#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 19 Μαρτίου 2011

ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟ ΓΑΛΛΟ ΚΟΝΤΟΣΤΟΥΠΗ, ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΜΕ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΥΡΑΝΝΟΣ...

ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΒΡΗΚΑΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΣΦΑΓΕΣ...ΟΛΟΣ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΣΕ ΑΝΑΤΑΡΑΧΗ,ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΣΕ ΑΓΡΙΟ ΠΑΡΤΥ


Στις 16:45 ώρα Γκρίνουιτς (δηλαδή στις 18:45) ώρα Ελλάδος γαλλικό αεροσκάφος έριξε την πρώτη βολή κατά οχήματος των δυνάμεων του Μουαμάρ Καντάφι αρχίζοντας έτσι τις αεροπορικές επιχειρήσεις επί του εδάφους της Λιβύης.

Αργά το απόγευμα του Σαββάτου, 20 γαλλικά αεροσκάφη επιχειρούσαν στον εναέριο χώρο της Βεγγάζης με στόχο την αποτροπή των επιθέσεων των κυβερνητικών δυνάμεων.

Τη στρατιωτική επέμβαση εξήγγειλε ο Νικολά Σαρκοζί

«Παρεμβαίνουμε σήμερα στην Λιβύη», δήλωσε με σαφήνεια ο πρόεδρος της Γαλλίας την ώρα που ..
.γαλλικά αεροσκάφη ήδη επιχειρούσαν σε αναγνωριστικές πτήσεις πάνω από την Λιβύη. Η δήλωση του γάλλου προέδρου έγινε αμέσως μετά το πέρας της συνάντησης κορυφής στο Παρίσι.

Η σιωπή της διανόησης


«Η ίδια η σκέψη είναι καμιά φορά πιο κοντά σ' ένα ζώο που πεθαίνει παρά σ' ένα ζωντανό άνθρωπο, ακόμη και δημοκράτη» Ντελέζ και Γκουαταρί, «Τι είναι η φιλοσοφία». Τα σκληρά ταρακουνήματα της πρόσφατης κρίσης αναστάτωσαν, πρώτα απ' όλους, τα μυρμήγκια της δύναμης και του χρήματος, που για μιας άρχισαν να τρέχουν στους ίδιους διαδρόμους όπου πριν πηγαινοέρχονταν ήσυχα, φορτωμένα πλούτο και φανταχτερές ιδέες.
Οι οικονομολόγοι, οι τραπεζίτες, οι βιομήχανοι ανακάλυψαν απότομα ότι όλα δεν πάνε τόσο καλά όσο απαιτεί η τάξη του κέρδους. Οι πολιτικοί ξαφνιάστηκαν από την εμφάνιση της αταξίας, τον ερχομό της καταστροφής. 

Ο τελευταίος αδέσποτος, ευρωπαίος σοσιαλιστής ηγέτης, στο Λονδίνο...


"Αγώνας"

Ο Θεος του πολεμου.....mpertolt mprehtΓιατί εμπλέκεται η Ελλάδα στον πόλεμο κατά της Λιβύης;


§                            §                           
Τεράστιος ο κίνδυνος που δημιουργείται για τη νομιμοποίηση μελλοντικών στρατιωτικών επιθέσεων κατά χωρών που έχουν να προσφέρουν πολλά στους πλούσιους και στους στρατοκράτες του πλανήτη
Ο τίτλος του κειμένου αποτελεί και την κατ’ ουσίαν απορία του κάθε Έλληνα πολίτη. Κ
αι είναι απορία, επειδή δεν έχει τοποθετηθεί –απευθυνόμενος προς τους Έλληνες πολίτες- ο πρωθυπουργός της χώρας, που φαίνεται πως έπραξε κατά συνείδηση και προς το συμφέρον της πατρίδας του… αλλά όχι της δικής μας πατρίδας.

