#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Κυριακή, 27 Φεβρουαρίου 2011

Ευτυχώς πυροβολούν τους τρομοκράτες...


Στά βίντεο ο στρατός πυροβολεί εν ψυχρώ άοπλους πολίτες
 
Δεκάδες χιλιάδες Ιρακινοί διαδήλωσαν στις 25 Φλεβάρη σε όλο το Ιράκ, παρά την τρομοκρατία του καθεστώτος.
Στη Βαγδάτη επεβλήθη απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, το αεροδρόμιο της Βαγδάτης έκλεισε, το Abu Graib περικυκλώθηκε από το σύνταγμα Muthana, τους πραιτοριανούς του Nouri al Maliki.
Στα check-points της Βαγδάτης ξυλοκοπούνταν οι πολίτες που...
 ήθελαν να προσεγγίσουν την πλατεία Tahrir και τους παρακρατούσαν τις ταυτότητες. Ο δημοσιογράφος Muntathar Al - Zaidy, ο άνθρωπος που ξεφτίλισε τον Bush, συνελήφθη με τον αδελφό του την παραμονή της συγκέντρωσης.
Ο συνταγματάρχης Hameed Kadhim, διευθυντής στο υπουργείο Εσωτερικών στο τμήμα εκπαίδευσης, παραιτήθηκε γιατί αρνήθηκε να δώσει εντολές να κτυπήσουν τους διαδηλωτές. Συνελήφθη και αγνοείται η τύχη του.
Περίπου 5000 διαδηλωτές έφτασαν στην πλατεία Tahrir!

Κατακτούν τη Mέση Ανατολή και σειρά έχει ο υπόλοιπος κόσμος


Η πολλαπλή έφοδος των παγκοσμιοποιητών σηματοδοτεί τις μεγαλύτερες γεωπολιτικές ανακατατάξεις που έχει βιώσει ο κόσμος από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.
Άρχισαν από τη Βόρεια Αφρική, τώρα είναι σε εξέλιξη στη Μέση Ανατολή και το Ιράν,
και σύντομα θα εξαπλωθούν στην Ανατολική Ευρώπη και την Ασία. Ο λόγος για τις "χρωματιστές επαναστάσεις" που υποδαυλίζουν οι παγκοσμιοποιητές, επαναστάσεις που επιχειρούν να μεταμορφώσουν ριζικά ολόκληρες περιοχές του πλανήτη με μια και μόνο σαρωτική κίνηση. Πρόκειται για μια φιλόδοξη πρώτη κίνηση σκακιστικής παρτίδας, η οποία ναι μεν υπάρχει πιθανότητα να είναι αποτέλεσμα απελπισίας, αλλά δείχνει τη διαφθορά και την προδοσία των παγκοσμιοποιητών σε όλες τους τις διαστάσεις, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, και δυστυχώς δεν διαφαίνεται καμμία δυνατότητα επιστροφής.

Για να μην τρελαθούμε....


 Ερώτημα προς αριστερίζοντα και άλλα μπλοκ.
Τις φωτογραφίες του Καντάφι τις έχουμε πάρει από το δια-δίκτυο και ποιος τις πρώτο ανάρτησε...

Τις χιλιάδες σημαίες του βασιλιά Ίντρις, που τις βρήκαν ξαφνικά οι Λίβυοι.... 

Επί σαράντα χρόνια τις κρατούσαν κλειδωμένες στα μπαούλα...
για να μην τρελαινόμαστε με την δήθεν αραβική επανάσταση, σε λίγα χρόνια οι άραβες θα λιμοκτονούν από την μεταπολίτευση τους και αφού χάσουν τα πετρέλαια. Το ΔΝΤ θα είναι παρόν και θα το έχουν καλέσει οι δημοκρατικές-κοινοβουλευτικές κυβερνήσεις.

Μην μπαίνουμε στο λάκκο με την υπεροψία  του Μουαμαρ. Καραβανάς είναι και μάλιστα σπουδαγμένος στην Αθηνα.
Ας σταματήσουμε να είμαστε CIAμεζικα τσιράκια που με ευκολία μεταφέρουνε την προπαγάνδα τους.

Μην ξεχνάμε το Ιράκ. 

