#navbar-iframe { display: none !important; }
Αγαπητοί αναγνώστες. Το blog δημοσιεύει άρθρα από διάφορες πήγες. Δεν φέρει καμιά ευθύνη για όσους τα υπογράφουν. Πιστεύουμε πως με αυτόν τον τρόπο συμβάλουμε στον διάλογο που πρέπει να υπάρξει στους κόλπους της αριστεράς.

ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΡΥΣΙΕΣ ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ.... Και προσοχή, δεν αντέχουμε το ξύλο....!!!

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011

ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΠΑΚΙΑ!!!


tvxs.gr | Σύνταγμα, 23 Φεβρουαρίου - Επίθεση ομάδας Δίας


Η φωτογραφία του φλεγόμενου αστυνομικού της ομάδας Δίας έκανε ήδη το γύρο του κόσμου, ωστόσο λίγοι κατάλαβαν τι ακριβώς είχε προηγηθεί. Η δεύτερη φωτογραφία που δείχνει τη μηχανή της ομάδας ΔΙΑΣ να συγκρούεται με διαδηλωτή είναι φυσικά καταδικαστική, αλλά και πάλι δεν παρουσιάζει ολόκληρη την εικόνα του ντροπιαστικού περιστατικού. Σε αυτή τη λήψη, η οποία αποτελεί μέρος του βίντεο που ανέβασε το ΝΑΡ στο tvxs.gr, φαίνεται ξεκάθαρα η συντεταγμένη επίθεση των αστυνομικών μηχανών προς τους διαδηλωτές που βρίσκονται επί της πλατείας Συντάγματος. Ένας εκ των αστυνομικών κατευθύνεται με ταχύτητα και χτυπά από πίσω ένα διαδηλωτή που τρέχει, ενώ στη συνέχεια προσπαθεί να πατήσει και έναν ακόμα διαδηλωτή, ο οποίος βρίσκεται στο έδαφος.
Γ. Μ. 

Σε πόση ώρα θα μού σηκωθεί;;;


Ψυλλιάζομαι πως αυτό δεξιά της αλυσίδας είναι
ένα...κεφαλάκι!!

Προσοχή μην του σηκωθεί!!
Φυλάξτε τους κώλους σας!!

Η απόλυτη ταύτιση του “κυπριακού” με την πολιτική και μια εναλλακτική θέαση….μετά την λύση reload
http://www.youtube.com/watch?v=5ll3S8AWClc&feature=player_embedded
Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει κατοχή από ξένο στρατό……………. Σύμφωνα με το γραφείο απογραφής των ΗΠΑ οι άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας φτάνουν τα 40.000.000 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/540319/ArticleNewsWorld.aspx
Στην Γαλλία δεν υπάρχει κατοχή από ξένο στραό……… εκατομύρια άνθρωποι ζούν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας και ήταν αυτό που προκάλεσε το ξέσπασμα οργής σχεδόν 4 χρόνια πριν με το καζάνι να συνεχίζει να βράζει http://en.wikipedia.org/wiki/Poverty_in_France#Status_in_2005
Στην αγγλία την ιταλία την ισπανία την ιρλανδία του οικονομικού θαύματος και την πορτογαλλία  η φτώχεια θερίζει τους ανθρώπους οι οποίοι ζουν σε συνθήκες εξαθλίωσης
http://www.unicef.gr/reports/pov_ind.php
http://www.globalissues.org/article/26/poverty-facts-and-stats
Να μην μιλήσουμε για τον λεγόμενο τρίτο κόσμο που ζουν σε συνθήκες απόλυτης εξαθλίωσης…

Τρεις πρώην υπουργοί Εθνικής Άμυνας...


...εμπλέκονται στο σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυχίων.Στέλνεται στη Βουλή η δικογραφία. Εχουν παραγραφεί τα αδικήματά τους;

