#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τετάρτη, 2 Μαρτίου 2011

Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΤΑΛΩΤΗ ΝΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΕΙ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ!... AΛΛΑ Η ΑΘΗΝΑ ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΓΕΜΙΣΕΙ ΦΕΙΓ ΒΟΛΑΝ

ΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
Τεράστιο εσωκομματικό πρόβλημα δημιούργησε το Fimotro στην κυβέρνηση εξαιτίας της....
προβολής που δίνει στο αυριανό ειρηνικό συλλαλητήριο έξω από το σπίτι του Κώστα Σημίτη. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο πρώην πρωθυπουργός σε μια...
προσπάθεια να ενημερώσει την κυβέρνηση, ενόψει της αυριανής συγκέντρωσης πολιτών έξω από την οικία του στο Κολωνάκι, πήρε τηλέφωνο τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γ. Πεταλωτή όχι για να ζητήσει μέτρα προστασίας, ή να αποκλειστούν οι γύρω δρόμοι, αλλά για να καταδικάσει παρόμοια πολιτικά φαινόμενα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει φόβος το αυριανό συλλαλητήριο να πάρει την μορφή κυβερνητικής αποδοκιμασίας και για τον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου. Από την άλλη, δεν είναι λίγοι αυτοί μέσα στην κυβέρνηση που τρίβουν τα χέρια τους γι αυτά που θα γίνουν αύριο έξω από την οικεία του π. πρωθυπουργού.

Η κρυπτογραφία ως νοητικό σχήμα

e-mail 
 
Ν. Λυγερός

Μπορούμε, βέβαια, να θεωρούμε την κρυπτογραφία με την έννοια της μεθόδου με την οποία συντάσσεται το κρυπτογράφημα ή με άλλα λόγια με τη διατύπωση κειμένου με συνθηματική γραφή. Όμως, αυτή η άποψη αναφέρεται μόνο και μόνο σε ένα σχετικά ουδέτερο ορισμό. Είναι πιο αποτελεσματικό και σίγουρα πιο δημιουργικό να θεωρήσουμε ότι η βάση της κρυπτογραφίας είναι ένα παράδοξο.

Το παράδοξο της οντολογίας της κρυπτογραφίας είναι η πληροφόρηση δίχως πληροφόρηση, όχι όμως με την έννοια της μεταπληροφόρησης που ανέπτυξε ο Martin Gardner αλλά με εκείνη της επιλεκτικής πληροφόρησης. Η μη ύπαρξη ασφαλούς τρόπου μιας γενικής πληροφόρησης ανάγκασε τους ειδικούς να εφεύρουν την έννοια της κρυπτογραφίας για να αποφύγουν τη χρήση μιας απόρρητης πληροφορίας από ένα άτομο το οποίο δεν είναι ούτε ο αποστολέας ούτε ο παραλήπτης. Μα το πιο σημαντικό είναι ότι το κείμενο παραμένει το ίδιο ακόμα και αν το κείμενο γίνεται αντικείμενο.


Νοητικά, η πληροφορία είναι η ίδια, απλώς η πολυπλοκότητά της είναι τεχνητά μεγαλύτερη. Θα μπορούσαμε μάλιστα να εκφράσουμε μια πιο ριζοσπαστική άποψη με την εξής ιδέα. Όπως ο Gregory Chaitin εισήγαγε μετά το έργο του Yuri Matiajevic της απόλυτης συμπιεσμένης πληροφορίας για να ερευνήσει το χάος, η κρυπτογραφία αποτελεί το αντίστροφο ανάλογο εφόσον μεγαλώνει η πολυπλοκότητα του αντικειμένου για να εξασφαλίσει το κείμενο, παραμένοντας όμως απόλυτα σχετική, εφόσον ο παραλήπτης δεν διαθέτει όλες τις πληροφορίες του αποστολέα. Επιπλέον, αν η επικοινωνία γίνει συμμετρικά, τότε ο πυρήνας της πληροφορίας δεν ανήκει πια σε έναν τοπικό παράγοντα αλλά εμπλουτίζει την ολότητα του συνόλου.


