το συνολικό ποσό επιβάρυνσης του Δημοσίου από τις δολιοφθορές, τη δημοσιονομική διόρθωση, καθώς και κάθε άλλο κόστος που θα προκύψει (αποζημιώσεις εργοληπτών, απαλλοτριώσεις κ.λπ.) θα καταλογιστεί στο Δήμο Λαυρεωτικής και θα παρακρατηθεί από τους ΚΑΠ 2011 και 2012»!

Το παραμύθι και ο εκβιασμός HD - ΞΥΠΝΗΣΤΕ ! ! !

Τι σημαίνει υγιείς χώρες – β’


του Λευτέρη Ριζά

Ο Μαρξ είχε ήδη σημειώσει πως «Η διαρκής «μετατροπή» των εργατών σε «υπεράριθμους εργάτες» στις χώρες της μεγάλης βιομηχανίας προωθεί εξαιρετικά τη μετανάστευση και τον αποικισμό ξένων χωρών που μετατρέπονται σε τόπους παραγωγής πρώτων υλών για τη μητρόπολη, όπως έγινε λ.χ. η Αυστραλία τόπος παραγωγής μαλλιού*. Διαμορφώνεται ένας καινούργιος διεθνής καταμερισμός της εργασίας, που αντιστοιχεί στις κύριες έδρες της μηχανικής παραγωγής και μετατρέπει ένα μέρος της υδρογείου σε πεδίο αγροτικής κυρίως παραγωγής για το άλλο, που είναι πεδίο κυρίως βιομηχανικής παραγωγής. Η επανάσταση αυτή σχετίζεται με την ανατροπή στη γεωργία, που εδώ δε θα την εξετάσουμε» (1)
Δηλαδή είχε βάλει ήδη τα θεμέλια για τη θεωρία μητρόπολης(κέντρου) και περιφέρειας. Μια θεωρία που στη συνέχεια ανέπτυξαν λατινοαμερικάνοι οικονομολόγοι, η «Σχολή της εξάρτησης» με εμπνευστή τον Ραούλ Πρέμπις και βασικό θεωρητικό Σέλσο Φουρτάνο – ο Αντρέ Γκύντερ Φράνκ βρέθηκε πολύ κοντά τους αλλά δεν ταυτίστηκε ποτέ μαζί τους. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε ο γαλλο-αιγύπτιος μαρξιστής Σαμίρ Αμίν («Άνιση Ανάπτυξη», «Συσσώρευση σε Παγκόσμια Κλίμακα»-αυτό με πρόλογο του Α. Παπανδρέου στα ελληνικά), ο Γάλλος Πιέρ Ζαλέ, ο Αργεντίνος Ικονικόφ και ο δικός μας Αργύρης Εμμανουήλ («Η άνιση ανταλλαγή»).

Λιβύη: Η δολοφονική επίθεση της Συμμορίας των Προθύμων Ιμπεριαλιστών Άρχισε…

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
FREE photo hosting by Fih.grΠραγματικά, αυτό που συμβαίνει στη Λιβύη είναι ανεπανάληπτο. Μια Συμμαχία Προθύμων Δολοφόνων, που την απαρτίζουν 22 χώρες, χώρες μέλη της ΕΕ, χώρες μέλη του Αραβικού Συνδέσμου, ο ΟΗΕ, πολλές αραβικές χώρες ο Καναδάς και οι ΗΠΑ, μεταξύ των οποίων και η κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, υλοποιεί κατά το δοκούν τη γενικόλογη απόφαση 1973 του Σ.Α. του ΟΗΕ, οργανισμό-φερετζέ των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Η στάση της ελληνικής κυβέρνησης είναι απροκάλυπτα χυδαία και ενισχύεται μόνο από τα προπαγανδιστικά ψεύδη περί «συμμαχικών υποχρεώσεων».

Επείγοντα τηλεγραφήματα.


 - Στον αγαπητό μπαρμπα-γιάννη από την Πάτρα που πέρυσι "προσέφερε" μία
σύνταξή του για την σωτηρία των...δανειστών μας:
"Αποστείλατε συμπληρωματικά εμβάσματα...μέχρι θανάτου".
 
-
Στον αξιότιμο διευθυντή του ΔΝΤ, κύριο Στρόοουυς  Καν:
"Να μην σε νοιάζει, ρεεε!! Εγώ και στα σ--τά θα κολυμπήσω...αρκεί νάμαι παρέα
με το Γιωργάκη
".
 - Στους γείτονές μας Τούρκους, Αλβανούς, Βούλγαρους, Σέρβους, Ρουμάνους,

Παιδί για όλες τις δουλειές.


