#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2011

Πολούντε παληά ιληκά.


  Από τον Μάη του 2010 χτίζουμε μία νέα Ελλάδα...
Σαν Πατρίδα ελπίζω να είναι η ίδια...Σαν Χώρα, φοβάμαι, πως όχι...
  Δεν χτίζεις κάτι καινούργιο, αν πρώτα δεν γκρεμίσεις το παλιό...
Η εκλεγμένη με ευρύτατη πλειοψηφία τον Οκτώβρη του 2009 κυβέρνηση, προχώρησε
σε έναν δικαιολογημένο απολογισμό.
Είδε, άκουσε, ερεύνησε. Μέτρησε μεγέθη και προοπτικές.
Αναζήτησε ευθύνες και υπεύθυνους
Στη βάση της πυραμίδας. Προσπέρασε ή ελαχιστοποίησε ή συγκάλυψε ευθύνες στην
κορυφή. Αυτών, δηλαδή, που είχαν τον έλεγχο και τον προγραμματισμό...το τιμόνι
του σκάφους "η Ελλάς". Αυτών που διαχειρίστηκαν Κεφάλαια, Ανθρώπους, Εθνικά
Συμφέροντα και...Μέλλον.
 

Γερμανικό imperium στην «κινεζική» περιφέρεια της Ευρωζώνης


ΠΗΓΗ: ΔΡΟΜΟΣ 
Του Γιάννη Κιμπουρόπουλου.

Σκληρά παζάρια, εκβιασμοί και μυστική διπλωματία στις πλάτες του λαού.

Η ελληνική κοινωνία και τα κινήματα αντίστασης στην υποταγή της Ελλάδας στην τρόικα και το Μνημόνιο οφείλουν πολλά στον επικεφαλής του ΔΝΤ. Ο Ντομινίκ Στρος Καν προσφέρει μοναδικές υπηρεσίες, αρκεί να αξιοποιούνται. Με μια ασυνήθιστη φράση για το διπλωματικό σαβουάρ βιβρ, στο πολυαναμενόμενο ντοκιμαντέρ γαλλικού καναλιού, εξέφρασε γλαφυρά την κατάστασή μας: «Οι Έλληνες είναι βαθιά μέσα στα σκατά», εκμυστηρεύτηκε ο Στρος Καν, προσθέτοντας ένα ακόμη παζλ στην εικόνα για τη μεθόδευση παγίδευσης της χώρας στο ΔΝΤ. Ο επικεφαλής του «παγκόσμιου τοκογλύφου» είπε στο ίδιο ντοκιμαντέρ –που για ευνόητους λόγους έχει λογοκριθεί στο τελικό μοντάζ, καθ’ υπόδειξη αρμοδίων του ίδιου του ΔΝΤ- ότι ο Γ. Παπανδρέου, σε συνομιλία λίγο μετά τις εκλογές, είχε αναλάβει ο ίδιος να πείσει τους Ευρωπαίους εταίρους για τη «θεραπεία» της «διεφθαρμένης Ελλάδας» με τα γνωστά «φάρμακα» του ΔΝΤ.

EIMAΙ ΑΝΕΡΓΟΣ- ''ΤΑ ΚΑΝΩ ΟΛΑ''

της Αρτέμιδος Καπούλα
Μέχρι τώρα γκρίνιαζα, το ξέρω. Το πόσο άσχημο είναι να είσαι άνεργος, να μην βρίσκεις δουλειά, να ζεις με το επίδομα του ΟΑΕΔ. Γεμάτος ανασφάλεια, στα πρόθυρα της κατάθλιψης. Δεν έχει αλλάξει τίποτα, τα δυσάρεστα τα  ίδια είναι για αυτό θα σας πω  τα θετικά. Θα μου πείτε υπάρχουν; Φυσικά και υπάρχουν αρκεί να βλέπεις τα πράγματα από άλλη οπτική γωνία.
Ένας μακροχρόνιος άνεργος που έχει εξαντλήσει όλες τις αγγελίες λεκανοπεδίου και περιχώρων και έχει στείλει τόσα βιογραφικά που αν τα συρράψεις έχεις ανάγνωσμα για πέντε γενεές  και ένα δέντρο μείον στον Αμαζόνιο έχει άπλετο χρόνο μπροστά του. Και καθόλου διάθεση για οποιαδήποτε  δραστηριότητα εκτός σπιτιού. 

«Θάνατος στους μισθούς!»

image
Γιωργος Δελαστικ

Νέα επίθεση εναντίον των εισοδημάτων τους πρέπει να αναμένουν τους αμέσως επόμενους μήνες πρώτοι απ' όλους οι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα, αλλά και εκείνοι που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα στη χώρα μας. Αυτή τη φορά μάλιστα η μείωση των αποδοχών τους ναι μεν θα οφείλεται στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Παπανδρέου στο πλαίσιο του Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ, στο οποίο υπήγαγε τη χώρα μας, αλλά επιπλέον θα εντάσσεται και σε ένα πανευρωπαϊκό πλαίσιο: οι ηγέτες της Ευρωζώνης αποφάσισαν να κηρύξουν ουσιαστικά πόλεμο εναντίον των εισοδημάτων των μισθωτών των ίδιων των χωρών τους!


ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ!!! Β.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Η κοινωνική απελπισία γιγαντώνεται -> Οι απεργίες πείνας πολλαπλασιάζονται


Με μοναδικό αίτημα την ανεύρεση δουλειάς, ένα ζευγάρι ξεκίνησε από την Παρασκευή απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας.

Ο 60χρονος Λάζαρος Παπαδόπουλος και η 40χρονη σύζυγό του, Φρειδερίκη Τόκα, την Παρασκευή το πρωί έστησαν μια σκηνή σε μια άκρη της πλατείας και σήκωσαν ένα πανό με το οποίο κάνουν γνωστό ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας από τις 11 Μαρτίου, με αίτημα της ανεύρεση δουλειάς.

Η σκηνή απομακρύνθηκε λίγη ώρα αργότερα μετά από εισαγγελική παρέμβαση, ενώ το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην αστυνομία όπου έγινε αναγνώριση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκαν ελεύθεροι.

Το Μνημόνιο, η οικονομική κρίση, οι περικοπές μισθών και συντάξεων, και 65.000 έλληνες με συσσωρευμένο πλούτο ο οποίος ισοδυναμεί με 4 φορές το ΑΕΠ της χώρας


Το πραγματικό ποσό που έχει δανειστεί το ελληνικό δημόσιο, το κεφάλαιο δηλαδή των δανείων του ελληνικού δημοσίου, δεν υπερβαίνει το 7% του συνόλου του δημοσίου χρέους. Δηλαδή στα 340 τόσα δις ευρώ του χρέους, το κεφάλαιο που έχει πραγματικά δανειστεί το ελληνικό δημόσιο, δεν υπερβαίνει τα 20 δις ευρώ. Ολα τα υπόλοιπα είναι κεφαλαιοποιήσεις τόκων. Δανειστήκαμε 20 και βρεθήκαμε να χρωστάμε 340. Χώρια το τι έχουμε πληρώσει ως τώρα.
Ο παραπάνω υπολογισμός ισχύει με σχετικά μικρή απόκλιση μια και το ελληνικό δημόσιο δεν έχει ακόμη δώσει στην δημοσιότητα λεπτομερείς πληροφορίες για τον δανεισμό του.

Νέα σοσιαλδημοκρατία;

 

Η όξυνση της κρίσης αναπόφευκτα οξύνει τις ταξικές και πολιτικές αντιθέσεις του καπιταλισμού. Παράλληλα αναβιώνει σειρά από φαινόμενα που είχαν ατονήσει εν όσο το σύστημα περνούσε εποχές απόλυτης πολιτικής κυριαρχίας και σχετικά ομαλής οικονομικής λειτουργίας. Η κρίση επαναφέρει στην επιφάνεια όχι μόνο βασικά θέματα πολιτικής αλλά πιο καθαρά από κάθε άλλη φορά το ζήτημα της εξουσίας από τη πλευρά της εργατικής τάξης, ως ριζικής λύσης στη κρίση και το αδιέξοδο του καπιταλισμού.

Πολίτες χωρίς κρίση, κοινωνία σε σήψη


Με πανό στα χέρια και συνθήματα-λογοπαίγνια με το όνομα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν, χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους και συγκεκριμένα στο κέντρο της Βουδαπέστης, κοντά στον ποταμό Δούναβη, διαμαρτυρόμενοι για τον αμφιλεγόμενο νέο νόμο περί Τύπου, στην τρίτη κατά σειρά διαδήλωση των τελευταίων ημερών, που οργανώθηκε μέσω του Facebook.
Οι επικριτές του νόμου υποστηρίζουν ότι οι πρόσφατες τροποποιήσεις που ζήτησε η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με το νόμο που πέρασε η κυβέρνηση του Όρμπαν. 

"ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ...ΜΠΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ!!!"

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει ότι διάφοροι φορείς και εταιρείες έχουν προσφέρει υπό μορφή δωρεάς χρήματα αλλά και υλικοτεχνική υποδομή στην Ελληνική Αστυνομία.
Προσφάτως μάλιστα έπειτα από τα τελευταία γεγονότα που είχαν σαν αποτέλεσμα τον άδικο χαμό των δύο νεαρών αστυνομικών,αρκετοί ήταν
εκείνοι που ευαισθητοποιήθηκαν και προσέφεραν χρήματα άλλα και αλεξίσφαιρα γιλέκα για τον εξοπλισμό της ομάδας "ΔΙΑΣ".