#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 18 Μαρτίου 2011

Τι σημαίνει «υγιείς» χώρες – α’ μέρος


Του Λευτέρη Ριζά
           
Όταν ακούς να χαρακτηρίζονται κοινωνίες, χώρες, κοινωνικές αντιδράσεις με όρους ιατρικής, όπως «υγιείς» ή ότι χρειάζεται να μπουν σε «γύψο» κλπ, πρέπει αμέσως σφόδρα  να ανησυχείς. Σημαίνει πώς κάποια εξουσία ετοιμάζεται να επιτεθεί σε ελευθερίες συλλογικές – έθνους, κράτους, τάξης – και ατομικές. Όταν κάποιος χαρακτηρίζεται ασθενής σημαίνει ότι πρέπει κάποιος να αναλάβει τη θεραπεία του. Ότι γι’  αυτό μπαίνει υπό «ιατρική» παρακολούθηση, μέχρι να αποκατασταθεί η υγεία του ώστε να παραδοθεί στη συνέχεια «υγιής» στην κοινότητα (παγκόσμια, περιφερειακή ή εθνική) ή την οικογένεια του. 
           
Από τέτοιες πρακτικές είναι γεμάτη η ιστορία. Μην πάμε μακριά: Οι «αδύναμοι» στη ναζιστική Γερμανία οδηγήθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης  και στα κρεματόρια. Όπως και όσοι δεν διέθεταν «υγιή» φρονήματα. 

Η Δανία και η…Δανία του Νότου ετοιμάζονται να ελευθερώσουν την Λιβύη!!!


Ώστε λοιπόν σύσσωμη η «Δύση», με πρωτεργάτες τον τακουνοφόρο ηγέτη της ξεπεσμένης Γαλλίας, τον εραστή Βορειοαφρικανίδων καλλονών πρωθυπουργό της Ιταλίας, και την πρωτοπόρο στις μάχες για την ελευθερία Δανία επέτυχε ψήφισμα για επέμβαση στην Λιβύη !
Με την αιδήμονα αποχή του Πούτιν, της σοσιαλ-καπιταλιστικής Κίνας και των ούτως η αλλως ασφαιρων «αναδυομένων» δυνάμεων το ΝΑΤΟ με εξουσιοδότηση του ΟΗΕ θα «συνετίση» ανθρωπιστικά τον Καντάφι, ετσι για να παραδειγματίζονται οι δημοκράτες κυβερνώντες στο Μπαχρέιν και την Σ. Αραβία !
Ηδη οι πολεμόχαροι …

Ο κ. Πάγκαλος, το κυνήγι των φαντασμάτων και η Δημοκρατία της Βαϊμάρης...

  

 
Τι να απαντήσουμε στον κύριο Πάγκαλο, μετά την ανακοίνωση που έβγαλε; Μοιάζει περισσότερο με ανακοίνωση της συζύγου του και του δημοτικού της συνδυασμού, παρά με ενός κ. Αντιπροέδρου κυβερνήσεως. Τόσες συκοφαντίες και ψέματα ούτε η Τζάκρη δεν έχει πει.
Καταρχήν μας θυμίζει τους ματατζήδες, που ότι κινείται απέναντί τους, είναι "άτομο του χώρου." Έτσι κι ο κ. Πάγκαλος. Ότι τον ενοχλεί είναι ΣΥΡΙΖΑ. Είναι προφανές πως δεν έχει καταλάβει τι γίνεται στην Κερατέα 97 ημέρες. Ο αγώνας αυτός είναι γνήσιος λαϊκός αγώνας, που...