  Δεν νοείται σοβαρός μαγαζάτορας εκείνος που δεν έχει ένα "παιδί" στη
δούλεψή του. Ενα παιδί για όλες τις δουλειές.
Να σκουπίζει, να καθαρίζει, να τρέχει στις εξωτερικές δουλειές.
Να ακούει τα μπινιλίκια του αφεντικού και νάναι κι ευχαριστημένο.
Να τρώει ένα ξεροκόμματο και να μιλάει αφού πάρει τη σχετική άδεια
Να εισπράττει κάθε δυό και τρεις τις σχετικές φάπες. Για να μην ξεχνάει τη
θέση του. Μην πάρει αέρα και επιβεβαιωθεί η λαϊκή παροιμία "αφεντικά και
δούλοι, ένα γινήκαμε ούλοι".
  Δεν νοείται σύγχρονη επιχείρηση, αν δεν διαθέτει το δικό της "παιδί".
Κάθε επιχείρηση, οικονομική ή πολιτική, ντόπια ή ξένη, διαθέτει σήμερα ένα
εύκολα αναγνωρίσιμο "παιδί" που κάνει τις σχετικές "δουλειές". Αυτές που
εξυπηρετούν τα συμφέροντα των αφεντικών.
 Φυσικά, στη σημερινή εποχή, το εν λόγω "παιδί" δεν είναι "παρτάλας".
Ντύνεται κομψά. Μοδάτος και...σφαιράτος.
Ομιλεί μία τουλάχιστον γλώσσα. Συνήθως εγγλέζικα. Η μητρική υπολειτουργεί.
Ταξιδεύει πολύ. Εξοδα πληρωμένα. Βιταμίνες μπόλικες.
Είναι ευγενής και σκληραγωγημένος.
Μεταφέρει απόψεις, προτάσεις και εντολές των κυρίων-αφεντικών του.
Δεν παρεκκλίνει των οδηγιών.
Είναι μισθωμένος ή εθελοντής.
Ηδονίζεται να εκτελεί. Εντολές ή ανθρώπους. Αμεσα ή έμμεσα.
Διαθέτει δείκτη ευφυίας κάτω του μέσου όρου.
Προσλαμβάνεται, βέβαια, γι΄αυτό.
Δεν έχει προσωπική ή πολιτική ή κοινωνική άποψη
Δεν προσλαμβάνεται, βέβαια, για να έχει...άποψη.
Η εθνική του συνείδηση είναι "πελαγωμένη"
Δεν προσλαμβάνεται, βέβαια, για να έχει...συνείδηση.

Ομιλεί, όμως, για Πατρίδες. Για εθνικές κυβερνήσεις. 
Για Ανθρώπους. Για Δικαιοσύνη. Για Αξιοπρέπεια.
Ομιλεί πάντα γι΄αυτό που  δ ε ν  είναι  και γι΄αυτό που  δ ε ν  πιστεύει


Τώρα...αν τύχει κι ένα τέτοιο "παιδί" γίνει και πρωθυπουργός...
δυστυχώς...την γ--΄σαμε.

 

Η κυβέρνηση του ψέματος αποφάσισε να μετατραπεί και σε κυβέρνηση του αίματος!


 Η κυβέρνηση του ψέματος αποφάσισε να μετατραπεί και σε κυβέρνηση του αίματος! Το ΠΑΣΟΚ, με την απόλυτα σύμφωνη γνώμη της ολίγον «αντιαμερικάνικης» ΝΔ, αποφάσισε να εμπλακεί άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, με τέσσερα βομβαρδιστικά αεροσκάφη F-16, δυο ελικόπτερα, δυο φρεγάτες και ένα αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης. Λεφτά υπάρχουν, λοιπόν, όχι για μισθούς και συντάξεις, αλλά για βόμβες και πυραύλους!

Πρόκειται για ανώτερο βήμα βαθύτερης συμμετοχής του ελληνικού καπιταλισμού στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, σε σχέση με τη συμμετοχή των κυβερνήσεων Σημίτη στις επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας και του Ιράκ. Η διεθνής, βαθιά και συνεχιζόμενη οικονομική κρίση αποτελεί πολύ αιχμηρή βουκέντρα που αναγκάζει όλα τα «βόδια» του καπιταλισμού, μικρά και μεγάλα, να στρέφονται προς τον πόλεμο, ο οποίος –όπως τονίζει το ΝΑΡ σε ανακοίνωση καταδίκης της επέμβασης– από κοινωνικός μετατρέπεται και σε ιμπεριαλιστικός.