Όμως, η σημαντικότερη διαφοροποίηση γίνεται από το άνοιγμα της πληροφορίας διότι η συνειδητοποίηση της αδυναμίας της αποτελεί και τη δύναμη της, ακόμα και αν μέσω των αποτελεσμάτων που διαθέτουμε με τους κβαντικούς υπολογιστές θα εισχωρήσουμε σε μια νέα φάση όσον αφορά στην έννοια της πολυπλοκότητας με την άμεση εμπλοκή του παράλληλου χρόνου.

Αυτός είναι ποδοσφαιρικός αγώνας Αλληλεγγύης!


 
Σήμερα πάμε στο Δημοτικό Στάδιο Κερατέας.
 
Στις 6 το απόγευμα ο ποδοσφαιρικός αγώνας Αλληλεγγύης: ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ
Στις 4 το απόγευμα θα ξεκινήσουν πούλμαν από την πλατεία Εξαρχείων.

Ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το θρόνο της Λιβύης δύο εξόριστα μέλη της πρώην βασιλικής οικογένειας


Δύο τουλάχιστον «πρίγκιπες» μέλη της οικογένειας του τελευταίου βασιλιά της Λιβύης που εξεδίωξε με το πραξικόπημά του ο Μουαμμάρ Καντάφι το 1969, με δηλώσεις τους έθιξαν το θέμα επαναφοράς της μοναρχίας στη χώρα και ετοιμάζονται να διεκδικήσουν το θρόνο που έμεινε κενός μετά την απαγόρευση επανόδου του τότε βασιλιά Ίντρις και της οικογένειάς του. Ο «πρίγκιπας» Μοχαμμέντ αλ Σενούσι που ζει στο Λονδίνο φαίνεται να συγκεντρώνει και να εξασφαλίζει τη στήριξη πολλών πλευρών για τη διεκδίκηση του θρόνου, παρά το ότι προτιμά να κρατά αποστάσεις από μια τέτοια πιθανότητα. «Αυτά τα θέματα είναι άκαιρα και πρέπει να αποφασιστούν από το λαό της Λιβύης» δήλωσε στο πρακτορείο Μπλούμπεργκ. Ο φερόμενος ως αντίπαλός του,  «πρίγκιπας» Ίντρις αλ Σενούσι, που είναι παντρεμένος με την ισπανίδα αριστοκράτισσα Άννα Μαρία Κινιόνες ντε Λεόν και ζεί ανάμεσα στη Ρώμη και τη Ουάσινγκτον, δήλωσε έτοιμος «να γυρίσει στη Λιβύη την κατάλληλη στιγμή για να προσφέρει και αυτός στη χώρα μια και άρχισε η αλλαγή» σε συνέντευξή του στο ιταλικό περιοδικό «Adnkronos» που ειδικεύεται σε θέματα του αραβικού κόσμου.

Σημαίες της Ανεξάρτητης Κρήτης Πωλούνται Πλέον στα Καταστήματα....


Η σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης κυματίζει πλέον στις Βιτρίνες των Διεθνών Ηλεκτρονικών Καταστημάτων.
Εάν κάνετε κλίκ πάνω στην εικόνα θα δείτε την ιστοσελίδα Γερμανικού ηλεκτρονικού καταστήματος το οποίο πουλά...
την σημαία της ανεξάρτητης Κρήτης.
Είναι σίγουρο οτι η παρούσα ενέργεια έχει ως απώτερο σκοπό την προέκταση της προπαγάνδας που ξεκίνησαν απο το διαφημιστικό της SPOT της Vodafon . Η διαδικτυακή Διεύθυνση του ηλεκτρονικού καταστήματος είναι....

