#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Τρίτη, 1 Μαρτίου 2011

ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ «ΦΙΛΙΚΟΣ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ» ΤΗΣ ΑΔΙΚΙΑΣ.


Να ήμουν μια μύγα στα γραφεία τους για να βλέπω και να χαζεύω το τι θα γίνεται όλο αυτό το καιρό μεταξύ Λονδίνου και Αθήνας...
Την ώρα που όλοι εμείς βλέπουμε τον εφιάλτη να πλησιάζει όλο και πιο κοντά μας, τι μπίζνες παίζονται.
Τι χρήμα πάει κι έρχεται (για να μην πω μόνο πάει...)
Τι συνειδήσεις ξεπουλιούνται σίγουρα για κάτι περισσότερο από τριάντα αργύρια
Πως μας βλέπουν από τους τελευταίους ορόφους των κτιρίων τους.
Κάτι λιγότερο από τη μύγα που είπα παραπάνω
Είναι τόσο μεγάλη η απόσταση ανάμεσα σε αυτούς και εμάς που δεν μπορούμε ούτε ένα κοινό σημείο συνάντησης.

Να Ανοίξει το Επάγγελμα των Τραπεζών. Να δημιουργούμε και Μεις Χρήμα. Γνωρίζουμε να Πληκτρολογούμε

"Οι τράπεζες δημιουργούν και καταστρέφουν χρήμα.
Αυτοί που διευθύνουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα ενός έθνους
κατευθύνουν την πολιτική των κυβερνήσεων και κρατούν στη
χούφτα τους τη μοίρα των ανθρώπων"

Reginald McKenna, τέως διευθυντής της τράπεζας Midland του Λονδίνου
 
"Είναι δύσκολο να κάνεις κάποιον να καταλάβει κάτι
όταν ο μισθός του εξαρτάται από την μη κατανόησή του"
Upton Sinclair (1935)
.
Ο Παρασιτισμός των τραπεζών
Ο αγρότης παράγει, ο οικοδόμος, ο υποδηματοποιός, ο ράφτης και πολλοί άλλοι κατασκευάζουν, ο έμπορος διαμεσολαβεί και ΄διανέμει αυτά που παράγουν και φτειάχνουν οι άλλοι, ο πολιτικός συγκεράζει τα επι μέρους συμφέροντα ομάδων πολιτών και προστατεύει τους αδύναμους από την επιβουλή των ισχυρών (λέμε τώρα).

Ο τραπεζίτης και ο χρηματιστής τι κάνουν;

Χέσ' τον τον Μαλάκα...

 
Ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ ...

Ο Μήτσος ο ΠΑΣΟΚΟΣ είναι σήμερα 65-66 χρονώ.

Από νέος πρασινοφρουρός, εξ ου και το παρανόμι, αλλά με νου και γνώση.
Δεν σπατάλησε τις δυνάμεις του, εκεί στη δεκαετία '75-'85, όπως εμείς οι υπόλοιποι στις αφισσοκολλήσεις, τα αμφιθέατρα και τις στρατολογήσεις, πιο μπασμένος στην πιάτσα ο Μήτσος, εργατόπαιδο άλλωστε, έχτιζε μεθοδικά τα «κονέ του»!

Τρισδιάστατη επανάσταση στην παραγωγή (Η αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού για την πρόοδο της ανθρωπότητας).


Νικήτας Γεράνης
 
Αργά αλλά σταθερά οι τρισδιάστατοι εκτυπωτές πραγματοποιούν μια συγκλονιστικών διαστάσεων τεχνολογική επανάσταση στις παραγωγικές δυνάμεις, που καθιστά εξαιρετικά φθηνό το κόστος κατασκευής όχι μόνο των καθημερινών προϊόντων, αλλά επιπλέον των τροφίμων ακόμη και των κτιρίων. Ως αποτέλεσμα η αγορά χειρωνακτικής εργατικής δύναμης τείνει να εκτοπίζεται από την αγορά πνευματικής εργατικής δύναμης.
Στις τρισδιάστατες εκτυπώσεις το μέλλον
Εκρηκτικές δυνατότητες

«Διαθέτουμε τεχνολογία που μπορεί να φτιάξει πιο πολύπλοκα πράγματα από ό,τι μπορούμε να σχεδιάσουμε». Τα λόγια ανήκουν...