Από τον Πέτρο Ελευθερίου
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Τα ονόματα τριών πρώην υπουργών Εθνικής Άμυνας, τόσο από την περίοδο του ΠΑΣΟΚ πριν το 2004 όσο και από την περίοδο της ΝΔ στη συνέχεια, περιέχονται -σύμφωνα με πληροφορίες- στα στοιχεία της δικογραφίας που μελετούν οι δικαστικές αρχές για το σκάνδαλο με τις μίζες των υποβρυσίων. Επίσης, περιέχονται τα ονόματα δύο πρώην γενικών γραμματέων του υπουργείου της περιόδου ΠΑΣΟΚ.
Ετσι αφού υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα
η δικογραφία αναμένεται να σταλεί στη Βουλή η οποία θα κληθεί να...
 αποφασίσει αν τα όποια αδικήματα τους αφορούν έχουν παραγραφεί. Στην περίπτωση που διαπιστωθεί παραγραφή, η δικογραφία θα επιστραφεί στις δικαστικές αρχές για να συνεχίσουν την έρευνα για τα υπόλοιπα πρόσωπα: πρώην υψηλόβαθμους αξιωματικούς, υπηρεσιακούς παράγοντες κλπ. Συνολικά 75 άτομα, όπως πρώτο είχε αποκαλύψει το Press-gr και την περασμένη εβδομάδα. 
 

Σόιμπλε: Λάθος η επιστροφή στη δραχμή....

Η επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή δεν είναι ταμπού, αλλά το θεωρώ λάθος, δηλώσει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο εβδομαδιαίο περιοδικό Fokus.
Παράλληλα, αποφεύγει να απαντήσει σε ερώτηση περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους, παραπέμποντας στην πρόσφατη εκτίμηση του ΔΝΤ και της ΕΚΤ ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εξυπηρετήσει το χρέος της.
Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας αντικρούει το ενδεχόμενο εξόδου, έστω και πρόσκαιρα, μεμονωμένων, προβληματικών χωρών από το Ευρώ. «Αυτό θα ήταν η αρχή του τέλους για το κοινό νόμισμα» λέει.
Προειδοποιεί ότι το τέλος του κοινού νομίσματος θα είχε καταστροφικές συνέπειες για.... τη γερμανική οικονομία. «Θα ζήσουμε μία ισχυρή ανατίμηση του δικού μας νομίσματατος και - συνδεδεμένη με αυτό - μια δραστική μείωση των εξαγωγών μας» σημειώνει ο κ. Σόιμπλε. «Θα σήμαινε πολύ περισσότερους ανέργους και πολύ λιγότερα φορολογικά έσοδα. Δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη» προσθέτει.
Ο κ. Σόιμπλε επισημαίνει ότι με τα προγράμματα διασωσης του ευρώ η Γερμανία δεν χάνει χρήματα, αλλά επενδύει στο κοινό νόμισμα. "Αυτό αποδίδει - κυρίως για τη Γερμανία και δεν πρέπει ποτέ να το ξεχνάμε" λέει ο κ. Σόιμπλε. 
Πηγή ΑΠΕ

Μνημόνιο καταστολής πλήθους...


 
Στις 19 Νοεμβρίου 2010, στη δι­άρκεια της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Λισσαβώνα, ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε: «Το νέο στρατηγικό δόγμα αξιολογεί τις πολύ διαφορετικές πια απειλές που έχει η ανθρωπότητα, που έχουν οι χώρες μας. Θέματα όπως: Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η κλιμα­τική αλλαγή; Τι σημαίνει για την ασφάλειά μας η μεγάλη ροή προσφύγων; Οι ανισότητες που υπάρχουν, κοινωνικές και οικονομικές; Η έξαρση του φονταμενταλισμού, οι ακραίες πολιτικές θέ­σεις - κινήματα ανά τον κόσμο». O πρω­θυπουργός δεν έμεινε στα λόγια...

Ρώτημα θέλει;

Ένα παραμύθι για να ξυπνήσουμε....


Γραφει ο Gianapo

Μια φορά και έναν καιρό ήταν μια όμορφη χώρα που την έλεγαν γΕλλάδα.

Την χώρα αυτή την κυβερνούσαν πολιτικοί που το μόνο που τους ενδιέφερε ήταν η δική τους προβολή και καλοπέραση. Ήθελαν να κυβερνούν τη χώρα, να απομυζούν τον πλούτο της και με λίγα λόγια να περνάνε ζωή χαρισάμενη.
Κάποτε η γΕλλάδα λόγω της απαράδεκτης πολιτικής που ασκούσαν οι πολιτικοί της βρέθηκε στο στόχαστρο των διεθνών κερδοσκόπων δανειστών της και τα πράγματα αγρίεψαν.

Η επέλαση των πάντσερ...


