#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2011

Ούτε παραδινόμαστε – Ούτε φεύγουμε: θα τους παρασύρουμε μαζί μας...Ας διαλέξουν!


Του Νίκου Κοτιζιά

Ο κόσμος βρίσκεται σε αλλαγή. Η ΕΕ είναι αναγκασμένη να προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές. Σε αντίθεση με ότι πίστευε πριν δέκα χρόνια δεν είναι αυτή που θα καθορίσει το παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν είναι αυτή η ανερχόμενη δύναμη και το «λαμπρό παράδειγμα». Οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι κατά πολύ ισχυρότερες από την ΕΕ και οι......
αναδυόμενες δυνάμεις, όπως είναι η Κίνα και η Ινδία, δείχνουν να έχουν περισσότερες προοπτικές. Αυτό, φαίνεται να μην το αντιλαμβάνεται με επάρκεια η Γερμανία. Η Γερμανία της....

Του αντρειωμένου Ευαγόρα Παλληκαρίδη ο θάνατος…
 «Θα πάρω μιαν ανηφοριά
θα πάρω μονοπάτια
να βρω τα σκαλοπάτια
που παν στη λευτεριά
».
Ευαγόρας Παλληκαρίδης

13 Μαρτίου του 1957 Κύπρος, Λευκωσία. Ο 19χρονος μαθητής του Ελληνικού Γυμνασίου Πάφου, Ευαγόρας Παλληκαρίδης οδηγείται από τους Άγγλους δήμιους, στην αγχόνη. Παρά τις απεγνωσμένες εκκλήσεις για απονομή χάριτος, η αγγλοβασίλισσα Ελισάβετ και το δολοφονικό όργανό της στην Κύπρο, ο Κυβερνήτης Χάρτινγκ, αρνούνται πεισμόνως. Ο εθνομάρτυρας ανεβαίνει γαλήνιος τα σκαλοπάτια της θυσίας και της δόξας. Το εικονοστάσι του Γένους, το Συναξάρι της πατρίδας λαμπρύνεται μ’ έναν ακόμη ήρωα. Στις 5-12-1955 ο Ευαγόρας άφηνε τα μαθητικά θρανία και ανέβαινε «κλέφτης στα βουνά» προσχωρούσε στην θρυλική Ε.Ο.Κ.Α. Γράφει ο πατέρας του Μιλτιάδης Παλληκαρίδης: «Φεύγοντας από το σπίτι ο Ευαγόρας, κατά τις 4 μ.μ. επέρασεν από το Ελληνικό Γυμνάσιο Πάφου, και αφήνει επί της έδρας το εγερτήριο σάλπισμά του. Και γράφει προς τους συμμαθητές του, και γράφει προς τους φίλους, γράφει σε κάθε τίμιο μαθητή, γράφει σε κάθε Κύπριο:

Η Δικαιοσύνη έχει χρεοκοπήσει

Όπως είναι γνωστό, η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών, Ελένη Ράικου, έχει διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για διασπορά ψευδών ειδήσεων, με αφορμή δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που αναφέρουν ότι η Ελλάδα χρεοκοπεί στις 25 Μαρτίου.
Η χώρα δεν θα χρεοκοπήσει στις 25 Μαρτίου και ο λόγος είναι απλός: Η χώρα έχει χρεοκοπήσει εδώ και ένα χρόνο. Μάλλον, μόνο η κυρία Ράικου δεν το έχει αντιληφθεί αυτό.

 
Αν η κυρία Ράικου διαβάζει εφημερίδες δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχει διαβάσει άπειρα δημοσιεύματα (και μάλιστα πρωτοσέλιδα) που να αναφέρονται στη χρεοκοπία της χώρας – και βέβαια, όχι σε μελλοντικό χρόνο αλλά στον Αόριστο και στον Παρακείμενο.

Οπότε, γιατί η κυρία Ράικου δεν κάλεσε όλους αυτούς που έχουν γράψει επανειλημμένως πως η χώρα έχει χρεοκοπήσει για να τους μαλώσει και αναζητά αυτούς που υποστηρίζουν πως η χώρα θα χρεοκοπήσει; Δεν αντιλαμβάνεται πως αυτοί που υποστηρίζουν πως η χώρα θα χρεοκοπήσει θεωρούν δεδομένο πως η χώρα δεν έχει χρεοκοπήσει ακόμα;
Εξίσου περίεργο είναι πως η προκαταρκτική εξέταση γίνεται για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Σε μια χώρα όπου ο πρωθυπουργός της υποστήριζε πως «λεφτά υπάρχουν» και έχει συλληφθεί επανειλημμένως –μαζί με τον υπουργό Οικονομικών και άλλους υπουργούς- να ψεύδονται ασύστολα, γίνεται προκαταρκτική εξέταση για «διασπορά ψευδών ειδήσεων». Οι μόνοι που δεν αντιλαμβάνονται το γελοίον του πράγματος είναι οι δικαστικοί λειτουργοί.
Η χώρα έχει χρεοκοπήσει. Και η Δικαιοσύνη της χώρας έχει χρεοκοπήσει εδώ και χρόνια. Μαζί με τη λογική.