Κοινή γνώμη στην εποχή της μαζικής επικοινωνίας — παράδειγμα τηλεόραση


Kurt Lenk

Σαν μέσα μαζικής επικοινωνίας θεωρούνται γενικά όχι μόνο ο τύπος, ο κινηματογράφος, η ραδιοφωνία και η τηλεόραση, αλλά επίσης οι δίσκοι, κασέτες, βιντεοταινίες, κτλ. Το κοινό στοιχείο σε όλα αυτά τα μέσα είναι η ποσοτικά μεγάλη διάδοση, η σχετική ομοιομορφία του περιεχομένου, και ο μονόπλευρος χαρακτήρας της επικοινωνίας που προσφέρουν χάρη στον οποίο εξασφαλίζεται η ενσωμάτωση μεγάλων και συχνά ετερογενών στρωμάτων του πληθυσμού.

Τα μέσα μαζικής επικοινωνίας έχουν ήδη εξελιχθεί σε κοινωνικο-πολιτιστικούς θεσμούς, ανάλογους με τους θεσμούς των πρωτόγονων πολιτισμών που ήταν γνωστοί στην εθνολογία του προηγούμενου αιώνα σαν «ανιμιστικές θρησκείες». 

Λιβύη: Έγκλημα και εξαπάτηση*


ΤΑΚΗΣ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
 Από την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ (12 Μαρτίου 2011)

Τη στιγμή που θα διαβάζονται οι γραμμές αυτές η υπερεθνική ελίτ μπορεί να έχει ήδη αρχίσει μια καινούρια εγκληματική εκστρατεία που θα καταστρέψει ένα ακόμη λαό, μετά από τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν και του Ιράκ (πάντα βέβαια με την αιτιολογία ότι τον «σώζει» από ένα τύραννο): τον λαό της Λιβύης. Η εκστρατεία ξεκίνησε αριστοτεχνικά από τα μίντια της υπερεθνικής ελίτ και τα παρακλάδια τους σε προτεκτοράτα όπως η Ελλάδα (όπου η ΝΕΤ δίνει την εικόνα καναλιού του... Τελ Αβίβ στην απόλυτη διαστρέβλωση των γεγονότων). Έτσι, εδώ και μερικές εβδομάδες, ο κόσμος παρακολουθεί υποτίθεται άλλη μια πράξη του επικού έργου «ο λαός εναντίον του τυράννου» που ξεκίνησε από την Τυνησία και γρήγορα συνεχίστηκε στην Αίγυπτο, και ακόμη συνεχίζεται στην Υεμένη, το Μπαχρέιν και αύριο ίσως και στη Σαουδική Αραβία, το πιο ισχυρό τυραννικό πελατειακό καθεστώς που έχει απομείνει στην περιοχή. Και εάν μεν οι πρώτες πράξεις είχαν κάποιο σχετικά αίσιο τέλος με την αποπομπή των τυράννων, αλλά όχι βέβαια και των καθεστώτων τους (γεγονός που εξασφάλισε το ότι ο καθοριστικός παράγοντας για την ανατροπή τους ήταν η ανοχή του στρατού ο οποίος ελέγχεται από τις ΗΠΑ!), σε περιπτώσεις όπως της Σαουδικής Αραβίας και των Εμιράτων που είναι κρίσιμες για την υπερεθνική ελίτ λόγω των ενεργειακών πηγών τους, είναι πολύ αμφίβολο αν θα γίνει δυνατή ακόμη και η αλλαγή των τυράννων...

Στην Ιαπωνία τα σχολεία έχουν µετατραπεί πλέον σε τεράστια νεκροτοµεία


Ελπίδα µέσα από τα χαλάσµατα. Μέλος της ιαπωνικής Οµάδας Αυτοάµυνας κρατά µε ευτυχία στα χέρια του το τεσσάρων µηνών κοριτσάκι  που ανασύρθηκε σώο και αβλαβές από τα ερείπια των κτιρίων στην πόλη Ισινοµάκι που βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής
Χιλιάδες πτώµατα, παντού ερείπια, έλλειψη νερού, τροφίµων και καυσίµων. Οι επιζώντες στην πόλη Ισινοµάκι, στην επαρχία Μιγιάγκι που βρέθηκε στο επίκεντρο της καταστροφής, αντιµετωπίζουν τη συµφορά τους µε υποµονή και αξιοπρέπεια. Είναι χαρακτηριστικό των Γιαπωνέζων, λένε οι ίδιοι. Πόσο θα αντέξουν ακόµα όµως;

Σύµφωνα µε τις πρώτες εκτιµήσεις των Αρχών, το τσουνάµι άφησε πίσω του περίπου 10.000 νεκρούς στην πόλη Ισινοµάκι, σε σύνολο 160.000 κατοίκων. Και δεν είναι µόνο ο τεράστιος αριθµός των χαµένων ζωών το µείζον θέµα.

