#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2011

Το γελεκάκι που φορείς εγώ το ‘χω πληρώσει


Βροχή πέφτουν οι δωρεές στην Ελληνική Αστυνομία από εφοπλιστές, τράπεζες και πολιτικούς. Ήδη, κάθε αστυνομικός έχει από τρία αλεξίσφαιρα γιλέκα, ώστε να μην έχει μόνο ένα αλεξίσφαιρο πλύνε-βάλε και γίνεται ρεζίλι στην κοινωνία.
Η Eurobank προσέφερε στην Ελληνική Αστυνομία 1300 αλεξίσφαιρα γιλέκα τελευταίας τεχνολογίας, ενώ πέρσι είχε προσφέρει 1225 αλεξίσφαιρα γιλέκα. Τα περσινά γιλέκα δεν φοριούνται φέτος, γιατί άλλαξε η μόδα στα αλεξίσφαιρα και δεν ταιριάζουν με τα γκλομπ και τις χειροπέδες. Τα νέα αλεξίσφαιρα γιλέκα πλένονται και στο χέρι και στο πλυντήριο, ενώ δεν χρειάζονται σιδέρωμα.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΘΑ ΕΚΔΙΔΕΙ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ!


...ΜΕ ΑΥΘΑΙΡΕΤΕΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΕΡΗΜΗΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ!
....ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗ ΧΡΗΣΗ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΧΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ("ΔΕΥΤΕΡΟ" ΝΟΜΙΣΜΑ!)
Από τα μέσα του 2008 έως σήμερα, οι ελληνικές τράπεζες διατηρούνται στη ζωή, μόνο και μόνο, επειδή η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τους παρέχει όση ρευστότητα ζητήσουν, έναντι του σκανδαλώδους χαριστικού επιτοκίου του 1%. Αυτήν την ώρα οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν στην ΕΚΤ περίπου € 95 δις!
Η ρευστότητα αυτή, δίνεται μέχρι σήμερα με την παροχή ενέχυρων από την πλευρά των τραπεζών είτε με τη μορφή ομολόγων του ελληνικού δημοσίου είτε τραπεζικών ομολόγων τα οποία καλύπτονται από εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου είτε τιτλοποιημένων δανείων. Υπολογίζεται πως μέχρι το κλείσιμο του πρώτου εξαμήνου του 2011, οι ελληνικές τράπεζες θα έχουν ενισχυθεί από το ελληνικό δημόσιο συνολικά με  103 δις!

ΑΝΕΚΔΟΤΟ


Ο νεαρός Παύλος κάλεσε τη μητέρα του για φαγητό. Η μητέρα, παρατήρησε ότι  ο Μάκης, ο συγκάτοικος του γιόκα της, ήταν ένα πολύ όμορφο αγόρι. Από καιρό υποψιαζόταν ότι... κάτι μπορεί να «παιζόταν» ανάμεσά τους και η ομορφιά του Μάκη ενίσχυσε αυτές τις υποψίες.  Όσο πέρναγε η ώρα και παρατηρούσε τον τρόπο που τα δυο παλικάρια συμπεριφέρονταν μεταξύ τους, όλο και περισσότερο αναρωτιόταν μήπως η σχέση τους έκρυβε κάτι παραπάνω από αυτή δύο τυπικών αρσενικών συγκατοίκων. Διαβάζοντας τη σκέψη της ο Παυλάρας, της ξεκαθαρίζει αντρίκια: 


- Ξέρω τι σκέφτεσαι, αλλά σε διαβεβαιώ ότι ο Μάκης κι εγώ είμαστε απλά συγκάτοικοι.

Καμιά βδομάδα μετά λέει ο Μάκης στον Παύλο : 
- Από τότε που ήρθε η μάνα σου για φαγητό, δεν μπορώ να βρω το τηγάνι. Δεν πιστεύω να το πήρε μαζί της; 
 -Το αποκλείω, αλλά για καλό και για κακό θα της στείλω ένα mail.
 ΑΓΑΠΗΤΗ ΜΗΤΕΡΑ, ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ "ΠΗΡΕΣ" ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΠΗΡΕΣ" ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΣΕΙ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ.  ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΠΑΥΛΟΣ
 Μερικές μέρες μετά, ο Παύλος έλαβε ένα mail από τη μαμά του που έγραφε:
 ΑΓΑΠΗΤΕ ΓΙΕ ΜΟΥ,  ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ "ΚΟΙΜΑΣΑΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΑΙ ΟΤΙ "ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΣΑΙ" ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΚΗ. ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΑΝ Ο ΜΑΚΗΣ ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΤΟΥ, ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΑΤΕ ΒΡΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΤΗΓΑΝΙ. ΜΕ ΑΓΑΠΗ  Η ΜΑΜΑ.

