#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2011

ΣΥΝΟΔΟΣ ΚΟΡΥΦΗΣ: ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ!Α. ΜΕΡΚΕΛ: ΝΑΙ ΣΕ ΕΠΙΜΗΚΥΝΣΗ ΚΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΤΟΚΙΟΥ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ!
Ο Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΟΓΑΛΛΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΜΕΝΕΙ ΣΤΑ «ΚΡΥΑ ΤΟΥ ΛΟΥΤΡΟΥ»!
Η σημερινή άτυπη Σύνοδος Κορυφής των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης, αναμένεται να μην λήξει τα ανοιχτά ζητήματα, γύρω από τη «λύση πακέτο» στην κρίση χρέους, η οποία συγχρόνως θα είναι και λαιμητόμος για τους λαούς.

Στη Σύνοδο Κορυφής, θα παρουσιαστούν δύο εισηγήσεις από τον Πρόεδρο της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπέι. Η μια εισήγηση θα αφορά, το «Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας» και η άλλη τόσο τις αλλαγές στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) όσο και τη μορφή του Μόνιμου Μηχανισμού (ESM) που θα το αντικαταστήσει από τα μέσα του 2013 και μετά.

Αναδρομικά...


Η ασφάλιση ως ελαχιστοποίηση της ανθρώπινης αξίας


Ν. Λυγερός


  Υπάρχουν τομείς της γνώσης που ασχολούνται με τον άνθρωπο αλλά μ’ έναν ιδιαίτερο τρόπο. Ένας από αυτούς είναι η ασφάλιση, η οποία εισχωρεί τόσο πολύ στην κοινωνική ζωή που θεωρεί ότι έχει κάθε δικαίωμα να κρίνει την αξία του ανθρώπινου όντος. Ας εξετάσουμε όμως τις λέξεις που χρησιμοποιούν οι ειδικοί του τομέα για να εξασφαλίσουν την ίδια τους την επιβίωση μέσω της αδράνειας της μάζας. Σε επίσημο βιβλίο βρίσκουμε την εξής φράση: «Σε κάθε αναπτυγμένη κοινωνία τα άτομα ασφαλίζονται για να προστατευτούν από πιθανές οικονομικές ζημιές.» Υπάρχει πρώτα η χρήση της λέξης αναπτυγμένη που υπονοεί ότι το ασφαλιστικό κριτήριο είναι αναγκαίο, πράγμα το οποίο είναι ήδη λάθος και από το οποίο δεν συνεπάγεται η αναγκαιότητα της ύπαρξης μιας ασφαλιστικής εταιρείας. Διότι η εταιρεία λειτουργεί με βάση το κέρδος που βγάζει από τον συντονισμό των ατόμων που δεν είναι ειδικοί και που εκμεταλλεύεται αποτελεσματικά.
Το επόμενο επιχείρημα είναι ακόμα πιο ενδεικτικό του τρόπου σκέψης αλλά και της μιντιολογίας των ειδικών του τομέα της ασφάλισης. «Έτσι, τόσο η συναίσθηση της έμμεσης γενικής ζημιάς όσο και το συναίσθημα της...

Κατάσχεται!Από τη Ρήξη Μαρτίου

Του Σταύρου Χριστακόπουλου*

Τα μάτια όλων είναι στραμμένα στην 25η Μαρτίου και τις αποφάσεις της ευρωσυνόδου κορυφής εκείνης της ημέρας και της προηγούμενης. Υποτίθεται ότι πρόκειται για μια από τις κορυφαίας σημασίας συνόδους για το μέλλον της Ελλάδας. Υποτίθεται ακόμη ότι το αποτέλεσμά της θα κρίνει ακόμη και το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών. Παραμύθια – με το συμπάθιο...

● Η μεν μοίρα της χώρας έχει ήδη ανακοινωθεί από την τρόικα, κατά τις δημόσιες ανακοινώσεις του Φεβρουαρίου.

Süddeutsche Zeitung : «Μερική διαγραφή των χρεών δεν θα σήμαινε το τέλος του ευρώ»

Με τίτλο «Το λογαριασμό, παρακαλώ!», και υπότιτλο «Κάποιος πρέπει να πληρώσει τα χρέη των Ελλήνων: οι πιστωτές ή οι πολίτες» η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί στις οικονομικές της σελίδες εκτενές άρθρο για την κατάσταση της οικονομίας στην Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Επί χρόνια τόσο οι.....
συντηρητικές όσο και οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις δανείζονταν χρήματα σαν να μην υπήρχε αύριο». Η εφημερίδα τονίζει στη συνέχεια τη δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται Ιρλανδία και Πορτογαλία και διερωτάται: «Γιατί οι πολιτικοί δεν το παραδέχονται; Οι τρείς χώρες που βρίσκονται σε οικονομική κρίση έχουν φθάσει στα όριά τους. Δεν θα καταφέρουν ποτέ και με κανέναν τρόπο να αποπληρώσουν τα δάνεια που έχουν πάρει».
Και όπως σημειώνει: «Άλλοι θα πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό: είτε οι πιστωτές είτε η ευρωζώνη. Μια μερική διαγραφή των χρεών δεν θα σήμαινε το τέλος του ευρώ. Θα ήταν όμως δίκαιο όλοι αυτοί οι πιστωτές, που με τόση ευκολία δάνειζαν, να συμβάλουν τώρα στη διάσωση αυτών των κρατών. Θα βοηθούσαν όσους περιέπεσαν σε λάθη και θα ανάγκαζαν τους Ευρωπαίους πολιτικούς να σκεφθούν εκ νέου πώς να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα των τραπεζών».