Αφού μπήκαμε στο χορό,χορεύουμε.Μόνο που αυτός είναι ο χορός του Ζαλόγγου για τον Έλληνα πολίτη και την οικονομία.Τα μνημόνια διαδέχονται το ένα το άλλο με ιδιαίτερα επαχθείς όρους για την τσέπη του μέσου Έλληνα.Στην αρχή μας έλεγαν,κυβέρνηση και τρόϊκα,για 12 δισ εξτρά φόρους μέχρι το 2015 και τώρα το νούμερο ανέβηκε στα 25 με 27.
Οι ''φίλοι'' μας οι Γερμανοί είναι ουσιαστικά αυτοί που ρυθμίζουν τις τύχες μας και είναι αυτοί που αποφασίζουν για το μέλλον ενός ολόκληρου λαού.Κάθε τρεις με τέσσερις μήνες μπαίνει το ψευτοδίλημμα της καταβολής των δόσεων του δανείου και ως επακόλουθο αυτού ,το υπουργείο οικονομικών ζητά περισσότερα μέτρα.
Η αγελάδα μέρα με τη μέρα στραγγίζεται όλο και περισσότερο,ενώ η κυβέρνηση βρίσκεται έρμαιο στις ορέξεις της Μέρκελ και του ΔΝΤ.Που να το φανταζόταν ο δυστυχής Ελληνικός λαός, ότι οι Γερμανοί θα επέστρεφαν δριμύτεροι κι αυτή τη φορά θα κατάφερναν να μας υποδουλώσουν όχι με την άσκηση πολεμικής βίας αλλά με την δύναμη του χρήματος.

XR ART

Το είδαμε στο: http://anemo-milos.blogspot.com/2011/

Όχι άλλα ιατρο-οικονομικά συμβούλια, πολιτική λύση τώρα.

 Γράφει ο Κλεισθένης.

Η σημερινή κατάσταση θυμίζει νοσοκομείο όπου η χώρα, ασθενής ούσα, βρίσκεται στο κρεβάτι, γύρω της οι οικονομολόγοι σαν γιατροί συνεδριάζουν για το ποια θεραπεία πρέπει να ακολουθήσουν, οι πολιτικοί παρατηρούν ανήμποροι να πράξουν οτιδήποτε (δεν τολμούν ή δεν θέλουν;) και ο λαός σαν τους συγγενείς περιμένει στον προθάλαμο αγωνιώντας για την τύχη της Ελλάδας.
Έχω ξαναγράψει ότι η οικονομολογία δεν είναι επιστήμη που να μπορεί τουλάχιστον να υπολογίσει (όχι με ακρίβεια αλλά ούτε για το θετικό ή αρνητικό) τις επιπτώσεις μιας οικονομικής κίνησης γιατί οι παράγοντες που επηρεάζουν την οικονομική εξέλιξη είναι τόσοι πολλοί και τόσο απρόσμενοι που η ίδια κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε καλυτέρευση ή σε χειροτέρευση μιας οικονομικής κατάστασης.

Ο Γκούτενμπεργκ τα "έχει χαμένα!

kapistri.blogspot.com


Μια πρωτότυπη διαμαρτυρία έγινε σήμερα στο Βερολίνο από αρκετές εκατοντάδες  διαδηλωτές. Κρέμασαν τα παπούτσια (να πάρει παπούτσι που λέμε και να φύγει, να παραιτηθεί ο υπουργός άμυνας), ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μη παραίτηση του υπουργού άμυνας. Είναι γνωστό ότι ο υπουργός είχε μια μεγάλη περιπέτεια με την "λογοκλοπή" κατά την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής. Ύστερα από το "σούσουρο" που δημιουργήθηκε και την απολογία του στη βουλή στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση, υποχρεώθηκε να ζητήσει από το πανεπιστήμιο να του αφαιρεθεί ο τίτλος του δρ., πράγμα που έγινε, αλλά η ιστορία δε σταματά εδώ. Σύσσωμη η αντιπολίτευση απαιτεί την παραίτησή του από τη θέση του υπουργού άμυνας, αλλά αυτός κάνει πως δεν καταλαβαίνει. Το ίδιο δεν καταλαβαίνει και η Αντζελίνα.  Στα πλαίσια αυτής της διαμαρτυρίας ήταν και η σημερινή διαδήλωση στο Βερολίνο. Ο καθηγητής Νόρτεμαν δήλωσε ότι μπορεί να υποβληθεί και μήνυση στον υπουργό για τη λογοκλοπή.  Είναι πολλοί οι επιστήμονες οι οποίοι ασκούν δριμύτατη κριτική στον Γκούτενμπεργκ και στην ίδια την Καγκελάριο. Δεν είναι και μικρή υπόθεση να έχει έναν λογοκλέφτη ως υπουργό και μάλιστα άμυνας, που προΐσταται (πολιτικά) δύο στρατιωτικών πανεπιστημίων!
Από το kapistri

Αυτοκράτορες και … Αλανοί…!