Τι συνέβη στο Τσέρνομπιλ και τι συνέπειες είχε


 
Συγγραφέας: 
Φ. Όττο Βολ

Από το περιοδικό Ρήξη δύο κείμενα για το τι συνέβη στο Τσέρνομπιλ και ένα για το τι σηματοδοτεί το πέρασμα στα συγχρονα πυρηνικά κράτη, πιο επίκαιρα από ποτέ. 
Αποσπάσματα από την ομιλία του Φ. Όττο Βολφ, ευρωβουλευτή των Γερμανών Πράσινων στο Πάρκο Ελευθερίας της Αθήνας στις 2 Ιούνη, 1986
 
Δεν έχω λοιπόν την απαίτηση να πω πρωτάκουστα πράγματα αλλά ίσως είναι χρήσιμο να συνοψίσω τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που σίγουρα θέτουν πολλοί από σας και που πρέπει να τίθενται.
Α. Τι συνέβη;
Β. Τί επακόλουθα είχε;
Γ. Τι μπορούμε να κάνουμε;
Δ. Τί ελπίδες μπορούμε να έχουμε;
 
Τι συνέβη;
Πρέπει να σκίσουμε ένα ολόκληρο πλέγμα από ψέματα για ν' απαντήσουμε σ’ αυτή την ερώτηση, σοβιετικά ψέμματα και συσκοτιστικές ανακοινώσεις, καθώς και ψέμματα και συσκοτιστικές ανακοινώσεις της διεθνούς μαφίας των πυρηνικών, που κρατάει γερά στα χέρια της και τις κυβερνήσεις των δυτικών χωρών τους πιο πολλούς ειδικούς εμπειρογνώμονες.

Πυρηνικό κράτος και εναλλακτικές λύσεις


Συγγραφέας: 
Γιώργος Καραμπελιάς
Το κείμενο που δημοσιεύουμε είναι το γραπτό κείμενο εισήγησης που έγινε από τον Γιώργο Καραμπελιά στο αντιπυρηνικό διήμερο που οργάνωσε στη Θεσσαλονίκη το περιοδικό Πράξη και η Οικολογική Κίνηση, στις 29 και 30 Μαΐου 1986, σε πάρκο του Δήμου στην παραλία της πόλης.
 
Το ζήτημα του πυρηνικού κράτους ήρθε βίαια να εισβάλει στη χώρα μας, από τους αιθέρες. Ένα ζήτημα, που έμοιαζε σχετικά μακρινό απ' αυτή την απομακρυσμένη και επαρχιακή γωνιά Ευρώπης, ξεπροβάλλει με όλη του την ένταση για να υπενθυμίσει πως το πυρηνικό κράτος είναι κιόλας ένα παγκόσμιο κράτος.

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΟΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΙ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΣΙΤΚΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΙΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΠΗΓΩΝ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ ΑΡΧΙΣΑΝΌτι δεν κάταφερε ο Ρήγκαν,  το κατάφεραν με την υπογραφή της Σοσιαλ(η)στικής Διεθνούς και του Σοσιαλ(η)στή  και μεγάλου καθηκιού και καθάρματος

Γ. Παπανδρέου.


ΝΑ ΤΟΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ

H αντιπολεμική δράση του Γιουτζίν Ντεμπς

 
 
FREE photo hosting by Fih.grΤο ξέσπασμα του πρώτου παγκοσμίου πολέμου –για τον οποίο ο πρόεδρος Ουίλσον απατηλά υποστήριζε ότι ήταν ένας πόλεμος «που θα έβαζε τέλος σε όλους τους πολέμους» – επηρέασε άμεσα το αμερικανικό σοσιαλιστικό και εργατικό κίνημα, το οποίο από την αρχή τάχθηκε κατά της συμμετοχής των ΗΠΑ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Ο Γιουτζίν Ντεμπς καταδίκασε τον καταστροφικό πόλεμο: «Δεν είμαι καπιταλιστής στρατιώτης –έγραφε– είμαι προλετάριος επαναστάτης… Είμαι αντίθετος σε κάθε πόλεμο, εκτός από έναν: υποστηρίζω τον πόλεμο αυτό με όλη μου την καρδιά, τον πανανθρώπινο πόλεμο για τη σοσιαλιστική επανάσταση. Σε αυτόν είμαι έτοιμος να πολεμήσω με όποιο μέσο με αναγκάσει η άρχουσα τάξη, ακόμα και πάνω στα οδοφράγματα. Αυτή είναι η θέση μου και πιστεύω ότι είναι ή πρέπει να είναι και η θέση του Σοσιαλιστικού Κόμματος σχετικά με τον πόλεμο».