"Ο Λαμπράκης ιθύνων νους του πραξικοπήματος στην Κύπρο"


Τον ιδιοκτήτη του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη και εκδότη των εφημερίδων «Το Βήμα» και «Τα Νέα» Χρήστο Λαμπράκη, κατονόμασε ως ιθύνοντα νου του πραξικοπήματος εναντίον του Μακαρίου στις 15 Ιουλίου 1974, ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο συζήτησης για το Φάκελο της Κύπρου, ο Ζαχαρίας Κουλίας ανέγνωσε έγγραφο που...
κατέθεσε στην at hoc Επιτροπή για τον Φάκελο της Κύπρου, ο Χάρης Βωβίδης, γραμματέας του τότε προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, σύμφωνα με το οποίο, τρεις μέρες πριν το πραξικόπημα στην Κύπρο πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα σύσκεψη των ηγετών του εγχειρήματος ανατροπής του Μακαρίου.
Συγκεκριμένα...

Επικινδυνο παιχνιδιΘελετε να παιξουμε ενα παιχνιδι?
Θα ειναι γεματο απο επικινδυνες αποστολες.
Τελικος στοχος?
Ανακαλυψτε τον εσεις.
Δειτε τις καρτες,ειναι παληες.
Απο τοτε πολλα απο αυτα που ειναι σχεδιασμενα επανω τους εχουν συμβει.
Δειτε ιδιαιτερα τις δυο καρτες με τον σεισμο και το τσουναμι.
Ειναι κατι που συνεβη προσφατα.

ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΩΣΑΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ!!!ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ 
ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ DER SPIEGEL!!! 

Το απόγευμα δημοσιεύσαμε ανάρτηση (εδώ) σχετικά με τα γλέντια του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ήρθε η ώρα λοιπόν να σας αποκαλύψουμε γιατί κυκλοφορούσε σήμερα στην Πατησίων με δυο...
σαμπάνιες στο χέρι! Χθες ο Τσοχατζόπουλος απέσπασε από την Γερμανική Δικαιοσύνη δυο...
καταδικαστικές αποφάσεις για το Der Spiegel! Οι αποφάσεις καθαρογράφηκαν σε χρόνο dt και του την έστειλαν στην Ελλάδα σήμερα το απόγευμα! 

HAARP:H Iαπωνία είχε απειληθεί στο παρελθόν

PROPAGANDA...MADE IN USA


Χειραγώγηση των social media Λογισμικό του αμερικανικού στρατού δημιουργεί ψεύτικες διαδικτυακές ταυτότητες με σκοπό να διαδώσει παντού την φιλοαμερικανική προπαγάνδα 
Ο αμερικανικός στρατός αναπτύσσει ένα λογισμικό με το οποίο θα προσπαθήσει να χειραγωγήσει κρυφά ομάδες ανθρώπων. 
Στο πλαίσιο αυτό προτίθεται να προσλάβει ειδικευμένους χειριστές οι οποίοι θα πρέπει να διαδίδουν στο διαδίκτυο την φιλοαμερικανική προπαγάνδα. Η Ntrepid, μια νεοσύστατη καλιφορνέζικη εταιρεία έχει συνάψει σύμβαση με την Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (Centcom) για να αναπτύξει μια "ηλεκτρονική υπηρεσία διαχείρισης προσώπων". Το λογισμικό θα ...


Γιατί περισσεύει τόσος μήνας στο τέλος των χρημάτων;

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Μηνιάτικη απορία
"chrismos"