Μαθήματα Πολιτικής Οικονομίας:Φόβος, Ύφεση, Εκποίηση, Εκ νέου αύξηση του χρέους


Του Νίκου Κοτζιά
Το ΔΝΤ ακολουθεί τέσσερεις φάσεις προώθησης της πολιτικής του: φόβο, ύφεση, εκποίηση δημόσιου πλούτου, αύξηση του χρέους. Το «λογικό» αποτέλεσμα της πολιτικής που υλοποιεί τις φάσεις του ΔΝΤ είναι ότι αντί να διασφαλίζεται η ανάπτυξη της υπό δανεισμό χώρας, ώστε να υπάρξουν επιστροφές των δανείων, επιλέγεται η τιθάσευση της οικονομίας χώρας ώστε οι δανειστές να πάρουν μαζί με τις δόσεις και τον πλούτο της. Και με πλούτο δεν εννοείται μόνο η γη, όπως σκόπιμα παριστάνει η κυβέρνηση, αλλά η ίδια η παραγωγική βάση της Ελλάδας, ο ορυκτός πλούτος, τα μέταλλα και τα ενεργειακά εν δυνάμει αποθέματα.Η στρατηγική λεηλασίας μιας χώρας...

Στ.Κουβελάκης: «Η Αριστερά είναι εντελώς απροετοίμαστη»


Την πεποίθηση ότι από την ελληνική αριστερά «δεν υπήρχε συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης» που διαμόρφωσε η οικονομική κρίση εκφράζει ο καθηγητής πολιτικής φιλοσοφίας στο King's College του Λονδίνου, μέλος του Αριστερού Βήματος, Στάθης Κουβελάκης. Παράλληλα, μιλώντας στο tvxs.gr, εκτιμά ότι στην Ελλάδα έχει προχωρήσει η συζήτηση για τη δημιουργία Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του χρέους, χαρακτηρίζει αποσπασματικού χαρακτήρα τις κοινωνικές αντιστάσεις απέναντι στην οικονομική στρατηγική της Γερμανίας, και υπερασπίζεται όχι τη μεταρρύθμιση αλλά τη διάλυση της υφιστάμενης ΕΕ.ΕΡ: Θεωρητικά θα έλεγε κανείς ότι συνθήκες λιτότητας και απουσίας προοπτικής ενισχύουν την Αριστερά, και κατ’ επέκταση τη θέση της στο πολιτικό σύστημα, με την έννοια των εναλλακτικών της προτάσεων. Σε ποιο βαθμό βλέπετε να συμβαίνει αυτό σήμερα, αφενός σε ελληνικό, αφετέρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΟΡΜΗΤΗΡΙΟ Η ΣΟΥΔΑ ΓΙΑ ΝΑΤΟΙΚΗ ΕΠIXΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!


ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ!
ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Η Ελληνική κυβέρνηση, πιστή και συνεπής στο αμερικανοατλαντικό δόγμα είναι έτοιμη να παρέχει γη και ύδωρ προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα αμερικανο νατοικα σχέδια για επέμβαση στη Λιβύη .
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα , οι επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας αναμένουν το «πράσινο φως» από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για έναρξη των Νατοικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λιβύη με συμμετοχή και της χώρας μας.
Η συμμετοχή της χώρας στις επιχειρήσεις αυτές συνίσταται στα εξής:

Οι αδιάφοροι, του Αντόνιο Γκράμσι


«Μισώ τους αδιάφορους. Πιστεύω ότι το να ζεις σημαίνει να εντάσσεσαι κάπου. Όποιος ζει πραγματικά δεν μπορεί να μην είναι πολίτης και ενταγμένος. Η αδιαφορία είναι αβουλία, είναι παρασιτισμός, είναι δειλία, δεν είναι ζωή. Γι’ αυτό μισώ τους αδιάφορους.
Η αδιαφορία είναι το νεκρό βάρος της ιστορίας. Η αδιαφορία δρα δυνατά πάνω στην ιστορία. Δρα παθητικά, αλλά δρα. Είναι η μοιρολατρία. Είναι αυτό που δεν μπορείς να υπολογίσεις. Είναι αυτό που διαταράσσει τα προγράμματα, που ανατρέπει τα σχέδια που έχουν κατασκευαστεί με τον καλύτερο τρόπο. Είναι η κτηνώδης ύλη που πνίγει την ευφυΐα.