Μην ξεχνάμε την Γιουγκοσλαβία.
Να επιστρέψει 14 εκατ. ευρώ ζητά η Ε.Ε. από την Ελληνικός Χρυσός


ΚΡΙΘΗΚΕ ΟΤΙ ΔΟΘΗΚΑΝ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ, ΕΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΚΑΙ ΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ 1,34 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ Δημόσιο έδωσε επιχορηγήσεις στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός προκειμένου να αναλάβει την εκμετάλλευση ορυχείων στη Χαλκιδική. Τώρα άνοιξε ένα ακόμα μέτωπο με την Ευρωπαϊκή Ενωση, που ζητά να επιστραφούν από την εταιρεία οι επιδοτήσεις καθώς κρίθηκαν παράνομες.
Η περιοχή των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Η περιοχή των μεταλλείων χρυσού στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Παράλληλα, αντιμετωπίζει νέους πονοκέφαλους καθώς η σχετική έρευνα της Ε.Ε. έδειξε ότι η αποτίμηση της περιουσίας που μεταβιβάστηκε στην Ελληνικός Χρυσός -χωρίς μάλιστα να εισπράξει ούτε ευρώ- ήταν πολύ μεγαλύτερη απ' ό,τι αρχικά αποτιμήθηκε.
Η απόφαση
Η εταιρεία Ελληνικός Χρυσός Α.Ε., που ελέγχεται μετοχικά από την European Goldfields (βασικότερος μέτοχος της οποίας είναι η Ελλάκτωρ, συμφερόντων της οικογένειας Μπόμπολα και των επιχειρηματιών Δημ. και Ανασ. Καλλιτσάντση και Δημήτρη Κούτρα), πρέπει να επιστρέψει 14 εκατ. ευρώ, που έλαβε από επιδοτήσεις που κρίθηκαν παράνομες και 1,34 εκατ. ευρώ φόρο.

ΔΕ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΣΟΥΠΕΡ ΝΟΒΑΣ...


 
Έλαβα ένα e-mal από τον συνάδελφο Θαλαμοφύλακα και το δημοσιεύω ως έχει.

Αν και όταν ανακοίνωσε ο Μίκης τη διακήρυξη του έσπευσα αμέσως να την υποστηρίζω, αν και όταν κάποιοι επιτέθηκαν στο Θεοδωράκη για τις παλαιότερες πολιτικές του πολιτικές θεώρησα τους επικριτές του μικρόψυχους, διαβάζοντας την παραπάνω ανάρτηση στο "επίσημο" σάϊτ της σπίθας (όπου διαπίστωσα ότι ήδη έχει στηθεί μαγαζί που πουλάει DVD και βιβλία - χωρίς να αναφέρεται κάπου αν τα χρήματα τα παίρνει ο Θεοδωράκης ή το κίνημα και όπου αναγράφεται τουλάχιστον 20 φορές το όνομα Μίκης Θεοδωράκης), είμαι έτοιμος να αναθεωρήσω πλήρως τη στάση μου προς την πρωτοβουλία του Θεοδωράκη και να περάσω και εγώ στο στρατόπεδο των επικριτών του, εκτός και αν δωθεί μια λογική απάντηση στις παρακάτω ερωτήσεις και σχόλια...


Ινστιτούτο αδυνατίσματος "Τρόικα"

 Γράφει ο συνεργάτης μας Θόδωρος Γαλανόπουλος
Τρόικα και κυβέρνηση κάπου το έχουν αντιληφθεί νομίζω, ότι φαγώθηκε όλη η κατσαρόλα, πήρανε και με το ψωμί ότι έμεινε, έγλυψαν και οι γάτες τα υπόλοιπα και τελείωσε! Το πολύ-πολύ να φανε και τη γάτα οι Πακιστανοί! Δεν υπάρχει τίποτε άλλο να πάρουν! Οπότε άρχισαν να κάνουν τους προξενητές, να πάμε να παντρέψουνε  κανένα ακίνητο, να πουλήσουμε ότι έχουμε μπας και τη βγάλουμε… 
Γενικά το μοντέλο μνημόνιο αν και δεν έχει πάει ακόμα για το μνήμα, δείχνει να μην αποδίδει τίποτε...  Και πώς να αποδώσει; Εδώ είναι σαν να αγόρασα εγώ ή εσείς πχ ένα σπίτι με δάνειο, και να μας ζητάνε να γυρίσουμε τα δανεικά μέσα σε κανα-δυο χρόνια! Γίνεται; Όπως λένε και οι Αμερικανοί αναλυτές, ούτε όλα τα ναρκωτικά του κόσμου να πάρουμε δεν μπορούμε να πιστεύουμε ότι θα ξεπληρώσουμε…   