Βυζάντιο, Κωνσταντινούπολη, Χειμώνας του 1004 μ.Χ. 
Το Παλάτι των Βλαχερνών έχει σήμερα φορέσει τα γιορτινά του. Παρά το γεγονός ότι η αυτοκρατορία βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση αρκετά χρόνια τώρα και οι διαρκείς επιθέσεις των άγριων πολεμικών φυλών του Βορρά, έχουν καταπονήσει τις δυνάμεις της, η σημερινή μέρα είναι το γεγονός της χρονιάς. Ο Αυτοκράτορας πρόσφατα επέφερε συντριπτικό πλήγμα στους Βουλγάρους, κατά την εκστρατεία του εναντίον τους, ενώ και στην Ανατολή, οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις του, κατά των Αράβων, στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία. 

Φάτε πλούσιους...
Μεθοδεύσεις για να συρθεί η Κύπρος στο ΝΑΤΟ


http://gagarin57.blogspot.com/
Έντονες αντιδράσεις για την απόφαση που απέσπασαν από τη Βουλή
τα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ
Κοντή μνήμη και επικίνδυνη στρατηγική!

Με τις ψήφους του ΔΗΣΥ, του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ και του ΕΥΡΩΚΟ, εγκρίθηκε την 24/02/2011 στην Ολομέλεια της Κυπριακής Βουλής πρόταση με την οποία απαιτείται από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, να καταθέσει αίτημα ένταξης της χώρας στο ΝΑΤΟϊκό «Συνεταιρισμό για την Ειρήνη».

Ν.Λυγερός "Casus Belli, ΑΟΖ, Τοποστρατηγική" ΑΠΘ 23/2/11

Εκδήλωση με μουσική και λόγο στο Μοναχο


Θα διαβαστούν αποσπάσματα (στην γερμανική γλώσσα)
 από το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, MAUTHAUSENΟ Επαναστάτης Πρωθυπουργός.....(O Δον Κιχώτης στη Εξουσία)


Πως είναι δυνατόν να επαναστατήσει ένας λαός όταν έχει Πρωθυπουργό επαναστάτη....;Η πορεία του Αντιεξουσιαστή στην Εξουσια σε αυτούς τους.... μήνες διακυβέρνησης είναι εκπληκτική....
Μέλος των κινημάτων "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ": 

-Μισθωτούς
-Συνταξιουχους
-Εθνική Υγεια
-Εθνικη Ασφαλεια
-Εθνική Παιδεια
-Προστασία του Πολίτη

Υπέρμαχος για τα Δικαιώματα του:

Έρχονται μαύρες ημέρες. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια


 http://konserbokoyti.blogspot.com/
 
Έρχονται μαύρες ημέρες. Ας τους χαλάσουμε τα σχέδια.
Είναι προφανές πως -παρά τις λεξικογραφικές δυσκολίες- ΝΔ και ΠΑΣΟΚ τα βρήκαν στην "αξιοποίηση" όλης της περιουσίας του λαού όπως ακριβώς την επέβαλε η Τρόικα, συμφωνώντας ακόμα και στο ποσό (τι τους νοιάζει; Δικά τους είναι;).
Αυτό που δεν τους βγαίνει όμως είναι το χρονικό πλαίσιο (2015). Την λεπτομέρεια αυτή πιθανώς θα την λύσουν διενεργώντας εκλογές εξπρές με λίστα έως τις 3 Απριλίου. Στο εγχείρημα αυτό (το οποίο θα βαφτίσουν "κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας" αλλά θα είναι κυβέρνηση εθνικού ξεπουλήματος) θα συντρέξουν οι παντοτινοί ακροδεξιοί μειοδότες και η Κόρη.

ΕΛΛΑΔΑ.Τι να κάνουμε λοιπόν? Το μεγάλο ερώτημα. Ακόμα κι αν κατανοήσουμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη πατρίδα μας κολλάμε στο πιο βασικό. Ποιά είναι η λύση.