Ξεχνάμε; Οκτώ χρόνια από την εισβολή και κατοχή του Ιρακ…

Μετά από οκτώ χρόνια, ο εκπρόσωπος του Αμερικανικού στρατού απολογείται, ότι η Αντίσταση στο Ιράκ συνεχίζει τις επιθέσεις της και δεν τους επιτρέπει να...
 "ανοικοδομήσουν" το Ιράκ…


Με λένε Μαρία και είμαι δεκάξι....

Με λένε Μαρία και είμαι δεκάξι. Ζω στην Αθήνα και συνηθίζω να κοιτάζω τους ανθρώπους της στα μάτια. Παλιότερα έκρινα τους άλλους με ένα βλέμμα, τώρα μπορεί να βρίσκω το ίδιο γοητευτική μια πόρνη με μια συγγραφέα. Όταν νυχτώνει ζητώ να καταλάβω λίγο τον ουρανό, κι έτσι αγναντεύω τ’ αστέρια, μυρίζω τον άνεμο και αγγίζω τα λουλούδια. Όχι για πολύ όμως, ίσως για κλάσματα δευτερολέπτου, γιατί συνήθως νυστάζω.

Γύρω μου οι άνθρωποι τρέχουν και δε φτάνουν, μηχανές κουρδισμένες με jacobs, που ανυπόμονα πατούν τα κουμπιά των i-phones.
Ορισμένοι λόγω της βιασύνης τους προσπερνούν και τα graffiti, και τη μουσική, την ποίηση του δρόμου. Όλα αυτά που οι ελεύθεροι έχουν ανάγκη να εκφράσουν.

Επίδομα Μαλάκα

Ο υπάκουος δεν είναι και υπεύθυνος...

Της Λιάνας ΚΑΝΕΛΛΗ
 
Αν η υπακοή ήταν ταυτισμένη με την υπευθυνότητα, ο άνθρωπος δε θα είχε σηκωθεί στα δυο του πόδια κι ο Γαλιλαίος θα είχε πεισθεί ότι η Γη είναι τόσο επίπεδη όσο ο εγκέφαλος των εξουσιαστών του. 
Αν η υπακοή ήταν κι υπευθυνότητα ο άνθρωπος θα ήταν άλογο ον ανίκανο να σκεφτεί και να επιλέξει. Διατυπώνω το αξίωμα μετά λόγου γνώσεως και θα μπορούσα να το υπερασπιστώ γράφοντας δέκα διδακτορικά σε διαφορετικούς τομείς με μούσα τον Προμηθέα, με αχίλλειο φτέρνα τα αισθήματα και με πίστη στον άνθρωπο τον ικανό για συλλογικά και υποκειμενικά θαύματα. 

Ενοχοποιούν το λαό για το χρέος της πλουτοκρατίας«Ακόμα και η φαινομενικά πιο αριστερή πρόταση μπορεί να γίνει εργαλείο στα χέρια του αντιπάλου, αυτό όμως δε σημαίνει να φτάσεις και στο άλλο άκρο, να αγνοήσεις την αξία ανάδειξης αριστερών εναλλακτικών προτάσεων στην κρίση, όπως για παράδειγμα κάνει το ΚΚ στην Ελλάδα. Συνεπώς το δίλημμα προτάσεις ή κοινωνικές αντιστάσεις είναι ψευδές. Το ένα δυναμώνει το άλλο, και μας οδηγεί διαρκώς σε καλύτερες θέσεις. Οι εναλλακτικές προτάσεις - διεκδικήσεις της αριστεράς αποτελούν σκαλοπάτι για την αναζήτηση συνολικής προοδευτικής διεξόδου, σκαλοπάτι για την συνολική αλλαγή - ανατροπή του μοντέλου παραγωγής και οικονομίας που γεννά την κρίση. 
«Οργανώνονται τελωνεία των λέξεων,
νεκροταφεία των λέξεων.
Για ν’ απαρνηθούμε να ζήσουμε μια ζωή
που δεν είναι δική μας, μας υποχρεώνουν να
δεχτούμε σαν δική μας μια ξένη μνήμη. Μασκαρεμένη
πραγματικότητα, ιστορία που αφηγούνται οι νικητές».
Εντουάρντο Γκαλεάνο

Η Μεσόγειος φλέγεται στον πυρετό του πετρελαίου


Πώς έλεγαν παλιά για τον πυρετό του χρυσού; Κάπως έτσι. Το περιμέναμε εδώ και αρκετές δεκαετίες, από τότε που κέρδισε (ή τον άφησαν να κερδίσει) την εξουσία ο Γκαντάφι. Απλώς περίμεναν το πλήρωμα του χρόνου (το αμετάφραστο timing) για να δράσουν οι Μεγάλες Πλανητικές Δυνάμεις, οι αχόρταγες για φτηνά ενεργειακά αποθέματα. Τον είχαν στο μούσκιο, που λένε, και απλώς περίμεναν. Αργά αλλά σταθερά, χάλαγαν την εικόνα του. Τι παράφρονα τον είπαν, τι αλαζόνα, τι εκκεντρικό, τι γερασμένο με χαμένα τα λογικά... 

