#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2011

Ξύπνα, μαλ…κα!!!


Από το "ΤΟ ΞΗΡΟΜΕΡΟ ΣΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΤΟΝ ΠΑΤΟ"
   
E, μαλάκα! Σε σένα μιλάω!
Σε
σένα που δεν μπορείς να κρυφτείς στο πλήθος και να φορτώσεις τις ευθύνες σου αλλού. Κι εσένα που κοιτάς να τη βολέψεις, αλλά και σένα που τρως το κουτόχορτο που σου σερβίρουν και λες κι ευχαριστώ. Ναι, εσύ που έχεις όνομα και επίθετο, πρόσωπο και υπόσταση. Ξύπνα μαλάκα!
Εσύ
μαλ…, που έχεις όνομα και επίθετο. Εσύ, που όταν κυνηγούσαν το διπλανό σου δημόσιο υπάλληλο επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους τεμπέληδες και άχρηστους.
Εσύ
, που όταν αποφάσισαν να ρίξουν τις ευθύνες για την κλοπή στους γιατρούς επευφημούσες, αποκαλώντας τους όλους κλέφτες και σκιτζήδες.
Εσύ
, που όταν τα...

Όταν οι άνεργοι πληρώνουν τους νταβατζήδες


thumb
Του Σταύρου Χριστακόπουλου
  
Την ομιλία του πρωθυπουργού μας περιμένουν σήμερα τα ΜΜΕ στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αναζητώντας κάποια είδηση που θα διευκρινίζει το παράξενο πολιτικό κλίμα των ημερών, που είναι βαρυφορτωμένο με εκλογολογία.
Οι μεγάλες ειδήσεις, όμως, εδώ και καιρό, δεν βγαίνουν από τον πρωθυπουργό ή τους υφισταμένους του υπουργούς. Από τον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο βγαίνουν οι σημαντικές ανακοινώσεις.

Δεν το έμαθες στην TV και στα ΜΜΕ: Κερατέα 2011Πηγή ενημέρωσης για τo βίντεο ήταν:
forkeratea.blogspot.com
antixyta.blogspot.com

129 δισ. δολ. ρούφηξαν από την κρίση τα διεθνή βαμπίρ


FREE photo hosting by Fih.grΑπίστευτα κέρδη έφεραν το β' εξάμηνο του 2010, στους πλούσιους πελάτες τους, τα 10 μεγαλύτερα hedge funds του κόσμου, αρκετά από τα οποία φέρονται ότι έπαιξαν και κερδοσκόπησαν και με την ελληνική κρίση χρέους. Ενώ λαοί ολόκληροι και τομείς της οικονομίας υποφέρουν ακόμη από τη διεθνή οικονομική κρίση, ο βασικός υπαίτιος αυτής, ο χρηματοπιστωτικός τομέας, και πιο συγκεκριμένα τα αγαπημένα του hedge funds ακμάζουν ξανά. Στους τελευταίους 6 μήνες του 2010, περίοδο κατά την οποία εντείνεται η λιτότητα που πνίγει τους λαούς του αναπτυγμένου κόσμου και οι υψηλές τιμές των τροφίμων οδηγούν στην πείνα και την εξέγερση, τα επενδυτικά αυτά σχήματα -υψηλών κινδύνων και αποδόσεων- προσέφεραν, σύμφωνα με τον βρετανικό «Guardian», στους πλούσιους πελάτες...

Γεια σας, είμαι η Suzan Zengin, φυλακισμένη δημοσιογράφος


«Γεια σας! 
Είμαι ενάμισι χρόνο φυλακισμένη στις γυναικείες φυλακές του Μπακιρκιόι. Στο ίδιο διάστημα είναι μαζί μου φυλακισμένοι δεκάδες δημοσιογράφοι. Στην πρώτη δίκη, μετά έναν χρόνο προφυλάκισης, το δικαστήριο αποφάσισε την συνέχιση της φυλάκισής μου χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Η δεύτερη δίκη, ορίστηκε για την 15 Φεβρουαρίου του 2011, ύστερα από νέα αναβολή 6 μηνών. Αν δεν αποφυλακιστώ στην δίκη της 15 Φλεβάρη, η κράτηση μου θα παραταθεί για άλλους 6 μήνες. Σας γράφω αυτή την επιστολή για την κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μου. Στο διάστημα που είμαι φυλακισμένη, κατά καιρούς ενημέρωσα την κοινή γνώμη για την πορεία της δίκης μου. Θέλω να ξανακάνω μια σύντομη υπενθύμιση της υπόθεσης.