http://kostasedessa.blogspot.com

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2011/03/

Τζιμάκος για Καστανίδη


Για τα πεπραγμένα του «σοσιαλιστή» υπουργού Δικαιοσύνης, Χ. Καστανίδη έχουμε ασχοληθεί αρκετές φορές στο μπλογκ μας. Χαρακτηριστικές αναρτήσεις «Χ. Καστανίδης: "Πιο γρήγορα και από την χούντα"»  και αυτή που αναφερόμαστε στο τελευταίο νομοσχέδιο του «Για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας μέσω του Ποινικού Δικαίου».

Ακούγοντας όμως σήμερα τον Τζίμη Πανούση, στο βίντεο που παραθέτουμε, που έκανε αναφορά στο τελευταίο νομοθέτημα του Καστανίδη, δηλώνουμε την αδυναμία μας να μπορέσουμε να περιγράψουμε τόσο παραστατικά τις μέρες και τα έργα του «εκσυγχρονιστή» υπουργού.

Η “χαμένη” εξέγερση, το τόξο του έρωτα και οι επαναστάτες του φατσοβιβλίου, για μπεκάτσες στο Σύνταγμα…


Δια την επανάστασιν ο λόγος…
Διαβάζω διάφορα ποσταρίσματα στο φατσοβιβλίο και διάφορα blog, αγανακτισμένων και πικραμένων, επίδοξων επαναστατών και μου έχει σηκωθεί η τρίχα, εκτός κι αν είμαι τόσο βλάκας τελικά, με αποτέλεσμα να μην έχω μπει καθόλου στο κλήμα των ημερών.
Είναι λοιπόν τόσο απογοητευμένα αυτά τα παιδιά, που δεν έγινε εξέγερση προχθές στη γενική απεργία, που έχουνε χάσει τον ύπνο τους. Πολύ από αυτούς μάλιστα δε μπορούνε να πιστέψουν, για τόσο επαναστάτες μιλάμε, πώς είναι δυνατό, να μην ήταν ο κόσμος προετοιμασμένος και ψημένος, να χάσει το αίμα του για την επανάσταση. Διότι ο αγώνας απαιτεί θυσίες!?!
Ε, πόσους θα τρώγανε οι μπάτσοι σου λέει ο άλλος, δέκα, είκοσι; Οι υπόλοιποι θα μπαίναμε στη βουλή!?!
Και οι πιο μετριοπαθείς αναρωτιούνται: Γιατί μάσησε ο κόσμος με εκατό τόνους χημικά και δακρυγόνα και μπάτσους παντού και δε μπορέσαμε να συγκεντρωθούμε έξω από τη βουλή; Τι.. οι Αιγύπτιοι και οι άλλοι είναι πιο μάγκες από εμάς; (Και άντε και να συγκεντρωνόσασταν λέμε τώρα…)

Τούνελ ανεργίας μέχρι το 2025


του Ανδρέα Πετρόπουλου

Ίσως και περισσότερα από 15 χρόνια θα διαρκέσει το «τούνελ» της ανεργίας στην Ελλάδα, που καταρρίπτει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το ένα μετά το άλλο όλα τα αρνητικά ρεκόρ, με το πλέον εμφατικό αυτό που δείχνει ότι, για πρώτη φορά μεταπολεμικά, οι οικονομικά μη ενεργοί ξεπερνούν τους οικονομικά ενεργούς πολίτες.

Μόλις σε ένα χρόνο (τέλος 2009 με τέλος 2010), διάστημα κατά το οποίο εφαρμόζεται η πολιτική του Μνημονίου που επιφέρει βαθειά ύφεση, χάθηκαν τουλάχιστον 230.000 θέσεις εργασίας.