http://cgi.ebay.de/Kreta-Insel-Griechenland-Fahne-Flagge-Grosse-1-50x0-90-/220557661932?pt=Flaggen&hash=item335a42d6ec#ht_1537wt_982

Η Τιμή Πώλησης ανέρχεται στην φιλική τιμή των 9,90€ μετά τα μεταφορικά από Γερμανία. Η τιμή είναι πολύ δελεαστική γεγονός που αποδεικνύει την συγχρηματοδότηση της παραγωγής.
Όπως καταλαβαίνεται ένα Εργοστάσιο παραγωγής σημαιών δεν θα παρήγαγε προϊόν χωρίς να εξασφαλίσει το ελάχιστο κέρδος απο μια παρτίδα παραγωγής. Και μια παρτίδα παραγωγής δεν μπορεί να είναι μικρότερη απο χιλια κομμάτια ώστε μια σημαία να έρχεται στην τιμή των 9,90€.
Η δνση του εργοστασίου παραγωγής δεν θα έπαιρνε το ρίσκο να παράξει προϊόν χωρίς να έχει διασφαλίσει την πώληση της παρτίδας εαν δεν είχε λάβει την σχετική χρηματοδότηση.
Ποιός είναι λοιπόν ο χρηματοδότης αυτής της προπαγάνδας?

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΕΒΕΡΤ:ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ!!!!

Τρίτη 1 Μαρτίου1952: Το Στρατοδικείο καταδικάζει σε θάνατο τον Νίκο Μπελογιάννη και τους συντρόφους του


 «Η πληγή μας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, το ίδιο κι η πίστη μας./ Θα φέρουμε την κληρονομιά σου στους ώμους μας,/ ως την πόρτα του ήλιου, Μπελογιάννη. Καλημέρα αδέρφια μου./ Καλημέρα ήλιε / Καλημέρα κόσμε./ Ο Μπελογιάννης μας έμαθε άλλη μια φορά/ πώς να ζούμε και πώς να πεθαίνουμε

Ο Νίκος Μπελογιάννης ήταν Έλληνας ηγέτης της αντίστασης κατά των Γερμανών και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ που εκτελέστηκε το 1952 ως κομμουνιστής με την κατηγορία της κατασκοπείας. Η δίκη και η εκτέλεσή του έλαβαν μεγάλη δημοσιότητα και προκάλεσαν διεθνείς αντιδράσεις, ενώ έμειναν στην ιστορία ως παράδειγμα υπερβολικής σκληρότητας των μετεμφυλιοπολεμικών αντικομμουνιστικών διώξεων.Ο Νίκος Μπελογιάννης γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1915. Από μικρή ηλικία εντάχθηκε στο ΚΚΕ και φυλακίστηκε στην Ακροναυπλία στα χρόνια της δικτατορίας του Μεταξά. 

Οι τράπεζες κρατούν στη ζωή ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ.

Ο κρατικός προϋπολογισμός και τα δάνεια που τους παρέχονται αφειδώς από τις τράπεζες κρατούν στη ζωή τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα της χώρας, τα οικονομικά των οποίων βυθίζονται στην αδιαφάνεια και μαρτυρούν κατασπατάληση δημόσιου χρήματος στη δυσκολότερη οικονομική περίοδο για τη χώρα.
Αν ήταν εταιρείες, ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία θα είχαν κηρύξει φαλιμέντο, καθώς από τα ελάχιστα στοιχεία που μπορεί κανείς να διακρίνει από τους ισολογισμούς-μνημεία αδιαφάνειας του 2010, προκύπτει ότι το μεν κυβερνών κόμμα «μπήκε μέσα» πάνω από 42 εκατ. ευρώ, το δε κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης περίπου κατά 25 εκατ. ευρώ, ενώ τα δύο κόμματα έχουν προεισπράξει την κρατική επιχορήγηση μέχρι το 2016.