ΑΓΓΕΛΙΑ : Μοιαζεις του Παγκαλου ; Εισαι ιδιος ο Γιωργος ; Φερνεις του Παπακωνσταντινου ; Εκμεταλλευσου το !!! ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ .


Ζητουνται Σωσιες πολιτικων .

Απαιτουμενα προσοντα:
 
Oμοιοτητα με καποιο" αγαπημενο " πολιτικο προσωπο.
Καλη φυσικη κατασταση.
Αντοχη στο ξυλο.
Γλοιωδη συμπεριφορα.
Αγαπη για extreme sports
* Πρωην ανεντιμος βιος θα ληφθει σοβαρα υπ' οψιν.

Δικαιολογητικα:
 

Πόσα; Τόσα! Πολλά. Άντε τόσα!


http://2.bp.blogspot.com/_HxyY9LmIbhQ/TLo39fYdKBI/AAAAAAAAAg0/rkeLzd0sDLI/s1600/%CE%94%CE%91%CE%9D%CE%95%CE%99%CE%9F+3.jpg
 
Αν έχεις λίγη αξιοπρέπεια, το δοκιμάζεις!
Η νεοεκλεγμένη ιρλανδική κυβέρνηση δεν μπορεί φυσικά να χαρακτηριστεί αριστερή ή "σοσιαλιστική", ούτε καν σοσιαλδημοκρατική! Δεν ακούστηκε να ψεκάζει δεξιά και αριστερά με τίποτα "Η Ιρλανδία στους Ιρλανδούς" ή "Αντιεξουσιαστές στην Εξουσία", ούτε θεωρείται εμπνευστής του εργατικού κινήματος ή εχθρός του κεφάλαιου και της εργοδοσίας.

Debtocracy


Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα ντοκιμαντέρ με παραγωγό το θεατή. Το DEBTOCRACY αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης. Το ντοκιμαντέρ θα διανέμεται δωρεάν από τα τέλη Μαρτίου χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης και θα υποτιτλιστεί σε τουλάχιστον τρεις γλώσσες.

ΝΑΤΟικό «σεμινάριο» για τις εξελίξεις στη Μεσόγειο...

Το ΝΑΤΟ προετοιμάζει τους πολιτικοστρατιωτικούς του μηχανισμούς για επέμβαση στις χώρες της βόρειας Αφρικής και ευρύτερα. Σχετικό σεμινάριο, με θέμα «Πολιτικές αναταραχές, οικονομική αβεβαιότητα και ασφάλεια στη Μεσόγειο», διοργανώνει, σήμερα και αύριο σε ξενοδοχείο της Βουλιαγμένης, η Ειδική Ομάδα για τη Μέση Ανατολή της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ (εκπρόσωποι Κοινοβουλίων των χωρών - μελών), σε συνεργασία με το Ελληνικό Κοινοβούλιο και την Ελληνική Κοινοβουλευτική Αντιπροσωπεία.

Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας...


Παραιτήθηκε ο Γερμανός υπουργός Άμυνας
Καρλ Τέοντορ τσου Γκούτενμπεργκ, μετά τις κατηγορίες για λογοκλοπή κατά τη διατριβή του. Σε συνέντευξή τύπου ανακοίνωσε την παραίτησή του διευκρινίζοντας ότι δεν θα παραμείνει σε κανένα πολιτικό γραφείο ενώ είχαν προηγηθεί τεράστιες αντιδράσεις από την ακαδημαϊκή κοινότητα, με τουλάχιστον 20.000 ακαδημαϊκούς να υπογράφουν επιστολή διαμαρτυρίας για την ευνοϊκή μεταχείριση του Γκούτενμπεργκ, η οποία εστάλη στην Άνγκελα Μέρκελ.
Ο Γκούτενμπεργκ, ο οποίος ήταν ένας από τους πιο δημοφιλής Γερμανούς πολιτικούς του κυβερνητικού σχήματος της Άνγκελα Μέρκελ, στις 22 Φεβρουαρίου ανακοίνωσε ότι...
 αποφάσισε να μη φέρει πλέον τον τίτλο του διδάκτορα, μετά την έρευνα που διεξάγεται από το πανεπιστήμιο του Μπαϊρόιτ. Και παραδέχθηκε ότι έχει κάνει "σοβαρά λάθη" που "δεν ήταν εσκεμμένα, αλλά δεν ανταποκρίνονται στον ηθικό κώδικα της επιστήμης". 