Ο ΣΑΒΒΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑ ΕΙΠΕ ΟΛΑ ΜΕ ΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ"Δεν ήταν εύκολος άνθρωπος ο Ρασούλης. Τέσσερις μέρες πεθαμένος και δεν τον αναζήτησε κανείς, σε ποιόν να δώσω συλλυπητήρια; Συλλυπητήρια σε όλους μας" Διονύσης Σαββόπουλος

Επιχείρηση τρομοκράτησης των μπλόγκερς«Μόνο στα επικίνδυνη εξέλιξη που αποσκοπεί στην φίμωση του διαδικτύου μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου να διατάξει έρευνα για αναρτήσεις σε διαδικτυακούς τόπους που εκτιμούν ότι επίκειται χρεοκοπία της χώρας μας», γράφαμε σε ανάρτησή μας την Παρασκευή.

Η αφετηρία αυτής της υπόθεσης γνωστή. Είχε διακινηθεί μαζικά ένα μαιηλ, την περασμένη βδομάδα, με φημολογούμενο αποστολέα ένα μεγαλοστέλεχος τράπεζας. Αυτός ισχυριζόταν μεταξύ άλλων ότι είχε πληροφορίες ότι στις 25 Μάρτη θα κηρυχτεί επίσημα πτώχευση της χώρας. Το μαιηλ αυτό δημοσίευσαν αρκετοί ιστότοποι με αποτέλεσμα η δικαστίνα που αναφέραμε διατάξει έρευνα με σκοπό να εξακριβώσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και να εντοπίσει τους υπευθύνους.


Αφέθηκαν ελεύθεροι οι Μάτσης και Αυξεντίου...

 

Αφέθηκαν ελεύθεροι από το κατοχικό καθεστώς ο πρώην Ευρωβουλευτής Γιαννάκης Μάτσης και ο Λοϊζος Αυξεντίου αφού πρώτα λεγόμενο δικαστήριο στα κατεχόμενα τους επέβαλε πρόστιμο δυο χιλιάδων τουρκικών λιρών σε έκαστο με το αιτιολογικό ότι...
 βρίσκονταν σε στρατιωτική περιοχή χωρίς να εξασφαλίσουν σχετική «άδεια» από το ψευδοκράτος.
 
Από το "ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ"

Προθάλαμος για την καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων


Οσο αυξάνονται τα κεφάλαια που διαθέτουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι, τόσο δυσχεραίνεται η διαδικασία αναπαραγωγής του κοινωνικού κεφαλαίου

Μέσα στα τελευταία πέντε χρόνια, οι εκπρόσωποι της πλουτοκρατίας στη χώρα αύξησαν τον πλούτο τους κατά 370 δισ. ευρώ, περισσότερο, δηλαδή, από το δημόσιο χρέος της χώρας.

Οπως ακριβώς πέρσι τέτοια εποχή ΕΕ - κυβέρνηση και οικονομική ολιγαρχία, έχοντας στόχο να θολώσουν τα νερά για το χαρακτήρα της... 

Το κριτικό πνεύμα του Leonardo da Vinci


Ν. Λυγερός

        Δεν απαιτείται προηγούμενη γνώση για να εξάγουμε συμπεράσματα για το κριτικό πνεύμα του Leonardo da Vinci, αρκεί να διαβάσουμε τα χειρόγραφά του για να το καταλάβουμε και να αντιληφθούμε το ύψος της διανόησής του. Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα βρίσκεται στο χειρόγραφο F στην πίσω πλευρά του φύλλου 27. Αναφέρεται στα πέντε κανονικά σώματα. Πριν προχωρήσει στην παρουσίαση της ανάλυσής του, ο Leonardo da Vinci δεν διστάζει να κάνει ένα κριτικό σχόλιο, απόσπασμα του οποίου παραθέτουμε μεταφρασμένο:

«Να αντικρούεις τους σχολιαστές που δεν εκτιμούν τους αρχαίους εφευρέτες στους οποίους είμαστε ευγνώμονες για τα γράμματα και τις επιστήμες και που επιτίθενται στους νεκρούς εφευρέτες. Επειδή, από οκνηρία, δεν κατάφεραν να γίνουν και οι ίδιοι εφευρέτες και επειδή με τόσα βιβλία, ασχολούνται συνεχώς με το πώς να ανασκευάσουν τις θεωρίες των δασκάλων τους μέσω δόλιων επιχειρημάτων.»