Ας φανταστούμε ξαφνικά πως είμαστε σε ένα πρωτάθλημα. Είμαστε χωρισμένοι σε ομάδες.  Ο καθένας ανήκει στην ομάδα του. Με το τρόπο του. Κουβαλάμε μέσα μας λάβαρα, χρώματα, φωτογραφίες από αγώνες, συνάξεις με τους υπόλοιπους φίλαθλους, συναντήσεις τις κυριακές, τσακωμούς, μάχες για να πάρει το πρωτάθλημα η δική μας ομάδα. Δεν μπορούμε να ταιριάξουμε. Δεν συμφιλιωνόμαστε μεταξύ μας. Είμαστε αιώνιοι αντίπαλοι. Ο καθένας για τους δικούς του λόγους έχει επιλέξει την ομάδα του.

Αίγυπτος: Γέμισαν οι φυλακές υπουργούς!

image

Της ΣΑΒΒΟΥΛΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ


Πολύ δουλειά έχουν τις τελευταίες ημέρες οι δικαστικές αρχές της Αιγύπτου.  Διεξάγουν έρευνες σε όλα τα επίπεδα εξουσίας του καθεστώτος Μουμπάρακ και παραπέμπουν σχεδόν καθημερινά σε δίκη και στις φυλακές τούς άλλοτε πανίσχυρους υπουργούς και επιχειρηματίες που διοικούσαν την χώρα.
Ανακοινώθηκε ότι συνελήφθησαν ο πρώην υπουργός Πληροφοριών Ανάς Ελ Φέκι και ο πρόεδρος της κρατικής τηλεόρασης Οσάμα Ελ Σέιχ με τις κατηγορίες της διαφθοράς και της διασπάθισης  του δημοσίου χρήματος. Οι δυο πρώην αξιωματούχοι κατηγορούνται ότι σπατάλησαν περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ στο 34ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Κάιρο και σε τηλεοπτικά σήριαλ.

Μικροδοκιμές...


«ΤΣΟΥΝΑΜΙ» ΔΝΤ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ !!!


   Γράφει ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ     


Χτες ο υπουργός Οικονομικών, ο «σοσιαλιστής» και διακεκριμένο στέλεχος της κυβέρνησης των ...«αντιεξουσιαστών», ο κ. Παπακωνσταντίνου έδωσε συνέντευξη με θέμα την «επικαιροποίηση» του μνημονίου.
Θυμίζουμε ότι το μνημόνιο που ψήφισε το ΠΑΣΟΚ προωθείται με εφόδιο την «τεχνική βοήθεια» του ΔΝΤ.
Θυμίζουμε, επίσης, ότι η τρίτη κατά σειρά επικαιροποίηση του μνημονίου προέκυψε κατά τη νέα επίσκεψη της εκλεκτής αντιπροσωπείας των «τεχνογνωστών» του ΔΝΤ στην Ελλάδα.
Ομως δεν είναι μόνο η Ελλάδα και ο λαός της που έχουν τη χαρά της «βοήθειας» του ΔΝΤ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ......ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΕΓΩΝ !!!


  http://patrinaki.blogspot.com/
Σάλο προκάλεσαν οι δηλώσεις του δημάρχου της ρωσικής πόλης Τσίτα, Ανατόλι Μιχάλεφ, ότι λυπάται που δεν μπορεί να εκτελεί αστέγους.
Οι άνθρωποι που έχουν χάσει το σπίτι τους αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα της σύγχρονης Ρωσίας, το οποίο το κράτος προσπαθεί να αγνοήσει.
Ο Ανατόλι Μιχάλεφ, σε ερώτηση των τοπικών βουλευτών για τα μέτρα που σκέφτεται να πάρει προκειμένου να βρεθεί λύση στον μεγάλο αριθμό των αστέγων στην Τσίτα, απάντησε: «Δυστυχώς δεν έχουμε τη δυνατότητα να πυροβολούμε τους αστέγους και δεν έχουμε τα νομικά μέσα για να το επιτύχουμε».
Πολλές ήταν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις που αντέδρασαν αρνητικά αλλά και ο ρωσικός τύπος άσκησε έντονη κριτική.
Ο Μιχάλεφ, που είναι στέλεχος του κόμματος Ηνωμένη Ρωσία του πρωθυπουργού Βλαντίμιρ Πούτιν, προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας πως επρόκειτο για έναν «αστεϊσμό».
Ωστόσο, σε δηλώσεις του τόνισε πως οι άστεγοι, «οι οποίοι διάγουν έναν ακοινώνητο βίο και δεν πληρώνουν ούτε ένα ρούβλι για την ανάπτυξη του κράτους, χρησιμοποιούν συχνά τα ίδια κοινωνικά αγαθά με τους άλλους κατοίκους. Τα νοσοκομεία είναι γεμάτα από αστέγους και η νοσηλεία τους είναι πανάκριβη».
Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του Μιχάλεφ, στην πόλη Τσίτα, οι άστεγοι φτάνουν τους 3.000, ενώ το μοναδικό κέντρο υποδοχής διαθέτει μόλις 120 θέσεις.
Στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας φανερώνουν πως ο συνολικός αριθμός των αστέγων στη Ρωσία εκτιμάται στις 150.000 με 350.000, μολαταύτα οι ειδικοί υπολογίζουν πως αυτός ανέρχεται μεταξύ 1,5 και 4,2 εκατ. επί συνολικού πληθυσμού 141,2 εκατ. κατοίκων, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η εφημερίδα Βιεντεμόστι.    
ΠΗΓΗ  enet.gr