Η δικαίωση των καταπατητών! Έρχεται σχέδιο εξαγοράς των καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου


- Το προβλέπει το μνημόνιο – Το επιβάλλει η τρόικα
- Το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τα καταπατημένα ακίνητα και τις αυθαίρετες οικοδομές
- Ποιό θα είναι το τίμημα της εξαγοράς

Έπρεπε να φτάσουμε ένα βήμα πριν την πτώχευση και να μας βάλει το μαχαίρι στο λαιμό η τρόικα για να βρεθεί επιτέλους μετά από δεκαετίες ένα σχέδιο για τις καταπατημένες εκτάσεις του Δημοσίου και τα αυθαίρετα που έχουν ανεγερθεί.
Όμως πλέον έχει δρομολογηθεί η φόρμουλα που και θα απεγκλωβίσει από την ομηρία εκατομμύρια Ελλήνων αλλά και θα γεμίσει και τα δημόσια ταμεία.
 

Οι σωτήρες του πλανήτη ετοιμάζονται να μπουκάρουν στη Λιβύη.
Οι σωτήρες του πλανήτη ετοιμάζονται να μπουκάρουν στη Λιβύη.
Λέτε να τους πήρε ο πόνος για τους νεκρούς και την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων; Όσο και να θέλω να το πιστέψω αδυνατώ! Όχι μόνο δεν πιστεύω σε καμία φιλανθρωπική πράξη των Αμις, αλλά αρχίζω να αμφισβητώ και την επανάσταση των λαών και φυλών της Λιβύης τείνοντας να πιστέψω ότι είναι άλλη μια επαναλαμβανόμενη προβοκάτσια για να βουτήξουν – τι άλλο - τον πλούτο αυτής της χώρας και να έχουν έτσι με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Με την επικυριαρχία τους επί των λιβυκών πετρελαιοπηγών, θέτουν κάτω από τον έλεγχό τους και την Κίνα, που η ενεργειακή της πολιτική εξαρτιέται από την Λιβύη!

Βίντεο του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση

Το βίντεο που παραθέτουμε είναι δημιούργημα της συλλογικότητας Νέο Αριστερό Ρεύμα. Αναφέρετε στις πολιτικές θέσεις του ΝΑΡ για την καπιταλιστική κρίση, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα εικόνες από την σύγχρονη ιστορία μας όπως και ρήσεις διανοουμένων. Πολύ καλή είναι επίσης η μουσική που ακούγεται στο βίντεο.
Όπως μας πληροφορεί ο αναγνώστης του μπλογκ μας που μας το έστειλε με e-mail λόγω μουσικής το βίντεο αποκλείστηκε απ' τη SONY στο youtube.


Θα νομοθετήσουν και το «Τέλος της Ιστορίας»;


 
   Ο Πλάτωνας οραματιζόταν μια Πολιτεία όπου οι μύθοι θα τύγχαναν της απόλυτης έγκρισης των Αρχόντων. Εκείνοι θα αποφάσιζαν ποιοι από αυτούς θα διδάσκονταν στα παιδιά:
«Και τους μύθους που εγκρίνουμε - έλεγε ο Πλάτωνας - θα υποχρεώσουμε τις παραμάνες και τις μητέρες να τους διηγούνται στα παιδιά και να πλάθουν μ' αυτούς τις ψυχές τους πολύ περισσότερο παρ' ότι τα σώματά τους με τα χέρια τους».
Ευτυχώς η άποψή του δεν «πέρασε»...
*
Το 1894 στο ρωσικό αστικό κώδικα υπήρχε ένα άρθρο που αναφερόταν στη διάπλαση των παίδων και έλεγε:
«Κατά την ανατροφή στο σπίτι οι γονείς πρέπει να προσπαθούν να διαμορφώσουν το ήθος τους (σ.σ.: των παιδιών) σύμφωνα με τις απόψεις της κυβέρνησης».
Η τύχη της κυβέρνησης του τσάρου είναι γνωστή...
*