Νταβατζήδων προνόμια.


 Οχι.
Σ΄αυτή τη χώρα δεν είμαστε όλοι ίσοι. Δεν έχουμε όλοι τα ίδια δικαιώματα.
Κάποιοι είναι πιο...ίσοι από τους υπόλοιπους!!
Κάποιοι "κατέκτησαν" ιστορικά τον ρόλο του υποζύγιου. Του μόνιμου θύματος.
Αλλοι, πάλι, αναδείχτηκαν σε λαμόγια, αεριτζήδες, πατριώτες και τα συναφή.
 Το Σύστημα Εξουσίας έχει διανείμει ρόλους και...προνόμια...

Προνόμιο, λοιπόν, ενός δημοσιογράφου να προβάλλει την αλήθεια που θέλει
ο ίδιος ή το κόμμα που υπηρετεί.
Να διαμορφώνει κλίμα. Να παραλείπει ή να προσθέτει. Να μεγενθύνει.
Να υποβαθμίζει. Να διαστρεβλώνει
Ολα κατά το συμφέρον. Προσωπικό και κομματικό.
Προνόμιο ενός τέτοιου δημοσιογράφου να εισπράττει την ανάλογη αντιμισθία για
τις προσφερόμενες υπηρεσίες και να αποτελεί μέρος του Συστήματος Εξουσίας.
  Ηθική, Επαγγελματισμός, Εντιμότητα είναι γι΄αυτόν έννοιες, Αρχές και Ιδέες...
...άχρηστες και επικίνδυνες.
 Πλήρους ασυλίας απολαμβάνουν τοιούτοι "υπηρέτες" της Πληροφόρησης των 
Πολιτών. Ασυλίας και Ατιμωρησίας.

 Προνόμιο ενός ΜΜΕ να είναι ταυτόχρονα και εργολάβος δημόσιων έργων ή κρα-
τικών προμηθειών.
Να ταυτίζει τα δημόσια συμφέροντα με τα...δικά του.
Να πιέζει, να εκβιάζει και να απαιτεί από την εκάστοτε κυβέρνηση.
Να παραλείπει να καταβάλλει μισθούς και ασφαλιστικές εισφορές.
Να λειτουργεί χωρίς νόμιμη άδεια.
Προνόμια, Ασυλία, Ατιμωρησία, Συνεταιρισμοί.
Ετσι "διαμορφώνονται" συνειδήσεις...
Ετσι κερδίζονται εκλογές...
Ετσι κερδίζονται εκατομμύρια...

Προνόμιο πολλών πολιτικών...να ψεύδονται...
Προνόμιο ενός πρωθυπουργού να δεσμεύεται και να αναιρεί...χωρίς τσίπα.
Να διορίζει, να μετακινεί ή να εκδιώχνει υπουργούς...χωρίς αιτιολόγηση.
Να προσλαμβάνει συμβούλους, τεχνοκράτες, αναλυτές.
Να στήνει επιτελεία ειδικών για παραγωγή έργου...
..."Συντονισμό" ή αποπροσανατολισμό.
Να μετατρέπει κυβερνητικές θητείες σε γενεές σκλάβων...
Να υπερασπίζεται συμφέροντα εκείνων που κατηγορούσε...
Να απειλεί τη δημοκρατική πορεία της Χώρας με...εκλογές.
Να υποβαθμίζει θεμελιώδεις Θεσμούς της Δημοκρατίας.
Να παραχωρεί  σ υ ν ε ι δ η τ ά  μέρος της Εθνικής Κυριαρχίας.
Να προτείνει σε Ξένους να αγοράσουν εθνική περιουσία.Κάνουν απεργία πείνας, για να βρουν δουλειά....και οι αστυνομικοί τούς έσυραν στην υπηρεσία, τους φωτογράφισαν και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα σαν να ήταν εγκληματίες.