Απεχθή χρέη και η περίπτωση της Ελλάδας Από το "Δρόμο της Αριστεράς" 26/2/2011

Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξανόμενο νομικό και πολιτικό ενδιαφέρον για το τι συνιστά απεχθές και παράνομο χρέος. Το θέμα ανακινήθηκε πρόσφατα από τους Αμερικανούς στην περίπτωση του Ιράκ, όταν επιχείρησαν την ακύρωση των χρεών της εποχής Σαντάμ με την αιτιολογία του απεχθούς χρέους. Αν και η τελική απόφαση ακύρωσης ελήφθη με βάση την αδυναμία εξυπηρέτησης, το θετικό της υπόθεσης είναι ότι ξανάφερε το θέμα στην επικαιρότητα.

Αυτές τις μέρες μάλιστα, (6-11 Φεβρουαρίου) στα πλαίσια του Παγκόσμιου Κοινωνικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Ντακάρ, (Σενεγάλη), κινήματα πολιτών οργανώνουν εκστρατεία για την υιοθέτηση δίκαιων κανόνων διευθέτησης χρεών υπερχρεωμένων χωρών, καθώς και για σύσταση αντίστοιχου διεθνούς δικαστηρίου.

Η ΛΙΒΥΗ ΕΙΝΑΙ ...ΕΛΛΗΝΙΚΗΗ εξέγερση στη Λιβύη συνεχίζεται, η κατάσταση στη χώρα είναι πάρα πολύ επικίνδυνη και -όπως είναι λογικό- ο επαναπατρισμός των Ελλήνων που βρίσκονται στη Λιβύη είναι ένα από τα κύρια θέματα της επικαιρότητας. Βέβαια, συμβαίνει κάτι εξαιρετικά περίεργο:

Όποιος παρακολουθεί τα ελληνικά ΜΜΕ θα έχει παρατηρήσει πως οι Έλληνες που βρίσκονται στη Λιβύη αναφέρονται ως "Έλληνες εργαζόμενοι στη Λιβύη" ή ως "Έλληνες της Λιβύης".

Δηλαδή, οι Έλληνες που ζουν στη Λιβύη δεν είναι μετανάστες στη Λιβύη - μετανάστες είναι μόνο όσοι ξένοι βρίσκονται στη χώρα μας.

Προφανώς, εμείς οι Έλληνες έχουμε το δικαίωμα να ζούμε όπου θέλουμε -επειδή ο πλανήτης μας ανήκει-, οπότε δεν είμαστε μετανάστες. Μετανάστες είναι όλοι οι άλλοι.


πιτσιρίκος

Όσο για τους εχθρούς μου , αυτούς που δεν με θέλησαν για βασιλιά τους, φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου*

 
http://anatolikatisedem.blogspot.com/
 
*Κατά Λουκάν, ΙΘ, 27 (Η παραβολή των δέκα δούλων)

Σαν σήμερα 27 Φεβρουαρίου του  380 o αυτοκράτορας του Βυζαντίου Θεοδόσιος, με έδικτό του (διάταγμα) επιβάλει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του ρωμαϊκού κράτους. Μετά από αυτό ακολούθησαν πάνω από 10 αιώνες πνευματικού σκότους στην Ευρώπη.

Στις 27 Φεβρουαρίου του 380 λοιπόν, συνέβηκε κάτι ανήκουστο για τον ελληνισμό. Κανένας τύραννος ποτέ, ούτε καν της βαρβαρικής Περσίας, δεν είχε σκεφτεί να απαγορεύσει στους υπηκόους του τι έπρεπε να περνάει από το νου τους.
Και να που ο Θεοδόσιος με δύο τρομερά έδικτα της Θεσσαλονίκης διακήρυσσε: «Όλοι οι λαοί που κυβερνώνται από την καλοπροαίρετη επιείκειά μας….Διατάσσουμε όλους όσοι υπόκεινται σ’ αυτό το νόμο να ενστερνιστούν τη χριστιανική πίστη. Όσο για τους άλλους –που κατά τη γνώμη μας είναι παράλογοι και άφρονες- θα υποστούν την ατίμωση του να θεωρούνται στο εξής αιρετικοί …Όσοι υπονομεύουν και αμφισβητούν την ιερότητα του θεϊκού νόμου, είτε λόγω άγνοιας είτε μέσω της αθέτησής του, διαπράττουν ιεροσυλία». Χριστιανοί με το ζόρι λοιπόν. Μπορούσε τώρα να επιβληθεί η θανατική ποινή σε όσους δε σκέφτονταν όπως αυτοί.

Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση η Ελλάδα


Περίεργα πράγματα συμβαίνουν γύρω μας. Ο Ηράκλειτος επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά και απ’ το ραδιόφωνο ακούγεται η ‘Ταξιδιάρα Ψυχή’…
‘‘Λονδίνο, Άμστερνταμ ή Βερολίνο έχεις ξεχάσει που ακριβώς θέλεις να πας. Όσα κι αν έχω δανεικά πια δε σου δίνω να κάνεις βόλτες με ο Magic Bus…’’
Ας πάρουμε το μαγικό λεωφορείο να κάνουμε μια βόλτα. Ξεκινάμε από Λονδίνο, προχωράμε στο Παρίσι, κατεβαίνουμε Ισπανία, Γιβραλτάρ, Λιβύη, Μαρόκο, Αίγυπτος, Σαουδική Αραβία και Υεμένη για να ξανανέβουμε προς Ισραήλ και Παλαιστίνη και να καταλήξουμε και πάλι εδώ…
Τους τελευταίους μήνες συμβαίνουν τόσα πολλά στην περιοχή γύρω μας που είναι φύσει αδύνατο να παρακολουθηθούν όλα. Αν τα προέβλεπε κάποιος πριν από ένα χρόνο, δύσπιστα θα τον ακούγαμε.

Οδός Μνημονίου αριθμός 0...

http://www.enet.gr/

Ελευθεροτυπία

Τι εννοείτε κ. Μπουτάρη;


http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/

αναδημοσίευση από την 
εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς

Κατά τη συνάντησή του με το «εβραϊκό λόμπυ» ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης δήλωσε: «Θα κάνω τη Θεσσαλονίκη σαν τα Ιεροσόλυμα».
Η Θεσσαλονίκη σαν τα Ιεροσόλυμα; Τότε οι Ντόπιοι αλλά μη Εβραίοι κάτοικοι θα ζουν με άδειες παραμονής που θα ανανεώνονται (*) κάθε δύο χρόνια. Εκατοντάδες παιδιά θα μένουν εκτός σχολείου, γιατί δεν υπάρχουν αρκετά σχολεία για αυτά. Θα είναι πρακτικά αδύνατο να αποκτήσουν άδεια να χτίσουν. Θα κατεδαφίζονται τα σπίτια τους για ένα σχεδιασμό πόλης που θα εξυπηρετεί τον εβραϊκό πληθυσμό. Θα διώχνονται από τα σπίτια τους για να μπουν εβραίοι έποικοι.
Δεν είναι ταινία επιστημονικής φαντασίας, είναι η ισραηλινή κατοχή στα Ιεροσόλυμα.

Πέταξαν έξω τον Πάγκαλο, από την ελληνική εστία στο Παρίσι! Κανείς κυβερνητικός δεν μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερα σε Ελλάδα & εξωτερικό!


Μεγάλες στιγμές!
 

Aπό Πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας
Πρωτοβουλία ελλήνων εργαζομένων και φοιτητών στο Παρίσι
  
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΙΩΞΗ ΤΟΥ Θ. ΠΑΓΚΑΛΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ (26ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2010)
 
Σήμερα 33ή μέρα της απεργίας πείνας των μεταναστών στην Ελλάδα, η πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους 300 απεργούς πείνας είχε αποφασίσει να παραβρεθεί στην προγραμματισμένη εκδήλωση-αφιέρωμα στο έργο του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά στην Fondation Héllenique (Ελληνική φοιτητική εστία στο Παρίσι). Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιελάμβανε ομιλία του σκηνοθέτη και προβολή της πρόσφατης ταινίας του «Παράδεισος στη Δύση» με θέμα την «παράνομη» μετανάστευση.
Θεωρήσαμε καθήκον μας να συμμετάσχουμε στην εκδήλωση ενημερώνοντας Γάλλους και Έλληνες παρευρισκόμενους για την...