Συνεχείς εξοπλισμοί και μόνιμος πόλεμος

Τίποτε δεν είναι πιο ενδεικτικό της αποτυχίας της Μεγάλης Αφήγησης του Διαφωτισμού από την απαρίθμηση των πολεμικών γεγονότων των δύο αιώνων που ακολούθησαν τον ευρωπαϊκό Διαφωτισμό. Ο 19ος και ο 20ος αιώνας σημαίνουν την παγκόσμια επικράτηση και εξάπλωση της Δύσης, που επιβάλλει το παγκόσμιο σύστημά της. Παράλληλα, τα πολεμικά γεγονότα των δύο τελευταίων αιώνων σημαίνουν την αλματώδη ανάπτυξη της δυτικής τεχνολογίας, που είναι και μία τεχνολογία αχαλίνωτων πολεμικών μέσων. Τα πολεμικά μέσα βασίζονται μετά τον 19ο αιώνα σε τεχνολογικές επινοήσεις, οι οποίες δίνουν αποφασιστικό πλεονέκτημα σε αυτόν που τις κατέχει. Μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο οι τεχνολογικές επινοήσεις στα πολεμικά μέσα παίρνουν φρενιτιώδη ρυθμό  και ίσως να δημιουργούν οι ίδιες την ανάγκη πολέμου. Επιβεβαιώνεται έτσι η εφιαλτική πρόβλεψη του George Orwell όπως διατυπώνεται με το σλογκαν “war is peace”.
Η σχέση της ανάπτυξης των πολεμικών μέσων με τις πολεμικές συγκρούσεις κατά τον 20ό αιώνα εξετάζεται σε άρθρο της «Διπλωματικής Μοντ» του Νοεμβρίου του 2010, από όπου και τα στοιχεία που αναφέρουμε.

Ιρλανδία, από το 42% στο …17%


Από το "Έθνος", 28/2/2011
 
Σαρωτική εκλογική ήττα που το απειλεί με διάλυση υπέστη το δεξιό κυβερνών κόμμα της Ιρλανδίας Φίανα Φαλ, το οποίο οδήγησε τη χώρα σε καθεστώς Μνημονίου με την ΕΕ και το ΔΝΤ, με αποτέλεσμα την εξέγερση της εκλογικής του βάσης εναντίον της ηγεσίας του. Συνετρίβη με το χειρότερο ποσοστό της 85χρονης ιστορίας του: ενώ ποτέ δεν είχε πέσει κάτω από το 39% των ψήφων, αυτή τη φορά από το 42% που είχε πάρει στις βουλευτικές εκλογές του 2007 έπεσε στο απίστευτο... 17,4%!!!
 
Επί 85 χρόνια, από το 1926 που ιδρύθηκε, το Φίανα Φαλ έβγαινε πάντοτε πρώτο κόμμα στις εκλογές από το 1932 και μετά και κατά τα τελευταία 79 χρόνια κυβερνά την Ιρλανδία τα... 61! 

Ελληνικό ηλεκτροκίνητο όχημα 'καίει' θαλασσινό νερό !


http://thalamofilakas.blogspot.com/

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΑΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΔΕΤΣΗ Θαλασσινό νερό θα "κινεί" ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Τα πρώτα αποτελέσματα του ερευνητικού έργου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, που χρηματοδοτείται από τη Νομαρχία Αθηνών και αφορά στην ολιστική μετατροπή συμβατικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά και στη βιώσιμη παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από το νερό παρουσιάστηκαν σήμερα στο Ζάππειο.
Η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έγινε από τον επιστημονικό υπεύθυνο του ερευνητικού -αναπτυξιακού έργου «Μετατροπή Συμβατικών Αυτοκινήτων σε Ηλεκτρικά», με διακριτικό τίτλο City Battery Electric Car (CiBEC), Ευάγγελο Χριστοφόρου, Αν. Καθ. ΕΜΠ και το Νομάρχη Αθηνών, Γιάννη Σγουρό.