Δημιουργώντας το αντίπαλον δέος


Ένα πασίγνωστο οικολογικό απόφθεγμα της δεκαετίας του '70 έλεγε πως δεν έχουμε δικαίωμα να καταστρέφουμε το περιβάλλον, γιατί δεν μας ανήκει, αλλά μας το έχουν εμπιστευθεί οι επόμενες γενιές για φύλαξη.

Αυτή η αλήθεια ισχύει και για όσα ζούμε σήμερα με την καταστροφή του κοινωνικού περιβάλλοντος που συντελείται με την ανατροπή του κοινωνικού κράτους και την επιβολή του Συμφώνου Ανταγωνιστικότητας.

Όλα «στο σφυρί»: ακίνητα, νερό, ενέργεια, μεταφορές, τράπεζες, αεροδρόμια, λιμάνια!


Ο Άρειος Πάγος ανοίγει το δρόμο για το ξεπούλημα της ΔΕΗ!


«Μπανανία» χωρίς μέλλον η Ελλάδα!

Εδώ και τώρα ενωτικοί αγώνες των εργαζομένων για την ανατροπή!

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ως γνήσιος εκπρόσωπος του ληστρικού χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου, κλιμακώνει την επίθεσή της ενάντια στα συμφέροντα και στην περιουσία του ελληνικού λαού, με «όπλο» και πρόσχημα την απαράδεκτη ρύθμιση που αποφάσισαν οι ηγέτες της Ευρωζώνης σχετικά με το μνημονιακό χρέος των 110 δις.  

Μαθητικη προσφυγια....


Μετα την εισβολη των κατοχικων δυναμεων και στο χωρο της Παιδειας.
Καταργουν η Συγχωνευουν 1056 σχολεια.
Αναγκαζοντας μαθητες να διανυουν ακομα και 15-20 χιλιομετρα για να φθασουν στο "καινουργιο" τους σχολειο.
Με φιρμανια καποιων που τα δικα τους παιδια, σπουδαζουν σε ιδιωτικα πανακριβα εκπαιδευτηρια.

Ας τους χαλασουμε τα σχεδια.
Ας μαζευτουμε εξω απο καθε σχολειο καθε γειτονιας καθε μερα.
Ας ενωσουμε τις φωνες μας με τις φωνες των παιδιων.
Και οχι μονο οι γονεις.
Γιατι τα παιδια...ειναι παιδια ολων μας
Μην τα πουλησουμε για μια ακομα φορα.
Ας ανεβουμε λιγο στην εκτιμηση τους.
Aς αναλαβουμε επιτελους τις ευθυνες μας...
Και με δυναμικες εκδηλωσεις ας δωσουμε να καταλαβουν οι κυβερνωντες οτι
αυτα τα παιδια παψαν να ειναι

"Τα παιδια ενος κατωτερου...γονιου".

Οπως ηταν μεχρι σημερα...


Πόσοι είναι οι τόκοι που έχουν φορτώσει μέχρι το 2023 (!) στο λαό; Αριθμός!
Το σπορ του ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΗ το έχει μάθει πολύ καλά ο Έλληνας. Καμια δεκαριά κυβερνήσεις φρόντισαν για την άρτια εκπαίδευσή του τα τελευταία 40 χρόνια ενώ αρκετές δεκάδες κορυφαίοι τραπεζο-διδάσκαλοι ερίζουν για την πρωτοκαθεδρία του εκμαυλισμού.

Έτσι ο Έλληνας,ξεπερνώντας δαιδαλώδεις μαθηματικούς τύπους και σκοτεινά σοκάκια,όταν θέλει να πάρει ένα δάνειο κάνει τον εξής απλό υπολογισμό:

Για ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ με επιτόκιο 5,2% και εξόφληση σε πέντε χρόνια οι τόκοι είναι 18 δισ. ευρώ.

Για ένα δάνειο 110 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,2% και εξόφληση σε δέκα χρόνια οι τόκοι είναι (τουλάχιστον) 27 δισ. ευρώ.