Άγγλοι κατοχικοί στρατιώτεςδέρνουν 13χρονα παιδια στο Ιρακ.

VIDEO - ΣΟΚ


http://www.onalert.gr/files/Image/NewOnAlert/IRAK-IRAN-ISRAIL-SOMALIA/IRAK/cache/BRITISH_SOLDIERS_IRAK-474x353.jpg

*Θα μπορούσε να είναι ένα απλό βίντεο από τον πόλεμο στο Ιράκ.... Θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει απαρατήρητο, εάν δεν είχε δύο καθοριστικές λεπτομέρειες.
Πρώτον ότι 13χρονα παιδιά πέφτουν θύματα άγριου ξυλοδαρμού, από εκπαιδευμένους επαγγελματίες στρατιώτες και δεύτερον αν ο φαντάρος που τραβάει το βίντεο αλλά και οι άλλοι συνάδελφοι του δίπλα του, δεν παρότρυνε σαδιστικά, να τα χτυπήσουν αλύπητα, περισσότερο. Δείτε αλλά προπάντων ακούστε τους ήχους στο βίντεο και θα καταλάβετε...

Οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων


Ν. Λυγερός

Οι εφευρέσεις των αρχαίων Ελλήνων συσσωρεύονται σε τρία σημεία τα οποία αποτελούνται από τις έννοιες της επιστήμης, της δημοκρατίας και του ολυμπισμού. Η κάθε μια από αυτές ασχολείται με το πνεύμα, το σύνολο των ανθρώπων και το σώμα. Και οι καινοτομίες δεν ανήκουν αποκλειστικά σε ένα μοναδικό τομέα όπως θα ήταν αναμενόμενο από την κοινή λογική. Διότι οι κινήσεις ζουν σε κάθε πλαίσιο.
Τα νοητικά σχήματα του πνεύματος δημιουργούν τα θεμέλια της σκέψης και οι επεκτάσεις τους τα όριά της. Οι δημοκρατικές αρχές ως βάση των ανθρωπίνων σχέσεων προσφέρουν την ελευθερία της άποψης. Έτσι και οι κινήσεις του σώματος ανοίγουν τους ορίζοντες του δεδομένου όσον αφορά στην πολυπλοκότητά του.
Όλες αυτές οι κινήσεις λειτουργούν μέσα στο χώρο της μνήμης και στηρίζονται πάνω στη διαχρονικότητα των αρχαίων ελληνικών αξιών. Ο συνδυασμός τους επιτρέπει το συναγωνισμό εκτός πολεμολογικού πλαισίου και επικεντρώνεται στην ιδέα και το ιδανικό της ειρήνης.
Επιπλέον ο κάθε τομέας έχει σχέση με την πολυπλοκότητα της πράξης. Στον τομέα του πνεύματος, η πολυπλοκότητα παρουσιάζεται ως δεδομένη και το ίδιο ισχύει και με τον τομέα της δημοκρατίας όταν αφορά μαζικά συστήματα. Στον ολυμπισμό δεν είναι όμως τόσο εμφανές. Ενώ στην πραγματικότητα, οι κανόνες που καθορίζουν ένα άθλημα προσφέρουν ταυτόχρονα ένα πεδίο στην ελευθερία και την καινοτομία. Ένα από τα ομορφότερα παραδείγματα είναι το άλμα εις ύψος με την εφεύρεση του Dick Fosbury.
Το κοινό στοιχείο των εφευρέσεων των αρχαίων Ελλήνων δεν είναι μόνο η αλήθεια, δηλαδή η μη λήθη, αλλά και η ομορφιά της. Δεν είναι μόνο η ομορφιά εκείνου που θυμάται μα η ομορφιά εκείνου που δεν ξεχνά. Είναι η ομορφιά της αντίστασης που μας χαρακτηρίζει. Αυτήν την κληρονομιά μας άφησαν οι προγόνοι μας. Αυτήν την κληρονομιά πρέπει ν’ αφήσουμε και στους απογόνους μας.