Με μοναδικό αίτημα την ανεύρεση δουλειάς, ένα ζευγάρι ξεκίνησε από την Παρασκευή απεργία πείνας στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας της Καβάλας. Ο 60χρονος Λάζαρος Παπαδόπουλος και η 40χρονη σύζυγός του, Φρειδερίκη Τόκα, την Παρασκευή το πρωί έστησαν μια σκηνή σε μια άκρη της πλατείας και σήκωσαν ένα πανό, με το οποίο κάνουν γνωστό ότι άρχισαν απεργία πείνας από τις 11 Μαρτίου, με αίτημα την ανεύρεση δουλειάς.

Η σκηνή απομακρύνθηκε λίγη ώρα αργότερα μετά από εισαγγελική παρέμβαση, ενώ το ζευγάρι μεταφέρθηκε στην αστυνομία, όπου έγινε αναγνώριση στοιχείων και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερο. Ωστόσο, συνεχίζουν την απεργία πείνας για τέταρτη συνεχόμενη μέρα, καταγγέλλοντας τη στάση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, καθώς, όπως λένε, οι αστυνομικοί τούς έσυραν στην υπηρεσία, τους φωτογράφισαν και τους πήραν δακτυλικά αποτυπώματα σαν να ήταν εγκληματίες.


Με ποιον θέλει να είναι η Αριστερά; Με το λαό (για την ανατροπή της επίθεσης) ή με την αστική τάξη (για την αντιμετώπιση του χρέους);


«Ο σκοπός της ΕΛΕ θα είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της, η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο ή απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους, επιτρέποντας παράλληλα στη χώρα να διαπραγματευτεί καλύτερα με τους πιστωτές της. Τέλος, η ΕΛΕ θα επιχειρήσει να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους».(1)
Στην παραπάνω παράγραφο (οι υπογραμμίσεις δικές μας) συνοψίζουν οι εμπνευστές της ανάγκης για σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) τους σκοπούς και τους στόχους που αυτή θα έχει.

Η Siemens χορηγός και των εκδρομών των κομματικών, φοιτητικών παρατάξεων ΠΑΣΠ και ΔΑΠ, στη Μύκονο


Τελικά είναι μπλεγμένοι όλοι με τη Siemens

Χορηγός της εκδρομής της ΔΑΠ η εταιρεία Siemens και η θυγατρική της Sorina

Αυτό έλειπε να μην ήταν και χορηγός της ΠΑΣΠ η ίδια εταιρεία..

Εδώ τους είχε χρηματοδοτήσει σε σοσιαλιστικό camping. Σε μια εκδρομή στη Μύκονο θα κολλούσε;

Τις ημερομηνίες τις βλέπετε;........Περσινές..

Και εσείς νομίζατε, όπως και εμείς ότι θα.......
εξυγιάνουν την Ελλάδα μετά την αποκάλυψη του Σκανδάλου.

Ακόμη και την περίοδο που το σκάνδαλο συγκλόνιζε την καθημερόνητά μας με...

 

τις αποκαλύψεις που έβλεπαν το φως της δημοσιότητας, οι κομματικές παρατάξεις αποδείκνυαν πόσο βαθιά είναι η εξάρτησή τους από τη Γερμανική εταιρεία.

Όταν νέοι άνθρωποι έχουν εμπλοκή στην διαπλοκή, φανταστείτε οι μεγαλύτεροι παράγοντες.

Θέλαμε και να 'ματώσουν' τα κόμματα..

Είναι χρόνια η 'αγάπη' Siemens - κομμάτων

Το πολυκομματικό μας σύστημα είναι ένα ενιαίο σούπερ-μάρκετ υπό την διεύθυνση της οικονομικής ολιγαρχίας


από διαδικτυακή συζήτηση με αφορμή μια ανακοίνωση του κ. Σταϊκούρα της ΝΔ.

Αυτό το πολιτικό σύστημα είναι ένα ενιαίο κόμμα. Είναι ένα σούπερ-μάρκετ με διαφορετικά ράφια που τοχει ΕΝΑΣ. Η ολιγαρχία που θεωρεί την χώρα ιδιοκτησία της οικονομική. Το ΚΚΕ έχει έναν πολύ ειδικό ρόλο σε αυτό το σούπερ-μάρκετ-σύστημα.
Στην καρδιά του συστήματος, στο ιερό του, στο βάθρο, στα άγια των αγίων του, βρίσκεται ένας θεός τον οποίον θεό ΟΛΟ το σύστημα προσκυνάει. Η εξουσία.