Έτσι όταν ζητήσει και πάρει την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής ΔΕΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ γιατί γλύτωσε 6 δις (γλυτώνω συγκριτικά με τί άραγε?) αλλά ΤΟ ΒΟΥΛΩΝΕΙ και κάνει ότι μπορεί για να αποπληρώσει το δάνειο ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΣ ΤΟΚΟΥΣ,έχοντας πάρει ταυτόχρονα την απόφαση ότι θα είναι έρμαιο του δανειστή για ακόμη περισσότερα χρόνια.


ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ: ΕΞΩ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥ ΕΚΔΟΤΗ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ  ''ΑΦΡΙΚΑ''
Ο γνωστός τουρκοκύπριος δημοσιογράφος και ακτιβιστής Σενέρ Λεβέντ, λίγο μετά την τρομοκρατική επίθεση εναντίον του και τη μεγαλύτερη αντικαθεστωτική διαδήλωση που έγινε ποτέ στα κατεχόμενα, παραχώρησε συνέντευξη στον απεσταλμένο στη Λευκωσία δημοσιογράφο της εφημερίδας ΠΡΙΝ, Πέτρο Κοσμά, την οποία και αναδημοσιεύουμε: 
'' Το κλίμα τρομοκρατίας που είχε καλλιεργηθεί στα κατεχόμενα το προηγούμενο διάστημα κορυφώθηκε όταν στις 25/2 πραγματοποιήθηκε γκανγκστερική επίθεση με προειδοποιητικές βολές και απειλητικό σημείωμα εναντίον εκδότη και αρχισυντάκτη της εφημερίδα «Αφρικα» Σενέρ Λεβέντ, αναστατώνοντας τα κατεχόμενα. Συγκεκριμένα, άγνωστοι ανέβηκαν στον  πρώτο όροφο του κτιρίου που στεγάζεται η εφημερίδα «Αφρίκα» του τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ και έρριψαν δύο πυροβολισμούς...

Ανάληψη Ευθύνης από τη Συνωμοσία των Κηφήνων της Βουλής

“Ανάληψη Ευθύνης από τη Συνωμοσία των Κηφήνων της Βουλής"
“Δεν νιώθω χαμένος για την εκλογή μου
Δεν νιώθω χαμένος για τις offshore
Δεν νιώθω χαμένος που βρέθηκα βουλευτής
Δεν νιώθω χαμένη τη Μάσα που διεξάγουμε.
ΓΙΑΤΙ Η ΜΟΝΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΠΟΤΕ”
(Άκης Τσοχατζόπουλος μέλος του πυρήνα κατοχής της Σ Κ Β)
Η πραγματική ήττα σε ένα φαγοπότι δεν είναι η λοιδορία στο μυαλό του ψηφοφόρου, αλλά η ανορεξία, η έκπτωση όρεξης, η χόρταση, η βαρυστομαχιά, οι δηλώσεις περί διαίτης. Γιατί εκεί παίζεται το παιχνίδι των πολιτών, στην προσπάθεια για ηθική κατάπτωση και απαξίωση των δημοκρατικώς εκλεγμένων βουλευτών. Θέλει να κάνει τους υπουργούς να νοιαστούν, να μετανοήσουν, να μην καταληστεύουν, ώστε να περάσει το μήνυμα πως “κάθε μίζα είναι ανήθικη, κάθε αντιλαϊκό νομοσχέδιο είναι άκυρο“. Όμως η μόνη χαμένη μάσα είναι αυτή που δεν ξεκίνησε ποτέ.
Οι εντολές τους είναι σαφείς. “Μην κλέβετε, μην κοροϊδεύετε, μην τρώτε”.

Σειρά έχει ο νόμος της βαρύτητας...


 
Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ
 
Ο κ. Παπανδρέου από τις πρώτες κιόλας δηλώσεις του για τη «μεγάλη νίκη» που επέτυχε στις Βρυξέλλες ξεθεμελίωσε όλους τους νόμους της... «τραπεζικής». Οπως το πάει, σε λίγο δε θα αφήσει όρθιο ούτε το νόμο της βαρύτητας! Αν, φυσικά, υποθέσουμε ότι δεν τον έχει ήδη ξεχαρβαλώσει. Υπό την έννοια ότι ο λόγος ενός πρωθυπουργού πρέπει να έχει μια κάποια βαρύτητα. Αλλά τι είδους βαρύτητα μπορεί να υπάρχει στον πρωθυπουργικό ισχυρισμό ότι με τις αποφάσεις της ευρωζώνης η Ελλάδα «επωφελείται» διότι - τάχα - θα καταβάλει 6 δισ. ευρώ «λιγότερους» τόκους για τα δάνεια από την «τρόικα»;
Αλλά «λιγότερους» τόκους σε σχέση με ποιους; Αυτό δεν μας το είπε ο κύριος πρωθυπουργός...
*