Αχνορίχτρες.


  Ομολογώ πως η σχέση μου με την κουζίνα-μαγειρική είναι ανύπαρκτη.
Εντελώς άσχετος, ανίκανος και...τεμπέλης.
Ούτω πως (πω πω τρελλάθηκα τώρα!! -έτσι,λοιπόν-) μεγάλη ήταν η έκπληξη
που δοκίμασα όταν, τυχαία, διάβασα σ΄ένα χάρτινο κουτί τη λέξη..."αχνορίχτης".
Ρώτησα, έμαθα...(ο αχνορίχτης είναι κουζινικό, βοηθητικό σκεύος με το οποίο η
νοικοκυρά περιλούζει με άχνη ζάχαρη ορισμένα γλυκά, κέϊκ, κουραμπιέδες κλπ).
  Θαύμασα τη σύγχρονη τεχνολογία, τον κατασκευαστή του "αχνορίχτη" και τον
"παραγωγό" μιας νέας ελληνικής γλώσσας!!
  Και μετά...μ΄έπιασε η γνωστή κακία μου!! Πήρε ανάποδες στροφές το άρρωστο
μυαλουδάκι μου και ταύτισα τον "αχνορίχτη" με τους...κυβερνητικούς βουλευτές
και τα κυβερνητικά φερέφωνα...

Πουθενά δεν μπορούν να κρυφτούν τα καθίκια - Ξυλοδαρμός Κορκονέα !


Πριν από λίγες μέρες ο συλληφθέντας για την υπόθεση της ΣΠΦ Δ.Μ έδωσε στον Κορκονέα -που βρισκόταν στην ίδια πτέρυγα στο Δομοκό-  ένα μικρό μέρος αυτών που του αξίζουν.

Οι φύλακες προφανώς έπεσαν να τους χωρίσουν για να τον σώσουν και τελικά μετέφεραν τον δολοφόνο σε άλλη πτέρυγα.απο το indymedia

Παρατάνε τα παιδιά τους στα Χωριά SOS για να έχουν ένα πιάτο φαΐ!...


Απίστευτο… «Πλημμύρισαν» τα χωριά SOS από παιδιά, των οποίων οι νεαροί γονείς αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν στις βασικές υποχρεώσεις της καθημερινότητας και καταφεύγουν σε ιδρύματα, προκειμένου να εξασφαλίσουν τα...
 απαραίτητα τουλάχιστον για τα νεαρά μέλη των οικογενειών τους.
Σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανέφερε ο κ. Στέργιος Σιφνιός Διευθυντής Κοινωνικής Εργασίας και Έρευνας των παιδικών χωριών SOS, στο Ράδιο 9, υπάρχει αυξητική τάση των οικογενειών που για οικονομικούς λόγους αφήνουν τα παιδιά τους προκειμένου να έχουν ένα πιάτο φαί, όσο δύσκολο και αν τους είναι να τα αποχωριστούν. 

Χαρακίρι...


Γράφει ο Κώστας Βαξεβάνης
   
Το θαύμα λένε κρατάει τρεις μέρες. Το Ιαπωνικό κρατάει δεκαετίες. Και ξαφνικά αφού ταρακουνήθηκε από τον σεισμό, πνίγηκε στα κύματα του τσουνάμι, παραδόθηκε στον αργό θάνατο της ραδιενέργειας. Ακόμη και τα ιαπωνικά προϊόντα, πέρα από κάθε αμφισβήτηση ποιότητας, θα συνοδεύονται πια από καχυποψία. Ο φτωχός θα φοβάται να αγοράσει ΤΟΥΟΤΑ και ο πλούσιος να φάει σούσι. Πώς τα φέρνει η ζωή; Οι αγορές να δεις.
Το γιεν έπεσε, οι μετοχές ακόμη περισσότερο και οι πινακίδες LCD και νέον, σήμα κατατεθέν της Ιαπωνικής πρωτεύουσας, δεν έχουν ούτε ρεύμα για να...