Εμείς... τους σώσαμε!

!Από Το Ποντίκι 17.3.2011 (απ' όπου και το σκίτσο του Πάνου)

Του Δημήτρη Καζάκη
οικονομολόγου - αναλυτή

Μας έσωσαν! Μας έ-σω-σαν! Τώρα μπορείτε να κοιμηθείτε ήσυχα στον κόρφο της διατεταγμένης ενημέρωσης. Μην σας απασχολεί το γεγονός ότι πουλάμε 50 δισ. ευρώ περιουσία για να μας χαρίσουν, υποτίθεται, 6 δισ. ευρώ από τους τόκους που θα μπορούσαν να μας πάρουν επιπλέον. Μην ανησυχείτε που θα πρέπει να υποστούμε επίσημα 7,5 χρόνια μνημονίων, έστω κι αν τους πρώτους 8 μήνες οδήγησαν τα εισοδήματα, την εργασία, την οικονομία και την κοινωνία της χώρας στη μεγαλύτερη καθίζηση ολόκληρης της μεταπολιτευτικής περιόδου.


Τα εμαθες τα νεα πατερα;....ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ


Tα εμαθες τα νεα πατερα;
Μεγαλωσα πια, εγινα ανδρας.
Αφου να φανταστεις και οι μεγαλοι με πηραν παρεα τους...
ΠΑΜΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!

Μαζεψα και γω οτι παιχνιδακια ειχα....ξερεις αεροπλανακια, στρατιωτακια και μπηκα στο παιχνιδι.
Εμεις "λεει" θα ειμαστε οι καλοι!
Και θα παμε "λεει" να σωσουμε ενα ολοκληρο λαο.

Και οταν τελειωσει "το παιχνιδι" και νικησουμε, τοτε θα το γιορτασουμε.
Θα φαμε και θα πιουμε.
Και θα τσουγκιζουμε τα ποτηρια μας γεματα πετρελαιο...δεν καταλαβα γιατι πετρελαιο.
Αλλα μου εξηγησαν οι μεγαλοι φιλοι μου οτι αυτο ειναι το ποτο που σε κανει δυνατο σημερα.

Μονο που εμενα πατερα δεν θα μου δωσουν, γιατι μου ειπαν οτι ειμαι μικρος ακομα.
Εμενα μου ειπαν οτι οταν τελειωσει το παιχνιδι θα μου δωσουν...Σουμαδα.

Ας ειναι κι'ετσι.
Η ουσια ειναι οτι εγινα ανδρας και με παιζουν οι μεγαλοι.
ΓιουπιιιιιιιιΗ ιδιοφυΐα του αιώνα μας: Νίκος Λυγερός

 Είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο, σύντομα όμως η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Γαλλία.
Ο Νίκος Λυγερός ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επ΄ ακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.
Δείτε αυτήν την συνέντευξη, πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα…
Γιατί διαλύεται η Λιβύη; (Η άλλη άποψη)


Μετάφραση: Εμμανουήλ Σαρίδης
του David Rothscum
*Πώς περνούσε η Λιβύη επι Γκαντάφι; Πως περνούσε ο κόσμος; Ήταν καταπιεσμένος, όπως γενικά μαθαίνουμε; Ας ρίξουμε μια ματιά στα γεγονότα.
Πριν ξεσπάσει το χάος, η Λιβύη είχε ένα χαμηλότερο ποσοστό κρατουμένων από την Τσεχική Δημοκρατία. Βρισκόταν στην 61η θέση. Η Λιβύη είχε το χαμηλότερο ποσοστό βρεφικής θνησιμότητας στην Αφρική. Λιγότερο από το 5% των κατοίκων της πεινούσαν. Ενω στον υπόλοιπο κόσμο οι τιμές των τροφίμων συνεχώς αυξάνονταν, η κυβέρνηση της Λιβύης είχε καταργήσει όλους τους φόρους επί των τροφίμων.
Οι Λίβυοι ήσαν πλούσιοι. Η Λιβύη είχε το μεγαλύτερο κατά κεφαλή εισόδημα στην Αφρική. Η κυβέρνηση φρόντιζε, ώστε ο καθένας να μπορεί να συμμετάσχει στην ευημερία. Ο πλούτος ήταν μοιρασμένος δίκαια. Στη Λιβύη ζούσαν λιγότεροι άνθρωποι κάτω από το όριο της φτώχειας από ότι στην Ολλανδία.