Διαμαρτυρία χωρίς πολιτική μορφή


Tου Νικου Ξυδακη
 
http://ostria-gr.blogspot.com/
 
Το πλήθος ήταν μεγάλο προχθές στους δρόμους της Αθήνας, μέρα γενικής απεργίας. Αλλά τα πρόσωπα ήταν σκυθρωπά. Περίσσευε η απογοήτευση, σχεδόν απόγνωση· αυτή έδινε τον τόνο και όχι η οργή. Και κυριαρχούσαν συντριπτικά άνθρωποι ώριμοι, μεσήλικοι και μεγαλύτεροι, άνθρωποι της εργασίας, κάτω από πανό επαγγελματικών ενώσεων και συχνά με στολές εργασίας. Κάθε ομάδα έχει τα δικά της προβλήματα, δικά της αιτήματα, βιώνει το δικό της βάσανο· οι διαμαρτυρίες τους ακούγονταν παράλληλες, αποσπασμένες η μία από την άλλη και ως εκ τούτου, ελάχιστα δραστικές. Μένουν διαμαρτυρίες, κλαδικές, επαγγελματικές, οικονομικές· εκφράζεται ο φόβος της καταστροφής, εκφράζεται η απελπισία, αλλά αυτά δεν μετασχηματίζονται σε πολιτικό αίτημα, σε πολιτικό λόγο. 

Τα παιδιά του Ατατούρκ δεν υπακούνε πια…

 

Από τις αρχές του 20ου αιώνα έχουν περάσει σχεδόν 88 χρόνια από τότε που ο Κεμάλ Ατατούρκ εξελέγη προσωρινός πρόεδρος της Τουρκίας (Απρίλιος 1923). Από τον Μάρτιο του 1924, όταν με απόφαση του ιδίου καταργήθηκε το Χαλιφάτο, ο κεμαλισμός εν έτη 2011, φαίνεται να βρίσκεται σ’ ένα στάδιο δοκιμασίας και αποδοκιμασίας. Μπορεί διάφορα αγάλματα και πορτραίτα του να δεσπόζουν στην Πλατεία Taksim  (Διχοτόμηση), της Κωνσταντινουπόλεως, όπως και στα κατεχόμενα, όπου ο εγκάθετος της Τουρκικής Κυβέρνησης, στο νεοσυσταθέν ψευδοκράτος, Ραούφ Ντενκτάς εγκαινίαζε με χαρές και πανηγύρια. Σήμερα, όμως, σκιάζονται και διαβάλλονται από τη βούληση των Τούρκων συνανθρώπων μας για δημοκρατικοποίηση της  καθώς και από τις κραυγές απελπισίας και εξαθλίωσης των Τουρκοκυπρίων στα κατεχόμενα. Καθώς και αυτοί με τη σειρά τους, όπως θα δούμε αργότερα προσπαθούν να βάλουν φωτιά στο «βαθύ», στρατιωτικό (παραστρατιωτικό) «κράτος», που τους «κυβερνά».
Καταρχάς στο κεμαλικό καθεστώς, εμπεριέχονται έννοιες όπως, εθνική ταυτότητα, πρόοδος, εκκοσμίκευση, οι οποίες έχουν πραγματωθεί στην τουρκική κοινωνία δια πυρός και σιδήρου.